-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένας λόγος λύσσας για κανέναν 'μη κολλημένο'. Ακόμη και σε αυτήν την κριτική μπορεί κάποιος διαβάζοντας προσεκτικά να εντοπίσει τα πολλά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου αλλά κ τα φανερά μειονεκτήματά του. Για μένα το συμπέρασμα δεν παίρνει ταμπέλα, αλλά εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα ακριβή χαρακτηριστικά που αναζητά ο οδηγός στο αμάξι του. Αν του αρκούν αυτά που παρέχει το συγκεκριμένο μοντέλο, τότε αποτελεί πολύ καλή επιλογή, διαφορετικά κοιτάζει άλλη έκδοση ή κ άλλο αμάξι...
Πλακα κανω Βασιλη
Χαχα!
Εύγε πάντως στη vw για τα φρένα! Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά Κ γενικά ένα πολύ καλό αυτοκίνητο! -
Για να μην ευλογουμε και τα γενια μας αυτο που λεει στο τεστ για ραθυμο χαμηλα ισχυει. Κατω απο τις 1500 το χω ξαναπει:κατεβαινεις να σπρωξεις. Τωρα για την καταναλωση που λεει πως ειχαν 7,4 εγω στα 3.000χλμ εχει κατσει στο 6,2. Τα 400 απο αυτα ηταν σε εθνικη και τα 2600 σε πολη με διαδρομες των 10χλμ η καθεμια
-
Εγώ χαζεύω ενα μπλε κάθε φορά που πάω στη σχολή... με τρολάρουν κι οι δικοί μου... πέρναγαμε απο καρεντα Βουλιαγμένης και μου λεει η μαμά μου 'εδώ έχει το τιγκουαν εεε;;;'.
Λιγο ακόμα να με τσιγκλησουν θ αρχίσω να κάνω σοβαρές σκέψεις αλλαγής....Sent from my iPad using Tapatalk
-
Για να μην ευλογουμε και τα γενια μας αυτο που λεει στο τεστ για ραθυμο χαμηλα ισχυει. Κατω απο τις 1500 το χω ξαναπει:κατεβαινεις να σπρωξεις. Τωρα για την καταναλωση που λεει πως ειχαν 7,4 εγω στα 3.000χλμ εχει κατσει στο 6,2. Τα 400 απο αυτα ηταν σε εθνικη και τα 2600 σε πολη με διαδρομες των 10χλμ η καθεμιαΡε φίλε μπας και έπρεπε να πάρεις βενζίνη;
-
Ίδια τιμή βγαίνει πετρέλαιο με βενζίνη οπότε δεν υπάρχει λόγος. Και γω με 2500χλμ στα 6λιτρα είμαι λόγω αρκετών χλμ στη πολη και σιγά σιγά πέφτει η κατανάλωση.
Σήμερα από Ελατοχωρι Θεσσαλονίκη μ.ο 5.2λτ αλλά έχει πολύ κατηφορα από Ελατοχωρι μέχρι Κατερίνη.
Το θέμα με τις 1500 στροφές θα το λύσουμε με κανένα πρόγραμμα στο μελλον
Αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση σε σχέση με το golf 5 που είχα είναι ότι μπαίνω στις στροφές με πολλά περισσότερα χλμ και δεν πλέει το αυτοκίνητο..
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Ίδια τιμή βγαίνει πετρέλαιο με βενζίνη οπότε δεν υπάρχει λόγος. Και γω με 2500χλμ στα 6λιτρα είμαι λόγω αρκετών χλμ στη πολη και σιγά σιγά πέφτει η κατανάλωση.Σήμερα από Ελατοχωρι Θεσσαλονίκη μ.ο 5.2λτ αλλά έχει πολύ κατηφορα από Ελατοχωρι μέχρι Κατερίνη.
Το θέμα με τις 1500 στροφές θα το λύσουμε με κανένα πρόγραμμα στο μελλον
Δεν είναι μόνο θέμα τιμής. Τα diesel δεν είναι τόσο για κίνηση πόλης, θέλουν ταξίδια, θέλουν ανοίγματα.... Κερδίζεις πολύ σε κατανάλωση αλλά θες καθαριστικά κλπ
-
Στεφανε 2 αναγεννησεις εχουν πεσει στην αντιληψη μου. Δεν υπηρχε λογος αγορας της βενζινης αφου εχει ιδια τιμη και απο τη πρωτη μερα ξεκινας με κερδος.
