-
Καλησπέρα παλικάρια κάτοχος 1,5 comfort sedan εδώ και 11 μήνες. Σύνολο χλμ περίπου στα 9000. Πήρα την πρωτοβουλία μόνος μου να αλλάξω τα λάδια + φίλτρο χωρίς να ενημερώσω την αντιπροσωπεία και έβαλα 5w 30 castrol edge. Ο λόγος είναι ότι το αυτοκίνητο αναβαθμίστηκε με hondata φτάνοντας τα 31κ ροπής βγάζοντας τελείως το ηλεκτρονικό γκάζι με το μόνο αρνητικό αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί σε κατηφορικό δρόμο να κρατήσει σταθερή ταχύτητα και σκορτσάρει. Αν δεν είστε λάτρης του αυτόματου θα αποζημιωθείτε διότι το αυτοκίνητο ξεκινάει από στάση χωρίς να πατάς πολύ το γκάζι. Με την κατανάλωση τώρα αυξήθηκε στα 6,5 από τα 6 αλλά πιστεύω ότι είναι λόγω του λαδιού που έβαλα και όχι από την χαρτογράφηση. Το αμάξι έχει ταξιδέψει και στην εθνική με 110 χλμ και η κατανάλωση ήταν 5,7 με 100 shell πάντα.
Τώρα όσον αφορά τριγμούς κλπ δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος όπως επίσης και καμία αύξηση στη στάθμη της βενζίνης. ααα επίσης έβγαλα και τον κόφτη στην τελική και το μόνο που θα αφαιρέσω μάλλον καθώς δεν με άφησε ο μηχανικός( λόγω ρύππων) είναι το rev hanging είναι σπαστικό όταν έχεις τόση δύναμη. Αυτά τα ολίγα, πλέον θα επανέλθω έπειτα από την αλλαγή λαδιών στην αντιπροσωπεία και έχουν φαγωθεί να βάλω λάδι 0w 20( τουλάχιστον επέλεξα τα eneos ) και όχι του Σ.
Το αυτοκίνητο πυροβολάει η αλλαγή που έκαν ήταν μόνο και μόνο για να μπορώ να κάνω ασφαλείς προσπεράσεις. ο νοών νοείτω -
Καλησπέρα φίλε paoki4, πόσο σου στοιχισε το hondata ; Με εγγύηση τι γίνεται; Το εψαξες καθόλου;
-
500Ε και μπορείς να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις στο συγκεκριμένο συνεργείο. Όσον αφορά την εγγυήση απλά δεν το αναφέρεις και όλοι χαρούμενοι. Να διευκρινήσω ότι πληρώνεις μία φορά το συνεργείο που έχει το hondata και με αυτή την συμφωνία κάνεις τις αλλάγες χωρίς κανένα κόστος. Είναι πολύ ποιο δύσκολο εμείς που δεν έχουμε ιδέα από χαρτογράφηση να το κάνουμε μόνοι μας.
-
Το ηλεκτρονικό γκάζι πως το έβγαλες;
Μήπως κάτι έγραψες λάθος;
-
Έχω την εντύπωση ότι είναι στις επιλογές που σου δίνει η Hondata αν θα 'βγάλεις' το rev hanging. Τι εννοείς ότι δε σου το έβγαζε ο μάστορας;
-
Επίσης τι εννοούμε με το όσες αλλαγές θες;
Και από εκεί που είχε 0W-20, πάει σε 5W-30 και μετά από μερικούς μήνες πάλι σε 0W-20; -
Ναι θα ξανάβαλω τα λάδια που μου λένε από την αντιπροσωπεία δεν είναι κάτι τραγικό απλά ισχυρίζονται το 5w30 είναι απαρχαιωμένο λάδι είδωμεν. Λοιπόν για να αγοράσει κάποιος hondata πληρώνει περίπου στα 700 και πρέπει να κάνει μόνος του την εγκατάσταση. Πηγαίνοντας σε έναν προγραμματιστή που έχει ήδη το hondata καθώς δεν είναι μόνο για το civic 1.5t προγραμματίζει και αλλά Honda πληρώνεις μια φορά για να ξεκλειδώσει την άδεια και από εκεί και πέρα εάν θέλεις να το επαναπρογραμμάτισεις ή να επανέλθεις στις αρχικές ρυθμίσεις το κανείς με ένα κόστος 20 ευρώ περίπου. Tώρα το προγραμμα που δίνει η Honda μέσω της hondata το βλέπεις εάν θέλεις το περνάς αυτούσιο εάν θέλεις το πειράζεις λίγο αρκεί να έχει εμπειρία ο μηχανικός από τους εγκεφάλους πχ εγώ όπως είπα ήθελα να ξεκινάει το αυτοκίνητο ακουμπώντας το γκάζι και όχι πατώντας το να μαρσαρει χωρίς λόγο η πρώτη στην ουσία ήταν άχρηστη.Επισης η αφαίρεση του rev hang δεν το πρότεινε η Honda αλλά το άφησα έτσι είναι μάλλον το επόμενο που θα αφαιρέσω.Τελος ήθελα να ξεκινάει η ροπή να τουρμπίζει από τις 2.7 στροφές και όχι από τις 3,2 που ήταν όποτε εκεί επρεπε να το αλλάξεις η Honda νομιζω το έδινε στις 3.
