-
Ξεφεύγουν λιγο;
-
Μπαα μονο το 3008 ειναι ακριβο. Τα υπολοιπα τα αξιζουν.
-
Σχεδόν παντού η αρχική τιμή του kodiaq είναι πιο φθηνη τουλάχιστοναπο την έκδοση ambition του superb που εισάγεται και στην Ελλάδα.
Συνεπώς μια αρχική τιμη λίγο κάτω απο τις 17.000 προ φόρων είναι σίγουρα εφικτή - δηλαδή 22.000+ τελική, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και περιθώριο για βασικό επιπλέον εξοπλισμό (π.χ. χρώμα), αλλιώς θα είναι σαν τα suzuki, που τα έριξαν ελάχιστα κάτω απο 17.000 αλλά για να βάλεις μεταλλικό χρώμα, θες....1.500 επιπλέον επειδή περνάς το 'μαξιλαράκι' των 17.000 (προσωπικά δεν με χαλάει και χέστηκα για το μεταλλικό χρώμα...)Ένα kodiaq με 125 άλογα, έστω και χωρίς μεταλλικό χρώμα (το σκούρο μπλε είναι πολύ ωραίο ) με τιμή γύρω στα 22.000 θα έπαιζε ουσιαστικά μόνο του, ακόμα και για δύσπιστους 'παλαιομαρκάκηδες' ((δικός μου όρος)) που έχουν μείνει στην λογική των skoda των 80's.
Κακά τα ψέματα (και ευτυχώς για τους υπόλοιοπους που μας αρέσουν ), η skoda δεν είναι και το πλέον αρεστό σήμα στην Ελλάδα...
-
Και ένα άσχετο σχετικό που μόλις είδα και 'κολλάει' στην κουβέντα....
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ella ... -forologia
Τον ήπιαμε...
Σόρρυ παιδιά, αλλά αμάξι πάνω απο 17.000 αρχική, εγω...δεν. Δύο χιλιάρικα ΝΤΑΒΑ χωρις λόγο? Το σκέφτομαι ακόμα και για τις 14.000... (Suzuki FTW),
Ας μου πάρουν επιπλέον απο το Φ.Π.Α 5-6 κατοστάρικα στο τέλος ταξινόμησης και να πα να............ -
Λογικες τιμες γι αυτα που σου δινει
-
Αν σκεφτεί κανεις οτι το νεο audi q5 με μήκος 4.66μετρα και μεταξόνιο 2.82μετρα χώρο αποσκευών 550λιτρα και το kodiaq με μήκος 4.69, μεταξόνιο 2.79, χώρο αποσκευών 720λιτρα έχουν διάφορα τιμής πανω απο 15000€ μια χαρά είναι. Το q5 2.0 tdi 150 ξεκινάει απο 50000€ στην Ελλάδα.. Στη Γερμανία ξεκινάει απο 39500€.. Οποτε παιζει ρολο και στο ποια χώρα ζεις για να συγκρίσεις τα δυο αμαξια όσον αφορα την τιμή και το τι προσφέρουν..
-
Ateca Bενζίνη
1.0 ECO TSI 115HP Reference Ecomotive 19.950
1.0 ECO TSI 115HP Style Ecomotive 21.800
1.4 TSI 150HP ACT Style 26.750
1.4 TSI 150HP ACT Style DSG 30.500
1.4 TSI 150HP ACT Style 4Drive 30.500
1.4 TSI 150HP ACT Style 4Drive DSG 32.500
1.4 TSI 150HP ACT Xcellence 4Drive 32.500
1.4 TSI 150HP ACT Xcellence 4Drive DSG 35.000
Diesel
1.6 TDI 115HP Reference Ecomotive 23.850
1.6 TDI 115HP Style Ecomotive 25.950
2.0 TDI 150HP Style Media System Plus 4Drive 27.650
2.0 TDI 150HP Xcellence 4Drive 31.600
2.0 TDI 190HP Xcellence 4Drive DSG 35.750αυτες ειναι οι τιμες του ateca αν δεν εχει αλλαξει κατι...βασικα η εκδοση που με ενδιαφερει και στα δυο μοντελα ateca : 1.4 TSI 150HP ACT Style 4Drive DSG και kodiaq:1,4 TSI 4x4 110 kW (150 PS); 6-Gang-DSG εχουν μια διαφορα με αυτη την τιμολογηση 490euro πες 500... που την βρισκω πολυ καλη σε σχεση με τον ανταγωνισμο του group γιατι το σκοντα εχει πολυ μεγαλυτερους χωρους και φαινεται ενα κλικ καλυτερο σε ποιοτητα σε σχεση με το σεατ,απο την αλλη το tiguan κανει τοσα μονο με τετρακινηση οχι με το DSG και δεν εχει τους χωρους του σκοντα ασε που δεν ειναι τοσο ομορφο οσο το σκοντα(στα ματια μου βασικα... )οσο για το Q2 δεν σχολιαζω καν(θα γινω κακος) το θεμα ειναι αν ερθει με τετοιες τιμες ελλαδα που αν και δεν το λες φτηνο δεν ειναι και παραλογες για το συγκεκριμενο αμαξι
-
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto.gr, η αρχική τιμή του μοντέλου στην έκδοση με τον 1.4 TSI των 125 ίππων, θα διαμορφωθεί κάτω από τα 23.000 ευρώ.
