-
Καλησπερα σε ολους
Εχω μια γραπτη προσφορα για ενα Tiguan MY19 Advance 1,5 150 αλογα σε μεταλλικο χρωμα ετοιμοπαραδοτο στις 24900.
Θεωρειτε πως ειναι μια καλη τιμη η να περιμενω το facelift ?
Επισης κατι που ρωτησα τον αντιπροσωπο και δεν ηταν σιγουρος... η συνδεση με iphone carplay γινεται ασυρματα πλεον αν γνωριζει καποιος ?
Η τιμή είναι με το κλειδί στο χέρι;
-
sgr wrote:
Καλησπερα σε ολους
Εχω μια γραπτη προσφορα για ενα Tiguan MY19 Advance 1,5 150 αλογα σε μεταλλικο χρωμα ετοιμοπαραδοτο στις 24900.
Θεωρειτε πως ειναι μια καλη τιμη η να περιμενω το facelift ?
Επισης κατι που ρωτησα τον αντιπροσωπο και δεν ηταν σιγουρος... η συνδεση με iphone carplay γινεται ασυρματα πλεον αν γνωριζει καποιος ?
Η τιμή είναι με το κλειδί στο χέρι;
Καλημερα
Ναι η τιμη ειναι με το κλειδι στο χερι, παραδοση σε 10-15 εργασιμες.
Προσπαθησα να παζαρεψω επεκταση εγγυησης/συναγερμο η καποιο αλλο εξτρα αλλα δεν τα καταφερα.
Εμενα μου ακουστηκε σαν καλουτσικη τιμη, αλλα θα ηθελα τη γνωμη σου/σας.
-
Καλή είναι η τιμή και ακόμα δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα πετύχει να πάρει δώρο από αντιπροσωπεία VW οπότε είσαι μέσα σε αμφότερα...
Εγώ λέω προχωρά αν σαρεσει το αμάξι οδηγικά και αποδέχεσαι το ρίσκο του συνδυασμού VAG/2ετή εγγύηση καθώς με την κοινή λογική το fl θα έρθει να χτυπηθεί κυρίως με το 3008 fl όποτε λογικά θα φάει κάνα χιλιάρικο και βάλε 'καμπάνα' για να βλέπει στα μάτια το καβαλημενο 3008...
#μονο_Kuga
-
Καλή είναι η τιμή και ακόμα δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα πετύχει να πάρει δώρο από αντιπροσωπεία VW οπότε είσαι μέσα σε αμφότερα...
Εγώ λέω προχωρά αν σαρεσει το αμάξι οδηγικά και αποδέχεσαι το ρίσκο του συνδυασμού VAG/2ετή εγγύηση καθώς με την κοινή λογική το fl θα έρθει να χτυπηθεί κυρίως με το 3008 fl όποτε λογικά θα φάει κάνα χιλιάρικο και βάλε 'καμπάνα' για να βλέπει στα μάτια το καβαλημενο 3008...
#μονο_Kuga
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Το facelift αναμενεται γυρω στις 28000 με φωτα led kai active info display και ελαχιστες αλλαγες εσωτερικα και εξωτερικα.
Για οποιον μπορει να ενδιαφερεται, το αυτοκινητο ειναι διαθεσιμο στην αντιπροσωπεια της Καλαματας.
-
Καλησπερα σας,
Να μοιραστω μαζι σας καποιες στιγμες με το αμαξι(1.6 tdi advance).
Εχω ανεβασει τεμπο στην διαδρομη που κανω(αναφορα σε παλιοτερα ποστ) παραμεριζοντας τον παραγοντα οικονομια......
προσωρινο ειναι
...και παλι ..η καταναλωση δεν εχει ξεπερασει τα 7λ/100 χλμ....6,6 για την ακριβεια με μεσο ορο 130+ χλμ/ωρα...
Το ταχυμετρο κλεβει στις υψηλες ταχυτητες 7 -8 χλμ την ωρα...
Γνωρισει κανεις ποια ειναι η αν εχει πιασει καποιος τελικη ταχυτητα...???
εγω χωρις να βαλω σε κινδυνο αλλους, το τονιζω αυτο.....ημουν μονος στο δρομο..... επιασα στις 3.300-3.400 στροφες,
200 χλμ/ωρα κοντερισια... και στο στροφομετρο κοκκινιζει απο τις 4.500.....
