-
Εαν εισαι ανοιχτος και σε καινουργιες προτασεις..
Εχεις δει το Qashqai με τον 1600αρη με τα 163PS ?? Τρομερο για μενα και αρκετα φθηνοτερο πιστευω θα σου βγει...
Για παραδειγμα η Techna, η πιο πλουσια εκδοση, βγαινει στα 32700 χωρις αποσυρση.Υπαρχει και σε αρθρο στους 4Τ η δοκιμη.
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/ ... i-16-dig-tΓια μενα ειναι τρομερο και σε εμφανιση αλλα και δυνατο που θελεις. Και χωρους πιστευω εχει.
Αν θες αποκλειστικα ενα εκ των 2 που αναφερεις προσπερασε αυτο το ποστ.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μην τρελενεσαι ρε ice. Ο καθενας οπως βολευεται. Εγω π.χ. μπορει να θελω να δωσω 60.000 ευρω να παρω ενα τουτου και στα 5 χρονια να το αλλαξω. Εχω 2 γνωστους που το κανουν. Εσυ ας πουμε εδωσες 20.000 και κατι για να το εχεις στο γκαραζ και να το κυκλοφορεις καθε Σαββατοκυριακο, το ιδιο κανω και εγω με την Merc. Αν το ακουσει καποιος μπορει να σαλταρει. Ενταξει ετσι μας βολευει, ετσι μας αρεσει. Μην κολας.
Εντάξει βρε Στάυρο! Σωστά όσα λές (btw στα 28.000 ευρώ έχω φτάσει με ότι έχω βάλει ) αλλά οι συμπεριφόρες αυτές χαρακτηρίζονται ως 'κ@ύλες'..... οι δε σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται πέρα απο λογικές!
Ως τέτοιες λοιπόν δεν νομίζω ότι τυγχάνουν σύγκρισης ή συμβουλών, γι' αυτό και οι απορίες μου!Ποιος Σταυρος; Ε ενταξει δλδ αν του αρεσει το αμαξι και κανει 40.000 δεν θα το βαλει στο χωμα γιατι ειναι ακριβο; Για να παιρνεις ακριβο σημαινει οτι εχεις το χρημα. Θα αρχισουμε να οριοθετουμε χρηματικα τα αυτοκινητα που πρεπει να μπαινουν στο χωμα; Τα εχω γουσταρω παιρνω μια Cayenne Porsche και μπαινω σε βοσκοτοπι. Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο αμαξι ακριβο SUV δεν το πας σε χωμα. Το παω, τα σκαω και κανω το γουστο μου.
Περα απο τις λογικες τις δικες σου. Δλδ για τα δικα σου χρηματικα δεδομενα. Για τα δικα του, δεν υπαρχει θεμα. Οπως και για τα δικα σου χρηματικα δεδομενα να δωσεις 28.000 για ενα αμαξι, για αλλον ειναι τρελα, γιατι θα εδινε το πολυ 10.000 ευρω. -
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Σαν μελλοντικός κάτοχος Χ1 1500αρας δεν θα μαι αντικειμενικός..πάρε αυτό που γουστάρεις περισσότερο. Εγώ που οδήγησα και τα 2 γελάω οταν συγκρίνεται η Χ1 με GLA. Σε ξενα φορουμ η Χ1 20d συγκρινεται με mecedes GLC. Γράφω μονο και μόνο γιατί εχω βαρεθεί απο φίλους και γνωστούς άσχετους να μου βγάζουν ψοφιο το αμαξι που επέλεξα.. εγώ οδήγησα 318i f/l και ο κινητηρας μου άρεσε πάρα πολύ. αξιοπρεπεστατος και χωρίς θέμα στις προσπεράσεις. αθορυβος και 100 κιλά ελαφρυτερος. βραβευτηκε πρόσφατα από οτι εμαθα. Για να βοηθήσω την κουβέντα ομως αφου ολα τα παραπανω ειναι προσωπικές απόψεις σκέψου οτι η διαφορά στην τιμή ειναι 3.500 χιλιάδες στη βασική εκδοση. 27.000 Χ1 με 30.500 η GLA. Επίσης η Χ1 με με 3κιλυνδρο ειναι 100 κιλα ελαφρύτερη από Χ1 με 4κιλυνδρο. Η GLA θα αλλαξει στην επομενη 2ετια ενώ η Χ1 ειναι εντελώσ νέο αμάξι.υπάρχουν κι αλλες επιλογές από το το διλημμα BMW or MERC. Εγω επέλεξα Χ1 γιατι στα 30.000 οριο που ειχα νομιζω ειναι το καλυτερο οικογενειακο SUV για τα γούστα μου και τις αναγκες μου (που από οτι ειδα μοιαζουν με του topic starter) κι ας μου λένε οι φίλοι ειδικοί οτι ειναι ψόφιο, το μέλλον θα δείξει ποιος είναι λάθος. Συμπέρασμα πάρε ατό που γουστάρεις πραγματικά κι οχι αυτό που σου 'επιβάλουν¨ να πάρεις...Tέλος οπως λέει και το βιντεο πάρε τη GLA.η απόφαση οτι και να σου λέει ο καθένας ειναι δικιά σου γιατι εσυ πληρώνεις.