Υπολογιζω ενα 500αρικο κερδος καθε χρονο με βαση το σημερα. Σε 10 χρονια ενα 5.000 συν τη καλυτερη μεταπωληση λογω πετρελαιου -
Οπότε επιδόσεις μισό click χειρότερες από 3008, ένα click καλύτερες από Χ1 και Kuga. Σε κάθε περίπτωση μου φαίνονται αξιοπρεπείς για όλα και με μικρές σχετικά διαφορές μεταξύ τους.
Έχω την εντύπωση πως αυτοί οι μικροί diesel κινητήρες καταφέρνουν τελικα να κινούν αξιοπρεπώς τα βαριά αυτά αμαξώματα και κυρίως οικονομικά!
-
Υπολογιζω ενα 500αρικο κερδος καθε χρονο με βαση το σημερα. Σε 10 χρονια ενα 5.000 συν τη καλυτερη μεταπωληση λογω πετρελαιουΓια τα πρώτα συμφωνώ και εγώ μαζί σου!
Για αυτό το τελευταίο Νίκο μάλλον είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε όλοι...Τα 10 χρόνια είναι πολύ μακρυά και μην ξέροντας τι θα επικρατεί στην οικονομία, τη χώρα αλλά και τις πολιτικές για τα καύσιμα και την αυτοκινητοβιομηχανία υπάρχει το ενδεχόμενο η αγορά πετρελαιοκίνητου ακόμη και να 'τιμωρείται' τότε...
Ωστόσο, δεδομένου του όγκου των οχημάτων ακόμη και μια ολοκληρωτική μετάβαση σε υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα γίνει σταδιακά, ώστε οι κάτοχοι diesel να έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης με κάποιο χρονικό περιθώριο. Άλλωστε και η παραπάνω τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη να καλύψει όλες τις ανάγκες... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ωστόσο, δεδομένου του όγκου των οχημάτων ακόμη και μια ολοκληρωτική μετάβαση σε υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα γίνει σταδιακά, ώστε οι κάτοχοι diesel να έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης με κάποιο χρονικό περιθώριο. Άλλωστε και η παραπάνω τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη να καλύψει όλες τις ανάγκες...Αυτό ισχύει στα ανεπτυγμένα κράτη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σταδιακές μεταβάσεις. Το πιο πιθανό είναι ότι μια μέρα που πλέον θα υπάρχει μια μεγάλη μάζα πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, θα τα υπερφορολογήσουν, με αποτέλεσμα να μην συμφέρει ούτε να το κρατήσεις, αλλά ούτε να το πουλήσεις. Ότι έγινε και με τα δίλιτρα δηλαδή...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Υπολογιζω ενα 500αρικο κερδος καθε χρονο με βαση το σημερα. Σε 10 χρονια ενα 5.000 συν τη καλυτερη μεταπωληση λογω πετρελαιου
Για τα πρώτα συμφωνώ και εγώ μαζί σου!
Για αυτό το τελευταίο Νίκο μάλλον είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε όλοι...Τα 10 χρόνια είναι πολύ μακρυά και μην ξέροντας τι θα επικρατεί στην οικονομία, τη χώρα αλλά και τις πολιτικές για τα καύσιμα και την αυτοκινητοβιομηχανία υπάρχει το ενδεχόμενο η αγορά πετρελαιοκίνητου ακόμη και να 'τιμωρείται' τότε...
Ωστόσο, δεδομένου του όγκου των οχημάτων ακόμη και μια ολοκληρωτική μετάβαση σε υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα γίνει σταδιακά, ώστε οι κάτοχοι diesel να έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης με κάποιο χρονικό περιθώριο. Άλλωστε και η παραπάνω τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη να καλύψει όλες τις ανάγκες...Εχεις και συ τα δικια σου σ αυτα που λες και τα γνωριζω. Εγω (και εσυ πιστευω) θα το κρατησω πανω απο 10 χρονια. Επαρχια ισως εχουν πιο καλη πωληση οσο και αν πιασουν τοτε σε σχεση με ενα βενζινης που θα το χαρισεις. Επαρχια που ζουμε εμεις δεν θα εχουμε τοσο θεμα οπως π.χ. απαγορευσης κυκλοφοριας που μπορει να ξαναπαιξει Αθηνα-Θεσ/κη.
Ολα αυτα ειναι υποθεσεις βεβαια.
