-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
αλλά το αμάξι είναι ισάξιο για να είμαι μετριοπαθής , καλύτερο στην ουσία από την Χ1 που είναι 8-10000 ακριβότερηΌχι απλά καλύτερο αλλά ούτε καν ισάξιο δεν είναι με την Χ1! Μπορεί να έχει την καλύτερη υλοποίηση ημι-άκαμπτου άξονα στην κατηγορία, αλλά το γεγονός παραμένει ότι έχει ημιάκαμπτο άξονα και στενό εσωτερικό. Το ότι έχει 2 οθόνες (εκ των οποίων αυτή του πίνακα οργάνων μόλις περάσει το novelty κανείς ουδέποτε θα ασχοληθεί ξανά να την παραμετροποιεί συνεχώς) δεν το κάνει 'premium'.
Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά να είμαστε και ρεαλιστές, Χ1 δεν είναι ούτε στα όνειρά του.
-
Ε πως μη χαλας το παραμυθι τωρα! Μας ποναει που βγηκε αυτοκινητο της χρονιας. Βεβαια το οτι δε το αγοραζει κανεις σε σχεση με τα αλλα ειναι τυχαιο [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Διαβάζω συνέχεια κατηγορίες για τον ημιάκαμπτο που έχει το Α ή Β αυτοκίνητο και απορώ πόσοι θα ήταν σε θέση να καταλάβουν αν ένα αυτοκίνητο έχει ημιάκαμπτο αν δε το ήξεραν και απλά το οδηγούσαν.
Αμφιβάλλω αν το 95% των οδηγών μπορεί να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε μια καλή υλοποίηση ημιάκαμπτου και μιας υλοποίησης πολλαπλών συνδέσμων.
-
Δεν ξέρω να σου απαντήσω axel. Προσωπικά την καταλαβαίνω την διαφορά. Σε κάποιες υλοποιήσεις (π.χ. S Cross) περισσότερο από άλλες (π.χ. Kadjar), αλλά για εμένα είναι αντιληπτή η διαφορά, κυρίως στην άνεση (γιατί σε test drive δεν υπάρχουν συνθήκες πίεσης όσων αφορά το κράτημα).
Προσωπικά, πέρα από το ότι το καταλαβαίνω, είναι και θέμα ψυχολογίας. Στο δικό μου μυαλό δικαιολογώ μια αυξημένη τιμή επειδή π.χ. η ανάρτηση είναι αλουμινένια ή είναι πολλαπλών συνδέσμων (με την προϋπόθεση φυσικά ότι λειτουργεί σωστά!) αλλά δεν δικαιολογώ την αυξημένη τιμή επειδή π.χ. υπάρχει οθόνη 12'. Όλα αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις φυσικά και δεν λέω επ' ουδενί ότι εγώ έχω δίκιο και κάποιος που σκέφτεται διαφορετικά έχει λάθος.
Τώρα, συγκεκριμένα για το 3008 (για να είμαστε on topic), θέλω να το οδηγήσω για να έχω προσωπική άποψη για την υλοποίηση του ημι-άκαμπτου. Όμως, ο ημι-άκαμπτος δεν με αποτρέπει από το να το αγοράσω. Με αποτρέπει η πολύ υψηλή τιμή του και η τοποθέτησή του (τιμολογιακά) σε 'χωράφια' 'premium' εταιρειών, χωρίς να είναι 'premium' (Ναι δεν δέχομαι ότι ξαφνικά έγινε premium επειδή το λέει ή Peugeot ή επειδή έτσι θέλουν να το πλασάρουν στην αγορά οι πωλητές και ο ειδικός τύπος). Ούτε καν το Kuga Vignale δεν είναι premium, αλλά σε αυτό τουλάχιστον παίρνεις τα πάντα όλα άπό εξοπλισμό και ένα σωρό από ειδικές υπηρεσίες.
-
Για να καταλάβω τι εννοείτε όλοι γιατί έχω μπερδευτεί, την DS πχ την θεωρείτε premium η όχι ?
