-
Το θεμα μου δεν ειναι τοσο στο θεμα 'βελτιωσεις του facelift' , αλλα στο οτι ολα αυτα του 2018 (btw και τα 16 sedan που δινει ειναι του 2018) ειναι αγνωστου καταστασης, σχεδον σιγουρα αυτοκινητα εκθεσης και ισως και καποια test drive διασκορπισμενα ανα την Ελλαδα.
Θεωρω οτι η εκπτωση που κανει, δεν αντικατοπτριζει την παραπανω εικονα, και πανω απόλα αυτο δεν αναφερεται πουθενα αλλα νομιζεις οτι παιρνεις αμαξι του κουτιου facelift
-
@Misa33 :
Το civic ακόμα και στις εκδόσεις sport & sport plus, δεν είναι αυτοκίνητο που ανήκει στις κατηγορίες performance & hot hatch.
Eίναι ένα σβέλτο οικογενειακό, για να καλύψει μετακινήσεις με άνεση, ασφάλεια και χαμηλά επίπεδα θορύβου και κατανάλωσης.
Γενικά δεν είναι Type R … Ούτε καν Si …
Δείτε τι διαφορετικό έχει στο μοτέρ του το Si, για να αποδώσει 22 παραπάνω ίππους από το δικό μας, τη στιγμή που ένα reflash δίνει 40+ ίππους και πολύ παραπάνω ροπή.
Oι βελτιώσεις σε software & hardware, είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις μακροπρόθεσμα «κουδούνι» το αυτοκίνητό σου, να χάσεις τον όποιο υπολειπόμενο χρόνο εγγύησης και να ρίξεις άρδην την τιμή μεταπώλησής του, στο target group ηλικιών 40+.
Ειδικά αν είναι το αυτοκίνητο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες μίας οικογένειας, σε πάει στη δουλειά σου, πας τα παιδιά στο σχολείο κλπ …
Αν πάλι είναι αποκλειστικά, το λεγόμενο αυτοκίνητο βόλτας, μόστρας, κόντρας, ελεύθερου χρόνου, νυχτερινής εξόδου και ταξιδιών αναψυχής, έχει κάποια λογική η βελτίωση, ρισκάροντας μελλοντικά εκπτώσεις στην αξιοπιστία του.
Αν όμως αγοράστηκε ως υποκατάστατο ενός hot hatch, με τις ανάλογες «βελτιώσεις», πίστεψέ με, είναι η πλέον λάθος αγορά …
Αυτά που σωστά αναφέρεις για μικρό τούρμπο και ανεπαρκές ιντερκούλερ, δεν αγγίζουν το 95% των κατόχων, παρά μόνο αυτούς που το αγόρασαν για τη ως άνω χρήση …
Διαφωνώ σε όλα μαζί σου, πάντα με ευγένεια και ευχαρίστως, θα διαβάσω ότι γράψεις περί του θέματος …
-
Εδω, συγκριτική δοκιμη με focus, Scala και Civic.
Συγμωμη για το offtopic οταν δειχνει τα αλλα αυτοκινητα, πατηστε mute και αλλαξτε παραθυρο στον browser.
Υ.γ Ααα! ήρθε και ο Bruce Wayne...χεχεχε
Υ.γ Βρε το Scala.... ουπς off topic
-
@Ilias7: Σεβαστή η διαφωνία σου και συμφωνώ ότι αυτά που έγραψα είναι αδιάφορα για αρκετούς κατόχους (μπορεί να είναι το 95% όπως λες).
@all: Ενημερωτικά για εμένα το αυτοκίνητο είναι ΚΑΙ hobby εκτός από μέσο μετακίνησης. Επομένως δεν αρκούμαι σε ένα σβέλτο οικογενειακό για να καλύψει μετακινήσεις με άνεση, ασφάλεια και χαμηλά επίπεδα θορύβου και κατανάλωσης (διαφορετικά μάλλον θα είχα πάρει το Scala βλέποντας και το βίντεο του φίλου Lap). Επίσης δεν έχω την οικονομική άνεση να αγοράσω ένα hot hatch αλλά ούτε και για να έχω 2ο αμάξι ελεύθερου χρόνου. Γνωρίζω (δεν έχω αυταπάτες) ότι το αυτοκίνητο που αγόρασα δεν είναι hot hatch και ότι δεν συμφέρει οικονομικά να γίνει.