Σταθερο και ευθυβολο στις υψηλες ταχυτητες ,σου δινει την αισθηση της ασφαλειας...βεβαια τα λαστιχα τα μανισια δεν ξερω ποσο ποιοτικα ειναι τι προδιαγραφες εχουν....το σιγουρο ειναι οτι δεν πορσφερονται για σπορτιφ καταστασεις.οπως και ολο το αμαξι...
Αυτα....
Ευχαριστω.
Υ.Γ.. Καλη τιμη ειναι η προσφορα που σου εκαναν με το κλειδι στο χερι...
-
Κριμα που πλέον η R LIne έρχεται μόνο ΑΤ και όχι και manual , Η τιμή ανεβαίνει αρκετά και με τα έξτρα που έβαλα στο configurator έφτασε τα 45.000,00 δε λέω όμορφο αλλάζει όλη η όψη αλλά too much !!! Απλησίαστο πιστεύω. Επιπλέον όπως βλέπω μόνο η R Line έχει ACC με Speed Limiter , δεν αναφέρει κάτι για την ''απλή'' έκδοση Life έστω ως ACC στον βασικό εξοπλισμό αλλά ούτε έχει και κάποια επιλογή για έξτρα. Τι έγινε το αφαίρεσαν και αυτό ; Νομίζω το ACC ήταν στον βασικό εξοπλισμό του προηγούμενου μοντέλου , διορθώστε με αν κάνω λάθος.
-
Παλι ο λογιστης; χαχαχα
-
Στο προηγουμενο μοντελο ηταν οντως στον βασικο εξοπλισμο το ACC, τουλαχιστον απο την εκδοση advance και πανω. Μου κανει εντυπωση που δεν το αναφερει το ACC ως βασικο εξοπλισμο στην life, αλλα δεν το βρηκα και πουθενα ως επιλογη στα εξτρα! Ακομα και το IQ drive δεν αναφερει πουθενα οτι περιλαμβανει ACC.
Μηπως ειναι παραλειψη τους κατα τη δημιουργια του site; η μονη ασφαλης επιλογη ειναι να ρωτησει κανεις αντιπροσωπεια. Παντως, εκανα μια γρηγορη διαμορφωση ενος tiguan σχεδον οπως ειχα αγορασει το δικο μου πριν 1.5 χρονο και βγαινει σχεδον στα ιδια χρηματα. Αν αγοραζα τωρα, θα εβαζα σιγουρα matrix led lights και κοτσαδορο (που μου τον ειχαν 'κοψει' το 2019)!
Απορω ποσο θα κοστιζει το plug in hybrid που θα ειναι εξαιρετικη λυση για καθημερινη μετακινηση με σχεδον μηδενικο κοστος. Αν κρινω απο τα αλλα της κατηγοριας, μαλλον θα χτυπαει 50αρικο.
-
Απο οσο διαβαζω παντως νομιζω οτι το ACC πρεπει να περιλαβανεται στο Travel assist που ειναι στον εξτρα εξοπλισμο ΙQ Drive
''Also new for 2022 is VW's 'Travel Assist' safety suite. With features like adaptive cruise control with stop-and-go as well as lane-keep assist, the equipment is available as an option on the base Tiguan but comes standard on mid-range models.''
-
Για το θέμα του ACC. Σε όλες τις χώρες όπου διατίθεται το Tiguan F/L οι εξοπλιστικές εκδώσεις είναι κοινές, τουλάχιστον έτσι λένε στα περισσότερα reviews στο YtB. Στην Ελλάδα δεν εισάγεται η πρώτη (Base) και η τρίτη (Elegance). Έχουμε τις Life και R-Line. Στην Life φυσικά και περιλαμβάνεται το ACC: (07:53')
Αυτό που ίσως μπερδεύει είναι η μπακαλίστικη ανάλυση εξοπλισμών στον διαμορφωτή. Το travel assist αναφέρει όντως ότι περιλαμβάνει το ACC αλλά μόνο επειδή είναι κομμάτι του 'πακέτου'. Ίσως (θεωρώ) για να γεμίζει το μάτι και να κοιτάει μετά 'χορτάτο' την τιμή του πακέτου. Είναι ένα κομμάτι εξοπλισμού που εμπεριέχεται στην Life. Δείτε πχ τα Infoteinment που αναφέρουν σε όλα σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά και ουσιαστικά διαφέρουν μόνο στο μέγεθος (και στην έλλειψη των δύο περιστροφικών διακοπτών στο 9,2' το οποίο δεν αναφέρεται καθόλου ενώ θα έπρεπε). Έτσι δικαιολογώ αυτό που είπα ότι το κάνουν για να χορτάσει το μάτι και να κάνουν εύπεπτες τις τιμές των πακέτων.