Εχω την εντύπωση ότι όλοι μας όταν λέμε 'premium' έχουμε στο μυαλό μας συγκεκριμένες μάρκες και 'απαγορεύουμε' στις υπόλοιπες mainsteam να παράγουν έστω κι ένα προιόν 'premium' -
Μόλις παρουσιαστεί το Volvo XC40, το 3008 και άλλα ψευδοpremium χαιρετάνε!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης balex έγραψε:
Για να καταλάβω τι εννοείτε όλοι γιατί έχω μπερδευτεί, την DS πχ την θεωρείτε premium η όχι ?Εγώ όχι.
Αλλά δεν είμαι σίγουρος πια τι θεωρείται premium και ποιος το καθορίζει (οι αγοραστές, ο ειδικός τύπος, οι κατασκευαστές, όλοι μαζί)?
Θυμάμαι όταν έκανα εργασία στο μεταπτυχιακό μου και είχα πάει στην BMW Hellas (το 2008), τότε θεωρούσαν ανταγωνιστές στην premium κατηγορία (πανευρωπαϊκά η BMW όχι στην Ελλάδα μόνο) τις: Mercedes, Audi, Volvo, Lexus και τολμούσαν να λοξοκοιτάξουν και λίγο την Porsche.
ΥΓ: Το όλο premium concept για εμένα έχει ξεθωριάσει ελαφρώς, γιατί πλέον οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες από ότι στο παρελθόν, τόσο σε ποιότητα όσο και σε τεχνολογία (συγκρίνετε την MB W124 με το Opel της εποχής και αντίστοιχα την σημερινή E Class με ένα Opel), οπότε τα όρια διαφοροποίησης είναι πολύ πιο μικρά και δυσδιάκριτα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το όλο premium concept για εμένα έχει ξεθωριάσει ελαφρώς, γιατί πλέον οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες από ότι στο παρελθόν, τόσο σε ποιότητα όσο και σε τεχνολογία (συγκρίνετε την MB W124 με το Opel της εποχής και αντίστοιχα την σημερινή E Class με ένα Opel), οπότε τα όρια διαφοροποίησης είναι πολύ πιο μικρά και δυσδιάκριτα.totally agree...
Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο ποιοτικό είναι το αμάξι σε υλικά και κατασκευή και πώς 'πηγαίνει-πατάει' στον δρόμο. Το αν το αμάξι μου θα θεωρείται premium ή όχι...παντελώς αδιάφορο μου είναι (μην πω ότι λόγω και της μικρο/μεσοαστικής μου καταγωγής το βλέπω και αρνητικά...) -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο ποιοτικό είναι το αμάξι σε υλικά και κατασκευή και πώς 'πηγαίνει-πατάει' στον δρόμο. Το αν το αμάξι μου θα θεωρείται premium ή όχι...παντελώς αδιάφορο μου είναι (μην πω ότι λόγω και της μικρο/μεσοαστικής μου καταγωγής το βλέπω και αρνητικά...)
Τα ίδια και εδώ! Παρότι λόγω επαγγέλματος και στους χώρους που κινούμαι βλέπω πολλά, είμαι μαζεμένος χωρίς επιδειξη, αδιαφορώντας για τη 'μούρη'.
Στον κύκλο όσων με γνωρίζουν προσωπικά και ειδικά συγγενών λίγοι γνώριζαν για την αλλαγή του rav με το QQ και ακόμα λιγότεροι θα μάθουν για την Χ1. το δε κλειδί πάντα στην τσέπη και όχι για επίδειξη πάνω στο τραπέζι! -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Διαβάζω συνέχεια κατηγορίες για τον ημιάκαμπτο που έχει το Α ή Β αυτοκίνητο και απορώ πόσοι θα ήταν σε θέση να καταλάβουν αν ένα αυτοκίνητο έχει ημιάκαμπτο αν δε το ήξεραν και απλά το οδηγούσαν.Αμφιβάλλω αν το 95% των οδηγών μπορεί να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε μια καλή υλοποίηση ημιάκαμπτου και μιας υλοποίησης πολλαπλών συνδέσμων.
Μεταξύ RAV4, QQ και Χ1 καταλαβαίνεις εύκολα πιο έχει ημιάκαμπτο...
