-
Ρε συ Λαπ, συμφωνώ πως μας εκμεταλλεύονται (από πάντα) αλλά στο μικρό πόλης είναι απαραίτητα όλα αυτά τα βοηθήματα και κρίσιμα στην απόφαση αγοράς του, στο μεγάλο ταξιδιάρικο δεν είναι τόσο κρίσιμα, υπάρχουν άλλοι πιο σημαντικοί παράγοντες, και εκεί πατάνε οι εκμεταλλευτές και χρεώνουν τα έξτρα στο θεό...
-
επηρα το λοιπον το τιγκ. πρωται εντυπωσεις οτι ανεραστο εστι. βαρετο ενα πραμα. διεκπεραιωσις απο α σε βου. με πολυ καλη οθονη ομως. και χωρους αφθονους απο οτι φαινεται εκτος του μπαγκαζ που δεν μου φανηκε και τοσο μεγαλυτερο του βιτ. ησυχο και ελαφρα χοροπηδηχτο, μαλλον εχει 19αρες. η λονγκ τερμ καταναλωσις παντως που ειδα, στα 11-12κ που εχει καμει μεχρι σημερον ειναι 10.3. μου αρεσε που εχει για τους οπισω ρυθμιση θερμοκρασιας, γιουεςμπια και ρευμα. και ποτηροθηκαι. φαινεται οποιος κατσει εκειθε οτι θα ειναι ανετα. ακομη δεν εχω καν περασει μια τα μενουδια του αν και ειναι σχεδον ιδιο με του ιμπιθα με το λαντς πακ νομιζω.
μου εκανε κατι ομως και κλικ... δεν επεριμενα απο φαου τοσο, μα τοσο γρηγορο τιμονι. κοβεις να ξυστεις και στριβει επιτοπου. γουάου. γουσταρω πολυ.
να εχει αραγες ανταπτιβ? ξευρει κανεις? ειναι 130 act r-line
κιπ γιου ινφορμντ
-
Θετικό αυτό...απλά η R Line έχει και το speed limiter λογω ΑΤ, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει παραπάνω αυτό αλλά οκ συμβιβαζόμαστε με το απλό ACC ,
@Sabas είμαι ακριβώς στο ίδιο δίλημμα απόφασης με σένα έχω πλέον στις λίστες μου το Tiguan και το Tucson ,ότι γίνει πρέπει να κλείσει μεσα στο Γενάρη γιατί δεν με παίρνει άλλο η αναβολή αγοράς θέλω και τα δυο με αρκετά extras που θα πάρουν και χρόνο παραδοσης... αν όπως λες και εσύ από την Hyundai που θέλω το blind spot, rear alert , 360 area view, ACC και αυτόματο άνοιγμα πορτ παγκαζ και που είμαι και διατεθειμένος να περιμένω 5-6 μήνες έστω, αρχίσουν τα διάφορα τότε θα κλείσω το Tiguan Life αλλά τουλάχιστον φορτωμένο για να έρθει κάπως στα ίσια του.
oπως εγραψα και στο νημα του τουσον αν φορτώσεις το τιγκουαν Life με αυτά που έχει το τουσον πριμιουμ ( άσε τα blind spot, rear alert , 360 area view, αυτόματο άνοιγμα πορτ παγκαζ που δεν τα εχει κανένα μόνο το acc εχει το τιγκουαν πανω απο το τουσον) περνάς τα 30Κ.
Τώρα αν τα τσακαλια της χιουνται εβγαλαν τιμες κραχτες για το πρωτο τρίμηνο και μετα δουμε το 27Κ να το κανουν 29.9Κ μόλις γλυκαθούν από την κινηση που προβλέπεται στην χιουνται το επομενο διαστημα λογω του γκελ που κανει το αμαξι εδω είμαστε να τους κράξουμε και τους τυχον πονηρατζηδες ....
