-
Α ρε sargus.
Ναι αλά το αυτοκίνητο έχει να κινήσει 4 τροχούς και το βάρος μεταφέρεται πίσω οπότε
-
Μόνο που αυτό που δείχνεις αναφέρεται στο στρίψιμο.
-
Έστω, δεν βρήκα το άλλο για επιτάχυνση.
-
Ευτυχώς δηλαδή που δεν έβαλες κάτι σχετικό με παστίτσιο,μπεσαμελ κτλ! Ωραίος,μ'άρεσε η ειλικρίνεια σου.
-
Λυσσα σας έπιασε!! Αφήστε το να πάει...
Fun fact: στους δρόμους της Κρήτης (ο Θεός να τους κάνει δηλαδή) το civic με 235 λάστιχο κ antispin σπινιαρει και την 3η!
-
Ευτυχώς δηλαδή που δεν έβαλες κάτι σχετικό με παστίτσιο,μπεσαμελ κτλ! Ωραίος,μ'άρεσε η ειλικρίνεια σου.
Θεωρείς ότι είναι τελείως ασχετο;
-
Λυσσα σας έπιασε!! Αφήστε το να πάει...
Fun fact: στους δρόμους της Κρήτης (ο Θεός να τους κάνει δηλαδή) το civic με 235 λάστιχο κ antispin σπινιαρει και την 3η!
Εσυ να κόψεις τις κόντρες διότι σύμφωνα με το φαινόμενο της πεταλούδας, εμείς εδώ θα φάμε τα μουστάκια μας
-
ok, διαφωνω και εγω με τον λαπη περι ομπρος και οπισω σε ρεμπριζια, παντα μου αρεζε το απο πισω ομως,
και η μαγεια ειναι το τεσσερο επι τεσσερο. χωρις το βιτ να ειναι και ο μπεν τζονσον τουρμπισμενος με 7 κιλα κρεατινινη και 8 κοκα, σκιζει σχεδον τα παντα εν αθηναι τις καλες τις ωρες που σχολαω, με τους βρυκολακες, και παω βολτιτσα να ξεθολωσω: εχει ενα 0-100 σε λιγο κατω απο 9 αλλα το εχει παντα και σε καθε συνθηκη. ενω ο χερας αποδιπλας σκιζεται στα μπερν άουτ ή γινεται ρομπα με τα αντισπιν. στο επομενο φαναρακι, κυτταει εμπροστα, μη ριξει τη μουρη του να δει το αψηλο. και μια που ειμαστε και στη περιπτωση του σαργου, συνηθως οι μπιμερς ειναι και φέικ, γιομιζουν κατι εμ παντου και κατι έινγτζελ άις, μετα ανοιγουν το δεξι παραθυρο να ακουγεται το τσουκου τσοκου τς και περιμενουν οτι το γκομενακι θα εχει κολπικο οργαζΜΜΜΜο και θα πηδηξει μεσα στον βρωμιαρη με το 20ετιας ενα κομμα, πολυ κομμα, εξι
-
-
Πω πω πρωτότυπο, διαφωνείς μαζί μου
Ρε γάτε ακριβώς επειδή ισχύουν αυτά που λέω πάει καλά η τετρακίνηση.
Ακόμα και στις ρεπριζ, πέρα από την στάση, αν ειναι έντονη η επιταγχυνση και κάτσει η καρότσα θα βάλει η τετρακινηση έστω για λιγο και τους πίσω τροχούς.
Σε όλα αυτά παίζει ρόλο το ύψος του κέντρου βάρους και το μεταξόνιο.
-
Άστο ρε συ γύρε!
Ώρες ώρες πετάς μια τιτανοτεράστια κοτσάνα και μετά αισθάνεσαι υποχρεωμένος πάση θυσία να υποστηρίξεις την άποψη σου. Εκτίθεσαι χωρίς ουσιαστικό λόγο, μόνο και μόνο για τον εγωισμό σου...
-
Τελικά τι είναι καλύτερο, να σπρώχνεις ή να τραβάς?
-
Αν μιλάμε για ρεπρίζ με αυτοκίνητα συνήθους ιπποδύναμης σε συνήθεις δρόμους, είναι αδιάφορο!
-
Άστο ρε συ γύρε!
Ώρες ώρες πετάς μια τιτανοτεράστια κοτσάνα και μετά αισθάνεσαι υποχρεωμένος πάση θυσία να υποστηρίξεις την άποψη σου. Εκτίθεσαι χωρίς ουσιαστικό λόγο, μόνο και μόνο για τον εγωισμό σου...
