-
Lap , καλυτερα ξερει ο κατασκευαστης απο ολους μας. Αν βγει οδηγια παλι απο αυτον θα βγει. Ακολουθουμε οτι λεει ο κατασκευαστης .
Οσο για τους μαστρο-ταδε το 95% ειναι γτπ. Εμπειρικα ξερουν οτι ξερουν. Απο βαθυτερες μηχανολογικες γνωσεις, κλαφτα
-
Έτσι. Όχι πως είναι κακή η εμπειρία, τουναντίον, πολλές φορές είναι πιο χρήσιμη από τις θεωρητικές γνώσεις. Αλλά φυσικά και δε μπορούν αυτοί οι μάστορες να έχουν άποψη για τα σύγχρονα μοτέρ.
Σε άλλο θέμα, το 1500αρι βενζίνη παίρνει κανονικά το λάδι 0-20 αλλά μόνο αν είναι της Honda. Εάν χρησιμοποιήσεις λάδι του εμπορίου, τότε το μανιουαλ συστήνει 0-30 ή 5-30. Αυτά τα τελευταία έχω σκοπό να χρησιμοποιώ και εγώ μετά τη λήξη της εγγύησης καθώς το 0-20 μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο.
-
Απλα εγω μιλω για σπουδαγμενα παιδια του 5%. Που ανοιγουν μοτερ. Λιγοι ανοιγουν και δενουν δεκαδες μοτερ το μηνα. Με δεκαδες μετεκπαιδευσεις στα ιδια τα εργοστασια με καθημερινή επαφη με τo feedback της εταιρίας κτλ...
Τεσπα...
-
Έτσι. Όχι πως είναι κακή η εμπειρία, τουναντίον, πολλές φορές είναι πιο χρήσιμη από τις θεωρητικές γνώσεις. Αλλά φυσικά και δε μπορούν αυτοί οι μάστορες να έχουν άποψη για τα σύγχρονα μοτέρ.
Σε άλλο θέμα, το 1500αρι βενζίνη παίρνει κανονικά το λάδι 0-20 αλλά μόνο αν είναι της Honda. Εάν χρησιμοποιήσεις λάδι του εμπορίου, τότε το μανιουαλ συστήνει 0-30 ή 5-30. Αυτά τα τελευταία έχω σκοπό να χρησιμοποιώ και εγώ μετά τη λήξη της εγγύησης καθώς το 0-20 μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο.
Δηλαδη εμένα που μου έβαλαν 0-30 στο εξουσιοδοτημένο, μπορεί να μου έκαναν και καλό ε;
-
Πει η Χοντα;; Ότι το μόνο καλό 0/20 είναι μόνο της Χόντα που δεν είναι και Χόντα στην τελική. Τα υπόλοιπα λάδια τι είναι;; Αραβοσιτελαια;;;
-
Δεν ειναι μονο το 0/20 εχει πολλες αλλες προδιαγραφες ενα λαδι, αν δεν υπάρχει στην αγορς... Ναι μονο της honda
-
Δεν ειναι μονο το 0/20 εχει πολλες αλλες προδιαγραφες ενα λαδι, αν δεν υπάρχει στην αγορς... Ναι μονο της honda
Αγαπημένε γυρε μόλις δήλωσες ναι στο οχι για το όχι στο ναι σχετικά με τις προδιαγραφές των ελαίων και των υπολοίπων αραβισιτελαιων. ΧΑ! ΧΑ! Χα!
-
Ζαλίστηκα.....
-
Mε αφορμή της συμπλήρωσης 2 ετών (Σε 17 ημέρες) από την 1η κυκλοφορία του 1.5 sport μου, και μετά από 21.300 χλμ συνολικά, θα γράψω ένα μίνι σεντόνι για τις εμπειρίες μου, προς γνώση μελλοντικών αγοραστών.
Έχω κάνει 2 σέρβις έως τώρα, το 1ο στους 11 μήνες (πήγα ένα μήνα πριν μηδενίσει το maintenance reminder) και το 2ο στους 22 μήνες (με την ως άνω τακτική). Πήγα δηλαδή αμέσως μόλις έβγαλε κωδικούς και δε περίμενα να μηδενίσει. Στο 1ο σέρβις έκανα μπρος – πίσω τα ελαστικά και έτσι έχω πετύχει απόλυτα ομοιόμορφη φθορά.