Αυτά να επισημάνω ότι είμαι οικογενειάρχης με 2 παιδιά και όχι πιτσιρικάς αλλά πλέον μόλις κάνω προσπέραση έχω ένα πλατύ χαμόγελο και το καλύτερο δεν του φαίνεται καθόλου ότι είναι τόσο γρήγορο.
Υ γ το Econ mode παραμένει ως έχει με λίγο αυξημένη τη ροπή από 25 σε 26 και όλα αυτά χωρίς ξαναλέω να πειραχτεί η κατανάλωση. Το δικό μου πάντως αυτοκίνητο στο πλαίσιο λέει ότι είναι made in turkey.
-
Παίδες, καλησπέρα!
Μετά από 3 μήνες και 4500χμ, νομίζω πως ήρθε η ώρα για μια συνολική αξιολόγηση του 'έρωτα'! Τι να πω; Αυτός δυναμώνει καθημερινά, ακόμη κι η σύζηγος έχει αρχίσει να το γουστάρει πολύ και να γτο διασκεδάζει όταν το οδηγάει(όταν θέλω να πιω κάνα ποτηράκι παραπάνω εννοείτε)!!
Λοιπόν...το αυτοκίνητο ΓΑΜΑΕΙ!!!
Η κατανάλωση του είναι στα 6,4λτ/χμ, με συνθήκες οδήγησης πόλη/εθνική 70/30!
Πατάει σαν τρένο στην άσφαλτο, δεν κουνιέται ρούπι και το νιώθω απολύτως σταθερό ακόμη κι όταν διακοσαρίζω! Επιταχύνει για την πλάκα του και γουστάρω πολύ όταν πλησιάζει από πίσω κάνα SUV και μου παίζει φώτα...να πατάω το γκάζι στο πάτωμα και να τον χαιρετάω από τον καθρέπτη!
Το πορτπαγκάζ χωράει όλα τα τα παιχνίδια των παιδιών(ποδήλατα κλπ), τις βαλίτσες και περισσεύει χώρος και για ένα...πτώμα!!!
Χθες, θέλοντας να βγω από διασταύρωση και να προλάβω ένα φορτηγό με το κονβόϊ που ακολουθούσε τερμάτισα 1η και 2α και γούσταρα που άκουσα το τούρμπο να σκάει...δεν το είχα ξανακούσει και ψιλοκαύλωσα!
Στα αρνητικά....ΤΙΠΟΤΑ! Κανένας τριγμός, καμιά δυσαρέσκεια...εκτός του ότι η κουκλάρα μου έφαγε λίγο την μία την ζάντα και ψάχτηκα αρκετά για να την διορθώσω, μιας και δεν μπορεί ο καθένας να πετύχει με ηλεκτροστατική βαφή το χρώμα των ζαντών!
Καλό καλοκαίρι κι ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους!!! -
Ναι, είναι έρωτας το άτιμο! Και το λέω και εγώ που είμαι ο κλασικός τύπος που ότι έχω δε μου αρέσει και προτιμώ τα πράγματα των άλλων...σαν τα παιδιά! Ε, το civic είναι από τα λίγα μου υπάρχοντα που το προτιμώ από των άλλων τα αμάξια.
Εμένα η συνολική κατανάλωση είναι γύρω στο 8 το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ καλό νούμερο έτσι όπως το πάω!
