-
Χαιρετω το φορουμ, ειμαι καινουριος, μολις γραφτηκα για να κανω την ερωτηση μου
Ειμαι 29 χρονων και εχω ενα Golf 5, 1.6 FSI του 2004 με 110 χιλιαδες χιλιομετρα.
Το αγορασα μεταχειρισμενο το 2010 με 40 χιλιαδες χιλιομετρα.
Απο το 2012 μεχρι σημερα εχω ξοδεψει πολλα λεφτα σε επιδιορθωσεις. Περιπου €3000 αν θυμαμαι καλα, ισως και περισσοτερα.
Αλλαξα ολοκληρο το σετ καδενας γιατι κροταλιζε στο ξεκινημα, nox sensor, egr valve, 2-3 αλλους αισθητηρες που δεν θυμαμαι πως τους λενε, το υφασμα του ουρανου που σκιστηκε, και δεν θυμαμαι αν ξεχασα και κατι.
Περσι ειχε καποιο προβληματακι το κιβωτιο ταχυτητων, κλωτσουσε οταν κατεβαζε ταχυτητες, αλλα του εβαλε κατι λαδια ο μηχανικος και εφτιαξε.
Περαν τουτου εχω διορθωσει ολα τα προβληματα οπως σας ειπα, το αμαξι ειναι κουκλι, πολυ καλα διατηρημενο, δερματινα καθισματα, full extra, το αγαπω πολυ και λατρευω να το οδηγω. Ειναι στιβαρό και νιώθω ασφάλεια σε αυτό.
Ειμαι σε διλημμα να το πουλησω και να παρω κατι αλλο ή να το κρατησω αφου αλλαξα οτι εξαρτημα ειχε προβλημα. Δεν γνωριζω τι αλλα προβληματα μπορει να βγαλει, ουτε στις ποσες χιλιαδες περιπου χιλιομετρα θα πρεπει να το αποσυρω. Και δεν με πειραζει να ξοδεψω κι αλλες 2 χιλιαδες ευρω πανω του αν ομως ξερω οτι με βγαζει ακομα 5 χρονια.
Απο τη μια σκεφτομαι οτι αν το κρατησω θα συνεχισει να μου βγαζει προβληματα και θα συνεχισω να πληρωνω πολλα λεφτα, απο την αλλη μου λενε οτι η μεταβαση απο Golf σε καποιο Ιαπωνιας ισως να μου κακοφανει.
Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας.
-
Ειμαι 29 χρονων και εχω ενα Golf 5, 1.6 FSI του 2004 με 110 χιλιαδες χιλιομετρα.
Απο το 2012 μεχρι σημερα εχω ξοδεψει πολλα λεφτα σε επιδιορθωσεις. Περιπου €3000 αν θυμαμαι καλα, ισως και περισσοτερα.
Αλλαξα ολοκληρο το σετ καδενας γιατι κροταλιζε στο ξεκινημα, nox sensor, egr valve, 2-3 αλλους αισθητηρες που δεν θυμαμαι πως τους λενε, το υφασμα του ουρανου που σκιστηκε, και δεν θυμαμαι αν ξεχασα και κατι.
Περσι ειχε καποιο προβληματακι το κιβωτιο ταχυτητων, κλωτσουσε οταν κατεβαζε ταχυτητες, αλλα του εβαλε κατι λαδια ο μηχανικος και εφτιαξε.
Περαν τουτου εχω διορθωσει ολα τα προβληματα οπως σας ειπα, το αμαξι ειναι κουκλι, πολυ καλα διατηρημενο, δερματινα καθισματα, full extra, το αγαπω πολυ και λατρευω να το οδηγω. Ειναι στιβαρό και νιώθω ασφάλεια σε αυτό.
Ειμαι σε διλημμα να το πουλησω και να παρω κατι αλλο ή να το κρατησω αφου αλλαξα οτι εξαρτημα ειχε προβλημα. Δεν γνωριζω τι αλλα προβληματα μπορει να βγαλει, ουτε στις ποσες χιλιαδες περιπου χιλιομετρα θα πρεπει να το αποσυρω. Και δεν με πειραζει να ξοδεψω κι αλλες 2 χιλιαδες ευρω πανω του αν ομως ξερω οτι με βγαζει ακομα 5 χρονια.
Απο τη μια σκεφτομαι οτι αν το κρατησω θα συνεχισει να μου βγαζει προβληματα και θα συνεχισω να πληρωνω πολλα λεφτα, απο την αλλη μου λενε οτι η μεταβαση απο Golf σε καποιο Ιαπωνιας ισως να μου κακοφανει.
-
-
Καλημέρα και καλώς ήλθες!