Ένας συντονισμός στη κρύα εκκίνηση (ρελαντί) που ακουγόταν στα πρώτα 200μ. και σταματούσε μετά, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 3 μήνες. Κατά τ’ άλλα το σιβίκ δε κάνει κιχ. Τα πάντα λειτουργούν όπως τη πρώτη ημέρα.
Δε θα γράψω για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Έχουν ειπωθεί πολλάκις στο παρελθόν.
Τα 1ης τοποθέτησης ελαστικά, δείχνουν εξαιρετική αντίσταση στη φθορά, παρά τη γενικά σκληρή χρήση που του κάνω.
Χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο βενζίνη 100 οκτανίων ΕΚΟ ή AVIN και αυτό κάνει σημαντική διαφορά στον τρόπο απόδοσης του μοτέρ. Θεωρώ ότι η χρήσης της, είναι η καλύτερη βελτίωση που μπορεί να κάνει κάποιος. Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη και μη δεσμευτική για κανέναν.
Καμία βελτίωση – καμία τροποποίηση μηχανικών μερών. Τα φαγώματα του tuning δεν είναι για μένα πλέον και θέλω να κρατήσω την εγγύηση. Πρόσφατα άκουσα και για ένα 1.5 με κατεστραμμένο μοτέρ (δε θα δώσω άλλες λεπτομέρειες), λίγες μέρες μετά τη βελτίωση, κάτι που ενίσχυσε την πεποίθησή μου. Δε θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με αυτούς που έχουν βελτιώσει. Καλά κάνατε και βελτιώσατε, είναι επιλογή σας, πήρατε τα ρίσκα σας και τη στηρίζω. Πήρα τα ρίσκα μου κι εγώ στο παρελθόν και πλήρωσα ένα σκασμό λεφτά σε σπασμένα κιβώτια και μοτέρ, από φαγώματα βελτιώσεων. Δεν έχω σκοπό να κάνω δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. 182 αγόρασα, με 182 θα πορευτώ.
Έχω αλλάξει όλους τους εσωτερικούς λαμπτήρες με LED και έβαλα ελαστικά σκαφάκια με 3 πόντους χείλος για την προστασία της μοκέτας. Τα καλύτερα ήταν της Lasfit, αλλά στάθηκε αδύνατο να τα φέρω από ΗΠΑ και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
Έχω τοποθετήσει τον πίσω διαχύτη από το ΜΥ2020, ο οποίος είναι εκπληκτικός αισθητικά, αλλά δε προσφέρει κάτι στην Αεροδυναμική.
Σε αντίθεση με το low-deck rear wing της έκδοσης sport line του Type R FK8 που τοποθέτησα πρόσφατα σε μαύρο χρώμα και όχι σε αυτό του αμαξώματος (sonic grey pearl) και αυτό για να σβήνει οπτικά με το τόξο που περιβάλλει τα φωτιστικά σώματα και να είναι πιο διακριτικό.
Έχει 5 vortex generators σε κάθε άκρη και πρόκειται για απόλυτα χρηστικό κομμάτι που προσθέτει κάθετη δύναμη και αυτό είναι αντιληπτό από τα πρώτα χλμ. Έχει βελτιωθεί σημαντικά η σταθερότητα, η ευθυβολία του αυτοκίνητου και η ευαισθησία του σε πάσης έντασης και διεύθυνσης ανέμους. Επίσης βελτιώθηκε και η σταθερότητα στο δυνατό φρενάρισμα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή του !
Νέος διαχύτης και φτερούγα, έχουν απογειώσει την αισθητική του πίσω μέρους και δένουν αρμονικά. Άλλωστε πρόκειται για γνήσια Honda.
Στα αρνητικά του είναι ότι αυξήθηκε το Helmholtz effect. O θόρυβος από το πίσω μέρος, που προσομοιάζει φύσημα μέσα σε μπουκάλι, το οποίο συνέβαινε έως τα 60 km/h. Tώρα συμβαίνει έως τα 130 km/h και είναι λίγο πιο έντονος. Επίσης η αύξηση βάρους κατά 3 κιλά στη πίσω πόρτα, την έκανε να χρειάζεται λίγη παραπάνω δύναμη στο άνοιγμα και πλέον κλείνει με ένα χαρακτηριστικό γκουπ.