Ασχολούμαι με υπολογιστές και πάντα αγόραζα τον ισχυρότερο υπολογιστή που μπορούσα να αγοράσω οικονομικά (και μάλιστα τον έκανα overclock) παρόλο που σπάνια εκτελούσα κάτι βαρύ και σύνθετο (δεν έπαιζα παιχνίδια). Η κατανάλωση ρεύματος, θορύβου και θέματα εγγύησης ποτέ δεν με απασχολούσαν.
Μπήκα στην διαδικασία να περιγράψω λίγο τον χαρακτήρα μου, για να είναι κατανοητά τα επόμενα γραφόμενά μου. Δεν αποκλείω αυτά να αφορούν το 5% ή και λιγότερο.
Όπως είπα και στο αρχικό μου post, το γεγονός ότι εγώ θεωρώ το civic «μη ισορροπημένο», είναι υποκειμενική άποψη και κυρίως δεν παροτρύνω κανέναν να μπει στην διαδικασία να το βελτιώσει, παρόλο που κάποιες φορές θα ακούγεται ως παρότρυνση.
Για παράδειγμα η πρόταση «Η εγκατάσταση του android application: Viper4Android στο Civic βελτιώνει τον ήχο πολύ περισσότερο από την αλλαγή όλων των ηχείων», είναι μια πρόταση που δεν παροτρύνει κανέναν να αλλάξει τα ηχεία του ή να χακάρει το ηχοσύστημά του. Ούτε και θα χρειάζεται να αναφέρω ότι θα χάσει μέρος της εγγύησής του. Στην τελική, δεν είμαι καν σίγουρος αν ενδιαφέρει κανέναν ότι στα δικά μου αυτιά τα 11 ηχεία του SportPlus ακούγονται χάλια ή ότι η ποιότητα του ήχου με απασχολούν περισσότερο από το αν η κατανάλωση είναι 8 αντί για 9lt/100Km.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν.
-
OSFP wrote:
Quote:
Δεν γνωρίζω τι κάνει ο Σαρακάκης πάντως αμφιβάλω ότι έχει ακόμα pre-facelift απόθεμα.
Επειδη στις προσφορες του δειχνει ενα κομματι με κινητηρα 1.5 εκδοση Sport Navi στα 25.450 , και ενα αλλο εκδοση Sport PLUS Navi στα 26.570 , αλλα στον επισημο τιμοκαταλογο του ΔΕΝ υπαρχει εκδοση Sport, παρα μονο Sport Plus.
Αυτο μου κινει υποψιες οτι το Sport τουλαχιστον ειναι pre-facelift και πιθανον και το αλλο αν ολο το 'stock' που διωχνει τυχον ειναι pre-facelift
Στο Site αναφέρει το VIN number του κάθε αυτοκινήτου προσφοράς (πχ SHHFJ7…). To 10ο ψηφίο χαρακτηρίζει το έτος.
Είναι:
J = 2018
K = 2019
L = 2020 (facelifted)
Κ το H = 2017...
-
-
Αποφασίσανε σε έναν κινητήρα διαμάντι, να δώσουν όσο πιο μικρό Turbo μπορούν. Με αυτό τον τρόπο αυξήσανε την άνεση οδήγησης και την οικονομία και θυσιάσανε τις επιδόσεις. Βέβαια αυτό έχει και marketing προεκτάσεις διότι τους επέτρεψε να εισάγουν ένα μοντέλο ενδιάμεσο του 1.5 και του Type R. Αναφέρομαι στο SI (που δεν έρχεται Ελλάδα), και που αποδίδει 205 άλογα από τον ίδιο κινητήρα (απλά με μεγαλύτερο turbo).
-
Το intercooler του αυτοκινήτου είναι οριακό για τα δεδομένα του ελληνικού καλοκαιριού. Με 2 απανωτά πατήματα άνετα φτάνει το αυτοκίνητο σε κατάσταση heat soak. Κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ισορροπήσεις ένα αυτοκίνητο που το πουλάς στους -40οC του Καναδά και στις +40οC της Ελλάδας (δες delusion και Heat Soak στο civicx.com).
