-
Ναι,δεν το αμφισβητώ!Εννοείται πως δεν ήταν υπονοούμενο προς εσένα αυτό που έγραψα
Όσο για το βάρος...υποθέτω πως πηγαίνοντας στο επίσημο site της Volvo,βλέπει κανείς τι ανακοινώνει επισήμως η εταιρεία περί διαστάσεων,βάρους κτλ και λύνεται η όποια απορία αλλά δεν έχει λογική να δημοσιεύει κάθε έντυπο διαφορετικούς αριθμούς του ίδιου μετρήσιμου πράγματος! -
Συμφωνώ για το βάρος, απλά μια υποσημείωση: Θα πρέπει να διαβάζουμε τις ακριβές συνθήκες μέτρησης βάρους που ανακοινώνει η κάθε εταιρεία, γιατί αυτές δεν είναι για όλες το ίδιο. π.χ η μια εταιρεία ζυγίζει το αυτοκίνητο κενό, η άλλη με 3/4 γεμάτο ρεζερβουάρ και κάποια άλλη με 1/2 ρεζερβουάρ και τον οδηγό. Για εμένα η πιο σωστή μέτρηση είναι με άδειο το αυτοκίνητο.
-
Όχι μόνο άδειο αλλά όταν γίνονται συγκρίσεις να γίνονται με αντίστοιχες εκδόσεις! Δεν μπορεί να λες ότι πχ το XC 40 D4 full extra είναι βαρύτερο από το X1 1,5 βενζίνη. Είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο.
-
Άσχημο πλάι και πίσω. Θα το απέρριπτε λόγω εμφάνισης σίγουρα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Άσχημο πλάι και πίσω. Θα το απέρριπτε λόγω εμφάνισης σίγουρα.- 1.000
Κρατάω μια επιφύλαξη, όταν το δω από κοντά. Αλλά στις φωτογραφίες φαίνεται αρκετά άσχημο.
-
Έχω την εντύπωση πως ενα SUV για να μπορέσει να έχει ενα καλό σχεδιασμό θα πρέπει να έχει κάποιο ικανό μήκος. Όσο αρχίζουν και κατεβαίνουν σε κατηγορίες πιο μικρά,στενά,και ψηλά, θα γίνονται και πιο άσχημα. πχ 2008 ή αυτό το XC. Αντίθετα στις μεγάλες κατηγορίες βρίσκεις σίγουρα καλύτερα σχέδια.
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως ενα SUV για να μπορέσει να έχει ενα καλό σχεδιασμό θα πρέπει να έχει κάποιο ικανό μήκος. Όσο αρχίζουν και κατεβαίνουν σε κατηγορίες πιο μικρά,στενά,και ψηλά, θα γίνονται και πιο άσχημα. πχ 2008 ή αυτό το XC. Αντίθετα στις μεγάλες κατηγορίες βρίσκεις σίγουρα καλύτερα σχέδια.Είναι αλήθεια ως ένα βαθμό, αλλά το XC40 δεν είναι μικρό. Στην κατηγορία μεγέθους του υπάρχουν αρκετά, πολύ όμορφα SUV όπως: 3008, Χ1, QQ κλπ. Άρα, δεν είναι θέμα μεγέθους η άσχημη σχεδίαση του XC40.
-
Εγώ το βρίσκω πολύ όμορφο!
-
-
Eλπίζω να μην έχει την ποιότητα του V40 εσωτερικά ...
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Eλπίζω να μην έχει την ποιότητα του V40 εσωτερικά ...Γιατι τι προβλημα είχε το v40; Μια χαρα ποιοτικό μου είχε φανεί.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Γιατι τι προβλημα είχε το v40; Μια χαρα ποιοτικό μου είχε φανεί.
Το είχες το αυτοκίνητο;
Σαν παλιός κάτοχος έχω άλλη γνώμη. -
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Γιατι τι προβλημα είχε το v40; Μια χαρα ποιοτικό μου είχε φανεί.
Το είχες το αυτοκίνητο;
Σαν παλιός κάτοχος έχω άλλη γνώμη.H Ποιότητα των υλικών εμένα μου φαίνεται προσεγμένη στο δικό μου.