Αυτά εν ολίγοις. Ελπίζω να μη σας κούρασα και να βοήθησα.
Καλημέρα σε όλους !
-
Αυτό που έσπασε ήταν κακοφτιαγμένο και μάλιστα 350 άλογα. Έφερε μοτέρ Si από Καναδά στα 2.500€
Καλησπέρα, έχουμε παραπάνω πληροφορίες έτσι για την τεχνικής φύσεως κουβέντα; 350 άλογα είναι στα όρια του type-r! Μπορεί να ανέβει τόσο το si - μάλλον όχι; Γράφει εδώ μέσα το παλικάρι να μας πει τι συνέβη; Περαστικά στο τουτού και εύχομαι να το επισκευάσει.
-
@vasilas: https://kokkinoplitis.gr/λαστιχένια-σκαφάκια-honda-civic-4d-5d--x--4τμχ_p15778.html
Vortex Generators (Γεννήτριες δίνης), έχει η φτερούγα που τοποθέτησα από την έκδοση sport line του Type R FK8. Είναι γνήσια Honda και όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει κάποιο link. Tην παραγγέλνεις σε αντιπροσωπεία του δικτύου Σαρακάκη.
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός, ότι εσύ κι εγώ διαμένουμε στα 2 άκρα της Ελλάδας, αποκλείεται να μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο. Αυτό που εγώ λέω είναι σα το δικό σου και το δικό μου, βελτιώθηκε από τους υποτίθεται καλύτερους κι έσπασε 3 ημέρες μετά την βελτίωση. Επίσης όσα ακούς να έχουν γίνει σφυρήλατα, έχουν σπάσει επίσης. Πρώτα σπάει κάτι και μετά η ευγενική προσφορά είναι να γίνει σφυρήλατο σε «φιλική» τιμή. Έτσι λειτουργεί ο χώρος του tuning … Eδώ και δεκαετίες !
-
Tο tuning είναι προσωπική άποψη δηλαδή ο καθένας αποφασίζει κρίνοντας παραμέτρους και δεδομένα που δεν ισχύουν για τους υπόλοιπους (ή τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους).
Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι το Civic+ktuner είναι ΑΛΛΟ αυτοκίνητο το οποίο δυστυχώς η Honda δεν κατάφερε να μας δώσει εξαρχής αφού την εμποδίζουν οικονομικοί, εμπορικοί και νομικοί λόγοι.
Παρακολουθώ 2 χρόνια ΟΛΑ τα παγκόσμια forum που γράφουν στα Αγγλικά και πιστεύω ότι έχω μια καλή εικόνα για το tuning του civic (από την σκοπιά του χρήστη-οδηγού, αφού δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου). Παρακολουθώ ελάχιστα την Ελληνική Αγορά, αφού από τις 800.000 ετήσιες πωλήσεις του Civic, η Ελλάδα δεν πιάνει ούτε τις 400 μονάδες.
Στα παραπάνω να σημειώσω ότι το Civic είναι το 3ο και 4ο αυτοκίνητο σε πωλήσεις παγκοσμίως. Στην Αμερική ήταν το πρώτη σε πωλήσεις τα έτη 2017-2019 και σήμερα είναι 2ο (το πέρασε η νέα corolla).
Ο τεράστιας αριθμός πωλήσεων έχει δημιουργήσει μια online κοινότητα χρηστών που δεν έχω συναντήσει σε κανένα από τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου (κυρίως Γερμανικά). Στην Ελλάδα βέβαια είναι ανύπαρκτη. Με άλλα λόγια ποτέ δεν είχα ένα τόσο δημοφιλές αυτοκίνητο.
Αυτές οι online κοινότητες προφανώς δεν είναι 100% αξιόπιστες, αλλά είναι η μόνη διαθέσιμη πηγή πληροφόρησης για το civic και αν κάποιος δεν είναι απόλυτος και έχει κριτική ικανότητα, μπορεί να αντλήσει τεράστιο όγκο πληροφορίας από αυτές.
