Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    bmw x1 sdrive18i ή mercendes GLA 200
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. bmw x1 sdrive18i ή mercendes GLA 200
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    16
    70
    164
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      drenie last edited by

καλα για να πηγαινε εκτος δρομου δεν κανει 22 αλλα με 30 του βαζει τα παντα πανω. δερμα ηλιοροφη , θα εχει αυτοματο , την καλυτερη 4κινηση στην κατηγορια , navi , της παναγιας τα ματια.

Παντως στα 40 χιλιαρικα θα μπορουσε να κοιταξει την GLA 200 και να βαλει διαφορα πανω που θα εχει και αποδοση το αυτοκινητο.

(παντα για βενζινη μιλαμε)

1 Reply Last reply Reply Quote 5
      • T
        the_emperor last edited by

kakto:
        Καταρχήν ευχαριστώ για τις ευχές!
        Έκανα 3 test drive και στο προηγούμενο και στο νέο Χ1. Οδήγησα την αυτόματη 1600άρα βενζίνης με τα 143 άλογα, την προηγούμενη δίλιτρη diesel 18d με τα 143 άλογα και την τωρινή δίλιτρη diesel 18d με τα 150 άλογα (πιστεύω να τα έγραψα σωστά...). Μου φάνηκαν όλες ικανοποιητικές, αλλά όχι τόσο άνετες όσο θα ήθελα.

Την 20d την οδήγησες κι εσύ και από αυτά που γράφεις βλέπω ότι είδες πως το αμάξι έχει αυτήν την παραπάνω δύναμη που σου επιτρέπει να προσπεράσεις δίχως να ιδρώσεις. Γράφεις για 160 χλμ. Εγώ δεν πάω ποτέ με τόσα και αν πάω θα γίνει για ελάχιστο χρόνο. Δεν τρέχω τόσο, ούτε θέλω. Αλλά χθες γυρίζοντας σε επαρχιακό δρόμο οδηγώντας με 80-90 χλμ (με στροφές στο κοντέρ γύρω στις 1500...) πετυχαίνω έναν 'χάρο' που είχε πίσω του άλλους 4 που περίμεναν και δεν προσπερνούσαν σε μια ευθεία 400 μέτρα. Με μια 'γκαζιά' σε ελάχιστο χρόνο και χώρο το αμάξι προσπέρασε χωρίς να πιεστεί καθόλου και χωρίς να νιώσω πίεση ή κίνδυνο καθόλου.

Γι' αυτό 'ανέβηκα' στην 20d πληρώνοντας μια σημαντική διαφορά και αναλαμβάνοντας φυσικά και το φορολογικό κόστος.

Την 18i δεν την έχω οδηγήσει. Αν δεν κάνω λάθος βγάζει 150 άλογα. Από ότι διάβασα είναι σε περίπου παρόμοιες επιδόσεις με την προηγούμενη 16i που έκανα test. Από αυτά που δοκίμασα στο test νομίζω ότι και με αυτήν θα περνάς, αλλά με ψιλοζόρισμα και του αμαξιού και δικό σου. Είναι βαρύ αμάξι το Χ1...