Μπορώ να συνεχίσω με πολλά παραδείγματα ακόμα αλλά δεν έχει νόημα (μέχρι και η ποιότητα του ήχου δεν είναι ισορροπημένη αφού αποφάσισαν να αφαιρέσουν το sub από την Ευρώπη χωρίς αλλαγή στο DSP).
Γενικότερα τα σχόλια και όχι αποκλειστικά για το Civic:
-
Ο κατασκευαστής είχε ένα συγκεκριμένο νούμερο ισχύος ως στόχο. Το συγκεκριμένο τούρμπο έκανε αυτόν τον στόχο εφικτό. Οτιδήποτε μεγαλύτερο θα αύξανε μόνο το turbo lag και το κόστος. Έτσι κάνουν όλοι οι κατασκευαστές κι αυτό είναι το λογικό.
-
Στους 40 βαθμούς υποφέρουν όλα τα υπετροφοδοτούμενα, όσο μεγάλο intercooler και αν έχουν. Για αυτό το κρύο ονομάζεται 'τουρμπόκαιρος'. Τα ατμοσφαιρικά επηρεάζονται πολύ λιγότερο.
-
-
Το θεμα μου δεν ειναι τοσο στο θεμα 'βελτιωσεις του facelift' , αλλα στο οτι ολα αυτα του 2018 (btw και τα 16 sedan που δινει ειναι του 2018) ειναι αγνωστου καταστασης, σχεδον σιγουρα αυτοκινητα εκθεσης και ισως και καποια test drive διασκορπισμενα ανα την Ελλαδα.
Θεωρω οτι η εκπτωση που κανει, δεν αντικατοπτριζει την παραπανω εικονα, και πανω απόλα αυτο δεν αναφερεται πουθενα αλλα νομιζεις οτι παιρνεις αμαξι του κουτιου facelift
Τα sedan όταν είχα ρωτήσει πριν ένα μήνα περίπου, δεν ήταν εκθεσιακά ή test drive. Ήταν pre facelift αυτοκίνητα που 'θα' έρθουν από Τουρκία μέσα στο Νοέμβριο. Το έγραψα και παραπάνω ότι μπορεί να έχουν μηδενικά χιλιόμετρα είναι όμως παρκαρισμένα δύο χρόνια σε μία υπαίθρια αποθήκη στην Τουρκία, με καύσωνα το καλοκαίρι, χιόνια το χειμώνα, λάστιχα που έχουν μείνει στην ίδια θέση δύο χρόνια (άρα για πέταμα), υγρά στάσιμα (λάδια, αντιψυκτικά, υγρά φρένων) και ίσως και άλλα θέματα. Επειδή ενδιαφερόμουν για το sedan λόγω τιμής, σε ερώτησή μου αν όλα αυτά αλλαχθούν πριν την παράδοση, η απάντηση ήταν όχι. Επίσης μου είπαν ότι προς το παρόν (και το μέλλον) δεν προβλέπεται εισαγωγή facelift sedan. Έτσι προτίμησα το hatch 1.5 με αρκετή όμως αναμονή (άφιξη τέλος Ιανουαρίου)
-
Μια χαρα τα λεει ο Misa33 . Ειμαι σιγουρος οτι πολλά απο αυτα που εγραψε, ουτε τα ξεραμε , ουτε τα ειχαμε σκεφτει
-
Καπου δεν κολλάει αυτό που λες. Είναι δυνατόν να σου πουλήσει η αντιπροσωπία καινούργιο αυτοκίνητο με λάστιχα 2 χρονών;
Όλα αυτά που λες στα είπε κάποιος ή τα σκέφτηκες μόνος σου;
-
Επειδη ειμαι gadgetakias και ολο ψαχνω για αναβαθμισεις και νεα προγραμματα, αυτα που λεει ο missa με στοιχειώνουν.....