Οσο για το fl tiguan οκ γνωρίζουμε ποσο δυστακτικοι ειναι οι γερμανοι στις αλλαγες του σχεδιασμου αλλά μετα΄από 4 χρόνια που εχει το αρχικό μοντέλο περίπου οι αλλαγες που έκαναν στην εξωτερικη του εμφανιση είναι του τυπου βρειτε την διαφορα αν σκοπεύουν με το fl να πάνε άλλα 3-4 χρονια προβλεπω να το αγοράζουν μονο αυτοί που εχουν 30 χρονια γκολφ και μεγαλωσε η φαμίλια τους...ειπαμε πουλαμε σιγουρια και συντηρητισμο αλλά έλεος καντε και ενα βημα μπροστα ώστε να γλυκανετε λιγο τον υποψηφιο κλεινοντας του λιγο το ματι...
-
Αυτό που λες με την διαχρονική εμφάνιση είναι σημαντικό και είναι και ένας λόγος που δεν χάνει πολύ την αξία του στην μεταπώληση γιατί δύσκολα ξεχωρίζεις το παλιό από το νέο μοντέλο!
Είναι όπως τα ανδρικά πουκάμισα είναι κλασικά και διαχρονικά το έχεις μια δεκαετία αλλά το φοράς , το φουστάνι περνά δύο σεζόν και η μόδα άλλαξε....
Και τελικά είναι και ο μόνος λόγος που δεν χάνουν περισσότερο αξία τα γερμανικά γιατί από αξιοπιστία είναι για κλάματα αν έχανε πολύ και σε εμφάνιση από το νέο ποιος θα το έπαιρνε;
-
φιλε Tkin που απο οσο καταλαβαινω εχουμε και την ιδια ηλικια, τα γνωρίζω όσα λες, έτσι όπως το θέλω το Tiguan μου βγαίνει στα 38-39k με όλα τα καλούδια που θέλω μέσα και θεωρώ απαραίτητα για να αισθάνομαι όμορφα όποτε μπαίνω σ αυτό , ναι πολλά τα λεφτά και ίσως με αυτά να αγόραζα κάτι πιο ‘’premium’’, αλλά όπως είπα έχει σχεδόν τα πάντα από όσα θέλω εγώ μέσα, σκοπεύω να κρατήσω το αμάξι σίγουρα 10 χρόνια, δεν κάνω πολλά χλμ. οπότε θέλω και μετα από κάμποσα χρόνια τουλάχιστον τεχνολογικά και ειδικά στα θέματα ασφάλειας να είναι up to date όσο γίνεται δλδ. γιατί η τεχνολογία τρέχει. Δεν με ενοχλεί και εμένα τόσο η συντηρητική εμφάνιση του , σίγουρα το 3008 και το Tucson είναι πιο όμορφα τα έχουμε πει αυτά , ναι το Tiguan είναι σαν κουτί αλλά αυτό το κουτί του δίνει και άπλετο χώρο για τους πίσω και ειδικά στην απόσταση κεφάλι οροφής από κάτι άλλα που έχω μπει μέσα . Οι Γερμανοί άλλωστε έτσι είναι στο θέμα εμφάνισης, δεν κάνουν πολλές αλλαγές ,ακολουθούν μια γραμμή στα αυτοκίνητα τους είτε νέο μοντέλο είτε όταν είναι για fl, όλοι την κράζουμε γι’ αυτό ή και γι αυτό, δεν είναι ότι δεν μπορούν και δεν έχουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν κάτι καινούργιο πιστεύω εγώ πίσω από αυτό βλέπω πέρα από την Γερμανική νοοτροπία και ότι έτσι δεν χάνουν τα αυτοκίνητα τους τόσο την αξία λόγω εμφάνισης και το πιστεύω αυτό. Κάποιος που θέλει να πάρει ένα μεταχειρισμένο VW ας πούμε το Tiguan του 2014-16 δεν θα σκεφτεί ότι το προηγουμένης γενιάς μοντέλο είναι εμφανισιακά τόσο διαφορετικό από το τωρινό μοντέλο θα σκεφτεί άλλα πράγματα , άντε τώρα να πας να αγοράσεις το προηγουμένης γενιάς 3008 που εμφανισιακά δεν είχε καμία σχέση με το τωρινό . Το ίδιο για το προηγούμενο Tucson καμία σχέση με το τωρινο πλέον. Είδα το νέο Honda Civic 2022 δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κατά εμέ τωρινό καγκουραμαξο σε σχέδιο και είπα αυτά είναι!!! Αλλά δεν πάω για sedan. Προσέξτε μιλάω καθαρά για θέμα εμφάνισης. Καλή λοιπόν η εμφάνιση αλλά αν πάρω ένα αυτοκίνητο και το επόμενο γενιάς μοντέλο που θα βγει δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έχω , ε όσο νάνε προσωπικά με χαλάει .