Δεν είναι κοτσάνα ρε συ, ψάξε διάβασε φυσική αυτοκινήτων και δες. Εισαι και σίγουρος κιολας. Δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος, εσυ;
Κατά την επιτάχυνση με δευτέρα ή και τρίτη σε ρεπριζ σε ατοκινητα με αρκετά άλογα κάθετε η καρότσα του αυτοκινήτου και το βάρος μεταφέρεται προς τα πίσω. Εκεί η πίσω κίνηση ασκεί μεγαλύτερη πίεση προς το έδαφος και αυτό του δίνει μεγαλύτερη τριβή κάτι που βοηθά να περνά σωστά η υψηλή ροπη στο οδόστρωμα.
Στα 180 200 άλογα που εκανε κοντρα ο sargus μια χαρά κάνει διαφορα, όσο πλησιάζουν προς την τελική τους που τους υπαγορεύει η παραγομένη ροπη έναντι των αντίρροπων δυνάμεων τότε το φαινόμενο αυτό ελαττώνεται συνεχώς μέχρι που δεν γίνεται αντιληπτό.
Αλλά εντάξει μιλάμε για τα ρεπριζ στον δρόμο και οχι επιτάχυνση μετα 150 με 180. Ή ακομα πιο ψηλα. Εκει παμε για την τελικη ταχυτητα
-
harisma23 wrote:
Άστο ρε συ γύρε!
Δεν είναι κοτσάνα ρε συ, ψάξε διάβασε φυσική αυτοκινήτων και δες. Εισαι και σίγουρος κιολας. Δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος, εσυ;
Κατά την επιτάχυνση με δευτέρα ή και τρίτη σε ρεπριζ σε ατοκινητα με αρκετά άλογα κάθετε η καρότσα του αυτοκινήτου και το βάρος μεταφέρεται προς τα πίσω. Εκεί η πίσω κίνηση ασκεί μεγαλύτερη πίεση προς το έδαφος και αυτό του δίνει μεγαλύτερη τριβή κάτι που βοηθά να περνά σωστά η υψηλή ροπη στο οδόστρωμα.
Στα 180 200 άλογα που εκανε κοντρα ο sargus μια χαρά κάνει διαφορα, όσο πλησιάζουν προς την τελική τους που τους υπαγορεύει η παραγομένη ροπη έναντι των αντίρροπων δυνάμεων τότε το φαινόμενο αυτό ελαττώνεται συνεχώς μέχρι που δεν γίνεται αντιληπτό.
Αλλά εντάξει μιλάμε για τα ρεπριζ στον δρόμο και οχι επιτάχυνση μετα 150 με 180. Ή ακομα πιο ψηλα. Εκει παμε για την τελικη ταχυτητα
Σε αυτοκίνητο 150-170 ατμοσφαιρικών (άρα γραμμικών) ίππων, βάρους 1600 κιλών, σε στεγνή άσφαλτο - ακόμα και ελληνικό 'σαπούνι' - δεν τίθεται θέμα πρόσφυσης μετά τα 50-60 χ.α.ω., άρα η πίσω κίνηση δεν δίνει κάποιο πλεονέκτημα. Μάλιστα η πίσω κίνηση (σε προσθιομήχανο) σημαίνει μεγαλύτερες απώλειες μετάδοσης και βάρος, σε σχέση με ένα αντίστοιχο προσθιοκίνητο.
-
Σε στριφτερη διαδρομή θέλει μεγάλη ικανότητα για να πας πιο γρήγορα ένα πισωκίνητο αντίστοιχης ονομαστικης ισχύος. Οπότε δε χρειάζεται να είσαι ο Καν κουνεν για να πας πιο γρήγορα με το σιβικ.
