Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 65
    • Best 0
    • Groups 0

misa33

@misa33

0
    Profile views
    65
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

misa33 Unfollow Follow

Latest posts made by misa33

• RE: Νέο Honda Civic 2017

@gpaa

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι θέλεις να πεις.

Στην προηγούμενη σελίδα (post 5053) γράφεις: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει το civic μαμά 178 άλογα στους τροχούς, σε rolling road δυναμόμετρο, μετά από υπολογισμό των απωλειών.»

Δεν σχολίασα τότε παρόλο που με την φράση αυτή «με βγάζεις ψεύτη».

Τώρα στέλνεις ένα video όπου δείχνει ότι το civic αποδίδει 190 άλογα σε ΟΧΙ rolling road δυναμόμετρο (άρα τα 178 μάλλον φαντάζουν λογικά για rolling road δυναμόμετρο).

Ότι είχα να πω το είπα και άντε να το ξαναπώ:  Το Civic αποδίδει 178+ άλογα στον τροχό (μετρημένα σε rolling road δυναμόμετρο που είναι το κατώτερο που μπορεί να μετρηθεί) και με πρόγραμμα αυτό μπορεί να ανέβει 40-50 άλογα.

Το παραπάνω το γνωρίζω διότι δυναμομέτρησα το αυτοκίνητό μου και διότι έχω δει δεκάδες δυναμομετρήσεις που το επιβεβαιώνουν. Μάλιστα έδωσα links σε αρκετές από αυτές.

Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν 2 επιλογές: Είτε πιστεύετε ότι λέω αρλούμπες, είτε μπορείτε να το ψάξετε. Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι (ή να πείσω κάποιον).

ΥΓ: η πρώτη δυναμομέτρηση που έκανα στο Civic ήταν ένα μήνα αφού το παράλαβα και ήταν εντελώς stock. Αυτή έγινε στο Microchips Tuning. Τα νούμερα είναι τα παρακάτω. Όποιος θέλει του την στέλνω με εμαιλ:

Engine Power: 179.3Hp@5573rpm

Engine Torque: 250.6N·m@4461rpm

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      misa33

Όποτε εσυ με την εμπειρία σου λες πάνω κάτω ότι και με μόνο χαρτογράφηση, θα μπορούσε να προκληθεί ζημιά στο μοτέρ; Σε ένα βάθος χρόνου;

Ρωτάς κάτι που δεν γνωρίζω και είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζει κανένας. Επίσης ως ερώτημα δεν έχει νόημα.

Το μόνο σίγουρα δεδομένο που υπάρχει είναι: ‘Όσο πιο πολύ πιέζεις μια μηχανή τόσο περισσότερο μειώνεις τον χρόνο ζωής της.

Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει ότι αν η μηχανή ήταν να ζήσει 50 χρόνια τώρα θα ζήσει 40 ή 49 ή θα ανατιναχθεί αύριο

Τέλος, πρόσθεσε στην εξίσωση ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν πιθανότητες στην στατιστική. Δηλαδή αν σου έλεγα ότι ένα αυτοκίνητο στα 40.000 παρουσιάζει πρόβλημα στα 10 χρόνια θα το έβλεπες θετικά μέχρι την στιγμή που το δικό σου αυτοκίνητο θα ήταν «αυτό το ένα».

Από την εμπειρία μου βλέπω ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την μείωση του χρόνου ζωής μια μηχανής δεν είναι το πουσάρισμα, αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας και συγκεκριμένα η ανθρώπινη βλακεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην Αμερική σπάνε τα stock κιβώτια ταχυτήτων του TypeR γιατί ο πληθυσμός δεν γνωρίζει να οδηγεί χειροκίνητο (και το TypeR δεν βγαίνει αυτόματο).

M
      misa33

Να το πω καλύτερα: Όσες δυναμομετρήσεις έχω δει (και έχω δει αρκετές δεκάδες) ανεξάρτητα από το δυναμόμετρο που έχουν γίνει δίνουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 178 άλογα τροχό.