-
Πολλαπλούς συνδέσμους για όποιον ενδιαφέρεται έχει το Kia Sportage!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχει ανεβει πολυ η Κια. Δες το Στινγκερ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν ξέρω να σου απαντήσω axel. Προσωπικά την καταλαβαίνω την διαφορά. Σε κάποιες υλοποιήσεις (π.χ. S Cross) περισσότερο από άλλες (π.χ. Kadjar), αλλά για εμένα είναι αντιληπτή η διαφορά, κυρίως στην άνεση (γιατί σε test drive δεν υπάρχουν συνθήκες πίεσης όσων αφορά το κράτημα).Προσωπικά, πέρα από το ότι το καταλαβαίνω, είναι και θέμα ψυχολογίας. Στο δικό μου μυαλό δικαιολογώ μια αυξημένη τιμή επειδή π.χ. η ανάρτηση είναι αλουμινένια ή είναι πολλαπλών συνδέσμων (με την προϋπόθεση φυσικά ότι λειτουργεί σωστά!) αλλά δεν δικαιολογώ την αυξημένη τιμή επειδή π.χ. υπάρχει οθόνη 12'. Όλα αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις φυσικά και δεν λέω επ' ουδενί ότι εγώ έχω δίκιο και κάποιος που σκέφτεται διαφορετικά έχει λάθος.
Τώρα, συγκεκριμένα για το 3008 (για να είμαστε on topic), θέλω να το οδηγήσω για να έχω προσωπική άποψη για την υλοποίηση του ημι-άκαμπτου. Όμως, ο ημι-άκαμπτος δεν με αποτρέπει από το να το αγοράσω. Με αποτρέπει η πολύ υψηλή τιμή του και η τοποθέτησή του (τιμολογιακά) σε 'χωράφια' 'premium' εταιρειών, χωρίς να είναι 'premium' (Ναι δεν δέχομαι ότι ξαφνικά έγινε premium επειδή το λέει ή Peugeot ή επειδή έτσι θέλουν να το πλασάρουν στην αγορά οι πωλητές και ο ειδικός τύπος). Ούτε καν το Kuga Vignale δεν είναι premium, αλλά σε αυτό τουλάχιστον παίρνεις τα πάντα όλα άπό εξοπλισμό και ένα σωρό από ειδικές υπηρεσίες.
Exοντας οδηγησει μερικα Crossover/Suv της μικρομεσαιας κατηγοριας, μεταξυ καποιων και το 3008, ακριβως σε αυτο εχω καταληξει και εγω.
Σε αλλα crossover που εχουν ημιακαμπτο, καποια στιγμη σε καποια κακοτεχνια, αντιλαμβανεσαι την -συγκρτικα- πιο αποτομη/ξερη αντιδραση στην πισω αναρτηση.
Στο 3008 κατα την δικη μου τουλαχιστον οδηγικη επαφη, oυδεποτε υπηρξε καποια τετοια κατασταση, μαλιστα και με τα μεικτα ελαστικα που φορουσε η εκδοση του td (active grip) τα οποια και εχουν σκληροτερα πλαινα, απο τα θερινα.Τα περι premium σαφως και δεν ισχυουν στο 3008, επειδη σχεδιαστικα εκτος και ειδικα εντος η εικονα ειναι εξαιρετικη και σε καποιες εκδοσεις ιδιαιτερα λουσατη. Σιγουρα ομως πιστωνεις το γεγονος οτι συνολικα προκειται για πιο προσεγμενη κατασκευη σε συναρμογη (απο στιβαροτερο κλεισιμο πορτας πχ...) και σε επιλογη υλικων στο εσωτερικο.
Κατι που σε τελικη αναλυση μπορει να αξιωσει τουλαχιστον τον χαρακτηρισμο 'Near Premium'.Aντιστοιχα ενω η BMW ειναι ξεκαθαρα μια premium μαρκα με κατα πλειοψηφια premium μοντελα, στην περιπτωση της X1, ηδη απο την πρωτη της γενια, αλλα και στην νεα, παροτι κατασκευαστικα ειναι αψογη, με το πιο στιβαρο αμαξωμα πιθανοτατα στην κατηγορια, εντουτοις η συνολικη ποιοτητα υλικων στο εσωτερικο, σε καποια σημεια νιωθεις οτι υπολειπεται ελαφρως εναντι μιας αντιστοιχης εξοπλιστικα 3αρας.