Και σχετικά με το σπινιαρισμα της τρίτης του σιβικ αν βάλεις pz4 η πρόσφυση έχει τεράστια βελτίωση. Δοκιμασμένο σε 1500αρι φίλου. Ακόμα παντόφλες φοράτε;;;;
-
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Εχοντας διαβάσει τις περισσότερες από τις συζητήσεις σας περί Honda με ευχάριστα συμπεράσματα αφού τα προβλήματα που αναφέρθηκαν δεν με ανησύχησαν προσωπικά,μακάρι να είναι μόνο αυτά,σας παραθέτω κ γω την δική μου εμπειρία κ θα κλείσω με μια απορία.Hondaκιας γαρ,το καλοκαίρι του 19,παντρεμένος πλέον κ με την σύζυγο έγκυο άρχισα να ψάχνομαι για αγορά αυτοκινήτου.Τα δεδομένα ήταν οχι από σύζυγο σε αγορά μεταχειρισμένου (η ελπίδα μου τότε για αγορά honda), Σ δεν είχα πάει ποτέ αλλά είχα πάντα την άποψη οπως όλοι ότι οι τιμές του ψηλά κ μονοπώλιο κ υποσεινηδητα η αγορά καινούργιου honda για εμένα ήταν εκτός πλάνων παντα (όνειρο θα έλεγα) συν ότι η σύζυγός ήταν αρνητική γιατι για αυτήν honda=καγκουρας κ πότε θα μεγαλώσεις επιτελους,έκανες οικογένεια κλπ. Έτσι λοιπόν με προτροπή φίλου κατέληξα σε μια προσφορά της opel vfm για μενα,το astra sedan 1.4 140hp στα 15000 για όσα κομμάτια είχαν μείνει.Λεω vfm για μένα γιατί είχες χώρους για οικογένεια ,πολλά έξτρα κ σαυτην την τιμή δεν έπαιζε να βρω κάτι άλλο όσο είχα ψαχτει.Το opelaki είχε εξαντληθεί παντού κ μέσω car βρήκα το τελευταίο ίσως κομμάτι σε αντιπροσωπεία επαρχίας.Τηλεφωνο λοιπόν,μιλήσαμε,τα συμφωνήσαμε,άψογος ο κύριος εκει, μου έστειλε τα χαρτιά κ μια εξουσιοδότηση ταχυδρομικώς τα υπεγραψα,τα ξαναστειλα,1-2 μέρες να ετοιμάσει την χαρτουρα, μετά θα έβαζα τα χρήματα,1 μέρα για έκδοση άδειας,πινακίδες κ αποστολή του αυτοκινήτου σε αντιπροσωπεία της Αθήνας για παραλαβή.Εκεινες τις 1-2 μέρες λοιπόν χαζευα στο car για παρηγοριά (honda πάντα) κ είδα ότι ο Σ είχε αγγελία ένα 1000αρη κ ένα 1.6 diesel ενός έτους μεταχειρισμένα κ τα δυο,εταιρικά.Λεω ας πάω να δω έτσι κ αλλιώς ο κύβος ερρίφθη το opel έκλεισε δεν θα μπω σε διλληματα.Φτανω στον Σ κ μόλις μπαίνω βλέπω βιτρινα ένα μαύρο πράγμα που με αφήνει με το στόμα ανοιχτο,ένα συναίσθημα που ειλικρινά δεν το έχω νιώσει ούτε με γκόμενα στον δρόμο.Λεω στον υπάλληλο συγνώμη αυτό ποιο είναι,το καινούργιο honda μου λέει,μα κύριε λέω το καινούργιο honda έχει πολύ περίεργο κωλο αυτό δεν το έχω ξαναδεί.Αυτο είναι το sedan μου λέει απλά στην σελίδα μας δεν είναι ευδιάκριτο στις φωτό είναι η αλήθεια κ πολλοί απορούν όταν το βλέπουν από κοντά.Υπαρχει κ προσφορά μου λέει στην απλή έκδοση comfort στα 22500 σε ετοιμοπαραδοτα.Αφου έμεινα καμία ωρα εκεί κ κάνα μισάωρο απ' έξω καπνίζοντας να το χαζεύω κ αφού πήρα ένα φίλο να τον κραξω γιατί ο αδερφος του κάτοχος honda κ ενώ πέρασε από Σ πήγε κ πήρε με τα ίδια λεφτά σχεδόν το focus 1000 γύρισα σπίτι.Την επόμενη λέω στην σύζυγο οκ κλείσαμε το opel αλλά θέλω μια χάρη.Επειδη δεν γίνεται να το έχω δει μόνο εγώ ,πρέπει να το δεις κ συ ώστε όταν θα το εκθιαζω να ξέρεις για τι πράγμα μιλάω πάμε να δεις ένα καινούργιο honda έτσι για την βόλτα.Ξανα στον Σ λοιπόν,ο ίδιος υπάλληλος εκεί,δεν μιλάω καθόλου κ περιμένω απλά να ακούσω εντυπωσεις απ' την σύζυγο η οποία έχει ένα χαμόγελο μέχρι τ αυτιά.Οκ μου λέει ξέρεις την γνώμη μου αλλά εδώ θα συμφωνήσω ότι το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πανέμορφο. Αφού πήρα την ικανοποίηση μου γυρίσαμε σπίτι κ εκεί έρχεται το αναπάντεχο.