M
      misa33

Πάντα 100άρα

M
      misa33

@otokomae

Το δικό μου έβγαλε stock 178whp (στον τροχό δηλαδή) και tuned 229whp (πάλι στον τροχό), την ίδια (ζεστή) ημέρα και στο ίδιο δυναμόμετρο.

Λίγο πολύ αυτά είναι τα νούμερα για απλό πρόγραμμα στα 21psi.

Τώρα γιατί η Honda δηλώνει 182hp στον στρόφαλο και το αυτοκίνητό μας στην ΠΡΑΞΗ αποδίδει σχεδόν τόσα ΚΑΙ στον δρόμο είναι ένα καλό ερώτημα. Αντίστοιχα η Honda δηλώνει επιτάχυνση 0-100 στα 8,3 και ο χρόνος που γράφω εγώ είναι 7,7 (πάντα Stock).

Με άλλα λόγια η Honda δηλώνει προδιαγραφές που δεν ισχύουν.

Πριν πει κάποιος ότι οι μετρήσεις μου δεν είναι σωστές ή το αυτοκίνητό μου είναι «ανώμαλο» εκ του εργοστασίου, να αναφέρω ότι υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες αναφορές online. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει κάνοντας μια δυναμομέτρηση στο αυτοκίνητό του.

Παρακάτω δίνω ένα link το οποίο οδηγεί στον tuner που προγραμμάτισε το αυτοκίνητο του @vasilas και το αναφέρω χωρίς τύψεις ότι κάνω διαφήμιση αφού ο @vasilas το έχει ήδη αναφέρει κάποιες σελίδες πριν. Στο link αυτό αξίζει να διαβάσετε την 2η παράγραφο. Βέβαια και το επίσημο site του ktuner αναφέρει λίγο πολύ τα ίδια νούμερα και στα forum υπάρχουν δεκάδες δυναμομετρήσεις να δει κάποιος. Περισσότερα στοιχεία υπάρχουν και στο facebook του συγκεκριμένου tunerα.

Ξαναλέω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον συγκεκριμένο προγραμματιστή (ούτε με κανέναν άλλον στην Ελλάδα) και το link είναι αυτό: https://hondasport.gr/k-tuner/

M
      misa33

@Lap
      Η επίσημη πίεση που ανακοινώνει η Honda είναι 16.5psi. Σε κάποιες αγορές ανακοινώνει και μεγαλύτερη. Η πραγματική είναι περίπου 14psi (λέτε να είναι λάθος των μηχανικών της Honda?)

Τα συστήματα tuning (πχ ktuner) παρέχουν έτοιμα configurations ως σημεία εκκίνησης με πιέσεις 16,5, 18 και 21psi.

Τα περισσότερα έτοιμα προγράμματα βρίσκονται στο όριο των 23psi.

Τέλος, τα φτιαγμένα 1.5Τ μπορούν να ανεβάσουνε και 27psi.

@anestist
      Οι διαφορές μεταξύ Ευρωπαϊκού και Αμερικάνικου είναι είτε εμπορικές-οικονομικές (πχ το ευρωπαϊκό δεν έχει Subwoofer, το Αμερικάνικο δεν έχει πανοραμικά ανοιγόμενη ηλιοροφή), είτε αφορούν parts τρίτων κατασκευαστών τα οποία παράγονται τοπικά. Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι οι διαφορές είναι μικρές.

@otokomae
      Συμφωνώ μαζί σου ότι το μπλοκέ είναι το μεγάλο ατού του Si σε σχέση με το 1.5. 
      Σχετικά με τα άλογα που αναφέρεις σε στρόφαλο και τροχό καταρχήν θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο ποια είναι η επίσημη ανακοίνωση της Honda (ή έστω πόσα πραγματικά βγάζει στον τροχό). Η επίσημη ανακοίνωση για Ελλάδα είναι 182hp (μάλλον στρόφαλο), ενώ σε άλλες αγορές ο ίδιος κινητήρας χαρακτηρίζεται ως 180hp, 178hp, 174hp και 148hp (αυτοί οι μηχανικοί της Honda δεν μπορούν ούτε τα άλογα να μετρήσουν).