Σχετικά με τη χρήση όντως κάνεις λίγα χιλιόμετρα. Δεν έχεις λόγο να πας σε diesel. Αν και με 160 το βενζινοκίνητο θα καίει τα άντερά του φοβάμαι...
        Η 4κίνηση πάντως αφήνει άλλη αίσθηση στο δρόμο. Νιώθεις άλλη ασφάλεια ακόμη και στην άσφαλτο.
        Προσπάθησε να δεις τις ανάγκες σου στο μέλλον. Τώρα πας με μοτό. Μόλις έρθει το κουτσούβελο θα παίρνεις το αμάξι πολύ περισσότερο από ότι τώρα θέλοντας και μη.
        Επίσης, αφού μάλλον την χάνεις την απόσυρση - με τα τωρινά δεδομένα - δεν έχεις λόγο να βιαστείς - εκτός και αν φοβάσαι για τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα (δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου...). Διαφορετικά νομίζω ότι η bmw και προσφορές θα κάνει κάποια στιγμή και ενδεχομένως μπορείς να δεις και άλλες επιλογές και από άλλες εταιρίες.
        Εγώ την GLA πάντως δεν θα την έπαιρνα για οικογένεια. Θα προτιμούσα ακόμη και αμάξια από εταιρίες που για κάποιους δεν έχουν το κύρος της mercedes, όπως π.χ. το Qashqai ή το CRV παρά και άλλο στρίμωγμα σαν αυτό που έφαγα τους τελευταίους 20 μήνες που γεννήθηκαν οι 2 κόρες μου με το προηγούμενο hatchback που είχα. Πριν σφήνωνα με 1000 ζόρια το καρότσι στο πορτ παγκάζ και έμενε χώρος μόνο για μικρές τσάντες και σακούλες. Βαλίτσα μεγάλη; Στη θέση του συνοδηγού! Τα υπόλοιπα; Σε κάθε μικρό και διαθέσιμο χώρο κάτω από πόδια, δίπλα στη γυναίκα μου - που ήταν στοιβαγμένη ανάμεσα στα 2 παιδιά και σε άλλα πράγματα. Τώρα πετάω το καρότσι μέσα στο πορτ παγκάζ και παραμένει άδειο...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • S
          sbr last edited by

Ο χρήστης wantone έγραψε:
          Γιατι θα εχει φθορες και θα ειναι για πεταμα σε μερικα χρονια. Για τετοια χρηση ας παρει κανενα Renegade με 22 χηνες.

Εγω λεω να παρει ενα Lada NIVA. Λιγοτερο θα του βγει και θα αντεξει περισσοτερο. Το θεμα ειναι αν του αρεσει και το γουστο θα το πληρωσει ή αν θα πηγαινει στο βουνο φθηνα;

• K
            kakto last edited by

@STROF
            Το Volvo V40 Cross Country ήταν το πρώτο που πήγα και είδα και αισθητικά με κάλυψε. Αλλά οι χώροι για τα γόνατα των πίσω ήταν απαράδεκτοι σε σημείο απόρριψης. Τα μεγαλύτερα μοντέλα δυστυχώς είχαν επιλογή μόνο 2λιτρου μοτέρ, που για φορολογικούς λόγους δεν μπορώ να πάω.

• K
              kakto last edited by

(10-15 χρόνια;) 15 χρόνια x 10.000= 150.000km τα θεωρείς πολλά ή λίγα;
              Το Audi Q3 1.4 και το Renegade τα απορρίπτω γιατί δεν μου αρέσουν αισθητικά.
              (40 χιλ αμαξι και θα το βαζεις σε χωματοδρομο;) Ναι σε βατό χωματόδρομο μήκους 1km που τον έχω περάσει δεκάδες φορές και τον ξέρω απέξω.

• D
                drenie last edited by

εγω επιμενω οτι αυτο που θα επρεπε να δεις ειναι το mercedes βενζινη και να δεις ποσο παει με τα εξτρα που θες.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • K
                  kakto last edited by

@ drenie
                  Μάλλον δεν σου έδωσα να καταλάβεις. Και τα δύο αμάξια που ρωτάω( bmw x1 sdrive18i ή mercendes GLA 200) είναι βενζίνη. Η bmw x1 sdrive18i είναι βενζίνη 1500cc με 136hp και 220 ροπή . Η δε GLA 200 είναι βενζίνη 1600cc με 156hp και 250 ροπή. Με την ίδια σύνθεση extra που θέλω η Χ1 πάει 40.000 και η GLA 38.000

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                  • T

Σε βλέπω για merc

• P
                      petran17 last edited by

Με βαση τα παραπανω που γραφεις εγω θα πηγαινα στην GLA.. Και τα 2 φοβερες επιλογες αλλα η GLA εχει πιο δυνατο κινητηρα... και μονο αυτου θα την επελεγα.