Πέραν αυτών βλέποντας παρουσιάσεις του F/L αναρωτιέμαι πόσο πιο εργονομικό εσωτερικό θα είχε και το Golf 8 αν ακολουθούσε την λογική καμπίνας του νέου Tiguan Life. Κλειδάκι αντί για μπουτόν εκκίνησης στην Life που θα έλεγε κανείς ότι έχεις μείον έναν προβληματικό παράγοντα χωρίς να χάνεις τίποτα στην ουσία. Ξεχωριστή μονάδα Clima η οποία αν και αφής είναι σαφώς πιο εύκολα προσβάσιμη από τα υπομενού στο Infoteinment του Golf 8 ενώ προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου το ύψος στο οποίο την τοποθέτησαν. Δεν είμαι από αυτούς που παίζουν κάθε λίγο και λιγάκι με την θερμοκρασία. Την αλλάζω δύο φορές τον χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι, στο auto/dual και τέλος. Κανονικός ανθρώπινος λογικός περιστροφικός διακόπτης φώτων. Στο standard Infoteinment τίμια διάσταση 8', πλήρη συνδεσιμότητα/λειτουργικότητα και (Ω θεοί) δύο περιστροφικοί διακόπτες. Ε ναι λοιπόν για να πατήσει mute ο συνοδηγός δεν χρειάζεται ούτε να έχει τελειώσει εφαρμοσμένα μαθηματικά Κρήτης, ούτε να ζητήσει την άδεια του οδηγού! 'Τι πιο απλό' που έλεγε και ο συγχωρεμένος Κώστας Τσάκωνας! Ναι αυτή είναι μια γερμανικού επιπέδου εργονομική καμπίνα VW, όχι το άλλο το έγκλημα..
Αν προσθέσεις σε αυτά την άριστη εκμετάλλευση χώρων σε συνδυασμό με το συγκρατημένο μέγεθος στο 'ψυχολογικό' όριο των 4.5m της κατηγορίας (μαρεσει πολύ που ο πίσω προφυλακτήρας βγαίνω τόσο όσο έξω απο το όχημα σε αντίθεση με τα 2008/Kuga στα οποία φορτώνεσαι τσάμπα μέγεθος), την vfm τιμολόγηση/πληρότητα της Life και φυσικά οδηγική συμπεριφορά - κύλιση στα ανώτερα άκρα της κατηγορίας αφήνουν δύο ουσιαστικά αγκάθια. Την συντηρητική του σχεδίαση μέσα/έξω (προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου, έχω ξεπεράσει εδώ και κάνα χρόνο 'φαινόμενα τύπου Mazda και Peugeot' ήτοι τον έρωτα με την πρώτη ματιά!) και το ερωτηματικό εγγύηση/αξιοπιστία. Άξιο αναφοράς είναι εδώ κατ'εμε για τον όμιλο το γεγονός ότι το αμάξι είναι διαθέσιμο με τον 1,5 TSI με μηχανικό κιβώτιο. Η έξυπνη η ŠKODA δίνει πλέον το Karog μόνο με DSG στον 1,5 (ΧΑ, καλό!) και η ακόμα πιο έξυπνη Seat έκοψε τελείως τον 1,5. Πας από το 1000αρι στο εξαιρετικό κατά τα άλλα 2.0 TDI...