η καλυτερα το audi Q3 με 28.000ευρω
Youtube Videoη περιμενε για new Tuscon που λένε τα καλύτερα
Youtube Videoθα μπορούσα να σου προτεινω συνέχεια..αλλά οταν δινεις τόσα λεφτά η καλύτερη συμβουλή οδηγάς και παίρνεις αυτο
που σε φτιαχνει περισσότερο...κι άσε τους άλλους να σου λένε οτι εκανες λάθος, καλύτερα να μετανιωνεις τη δικια σου επιλογή (αφου εχεις ψαξει ,οδηγήσεις, συγκρίνεις κτλ.) παρά να μετανιώνεις την επιλογή των ειδικών που ειναι κόντρα στη δική σου.Ποτε παραλαμβανεις;
-
@nikigt Με το καλό και σύντομα να παραλάβεις και καλοτάξιδη η μπέμπα σου. Καταρχάς επέτρεψε μου ένα φιλικό και οικείο ύφος, γιατί σε νοιώθω σαν συνοδοιπόρο στους προβληματισμούς μου. Η άποψη σου με προβλημάτισε πολύ ,γιατί όπως λες οδήγησες και τα 2 και χτες το απόγευμα πήγα χωρίς ραντεβού ξανά στην BMW για test drive. Εκεί με περίμεναν δύο εκπλήξεις, μια δυσάρεστη και μία ευχάριστη. Η δυσάρεστη αφορούσε την τιμή. Όπως ήδη έγραψα, είχα πάρει προσφορά πριν 10 μέρες στα 40.000. Λόγο λάθους υπολογισμού στον φόρο πολυτελείας ,η τιμή πλέον διαμορφώνετε στα 44.000 (με τον ίδιο εξοπλισμό η GLA 38.000) . Η ευχάριστη έκπληξη αφορούσε το test drive (218i Active Tourer), όπου, στο εικονικό προσπέρασμα, δεν ένοιωσα το άγχος και την πίεση του πρώτου test drive, χωρίς ωστόσο να μου εμπνέει απόλυτη σιγουριά. Κατά την προσωπική μου αντίληψη, οι επιδόσεις του είναι επαρκείς και ασφαλείς , υπό την προϋπόθεση όμως να προσαρμόσω εγώ τις οδηγικές μου συνήθειες και απαιτήσεις ,στις δυνατότητες του. Η αντιπροσωπία της mecedes βρίσκεται στα 5 λεπτά και προβληματισμένος πήγα στο καπάκι, για να έχω νωπές εντυπώσεις και έκανα ξανά test drive και στην GLA . Οι διαφορά στις επιδόσεις ήταν άμεσα αντιληπτή ,όπως άμεσα αντιληπτή ήταν και η στενότητα των χώρων και της καμπίνας.
Το βράδυ συζήτησα με την σύντροφο μου το δίλημμα μου, χώροι ή επιδόσεις και με έστειλε , λέγοντας μου, πως με την GLA στις αποσκευές των διακοπών έχεις λύση ,με μια μπαγκαζιέρα, ενώ με την Χ1 πάνω σε ένα οριακό προσπέρασμα ,τι λύση θα έχεις;
Πιστεύω το παραπάνω μαζί με την διαφορά των 6.000 στην τιμή ,μάλλον θα κλίνουν την ζυγαριά για μένα. -
Θα στο ξαναπώ ... Νομίζω ότι για τα δικά σου δεδομένα κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή . Και δεν θα κάνεις καμιά έκπτωση στα θέλω σου αφού οικονομικά σε παίρνει να προσθέσεις στην παραγγελία σου ότι σου αρέσει . Οπότε με το καλό να την κλείσεις φίλε μου !
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όπως λέει και ο Λεώ:
Λοιπόν, έχουμε γάμο!!