Υπαρχουν αντιστοιχα και στους φτωχους συγγενεις εξ Ιαπωνιας τετοια προγραμματακια;
-
Καπου δεν κολλάει αυτό που λες. Είναι δυνατόν να σου πουλήσει η αντιπροσωπία καινούργιο αυτοκίνητο με λάστιχα 2 χρονών;
Όλα αυτά που λες στα είπε κάποιος ή τα σκέφτηκες μόνος σου;
Δεν θα έγραφα κάτι απ το μυαλό μου.
-
Κάνει σεμιναριακες προωθητικές ενέργειες αύξησης των πωλήσεων του σιβικ. Και συ του τα ρίχνεις κάτω όλα. Έτσι χάνονται τα prim και τα bonus!! χαχαχααχα!!!!!
-
Πήρα το comfort my18 τον Σεπτέμβριο του 19 κ τα λάστιχα ήταν Μάιος του 19 ,είναι δυνατόν να πουλούσαν αυτοκίνητο με λάστιχα 2 ετών?Ούτε σε Ρομά που δεν ξέρουν γράμματα δεν θα γινόταν αυτό.
-
Πήρα το comfort my18 τον Σεπτέμβριο του 19 κ τα λάστιχα ήταν Μάιος του 19 ,είναι δυνατόν να πουλούσαν αυτοκίνητο με λάστιχα 2 ετών?Ούτε σε Ρομά που δεν ξέρουν γράμματα δεν θα γινόταν αυτό.
Μεταφέρω ακριβώς τη δική μου εμπειρία, για συγκεκριμένη ερώτηση που έκανα για τα sedan που φαίνονταν πριν ένα μήνα (και νομίζω ακόμα) στις προσφορές του site. Και δεν αναφέρθηκα μόνο στα λάστιχα, αλλά και σε άλλες παραμέτρους. Μέχρι εκεί!!
-
Ναι, απλά δεν υπάρχουν αυτά που λες. Και δε μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να σου είπε τέτοια παπάντζα.
-
Επίσης να πούμε ότι τα λάστιχα δεν είναι γάλα για να χαλάνε τόσο γρήγορα.
-
Επίσης να πούμε ότι τα λάστιχα δεν είναι γάλα για να χαλάνε τόσο γρήγορα.
Είναι μακράς διάρκειας. Το γάλα.
-
Misa33 wrote:
Κάτοχος sport plus MY2019 εδώ και 16 μήνες και 20.160km. Τα 15.000 με Ktuner TSP Stage 1. Κατά τα άλλα δεν έχω πειράξει τίποτα ουσιαστικό στο αμάξι. Διάβασα τις περισσότερες σελίδες του thread και μπορώ να επιβεβαιώσω τις περισσότερες κριτικές. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή στα ίδια χρήματα (και για τα δικά μου ζητούμενα). Πριν καταλήξω στο Civic κοίταγα Astra K 200hp και Ford Focus 182hp που και τα δύο τότε ακριβότερα (για το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού). Αν έπρεπε να προσθέσω κάτι στις κριτικές είναι ότι η πλατφόρμα FK7/FK8 είναι εξαιρετικά «ανοιχτή» και μέσω Hondata/Ktuner δίνει την δυνατότητα να πειράξει κάποιος δεκάδες ρυθμίσεις έτσι ώστε να μεταβάλει το αυτοκίνητο προς τα δικά του οδηγικά γούστα. (Βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους αγοραστές και ειδικά στην Ελλάδα).
Τέλος να αναφέρω ότι το μόνο πρόβλημα που μου έχει βγάλει είναι η ένδειξη χαμηλής στάθμης λαδιού, το οποίο εμφανίζεται σε ταχύτητες άνω των 150Km/h (έχει αναφερθεί στο παρών thread). Πρακτικά η ένδειξη θα ανάψει σε κάθε ταξίδι δια μέσου εθνικής οδού. Ο Σ με ενημέρωσε ότι έχει ενημερωθεί η Honda και αναμένει Software Update και ότι η αντικατάσταση του αισθητήρα δεν έλυσε το πρόβλημα.
Γεια σου Misa
Ktuner και εγώ με custom map από Honda sports.