Σε μια από αυτές τις κοινότητες και συγκεκριμμένα εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/the-tuned-civicx-experience-reliability-thread-for-all-models.42361/
καταγράφονται τα προβλήματα που σχετίζονται με το tuning του Civic. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 498 tuned αυτοκίνητα που έχουν διανύσει αθροιστικά περισσότερα από 11.000.000 Km.
Προφανώς στο forum αυτό δεν έχουν καταγραφεί όλες οι περιπτώσεις που έχουν κάνει tuning. Έχουν όμως καταγραφεί ΟΛΕΣ οι περιπτώσεις που είχανε πρόβλημα. Αυτές είναι 14 στον αριθμό.
Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από τα σπασμένα κιβώτια CVT και τους σπασμένους κινητήρες των STOCK αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που αναφέρει η HONDA.
Με άλλα λόγια περισσότερα Stock αυτοκίνητα σπάνε κινητήρα από ότι πειραγμένα.
Προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση μεταξύ των δύο αριθμών, αλλά το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Στην τελική, στις ΗΠΑ πωλούνται 400.000+ civic ετησίως δηλαδή μέχρι σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια civic, από τα οποία έχουν σπάσει τα 14!
Αν κάποιος θέλει να μελετήσει αυτές τις 14 περιπτώσεις μπορεί να διαβάσει εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/failures-from-the-tuning-reliability-thread.54181/
Οι περισσότερες από αυτές ήταν περιπτώσεις που «τα ήθελε ο ποπός τους». Κυρίως είναι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν «λάθος καύσιμο» (αιθανόλη που δεν υπάρχει εδώ).
Όλα τα παραπάνω τα γράφω ως εισαγωγή για να ρωτήσω: **Υπάρχει κάποιο link ή κάποια αναφορά online για το σπασμένο civic στην Ελλάδα? **
ΥΓ: Αναφέρθηκε ότι αυτό που έσπασε είναι 350 άλογα. Αυτά τα άλογα δεν τα πιάνει το civic μας με big turbo (θέλει τουλάχιστον Flex Fuel κιτ και αιθανόλη ως καύσιμο). Το δικό μας 1.5T φτάνει τα 230 άλογα μέσω προγράμματος (που δεν έχει ακουστεί κιχ για προβλήματα και που είναι αρκετό για να μιλάμε για ΑΛΛΟ αυτοκίνητο). Με αναβάθμιση του Turbo φτάνει τα 260-270 (και intercooler+down pipe).
-
Tο tuning είναι προσωπική άποψη δηλαδή ο καθένας αποφασίζει κρίνοντας παραμέτρους και δεδομένα που δεν ισχύουν για τους υπόλοιπους (ή τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους).
Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι το Civic+ktuner είναι ΑΛΛΟ αυτοκίνητο το οποίο δυστυχώς η Honda δεν κατάφερε να μας δώσει εξαρχής αφού την εμποδίζουν οικονομικοί, εμπορικοί και νομικοί λόγοι.
Το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο μοτέρ. Άρα δεν είναι ΑΛλΟ αυτοκίνητο. Είναι το ίδιο αυτοκίνητο με 10-15 άλογα παραπάνω. Άλλο αυτοκίνητο είναι το si το οποίο ως πλήρες σύνολο και φρενάρει και στριβει καλυτερα.
-
Με το tuning του CIVIC δεν πειράζεις άμεσα το moter, αλλά το ECU. To ECU είναι κάτι παραπάνω από αυτό που παλιά ήταν γνωστό ως «μοτέρ». Μόνο το γεγονός ότι έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις εντελώς προσωπικές προτιμήσεις (πχ Rev Hang) είναι από μόνο του ένα «ΆΛΛΟ» αυτοκίνητο. Αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές το παρέχουν (συνήθως ως ένα κουμπάκι που αλλάζει το setup του αυτοκινήτου).
Για να το πω διαφορετικά: Αν κάποιος βάλει ktuner και πειράξει παραμέτρους (χωρίς να αλλάξει τα άλογα), πάλι θα δει ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο. Τα άλογα μικρό ρόλο παίζουν (ειδικά αν κάποιος κυνηγάει το «καλύτερο» και όχι το «γρηγορότερο».
