-
@yem said in Νέο Honda Civic 2017:
@otokomae για την καδένα έχει κάποια χιλιόμετρα ή μόλις ακούσεις κροταλισμα πας για αλλαγή?
Σε CR-V του 2009, που πούλησα πρόσφατα, με 226.000km ούτε υπόνοια θορύβου η καδένα. Πάντα Eneos 0W-20 λάδι.
-
@otokomae said in Νέο Honda Civic 2017:
@otokomae για την καδένα έχει κάποια χιλιόμετρα ή μόλις ακούσεις κροταλισμα πας για αλλαγή?
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χιλιομετρική πρόβλεψη. Παίζει και πόσο βάρβαρος είναι κανείς. Ειδικά αν συνηθίζεις να οδηγείς με μια πανω. Το προσέχεις και πάει και εφ όρου. Δεν έχω αλλάξει ποτέ καδένα σε όχημα εκτός από 1 x-max yamaha όπου έχασα μια αλλαγή λαδιού.
Καλησπέρα
Τι εννοείς με το "ειδικά αν συνηθίζεις να οδηγείς με μια πάνω?" Να οδηγείς με μεγάλη σχέση κ μικρή ταχύτητα?Τι επιβαρύνει την καδένα γενικά γιατί λίγο που το αναζήτησα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο, ευχαριστώ! -
@rf4e said in Νέο Honda Civic 2017:
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χιλιομετρική πρόβλεψη. Παίζει και πόσο βάρβαρος είναι κανείς. Ειδικά αν συνηθίζεις να οδηγείς με μια πανω. Το προσέχεις και πάει και εφ όρου. Δεν έχω αλλάξει ποτέ καδένα σε όχημα εκτός από 1 x-max yamaha όπου έχασα μια αλλαγή λαδιού.
Καλησπέρα
Τι εννοείς με το "ειδικά αν συνηθίζεις να οδηγείς με μια πάνω?" Να οδηγείς με μεγάλη σχέση κ μικρή ταχύτητα?Τι επιβαρύνει την καδένα γενικά γιατί λίγο που το αναζήτησα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο, ευχαριστώ!Να δουλεύει το μοτέρ κοντά στη ροπή του και να έχει πάντα λάδια μεσα πρέπει.
-
@rf4e said in Νέο Honda Civic 2017:
Καλησπέρα
Τι εννοείς με το "ειδικά αν συνηθίζεις να οδηγείς με μια πάνω?" Να οδηγείς με μεγάλη σχέση κ μικρή ταχύτητα?Τι επιβαρύνει την καδένα γενικά γιατί λίγο που το αναζήτησα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο, ευχαριστώ!Να δουλεύει το μοτέρ κοντά στη ροπή του και να έχει πάντα λάδια μεσα πρέπει.
Οκ, ευχαριστώ !
-
Πληροφοριακά αν κανείς χρειαστεί κάποιον αισθητήρα οξυγόνου η ότι άλλο, το civic φοράει bosch και υπάρχουν όλα στο ελεύθερο εμποριο σε τιμές λογικές. Δεν μπορεί ο φιλτατος να ζητάει 500€ για 1 sensor L. Μετά από γκρίνια πήγε στα 380€. Λίγο ελεος!!!
-
Πληροφοριακά αν κανείς χρειαστεί κάποιον αισθητήρα οξυγόνου η ότι άλλο, το civic φοράει bosch και υπάρχουν όλα στο ελεύθερο εμποριο σε τιμές λογικές. Δεν μπορεί ο φιλτατος να ζητάει 500€ για 1 sensor L. Μετά από γκρίνια πήγε στα 380€. Λίγο ελεος!!!
Και πες και πόσο έχει στην αγορά?
-
90€
-
-
Να τονίσω πάντως ότι 1 πράγμα χάλασε μέχρι στιγμής στο civic που είναι ο λάμδα και αυτό είναι γερμανικό (bosch). Μετάνιωσα που δεν έβαλα τον denso.