Επειδη ειμαι εξω και γραφω υπο πιεση τωρα δε ξερω αν βγαζουν νοημα αυτα που λεω -
Όπως τα λες Νικο. Μία χαρά τα έγραψες
-
Αυτό το καινούργιο tiguan ίσως αποτελεί το πιο άνοστο, αδιάφορο και βαρετό σχήμα που έχω δει τον τελευταίο καιρό ,πήγα και αντιπροσωπεία να το δω σε κανένα χρώμα που μπορεί έδειχνε καλλίτερα... τίποτα ,μου πρόσφεραν και test drive αλλά όταν δε σου κάθεται στο μάτι ...
-
Εξωτερικά πάντως μου αρέσει, όσο και το προηγούμενο, ίσως λίγο περισσότερο.
-
Και εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο από το προηγούμενο...το οποίο προηγούμενο δεν μου αρέσει ιδιαίτερα.
-
Τα πράγματα είναι απλά. Σε όποιον αρέσουν οι απλές καθαρές διαχρονικές γραμμές αρέσει το τιγκουάν.
Όποιος θέλει γραμμές πολύπλοκες περ'ιεργες μοντέρνες πάει σε κάτι σαν το Toyota C-HR ή 3008.
Το ότι βέβαια ΄φαίνεται πολύ μοντέρνο σήμερα είναι σίγουρο ότι θα φαίνεται ξεπερασμένο αύριο γιατί η μόδα ανανεώνεται γρήγορα ενώ το συντηρητικό παραμένει σταθερο στο χρόνο. -
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Τα πράγματα είναι απλά. Σε όποιον αρέσουν οι απλές καθαρές διαχρονικές γραμμές αρέσει το τιγκουάν.
Όποιος θέλει γραμμές πολύπλοκες περ'ιεργες μοντέρνες πάει σε κάτι σαν το Toyota C-HR ή 3008.
Το ότι βέβαια ΄φαίνεται πολύ μοντέρνο σήμερα είναι σίγουρο ότι θα φαίνεται ξεπερασμένο αύριο γιατί η μόδα ανανεώνεται γρήγορα ενώ το συντηρητικό παραμένει σταθερο στο χρόνο.+1000
Εκει ειναι η επιτυχια σε ολα τα σχεδια της vw! Μπορει να ειναι απλα ή βαρετα κατ αλλους αλλα ακομα και μετα απο πολλα χρονια ειναι αναγνωρισιμα και δεν αλλαζει το επομενο μοντελο δραματικα. Αρα δεν αισθανεσαι οτι παλιωσε το αυτοκινητο σου. Τα συγχρονα αυτοκινητα σε σχεδιασμο μετα το επομενο μοντελο αισθανεσαι καπως ξεπερασμενος! Δε πειραζει γι αυτο υπαρχουν πολλες εταιριες για να διαλεγουμε οποιο μας αρεσει -
Θυμάμαι ότι το πρώτο Tiquan που είχα δει, ήταν ένα μπλε σκούρο παρκαρισμένο στην Τσιμισκή. Ειδικά βλέποντας την μούρη του, μου είχε φανεί τόσο παλιό το σχέδιο που είχα ανεβάσει την φωτογραφία στο forum γιατί δεν πίστευα ότι το 2016 βγάζουν τέτοια σχέδια.
Από αυτή την άποψη είναι διαχρονικό, γιατί μετά από 10 χρόνια θα το βλέπεις και θα αναρωτιέσαι πότε το έβγαλε η VW το συγκεκριμένο; Το 1990, το 2000, το 2010 ή το 2020;
Το προηγούμενο αντιθέτως μου είχε φανεί πολύ πιο ενδιαφέρον όταν είχε κυκλοφορήσει και νιώθω ότι κατάφερνε να συνδυάζει στοιχεία μοντέρνου και κλασσικού μαζί.
-
Σίγουρα είναι πρωτοτυπία το να βγάζεις ένα μοντέλο που κολακεύει τους κατόχους μτχ 10-15 ετών αφού τους τονίζει πόσο σύγχρονα αισθητικά είναι τα δικά τους ..
-
Υπερβολές εκατέρωθεν. Το αυτοκίνητο έχει πολλά θετικά στοιχεία suv και σίγουρα σύγχρονο σχεδιασμό. Οι ακμές και οι λεπτομέρειες (πχ αυλακώσεις) του αμαξώματος μαρτυρούν εξαιρετικές τεχνικές γλυπτικής μετάλλου και σίγουρα απέχουν από το να χαρακτηριστούν παρωχημένες.
VW Tiguan 2016