Τώρα όσο αφορά αξιοπιστία οκ δεν θέλω να μπω σ αυτήν την διαδικασία , με τα συνεργεία που είναι γεμάτα VAG και μόνο και την απαξίωση της οποιαδήποτε μάρκας, Golf είχα και εγώ και ναι στα 2 χρόνια μου έβγαλε πρόβλημα η τουρμπίνα και ευτυχώς είχα πάρει προέκταση εγγύησης αλλά αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο να ξαναγόραζα πάλι VW. Το μόνο που με κόβει από την αγορά του Tiguan είναι ότι πρόκειται για fl μοντέλο οπότε σε 3-4 χρόνια θα βγει το νέο και φοβάμαι ότι θα γυρίσουν κάνα διακόπτη και οι Γερμανοί και θα παρουσιάσουν κάνα εντελώς νέο και διαφορετικό Tiguan που θα πάθουμε καμία πλάκα λεμέ τώρα , γιατί και το T Roc εμφανισιακά έκανε αρκετά βήματα μπροστά για νέο αυτοκίνητο VW αλλά αρκετά πίσω στα υλικά μέσα αν και η συναρμογή του παρόλο τα πλαστικά ακούγεται ότι είναι μια χαρά στα 3 χρόνια τώρα Πάντως για το Tiguan από όλα τα reviews και τις μελέτες αξιοπιστίας που έχω διαβάσει σε μια χαρά θέση βρίσκεται με τον 1.5 , ίσως δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο μοντέλο αυτό που είναι το best seller τους.
Τώρα για το Tucson ναι είναι πολύ μπροστά εμφανισιακά μέσα έξω άλλωστε περίμενα να δω πως θα είναι μιας και ήξερα ότι τέλη του 2020 αρχές 2021 θα βγάλει νέο μοντέλο και ανέβασα και το thread εδώ, απλά θέλω να δω πόσο θα φτάσει με τα γνωστά έξτρα που όλοι λεμέ και του λείπουν γιατί σκοπεύω για την Distinctive έκδοση με τα 180 ΑΤ και αν με παίρνει και 4WD γιατί όχι και το κυριότερο τι θα μου πουν για αυτά τα έξτρα .
σορρυ για το σεντονι...
-
Είσαι αρκετά ισοπεδωτικός βρε αδελφέ σε βαθμό εμπάθειας με την VW/VAG όπως και πολλοί άλλοι εδώ μεσα αλλά είναι δικαίωμα και γνώμη σου όπως και των υπολοίπων οπότε είναι σεβαστό φυσικά.
-
Φιλε μου δεν ισοπεδώνω τίποτα συνήθως αυτοί που είναι αγοράζουν από δευτερο χέρι ψάχνονται αρκετα για το τι βλάβες και προβλήματα βγάζει το μοντελο που θα παρουν πολυ περισσότερο από εναν που ψωνίζει κούτα και σου λεει πόσο ζημιά να μου βγάλει την πρώτη τετραετία?
Αρα ένας που ψαχνει ενα vw απο δευτερο χερι εχει ακουσει για τις βλαβες που βγάζουν. Σωστά? παρόλα αυτά τα αμάξια κρατούν μια τιμή ( αν και όπως είπα στο άλλο νημα του τουσόν οχι καλύτερη απο του τουσον όπως θα περιμέναμε μεταξύ γερμανικου και κορεατικου μοντελου) και εχουν το κοινο τους .