Με το καλό να παραγγείλεις λοιπόν! -
Από αντιπροσωπία στο δακτυλίδι στην Κηφησίας είχα πάρει προσφορά την GLA 156 ιπποι AMG έκδοση (πραγματικά πολύ ομορφο αυτοκίνητο αλλά οχι SUV) στα 35.000 ευρώ με προγραμμα επιδοστησης αυτόματου κιβωτίου. Αν πάρεις ρώτα αν ισχύει. Επίσης είχε ενα χρηματοδοτικό welcome κάτι, με χαμηλό επιτόκιο και τελευταία μεγάλη δόση. Αν αποφασίσεις για αγορά να τα ξέρεις...
Χωρίς να θέλω να σου αλλάξω γνώμη η προσωπική μου γνώμη από την εμπειρία με GLA ήταν απογοητευτική...Δεν ειναι οικογενειακό αμάξι (χωρίς χώρους, μειωμενη ορατότητα καμπινας,καταναλωση στο θεό, κόστος συντήρησης υψηλό) και είναι πολύ όμορφο και χαμηλό για SUV. οπως λέει και το βίντεο στο τέλος , Sorry mercedes, it' s not a SUV.
Youtube VideoΗ απόφαση ειναι δική σου και να πάρεις αυτό που γουστάρεις...
Υ.Γ Στο test drive που έκανα με 3 ατομα μεσα η 318ι με 136 αλογα και 3 κιλύνδρους προσπέρασε στην παραλιακή ανετα ακόμα και φορτηγό. Ο κινητήρας ειναι αξιοπρεπέστατος αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται με διλίτρες εκδόσεις, Στη δοκιμή της Χ1 20D οι προσπεράσεις ηταν παιχνίδι, ένιωθα οτι θα μπορούσα να περάσω άνετα οποτε και οποιο-ους ηθελα.Για αυτο κι αποφάσισα και την αγορά της Sdrive 18i στην οποια έχω απόλυτη εμπιστοσύνη οτι θα προσπερναει με ασφάλεια.
-
στην Br Performance ο τρικύλινδρος με τα 136 φτανει στα 170 άλογα με μειωση κατανάλωσης. Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ειναι στη θεσσαλονικη, αλλιως στελνεις τον εγκεφαλο. Εντυπώσεις απο όσους εχουν κανει τον τετρακύλινδρο 1600 απο 136 σε 220 άλογα, άριστες: και μειωση κατανάλωσης και άψογη λειτουργια ενα χρόνο τωρα. Ο Σπανος επίσης σου κανει remap τον τρικύλινδρο στα 155 άλογα με δύο χρονια εγγυησης επίσης.
Επίσης ό,τι παρεις μόνο αυτόματο! Στη γερμανια τα μεταχειρισμενα BMW 5ετιας με αυτοματο εχουν διπλασια τιμη!!! M pack βλακεια μου φαινεται γενικώς, λάστιχα βλακωδως φαρδια 255 και πανάκριβα και μη νομιζεις θα πάρεις μεγαλη διαφορα στη μεταπώληση. Εντωμεταξυ Μ πακ σε SUV αηδια, ειναι και χαμηλότερο 1εκατοστο και επισης με χαμηλότερο προφυλακτηρα μπροστα! -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
στην Br Performance ο τρικύλινδρος με τα 136 φτανει στα 170 άλογα με μειωση κατανάλωσης. Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ειναι στη θεσσαλονικη, αλλιως στελνεις τον εγκεφαλο. Εντυπώσεις απο όσους εχουν κανει τον τετρακύλινδρο 1600 απο 136 σε 220 άλογα, άριστες: και μειωση κατανάλωσης και άψογη λειτουργια ενα χρόνο τωρα. Ο Σπανος επίσης σου κανει remap τον τρικύλινδρο στα 155 άλογα με δύο χρονια εγγυησης επίσης.
Επίσης ό,τι παρεις μόνο αυτόματο! Στη γερμανια τα μεταχειρισμενα BMW 5ετιας με αυτοματο εχουν διπλασια τιμη!!! M pack βλακεια μου φαινεται γενικώς, λάστιχα βλακωδως φαρδια 255 και πανάκριβα και μη νομιζεις θα πάρεις μεγαλη διαφορα στη μεταπώληση. Εντωμεταξυ Μ πακ σε SUV αηδια, ειναι και χαμηλότερο 1εκατοστο και επισης με χαμηλότερο προφυλακτηρα μπροστα!Στην επισημη ιστοσελιδα λεει για 165ps αλλα οκ, δεν ειναι θεμα τα 5 αλογα διαφορα.