Το δικό μου βγάζει 178 και σε κυριολεκτικά δεκάδες δυναμογραφήσεις που έχω δει, το stock βγάζει μεταξύ 172-182 τροχό.

Στα γραφήματα που παρουσιάζονται στο κάτω μέρος της σελίδας εδώ: https://ktuner.com/16civicturbo/
      Μπορείτε να δείτε δυναμομετρήσεις των έτοιμων configuration του ktuner (το πρώτο μαύρο είναι στα 18psi και το 2ο στα 21psi.

Ίσως να θέλετε να δείτε και τα άσπρα γραφήματα. Εκεί θα δείτε ότι οι μηχανικοί της Honda έχουν κάνει απίστευτη 'πατάτα' για την Βραζιλιάνικη αγορά, αφού ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μας αποδίδει μόνο 148hp (γιαυτό και το ktuner είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Βραζιλία).

@all
      Πέρα από την πλάκα, όσο γερνάω, βλέπω ότι το αυτοκίνητο (όπως όλα γύρω μου) εμπορευματοποιείται όλο και περισσότερο, και οι εταιρείες κοιτάνε το κέρδος τους όλο και περισσότερο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το δικό μου όφελος (και πιστεύω της πλειοψηφίας). Οι ίδιες αυτές εταιρείες επιβάλουν νόμους και διαμορφώνουν συνειδήσεις (τάχα προς το κοινό όφελος – δες «οικολογία») για να αυτοεξυπηρετηθούν. Στο τέλος το αυτοκίνητο θα γίνει πράγματι ένα μέσο για να πας από το σημείο Α στο σημείο Β και που ελάχιστοι θα μπορούν να έχουν. Όσοι δεν θα μπορούν θα χρησιμοποιήσουν το metro που αποδεδειγμένα δεν κολλάς και κορονοϊό.

M
      misa33

Με το tuning του CIVIC δεν πειράζεις άμεσα το moter, αλλά το ECU. To ECU είναι κάτι παραπάνω από αυτό που παλιά ήταν γνωστό ως «μοτέρ». Μόνο το γεγονός ότι έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις εντελώς προσωπικές προτιμήσεις (πχ Rev Hang) είναι από μόνο του ένα «ΆΛΛΟ» αυτοκίνητο. Αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές το παρέχουν (συνήθως ως ένα κουμπάκι που αλλάζει το setup του αυτοκινήτου).

Για να το πω διαφορετικά: Αν κάποιος βάλει ktuner και πειράξει παραμέτρους (χωρίς να αλλάξει τα άλογα), πάλι θα δει ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο. Τα άλογα μικρό ρόλο παίζουν (ειδικά αν κάποιος κυνηγάει το «καλύτερο» και όχι το «γρηγορότερο».

Τέλος όταν λέω «ΑΛΛΟ» αυτοκίνητο εννοώ σε σχέση με το δικό μου και όχι πχ με το SI που δεν το έχω οδηγήσει και δεν το γνωρίζω. Μάλιστα η εμπειρία με έχει διδάξει ότι οι ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ενός αυτοκινήτου δεν συμβαδίζουν πάντα με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου ήταν καλύτερα (και ακριβότερα) από το civic στα χαρτιά, αλλά στην πράξη το hatchback των 27.000 έχει πολύ καλύτερα κρατήματα, φρένα και γενικά οδηγική συμπεριφορά.

Επομένως δεν μπορώ να συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια. Μπορώ μόνο να συγκρίνω το Civic που αγόρασα με το Tuned Civic.