Οι λόγοι είναι δυο ο ένας αυτός που είπα ότι εχουν κλασικο σχεδιασμό και δεν φαινεσαι να εχεις πολυ παλιο αμαξι καθως και το νεο δεν ειναι και τοσο διαφορετικο στο ματι του γειτονα και δεύτερον γιατι θεωρεί ότι αγοράζει σοβαρο αμαξι αφου είναι γερμανικό και όχι τσεχικο ή ισπανικό ή σλοβενικο ( παρά του ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν οτι είναι ζημιάρικα! είναι κατι σαν το συνδρομο της Στοκχολμης...)
Εμπάθεια έχω ναι με την γερμανικη πολιτικη και το χαντάκωμα που μας κάνουν εδω και δεκαετιές. Εσύ δλδ δεν εχεις? όλα καλα φιλαράκια?
αλλα αυτό είναι ανεξάρτητο απο το αμαξια τους . Αν ήταν φιλικοι χωρις κρυφες χρεώσεις , αν δεν ηταν υπουλοι και υπερόπτες και παραδέχονταν οτι τα αμαξια τους βγάζουν προβλήματα ( δλδ να μην ήταν τόσο επιστήμονες στο να ξεγλυστρουν και να μην πληρώνουν αυτα που επρεπε εντος των εγγυησεων) ή αν ειχαν την αξιοπιστια του ιάπωνα ή του κορεάτη θα τους προτιμούσα και ας ειχαν το ιδιο σχεδιο δεκαετιες τωρα...
-
μου εκανε κατι ομως και κλικ... δεν επεριμενα απο φαου τοσο, μα τοσο γρηγορο τιμονι. κοβεις να ξυστεις και στριβει επιτοπου. γουάου. γουσταρω πολυ.
να εχει αραγες ανταπτιβ? ξευρει κανεις? ειναι 130 act r-line
κιπ γιου ινφορμντ
Χαιρομαι που σου αρεσε γατε! Ειναι οντως διεκπεραιωτικο και ακρως οικογενειακο. Ειναι ομως αρκετα ουδετερο και ανετο. Δεν ειναι αμαξι που ενθουσιαζει, αλλα το εκτιμα ο οδηγος (που αν ειναι οικογενειαρχης ακομα περισσοτερο) στο πρωτο του ταξιδι. Ο χωρος αποσκευων μεγαλωνει αισθητα αν κατεβασεις το πατωμα στην κατω θεση και αν φερεις το πισω καθισμα λιγο πιο μπροστα. Προσωπικα εχω βαλει πολλες φορες 3 μεγαλες βαλιτσες ορθιες + 2 αεροπορικου τυπου. Δεν ειναι τεραστιος χωρος, αλλα ειναι ομως ευελικτος.
Το R-Line το εδιναν (δεν ξερω αν ισχυει ακομα αυτο) με το 'progressive steering' το οποιο ειναι αυτο ακριβως που λες, οσο πιο πολυ απομακρυνεται απο το 'κεντρικο σημειο' το τιμονι, στριβει πολυ περισσοτερο. Στα υπολοιπα μοντελα το αγοραζες εξτρα αν ηθελες. Αν ψαξω μπορω να σου πω και ποσο κοστιζε, αλλα δεν με ειχε ενθουσιασει ιδιαιτερα, οποτε δεν ασχοληθηκα να το επιλεξω
-
Το μόνο που με κόβει από την αγορά του Tiguan είναι ότι πρόκειται για fl μοντέλο οπότε σε 3-4 χρόνια θα βγει το νέο και φοβάμαι ότι θα γυρίσουν κάνα διακόπτη και οι Γερμανοί και θα παρουσιάσουν κάνα εντελώς νέο και διαφορετικό Tiguan που θα πάθουμε καμία πλάκα λεμέ τώρα
ειναι κριμα να μην αγορασεις αμαξι που καλυπτει τις αναγκες σου επειδη σε 3-4(!!!) χρονια φοβασαι μηπως βγει κατι πολυ διαφορετικο σχεδιαστικα. Να μου πεις οτι περιμενω τους επομενους 12-18 μηνες, παει στο καλο, αλλα 3-4 ΧΡΟΝΙΑ μετα; ποιος ζει ποιος πεθαινει μεχρι τοτε...
