-
Πήγα εχτές και είδα με λεπτομέρεια πόλο και τ ροκ.
Στην πλούσια έκδοση το πόλο, μπροστά είναι πολύ ωραίο και πολύ πρίμιουμ σε εμφάνιση. Βέβαια σε μια 2η ανάγνωση μήπως τελικά αυτή η αίσθηση με τα μαλακά πλαστικά και τα φορτώματα δεν είναι και τόσο υπέρ του χρήστη στο μέλλον;
Π.χ. το ταμπλό στο σημείο του ταχυμέτρου είναι τόσο μαλακό που πρακτικά το 'τσαλακώνεις' με το χέρι. Μου κάνει εντύπωση που μάλλον δεν έχει κάποιο πλαστικό σκελετό και από πάνω να χτίζεται το αφρώδες υλικό. Αν παραμορφώνεται έτσι με το χέρι, όταν το χτυπάει ο ήλιος τι θα γίνει; Και μετά από καμιά 5ετία; Φοβάμαι ότι θα κόβει.
Εντυπωσιακό μέσα, ωραίο κάθισμα, μπροστά χλίδα στην έκδοση με τα 16.500ε αλλά οι πόρτες είναι φουλ σκληρό πλαστικό σαν του baleno π.χ.
Επίσης, έχει ωραια συναρμογή αλλά όταν πιέζεις το ταμπλό ακούγονταν τριγμοί. Η ταπετσαρία του ουρανού επίσης όταν την πιέζεις από μέσα έχει ένα τζογο, έτσι και στο baleno (αλλά αυτό κατηγορείται για φτηνιάρικο )
Το πορτ παγκάζ του είναι τεράστιο σαν του baleno, αλλά ρε παιδιά πίσω είναι σκέτη απογοήτευση. Του μισούς χώρους έχει πίσω για τα γόνατα και είναι αισθητά πιο στενό. Μου κάνει εντύπωση γιατί τα περιοδικά μας έχουν φλομώσει πόσο μεγάλη είναι αυτή η πλατφόρμα και ότι έχει χώρους οικογενειακού. Καμία σχέση. Τα benchmark στα 4μ είναι το jazz και το baleno. Καμία αμφιβολία.
Το χειρότερο όλων είναι ότι όταν προσπαθείς να βγεις από το πίσω κάθισμα, το παπούτσι σου είναι τόσο μπροστά (λόγω διαρρύθμισης) που δεν μπορείς να βγεις εύκολα. Χρειάζεται να στρίψεις τόσο πολύ το πόδι σου στα όρια του να πάθεις κράμπα. Ειδικά αν είσαι μεγαλόσωμος και έχεις μεγάλο νούμερο παπούτσι, σου κάνει τη ζωή δύσκολη.
Δηλαδή αν θέλεις οικογενειακό σε 4μ απλά το ξεχνάς, ή κάνεις παραχωρήσεις επειδή είναι αντικειμενικά όμορφο και δεν δείχνει φτηνιάρικο.Πέρασα και λίγη ώρα στο τ-ροκ. Τα πλαστικά στο ταμπλό είναι όλα σκληρά και τριζάτα όταν τα πιέζεις. Πίσω επικρατεί το ίδιο χάλι επίσης. Η ίδια δυσκολία να βγεις και έχω την εντύπωση ότι πίσω είναι ένα κλικ πιο άνετο σε χώρους για πόδια το baleno. Επίσης οι χώροι για το κεφάλι είναι σε ίδιο επίπεδο. Βέβαια το τ ροκ είναι σχεδόν μισό ακόμα baleno.
Μου κάνουν εντύπωση όλα τα παραπάνω γιατί δεν έχω διαβάσει σε κανένα συγκριτικό αυτά τα θέματα και έχουμε δει να πλασάρονται φάμπια, πόλο και i20 σαν οικογενειακά μικρά και από παντού λείπουν το τζαζ και το μπαλένο που είναι οι δυνατοί παίκτες στα ευρύχωρα 4μ
Από εμφάνιση όμως είναι πολύ όμορφα και μέσα πολύ ευχάριστα. Από πρακτικότητα ωστόσο...