Τριγμούς δεν έχω και εγώ. Είχα μόνο εκείνον το συντονισμό πίσω από την οθόνη (ακριβεστερα πίσω από τους κεντρικούς αεραγωγούς) τον οποίο όμως έχω να τον ακούσω μερικούς μήνες τώρα (η ζέστη άραγε;).
Το έδωσα και εγώ στην κυρά μια μέρα και μετά ήθελε να πετάξει το δικό της (astra H 1.4) .
Ακόμα εν τω μεταξύ δεν έχω αποφασίσει αν θα του βάλω πρόγραμμα. Ας δοκιμάσετε μερικοί άλλοι πρώτα . -
Πες μου τωρα δηλαδη, οτι δεν σ αρεσουν και τα baleno. Θα τρελαθω, θα πηδηχτω απο το παραθυρο
-
Αυτο το αμαξι οσο δεν μου αρεσε στην αρχη οταν ειχε βγει ΤΟΣΟ μου αρεσει τωρα και το γουσταρω απιστευτα!!
Να ειστε καλα να το χαιρεστε παιδια!! Πολυ χαιρομαι να βλεπω ευχαριστημενους-ευτυχισμενους κατοχους που ξερουν τι πηραν και τι οδηγουν...ΥΓ. Το 1.5 182 PS Sport Plus πρεπει να ειναι σκετη απολαυση!!!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Πες μου τωρα δηλαδη, οτι δεν σ αρεσουν και τα baleno. Θα τρελαθω, θα πηδηχτω απο το παραθυροΌλη η γκάμα της Suzuki μου αρέσει παρά πολύ εκτός...από το baleno!
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πες μου τωρα δηλαδη, οτι δεν σ αρεσουν και τα baleno. Θα τρελαθω, θα πηδηχτω απο το παραθυρο
Όλη η γκάμα της Suzuki μου αρέσει παρά πολύ εκτός...από το baleno!
Μαχαιριά στην καρδιά του Lap, η δήλωση σου αυτή!
Πόσα θα υπομείνει ακόμη αυτός ο άνθρωπος; -
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πήγαμε εκδρομή στην Θάσο . Οκ , δεν χρειάστηκε αυτό το ταξίδι για να δω οτι το αυτοκίνητο 'πετάει' ( το έχω διαπιστώσει πολύ καιρό πρίν.... ) Λοιπόν αν εξαιρέσω τους υπόλοιπους περιορισμούς του ταξιδιού που προέρχονται ως συνήθως απο την σύζυγο ( μην τρέχεις πολύ , μην επιταχύνεις απότομα , άσε τον απο πίσω να μας περάσει , δεν μας κυνηγάει κανένας , τι βιάζεσαι ?? και άλλα ωραία ) παρατήρησα κάτι που το είχα αντιληφθεί και παλαιότερα αλλά δεν είχα δώσει σημασία...Πρόκειται για ενα απαλό σφύριγμα που κάνει το κλιματιστικό οταν δουλεύει και όχι συνεχόμενα , το κάνει σε κάποια διαστήματα. Εννοείται οτι αν παίζει η μουσική σε κάποια ένταση δεν το ακούς αλλά αν δεν παίζει μουσική το ακούς.....
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος ? -
Σφύριγμα μπορεί να ακούγεται από αεραγωγό που δεν κλείνει καλά.
Αν τους ανοίξεις όλους δεν πρέπει να ακούγεται.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σφύριγμα μπορεί να ακούγεται από αεραγωγό που δεν κλείνει καλά.
Αν τους ανοίξεις όλους δεν πρέπει να ακούγεται.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Απο τους κεντρικούς ακούγεται που δεν κλείνουν και μένουν μόνιμα ανοιχτοί.....
-
Μιάς και το Σάββατο κλείνω 4 μήνες κατοχής του 1.5 hatch και με 4000 χλμ. στο οδόμετρο, θα γράψω ένα σεντόνι για τις εντυπώσεις μου. Εξ αρχής και λόγω ηλικίας, δε συμμερίστηκα τον ενθουσιασμό κάποιων παιδιών εδώ μέσα, με διθυραμβικά σχόλια και λόγω του ότι είχα στην κατοχή μου κάποια αυτ/τα με κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά (106 rallye, punto gt, impreza sti, celica ts, s3 tfsi), θεωρώ ότι οι κάτωθι εντυπώσεις δεν είναι προϊόν αρχικού ενθουσιασμού.