-
Αν οι Γερμανοί είχαν ανοικτό μυαλό και έβλεπαν 5 πόντους μπροστά από την μύτη τους τώρα η Μεσόγειος θα μιλούσε γερμανικά, η Ουκρανία θα ήταν σιτοβολώνας, η Ρωσία μετά τα Ουράλια πολλά αυτόνομα κρατήδια και εμείς το καλύτερο καλοκαιρινό θέρετρο του κόσμου.
Δεν αλλάζει τίποτα στην νοοτροπία της αυτοκίνησης τους δυστυχώς...
-
Για να δώσω μια διαφορετική άποψη..... Την τελευταία 20ετια στην οικογένεια αγοράζαμε συνήθως γερμανικά. Έχουν περάσει διάφορα Mercedes, Audi, VW, Skoda. #8 το σύνολο αγορασμένα όλα καινούργια. Σε 2 εξ αυτών επηρεασμένος από το κλίμα πήρα και επέκταση εγγύησης. Δεν τις χρειάστηκα ποτέ, σε βαθμό που σε επόμενες αγορές τους έλεγα , δε θέλω επέκταση. Δεν έχω μείνει ποτέ στο δρόμο! Δεν έχω βιώσει βλάβη που να με έχει φέρει εκτός εαυτού ή να χρειαστεί να εκταμίευσω πόσο υπέρογκο. Όσες φορές πούλησα πήρα τα λεφτά που ήθελα σε μισή ώρα. Και πήρα το μάθημα ότι ένα Skoda είναι τρομερό value for money!
-
Για να δώσω μια διαφορετική άποψη..... Την τελευταία 20ετια στην οικογένεια αγοράζαμε συνήθως γερμανικά. Έχουν περάσει διάφορα Mercedes, Audi, VW, Skoda. #8 το σύνολο αγορασμένα όλα καινούργια. Σε 2 εξ αυτών επηρεασμένος από το κλίμα πήρα και επέκταση εγγύησης. Δεν τις χρειάστηκα ποτέ, σε βαθμό που σε επόμενες αγορές τους έλεγα , δε θέλω επέκταση. Δεν έχω μείνει ποτέ στο δρόμο! Δεν έχω βιώσει βλάβη που να με έχει φέρει εκτός εαυτού ή να χρειαστεί να εκταμίευσω πόσο υπέρογκο. Όσες φορές πούλησα πήρα τα λεφτά που ήθελα σε μισή ώρα. Και πήρα το μάθημα ότι ένα Skoda είναι τρομερό value for money!
Νομίζω πως 'ο κόσμος' δεν ψέγει γενικά τα γερμανικά αυτοκίνητα.
Δεν μπορεί να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι μια Μερσεντές κι ένα Πόλο.
Για τη στάση της VW ως εταιρείας ειδικότερα στην Ελλάδα, παραπονιέται, και για επι μέρους πολιτικές σε διάφορα μοντέλα. Προφανώς οι περισσότεροι που θα αγοράσουν ένα μηχάνημα δεν θα έχουν σημαντικά προβλήματα, ακόμη κι αν είναι κινέζικο, αλλά αν του ενός στους 10 του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, καίει σιγά σιγά λάδια σε βαθμό που θέλει άνοιγμα το μοτέρ, διάφορες μικροζημιές των 100-200€ στα περισσότερα αυτοκίνητα, του κοστίζουν 400-600€ αν έχουν το σήμα VW, κι αν όλα πάνε καλά και δεν μείνει από κιβώτιο DSG θα πρέπει να πληρώνει 650€ προληπτική συντήρηση ανά 2-3 χρόνια ανάλογα τα χιλιόμετα που διανύει, τότε προφανώς θα 'βγεί το όνομα' που ως γνωστόν είναι χειρότερο απ' το να βγει το μάτι...
Και με αυτά, αναρωτιέται κανείς γιατί αν δώσει 20 χιλιάρικα και γράφει Skoda έχει συστηματικά και λιγότερα προβλήματα, ενώ αν δώσει 30 χιλιάρικα για το αντίστοιχο μοντέλο που θα γράφει VW εχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κλαίει τα λεφτά του...