-
Εμ τα έλεγα και εγώ για τα δοχεία αντ μπλού και κάποιοι δεν με πιστεύανε...
-
Κατά μία έννοια πουλάνε και δικαίωμα χρησης καθώς οι βλάβες είναι σχεδόν προγραμματισμένες.
-
Σε ποιόν εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητό σου otokomae? Έχει γνώσεις αναφορικά με το αυτοκινητό μας? Γιατί υπάρχουν πολλοί άσχετοι και λίγοι ..γνώστες!
Κατά μία έννοια πουλάνε και δικαίωμα χρησης καθώς οι βλάβες είναι σχεδόν προγραμματισμένες.
-
@gpaa said in Νέο Honda Civic 2017:
Σε ποιόν εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητό σου otokomae? Έχει γνώσεις αναφορικά με το αυτοκινητό μας? Γιατί υπάρχουν πολλοί άσχετοι και λίγοι ..γνώστες!
Δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένος απαραίτητα ο μηχανικός. Αρκεί να είναι έντιμος και γνώστης. Ο συγκεκριμένος όταν κάτι δεν γνώριζε έκανε 2 τηλέφωνα σε συναδελφους. Είμαι Θεσσαλονίκη οπότε δεν έχει νόημα να πω που. Αν όχι πες μου και θα σου στείλω στοιχεία.
-
@npapanik said in Νέο Honda Civic 2017:
Σε CR-V του 2009, που πούλησα πρόσφατα, με 226.000km ούτε υπόνοια θορύβου η καδένα. Πάντα Eneos 0W-20 λάδι.
Η Honda λέει, αν 0-20, τότε βάλε μόνο το δικό μου. Αν άλλη μάρκα, τότε βάλε 0-30 ή 5-30.
Να παρακούσω; Να βάλω και εγώ 0-20 άλλης εταιρείας όπως Eneos; -
@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
@npapanik said in Νέο Honda Civic 2017:
Η Honda λέει, αν 0-20, τότε βάλε μόνο το δικό μου. Αν άλλη μάρκα, τότε βάλε 0-30 ή 5-30.
Να παρακούσω; Να βάλω και εγώ 0-20 άλλης εταιρείας όπως Eneos;Δεν γράφει στο manual την ακριβή προδιαγραφή του 0W-20;
-
Αυτή είναι η οδηγία.
Τι καταλαβαίνετε;![alt text](image url)
-
Αυτή είναι η οδηγία.
Τι λάδι νομίζεις ότι είναι το honda; Είναι η mobil η castrol. Διάλεξε το καλύτερο μεταξύ των 2 και όλα καλά.
Κρήτη δεν είσαι; Ακόμη καλύτερα το 0-30 -
Αυτή είναι η οδηγία.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι παπάτζες γιατί η honda και η toyota δεν βγάζουν δικά τους λάδια αλλά τα παίρνουν από κάπου αλλού, κοτσάρουν ένα ταμπελάκι και στα χρεώνουν όσο θέλουν.
Βάλε Motul, Mobil 1, Eneos ή ότι καταλαβαίνειςΥΓ. το λέει καθαρά το λάδι 0w-20 είναι σχεδιασμένο για τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου
-
Στην Αθήνα ξέρεις κανέναν? :))
@gpaa said in Νέο Honda Civic 2017:
Δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένος απαραίτητα ο μηχανικός. Αρκεί να είναι έντιμος και γνώστης. Ο συγκεκριμένος όταν κάτι δεν γνώριζε έκανε 2 τηλέφωνα σε συναδελφους. Είμαι Θεσσαλονίκη οπότε δεν έχει νόημα να πω που. Αν όχι πες μου και θα σου στείλω στοιχεία.
-
Αυτή είναι η οδηγία.
Βάσει αυτού θα σου πρότεινα το Eneos αυτό που υπερκαλύπτει την προδιαγραφή API SN, έχει την SP που δημιουργήθηκε για να προστατεύει την καδένα και να μην προκαλείται το φαινόμενο LSPI.
Νέο Honda Civic 2017