-
Σε προκαλώ λοιπόν να το οδηγήσεις και μετά ανταλλάσσουμε απόψεις λίγο πιο αυτοκίνητο κεντρικά και όχι για μπλιμπλικια.
Μα δεν χρειάζεται να με προκαλέσεις! Αφού έχω γράψει πλειστάκις ότι οδηγοκεντρικά αλλά και σαν αυτοκίνητο (χώροι, αξιοπιστία, κατανάλωση κλπ) είναι σίγουρα εξαιρετικό και γι' αυτό το λόγο μου αρέσει και θα το αγόραζα, παρόλο που σχεδιαστικά δεν μου ταιριάζει απόλυτα. Την κουβέντα περί αισθητικής δεν την άνοιξα εγώ, αλλά ξεκίνησε από άλλους με επίκεντρο τη σύγκριση (με σχεδιαστικά κριτήρια) της υπάρχουσας και της επερχόμενης γενιάς Civic. Αν επεκτάθηκα στην ανάλυση μου, ήταν μόνο και μόνο επειδή πετάχτηκε κάποιος θιγμένος οπαδός (όχι εσύ) να μου κάνει μαθήματα αισθητικής και σχεδιασμού, με απαξιωτικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος για φανατισμούς σε τέτοια θέματα...
-
Όμως μια τσιγκλιστρα αδερφέ μου!!!! Χαχαχα!!!!
-
Λοιπόν, έδωσα το αμάξι σήμερα στη γυναίκα να πάει σε διάφορες δουλειές και ήταν η πρώτη φορά που το πήρε μόνη της και μάλιστα για πολλές ώρες. Όταν γύρισε με πήρε τηλέφωνο να κατέβω να το βάλω στο γκαράζ γιατί μπαίνει πολύ οριακά. Κατεβαίνω λοιπόν κάτω, βγαίνει εκείνη από το αμάξι και μου λέει: 'ένα πράγμα θα σου πω μόνο: ΚΑ@ΛΑ!!' Χαχαχα
Μετά που μπήκαμε στο σπίτι ήταν ενθουσιασμένη και μου έλεγε 'πωω τόση πολύ δύναμη, πωωω το νιώθεις σαν ένα μασιφ κομμάτι σε αντίθεση με το άστρα μου, Πωωω αλλάζεις ταχύτητες έχοντας το χέρι σου να ξεκουραζεται πάνω στον τεμπέλη και με ένα απλό χρουτς μπαίνει η ταχύτητα (εδώ μου θύμισε τον Lap! Χαχαχα), Πωωω το τιμόνι, τα φρένα πω και πω και πω...'
Είχε τρελαθεί. Και στο τέλος μου λέει: 'λοιπόν, το σημερινό θα αρχίσει να γίνεται συνήθεια...'
Τον ήπια!!! Χαχαχα
-
Χαχαχα την πάτησες.
Έκανες το λάθος.
Ετσι ειναι τα ιαπωνικα κιβωτια, χλατς χλουτς αλλάζουν. Θες να βρεις αφορμές να οδηγήσεις για να αλλάζεις ταχυτητες, φοβερή αισθηση ικανοποίησης. Ποσο μάλλον με εναν κινητηρα διαμάντι με πολύ δύναμη.
-
Εκδρομούλα, το σουκού.
Η πρώτη με το πρόγραμμα οπότε είχα ανυπομονησία να κάνω δοκιμές στο ταξίδι.
Οι εντυπώσεις θετικότατες. Η επιπλέον ροπή και η πιο άμεση απόκριση στο γκάζι κάνουν το ταξίδι πολύ πιο άνετο για τον οδηγό.
Κατανάλωση γύρω στα 7,5 με 4 άτομα, βαλίτσες, A/C και ταχύτητες περί τα 160. Μια χαρά!
Δοκιμή τελικής και λοιπές ταρζανιές δεν έγιναν φυσικά λόγω του 'κόφτη' στο δεξί κάθισμα
Πάντως σε μια προσπέραση που χρειάστηκε 2 κάτω, τα 200 ήρθαν για πλάκα
-
Αυτά είναι! Και σου λένε πάρε υβριδικό μετά! 4 άτομα με κλίμα , βαλίτσες και 160αρες ,αβογγιστα! Και κατανάλωση 7.5! Αυτά μόνο η Χόντα!