Εξαιρετικές επιλογές και VfM τα Kodiaq και Kuga!
-
Μακάρι ! Μεγάλο σκαρί το kodiaq και αν έχει τέτοια τιμή θα είναι εξαιρετικό vfm
-
Οντως για τοσο μεγαλο αμαξι αν ξεκινα κατω απο 23000 η βενζινα θα πουλησει καλα. Γιατι τα διλιτρα ντιζελ στην ελλαδα θα πανε απατα.
-
Έχω επιφυλάξεις για το vfm του σε αυτή την τιμή. Οι βασικές εκδόσεις απλά είναι κραχτες και στα προσπέκτους. Πόσοι είναι αυτοί που θα το πάρουν με το a/c και τα τασια?!
-
Δεν εχω δει τι περιλαμβανει η εκδοση η βασικη. Τελευταια που ειδαα την βσδικη εκδοση του kadjar παντως που εχει γινει πολυ λογος για την κακη τιμολογιακη πολιτικη μονο βασικη δεν την λες την εκδοση! Εχει τουλαχιστον οτι εχουν οι περισσοτερες μεσαιες εκδοσεις.
-
Πιστεύω ότι θα είναι περίπου 2 χιλιάρικα φθηνότερο από τις αντίστοιχες εκδόσεις του ομοσταύλου Tiguan και ίσως σε παραπλήσιες τιμές ή λίγο ακριβότερο από το Ateca
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έχω επιφυλάξεις για το vfm του σε αυτή την τιμή. Οι βασικές εκδόσεις απλά είναι κραχτες και στα προσπέκτους. Πόσοι είναι αυτοί που θα το πάρουν με το a/c και τα τασια?!Εγώ!
Όπως αντίστοιχα αγόρασα το QQ στην έκδοση Energy με απλό A/C και τάσια. Ειδικά οι ζάντες αλουμινίου μου φαίνονται εντελώς περιττές. ΟΚ, αν υπάρχουν δεν με χαλάνε, αλλά δε θα άφηνα τους χώρους και την πρακτικότητα του Kodiaq για παράδειγμα, επειδή δεν έχει ζάντες αλουμινίου!Μέγα λάθος να μην προσφέρουν οι εταιρείες πραγματικά βασικές εκδόσεις των μοντέλων τους. Βασικές όχι σε επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας εννοείται, αλλά εξοπλισμού άνεσης ή εμφάνισης. Κάποιοι, απλά δεν τα χρειάζονται.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δεν εχω δει τι περιλαμβανει η εκδοση η βασικη. Τελευταια που ειδαα την βσδικη εκδοση του kadjar παντως που εχει γινει πολυ λογος για την κακη τιμολογιακη πολιτικη μονο βασικη δεν την λες την εκδοση! Εχει τουλαχιστον οτι εχουν οι περισσοτερες μεσαιες εκδοσεις.Αυτό είναι το βασικό στην Γερμανία.
ΙΜΟ μια χαρά την κάνει την δουλειά του και ετσι αλλά σίγουρα οι περισσότεροι θα δωσουν τα επιπλέον € για τα επιπλέον εξωτερικά στολιδια των ακριβοτερων εκδόσεων. -
Στο θέμα χώρων το Kodiaq νομίζω παίζει μόνο του. Αν κάποιος καίγεται για χώρους, θα πάει προς τα εκεί. Αν τον ενδιαφέρει περισσότερο ο πλούσιος εξοπλισμός, εξαιρετικό VfM είναι το Kuga που στα ίδια λεφτά με το Kodiaq προσφέρει πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δεν εχω δει τι περιλαμβανει η εκδοση η βασικη. Τελευταια που ειδαα την βαδικη εκδοση του kadjar παντως που εχει γινει πολυ λογος για την κακη τιμολογιακη πολιτικη μονο βασικη δεν την λες την εκδοση! Εχει τουλαχιστον οτι εχουν οι περισσοτερες μεσαιες εκδοσεις.Δεν συμφωνώ, η βασική έκδοση Authentic έχει πολλές ελλείψεις και σίγουρα είναι βασική έκδοση. Δεν έχει Clima, δεν έχει ζάντες αλουμινίου, δεν έχει πολυμέσα (ένα απλό MP3 player έχει), δεν έχει δερμάτινο τιμόνι, δεν έχει κανένα βοήθημα ασφαλείας, δεν έχει προβολείς ομίχλης κλπ. OK, καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά δεν είναι σημαντικά σε κάποιους αγοραστές, αλλά η ουσία παραμένει ότι είναι μια βασική έκδοση με ελλείψεις. Ακόμα και η επόμενη έκδοση Expression που έχει ακριβώς ίδια τιμή με το Kuga (βενζίνη και τα 2) έχει αρκετές ελλείψεις σε σχέση με το Ford, οπότε η σύγκριση vfm είναι αναπόφευκτη. Επίσης, στην έκδοση Expression έχουν κάνει τόσο 'χαζή' τιμολόγηση που για €30 δεν μπορείς να βάλεις ούτε μεταλλικό χρώμα!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν εχω δει τι περιλαμβανει η εκδοση η βασικη. Τελευταια που ειδαα την βαδικη εκδοση του kadjar παντως που εχει γινει πολυ λογος για την κακη τιμολογιακη πολιτικη μονο βασικη δεν την λες την εκδοση! Εχει τουλαχιστον οτι εχουν οι περισσοτερες μεσαιες εκδοσεις.