Τέλος νομίζω ότι υφίσταται ένας ακόμα σημαντικός λόγος για το οποίον είναι δελεαστική η πρόταση του Tiguan F/L. Διατηρεί ακόμα την ποιότητα κατασκευής/υλικών επιπέδου Golf MK7,5. Έχει περάσει το middle life f/l και είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση του αυτή την στιγμή. Στην επόμενη γενεά του (αν δεν αντικατασταθεί μόνιμα με το ID4) θα κατέβει ένα επίπεδο ποιότητας και εργονομίας όπως ακριβώς έκανε το Golf MK8. Αν είχα την τύχη να μπορώ να προχωρήσω άμεσα σε αγορά πιθανότατα να πήγαινα σε ψυχολόγο να με βοηθήσει να έρθω σε επαφή με τα τσάκρα μου ώστε να καταπιώ εθελοντικά άλλο ένα ποτήρι γερμανικού δηλητηρίου. Το μέγεθος του Kuga και οι διαφορές αναστολές μου απέναντι στο νέο Tuscon θα με έφερναν επικίνδυνα κοντά σε ένα ακόμα leap of faith...
Καλή πρωτοχρονιά σε όλους!!
-
Για το θέμα του ACC. Σε όλες τις χώρες όπου διατίθεται το Tiguan F/L οι εξοπλιστικές εκδώσεις είναι κοινές, τουλάχιστον έτσι λένε στα περισσότερα reviews στο YtB. Στην Ελλάδα δεν εισάγεται η πρώτη (Base) και η τρίτη (Elegance). Έχουμε τις Life και R-Line. Στην Life φυσικά και περιλαμβάνεται το ACC: (07:53')
Αυτό που ίσως μπερδεύει είναι η μπακαλίστικη ανάλυση εξοπλισμών στον διαμορφωτή. Το travel assist αναφέρει όντως ότι περιλαμβάνει το ACC αλλά μόνο επειδή είναι κομμάτι του 'πακέτου'. Ίσως (θεωρώ) για να γεμίζει το μάτι και να κοιτάει μετά 'χορτάτο' την τιμή του πακέτου. Είναι ένα κομμάτι εξοπλισμού που εμπεριέχεται στην Life. Δείτε πχ τα Infoteinment που αναφέρουν σε όλα σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά και ουσιαστικά διαφέρουν μόνο στο μέγεθος (και στην έλλειψη των δύο περιστροφικών διακοπτών στο 9,2' το οποίο δεν αναφέρεται καθόλου ενώ θα έπρεπε). Έτσι δικαιολογώ αυτό που είπα ότι το κάνουν για να χορτάσει το μάτι και να κάνουν εύπεπτες τις τιμές των πακέτων.
Πέραν αυτών βλέποντας παρουσιάσεις του F/L αναρωτιέμαι πόσο πιο εργονομικό εσωτερικό θα είχε και το Golf 8 αν ακολουθούσε την λογική καμπίνας του νέου Tiguan Life. Κλειδάκι αντί για μπουτόν εκκίνησης στην Life που θα έλεγε κανείς ότι έχεις μείον έναν προβληματικό παράγοντα χωρίς να χάνεις τίποτα στην ουσία. Ξεχωριστή μονάδα Clima η οποία αν και αφής είναι σαφώς πιο εύκολα προσβάσιμη από τα υπομενού στο Infoteinment του Golf 8 ενώ προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου το ύψος στο οποίο την τοποθέτησαν. Δεν είμαι από αυτούς που παίζουν κάθε λίγο και λιγάκι με την θερμοκρασία. Την αλλάζω δύο φορές τον χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι, στο auto/dual και τέλος. Κανονικός ανθρώπινος λογικός περιστροφικός διακόπτης φώτων. Στο standard Infoteinment τίμια διάσταση 8', πλήρη συνδεσιμότητα/λειτουργικότητα και (Ω θεοί) δύο περιστροφικοί διακόπτες. Ε ναι λοιπόν για να πατήσει mute ο συνοδηγός δεν χρειάζεται ούτε να έχει τελειώσει εφαρμοσμένα μαθηματικά Κρήτης, ούτε να ζητήσει την άδεια του οδηγού! 'Τι πιο απλό' που έλεγε και ο συγχωρεμένος Κώστας Τσάκωνας! Ναι αυτή είναι μια γερμανικού επιπέδου εργονομική καμπίνα VW, όχι το άλλο το έγκλημα..
