-
Να πιασω λιγο το θεμα που διχαζει το φορουμ, αυτο της καταναλωσης
Απο την αρχη ειχα μιλησει σχετικα αρνητικα για το tig σε αυτο το θεμα, τουλαχιστον για συνθηκες πολης, διοτι στην ΕΟ ή σε επαρχιακους δρομους τα πραγματα αλλαζουν παρα πολυ. Ειχα μιλησει για 10-12l/100km εντος πολης με σταματα ξεκινα.
Τωρα που ξεκινησαν τα σχολεια και κανω επακριβως το ιδιο δρομολογιο με πριν, βλεπω μια αισθητη πτωση στην καταναλωση (γυρω στο 10%). Δεν ξερω αν οφειλεται στο γεγονος οτι το αμαξι εχει πλεον 25k χλμ ή οτι το εχω μαθει καλυτερα (και ειδικα το coasting το οποιο θεωρητικα βοηθαει αρκετα στην καταναλωση) ή ισως και τα δυο. Χτες ειδα 9.2, σημερα 9.3, σε μια διαδρομη που πριν ενα χρονο εβλεπα ελαχιστα κατω απ οτο 10. Θα κανω περιουσια απο αυτην την εξοικονομηση, θα μου πειτε; Προφανως και οχι, αλλα ειναι ενα σημειο που μου εκανε εντυπωση και για αυτο το αναφερω.
υπενθυμιζω 1.5/150/dsg
-
Φυσιολογικά νούμερα για τέτοιο αυτοκίνητο, 0.5 πάνω/0.5 κάτω είναι πάρα πολύ εύκολο να δεις διαφορά, μάλλον το έχεις μάθει καλύτερα το αυτοκίνητο, δεν νομίζω ότι ο κινητήρας θα έχει μεγάλη διαφορά (εκτός αν έχει καλύτερα λάδια/καύσιμο, και αυτά παίζουν ρόλο), εκτός αν την προηγούμενη χρονιά είχες εμφανώς λιγότερα χιλιόμετρα (π.χ 5.-10.000, αν ναι, τότε και αυτό θα παίζει ρόλο).
Μπορεί να είναι και πολυπαραγοντικό το θέμα.
-
το τιγκ του γατου εχει αυτα τα κουμπακια, το πανω-πανω ειναι που αλλαζει πραματα
αν το πατησεις βγαινει ετουτο
και αν δεν ειναι το κιτρινακι παυλακι στο νορμαλ, συμβαινει αυτο το κιτρινιζμα στο κουμπακι
γατοζ δεν πιστευει, αν και τα σηματακια δειχνουν δρομο, οτι αφορα μονο το ει σι σι. ισως αλλαζει το μενου στο αρ λάιν
ντετολε σχωρα τη βρωμα...
ΑρΕς
λαθοςσταφ εχω την μεγαλη ατυχια να πλερω εγω και το οχημα μου, και τα καυσιμα μου καθοτι η εταιρεια μου ανηκει κατα μεγαλο ποσοστο. δεν μιζεριαζω οφκορς, αλλα για να συμβει αυτο χθες απο οσους γραφανε υπηρχε τουλαχιστον ενας γατοζ το εκανε απο το γραφειο του. οπως και παμπολα σουκου τα τελευταια 30 ετη. πορτοφολι χονδρο ουχι, δεν εχω, αλλα εχω τεραστια ορεξις να περνω καλα και απο τη στιγμη που ειμαι απολυτα εντιμος πλερωνωντας στο ελληνικο, και καλα, κρατος απιστευτα ποσα εχω το δικαιωμα τα φαω τα αποδελοιπα σε χαζα οπως γατες, παρεες και ροδες. απογευμα καλο φιλε και κιπ ριντινγκ καθοτι παραλαμβανω το φευ οσονουπω. αν εσυ ειχες ρωτησει, ουχι, δεν εχει διπλοσυμπλεχτο, εχει αισίν 8αρι.