-
Τα forum αυτοκίνησης άνοιξαν τα μάτια του κόσμου. Αν μιλάς αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ψάξεις ανα τον κόσμο μαθαίνεις τα πάντα με σοβαρό στατιστικό δείγμα και όχι τις 1000 πωλήσεις που κάνει στην Ελλάδα ένα μοντέλο και τυγχάνει 20 να γράφουν ελληνικά σε φόρα. Ασε τους ερωτευμένους με τη μάρκα τους και αυτούς που έχουν ατζέντα απ έξω και δεν μπορείς να βρεθείς προ έκπληξης.
Επί δραχμής είχαμε ιαπωνικά. Κάποια στιγμή το 2004 έλεγα να πάρω ένα Lexus. Μετά από 1 χρόνο κατοπευσης σε αμερικανικά forum, κατέληξα δεν θέλω ούτε να μου το χαρίσουν. Που είναι το ιαπωνικό που φανταζόμουν και ήξερα ξεχνάς το συνεργείο?
Έσωσα φίλο, βασικά τον έβαλα να αλλάξει παραγγελία από diesel σε βενζίνη σε BMW των 70Κ. Οταν ρωτησε τον πωλητή αν λαμπαδιαζουν..... κοίταγε το ταβανι. Ποιός κάνει τα recall σωστά στην Ελλάδα και πότε? Κάποιοι βάζουν τα παιδιά τους σε αυτοκίνητα που θα έπρεπε να έχουν γίνει ανακλήσεις. Στην Ελλάδα περιμένεις την κυβέρνηση που περνάει ότι νομο ζητήσουν οι εισαγωγείς.
Αυτές τις μέρες ποιος παρακολουθεί ή ξέρει ότι τα Hyundai Kona EV πιάνουν φωτια..... πότε θα το μάθει?
Και λοιπές endless συζητήσεις......
-
Θα συμφωνησω με τον αποπανω. Μια και μονη μεγαλη ζημια που ηταν δικη μου αμελεια και αφορουσε καδενα σε SLK και αλλαξα κινητηρα. Κατα τα αλλα, εχω περασει απο 2 Golf, 2 SLK, Audi A4, Tiguan, Troc. Η μονη απαραδεκτη ζημια αφορα στο Troc που εχω 2 μηνες και εσκασε δισκος πλατο ρουλεμαν, στα 6,000 χλμ - οταν το Golf που εδωσα για να το παρω, με 230,000 χλμ δεν ειχε εμφανισει τιποτα. Το Tiguan του 2017 στα 120.000 χλμ μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει το παραμικρο.
-
Αλλαγη κινητήρα σε slk σε 2 μήνες έσκασε δίσκος πλατό ρουλεμάν σε τ ροκ ο πιο πάνω φίλος με τις Μερσεντές αουντι vw δεν έχει πάθει υπέρογκες ζημιές , δλδ μέχρι πόσα λεφτά ζημιές έχεις πάθει των 2-3-4Κ ? Γιατί για κάποιον υπέρογκη ζημιά πχ σε ένα Μερσεντές των 70Κ είναι πάνω από 10Κ και μέχρι 5-6Κ τις θεωρεί μικροζημιες....
-
Πλην service τα προβλεπόμενα..... σε audi 13 χρόνια 1 θερμοστατη!
Skoda 10 χρόνια.....διακόπτη κεντρικού κλειδώματος
Vw 4 χρόνια.... τίποτα
Mercedes αισθητήρας πίεσης ελαστικών.....
Δεν είχα ποτέ θέμα με λάδια, Ηλεκτρολογικά, infotainment, φλαντζες, αντλίες, takata αερόσακους,
-
Μάλιστα τώρα έγινες πιο ξεκάθαρος. Τα Σκόντα όμως μην τα βάζουμε στα γερμανικά είναι υπό την αιγίδα των Γερμανών αλλά οι Τσέχοι προσέχουν πιο σχολαστικά την παραγωγή τους και θεωρούνται πιο αξιόπιστα τα Σκόντα. Απλά η αντιπροσωπεία σε αντιμετωπίζει και σε βλέπει όπως η vw αφού αγοράσεις δλδ σαν εχθρό.