Αν προσθέσεις σε αυτά την άριστη εκμετάλλευση χώρων σε συνδυασμό με το συγκρατημένο μέγεθος στο 'ψυχολογικό' όριο των 4.5m της κατηγορίας (μαρεσει πολύ που ο πίσω προφυλακτήρας βγαίνω τόσο όσο έξω απο το όχημα σε αντίθεση με τα 2008/Kuga στα οποία φορτώνεσαι τσάμπα μέγεθος), την vfm τιμολόγηση/πληρότητα της Life και φυσικά οδηγική συμπεριφορά - κύλιση στα ανώτερα άκρα της κατηγορίας αφήνουν δύο ουσιαστικά αγκάθια. Την συντηρητική του σχεδίαση μέσα/έξω (προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου, έχω ξεπεράσει εδώ και κάνα χρόνο 'φαινόμενα τύπου Mazda και Peugeot' ήτοι τον έρωτα με την πρώτη ματιά!) και το ερωτηματικό εγγύηση/αξιοπιστία. Άξιο αναφοράς είναι εδώ κατ'εμε για τον όμιλο το γεγονός ότι το αμάξι είναι διαθέσιμο με τον 1,5 TSI με μηχανικό κιβώτιο. Η έξυπνη η ŠKODA δίνει πλέον το Karog μόνο με DSG στον 1,5 (ΧΑ, καλό!) και η ακόμα πιο έξυπνη Seat έκοψε τελείως τον 1,5. Πας από το 1000αρι στο εξαιρετικό κατά τα άλλα 2.0 TDI...
Τέλος νομίζω ότι υφίσταται ένας ακόμα σημαντικός λόγος για το οποίον είναι δελεαστική η πρόταση του Tiguan F/L. Διατηρεί ακόμα την ποιότητα κατασκευής/υλικών επιπέδου Golf MK7,5. Έχει περάσει το middle life f/l και είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση του αυτή την στιγμή. Στην επόμενη γενεά του (αν δεν αντικατασταθεί μόνιμα με το ID4) θα κατέβει ένα επίπεδο ποιότητας και εργονομίας όπως ακριβώς έκανε το Golf MK8. Αν είχα την τύχη να μπορώ να προχωρήσω άμεσα σε αγορά πιθανότατα να πήγαινα σε ψυχολόγο να με βοηθήσει να έρθω σε επαφή με τα τσάκρα μου ώστε να καταπιώ εθελοντικά άλλο ένα ποτήρι γερμανικού δηλητηρίου. Το μέγεθος του Kuga και οι διαφορές αναστολές μου απέναντι στο νέο Tuscon θα με έφερναν επικίνδυνα κοντά σε ένα ακόμα leap of faith...
Καλή πρωτοχρονιά σε όλους!!
Καλή χρονιά να έχουμε.
Τι αναστολές έχεις με το Hyundai; Είναι όπως το φανταζόμασταν, απλά με τιμή χώμα.
Το Tiguan είναι τόσο συντηρητικό που αρνείται να το καταγράψει ο εγκέφαλός μου, και με τις αλλαγές fl/καινούργια μοντέλα ο κόσμος θα απομακρύνεται περισσότερο από αυτό.
Ξεκίνησα να κάνω ανάλυση όλων των μοντέλων αλλά βαρέθηκα αφού τα έβαζα όλα από πάνω του!
-
Οι βασικές μου αναστολές μέχρι να έρθει να το δω και να το οδηγήσω είναι η ποιότητα κατασκευής συναρμογής του αν αναβαθμίστηκε σε σχέση με την μέτρια προηγούμενη γενεά. Επειδή δεν με αφορά η επιλογή diesel ειμαι επιφυλακτικός απέναντι στον νέο 1,5 mh 48v των 160ps ως προς πολλαπλούς παράγοντες όπως θόρυβος κινητήρα (ο 1,4Τ μούγκριζε), ρύπους με ή χωρίς DCT και ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές (ο 1,4Τ μέχρι τις 2000σαλ κοιμόταν όρθιος). Επίσης δεν έχω καταλάβει τελικά με τι μηχανικό κιβώτιο θα έρθει στην χώρα και αν είναι αυτό το μηχανικό χωρίς συμπλέκτη να πω την αμαρτία μου δεν θέλω να γίνω beta tester. Αυτόματο κιβώτιο θα έπαιρνα γενικότερα σε οχήματα που είτε δεν έχω άλλη επιλογή (πχ Focus 182ps) είτε έχουν τόσο μέτριο κιβώτιο όσο πχ οι Γάλλοι συνήθως.