-
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Μου κάνουν εντύπωση όλα τα παραπάνω γιατί δεν έχω διαβάσει σε κανένα συγκριτικό αυτά τα θέματα και έχουμε δει να πλασάρονται φάμπια, πόλο και i20 σαν οικογενειακά μικρά και από παντού λείπουν το τζαζ και το μπαλένο που είναι οι δυνατοί παίκτες στα ευρύχωρα 4μΚαμία εντύπωση να μην σου κάνουν! Όλα έχουν σχέση με την χρηματοδότηση και τις διαφημίσεις....χρόνια τώρα.
-
Φταίει και ο Mr. Sfakianakis που δεν βγαίνει από την 'αφάνεια' το Baleno.
Σπρώχνει άλλα μοντέλα (και άλλους κατασκευαστές) και έχει 'ξεχάσει' το Baleno.Και αυτό δεν αφορά μόνο την διαφήμιση αλλά και την γενικότερη στάση απέναντι στο μοντέλο.
Π.χ. εγώ πήγα σε εξουσιοδοτημένο της SUZUKI στο Χολαργό και δεν είχαν ούτε εκθεσιακό, ούτε παραγγελία πελάτη για να μου δείξουν. Μου έδειξαν το baleno από το προσπέκτους.
Μετά πήγα στην Λ. Κηφισίας και μου έδειξαν Baleno πελάτη και μόνο για δύο λεπτά. Δεν είχαν εκθεσιακό. Ταυτόχρονα οι ίδιοι πουλούσαν Renault και Dacia μέσα στον ίδιο χώρο και ήταν φανερό ότι 'έσπρωχναν' τα Renault.
Μετά πήρα τηλέφωνο στον Άγιο Στέφανο και δεν είχαν ούτε εκθεσιακό, ούτε παραγγελία πελάτη για να μου δείξουν. Τους άφησα τηλέφωνο για να με καλέσουν όταν και αν θα είχαν κάποιο Baleno για να δω.
Μετά πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά στον Σφακιανάκη και μου είπαν ότι εκθεσιακό θα βρω στα Γλυκά Νερά και εκεί έχουν και test drive. Ευτυχώς!
Από χίλια κύματα όμως για να δω ένα αυτοκίνητο.
-
Γενικα απο χωρους και εγω διαπιστωσα οτι το πολακι ειναι λιγο κλειστοφοβικο πισω, και μπροστα στο συνοδηγο επισης.
Τα τριζατα πλαστικα ειναι λογω εκεινων των πλαστικων φιλετων με χρωματα. Το εχω διαπιστωσει και σε γκολφ και σε κοντιακ κτλ.
Αν θελουμε να ειμαστε πολυ αυστηροι στην ζεστη του καλοκαιριου με την διαστολη των πλαστικων θα τριζουν πολυ ευκολα, πιθανων και μετα απο χρονια στις λακουβες. (υποθετω)
Τις προαλλες, ειδα ενα ζευγαρι συνταξιουχων με μπαλενο και μιας και ειναι καπως σπανιο στον δρομο παιρνω αποφαση και οταν ειμασταν σε φαναρι τους κλεινω τον δρομο με το αμαξι και του λεω κατεβασε το παραθυρο.
Τρομαξε ο ανθρωπος και στην αρχη δεν κατεβαζε το παραθυρο, οταν το κατεβασε σιγα σιγα του λεω ωραιο αυτοκινητο, εισαι ευχαριστημενος;Τρελαθηκε απο την χαρα του.
Ηταν κατευχαριστημενος, μου ελεγε πως ειχε και αλλα ακριβοτερα αυτοκινητα, με πιο ωραια σαλονια αλλα πραγματικα αυτο το αυτοκινητο με τους χωρους, τον εξοπλισμο το συνολικο μηκος και πανω απο ολα την καταναλωση, του εκλεψε την καρδια (δεν το αλλαζει με κανενα αφηνε να εννοηθει)
Ηθελε να παμε στην ακρη του δρομου να μου το δειξει, και επειδη φαινοταν η χαρα του και δεν ηθελα νου του το χαλασω σταματησα στην ακρη, και μου το εδειξε με λεπτομερειες.
Ειχε τρελαθει λεει με το ενεργο κρουιζκοντρολ και πως το αυτοκινητο ειχε παντου ρανταρ και μπορει να φρεναρει μονο του. (το ελεγε και γεμιζε υπερηφανεια)Τον ρωτησα για την οδικη συμπεριφορα και μου ειπε πως κανει ταξιδακια με φυσιολογικες ταχυτητες 130-140 και δεν νιωθει ανασφαλεια.
