-
Το εχω δοκιμασει και ποιο πανω με αλλο αμαξι, οταν με εκλεισε ενα λεωφορειο και πατησα φρενο επιασε το abs και το αμαξι δεν σταματουσε και πηγαινε σφηνα σηραγγα λεοφορειο, με εσωσε. Αλλα ηταν ευθεια και δουλευαν αψογα και οι δυο τροχοι. Το χειροφρενο το θεωρω σωτηριο και ειναι μεγαλο μειον να μην εχει το civic
Καλα χιλιόμετρα και προ πάντων ασφαλή σου εύχομαι. Τώρα για τα άλλα που αναφέρεις ότι σωθηκες επειδή τράβηξες χειρόφρενο εγώ τα ακούω βερεσε. Μάλλον ο άγιος Χριστόφορος έβαλε το χέρι του και ποιος ξέρει με πόσα χιλιόμετρα πήγαινες. Και το άλλο ότι πάτησες το ηλεκτρικό χειρόφρενο στο σιβικ με 90 να υποθέσω κατά λάθος. Κάποιος άλλος που το πάτησεε με πολλά οι συνεπιβάτες του μετά πήρανε Xanax. Για λίγο κασκαντέρ μου κάνεις!!!!!! Χα! Χα!Χα!
-
-
Καποιοι καταλαβαινουν τι εστι χειροφρενο και πως μπορει να σε σωσει , οι υπολοιποι να περιμενουν το abs vds tcs esp ......
-
Συγνώμη στο civic δεν μπαίνει το ABS, ESP όταν τραβάς το χειρόφρενο; Αυτό εννοείς;
-
Το Civic έχει φρενάρες
-
Το εχω δοκιμασει και ποιο πανω με αλλο αμαξι, οταν με εκλεισε ενα λεωφορειο και πατησα φρενο επιασε το abs και το αμαξι δεν σταματουσε και πηγαινε σφηνα σηραγγα λεοφορειο, με εσωσε. Αλλα ηταν ευθεια και δουλευαν αψογα και οι δυο τροχοι. Το χειροφρενο το θεωρω σωτηριο και ειναι μεγαλο μειον να μην εχει το civic
Τι αμαξι ηταν ? το 80-90% της δυναμης του φρεναρισματος το κανουν τα εμπρος φρενα. Γι αυτο και τα μπροστινα ειναι πιο μεγαλα, αεριζομενα κτλ. Το χειροφρενο μπορει να χρησιμεύσει οταν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα. Ισως ειχε καποιο αλλο θεμα για να λες οτι δεν σταματαγε με το φρενα και σταματησε με χειροφρενο
-
Νοιωθεις το abs να δουλευει αλλα να μην κοβει αρκετα, τραβας και κρατας το χειροφρενο (το νοιωθεις να καθεται) μεχρι να καταλαβεις οτι παει να στο γυρισει, εκει το αφηνεις. Και παντα σε ευθεια. Το θεμα με τα φρενα ηταν οτι χωρις break assist και να παταγες δεν εκοβε αρκετα αμα ηταν κακο το οδοστρωμα. Το αμαξι ηταν ενα seat ibiza 2003.
-
Συγνώμη στο civic δεν μπαίνει το ABS, ESP όταν τραβάς το χειρόφρενο; Αυτό εννοείς;
. Δεν μπλοκαρουν οι πισω τροχοι απλα απλα καθεται το αμαξι, ετσι το καταλαβα.
-
Νοιωθεις το abs να δουλευει αλλα να μην κοβει αρκετα, τραβας και κρατας το χειροφρενο (το νοιωθεις να καθεται) μεχρι να καταλαβεις οτι παει να στο γυρισει, εκει το αφηνεις. Και παντα σε ευθεια. Το θεμα με τα φρενα ηταν οτι χωρις break assist και να παταγες δεν εκοβε αρκετα αμα ηταν κακο το οδοστρωμα. Το αμαξι ηταν ενα seat ibiza 2003.