Driver profile selection έχει αυτό! στο 'individual' ρυθμίζεις την συμπεριφορά eco/normal/.. υποσυστημάτων ανεξάρτητα, ανάλογα τι έχει και το αμάξι πάνω. Πχ αν έχει adaptive ανάρτηση (κάτι μοτέρ στην αντιστρεπτική νομίζω) ή steering adaptive και τέτοια ρυθμίζονται και αυτά.... και το ACC και κλιματισμός στην λίστα. Νομίζω μετράει, δεν το χω, ειν 150Ε γιατί δεν το βάζουν standard δεν καταλαβαίνω... ενα κουμπί και σοφτγουέαρ είναι.
Περί των υπολοίπων νιώθω ^.^ ακόμα περισσότερο.
Το κιβώτιο 'αισιν 8αρι' δεν το πιάνω, αυτόματο 8αρι βλέπω, θα τσεκάρω αργότερα τι σόι είναι... Δισκο ή 'μετατροπέα ροπής'? Ποντάρω δίσκο αλλά θα τσεκάρω. Δεν ειμ φαμίλιαρ με το μη VAG group. 8 τάχυτο και να μην έχει 2 δίσκους? Με τρώει η περιέργεια... Ξέρει κανείς?
Θα τα σπάει όπως και να έχει.
Υ.Γ.1: Λόγω PEHV κάτι μου λέει ότι θα έχει επίσης πολλά τύπου 'driver profile selection'. Ρίξε σύρμα όταν περάσεις στο άλλο thread.
Υ.Γ.2: Είναι κανείς με Tig PEHV εδώ να πεί απόψεις για το όχημα...?
-
περι ποσο πινει. οκ, πινει αρκετα. βλεπω τωρα μετα απο 4 μηνους, αρκετη πολη αλλα και ταξιδια μεση στα δεκα κομμα τρια. για το βαρος και το τσαρουχι που τρωει δεν ειναι απαγορευτικον. συγκριση με το τριοοχτω δεν θα υπαρξει, δεν εχει ουσια. το βιτ τετρα και ουτε καν χιμπριντ βεβαια που ειχα, παντα, μα παντα πατωμα, ειχε μεση οχτωμιση με τα αλφα ταφ λαστιχα και ενα λιτρο κατω με τα κανονικα - οι συναγωνιστες ειναι 1 λιτρο κατω οι μη χιμπριντ και εναμισο οι χιμπριντ. αν καποιον τονε καιει η καταναλωση, αμα παει απο βητα σε σι σουβι να το εχει στο μυαλο του, μερικα c σαν τα χοντα θα καινε κατι ολιγοτερο και τα γκαγκναμ σταιλ κατι περισσοτερο. μικροδιαφορες στην ιδια κλαση αλλα τεραστια με τα λιγο μικροτερα, καπου 40% και βαλε. μη βλεπετε μονο μπαγκαζ για τη πεθερα στις διακοπες, να το εχετε σιγουρακι οτι χρειαζεστε τοσο χωρο γιατι θα πλερω αρκετα καθε μερα ενω τη πεθερα τη βαζεις και στο κτελ. ή σε βαζει αυτη.
ΑρΕς
το 8αρι ειναι aisin=και γαμω τα κιβωτια μετατροπεα ροπης, ασπαστα, αβαδιστα, αατο... τα βιτ τα ντιζελ που ειχανε διπλοσυμπλεχτα καινε ενα σετακι ανα 50κ, οι βενζινες με τα αισιν ειναι αθανατες, ουτε καν λιπανση και συντηρηση δεν θελουν.
-
Σε 0.5-1 λτ διαφορά στην κατανάλωση είναι φυσιολογική , επηρεάζει από την θερμοκρασία, τυχόν αλλαγή ελαστικού, αν θεωρήσουμε ότι οι υπόλοιπες συνθήκες κίνηση φορτίο πάτημα γκαζιού παραμενι περίπου ίδια.
Σίγουρα από τα 10000 χλμ στα 25000 λογικό να πέφτει αφού έχει στρώσει και έχει μάθει και ο οδηγός την συμπεριφορά του.