Επιπλέον θέλω να δω πως θα έρχεται σε συνδυασμό εξοπλισμού/τιμής αλλά και πως θα είναι η καμπίνα του με το απλό 8' Infoteinment. Όχι τόσο σε θέμα εμφάνισης όσο σε εργονομία καθώς στις μέχρι τώρα παρουσιάσεις με το high spec Infoteinment το εσωτερικό του για εμένα είναι σαν κακογραμμένο επεισόδιο star trek.
Για το θέμα της συντηρητικής εμφάνισης το ξακαθαρισα ότι δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Σέβομαι αυτό που λες απλά δεν το αποδέχομαι για εμένα. Μπροστά σε ένα 3008 το Tiguan ναι είναι πιο άσχημο μέσα έξω και από κτήριο του Βωβού. Και, θα κοιμηθώ μαζί του; Οδηγικά, εφαρμοσμένη τεχνολογία (ασφαλείας, υποβοήθησης), εργονομία καμπίνας αλλά και σε συνολικούς χώρους είναι επάνω το Tiguan.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει επιλογές βάση των κριτηρίων του. Για εμένα πχ το DS7 το καταχωρώ ως Premium και πάει μαζί με τα αντίστοιχα Mercedes/BMW/Audi/Volvo, τα οποία δεν με αφορούν για λόγους κόστους απόκτησης/χρήσης/συντήρησης.
Εξαιρουμένων αυτών οδηγικά με γεμίζουν μόνο τα Kuga & Tiguan με αυτή την σειρά (το Kuga όντας το νο1) ενώ ένα βήμα πίσω είναι μια κατηγορία μόνο του το 3008 από τα υπόλοιπα. Στην λογική μου όμως τα σημεία υπεροχής του 3008 (εξωτερική εμφάνιση, εσωτερικός διάκοσμος) δεν επαρκούν να δικαιολογήσουν την τιμολόγηση του όταν σε σημαντικές κατηγορίες είναι πίσω σε σχέση με τα δύο κορυφαία.
Εχθές μιλούσα με ένα φίλο από Πειραιά και όταν μου είπε ότι έβαλε παραγγελία high spec 3008 GT-Line 1,5 diesel EAT8 με πανοραμική και extras στα 42κ με έπιασε παραζαλη!! Το σεβάστηκα όμως και ας είναι τρέλα τόσα λεφτά για 3008 (πάρε DS7 ρε Πάνο τουλάχιστον να έχεις πολλαπλούς, ήμαρτον θεέ μου...).
Για εσένα είναι τρέλα η ασχήμια του Tiguan φίλε αλλά για εμένα είναι τρέλα να δώσω 3/4κ επιπλέον για να πάρω λίγο καλύτερους χώρους από το 308, piano black, piano keys, 10' (πλέον) Infoteinment και ημιακαμπτο. Ίσως σε ποιότητα κατασκευής υλικών να είναι και λίγο επάνω από το Kuga πλέον μετά το f/l το 3008 αλλά και πάλι όταν το μάτι ξεπεράσει το φαίνεσθαι σε κάνα 6μηνο αυτό που μένει για πάντα είναι το πώς οδηγιέται το αμάξι...
Σορυ για τον κανιβαλισμό του θέματος.
-
Ε καλά, το 3008 δεν έχει σχέση με το 308, και σε χώρους και σε όλα, επίσης το έχεις οδηγήσει το 3008; Είναι πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο, επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν εστιάζω στο 3008, είπαμε και Kuga με μείον ότι είναι τεράστιο και λίγο παρωχημένο σχεδιαστικά, έρχονται καινούργια QQ, Sportage φέτος, το Tuscon είναι αποκάλυψη σε θέμα τιμής, η ποιότητα συναρμογής του παλιού ήταν σε υψηλά επίπεδα (σε σχέση με το παλιό Kuga/QQ ας πούμε που έκανα σύγκριση τότε) - η ένστασης τότε ήταν απλά η συντηρητικότητά του - όχι η ποιότητα.