Δεν του ειπα για πλατοφρομες, διπλα μπεκ κτλ, εκανα πως δεν γνωριζα τιποτα για το αυτοκινητο.
Καταναλωση 4,5 λιτρα /100, εγραφε ο υπολογιστης.
Και τιμη: το αγορασε με κατω απο 15000€ με φουλ εξτρα εξολισμο, με ολα τα εξοδα μεταβιβασης και μεταλλικο χρωμα.Γνωριστηκαμε κιολας.
Πολυ ευχαριστος ανθρωπος, -
Ο γείτονας μέχρι πρότινος είχε ένα baleno sedan 99`. Τις προάλλες τον είδα με ένα καινούργιο baleno hachback. Μάλλον έμεινε ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ο γείτονας μέχρι πρότινος είχε ένα baleno sedan 99`. Τις προάλλες τον είδα με ένα καινούργιο baleno hachback. Μάλλον έμεινε ευχαριστημένος.Χαχαχαχα
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Και ενας συναδελφος απο το 1994 suzuki baleno τριπορτο ειχε μεχρι περσι που πηρε το καινουργιο. Απολυτα ευχαριστημενος απο το παλιο με 2 παιδια πλεον ηταν οτι καλυτερο μπορουσα να παρω λεει...
-
@Lap 4.5 μέση είναι υπερβολικά μικρή κατανάλωση είσαι σίγουρος ότι ήταν η μέση που έχει καταγραφεί από την αγορά του αυτοκινήτου?
σε βίντεο στο youtube βλέπω στιγμιαία κατανάλωση στα 4λίτρα με 90km/h σε ευθεία -
Ναι το ειδα στον υπολογιστη στο καντραν.
Δεν ειδα ομως ποσα χιλιομετρα ειχε, και αν το ειχε μηδενησει.
Παντως ειναι το καλυτερο της κατηγοριας στην καταναλωση. Πραγματικη καταναλωση μπορει να την δει κανεις απο εδω σε πραγματικες συνθηκες με πραγματικους οδηγους
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... ear_e=2018
Δες καποιες σελιδες πιο πισω, εχει γινει αναφορα ακομα και για το τουρμπο το οποιο συγκριτικα με το 1.3 ντιζελ της φιατ ειναι πιο οικονομικο.
Αν θες χωρους ισαξιους μια σκοντα οκταβια ( δεν λεω υπερβολες μετρημενα ειναι σχεδον ιδια σε χωρους) κορυφαια οικονομια, φουλ εξοπλισμο ασφαλειας, 7 χρονια εγγυηση δεν υπαρζει αλλο μεχρι στιγμης στην κατηγορια με λιγοτερα χρηματα.
Χανει καπως σε οδηγικη αισθηση, αποδοτικοτητα φρενων, και εικονα εσωτερικου. Στην πλουσια εκδοση εμενα μ αρεσει εσωτερικα.
-
Έχοντας το Baleno 1.2 με 14.000 χλμ μέση κατανάλωση μου δείχνει 4.3!!! με κανονική οδήγηση.
Απόλυτα ευχαριστημένος. -
Αυτό το 'κανονική οδήγηση' από μόνο του, δε λέει τίποτα. Μόνο σε καμιά επαρχιακή φλαταδούρα είναι εφικτά τέτοια νούμερα οπότε στατιστικά δεν αποτελούν ασφαλές δείγμα. Χώρια το υποκειμενικό του θέματος που κανονική οδήγηση μπορεί για κάποιον να είναι οι κόφτες.
Πχ σήμερα που πήγα με το Peugeot (1.2Τ ΕΑΤ6) στη δουλειά (Ν. Ψυχικό-Λ. Αθηνών), το trip έλεγε 11.1λτ. Τα διπλά δηλαδή απ' όσο γράφει σε μία επαρχιακή διαδρομή.
-
Και αυτο παλι υπερβολη ειναι, κανονικη οδηγηση να σημαινει να οδηγεις με κοφτες. Οποιος νομιζει οτι οδηγει φυσιολογικα φτανοντας στο οριο τον κινητηρα του, κανει λαθος.
Αν δεν επιταχυνεις σαν να κυνηγας τον χρονο, αλλαζεις σχεση στο κιβωτιο μεχρι τις 2500-3000 στροφες και πηγαινεις στην πολη απο 50-70 μια χαρα κανονικη οδηγηση θεωρηται.