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ :
Ροπάτος, φιλικός στη χρήση, αθόρυβος, με καλή κατανάλωση, δυνατός όσο χρειάζεται. ΄Ερχεται άμεσα στα πρώτα 2 χλμ σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Κολώνει σχετικά μετά τα 200 km/h, αλλά δε μπορούμε να τα θέλουμε όλα. Η κατοστάρα βενζίνη εδώ βοηθάει. Το κιβώτιο είναι θετικό με καλό κούμπωμα και ελαφρύ συμπλέκτη, πολύ καλύτερο από ακριβότερα αυτ/τα που είχα στην κατοχή μου. Γρατζουνάει λίγο όταν είναι κρύο σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, αλλά αυτό θα λυθεί μακροπρόθεσμα με upgrade αλλαγή υγρών. Κορυφαία η ποιότητα κατασκευής της εξάτμισης, η οποία δεν ακούγεται καθόλου όταν δε πιέζεις. Οι βελτιώσεις πιστεύω ότι είναι πεταμένα λεφτά και θα υποβαθμίσουν την μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του συνόλου, αλλά περί ορέξεως και … αν δε πετάξεις δουλεμένα λεφτά δε θα μάθεις. Το rev hang ξεπερνιέται κάπως με την κατάλληλη τεχνική σε κάθε αλλαγή σε υψηλές στροφές.ΦΡΕΝΑ :
Με δυνατό αρχικό δάγκωμα και άμεση απόκριση. Σκληρά τακάκια, που στην αρχή έβγαζαν δυνατό τρίξιμο, αλλά με τον καιρό εξαφανίστηκε. Βοηθάνε και τα primacy 3, πολύ καλά για ελαστικά 1ης τοποθέτησης, αλλά με αρκετούς θορύβους κύλισης σε κακό οδόστρωμα. Η εμπειρία μου λέει ότι σκληρά τακάκια που βγάζουν λίγη σκόνη, σημαίνει συχνή αλλαγή και των δίσκων. Μικρό το κακό.ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ :
Άμεσο σε σημείο που δε χρειάζεται. Πραγματικό νυστέρι στη σβέλτη – γρήγορη οδήγηση ειδικά για αυτ/το που δε θεωρείται hot hatch. Μου θυμίζει s2000. Δε μεταφέρει κραδασμούς και αν το παρακάνεις με τιμονιά ελαφρώνει λίγο το πίσω μέρος.ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ :
Oυδέτερη με συμμετοχικό πίσω μέρος, ιδανικό συνδυασμό άνεσης – κρατήματος και παντελή απουσία υποστροφής. Εκεί που το βάζεις εκεί πατάει. Δε χαζεύει πουθενά. Ακόμα και το body roll υπάρχει για να δείχνει στον οδηγό τι κάνει το πλαίσιο. Συμβάλει και η κορυφαία ακαμψία του νέου πλαισίου. Αεροδυναμικοί θόρυβοι μετά τα 150 και νευρικότητα – αστάθεια του πίσω μέρους μετά τα 200 και έως τον κόφτη τελικής στα 230, όταν φυσάνε δυνατοί αέρηδες και όχι μόνο. Καλό θα είναι να γίνεται μπρος – πίσω στα λάστιχα σε κάθε σέρβις για ομοιόμορφη φθορά τους. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω. Το αυτοκίνητο έχει γενικά την κλασσική για γιαπωνέζικο, ελαφριά – άκαμπτη αίσθηση. Τη φιλοσοφία engineering που έχουν αποκτήσει οι Ιάπωνες διαμέσου της εμπλοκής τους σε πάσης φύσης αγώνες αυτ/του.ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ :
Στις φωτό και τα βίντεο δεν ήθελα να το βλέπω, όταν το είδα όμως από κοντά κόλλησα. Από τα ελάχιστα αυτ/τα που το αδικούν κατάφορα οι φωτό και τα βίντεο. Aero – macho look, παντελής απουσία καμπυλών. Γωνίες, ακμές, σφήνες και ευθείες παντού. Τραβάει βλέμματα που συνοδεύονται από επιφωνήματα θαυμασμού ή μη. Γενικά είναι love it or hate it. Δεν είναι αδιάφορο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν είναι astra, golf ή Α3. Οι μαύρες ματ λεπτομέρειες λερώνουν εύκολα και στα πλυντήρια πάντα με βάζουν τελευταίο γιατί λένε ότι κρατάει νερά και είναι δύσκολο στο πλύσιμο.ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ :
Φυσικά και δεν έχει την ποιότητα των DUA (deutchland uber alles) και το γεγονός ότι κατασκευάστηκε σε χώρα … μπεκρήδων, σημαίνει ότι θεωρητικά είναι ευάλωτο σε μικροαστοχίες – παραλείψεις. Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί καλύτερα υλικά στο κάτω μέρος του ταμπλώ και ο εσωτερικός φωτισμός να ακολουθεί τη τεχνολογία του εξωτερικού. Ο εξοπλισμός χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις, αλλά το σύστημα ελέγχου της πίεσης ελαστικών θα μπορούσε να σου δείχνει ποιό λάστιχο έχει χάσει πίεση και να μη ψάχνεσαι. Το Hyundai Kona έχει κάτι τέτοιο, πόσο θα κόστιζε στη χόντα. Επίσης τα πατάκια με τα οποία ήρθε το αυτ/το, που δε κουμπώνουν και σέρνονται είναι λίγο για γέλια. Οι μπροστινοί αισθητήρες υπερήχων κουδούνισαν και σε εμένα κάμποσες φορές άνευ λόγου και αιτίας, αλλά δε σκέφτηκα καν να τους αλλάξω στην εγγύηση και να ξηλώνω προφυλαχτήρες, εφόσον δουλεύουν. Έχοντας εμπειρία με προβολείς bi xenon, θα έλεγα ότι τα led είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, αλλά με πιο γλυκό φωτισμό.ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ :
Ένα πολύ τίμιο και καλό πακέτο για οιονδήποτε δεν έχει κατακλυστεί από την μόδα των suv και των μικρών ντίζελ και φυσικά έχει να πληρώσει τα 26+ χιλιαρικάκια. Μία από τις πλέον κορυφαίες προτάσεις στη κατηγορία, γιατί όχι και η κορυφαία. Δε θέλω να το συγκρίνω με οποιοδήποτε από τα προηγούμενα αυτ/τα που είχα στη κατοχή μου, γιατί θα το αδικήσω. Ως φιλοσοφία κατασκευής και precise engineering είναι ποιό κοντά στη celica TS, με διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης κινητήρα όμως. Ο τελικός κριτής είναι πάντα ο χρόνος και η αξιοπιστία ή μη του συνόλου και το κόστος συντήρησης θα ενισχύσει ή θα μετριάσει τα όποια σχόλια αρχικού ενθουσιασμού έχουν γραφτεί. Aν ξέχασα κάτι θα επανέλθω με update. Ευχαριστώ για την ανοχή και ελπίζω να μη σας κούρασα. -
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
Μιάς και το Σάββατο κλείνω 4 μήνες κατοχής του 1.5 hatch και με 4000 χλμ. στο οδόμετρο, θα γράψω ένα σεντόνι για τις εντυπώσεις μου. Εξ αρχής και λόγω ηλικίας, δε συμμερίστηκα τον ενθουσιασμό κάποιων παιδιών εδώ μέσα, με διθυραμβικά σχόλια και λόγω του ότι είχα στην κατοχή μου κάποια αυτ/τα με κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά (106 rallye, punto gt, impreza sti, celica ts, s3 tfsi), θεωρώ ότι οι κάτωθι εντυπώσεις δεν είναι προϊόν αρχικού ενθουσιασμού.ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ :
Ροπάτος, φιλικός στη χρήση, αθόρυβος, με καλή κατανάλωση, δυνατός όσο χρειάζεται. ΄Ερχεται άμεσα στα πρώτα 2 χλμ σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Κολώνει σχετικά μετά τα 200 km/h, αλλά δε μπορούμε να τα θέλουμε όλα. Η κατοστάρα βενζίνη εδώ βοηθάει. Το κιβώτιο είναι θετικό με καλό κούμπωμα και ελαφρύ συμπλέκτη, πολύ καλύτερο από ακριβότερα αυτ/τα που είχα στην κατοχή μου. Γρατζουνάει λίγο όταν είναι κρύο σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, αλλά αυτό θα λυθεί μακροπρόθεσμα με upgrade αλλαγή υγρών. Κορυφαία η ποιότητα κατασκευής της εξάτμισης, η οποία δεν ακούγεται καθόλου όταν δε πιέζεις. Οι βελτιώσεις πιστεύω ότι είναι πεταμένα λεφτά και θα υποβαθμίσουν την μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του συνόλου, αλλά περί ορέξεως και … αν δε πετάξεις δουλεμένα λεφτά δε θα μάθεις. Το rev hang ξεπερνιέται κάπως με την κατάλληλη τεχνική σε κάθε αλλαγή σε υψηλές στροφές.ΦΡΕΝΑ :