Για τους κινητήρες έχεις δίκιο, φαντάζομαι ότι βελτιώθηκαν (και έτσι ακούγεται) όλοι, και σε όλα τα επίπεδα (ονομαστικά πάντως βλέπουμε βελτιωμένες επιδόσεις, κατανάλωση και CO2).
Και εμένα η υλοποίηση της οθόνης δεν με τρελαίνει, πολύ χαμηλά, πααααρα πολλά παρόμοια κουμπιά από κάτω (θα θες κάνα 18μηνο να τα απομνημονεύσεις!) Αλλά όλο το υπόλοιπο φαίνεται ωραίο μέσα (και έξω διαφορετικό τουλάχιστον, αν και δεν με τρελαίνει τελικά, ειδικά πλάγια και πίσω, μπροστά ωραίο είναι).
Το iMT είναι συν, όχι πλην. Την καλύτερη εγγύηση έχουν, με τα λιγότερα ' Εάν '.
Η ομορφιά δεν είναι κάτι που περνάει, αν κάτι σου είναι ευχάριστο στο μάτι σου κάνει ευχάριστη τη ζωή.
Ένα χρόνο μετά, ανυπομονώ κάθε φορά να μπω στο 2008 και να το οδηγήσω, στο Auris ανυπομονούσα να το παρκάρω και να φύγω!
Στη Lancia Dedra επίσης έμπαινες μέσα και ένιωθες αρχοντας, στο Focus απλώς μετέφερα κόσμο και μεταφερομουν.
-
Το 3008 το έχω πάρει td χορταστικό δύο φορές μια ως m/t puretech 130 allure Δεκέμβριο του 2019 και μια ακόμα ως 1,5 blueHDI EAT8 GT-LINE όταν βγήκα με τον κουμπάρο μου για να τον πείσω να το πάρει αλλά τελικά κατέληξε σε hybrid Vitara για να μην ανέβει σε budget ενώ είχε απορρίψει το Puma λόγω χώρων (3τεκνος). Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι πολύ καλό αμάξι. Ειδικά το αυτόματο diesel για μηχανικό βενζίνης αδικείται.
Οδηγικά όμως δεν είναι στο επίπεδο των Kuga/Tiguan. Το Tiguan αν και το είχα οδηγήσει προf/l το 2018 με είχε εντυπωσιάσει γιατί ενώ οδηγικά είναι σχεδόν το ίδιο καλό με το Kuga έχει λίγο καλύτερη ποιότητα καμπίνας και βγάζει ελάχιστα καλύτερη κύλιση από την ήδη πολύ καλή του Kuga (αμφότερα πολύ καλή ηχομόνωση, ειδικά με 17' ζάντες περνάνε ελάχιστα στην καμπίνα).
Για το Tuscon βλέπω πάνω κάτω συμφωνούμε οπότε ας έρθει με το καλό και μακάρι να είναι όσο καλό προβλέπεται. Γιατί όπως σωστά λες εκτός απόλυτη ανάγκης (πχ 3τεκνια) το μέγεθος του Kuga είναι αποτρεπτικός παράγοντας απλά ίσως όχι όσο το θεωρητικό ρίσκο αξιοπιστίας του Tiguan.
Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω από κάποιον τέλος πάντων πόσο και αν βελτιώθηκε η αξιοπιστία του 1,5 TSI σε σχέση με τον αμαρτωλό πρώτης γενεάς 1,4 TSI, πάντα με το DSG εκτός εξίσωσης. Όταν πήγα το Skoda σε εξειδικευμένο συνεργείο VAG εδώ στα μέρη μου πριν λίγο καιρό για ένα θέμα που είχα (κίτρινο λαμπάκι τιμονιού, καλωδίωση κρεμαγιέρας) ο 'ειδικός' μου είπε ότι είναι σαφώς βελτιωμένοι αλλά παραμένουν 'παθιάρικοι' αν δεν τους φροντίζεις. Τόσα εκατομμύρια πωλήσεις έχουν κάνει δεν έχουμε εικόνα που βρίσκονται πλέον; Εντάξει προφανώς και δεν γίνεσαι Toyota και ίσως δεν γίνεις ποτέ. Ως Ευρωπαίος κατασκευής που κυμαίνεται;...