Παντως ολος ο ξενος τυπος, τα ειδικα σαϊτ καταναλωσεων, οσους εχω ρωτησει, οσοι γραφουν σε ξενα φορουμ, οσοι γραφουν σε αυτο το φορουμ ολοι εκει κοντα ειναι +- 0.8 απο τα 5 λιτρα μικτη
https://www.honestjohn.co.uk/realmpg/suzuki/baleno-2016
Τα 200 κιλα κατα μεσο ορο ελαφρυνσης του βαρους σε συγκριση με ολη την υπολοιπη κατηγορια τελικα ειναι σημαντικα για την καταναλωση, περισσοτερο απο οσο θα περιμενε κανεις.
Παρεπιπτοντως το 208 με το αυτοματο πρεπει να ναι απολαυση. Εχω την αισθηση πως και το μπαλενο παιρνει ακριβως το ιδιο κιβωτιο της αισιν.
-
Το 'κανονική οδήγηση' όμως δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον οδηγό. Αφορά και τις συνθήκες στις οποίες οδηγά. Όταν θέλω 45' για μία διαδρομή των 20', πράγμα που σημαίνει ότι θέλοντας και μη θα κάτσω ακινητοποιημένος ή με 1η-2α για ώρα, τότε η όποια επιδίωξή μου πάει περίπατο. Το ίδιο και η οικονομία στο καύσιμο.
(Μιλάμε πάντα για χειροκίνητο 1.2 βενζίνης με 90hp, σωστά?)
Καλό είναι το ΕΑΤ6 δεδομένης της κατηγορίας. Δεν είναι ούτε 8αρι ZF βέβαια, ούτε DSG.
-
Ε ενταξει το σταματα ξεκινα, σιγουρα δεν μπορει αν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα. Αλλα και παλι καλο ειναι να γραψουν ιδιοκτητες του εδω σε αναλογες περιπτωσεις τι καταναλοωση εχουν για συγκριση.
Ναι για το απλο 1.2 μιλαω, το οποιο στην ημι υβριδικη του εκδοση εχει εξτρα μοτερακι ηλεκτρικο το οποιο μπουσταρει στις εκκινησεις σε μποτιλιαρισμα, χρησιμοποιοντας λιγοτερο καυσιμο ο κινητηρας. Συμφωνα με τη σουζουκι στην πολη μεσα εξοικονομει μεχρι και 0.8 εναντι του απλου στις ιδιες διαδρομες. Βοηθα ομως και στο τραβηγμα μιας και προσθετει εξτρα κιλα ροπης και κανει την οδηγηση ακομα πιο αναλαφρη παρα το γεγνος οτι ειναι ατμοσφαιρικο.
Σε γενικα πλαισια το αυτοκινητο εχει την καλυτερη καταναλωση της κατηγοριας. Ακομα πιο εντυπωσιακο ειναι το τουρμπο που για τη δυναμη του αναλογικα ειναι ακομα πιο οικονομικο
Στα αλλα ενα π,χ πεζο 208 προσφερει πιο οδηγοκεντρικα στοιχεια.
Dsg λογω ταχυτητας εννοεις, γιατι ειδαλλως το Εατ6 πιστευα οτι ειναι πιο πολιτισμενο και απαλο.
@edit, βρηκα δοκιμη μακρας διαρκειας του τουρμπο που αναφερει 5,55 λ/100 μικτης μετρημενη κατα την διαρκεια της δοκιμης
http://www.autoexpress.co.uk/suzuki/bal ... uki-balenoΑν το καλοσκεφτει κανεις ειναι καλυτερη ή ιση καταναλωση απο ντιζελ αυτοκινητα με παρομοια ιπποδυναμη
-
-
Εγώ πιστεύω ότι έχω 1λτ περίπου μεγαλύτερη κατανάλωση από το 1.2. Σε πραγματικές μεικτές συνθήκες παίζει στο 5.5λτ από γέμισμα σε γέμισμα. Γνωστός που έχει το 1.2 μου λέει ότι έχει κάτσει εδώ και μερικές χιλιάδες χμ κάτω από 5λτ.