-
Μια και βγήκαμε εκτός θέματος, τα 3 τελευταία αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσα αποκλειστικά εγώ, Fiat Bravo, Suzuki SX4, Mazda 6.
To Φίατ πουλήθηκε με 140+ χιλ. χλμ. σε λιγότερο από 7ετία, με βλάβη την αλλαγή ενός αισθητήρα 80€ που έριχνε τις στροφές και έσβηνε στο ρελαντί στο φανάρι. Και είχε ξεφτίσει το 'βυνίλιο' στη χειρολαβή συνοδηγού που έμπηγαν τα νύχια τους οι κάρχιες... Του είχα αλλάξει 'προληπτικά' στις 120 χιλ. χλμ. και δίσκο πλατώ με 200€ γιατί είχε βαρύνει πολύ...
Το Suzuki πουλήθηκε λόγω αναχωρήσεως εις εξωτερικόν με 60 χιλ χλμ στην 6ετία, κυριολεκτικά σαν καινούριο με 2 χτυπηματάκια από πετραδάκι στο χρώμα, καινούρια πιρέλι, σε εξευτελιστική τιμή (λόγω...2014). Αυτά παθαίνεις αν έχεις και μηχανάκι και εταιρικό λεωφορείο για τη δουλειά, το χαίρεται ο επόμενος να μυρίζει ακόμη καινουργίλα...
Το Mazda 6 θα δοθεί σε 2 μήνες λόγω επιστροφής εις εσωτερικόν, με περίπου 120 χιλ χλμ από το 2015 με βλάβη το λάστιχο της πόρτας εντός εγγύησης και τον μηχανισμό κλειδαριάς πόρτας οδηγού εκτός εγγύησης, αξίας 80€. Του άλλαξα τακάκια μπροστά 2 φορές (και τορνάρισμα τις δισκόπλακες) και μία φορά πίσω. Αυτά παθαίνεις αν οδηγείς αυτόματο στους 50 βαθμούς.
Έχουμε και ένα φόκους με 130 χιλ. χλμ, που κι αυτό έβγαλε δίσκο κι ένα μηχανισμό στο πίσω παράθυρο.
Στον περίγυρο έχω και κάποια VW στα οποία επιβαίνω, φίλων. Μου λένε και βλέπω, ξεφτισμένα βινύλια παντού, χαλασμένα πλήκτρα στο ταμπλώ, ουρανός κρέμασε κι επισκευάστηκε (όπως και σε Opel Astra), κουρτινάκι σκίασης που στράβωσε η ράγα που κινείται, ήθελε γύρω στα 7 κατοστάρικα πακέτο ολόκληρο το σετ, το τιμόνι κλείδωσε και δεν μπορούσε ούτε γερανός να το σηκώσει για το συνεργείο, έμεινε μια βδομάδα ακινητοποιημένο μέχρι να έρθει τεχνικός επί τόπου και να φτάσει τελικά στο συνεργείο για καινούρια κολώνα τιμονιού, λάδια σαν χωριάτικη σε παραθαλάσσιο ταβερνάκι, μπεκ πετρελαίου 2 χιλιάρικα (ακινητοποίηση), 'προληπτική' αλλαγή mechatronic τον τελευταίο μήνα της επέκτασης, αλλαγή λαδιών DSG με 650€ στην τακτική συντήρηση, είναι μερικές από τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει από 3 δικά μου άτομα...
Είναι το Tiguan η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα; Μακάρι!
-
Για τους αμύητους..... και για αυτούς που λένε Δεν χαλάνε!!! Στην Ελλάδα αρκετοί πληρώνουν για κάτι που στο υπόλοιπο κόσμο είναι ανάκληση. Τόσο πίσω είμαστε.
-
Το SLK με προειδοποιουσε κι εγω νομιζα οτι ηθελε λαδια και αμελουσα να το δω.
Στο TRoc προφανως ολες οι αλλαγες ηταν μεσα στην εγγυηση.
VW Tiguan 2016