Δεν συμφωνώ, η βασική έκδοση Authentic έχει πολλές ελλείψεις και σίγουρα είναι βασική έκδοση. Δεν έχει Clima, δεν έχει ζάντες αλουμινίου, δεν έχει πολυμέσα (ένα απλό MP3 player έχει), δεν έχει δερμάτινο τιμόνι, δεν έχει κανένα βοήθημα ασφαλείας, δεν έχει προβολείς ομίχλης κλπ. OK, καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά δεν είναι σημαντικά σε κάποιους αγοραστές, αλλά η ουσία παραμένει ότι είναι μια βασική έκδοση με ελλείψεις. Ακόμα και η επόμενη έκδοση Expression που έχει ακριβώς ίδια τιμή με το Kuga (βενζίνη και τα 2) έχει αρκετές ελλείψεις σε σχέση με το Ford, οπότε η σύγκριση vfm είναι αναπόφευκτη. Επίσης, στην έκδοση Expression έχουν κάνει τόσο 'χαζή' τιμολόγηση που για €30 δεν μπορείς να βάλεις ούτε μεταλλικό χρώμα!!
Μη συγκρίνεις με την βασική Business της Ford, η οποία μόνο βασική δεν είναι στην πράξη. Στο Focus που είχαμε δει θα την έλεγες μεσαία προς πλούσια εξοπλιστικά έκδοση (νομίζω πως το μόνο που του έλειπε ήταν οι ζάντες αλουμινίου). Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, η έκδοση Business ήταν ειδικά διαμορφωμένη έκδοση που είχε 'στήσει' η Ελληνική αντιπροσωπεία και δεν υπήρχε στο επίσημο φυλλάδιο της Ford (είχαν προσθέσει νομίζω εξοπλισμό).
Από το QQ πάντως που έχεις όλες αυτές τις 'ελλείψεις' που αναφέρει, μόνο τα φώτα ομίχλης θα ήθελα από την μεσαία εξοπλιστική έκδοση του QQ. Τα συστήματα ασφαλείας και το infotainment (το οποίο έτσι και αλλιώς είναι τζάμπα λεφτά στο QQ) ήταν έξτρα ακόμη και στην μεσαία εξοπλιστικά έκδοση (Accenta). -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Από το QQ πάντως που έχεις όλες αυτές τις 'ελλείψεις' που αναφέρει, μόνο τα φώτα ομίχλης θα ήθελα από την μεσαία εξοπλιστική έκδοση του QQ. Τα συστήματα ασφαλείας και το infotainment (το οποίο έτσι και αλλιώς είναι τζάμπα λεφτά στο QQ) ήταν έξτρα ακόμη και στην μεσαία εξοπλιστικά έκδοση (Accenta).Σχετικά είναι όλα axel και κυρίως υποκειμενικά.
Μπορεί να μην σου λείπουν, αλλά σε αμάξι αυτής της κατηγορίας δεν θέλω π.χ. αμάξι με τιμόνι ουρεθάνης, ούτε μη ανακλινόμενους καθρέπτες... αντιθετα οι προβολείς ομίχλης δεν με νοιάζουν γιατι δεν κυκλοφορώ χειμώνα! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Από το QQ πάντως που έχεις όλες αυτές τις 'ελλείψεις' που αναφέρει, μόνο τα φώτα ομίχλης θα ήθελα από την μεσαία εξοπλιστική έκδοση του QQ. Τα συστήματα ασφαλείας και το infotainment (το οποίο έτσι και αλλιώς είναι τζάμπα λεφτά στο QQ) ήταν έξτρα ακόμη και στην μεσαία εξοπλιστικά έκδοση (Accenta).
Σχετικά είναι όλα axel και κυρίως υποκειμενικά.
Μπορεί να μην σου λείπουν, αλλά σε αμάξι αυτής της κατηγορίας δεν θέλω π.χ. αμάξι με τιμόνι ουρεθάνης, ούτε μη ανακλινόμενους καθρέπτες... αντιθετα οι προβολείς ομίχλης δεν με νοιάζουν γιατι δεν κυκλοφορώ χειμώνα!Στα 22.000€ του Kodiaq αναφέρεσαι; Κάποιος δηλαδή που έχει οικογένεια και μεγάλες μεταφορικές ανάγκες, δεν θα το αγοράσει επειδή δεν έχει δερμάτινο τιμόνι και ανακλινόμενους καθρέπτες; Τι άλλες επιλογές έχει σε αυτά τα λεφτά με αντίστοιχους χώρους;
Skoda Kodiaq