Όπως λογική θα είναι η αύξηση μετά από 80-100 χλμ λόγω επικαθησεων στα μπεκ.
-
μα τωρα σοβαρα δηλαδη; υπαρχαν ανθρωποι που ηθελαν να φιμωσουν το γατο και να χασουμε τετοια αριστουργηματα;;;;;;;;;
να σε βαλει στο κτελ η πεθερα, ισως και στο φερετρο... κλαιω
-
το 8αρι ειναι aisin=και γαμω τα κιβωτια μετατροπεα ροπης, ασπαστα, αβαδιστα, αατο... τα βιτ τα ντιζελ που ειχανε διπλοσυμπλεχτα καινε ενα σετακι ανα 50κ, οι βενζινες με τα αισιν ειναι αθανατες, ουτε καν λιπανση και συντηρηση δεν θελουν.
Ωραίος, το βρήκα σαν aisin / ΕΑΤ8 κατά πουγκ
Coasting mode λεει το ΕΑΤ8 μαζί με PEHV μέσα Αθήνα η κατανάλωση θα είναι γελοία μικρή....
-
Έχει πλάκα πως με κραζατε για τις Κουλες και πως δεν έχουν όλοι χρήματα για Κουλες και μου την λέγατε για το τι αγοράζω ή οχι και πλεον οι συζητήσεις έχουν πάει σε phev των 50 χηνων.
Δεν το λέω για του γάτου. Αλλά και σε άλλα θέματα... Κάτω από 30 χήνες δνε πέφτουμε πάντως.
Ποια σαντερο και ποια sutzukia
Απλα ψαχνω να βρω ρεαλιστικό αυτοκινητο στο forum και δεν βρίσκω πια
-
Ποιές είναι οι Κούλες Lap γιατί έχω χάσει επεισόδια μάλλον ;
-
Αυτό.
Το περιμέναμε, το αναλύαμε, τη μία μας ξυνιζε την αλλη μας βρομαγε, μάζευαμε λεφτα και οταν είπαμε να το πάρουμε το κορίτσι. Αυτή είχε φύγει.
Οποτε από τότε είμαστε.... Αχ, ρε Κουλα!
-
Έχει πλάκα πως με κραζατε για τις Κουλες και πως δεν έχουν όλοι χρήματα για Κουλες και μου την λέγατε για το τι αγοράζω ή οχι και πλεον οι συζητήσεις έχουν πάει σε phev των 50 χηνων.
Δεν το λέω για του γάτου. Αλλά και σε άλλα θέματα... Κάτω από 30 χήνες δνε πέφτουμε πάντως.
Ποια σαντερο και ποια sutzukia
Απλα ψαχνω να βρω ρεαλιστικό αυτοκινητο στο forum και δεν βρίσκω πια
skoda octavia, τιμιοτατο οικογενειακο αυτοκινητο και ξεκιναει
-
Έχω ένα Tiguan 2018 έκδοση advance με 17αρες ζάντες. Το τελευταίο διάστημα ενόψει και της αλλαγής ελαστικών τρώγομαι να αλλάξω ζαντες και να πάω σε 18. Καθαρά θέμα αισθητικής και τίποτε άλλο. Τι προτείνετε; Θα χάσω πολύ σε άνεση; 65 προφίλ είχε η 17 και 55 η 18
-
Καλημερα σας.
Να μοιραστω μαζι σας,καποια πραγματα που σκεφτομαι για το αμαξι.
Θελω να βαλω κοτσαδορο γιατι το χρειαζομαι,(χωριο με ολα τα συναφη).
Πηγα ρωτησα για τον αποσπωμενο και μου ειπαν 350e κομπλε χωρις να πειραχτει κατι στο αμαξι(να κοψουν,κτλ)
Αυτο θελω γιατι ειχα και στο προηγουμενο και βολευει πολυ.
Εχει καποιος βαλει after market να μας πει εντυπωσεις? ισχυουν αυτα που μου λενε?