Στην βόλτα που το είχα κάνει το σιβικ μέσα στην κίνηση σταματά ξεκινά ρουφούσε 11-12-13 μόλις το γκαζωσα και έπιασε τα 120-140 τελικά έβγαλε μέση 6.5! Και αν ήμουν εθνική με αυτες τις ταχύτητες για ώρα πιστεύω κάτω από 6 θα πήγαινε! Και χωρίς να του φαίνεται η δύναμη! Πολυ γραμμική από χαμηλά και παντού! Τα δε χλατς χλουτς στις αλλαγές απόλαυση και συμπλέκτης αν θυμάμαι καλά αρκετά μαλακός ούτε που καταλαβαίνες πως άλλαζες...
-
Χωρις να θέλω να υποτιμήσω το civic, σε αντίστοιχες συνθήκες ταξιδίου την ίδια κατανάλωση έχω με το 2011 CMAX 1.6T 150HP. Eίναι θέμα φιλοσοφίας κινητήρα (TURBO, άμεσος ψεκασμός, 6 μακριές σχέσεις)
-
Χωρις να θέλω να υποτιμήσω το civic, σε αντίστοιχες συνθήκες ταξιδίου την ίδια κατανάλωση έχω με το 2011 CMAX 1.6T 150HP. Eίναι θέμα φιλοσοφίας κινητήρα (TURBO, άμεσος ψεκασμός, 6 μακριές σχέσεις)
Όχι πολύ καλά τα λες και μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί είχα Focus με ίδιο κινητήρα.
Η διαφορά είναι οτι μιλάμε για τουλάχιστον 50 άλογα λιγότερα
-
Παιδιά για όποιον ενδιαφέρεται με πήραν χθες το απόγευμα μετά από 5 μήνες που είχα στείλει mail για προσφορα(τότε δεν υπήρχε τίποτα σε στοκ) υπάρχουν 4 ακυρώσεις σε 1.0 elegance χρώματα άσπρο, μαύρο, ανθράκι, μπλε. Τιμή.... 23900
-
Παιδιά για όποιον ενδιαφέρεται με πήραν χθες το απόγευμα μετά από 5 μήνες που είχα στείλει mail για προσφορα(τότε δεν υπήρχε τίποτα σε στοκ) υπάρχουν 4 ακυρώσεις σε 1.0 elegance χρώματα άσπρο, μαύρο, ανθράκι, μπλε. Τιμή.... 23900
Συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος αλλά εσύ εν τέλει έχεις κρατήσει ή έχεις ακυρώσει την παραγγελία για το Focus;
-
alex mix wrote:
Συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος αλλά εσύ εν τέλει έχεις κρατήσει ή έχεις ακυρώσει την παραγγελία για το Focus;
Χρησταρα αδιάκριτος ποτέ. Αλλά δεν είχα παραγγείλει ποτέ focus 2008 είχα παραγγείλει έγιναν πολλές στραβές που δεν μπορώ να γράψω και μεγάλες καθυστερήσεις και το ακύρωσα, μετά βρήκα ετοιμοπαραδοτο chr αλλά Δυστηχως έτυχε σοβαρό οικογενειακό θέμα υγείας και αναγκαστικά ακύρωσα και εκεί. Το civic το έχω γράψει άπειρες φορές για μένα είναι έρωτας αλλά Δυστηχως σταμάτησε το diesel (24xιλ χλμ το χρόνο) και πάλι όμως ήμουν στο τσακ να κλείσω το 1.0 αλλά όταν βάζω χαρτί και μολύβι πολλά τα κουκιά.
-
Χρησταρα αδιάκριτος ποτέ. Αλλά δεν είχα παραγγείλει ποτέ focus 2008 είχα παραγγείλει έγιναν πολλές στραβές που δεν μπορώ να γράψω και μεγάλες καθυστερήσεις και το ακύρωσα, μετά βρήκα ετοιμοπαραδοτο chr αλλά Δυστηχως έτυχε σοβαρό οικογενειακό θέμα υγείας και αναγκαστικά ακύρωσα και εκεί. Το civic το έχω γράψει άπειρες φορές για μένα είναι έρωτας αλλά Δυστηχως σταμάτησε το diesel (24xιλ χλμ το χρόνο) και πάλι όμως ήμουν στο τσακ να κλείσω το 1.0 αλλά όταν βάζω χαρτί και μολύβι πολλά τα κουκιά.