Οποια και απο τα 2 να παρεις εξαιρετικο θα ειναι.
                      Καλα χιλιομετρα οποιο και αν παρεις.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • I
                        iceman7 last edited by

Ο χρήστης Sbr έγραψε:

Μην τρελενεσαι ρε ice. Ο καθενας οπως βολευεται. Εγω π.χ. μπορει να θελω να δωσω 60.000 ευρω να παρω ενα τουτου και στα 5 χρονια να το αλλαξω. Εχω 2 γνωστους που το κανουν. Εσυ ας πουμε εδωσες 20.000 και κατι για να το εχεις στο γκαραζ και να το κυκλοφορεις καθε Σαββατοκυριακο, το ιδιο κανω και εγω με την Merc. Αν το ακουσει καποιος μπορει να σαλταρει. Ενταξει ετσι μας βολευει, ετσι μας αρεσει. Μην κολας.

Εντάξει βρε Στάυρο! Σωστά όσα λές (btw στα 28.000 ευρώ έχω φτάσει με ότι έχω βάλει ) αλλά οι συμπεριφόρες αυτές χαρακτηρίζονται ως 'κ@ύλες'..... οι δε σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται πέρα απο λογικές!
                        Ως τέτοιες λοιπόν δεν νομίζω ότι τυγχάνουν σύγκρισης ή συμβουλών, γι' αυτό και οι απορίες μου!

• K
                          kakto last edited by

@The_Emperor : Οι προβληματισμοί σου για τους χώρους της GLA με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και είναι ο κύριος λόγος που με κρατάει από το να την παραγγείλω. Από την άλλη δυστυχώς η18i έχει μόνο 136hp και 220 ροπή που σε συνδυασμό με το βαρύ αμάξωμα με έκαναν να νοιώσω άγχος και κίνδυνο στο εικονικό προσπέρασμα που έκανα στο test drive .

• D
                            drenie last edited by

Επιμενω οτι η merc ειναι αυτο που ψαχνεις στα λεφτα που εχεις δυνατοτητα να δωσεις απο την στιγμη που εισαστε χωρις παιδι προς το παρον...

Εχει πιο δυνατο κινητηρα στη βενζινη που κοιτας ισως ναι φαινεται λιγο πιο νεανικο (οχι οτι η X1 δεν ειναι κουκλαρα ) αλλα πως να στο πω...
                            Μου κανει η BMW πιο πολυ για τον emperor που εχει δυο παιδια (συν οτι οι επιδοσεις του αυτοκινητου θα ηταν ενας παραγοντας που θα με απωθουσε οπως και το αυτοματο που δεν θα ηταν το κορυφαιο 8αρι της BMW).

Εσυ που θες ενα ακριβο και καλο αυτοκινητο αλλα ακομα απο χωρους δεν πιεζεσαι και δεν ξερεις αν θα πιεστεις και παρα πολυ θα την κανεις πολυ πιο ομορφα την δουλεια σου και νομιζω οτι θα βαλεις ολα τα καλουδια που σου αρεσουν πανω με 40 χιλ. Θα το κανεις ακριβως οπως το γουσταρεις και θα εχεις πολλα χρονια (να εισαστε καλα βεβαια! ) να το ευχαριστηθεις!

• T

Ο χρήστης kakto έγραψε:
                              @The_Emperor : Οι προβληματισμοί σου για τους χώρους της GLA με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και είναι ο κύριος λόγος που με κρατάει από το να την παραγγείλω. Από την άλλη δυστυχώς η18i έχει μόνο 136hp και 220 ροπή που σε συνδυασμό με το βαρύ αμάξωμα με έκαναν να νοιώσω άγχος και κίνδυνο στο εικονικό προσπέρασμα που έκανα στο test drive .

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν ότι θα είχες στο μυαλό σου, γι' αυτό έγραψα ότι σε βλέπω για merc.
                              Ίσως για τα ταξίδια και τις διακοπές μπορείς να δεις και τη λύση της μπαγκαζιέρας. Εμένα με έσωσε εδώ και 5 χρόνια με το προηγούμενο αυτοκίνητο και τώρα ακόμη με το Χ1 δεν το αποκλείω να τη χρησιμοποιήσω σε τέτοιες περιπτώσεις.

Να προσθέσω, αν θέλεις και τη δική μου προσωπική γνώμη, ότι ούτε εγώ θα έπαιρνα την Χ1 με αυτά τα άλογα...