Αν σκέφτεσαι να το αλλάξεις με άλλο μεταχειρισμένο θα σου πρότεινα να μην το κάνεις γιατί θα μπείς στην ίδια διαδικασία (να φτιάχνεις ότι χαλάει ή είναι χαλασμένο).
Αν σκέφτεσαι για καινούργιο αλλάζει το πράγμα.. -
1ον. Συμφωνώ να μην διανοηθείς να το αλλάξεις παρά μόνο με καινούργιο για τους λόγους που αναφέρθηκαν.
2ον. 3000 μέσα σε μια 3ετία μπορεί να συμβεί σε VAG. Σοβαρά! Αλλά δεν θα είναι κάθε 3ετία 3000... Επιπλέον είσαι σίγουρος ότι είχε 40000 όταν το αγόρασες.
3ον. Κράτα το! -
Συμφωνώ με τους συνφορουμιτες. Κράτα το! Ειδικά αν έχει σταματήσει να βγάζει ζημιές τον τελευταίο καιρό.
-
Αφου το μαζεψες, το κρατας.
-
Αποκλειεται να ειχε 40.000χλμ οταν το αγορασες και να ηταν συντηρημενο σωστα. Κρατα το αφου το συμαζεψες
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Πως αποκλείεται?
Κατά πάσα πιθανότητα τόσα είχε.Και στο δικό μου στα 50.000 ξεκίνησαν τα αμέτρητα προβλήματα και συνεχίστηκαν έως τα 95.000 που το ξεφορτώθηκα πριν δώσω άλλα 800€ για διάφορα θέματα που ήθελε πάλι...
Και σε συγγενικού μου προσώπου στα 50.000 ξεκίνησαν προβλήματα, μειώθηκαν μετά τα 125.000 όμως τώρα με 160.000 ακόμα βάζει λεφτά, απλά λιγότερα.Το κρατάει με αυτή τη λογική. Τόσα χρήματα έχει δώσει, κάποια στιγμή θα σταματήσει!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Το κρατάει με αυτή τη λογική. Τόσα χρήματα έχει δώσει, κάποια στιγμή θα σταματήσει!
χαχα καλό ήταν αυτό! Βρε τι τραβάμε με τα αυτοκίνητα..
-
Οσο κανει χιλιομετρα το αυτοκινητο τοσο θα ζηταει. Δεν σταματανε οι ζημιες. Καποια στιγμη μπορει και κρεμαγιερα να ζητησει, και το σασμαν να εχει προβλημα. Το θεμα ειναι τι ζητας. Το γιαπωνεζικο εχει μια αξιοπιστια αλλα για εμενα δεν εχει το πατημα και την ποιοτητα του ευρωπαικου. Αν δεν κοιτας για κατι καινουργιο, εγω θα προτεινα κανενα φορντακι ή κανενα ιταλικο, αλλιως ιαπωνα αλλα οδηγησε το και δες αν σε εμπνεει. Το αμαξι που εχεις ειναι ομορφο και με ωραιο πατημα και ποιοτητα κατασκευης, εχει ομως ακριβα ανταλλακτικα και κακη φημη στην αξιοπιστια.
-
Εγώ το ξέρω και συμφωνώ. Δεν συμφωνώ να το κρατήσει, και γιαυτό έγραψα ότι ξεφορτώθηκα το δικό μου άρον άρον...
Γιατί μέχρι τώρα οι συμβουλές που ακούω είναι να το κρατήσει....
-
Παντα υπαρχει η περιπτωση να εχεις πεσει σε περιπτωση...και να μη στρωσει ποτε. Εδω φαινεται οτι το μαζεψε και εχει και ενα μπατζετ 2000e ν αντιμετωπισει κατι οπως μας λεει. Οποτε καλυτερα να το κρατησει παρα να χρεωθει για νεο πιθανα και να πουλησει ,και φτηνα μαλιστα καθοτι fsi και οχι το εμπορικο tsi, το συγκεκριμενο ενω ειναι σε αριστη κατασταση οπως επισης μας λεει.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Πως αποκλείεται?
Κατά πάσα πιθανότητα τόσα είχε.Και στο δικό μου στα 50.000 ξεκίνησαν τα αμέτρητα προβλήματα και συνεχίστηκαν έως τα 95.000 που το ξεφορτώθηκα πριν δώσω άλλα 800€ για διάφορα θέματα που ήθελε πάλι...
Και σε συγγενικού μου προσώπου στα 50.000 ξεκίνησαν προβλήματα, μειώθηκαν μετά τα 125.000 όμως τώρα με 160.000 ακόμα βάζει λεφτά, απλά λιγότερα.Το κρατάει με αυτή τη λογική. Τόσα χρήματα έχει δώσει, κάποια στιγμή θα σταματήσει!