Μηπως πολυ ευαισθητο abs σε συνδιασμο με κακα λαστιχα μπροστα και κακο οδοστρωμα ? Το break assist δεν παιζει τοσο ρολο, αν πατησεις δυνατα το πενταλ΄. Απλα το break assist αυξανει τη δυναμη στο φρενο στην αρχη του φρεναρισματος(αν δει οτι ηταν φρεναρισμα πανικου)
-
Το κλασικό, μηχανικό, χειρόφρενο συνδέεται και επενεργεί στα (πίσω συνήθως φρένα - μερικές φορές με ξεχωριστό ταμπουράκι) μέσω συρματόσχοινου και όχι του υδραυλικού κυκλώματος των φρένων, παρακάμπτοντας έτσι τα ABS-ESP. Ως εκ τούτου, μπορείς να μπλοκάρεις με αυτόν τον τρόπο τους πίσω τροχούς. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αυτοκίνητα με πίσω τάμπουρα, όπου είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα από το μικρό ταμπουράκι που έχουν για το χειρόφρενο πολλά αυτοκίνητα με πίσω δίσκους. Μπορείς όντως να το χρησιμοποιήσεις σε καταστάσεις ανάγκης, αλλά θέλει προσοχή, γιατί αποσταθεροποιεί το πίσω μέρος. Αν ξέρεις τι κάνεις όμως είναι πολύ χρήσιμο. Έχει τύχει να γλιτώσω σίγουρο τρακάρισμα, κάνοντας επίτηδες τέτ-α-κε, με λίγα χιλιόμετρα, την τελευταία στιγμή πριν την σύγκρουση. Βέβαια δεν είναι πανάκεια και αν η επικείμενη σύγκρουση είναι με πολλά χιλιόμετρα ίσως το τετ-α-κε να είναι πιο επικίνδυνο.
-
Το κλασικό, μηχανικό, χειρόφρενο συνδέεται και επενεργεί στα (πίσω συνήθως φρένα - μερικές φορές με ξεχωριστό ταμπουράκι) μέσω συρματόσχοινου και όχι του υδραυλικού κυκλώματος των φρένων, παρακάμπτοντας έτσι τα ABS-ESP. Ως εκ τούτου, μπορείς να μπλοκάρεις με αυτόν τον τρόπο τους πίσω τροχούς. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αυτοκίνητα με πίσω τάμπουρα, όπου είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα από το μικρό ταμπουράκι που έχουν για το χειρόφρενο πολλά αυτοκίνητα με πίσω δίσκους. Μπορείς όντως να το χρησιμοποιήσεις σε καταστάσεις ανάγκης, αλλά θέλει προσοχή, γιατί αποσταθεροποιεί το πίσω μέρος. Αν ξέρεις τι κάνεις όμως είναι πολύ χρήσιμο. Έχει τύχει να γλιτώσω σίγουρο τρακάρισμα, κάνοντας επίτηδες τέτ-α-κε, με λίγα χιλιόμετρα, την τελευταία στιγμή πριν την σύγκρουση. Βέβαια δεν είναι πανάκεια και αν η επικείμενη σύγκρουση είναι με πολλά χιλιόμετρα ίσως το τετ-α-κε να είναι πιο επικίνδυνο.
Καλά αν είναι και με πολλά ο μέσος οδηγός γλυτώνει τα xanax και τα βρίσκει με το Μπαμπούλα. Χα! Χα!Χα!!!Αχ! Βαχ!!!
-
-
Έχε υπόψη σου όμως ότι αυτοί θέλουν να βγάλεις εσύ τον εγκέφαλο του αμαξιου και να τους τον στείλεις.
-
παρόμοια κατάσταση μου Ετυχε στο πιο σοβαρό μου ατύχημα. Εγνατία, πάγος,τρακάρισμα μπροστά
Φρένα> χειρόφρενο μηχ> διπλώνω δύο μέτρα πριν το τρακάρισμα και ο από πίσω μου με κάρφωσε με την μούρη στην πίσω πορτα.
Ομολογώ το ότι διπλώσει με το χειρόφρενο βοήθησε πολύ με ασφαλιστικές κλπ γιατί δεν στουκαρα κανεναν
-
Όχι ρε.
Είναι εδώ ένας στα Χανιά και σου το φτιάχνει. Έφτιαξε φίλου Volvo S60 από το Ηράκλειο και ήμασταν μπροστά σε όλη τη διαδικασία. Έκανε και free δυναμομετρηση πριν και μετά. Από 181 το S60 diesel πήγε 235. Σε ένα δυωράκι κομπλέ
Στο καπάκι επισκευτηκα τη Honda για τη σκουριά που είχα κάτω από το καπό και ρώτησα τον αρχηγό εκεί για αύξηση της απόδοσης. Μου είπε ότι όλες οι εταιρίες αυτές έχουν πάνω κάτω το ίδιο πρόγραμμα και ότι είναι εντελώς ασφαλές το αυτοκίνητο μέχρι τα 220-230 άλογα (ανάλογα το δυναμομετρο). Επίσης μου είπε ότι αν δεν το φωνάζεις δεν χάνεις την εγγύηση.