ΥΓ: Τα άλογα είναι 50 παραπάνω και όχι 15. Τα 34κιλά ροπή (από 24) συντελούν περισσότερο στο «ΑΛΛΟ» αυτοκίνητο από ότι τα άλογα.

ΥΓ2: Ας πάρουμε την υποθετική περίπτωση ότι λέω ψέματα ή ότι είμαι εντελώς ανίκανος να ξεχωρίσω ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο από το δικό μου ή ότι “τα παίρνω” από τους tuners. Υπάρχουν χιλιάδες αναφορές online ότι ένα STOCK civic δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα TUNED και ότι το TUNED είναι καλύτερο σε συγκεκριμένους δείκτες (πχ ευχαρίστηση οδήγησης). Όποιος ενδιαφέρεται θα καθίσει να διαβάσει και δεν θα βγάλει βιαστικά συμπεράσματα (και ούτε θα βασιστεί στο τι γράφω εγώ). Όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα, όχι μόνο δεν με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον κάτοχο να κάνει tune, αλλά με όλη μου την δύναμη θα πείσω κάποιον ΝΑ ΜΗΝ κάνει tune αν αυτός σκέφτεται την εγγύηση που θα χάσει, δεν έχει την οικονομική άνεση και ζορίστηκε να αγοράσει το αυτοκίνητο (που δεν είναι και φθηνό) και σε γενικές γραμμές θέλει απλά ένα αυτοκίνητο να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β και δεν τον ενδιαφέρει να πάει χαμογελώντας.

M
      misa33

Tο tuning είναι προσωπική άποψη δηλαδή ο καθένας αποφασίζει κρίνοντας παραμέτρους και δεδομένα που δεν ισχύουν για τους υπόλοιπους (ή τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους).

Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι το Civic+ktuner είναι ΑΛΛΟ αυτοκίνητο το οποίο δυστυχώς η Honda δεν κατάφερε να μας δώσει εξαρχής αφού την εμποδίζουν οικονομικοί, εμπορικοί και νομικοί λόγοι.

Παρακολουθώ 2 χρόνια ΟΛΑ τα παγκόσμια forum που γράφουν στα Αγγλικά και πιστεύω ότι έχω μια καλή εικόνα για το tuning του civic (από την σκοπιά του χρήστη-οδηγού, αφού δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου). Παρακολουθώ ελάχιστα την Ελληνική Αγορά, αφού από τις 800.000 ετήσιες πωλήσεις του Civic, η Ελλάδα δεν πιάνει ούτε τις 400 μονάδες.

Στα παραπάνω να σημειώσω ότι το Civic είναι το 3ο και 4ο αυτοκίνητο σε πωλήσεις παγκοσμίως. Στην Αμερική ήταν το πρώτη σε πωλήσεις τα έτη 2017-2019 και σήμερα είναι 2ο (το πέρασε η νέα corolla).

Ο τεράστιας αριθμός πωλήσεων έχει δημιουργήσει μια online κοινότητα χρηστών που δεν έχω συναντήσει σε κανένα από τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου (κυρίως Γερμανικά). Στην Ελλάδα βέβαια είναι ανύπαρκτη.  Με άλλα λόγια ποτέ δεν είχα ένα τόσο δημοφιλές αυτοκίνητο.

Αυτές οι online κοινότητες προφανώς δεν είναι 100% αξιόπιστες, αλλά είναι η μόνη διαθέσιμη πηγή πληροφόρησης για το civic και αν κάποιος δεν είναι απόλυτος και έχει κριτική ικανότητα, μπορεί να αντλήσει τεράστιο όγκο πληροφορίας από αυτές.

Σε μια από αυτές τις κοινότητες και συγκεκριμμένα εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/the-tuned-civicx-experience-reliability-thread-for-all-models.42361/

καταγράφονται τα προβλήματα που σχετίζονται με το tuning του Civic. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 498 tuned αυτοκίνητα που έχουν διανύσει αθροιστικά περισσότερα από 11.000.000 Km.