Πήγα σήμερα και είδα από μέσα με λεπτομέρεια κλιο και φιέστα και τα συνέκρινα με το μπαλένο. Από χώρους δεν υπάρχουν παιδιά. Ρυθμίζοντας τη θέση του οδηγού (είμαι 1.90 ύψος) όπως και στο μπαλένο, πίσω δεν χωρούσα ούτε να μπω στο φιέστα. Πολύ στενό επίσης το φιέστα σε σχέση με το μπαλένο. Κακή εντύπωση μου έκαναν επίσης τα στενά του καθίσματα. Ωραίο το ταμπλό, αλλά από συναρμολόγηση δεν λέει τίποτα ιδιαίτερο. Κομμάτια του ταμπλό κουνιούνται και ειδικά κάποια φιλέτα που είναι στο σημείο που ακουμπάει η πόρτα στο ταμπλό. Οι κεντρικοί περιστροφικοί διακόπτες έχουν τζόγο οι πόρτες είναι από σκληρό πλαστικό κτλ. Φαίνεται πιο όμορφο βέβαια αλλά σιγά τη διαφορά πια.. Επίσης δεν μου άρεσε ότι είναι πολύ μινιμαλ όλα μέσα. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε πολύ μικρό-κλειστοφοβικό αμάξι. Απέξω είναι κουκλί βέβαια, ωραίο και στο δρόμο, αλλά δεν θα το αγόραζα. Σκεφτόμουνα κάποια στιγμή για το ST αλλά με ξενερώνει που είναι τόσο μικρό μέσα.
Το κλιό θεωρώ ότι είναι το πιο ωραίο σε εμφάνιση. Απέξω έχει το αποτύπωμα του μπαλένο σε όγκο αλλά και αυτό μέσα είναι στενάχωρο. Όχι τόσο όσο το φιέστα βέβαια.
Τέλος πάντων στα 4μ δεν υπάρχει πιο ευρύχωρο σε αντίστοιχη τιμή και τόσο χαμηλό βάρος (το χαμηλό βάρος θα έχει όφελος και σε άλλες περιφερειακές φθορές σε βάθος χρόνου). Ο συνδυασμός αυτός με τα οικονομικά του μοτέρ είναι ό,τι πρέπει για τον budget minded και για όποιον θέλει οικογενειακό στα 4μ.
Κάποια στιγμή θα του βάλω ένα καλύτερο τακάκι-δίσκο και θα είναι jet. -
2o Service στο baleno 2ο χρόνο με 14.500χμ.
Αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, υγρών φρένων και ο τυπικός έλεγχος, αλλαγή στις μπαταρίες στα κλειδιά και 2 ασφάλειες που μάλλον έκαψα με τα σκουπάκια 119ε με απόδειξη. -
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
...αλλαγή στις μπαταρίες στα κλειδιά...Στα κλειδιά του αυτοκινήτου? Γιατί τόσο σύντομα?
-
Panasonic ήτανε οι μπαταρίες. Δεν τελειώσανε, απλά έβγαζε μήνυμα στο ταμπλό για χαμηλή στάθμη. Μπορεί το keyless entry να τις ξεζουμίζει, δεν ξέρω. Θα δούμε πόσο θα κρατήσουν αυτές.
-
1.2 90 άλογα, 9000 χιλιόμετρα, το 90% των οποίων σε σταμάτα ξεκίνα στην Αθήνα, σε κακές κυκλοφοριακές συνθήκες δλδ. Το τριπ είναι στα 6.0 ακριβώς. Η πραγματική κατανάλωση άντε να είναι 0.2 - 0.3 παραπάνω, πρέπει να ξανατεστάρω με τα γεμίσματα στο βενζινάδικο. Για χιλιόμετρα πόλης θεωρώ ότι η κατανάλωση είναι σούπερ. Τα υπόλοιπα τα χουμε πει και σε προηγούμενες σελίδες, δλδ όσα αφορούν την πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Ξανασχολιάζω για τα φρένα, όποιος λέει ότι είναι μέτρια προφανώς οδηγεί ίσως πιο νευρικά και με μεγαλύτερες ταχύτητες από το μέσο οδηγό πόλης. Για το τάργκετ γρουπ που απευθύνεται το αυτοκίνητο έχει μια χαρά φρένα (η έκδοσή μου ειναι GLX, έχει και πίσω δισκόφρενα). Νομίζω το 1ο σέρβις θα είναι στα 10.000, αν δεν κάνω λάθος, θα ενημερώσω σχετικά εδώ αν υπάρχει κάτι περίεργο.
Suzuki Baleno II