-
Μόλις μίλησα με αντιπροσωπεία. Στην Life έχει κανονικά ACC. Επίσης το F/L υπάρχει ήδη στην έκθεση και θα φέρουν σύντομα (όταν επιτραπεί) TD (ΕΤΕΑ, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης).
-
Θετικό αυτό...απλά η R Line έχει και το speed limiter λογω ΑΤ, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει παραπάνω αυτό αλλά οκ συμβιβαζόμαστε με το απλό ACC ,
@Sabas είμαι ακριβώς στο ίδιο δίλημμα απόφασης με σένα έχω πλέον στις λίστες μου το Tiguan και το Tucson ,ότι γίνει πρέπει να κλείσει μεσα στο Γενάρη γιατί δεν με παίρνει άλλο η αναβολή αγοράς θέλω και τα δυο με αρκετά extras που θα πάρουν και χρόνο παραδοσης... αν όπως λες και εσύ από την Hyundai που θέλω το blind spot, rear alert , 360 area view, ACC και αυτόματο άνοιγμα πορτ παγκαζ και που είμαι και διατεθειμένος να περιμένω 5-6 μήνες έστω, αρχίσουν τα διάφορα τότε θα κλείσω το Tiguan Life αλλά τουλάχιστον φορτωμένο για να έρθει κάπως στα ίσια του.
-
θα εχω ενα 130 αρ λάιν προ φεις λιφτ για κανενα τετραμηνο μεχρι να ερθει το τριο οχτω... άι γουιλ ινφορμ.
-
Στο speed limiter βαζεις μια ανωτατη ταχυτηα και ακομααν πατας τερμα το γκαζι δεν ανεβαινουν τα χιλ περα απο αυτα που ορισες. Για παραδειγμα 50 χλμ μεσα στην πολη. Αν πατησεις διπλη φορα στο πατωμαωτοτε σε αφηνει να το σπασεις το οριο. Αλλα οταν φρεναρεις ξαναμπαινει.
Θα το πω και ας με βρίσετε. Το οτι γνωριζω ολες τις νεες τεχνολογιες των αυτοματων συσηματων και φρεναριαματων κτλ κτλ το οφειλω σε ενα μικρο πολης. Που τα εχει οοοολα αυτα standard....
Τωρα πλεον εχει και αυτοματο φρεναρισμα σε οπισθεν σε καθετη πορεια και επεμβασεις στο τιμονι σαν αυτονομη οδηγηση....
Ξαναλεω μικρο αυτοκινητο πολης.... Standard Ολα σε μια εκδοση glx....ουτε εξτρα ουτε παραγγελίες ουτε τίποτα.
Για να δείτε ποσο μας κοροϊδευουν στα μεγαλα
-
Κάτι σε suzuki υποθέτω εννοείς αυτό το glx μου κάνει σε vitara ? κάτι άλλο ? εννοείτε ότι μας κοροϊδεύουν με τα μεγάλα και οτι πληρώνουμε αρκετή υπεράξια λόγω trend με αυτά τα Β/C SUV , προσωπικά μιλώντας έχουμε ένα και μοναδικό αυτοκίνητο στην οικογένεια ,μικρο πόλης (micra) αλλά λόγω τετραμελής οικογένειας εδώ και 1,5 χρόνο πρέπει να ανέβουμε κατηγορία, καλη η μπαγκαζιερα , εννοείτε ότι μεσα στην Αθήνα κεντρο που μένουμε και που κινούμαστε είναι ότι πρέπει ειδικά στο παρκάρισμα αλλά υπάρχει αυτό το αλλά ειδικά για κάποιο ταξίδι ..
-
Χεχε ναι για swift...
Εχει τοσα πολλα που ακομα ανακαλύπτεις νεα συστήματα και εχει και δασμο 10%. Στην τελικη τιμη του.
Και πας στο tucson, που ειναι αποκάλυψη ως αυτοκινητο, κα δεν εχει τιποτα απο οσα εχει το μικρο ταπεινό πόλης........ ως standard.
Ε ρε δούλεμα που πεφτει...
VW Tiguan 2016