Προφανώς στο forum αυτό δεν έχουν καταγραφεί όλες οι περιπτώσεις που έχουν κάνει tuning. Έχουν όμως καταγραφεί ΟΛΕΣ οι περιπτώσεις που είχανε πρόβλημα. Αυτές είναι 14 στον αριθμό.

Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από τα σπασμένα κιβώτια CVT και τους σπασμένους κινητήρες των STOCK αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που αναφέρει η HONDA.

Με άλλα λόγια περισσότερα Stock αυτοκίνητα σπάνε κινητήρα από ότι πειραγμένα.

Προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση μεταξύ των δύο αριθμών, αλλά το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Στην τελική, στις ΗΠΑ πωλούνται 400.000+ civic ετησίως δηλαδή μέχρι σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια civic, από τα οποία έχουν σπάσει τα 14!

Αν κάποιος θέλει να μελετήσει αυτές τις 14 περιπτώσεις μπορεί να διαβάσει εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/failures-from-the-tuning-reliability-thread.54181/

Οι περισσότερες από αυτές ήταν περιπτώσεις που «τα ήθελε ο ποπός τους». Κυρίως είναι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν «λάθος καύσιμο» (αιθανόλη που δεν υπάρχει εδώ).

Όλα τα παραπάνω τα γράφω ως εισαγωγή για να ρωτήσω: **Υπάρχει κάποιο link ή κάποια αναφορά online για το σπασμένο civic στην Ελλάδα? **

ΥΓ: Αναφέρθηκε ότι αυτό που έσπασε είναι 350 άλογα. Αυτά τα άλογα δεν τα πιάνει το civic μας με big turbo (θέλει τουλάχιστον Flex Fuel κιτ και αιθανόλη ως καύσιμο). Το δικό μας 1.5T φτάνει τα 230 άλογα μέσω προγράμματος (που δεν έχει ακουστεί κιχ για προβλήματα και που είναι αρκετό για να μιλάμε για ΑΛΛΟ αυτοκίνητο). Με αναβάθμιση του Turbo φτάνει τα 260-270 (και intercooler+down pipe).

M
      misa33

Μάλλον αναφέρεσαι σε άλλο πρόβλημα. Ενημερωτικά, οι δύο αισθητήρες έχουν διαφορετικό μήνυμα στο καντράν και διαφορετικό χρώμα και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους μπερδέψει.

Στο πρόβλημα που περιγράφω εγώ, το μήνυμα που εμφανίζεται είναι το «Check Engine Oil Level» με κίτρινο χρώμα. Εικόνα εδώ: https://www.civicx.com/forum/attachments/img_20200525_123159-jpg.267635/

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ:

https://www.civicx.com/forum/threads/got-the-low-oil-warning-twice.41388/

O Σ γνωρίζει το πρόβλημα, δεν έχει θέμα να το επιδιορθώσει εντός εγγύησης, αλλά αναφέρει ότι «δεν υπάρχει τεχνική λύση και περιμένουν software update». Δεν είμαι σίγουρος ότι τον πιστεύω και γιαυτό προσπαθώ να βρω κάποιον που έκανε αλλαγή αισθητήρα (στην Ελλάδα) και ΔΕΝ του λύθηκε το πρόβλημα. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 περιπτώσεις στα διάφορα forum που το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση αισθητήρα.

Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και ενός Έλληνα που μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.civinfo.com/threads/oil-level-error-light-up.419832/

Στο παραπάνω link αναφέρει ότι ο νέος sensor είναι πιο μακρής και ότι δεν έχει προβλήματα εδώ και 3000Km.

M
      misa33

Δεν είναι αισθητήρας πίεσης αλλά αισθητήρας ύψους. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα ευρωπαϊκά hatchbacks.

M
      misa33
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