Τέλος όταν λέω «ΑΛΛΟ» αυτοκίνητο εννοώ σε σχέση με το δικό μου και όχι πχ με το SI που δεν το έχω οδηγήσει και δεν το γνωρίζω. Μάλιστα η εμπειρία με έχει διδάξει ότι οι ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ενός αυτοκινήτου δεν συμβαδίζουν πάντα με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου ήταν καλύτερα (και ακριβότερα) από το civic στα χαρτιά, αλλά στην πράξη το hatchback των 27.000 έχει πολύ καλύτερα κρατήματα, φρένα και γενικά οδηγική συμπεριφορά.
Επομένως δεν μπορώ να συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια. Μπορώ μόνο να συγκρίνω το Civic που αγόρασα με το Tuned Civic.
ΥΓ: Τα άλογα είναι 50 παραπάνω και όχι 15. Τα 34κιλά ροπή (από 24) συντελούν περισσότερο στο «ΑΛΛΟ» αυτοκίνητο από ότι τα άλογα.
ΥΓ2: Ας πάρουμε την υποθετική περίπτωση ότι λέω ψέματα ή ότι είμαι εντελώς ανίκανος να ξεχωρίσω ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο από το δικό μου ή ότι “τα παίρνω” από τους tuners. Υπάρχουν χιλιάδες αναφορές online ότι ένα STOCK civic δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα TUNED και ότι το TUNED είναι καλύτερο σε συγκεκριμένους δείκτες (πχ ευχαρίστηση οδήγησης). Όποιος ενδιαφέρεται θα καθίσει να διαβάσει και δεν θα βγάλει βιαστικά συμπεράσματα (και ούτε θα βασιστεί στο τι γράφω εγώ). Όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα, όχι μόνο δεν με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον κάτοχο να κάνει tune, αλλά με όλη μου την δύναμη θα πείσω κάποιον ΝΑ ΜΗΝ κάνει tune αν αυτός σκέφτεται την εγγύηση που θα χάσει, δεν έχει την οικονομική άνεση και ζορίστηκε να αγοράσει το αυτοκίνητο (που δεν είναι και φθηνό) και σε γενικές γραμμές θέλει απλά ένα αυτοκίνητο να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β και δεν τον ενδιαφέρει να πάει χαμογελώντας.
-
Αν το πλαίσιο υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες του κινητήρα, τότε η όποια αλλαγή σε αυτόν μπορεί κάλιστα να το κάνει ένα άλλο αυτοκίνητο. Και τη διαφορά δεν την κάνει μόνο η αύξηση στην ιπποδύναμη, αλλά και η σημαντική αύξηση της ροπής. Αν το υπάρχον πλαίσιο μπορεί να περάσει την παραπάνω δύναμη στο δρόμο με ασφάλεια και η μετατροπή του κινητήρα δεν επηρεάζει την αξιοπιστία του τότε ναι αξίζει, και νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο ισχύει.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει διαβάζοντας τις διαφορές μεταξύ SI και Non Si είναι αν οι όποιες διαφορές σε κινητήρα, αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης και φρένα αφορούν και τα ευρωπαϊκά non si αυτοκίνητα γιατί έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία έχουν λίγο καλύτερες προδιαγραφές στα παραπάνω σημεία (εκτός του κινητήρα που είναι ίδιος) με τα αμερικάνικα.
-
-
Ποσα bar ειναι το stock και ποσα το tuned;;;
-
Αν το πλαίσιο υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες του κινητήρα, τότε η όποια αλλαγή σε αυτόν μπορεί κάλιστα να το κάνει ένα άλλο αυτοκίνητο. Και τη διαφορά δεν την κάνει μόνο η αύξηση στην ιπποδύναμη, αλλά και η σημαντική αύξηση της ροπής. Αν το υπάρχον πλαίσιο μπορεί να περάσει την παραπάνω δύναμη στο δρόμο με ασφάλεια και η μετατροπή του κινητήρα δεν επηρεάζει την αξιοπιστία του τότε ναι αξίζει, και νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο ισχύει.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει διαβάζοντας τις διαφορές μεταξύ SI και Non Si είναι αν οι όποιες διαφορές σε κινητήρα, αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης και φρένα αφορούν και τα ευρωπαϊκά non si αυτοκίνητα γιατί έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία έχουν λίγο καλύτερες προδιαγραφές στα παραπάνω σημεία (εκτός του κινητήρα που είναι ίδιος) με τα αμερικάνικα.