Πολύ ωραία πάντως η GLA και πολύ ποιοτική...Το μόνο αρνητικό της ότι θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο 'μεγάλη'...

• K
                                kakto last edited by

@ iceman7
                                (οι συμπεριφόρες αυτές χαρακτηρίζονται ως 'κ@ύλες'..... οι δε σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται πέρα απο λογικές! Ως τέτοιες λοιπόν δεν νομίζω ότι τυγχάνουν σύγκρισης ή συμβουλών, γι' αυτό και οι απορίες μου! )
                                Σε πολύ μεγάλο ποσοστό συμφωνώ μαζί σου. Η αντίρρησή μου έγκειται στο γεγονός ,ότι εκτιμώ πως επιδέχεται έλλογη σύγκριση μεταξύ πραγμάτων που προορίζονται για την κάλυψη της ίδιας ανάγκης ,και μας κ@υλόνουν εξίσου ,με διαφορετικά προτερήματα το καθένα.

• I
                                  iceman7 last edited by

Ο χρήστης kakto έγραψε:
                                  Σε πολύ μεγάλο ποσοστό συμφωνώ μαζί σου. Η αντίρρησή μου έγκειται στο γεγονός ,ότι εκτιμώ πως επιδέχεται έλλογη σύγκριση μεταξύ πραγμάτων που προορίζονται για την κάλυψη της ίδιας ανάγκης ,και μας κ@υλόνουν εξίσου ,με διαφορετικά προτερήματα το καθένα.

Εκλογικεύεις την κ@υλα, που από μόνο ως σκέψη είναι άτοπη.....

• fanis75
                                    fanis75 moderator last edited by

Εντελώς υποκειμενικά η GLA είναι άσχημη (ατσούμπαλη), ειδικά σε σχέση με το νέο Χ1....οπότε προσωπικά θα επέλεγα Χ1 (για πολλούς λόγους αλλά και μόνο η εμφάνιση εμένα μου αρκεί).

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• M
                                      makwolf last edited by

Νομιζω οτι ενας συνδιασμος αναγκων-@αυλας-λογικης ειναι το καλυτερο, για μια οσο πιο σωστη γινεται επιλογη αυτοκινητου. Οσο για τους χωρους του πορτ μπαγκαζ νομιζω οτι τα 420? lt της GLA ειναι μια χαρα για οικογενεια. Εμενα το αμαξι μου εχει 410lt και ειμαι μια χαρα με ενα παιδι. Μπαγκαζιερα βαζω μονο για 5ημερο και πανω..

• K
                                        kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης STROF έγραψε:

Το Audi Q3 1.4 / 150 γιατι το απορριπτεις?

Προφανως επειδη θα το κρατησει 15 χρονια και ζητα κατι (οσο το δυνατον πιο) αξιοπιστο, οπως γραφει στο τελευταιο post.

Εγω παλι, θα εριχνα μια ματια και στα volvo, αφου ουτως ή αλλως μετα την 15ετια δεν θα εχουν διαφορα στην αξια τους.

...και εχεις την εντυπωση οτι το Q3 στερειται αξιοπιστιας, σε σχεση με την Χ1 και την GLA?

Επι της ουσιας απαντησε ο ενδιαφερομενος, δεν του αρεσει αισθητικα...Τα περι αξιοπιστιας παντως που θετεις για το Q3, δεν εχουν καμμια βαση...