Αντρεα συνηθως ειναι δυσκολο να βρεθουν λιγα χλμ. σ αυτα τα χρονια. Δεν το αποκλειω εντελως αλλα κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εχει μονο τοσα.
Εμενα παλι που το εχω απο καινουριο δε μου εχει βγαλει τιποτα εκτος απο την οροφη που ξεκολλησε. Αρα δε μπορουμε να το γενικευουμε γι αυτο λεω να το κρατησειΣτάλθηκε απο s4 με tapa
-
Δεν μπορει ενα αμαξι να σταματησει να ζηταει. Δλδ παει κοντρα στους νομους της φυσης. Οσο κανει χιλιομετρα τοσο οι φθορες μεγαλωνουν και τοσο θα ζηταει. Μιλαμε για τις νορμαλ καταστασεις, σε δισκο-πλατο, φρενα και κανενα ημιμπαρο κλπ. Αν ειναι και λιγο φιλασθενο, παμε σε σασμαν, κανενα κομπρεσερ κλιματισμου, κανενα παραπανησιο καψιμο λαδιων. Μην πιασουμε και τπτ ηλεκτρονικα με αισθητηρες. Ολα ειναι θεμα χρηματων. Αν εχεις και βλεπεις οτι βγαζει, το δινεις και πας για καποιο αλλο. Αν δεν εχεις, το κρατας και ψαχνεις στην τσεπη τι υπαρχει.
-
Όποιο αυτοκίνητο μτχ και να αγοράσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου ζητήσει χρήματα και οι ιάπωνες φυσικά, η vw είναι από τις ακριβές εταιρίες στο τομέα συντήρησης-επιδιόρθωσης, δίκοπο μαχαίρι είναι η κατασταση, τα 3000 είναι ένα σημαντικό ποσό, τώρα αν το αμάξι συνεχίζει να σου βγάζει ακριβά προβλήματα θα πήγαινα εγώ προσωπικά σε αλλαγή έστω και μτχ αν έβρισκα ένα που να έχει χαμηλότερα κόστη... αν ανέβει και άλλο το κόστος εγώ θα το άλλαζα ...
μέσα σε 5 χρόνια έχει ζητησει +3000 ε πρόσθετα χρήματα αν κατάλαβα καλά και τα χλμ δεν δείχνουν να είναι πολλά...
-
Με βοηθησατε με τις απαντησεις σας και τωρα θελω να ρωτησω κατι αλλο:
Το γεγονος οτι το τωρινο μου Golf μου βγαζει πολλα προβληματα, πρεπει να με αποτρεψει να ξαναπαρω μεταχειρισμενο Golf στο μελλον;
Δηλαδη, πρεπει να θεωρω ως δεδομενο πλεον οτι αν θελω να εχω Golf, ειναι πολυ πιθανον να βγαζει προβληματα τα οποια και θα πληρωνω ακριβα;
Αποκλειεται δηλαδη να παρω ενα Golf 7 μεταχειρισμενο και τα προβληματα που θα βγαλει να ειναι περιπου ιδια με ενα αξιοπιστο Toyota Auris;
-
Γενικα καλο θα ηταν να δεις απο ερευνες ποια θεωρουνται αξιοπιστα και ποια οχι. ΨΑξε το καλα . Αν κρινεις οτι αξιζει τον κοπο ξαναπαρε το ιδιο. Η VW θεωρειται μεσαιας αξιοπιστιας στην καλυτερη και γενικα εχει περισσοτερες πιθανοτητες να εχεις προβληματα απο ενα auris πχ που ανεφερες ή ενα kia/hyundai/honda .
-
Γενικά όλα τα αμάξια μπορεί να σου βγουν μάπα. Οι κατασκευαστές έχουν ένα ποσοστό έως περίπου 5% της παραγωγής που το δικαιολογούν να βγει μάπα. Αν το δώσεις και πέσεις σε τέτοιο πάλι, μεγάλο πακέτο. Πάντως με κάποια άλλα οι πιθανότητες είναι μικρότερες.
Η άποψή μου είναι δώσ 'το και πάρε κάποιο άλλο που να έχει και φτηνότερα ανταλλακτικά. -
Αφού θέλεις να δοκιμάσεις ξανά με το Das auto να το κάνεις. Άλλωστε εαν πάρεις ιταλικό-γαλλικό θα βρίσκεις πάντα κάτι να σε χαλάει, ενώ αν παρουσιάσει και κάποιο θέμα, θα πείς αφού ήξερα τι είναι τι ήθελα και έμπλεκα. Ενώ με το golf απλά θα θεωρήσεις τον εαυτό σου άτυχο, αφού έπεσες στην περίπτωση.
Τη γνωμη σας παρακαλω