Αυτό που κάνει το si άλλο αυτοκίνητο κυρίως στο στροφιλικι είναι το μπλοκέ που σε συνδιασμό με άλλες αντιστρεπτικές βάζουν τη δύναμη του μοτερ όλη στο δρόμο εκει που το sport χαζοσπιναρει.
-
Με το tuning του CIVIC δεν πειράζεις άμεσα το moter, αλλά το ECU. To ECU είναι κάτι παραπάνω από αυτό που παλιά ήταν γνωστό ως «μοτέρ». Μόνο το γεγονός ότι έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις εντελώς προσωπικές προτιμήσεις (πχ Rev Hang) είναι από μόνο του ένα «ΆΛΛΟ» αυτοκίνητο. Αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές το παρέχουν (συνήθως ως ένα κουμπάκι που αλλάζει το setup του αυτοκινήτου).
Για να το πω διαφορετικά: Αν κάποιος βάλει ktuner και πειράξει παραμέτρους (χωρίς να αλλάξει τα άλογα), πάλι θα δει ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο. Τα άλογα μικρό ρόλο παίζουν (ειδικά αν κάποιος κυνηγάει το «καλύτερο» και όχι το «γρηγορότερο».
Τέλος όταν λέω «ΑΛΛΟ» αυτοκίνητο εννοώ σε σχέση με το δικό μου και όχι πχ με το SI που δεν το έχω οδηγήσει και δεν το γνωρίζω. Μάλιστα η εμπειρία με έχει διδάξει ότι οι ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ενός αυτοκινήτου δεν συμβαδίζουν πάντα με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου ήταν καλύτερα (και ακριβότερα) από το civic στα χαρτιά, αλλά στην πράξη το hatchback των 27.000 έχει πολύ καλύτερα κρατήματα, φρένα και γενικά οδηγική συμπεριφορά.
Επομένως δεν μπορώ να συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια. Μπορώ μόνο να συγκρίνω το Civic που αγόρασα με το Tuned Civic.
ΥΓ: Τα άλογα είναι 50 παραπάνω και όχι 15. Τα 34κιλά ροπή (από 24) συντελούν περισσότερο στο «ΑΛΛΟ» αυτοκίνητο από ότι τα άλογα.
ΥΓ2: Ας πάρουμε την υποθετική περίπτωση ότι λέω ψέματα ή ότι είμαι εντελώς ανίκανος να ξεχωρίσω ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο από το δικό μου ή ότι “τα παίρνω” από τους tuners. Υπάρχουν χιλιάδες αναφορές online ότι ένα STOCK civic δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα TUNED και ότι το TUNED είναι καλύτερο σε συγκεκριμένους δείκτες (πχ ευχαρίστηση οδήγησης). Όποιος ενδιαφέρεται θα καθίσει να διαβάσει και δεν θα βγάλει βιαστικά συμπεράσματα (και ούτε θα βασιστεί στο τι γράφω εγώ). Όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα, όχι μόνο δεν με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον κάτοχο να κάνει tune, αλλά με όλη μου την δύναμη θα πείσω κάποιον ΝΑ ΜΗΝ κάνει tune αν αυτός σκέφτεται την εγγύηση που θα χάσει, δεν έχει την οικονομική άνεση και ζορίστηκε να αγοράσει το αυτοκίνητο (που δεν είναι και φθηνό) και σε γενικές γραμμές θέλει απλά ένα αυτοκίνητο να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β και δεν τον ενδιαφέρει να πάει χαμογελώντας.
50 άλογα επιπλέον μας κάνουν 230 και κάτι στο στρόφαλο που σημαίνει κοντά στα 200 στο τροχό. Πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις;;
-
Καμία 50αρια άλογα επιπλέον συνήθως είναι εφικτά σε κάποια μαμά μοτέρ τουρμπίνας επιτρέποντας.. Η επιπλέον ροπή όμως θέλει προσοχή γιατί δίνει πολλά κιβώτια ταχυτήτων στη μασχάλη..
Νέο Honda Civic 2017