Mεταξυ των δυο τωρα, μονο ο υποψηφιος ξερει καλυτερα τις προτεραιοτητες-αναγκες του, και αναλογως θα πρεπει να τις σταθμισει ωστε να κανει την σωστη για αυτον επιλογη. Η X1 εχει ξεκαθαρα μεγαλυτερους χωρους για επιβατες και αποσκευες, με σχετικα οριακη ισχυ/ροπη κινητηρα (1.5 βενζινη) εαν φορτωθει πληρως, ενω η GLA απο την αλλη εχει εναν (1.6 / 156ps) κινητηρα που ειναι απολυτως ικανοποιητικος και κινει πιο ανετα το αμαξωμα, αλλα εχει πισω χωρους επιβατων που θυμιζουν supermini.
                                        Σε επιπεδο δυναμικων χαρακτηριστικων, εφοσον και τα δυο εξοπλιστουν με σπορ πακετα, θα εχουν αρκετα υψηλα ορια , αλλα και κοντινες δυνατοτητες σε αποτελεσματικοτητα, οπως και σε σπορτιφ αισθηση. Το νεο σασι και οι ρυθμισεις των Α/GLA class εχουν κλεισει ηδη αρκετα την ψαλιδα -ως προς την σπορτιφ αισθηση- σε σχεση με το παρελθον και τα αντιστοιχα μοντελα της Bmw σε αυτο τον τομεα...

• N
                                          nikigt last edited by

Σαν μελλοντικός κάτοχος Χ1 1500αρας δεν θα μαι αντικειμενικός..πάρε αυτό που γουστάρεις περισσότερο. Εγώ που οδήγησα και τα 2 γελάω οταν συγκρίνεται η Χ1 με GLA. Σε ξενα φορουμ η Χ1 20d συγκρινεται με mecedes GLC. Γράφω μονο και μόνο γιατί εχω βαρεθεί απο φίλους και γνωστούς άσχετους να μου βγάζουν ψοφιο το αμαξι που επέλεξα.. εγώ οδήγησα 318i f/l και ο κινητηρας μου άρεσε πάρα πολύ. αξιοπρεπεστατος και χωρίς θέμα στις προσπεράσεις. αθορυβος και 100 κιλά ελαφρυτερος. βραβευτηκε πρόσφατα από οτι εμαθα. Για να βοηθήσω την κουβέντα ομως αφου ολα τα παραπανω ειναι προσωπικές απόψεις σκέψου οτι η διαφορά στην τιμή ειναι 3.500 χιλιάδες στη βασική εκδοση. 27.000 Χ1 με 30.500 η GLA. Επίσης η Χ1 με με 3κιλυνδρο ειναι 100 κιλα ελαφρύτερη από Χ1 με 4κιλυνδρο. Η GLA θα αλλαξει στην επομενη 2ετια ενώ η Χ1 ειναι εντελώσ νέο αμάξι.υπάρχουν κι αλλες επιλογές από το το διλημμα BMW or MERC. Εγω επέλεξα Χ1 γιατι στα 30.000 οριο που ειχα νομιζω ειναι το καλυτερο οικογενειακο SUV για τα γούστα μου και τις αναγκες μου (που από οτι ειδα μοιαζουν με του topic starter) κι ας μου λένε οι φίλοι ειδικοί οτι ειναι ψόφιο, το μέλλον θα δείξει ποιος είναι λάθος. Συμπέρασμα πάρε ατό που γουστάρεις πραγματικά κι οχι αυτό που σου 'επιβάλουν¨ να πάρεις...

Tέλος οπως λέει και το βιντεο πάρε τη GLA.η απόφαση οτι και να σου λέει ο καθένας ειναι δικιά σου γιατι εσυ πληρώνεις.

Youtube Video

η καλυτερα το audi Q3 με 28.000ευρω
                                          Youtube Video

η περιμενε για new Tuscon που λένε τα καλύτερα
                                          Youtube Video

θα μπορούσα να σου προτεινω συνέχεια..αλλά οταν δινεις τόσα λεφτά η καλύτερη συμβουλή οδηγάς και παίρνεις αυτο
                                          που σε φτιαχνει περισσότερο...κι άσε τους άλλους να σου λένε οτι εκανες λάθος, καλύτερα να μετανιωνεις τη δικια σου επιλογή (αφου εχεις ψαξει ,οδηγήσεις, συγκρίνεις κτλ.) παρά να μετανιώνεις την επιλογή των ειδικών που ειναι κόντρα στη δική σου.

Youtube Video

• N
                                            nikigt last edited by

https://www.youtube.com/watch?v=Ky6i6vzXC-U
                                            ξεχασα κι ενα ωραίο βίντεο
                                            MERCEDES GLA-Class 4MATIC - OFF-ROAD Test Drive

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