-
Άρα σου κανει σιγουρα μια μεγάλη ζημιά εσένα για να προφυλάξει δυνητικά και με άγνωστο ως αποτέλεσμα τροπο τον πεζό , που και να φταει δεν μπορει να σου πληρώσει τη ζημιά.... χμμμμμμμμ
-
Αποτρέπει την επαφή του κεφαλιού με του υαλοκαθαριστήρες και την βάση του παρπρίζ, μειώνοντας τις πιθανότητες θανάσιμου τραυματισμού. Ως δικηγόρος λογικά γνωρίζεις τις διαφορές σε ότι αφορά τις νομικές επιπτώσεις ανάμεσα στον σοβαρό τραυματισμό (στα κάτω άκρα για παράδειγμα) και στον θανάσιμο τραυματισμού ενός πεζού. Για να μην μιλήσουμε για το κομμάτι των ψυχολογιών επιπτώσεων του οδηγού, του να αφαιρέσεις δηλαδή μια ανθρώπινη ζωή.
Βέβαια να μου πεις για κάποιους το να τους γίνει μια 'μεγάλη' ζημιά στο καπό είναι πιο σοβαρό θέμα....
Ευτυχώς το QQ δεν έχει τέτοια συστήματα! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Άρα σου κανει σιγουρα μια μεγάλη ζημιά εσένα για να προφυλάξει δυνητικά και με άγνωστο ως αποτέλεσμα τροπο τον πεζό , που και να φταει δεν μπορει να σου πληρώσει τη ζημιά.... χμμμμμμμμΑμα φτασεις να χτυπησεις πεζο το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι ποση ζημια θα παθεις... Εχεις μπλεξει ηδη για τα καλα και καλο ειναι να παθει οση ζημια λιγοτερη γινεται ο πεζος για να εχεις τα λιγοτερα τραβηγματα...
Με ασφαλιστικα ασχολιεσαι μου φαινεται αδιανοητο οτι εκανες το παραπανω ποστ.Το ενεργο καπω σε μαζικη παραγωγη πρωτη νονοζω το φορεσε η Citroen c6 αλλα δε παιρνω και ορκο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το ενεργο καπω σε μαζικη παραγωγη πρωτη νονοζω το φορεσε η Citroen c6 αλλα δε παιρνω και ορκο.
Και η Volvo το είχε παρουσιάσει πριν κάποια χρόνια (μαζί με αερόσακο πεζών), αλλά δεν ξέρω ποια εταιρεία τελικά πρωτοστάτησε σε αυτό το σύστημα.
-
αμα χτυπησεις πεζο και διαστημοπλοιο που τηλεμεταφερεται να εχεις , ο πεζος θα υποστηριξει οτι τον αφησες σχεδον παραλυτο και θα ζητα αποζημειωση. Και οπως με τα μηχανακια , ειναι σχεδον αδυνατον να αποδειξεις οτι ΔΕΝ εφταιγες.
Ου μπλεξεις... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Άρα σου κανει σιγουρα μια μεγάλη ζημιά εσένα για να προφυλάξει δυνητικά και με άγνωστο ως αποτέλεσμα τροπο τον πεζό , που και να φταει δεν μπορει να σου πληρώσει τη ζημιά.... χμμμμμμμμ
Αμα φτασεις να χτυπησεις πεζο το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι ποση ζημια θα παθεις... Εχεις μπλεξει ηδη για τα καλα και καλο ειναι να παθει οση ζημια λιγοτερη γινεται ο πεζος για να εχεις τα λιγοτερα τραβηγματα...
Με ασφαλιστικα ασχολιεσαι μου φαινεται αδιανοητο οτι εκανες το παραπανω ποστ.Το ενεργο καπω σε μαζικη παραγωγη πρωτη νονοζω το φορεσε η Citroen c6 αλλα δε παιρνω και ορκο.
Προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί και πως προστατεύει ακριβώς. Δεν το κρίνω αρνητικά. Έτσι όπως το διαβάζω μιλάμε για προστασία σε σύγκρουση με μεγάλες ταχύτητες όπου ο πεζός θα πεταχτεί στον αέρα. Σε μια τέτοια σύγκρουση όμως ποτέ θα πάθει ο πεζός μεγαλύτερη ζημιά. Στην αρχική σύγκρουση ή στις μεταγενεστερες;
Και για το ασφαλιστικό κομμάτι που λες, θα ληφθεί υπόψη του οδηγου για τον καθορισμό της αποζημίωσης η ύπαρξη ενός τέτοιου feature και αν ναι σε ποιο βαθμό; -
Είναι για σύγκρουση σε χαμηλές ταχύτητες για μέσα στην πόλη. Το χτύπημα στα πόδια δρα σαν 'τάκλιν' με αποτέλεσμα το κεφάλι του πεζού να χτυπά στο καπό. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται (στατιστικά πάντα) οι τραυματισμοί στο πάνω μέρος. Τώρα πια το βάζουν πολλές εταιρίες, όπως βάζουν αερόσακους. Δεν είναι πρώιμη - αμφιλεγόμενη η αποτελεσματικότητα του.
-
Ρε Στεφανε αυτα ειναι μελετημενα. Δεν ειναι στη τυχη
-
-
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αμα φτασεις να χτυπησεις πεζο το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι ποση ζημια θα παθεις... Εχεις μπλεξει ηδη για τα καλα και καλο ειναι να παθει οση ζημια λιγοτερη γινεται ο πεζος για να εχεις τα λιγοτερα τραβηγματα...
Προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί και πως προστατεύει ακριβώς. Δεν το κρίνω αρνητικά. Έτσι όπως το διαβάζω μιλάμε για προστασία σε σύγκρουση με μεγάλες ταχύτητες όπου ο πεζός θα πεταχτεί στον αέρα. Σε μια τέτοια σύγκρουση όμως ποτέ θα πάθει ο πεζός μεγαλύτερη ζημιά. Στην αρχική σύγκρουση ή στις μεταγενεστερες;
Και για το ασφαλιστικό κομμάτι που λες, θα ληφθεί υπόψη του οδηγου για τον καθορισμό της αποζημίωσης η ύπαρξη ενός τέτοιου feature και αν ναι σε ποιο βαθμό;To εξηγησε πολυ καλα ο infide1.
Ουσιαστικα αποτελει ενα 'αποσβεστηρα' της κινητικης ενεργειας του κεφαλιου και του κορμου γενικοτερα. Στη τελευταια σου ωστοσο προταση δε γνωριζω να απαντησω. -
Μιλώντας καθαρά παντως για το ασφαλιστικό/νομικό κομμάτι δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι καλύτερο να τραυματισεις η να σκοτώσεις πεζό.
Θα ήθελα και την άποψη του Στέφανου σαν ειδικού. -
Καλή ασφάλεια να έχεις να τον πληρώνει τον τραυματία.
-
Εξαιρετική η εφαρμογή πλοήγησης «Sygic car navigation» μέσω Car-net και mirrorlink.
Εύχομαι σ’ όλους Καλές γιορτές και το 2017 να μας φέρει υγεία και ευημερία!
-
Το sygic ειναι παρα πολυ καλο.
Χρονια πολλα επισης -
Πολύ χαμηλά είναι η οθόνη.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Πολύ χαμηλά είναι η οθόνη.Μια χαρα ειναι.
Δες σε duster να κλαψεις για να δεις τι σημαινει χαμηλα -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μια χαρα ειναι.
Δες σε duster να κλαψεις για να δεις τι σημαινει χαμηλαΜόνο μία χαρά δεν είναι.
Εργονομικό λάθος είναι φίλε μου. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μιλώντας καθαρά παντως για το ασφαλιστικό/νομικό κομμάτι δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι καλύτερο να τραυματισεις η να σκοτώσεις πεζό.
Θα ήθελα και την άποψη του Στέφανου σαν ειδικού.Σκέψου μόνο ότι αν σκοτώσεις πας μέσα για ανθρωποκτονία. Εκτός φυσικά των τύψεων που θα έχεις μια ζωή και των ενδεχόμενων αντιποίνων που θα δεχθεί η οικογένειά σου.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Μια χαρα ειναι.
Δες σε duster να κλαψεις για να δεις τι σημαινει χαμηλαΜόνο μία χαρά δεν είναι.
Εργονομικό λάθος είναι φίλε μου.Αν εσένα σου φαίνεται χαμηλά δε παει να πει οτι ειναι λάθος.
Γενικώς οι οθόνες των vw ειναι σωστά τοποθετημένες, εναρμονισμένες με το υπόλοιπο ταμπλό κι όχι σαν άλλους που τις κολλάνε ψηλά σα ταμπλετ....
Sent from my iPad using Tapatalk
VW Tiguan 2016