Τα ακούω όλα όσα λες και σε συμπονώ. Και εμένα οι γιατροί μου τα τρώνε 2 χρόνια τώρα. Από το 2022 βλέπουμε. Εύχομαι πρώτα και πάνω απο κάθε όχημα να επέλθει ηρεμία και υγεία στην οικογένειά σου. Τα αυτοκίνητα πάντα θα είναι εκεί να μας περιμένουν όταν με το καλό θα είμαστε έτοιμοι. Καλό καλοκαίρι να έχεις.
Συγνώμη γτ off-topic.
-
alex mix wrote:
Τα ακούω όλα όσα λες και σε συμπονώ. Και εμένα οι γιατροί μου τα τρώνε 2 χρόνια τώρα. Από το 2022 βλέπουμε. Εύχομαι πρώτα και πάνω απο κάθε όχημα να επέλθει ηρεμία και υγεία στην οικογένειά σου. Τα αυτοκίνητα πάντα θα είναι εκεί να μας περιμένουν όταν με το καλό θα είμαστε έτοιμοι. Καλό καλοκαίρι να έχεις.
Συγνώμη γτ off-topic.
Να σαι καλά Χρήστο μου ευχαριστώ πολυ
-
-
Παναγία μου..!
Σήμερα πήγα Σαρακάκη για το Civic, σχόλια πιο μετά.
-
Το λοιπόν:
-
Εξωτερικά με την πρώτη ματιά είναι το πιο εντυπωσιακό, μαζί με το Formentor. Ακμές παντού, άγριο, διαχύτη πίσω, δίμπουκη εξάτμιση, ενσωματωμένη αεροτομή, ωραία φανάρια μπροστά, splitter, πολεμικό αμάξι..! Δυναμικό το δίχως άλλο
-
Εσωτερικό: Ποιοτικό, καλά πλαστικά και συναρμογή εξαιρετική. Πολύ καλή θέση οδήγησης, εξαιρετική βασικά. Το κούμπωμα του χειροκίνητου κιβωτίου και η διαδρομή μούρλια. 10/10, τίποτε λιγότερο. Τα καθίσματα ηλεκτρικά, τα πρώτα που είδα σε ότι δοκίμασα μέχρι τώρα, αγκαλιάζουν καλά το σώμα και φαίνονται και άνετα. Πολύ ποιοτικότερο από Leon και Focus. Στα ίδια με Corolla.
-
Χώροι πίσω: Κάθισα άνετα, ένα κλικ μικρότερο από το Focus, όχι πολλά πράγματα όμως. Καλύτερο από την Corolla.
-
Αποθηκευτικοί χώροι: πολύ μεγάλος, ο πιο μεγάλος βασικά από τα hatchback, και πολύ έξυπνο το κόλπο με την συρόμενη εταζέρα, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ένα σκληρο κομμάτι που πρέπει να βγάλεις/κρύψεις κλπ αν χρειαστεί.
-
Κινητήρας: Το πρώτο αμάξι που άνοιξα το καπώ να δω τον κινητήρα, πόσο μάλλον δε περιμένω να τον ακούσω και να τον οδηγήσω..!
-
Έκδοση Sport Line Navi Plus μόνο πλέον, τα έχει όλα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ηλιοροφή και active vruise control και σύνδεση με κινητό, parktronic, blind spot montoring, 17αρες ζάντες, ναι 17αρες, ότι πρέπει για Ελλάδα δηλαδή, και πολλά άλλα. Τιμή 29350 για το 1.5Τ 182ps. Για το 1.0Τ 122ps 24380 ευρώ , έχει ότι και από πάνω πλην ηλιοροφής (και διαχύτη και δίμπουκη εξάτμιση πίσω). Ουσιαστικά κινητήρα διαλέγεις. 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια. Χρηματοδοτικό κλασσικό, για το 1.5Τ προκαταβολή 15000 και 48 δόσεις * 345 ευρώ (τόκοι στην τετραετία 2300 ευρώ).