Επισης ρωτησα στην γνωστη εταιρια για αυξηση ιππων και ροπης 1st stage 144hp 310nm και μου ζητησαν 450+ φπα αν θελω αποδειξη...μονο software upgrade.
Θυμαμαι καποιος απο δω το ειχε τολμησει..να μας πει το κοστος ,και αν ειναι ευχαριστημενος.
Επισης θελω να το κανω να δειχνει youtube η κανενα παιδικο στην οθονη του ταμπλο για τα παιδια μεσω κινητου...
Σκεφτομαι να το τολμησω μονος μου,αν παρω ενα OBD 2 και διαβασω απο το ιντερνετ δεν θα το καταφερω...ειμαι σχετικος με αυτα....
Κατα τα αλλα,τωρα που ανοιξαν οι μετακινησεις,αρχιζω να αξιοποιω τους χωρους ,για βολτες με την οικογενεια.
Τωρα παρακολουθω το καυσιμο,γιατι αλλαξα μαρκα για να δω διαφορες..
Οταν βγαλω καποιο συμπερασμα θα το μοιραστω.
Ευχαριστω.
Υ.Γ. Μα τι πραγμα ειναι αυτο...Δεν μπορει να μεινει στην κορυφη για 5 λεπτα...αρχιζουν να ποσταρουν...Δεν θελουν να βλεπουν VW στην κορυφη...αστειευομαι...
-
Αποψη μου, δεν αξιζει να ασχοληθεις με το infotainment ωστε να το κανεις 'τηλεοραση'. Αν θελεις να βλεπουν στα καθισματα τους, δωσε τους ταμπλετες. Υπαρχουν και καποια στηριγματα για ταμπλετα που πιανουν πανω στο καθισμα του οδηγου/συνοδηγου. Τα εχει νομιζω η skoda και πιθανοτατα το εξαρτημα της skoda κουμπωνει και στα VW.
Η οθονη του infotainment ειναι μικρη και σε ταξιδι πιθανοτατα θα το χρειαστεις εσυ για το navigation σου. Γινεται οντως με ξεκλειδωμε μεσω obd2 αλλα (απο οσο γνωριζω) χρειαζεται να κουμπωσεις στικακι με το αρχειο βιντεο. Νομιζω παλαιοτερα επαιζε με καποιο χακ youtube μεσω android auto, αλλα νομιζω οτι το εχουν σταματησει αυτο στις νεοτερες εκδοσεις του ΑΑ.
-
Επισης ρωτησα στην γνωστη εταιρια για αυξηση ιππων και ροπης 1st stage 144hp 310nm και μου ζητησαν 450+ φπα αν θελω αποδειξη...μονο software upgrade.
Κατσε για να καταλαβω εσυ εχεις με 130hp και με το 1st stage πάει 144hp και 310 ροπη ? Απο το ιντερνετ που το εχω ψαξει εβρισκα ενα κεντρο προγραμματισμου που τον 1.5 act με 1st stage παει στους 186hp με ροπη 310kg στα 500€ λιγο παραξενο μου φαινεται 144hp και 310 ροπη....
-
Πολλά Nm.
Πόσα αντέχει το κιβώτιο;
-
Το 1.6 tdi θα έχει λογικά ο άνθρωπος
-
costasbab wrote:
Κατσε για να καταλαβω εσυ εχεις με 130hp και με το 1st stage πάει 144hp και 310 ροπη ? Απο το ιντερνετ που το εχω ψαξει εβρισκα ενα κεντρο προγραμματισμου που τον 1.5 act με 1st stage παει στους 186hp με ροπη 310kg στα 500€ λιγο παραξενο μου φαινεται 144hp και 310 ροπη....
Σίγουρα μιλάει για το 1.6 TDi και όχι το 1.5 TSi.
-
To αναφερω στον Τιτλο πρωτα.
1.6 tdi advance.
-
αλλαξα πρατηριο καυσιμου, ιδια μαρκα αλλα ειδα μεγαλη διαφορα στην αυτονομια 150-180 παραπανω χλμ
Απατεωνες.
VW Tiguan 2016