Εχεις καποιο link για εντυπωσεις του 1600/136 απο τον συγκεκριμενο βελτιωτη?
Για το remap του Σπανου, περισσοτερες λεπτομερειες? Μηπως ανεβαζει απλως την πιεση στο turbo? Kοστος?
-
Προσωπικά δηλώνω τουλάχιστον διστακτικός απέναντι σε οποιαδήποτε μετατροπή ενός κινητήρα.
Νομίζω ότι μόνο σε σημαντικό βάθος χρόνου (μετά από χρόνια δηλαδή) μπορεί να αξιολογηθεί μια τέτοια παρέμβαση, προκειμένου να φανούν οι όποιες συνέπειές της. Σε καινούριο αμάξι απίθανο να το δοκίμαζα. Σε αμάξι ετών μπορεί... -
Noμιζω ότι μερικα πραγματα εχουν μελετηθεί αρκετα. Πχ Οι κινητήρες 1.6 στην 116i &118i είναι ακριβος ιδιοι (εκτος από ένα ανταλλακτικο νομιζω στο ιντερκουλερ που αλλαζεται ευκολα) με διαφορετικο πρόγραμμα. Ο 177 ιπποι (που μπαινει τωρα στην 120) είναι η κανονικη αποδοση του κινητηρα. Στους 136 ιππους ο κινητήρας είναι περιορισμένος από λογισμικο.
Αρα το remap της ΒR performance το πιθανοτερο είναι ότι δεν προκειται να επιβαρυνει τα μηχανικα του κινητηρα απλα τον επαναφερει στην κανονικη του αποδοση και λιγο παραπανω.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Επίσης ό,τι παρεις μόνο αυτόματο! Στη γερμανια τα μεταχειρισμενα BMW 5ετιας με αυτοματο εχουν διπλασια τιμη!!! M pack βλακεια μου φαινεται γενικώς, λάστιχα βλακωδως φαρδια 255 και πανάκριβα και μη νομιζεις θα πάρεις μεγαλη διαφορα στη μεταπώληση. Εντωμεταξυ Μ πακ σε SUV αηδια, ειναι και χαμηλότερο 1εκατοστο και επισης με χαμηλότερο προφυλακτηρα μπροστα!Στην επισημη ιστοσελιδα λεει για 165ps αλλα οκ, δεν ειναι θεμα τα 5 αλογα διαφορα.
Εχεις καποιο link για εντυπωσεις του 1600/136 απο τον συγκεκριμενο βελτιωτη?
Για το remap του Σπανου, περισσοτερες λεπτομερειες? Μηπως ανεβαζει απλως την πιεση στο turbo? Kοστος?
Στην ιστοσελιδα τους δεν εχουν μπει σωστα οι πληροφοριες. Τους εστειλα μειλ να μου στειλουν περισσοτερα για το πρόγραμμα για τον Β38.
-
Ότι είπε ο emperor.
-
Στα συγκεκριμενα τουρμπατα δεν υπαρχει καμμια μετατροπή. Λιγο την πιεση ανεβάζεις και αφερεις τους περιορισμους και εχεις τα καλυτερα αποτελέσματα. Εφοσων ο ιδιος ο κινητήρας μπορει να σηκωσει περισσοτερη πιεση στο τούρμπο χωρις την αναγκη να αναβαθμίσεις τα μηχανικα τοτε όλα οκ. Να σημειωσω ότι οι πιεσεις στο τούρμπο σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι πολύ χαμηλες γιατι αν ηταν υψηλότερες πως θα μπορουσαν να πουλησουν τα ακριβοτερα?
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βασιζόμενος σε αυτά που γράφει ο wantone, έχω την εντύπωση ότι έχει δίκιο...
-
Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο και να ξεκινήσω να του κάνω μετατροπές , ειδικά αν ήταν να δώσω τόσα πολλά χρήματα . Δικό μου κόλλημα είναι αυτό ...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
]
Στην ιστοσελιδα τους δεν εχουν μπει σωστα οι πληροφοριες. Τους εστειλα μειλ να μου στειλουν περισσοτερα για το πρόγραμμα για τον Β38.A, ok βρηκα παντως εντυπωσεις απο το Bmwfans.gr, oπου και ο χρηστης antonn συμμετεχει ενεργα σε οτι αφορα την βελτιωση της Br perfomance με ενα αρκετα ενδιαφερον DIY.