Η εγγύηση χάνεται αν βάλεις περιφερειακά όπως cold air intake, downpipe κτλπ
-
Μου είπε ότι όλες οι εταιρίες αυτές έχουν πάνω κάτω το ίδιο πρόγραμμα και ότι είναι εντελώς ασφαλές το αυτοκίνητο μέχρι τα 220-230 άλογα (ανάλογα το δυναμομετρο). Επίσης μου είπε ότι αν δεν το φωνάζεις δεν χάνεις την εγγύηση.
Δηλ. τι εννοεί να το φωνάζεις; Όταν πας για το τυπικό service λάδια,φίλτρα,υγρά φρένων κ.τ.λ. δεν έχεις λόγο να τους πεις 'παιδιά, ξέρετε έβαλα πρόγραμμα για 230 άλογα', ούτε κι αυτοί θα ασχοληθούν. Αν όμως σκάσει καμιά τουρμπίνα ή άλλη μηχανική βλάβη εντός εγγύησης νομίζεις δε θα το ψάξουν για να βρουν δικαιολογία να σε βγάλουν εκτός;
Eδώ κάνουν τους δύσκολους,όταν είσαι εντός εγγύησης και δεν έχεις πειράξει στο αμάξι ούτε τα πατάκια που λέει ο λόγος,πόσο μάλλον να βρουν ότι το έχεις πειράξει...
-
Επίσης μου είπε ότι αν δεν το φωνάζεις δεν χάνεις την εγγύηση.
Η εγγύηση χάνεται αν βάλεις περιφερειακά όπως cold air intake, downpipe κτλπ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, τι παπαριές λένε στα εξουσιοδοτημένα...
Δεν θα χάσεις την εγγύηση με πρόγραμμα, που άμα κάτσει χοντρή στραβή θα κατεβάσουν εικόνα από το πρόγραμμα που έχεις (και θα δουν είτε ότι υπάρχει επαναπρογραμματισμός της μονάδας είτε τιμές εκτός ορίων του εργοστασιακού προγράμματος) και θα χάσεις την εγγύηση επειδή έχεις βάλει π.χ. μια φιλτροχοάνη!
-
Μου είπαν ότι δε φαίνεται αν έχεις βάλει πρόγραμμα και ότι με τα συγκεκριμένα είναι ασφαλές και δεν κινδυνεύει να γίνει ζημία. Αν αποφασίσω να διαθεσω τα χρηματα, θα το κάνω. Τα παιδιά στο συνεργείο και στην αντιπροσωπεία είναι χρόνια γνωστοί και συνεργάσιμοι. Ειναι από τις καλύτερες αντιπροσωπείες στην πόλη μου.
Πάντως έχετε δίκιο harisma και panormus
-
Μου είπαν ότι δε φαίνεται αν έχεις βάλει πρόγραμμα και ότι με τα συγκεκριμένα είναι ασφαλές και δεν κινδυνεύει να γίνει ζημία. Αν αποφασίσω να διαθεσω τα χρηματα, θα το κάνω. Τα παιδιά στο συνεργείο και στην αντιπροσωπεία είναι χρόνια γνωστοί και συνεργάσιμοι. Ειναι από τις καλύτερες αντιπροσωπείες στην πόλη μου.
Αυτό που ισχύει συνήθως είναι ότι στον απλό διαγνωστικό έλεγχο όντως δεν φαίνεται ότι έχει περαστεί πρόγραμμα. Όμως σε περίπτωση σοβαρής μηχανικής βλάβης σίγουρα μπορούν να δουν τα 'σημάδια' του επαναπρογραμματισμού, εφόσον τους ζητήσει η αντιπροσωπεία ή το εργοστάσιο να κάνουν upload τα περιεχόμενα της κεντρικής μονάδας.
Από εκεί και πέρα, αν έχεις πολύ καλή σχέση με το συνεργείο και την αντιπροσωπεία, πιθανότατα μπορούν να σε καλύψουν και να μην 'δουν' τον επαναπρογραμματισμό.
-
Νέο Honda Civic 2017