Οπερ και σε συνδυασμο με την τελικη τιμη κτησης, οι οροι 'premium' για το μοντελο της Bmw και 'near premium' για το συγκεκριμενο της peugeot, ειναι μαλλον πολυ πιο κοντα απ' οτι ακουγονται, παρα μακρια...
-
Νομιζω οτι γενικοτερα στις πριμιουμ εταιρειες υπαρχουν διαφορες ποιοτητας μεταξυ των entry level μοντελων τους & των μεγαλυτερων.
Οσο για το κλεισιμο της πορτς μη το λες θα φας κι εσυ κοροιδια!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Διαβάζω συνέχεια κατηγορίες για τον ημιάκαμπτο που έχει το Α ή Β αυτοκίνητο και απορώ πόσοι θα ήταν σε θέση να καταλάβουν αν ένα αυτοκίνητο έχει ημιάκαμπτο αν δε το ήξεραν και απλά το οδηγούσαν.Αμφιβάλλω αν το 95% των οδηγών μπορεί να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε μια καλή υλοποίηση ημιάκαμπτου και μιας υλοποίησης πολλαπλών συνδέσμων.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων η διαφορα για κάποιον ψαγμένο σε μέσης κατηγορίας αυτοκίνητα ειναι πολυ ευκολα αντιληπτή.
Εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις πχ megane rs.
Αυτο μπορεις να το καταλάβεις σε αυτοκίνητα που έχουν εκδόσεις κ με τις 2 υλοποιήσεις πχ γκολφ ή qq. Οδηγώντας τη μια υλοποίηση κ μετα την άλλη ειναι αντίληπτη η διαφορα (οπως βεβαια αντιληπτή ειναι κ η διαφορετική τιμη...) -
Ακριβώς. Καμμία σχέση. Σύγκρινε πχ 3 γερμανικά .Golf focus από τη μια και astra από την άλλη. Εκτός του οδηγού,
ακόμα και ένας άσχετος αν καθίσει στο πίσω κάθισμα θα καταλάβει τη διαφορά. -
Για να καταλαβω και εγω...Μιλαμε ΓΕΝΙΚΑ για διαφορες περιπτωσεις υλοποιησης ημιακαμπτου vs πολλ/λων, ή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για ημιακαμπτο του 3008 vs αλλα μοντελα με πισω αναρτηση πολλ/λων?
Εκτος αν εδω ΔΕΝ ειναι το τοπικο του νεου 3008... -
Πρίμιουμ ήταν κάποτε η Μερσέντες , τότε που η Ε ήταν το μικρότερο της μοντέλο ...
Πρίμιουμ τώρα είναι μόνο οι εταιρείες που έχουν μόνο μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα .
Προφανώς Χ1 και σειρά 3 και άλλα μικρά δεν είναι πρίμιουμ . Αρκεί να οδηγήσετε μια 6άρα και μια 3άρα και θα καταλάβετε . Αλλά πρίμιουμ σημαίνει και ποιότητα και πλέον αυτή δεν υπάρχει όπως βλέπουμε από τις πολλές βλάβες που βγάζουν .
Οσο για την Χ1 είναι απλά αποδεκτή , επειδή αντικατέστησε τον στραβοχυμένο λουκουμά που ήταν η προηγούμενη , αλλά πάλι σχεδιαστικά είναι 20 χρόνια πίσω .
-
Το μήνυμα σφύζει από επιχειρηματα και αντικειμενικότητα...
-
Πλην της επίθεσης στην x1 που δεν με βρίσκει σύμφωνο, στα υπόλοιπα που λέει πιστεύω οτι εχει δίκιο. Απο οταν κατασκευαστές τύπου bmw,merc αποφάσισαν οτι θα κατεβούν κατηγορία σε μικρά σεντάν και κατόπιν σε χατσμπακ και 1500,1600cc έπαψαν να ειναι premium.
Εκτος και αν το premium δεν παει στην ποιότητα αλλα παει μονο στο τιμολόγικο καπέλο.
Peugeot 3008 2016