Eπισης εαν ειναι σωστες οι πληροφοριες που βρηκα, ο Σπανος φερεται να χρησιμοποιει την βελτιωση της evotech και συγκεκριμενα αυτο για τον Β38:
http://www.evotech.de/entwicklung/konfi ... /index.php
Στην περιπτωση παντως που οντως ο Σπανος αναλαμβανει την δουλεια, χωρις να ακυρωνεται η 2ετης εγγυηση για μηχανικα μερη, δειχνει καλη περιπτωση.
Στα υπολοιπα για τα της αυξησης ισχυος ροπης, συμφωνω, εξαλλου ειναι πλεον κοινο 'μυστικο' για τους περισσοτερους κατασκευαστες και οχι μονο, ο συγκεκριμενος κινητηρας (οπως και ο 136αρης Ν43) ειναι απο το εργοστασιο σε detuned κατασταση, οπως και τα περισσοτερα μοτερ με Turbo, αναλογως με την χαρτογραφηση μπορουν να βγαλουν 2 ή και παραπανω διαφορετικες εκδοσεις ισχυος/ροπης ωστε να καλυπτεται και μεγαλυτερη γκαμα απο πλευρας ιπποδυναμης, αλλα με το αναλογο αντιτιμο φυσικα...
Εαν βεβαια βγαλει μεσα στο 16' η schnitzer καποιο Piggy back νομιζω θα ειναι η πλεον 'σιγουρη' βελτιωση, αλλα και η πιο ακριβη...
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο και να ξεκινήσω να του κάνω μετατροπές , ειδικά αν ήταν να δώσω τόσα πολλά χρήματα . Δικό μου κόλλημα είναι αυτό ...Ό,τι είπε ο drenie
-
Οι ιπποδυνάμεις σε πολλές περιπτώσεις (βλ. και το 120άρι Audi Α4) κρατιούνται 'τεχνητά' χαμηλά για να πετύχουν κάποιο συγκεκριμμένο νούμερο που έχει να κάνει με Τέλη (πώλησης ή διάφορα πάγια ή κατηγορία ασφάλισης) σε διάφορες από τις αγορές που θεωρούνται 'κρίσιμες' (και εμάς μας παίρνει από σπόντα). Προσωπικά την συγκεκριμμένη ρύθμιση που κάνει η επίσημη BMW δεν την θεωρώ 'μετατροπή' αλλά μάλλον επαναφορά του μοτέρ από την γραφειοκρατική/μαρκετινίστικη στην κανονική 'μηχανική' του απόδοση.
-
Μια διευκρίνιση σχετικά με τις εγγυήσεις. Επειδή το είχα ψάξει πολύ το θέμα πριν από μερικά χρόνια, καλό θα είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι η εγγύηση πχ της BMW που συζητάτε χάνεται! Ο Σπανός υποστηρίζει τη μετατροπή λέγοντας ότι η εγγύηση ισχύει, μόνο όμως αν το πας στον Σπανό. Εάν κάνεις μετατροπή στον Σπανό και το πας σε άλλο συνεργείο, τότε δεν έχεις καμία εγγύηση.
Όπως και αν κάνεις κάποια άλλη μετατροπή σε άλλο συνεργείο του επίσημου δικτύου και το πας στο Σπανό, θα σου πει ότι δεν έχεις πια εγγύηση. Ο Σπανός είναι τυχαίο παράδειγμα εμπόρου, το ίδιο ισχύει σε όλους. Εάν κάνεις οποιαδήποτε μετατροπή σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, η εγγύηση του εργοστασίου παύει να ισχύει. Αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες.
Όποιος σας λέει ότι η εργοστασιακή εγγύηση ισχύει μετά τη μετατροπή, ζητείστε του ένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται αυτό ρητά και αν σας το δώσει... τρυπήστε μου τη μύτη. Είχα ζητήσει αυτό το έγγραφο σε 4-5 διαφορετικά συνεργεία από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Mercedes και όλοι μου έλεγαν ότι η εγγύηση είναι προφορική και ότι ισχύει μόνο στο δικό τους συνεργείο. Κοινώς, αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο, άντε ν' αποδείξεις αν φταίει η μετατροπή ή το εργοστάσιο. Θα μείνεις με ένα αυτοκίνητο που δεν κινείται και δύο εμπόρους να κατηγορεί ο ένας τον άλλο και κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη.
bmw x1 sdrive18i ή mercendes GLA 200