Με δυνατό αρχικό δάγκωμα και άμεση απόκριση. Σκληρά τακάκια, που στην αρχή έβγαζαν δυνατό τρίξιμο, αλλά με τον καιρό εξαφανίστηκε. Βοηθάνε και τα primacy 3, πολύ καλά για ελαστικά 1ης τοποθέτησης, αλλά με αρκετούς θορύβους κύλισης σε κακό οδόστρωμα. Η εμπειρία μου λέει ότι σκληρά τακάκια που βγάζουν λίγη σκόνη, σημαίνει συχνή αλλαγή και των δίσκων. Μικρό το κακό.ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ :
Άμεσο σε σημείο που δε χρειάζεται. Πραγματικό νυστέρι στη σβέλτη – γρήγορη οδήγηση ειδικά για αυτ/το που δε θεωρείται hot hatch. Μου θυμίζει s2000. Δε μεταφέρει κραδασμούς και αν το παρακάνεις με τιμονιά ελαφρώνει λίγο το πίσω μέρος.ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ :
Oυδέτερη με συμμετοχικό πίσω μέρος, ιδανικό συνδυασμό άνεσης – κρατήματος και παντελή απουσία υποστροφής. Εκεί που το βάζεις εκεί πατάει. Δε χαζεύει πουθενά. Ακόμα και το body roll υπάρχει για να δείχνει στον οδηγό τι κάνει το πλαίσιο. Συμβάλει και η κορυφαία ακαμψία του νέου πλαισίου. Αεροδυναμικοί θόρυβοι μετά τα 150 και νευρικότητα – αστάθεια του πίσω μέρους μετά τα 200 και έως τον κόφτη τελικής στα 230, όταν φυσάνε δυνατοί αέρηδες και όχι μόνο. Καλό θα είναι να γίνεται μπρος – πίσω στα λάστιχα σε κάθε σέρβις για ομοιόμορφη φθορά τους. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω. Το αυτοκίνητο έχει γενικά την κλασσική για γιαπωνέζικο, ελαφριά – άκαμπτη αίσθηση. Τη φιλοσοφία engineering που έχουν αποκτήσει οι Ιάπωνες διαμέσου της εμπλοκής τους σε πάσης φύσης αγώνες αυτ/του.ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ :
Στις φωτό και τα βίντεο δεν ήθελα να το βλέπω, όταν το είδα όμως από κοντά κόλλησα. Από τα ελάχιστα αυτ/τα που το αδικούν κατάφορα οι φωτό και τα βίντεο. Aero – macho look, παντελής απουσία καμπυλών. Γωνίες, ακμές, σφήνες και ευθείες παντού. Τραβάει βλέμματα που συνοδεύονται από επιφωνήματα θαυμασμού ή μη. Γενικά είναι love it or hate it. Δεν είναι αδιάφορο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν είναι astra, golf ή Α3. Οι μαύρες ματ λεπτομέρειες λερώνουν εύκολα και στα πλυντήρια πάντα με βάζουν τελευταίο γιατί λένε ότι κρατάει νερά και είναι δύσκολο στο πλύσιμο.ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ :
Φυσικά και δεν έχει την ποιότητα των DUA (deutchland uber alles) και το γεγονός ότι κατασκευάστηκε σε χώρα … μπεκρήδων, σημαίνει ότι θεωρητικά είναι ευάλωτο σε μικροαστοχίες – παραλείψεις. Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί καλύτερα υλικά στο κάτω μέρος του ταμπλώ και ο εσωτερικός φωτισμός να ακολουθεί τη τεχνολογία του εξωτερικού. Ο εξοπλισμός χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις, αλλά το σύστημα ελέγχου της πίεσης ελαστικών θα μπορούσε να σου δείχνει ποιό λάστιχο έχει χάσει πίεση και να μη ψάχνεσαι. Το Hyundai Kona έχει κάτι τέτοιο, πόσο θα κόστιζε στη χόντα. Επίσης τα πατάκια με τα οποία ήρθε το αυτ/το, που δε κουμπώνουν και σέρνονται είναι λίγο για γέλια. Οι μπροστινοί αισθητήρες υπερήχων κουδούνισαν και σε εμένα κάμποσες φορές άνευ λόγου και αιτίας, αλλά δε σκέφτηκα καν να τους αλλάξω στην εγγύηση και να ξηλώνω προφυλαχτήρες, εφόσον δουλεύουν. Έχοντας εμπειρία με προβολείς bi xenon, θα έλεγα ότι τα led είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, αλλά με πιο γλυκό φωτισμό.ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ :
Ένα πολύ τίμιο και καλό πακέτο για οιονδήποτε δεν έχει κατακλυστεί από την μόδα των suv και των μικρών ντίζελ και φυσικά έχει να πληρώσει τα 26+ χιλιαρικάκια. Μία από τις πλέον κορυφαίες προτάσεις στη κατηγορία, γιατί όχι και η κορυφαία. Δε θέλω να το συγκρίνω με οποιοδήποτε από τα προηγούμενα αυτ/τα που είχα στη κατοχή μου, γιατί θα το αδικήσω. Ως φιλοσοφία κατασκευής και precise engineering είναι ποιό κοντά στη celica TS, με διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης κινητήρα όμως. Ο τελικός κριτής είναι πάντα ο χρόνος και η αξιοπιστία ή μη του συνόλου και το κόστος συντήρησης θα ενισχύσει ή θα μετριάσει τα όποια σχόλια αρχικού ενθουσιασμού έχουν γραφτεί. Aν ξέχασα κάτι θα επανέλθω με update. Ευχαριστώ για την ανοχή και ελπίζω να μη σας κούρασα.Χορταστικό post, χωρίς περιττά στοιχεία, to the point που λένε και στο χωριό μου. Ο λόγος ύπαρξης αυτού του φόρουμ κάτι τέτοια posts!
Ηλία καλές βόλτες, να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει σου εύχομαι!
-
P@ulet@ : Ευχαριστώ πολύ !!! Να είσαι καλά !!! Χαίρομαι που σου άρεσε.
Ξέχασα επίσης να γράψω για την κορυφαία θέσης οδήγησης. Δίχως αντίπαλο στο c segment !!! -
Ωραίο ποστ! Και πολύ αντικειμενικό μου φαίνεται! Μερικά σχόλια:
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
Κολώνει σχετικά μετά τα 200 km/hΑυτό το έγραψες σοβαρά; Προφανώς εδώ είσαι επηρεασμένος από τα (πολύ δυνατά) προηγούμενα αμάξια σου.
Το κιβώτιο είναι θετικό με καλό κούμπωμα και ελαφρύ συμπλέκτη, πολύ καλύτερο από ακριβότερα αυτ/τα που είχα στην κατοχή μου. Γρατζουνάει λίγο όταν είναι κρύο σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, αλλά αυτό θα λυθεί μακροπρόθεσμα με upgrade αλλαγή υγρών.
Το κιβώτιο μετά τα 7-8.000 χλμ. έγινε πολύ καλύτερο από ότι ήταν στην αρχή. Περίμενε και θα δεις.
Κορυφαία η ποιότητα κατασκευής της εξάτμισης, η οποία δεν ακούγεται καθόλου όταν δε πιέζεις.
Όντως! Ενώ όταν πιέζεις βγάζει έναν διακριτικά ωραίο θόρυβο!
Οδική συμπεριφορά & σχεδιασμός συμφωνούμε to the point!
Φυσικά και δεν έχει την ποιότητα των DUA (deutchland uber alles)
Εδώ διαφωνούμε! Θεωρώ ότι έχει κορυφαία ποιότητα. Τοπ! Εκεί που χάνει, είναι ίσως στο πόσο 'λουσάτη' φαίνεται η καμπίνα σε σχέση με ένα Golf. Που και αυτό είναι θέμα γούστου. Στον εσωτερικό φωτισμό συμφωνώ όμως ότι πάσχει. Βέβαια εκεί υπάρχει αναβάθμιση με 2 ή 3 εργοστασιακά πακέτα φωτισμού καμπίνας.
In other news, σήμερα πάρκαρα δίπλα σε ένα λευκό και συνάντησα και το παλικάρι που το είχε (μου συστήθηκε ως βαμμένος Χοντάκιας ) και ήταν και εκείνος πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα συμβίωση του με το αμάξι!
Νέο Honda Civic 2017