Πώς και δεν έχεις πρόβλημα με το TSP stage 1;
Δεν είναι πολύ πλούσιο το μείγμα σου. Τα Αμερικανικά civic το ρυθμίζουν αυτό αυτόματα. Στα δικά μας θέλει custom.
Καλώς ήρθες!
Το AFR μου είναι άψογο (μάλιστα έχω μικρότερη κατανάλωση από το Stock). Επικοινώνησα μαζί τους και μου είπανε ότι το έχουν δοκιμάσει σε δεκάδες Ευρωπαϊκά. Αντίθετα η Phearable μου είπε ότι δεν τους ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση η Ευρωπαϊκή αγορά. Με το Stage 2 Beta το AFR μου είνια στον θεό.
-
vasilas wrote:
Misa33 wrote:
Κάτοχος sport plus MY2019 εδώ και 16 μήνες και 20.160km. Τα 15.000 με Ktuner TSP Stage 1. Κατά τα άλλα δεν έχω πειράξει τίποτα ουσιαστικό στο αμάξι. Διάβασα τις περισσότερες σελίδες του thread και μπορώ να επιβεβαιώσω τις περισσότερες κριτικές. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή στα ίδια χρήματα (και για τα δικά μου ζητούμενα). Πριν καταλήξω στο Civic κοίταγα Astra K 200hp και Ford Focus 182hp που και τα δύο τότε ακριβότερα (για το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού). Αν έπρεπε να προσθέσω κάτι στις κριτικές είναι ότι η πλατφόρμα FK7/FK8 είναι εξαιρετικά «ανοιχτή» και μέσω Hondata/Ktuner δίνει την δυνατότητα να πειράξει κάποιος δεκάδες ρυθμίσεις έτσι ώστε να μεταβάλει το αυτοκίνητο προς τα δικά του οδηγικά γούστα. (Βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους αγοραστές και ειδικά στην Ελλάδα).
Τέλος να αναφέρω ότι το μόνο πρόβλημα που μου έχει βγάλει είναι η ένδειξη χαμηλής στάθμης λαδιού, το οποίο εμφανίζεται σε ταχύτητες άνω των 150Km/h (έχει αναφερθεί στο παρών thread). Πρακτικά η ένδειξη θα ανάψει σε κάθε ταξίδι δια μέσου εθνικής οδού. Ο Σ με ενημέρωσε ότι έχει ενημερωθεί η Honda και αναμένει Software Update και ότι η αντικατάσταση του αισθητήρα δεν έλυσε το πρόβλημα.
Γεια σου Misa
Ktuner και εγώ με custom map από Honda sports.
Πώς και δεν έχεις πρόβλημα με το TSP stage 1;
Δεν είναι πολύ πλούσιο το μείγμα σου. Τα Αμερικανικά civic το ρυθμίζουν αυτό αυτόματα. Στα δικά μας θέλει custom.
Καλώς ήρθες!
Το AFR μου είναι άψογο (μάλιστα έχω μικρότερη κατανάλωση από το Stock). Επικοινώνησα μαζί τους και μου είπανε ότι το έχουν δοκιμάσει σε δεκάδες Ευρωπαϊκά. Αντίθετα η Phearable μου είπε ότι δεν τους ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση η Ευρωπαϊκή αγορά. Με το Stage 2 Beta το AFR μου είνια στον θεό.
Φίλος έβαλε TSp και δεν του αρέσει μείγμα. Κατόπιν χρησιμοποιεί custom την οποία τροποποιεί ο ίδιος.
Το δικό μου παει 22 psi αν και έχω δει και 23. Είμαι πολύ ευχαριστημένος τι αυτοκίνητο δουλεύει άψογα και είναι δυνατότερο σε όλο το φάσμα σε σχέση με το stock. Στο Econ έχω stock ρύθμιση αλλά δεν το βάζω ποτέ
Επίσης ο Phearable αναλαμβάνει custom για ευρωπαϊκό αυτό κινητό non si με 400$
-
Ορίστε και ένα βίντεο με ένα Si στα 235 άλογα Vs EVO 8 με εισαγωγη, intercooler και εξάτμιση.
Νέο Honda Civic 2017