Αυτό που με ενοχλεί είναι 2 σημεία που τρίζουν. Το ένα πίσω από το ταμπλώ οργανων και το άλλο, κοντά στην πίσω πλαφονιέρα, αμέσως μετά το τέλος της ηλιοροφής. -
Βγήκαν οι τιμές .
http://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/ne ... exoplismos
Κλασσικά τσιμπημένες έως ακριβές.
Πρακτικά δεν έχει ντίζελ κινητήρες για την Ελλάδα , αφού είναι δίλιτροι και ψόφιοι με 150 άλογα , την στιγμή που ο ανταγωνισμός στα δίλιτρα έχει 30-40 άλογα παραπάνω .
-
Αν θεωρήσουμε ανταγωνιστή την Χ1, τότε νορμάλ είναι οι τιμές. Στα 35 χιλιάρικα το XC40 diesel έχει 150 άλογα, ενώ η BMW 115. Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει από θέμα εξοπλισμών και εκπτώσεων που κάνει συνήθως η BMW επί της λιανικής.
-
Αν δεχτούμε ότι το αμάξι είναι ακριβότερο κατά κάποια χιλιάρικα από Τιγκουάν και 3008 , δεν θα το έβαζα ποτέ δίπλα στην Χ1 . Γιατί την δεύτερη την παίρνεις και για το σήμα , έστω και γυμνή . Ερχεται και καινούργιο Q3 , δεν το βλέπω να πουλάει εύκολα , εκτός του λήζινγκ όπου με την γνωστή πολιτική μπορεί να βγάλει χαμηλό μίσθωμα .
-
H X1 sDrive18d με το μηχανικό κιβώτιο η οποία έχει την ίδια ιπποδύναμη (150hp) βγαίνει εντελώς γυμνή, χωρίς να προσθέσεις τίποτα από πακέτα και έξτρα, 37000€. Η δε αντίστοιχη basic αυτόματη πηγαίνει στα 41600€.
Με τις εκπτώσεις που κάνει ανεπίσημα η BMW να πέσουν 2-3 χιλιάρικα κάτω;
Οι αντίστοιχες του XC40 είναι 35000€ και 37600€.
Μια χαρά φαίνονται οι τιμές και μάλιστα χωρίς να έχουμε συνυπολογίσει το τι προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό το καθένα.Κάπως αντίστοιχα πηγαίνουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο όπου στην basic έκδοση για τη Χ1 βγαίνουν 42800€ και 45600€ αντίστοιχα ενώ για το XC40 40000€ και 42500€.
Συνυπολογίζοντας λοιπόν τις εκπτώσεις που κάνει η BMW πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα βγαίνουν οι τιμές για δίλιτρους diesel με 150 άλογα.
Πιθανολογώ όμως σύμφωνα με τα γραφόμενα ότι το XC40 θα έχει πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό στη βασική αλλά και στις υπόλοιπες εκδόσεις του, κάτι που στη X1 ανεβάζει τις τιμές στα ύψη αν τον επιλέξεις. -
Μόνο που οι εκπτώσεις στην Χ1 παίζουν και στις 5 και στις 6 και ενίοτε στα πινακιδωμένα και περισσότερο...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μόνο που οι εκπτώσεις στην Χ1 παίζουν και στις 5 και στις 6 και ενίοτε στα πινακιδωμένα και περισσότερο...Και λίγα λές εγω την 320 170 hp δίπορτη δερμα, xenon, εσωτερικος φωτισμος και τα σχετικά την πήρα πινακιδωμένη απο Σπανό κάτω απο 35000. Στον κατάλογο περιοδικών την είχε αρχική τιμή 45000. Μειονέκτημα οτι πήγαιναν τα τέλη με τα κυβικά και οχι με τους ρύπους.
Πάντως μου αρέσει η Volvo όπως και η Jaguar όπου με χρήματα Κινέζων η μια και η άλλη απο τις πρώην αποικίες βγάζουν πλέον ανταγωνιστικά αυτοκίνητα σε όλες τις κατηγορίες. Αντίθετα η μεγάλη αγάπη Alfa Romeo έχει μείνει με 3σήμιση μοντέλα και ατελείωτα πενταετή προγράμματα.
volvo XC40 / V40 / CMA platform