Κατανάλωση μας είπε ο πωλητής να περιμένουμε περίπου 7 λίτρα / 100 χλμ. Τι λένε οι ιδιοκτήτες γι αυτό;
Περιμένουν μία τελευταία παραλαβή μιας και το εργοστάσιο κλείνει στο Swindon. Το καινούριο μου είπαν από Οκτώβρη 2022 και μόνο αυτόματο πλέον. Τους είπα να μεταφέρουν στην κεντρική Honda ότι είναι μέγα λάθος και θα χάσουν πολλούς πελάτες από αυτήν την επιλογή. (Το HRV αναμένεται από Γενάρη 2022 με τιμή ~31Κ να ξεκινάει, αλλά θα έχει πολύ εξοπλισμό όπως μου είπαν)
Περιμένω test drive πώς και πώς την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής είναι στην κορυφή των επιλογών μου. Από βδομάδα θα δούμε και το Mazda 3 και βλέπουμε. Σίγουρα έκοψα το Leon. Θεωρώ δεν αξίζει να δώσει κανείς 28.8Κ για το 1.5Τ Leon FR PLUS αν με +500 ευρώ παίρνει το Honda. Εκτός αν είναι φανατικός VAGίτης ή δεν θέλει να δώσει λεφτά στον Σαρακάκη.
Ξεκινάω να διαβάζω το Θέμα από την αρχή...
-
-
χαχαχα αν είσαι ενθουσιασμένος από τώρα, σε φαντάζομαι να το οδηγήσεις κιόλας! Θα το κλείσεις βασικά την ίδια μέρα!
Κάποια σχόλια:
-
Το αμάξι δεν παίζεται. Θα διαβάσεις πολλά σχόλια από υπερευχαριστημένους κατόχους εδώ. Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα άλλα χατς του ανταγωνισμού είναι πολύ πίσω του.
-
Η ποιότητα της καμπίνας είναι πάρα πολύ καλή. Το λέω αυτό γιατί στην αρχή το φοβήθηκα λίγο αυτό όπως το πρωτοείδα στην έκθεση (σε σχέση με μερκ, bmw κτλ.). Το έχω 3 χρόνια, χωρίς να το καθαρίσω ποτέ μέσα κανονικά και χωρίς να προσέχω τίποτα (παιδιά να τρώνε μέσα και να πατάνε πέρα δώθε κτλ.) και είναι όπως τη μέρα που το παρέλαβα. Όλα λάμπουν. Σημαντικό επίσης ότι έχει πολύ καλή συναρμογή. Είναι μασίφ. Δεν κουνάει τίποτα, δεν τρίζει τίποτα.
-
Η κατανάλωση είναι σχετική. Εγώ έχω 7,5 σε περίπου 30.000 χλμ. Το πατάω όμως αρκετά. Αν δεις στο spritmonitor είναι ο πιο οικονομικός κινητήρας που υπάρχει πάνω από τα 120-150 άλογα. Εγώ μια φορά κινήθηκα αρκετά (σε πόλη μέσα) με περίπου 5.0 l/100χλμ! Τρελό, το ξέρω! Σε χαλαρό κρουζινγκ σε επαρχιακούς είσαι εύκολα γύρω στο 6 και με προσοχή κάτω από αυτό.
-
Τόσο πολύ έχει ακριβύνει; Κρίμα! Βέβαια από ότι διαβάζω εδώ μέσα, όλα τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει αδικαιολόγητα.
-
Το 1.0 είχε 129 άλογα, μετά έπεσε στα 126. Τώρα κατέβηκε και άλλο;
-
Έχει και τα μειονεκτήματα του και τα έχουμε αναφέρει πολλάκις εδώ μέσα. Εμένα προσωπικά μου είναι αδιάφορα αλλά για άλλους είναι σημαντικά. Θα τα δεις σε προηγούμενες σελίδες και αυτά.
Είναι ένα αμάξι που αν το πάρεις δε θα το μετανιώσεις. Ειδικά τώρα που είμαστε στη μετάβαση των τεχνολογιών και είναι από τα τελευταία 'ανόθευτα' που κυκλοφορούν.
Ότι άλλο θες, εδώ είμαστε.
-
-
ο σιβικας ειναι η αυτονοητη επιλογη στα χατς. τελος. οπως σου ειπα σαργε, ουάνς χοντα, παντα χοντα.
-
Τα σέβη μου, σοφέ γέροντα...
-
Ξέρεις κάνεις αν υπάρχει ακόμα το sedan που το δίναν 22κ? ή σταμάτησε τελείως αυτό;
Νέο Honda Civic 2017