Με παίρνει τηλ ο υπάλληλος της opel κ μου λέει τα χαρτιά δεν είναι οκ έπρεπε αφού τα υπεγραψα να τα επικυρωσω σε ένα κεπ για το γνήσιο της υπογραφής οπότε θα μου τα ξαναεστελνε την επόμενη μερα.Εκει ήταν μέσα μου σαν να μου έδωσε ο Θεός μια δεύτερη ευκαιρία,το βράδυ παίζει να μην κοιμήθηκα καθόλου σε σημείο που έλεγα καλύτερα να μην είχα περάσει ποτέ από εκεί γιατί εκτός των άλλων το butzet ανέβαινε 7500.Την επόμενη μέρα κ ενώ παρέλαβα τα χαρτιά είμαι αραχτός πίνω τον καφέ μου πριν πάω στα ΚΕΠ έρχεται η σύζυγος κ μου λέει να συζητήσουμε πριν τα ξαναστειλω. Αφού μου λέει συμφωνούμε ότι το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο,την αγάπη σου για τα honda την ξέρω όλα αυτά τα χρόνια κ όλο αυτό με τα χαρτιά ίσως για κάποιο λόγο έγινε πάρε τηλ ακύρωσε το opel κ πάμε τώρα Σ να το κλείσεις κ χαλάλι σου τα 7500 επιπλεον αρκει να είναι μαύρο.Οπως καταλαβαίνετε μια εβδομάδα μετά έγινα κ γω κάτοχος ενός μαύρου 1.5 comfort κ μια εβδομάδα μετά πατέρας,μεγαλώνουν μαζί τα μωράκια μου.Στους 9 μήνες που το έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεν έχω δει τίποτα απ' όλα αυτά που διάβασα για τριγμούς κλπ. ,έχω 6500 km τα περισσοτερα ταξίδια χωριό κ τα υπόλοιπα δουλειά σε καθημερινή χρηση, απομένουν 50 μέρες για το πρώτο service , η κατανάλωση παίζει από 6.8 μέχρι 7.3 με καθόλου χρήση econ ,στα ταξίδια λόγω παιδιού λίγα ανοίγματα ενώ στην καθημερινότητα για δουλειά όπου βρίσκω δρόμο του δίνω (όλα αυτά για την κατανάλωση).Η απορία μου: Στις αρχές που διάβαζα το manual δεν θυμάμαι σελίδα τώρα έλεγε ότι η κατανάλωση λαδιού ενδέχεται να είναι έως ένα λίτρο στα 1000km.Μου φάνηκε εξωπραγματικό,τέτοιες καταναλώσεις έχουν αμάξια που καίνε λαδι ,θα ήθελα την γνωμη σας γιατί προσωπικά με χαλάει πολύ η φάση συμπληρώνω λάδι κ έχω σκοπό όταν πάω για service να ρωτήσω τι παίζει.Συγνωμη για όλο αυτό το σεντονι κ καλώς σας βρήκα.
-
Καλως ηρθες! Καλοταξιδο !!
Το 1λτ/1000 το γραφουν παρα πολλοι (μη σου πω ολοι) οι κατασκευαστες για να ειναι καλυμμένοι σε περιπτωση που καποιο καιει πολυ λαδι . Μη σε ανησυχει
-
Αυτό το σενάριο με το λάδι είναι ακραίο. Προφανώς μπορεί να καλύπτει τη Honda απέναντι σε κάποιους καγκουρες σιδεροφαγους. Κυκλοφορούν αρκετοί εκεί έξω.
-
Στο ειπα τοσες φορες. Μιλαμε για συνθηκες πληρους προσφυσης
Αλεξαντερ, ακόμα και σε υποθετικες συνθήκες πλήρους πρόσφυσης, οπως λες, για το μπροστοκινητο οπου η ροπη του ελαστικου δεν μπορεί να κερδισει την πρόσφυση της ασφάλτου τότε και πάλι η πίσω πρόσφυση έχει την δυνατότητα να σηκώσει περισσότερη ροπη. Δηλαδή στον ίδιο συντελεστή πρόσφυσης που οριακά το μπροστά ελαστικό κόλλα στην ασφαλτο ένα πισωκινητο εξ ορισμού, λογω φυσικής, μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερη ροπη από το μπροστοκινητο.
Οπότε το υποθετικό σεναριο που θέτεις ισχύει αν υπάρχει τέλεια άσφαλτος πλήρους πρόσφυσης και έχουμε ίδια δύναμη στα αυτοκίνητα, οκ δεκτόν σε ενα υποθετικο σεναριο.
Είδες πως ο sargus λέει πως σπιναρει και με τρίτη.
Από την άλλη αν γενικα κρινεις ως φιλοσοφία κίνησης, παντα η πίσω θα μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερη ροπη εκεί που η εμπροσθια θα ειναι στο οριακό της λόγο.
Νέο Honda Civic 2017