-
@npapanik said in Suzuki Baleno II:
@atevagge1983 said in Suzuki Baleno II:
@npapanik said in Suzuki Baleno II:
Καλησπέρα. Να ρωτήσω τι τύπου λάδι βάζετε;
Το αμάξι το πήρα από έξω και το πρώτο σερβίς το έκανα στην αντιπροσωπεία για να γίνει και έλεγχος συγχρόνως,και έβαλαν 0W-20
Στο συνεργείο που ρώτησα και θα το πάω την επόμενη φορά μου είπε ότι καλό είναι να μπει
5W-30. Και λέει το λάδι 0W-20 είναι για ποιο βόρεια κλίματα πχ Γερμανία..
Ποια είναι η γνώμη σας...;Το manual σου τι λέει;
To αυτοκίνητο είναι το 1,2 με τα 90αλογα και το manual έχει αυτά τα στοιχεία της φωτό
Από την στιγμή που σου προτείνει 0W-16 καλό θα είναι να το ακολουθήσεις.
Σου προτείνω αυτό που είναι πολύ ποιοτικό και σε καλή τιμή για το ιξώδες του:
-
Ξανάβλεπω τώρα το manual και στη τελευταία σελίδα στο εξώφυλλο του βιβλίου γράφει και αυτά..
Άλλα μέσα άλλα στο εξώφυλλο....
Οι απόψεις σας;... -
Ξανάβλεπω τώρα το manual και στη τελευταία σελίδα στο εξώφυλλο του βιβλίου γράφει και αυτά..![Screenshot_2023-12-03-18-
Οι απόψεις σας;...Τι να πω, 0W-20 τότε...
-
Ξανάβλεπω τώρα το manual και στη τελευταία σελίδα στο εξώφυλλο του βιβλίου γράφει και αυτά..
Οι απόψεις σας;...να αλλάξεις μηχανικό.
-
Στην αγγλική έκδοση του manual ξεκινάει με το ιξώδες 0-16 το οποίο το έχει με bold, ενώ στην ελληνική έκδοση ξεκινάει με το ιξώδες 0-20 το οποίο είναι αυτό με bold. Προφανώς το ιξώδες που ταιριάζει στις ελληνικές καιρικές συνθήκες είναι το 0-20 και όχι το 0-16. Αυτός θα είναι ο λόγος που δεν υπάρχει στην ελληνική έκδοση.
-
Χρόνια πολλά παιδιά!
Έχει κανείς θέμα με την επαναφορά του τιμονιού; Μου κάνει κάτι πολύ μικρά σκαλώματα μερικά χιλιοστά από την ευθεία. Όχι πάντα. Ανάλογα με τον καιρό. -
Χρόνια πολλά.
Σαν να είναι αυτόνομο δηλαδή; περιέγραψε το καλύτερα
Κάτι τέτοιο έχω την αίσθηση και σε εμένα το κάνει αλλά οχι πάντα.
Μήπως θυμίζει την μικρή κίνηση που κανει το τιμόνι με το που βάζεις μπροστά;
-
@lap said in Suzuki Baleno II:
Χρόνια πολλά.
Σαν να είναι αυτόνομο δηλαδή; περιέγραψε το καλύτερα
Κάτι τέτοιο έχω την αίσθηση και σε εμένα το κάνει αλλά οχι πάντα.
Μήπως θυμίζει την μικρή κίνηση που κανει το τιμόνι με το που βάζεις μπροστά;
Σαν να κολλάει λίγο και να μην επαναφέρει αβίαστα ελάχιστες μοίρες γύρω από την ευθεία.
-
Αυτό το νιώθω σε αρκετά με ηλεκτρική υποβοήθηση εγώ να πω την αλήθεια.
-
Αυτό ήταν θέμα του baleno και υπήρχαν πολλά παράπονα. Θυμάμαι που το διάβαζα σε ινδικό forum. Πάνε δες το. Ίσως είναι θέμα προγραμματισμού
-
Αυτό ήταν θέμα του baleno και υπήρχαν πολλά παράπονα. Θυμάμαι που το διάβαζα σε ινδικό forum. Πάνε δες το. Ίσως είναι θέμα προγραμματισμού
https://www.team-bhp.com/news/rumour-maruti-suzuki-recall-steering-column-issue
https://www.rushlane.com/maruti-baleno-brezza-s-cross-recalled-in-india-12282118.htmlΚαι όμως έχει γίνει σιωπηλή ανάκληση στην Ινδία..Πρέπει να το ψάξω...
-
Πήγα σήμερα στη Suzuki και κλασσικά, η ίδια απογοητευτική αντιμετώπιση. Μην διαβάζεις τι λένε στο ιντερνετ... Όταν του είπα ότι υπάρχει σχετική οδηγία στην Ινδία, μου είπε ότι δεν έχει κάτι επίσημο από εδώ. Όταν του είπα αν μπορεί να κάνει ένα ερώτημα μήπως δεν έχει πέσει στην αντίληψή του μου είπε ότι πρέπει να πάω το αμάξι μου εκεί μια μέρα να το διαπιστώσει ο ίδιος και να κάνει σχετικό ερώτημα.
Μόλις του είπα ότι λύνεται η κολώνα και γρασάρεται ή επισκευάζεται μου είπε ότι αυτοί δεν μπορούν να βάλουν χέρι στην κολώνα και να την ανοίξουν. Οπότε καταλαβαίνω ότι είναι άσχετοι στο συγκεκριμένο και αν την ανοίξουν δεν ξέρουν να την καλιμπράρουν ξανά..
Κανένας λέει δεν του έχει ξανακάνει το ίδιο παράπονο.., -
Άσχετοι
-
Άσχετοι
Έκανα μια ερώτηση σε φίλο που πάω τα άλλα αμάξια για συντήρηση και μου είπε ότι είναι γνωστό πρόβλημα και το συναντάνε και σε άλλα μοντέλα (χιουντάι, μάζντα 2). Κάποιοι το αφήνουν έτσι. Κάποιοι άλλοι λύνουν την κολώνα και γεμίζουν μια πάστα σαν γράσο το γρανάζι της κολώνας για να πάρει τα μπόσικα. Δουλεύει για αρκετό καιρό έτσι. Διαφορετικά θέλει αλλαγή η κολώνα. Στην αντιπροσωπεία αγνοούν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν με λυσίματα. Αυτό που μου περιέγραψε είναι ακριβώς η διαδικασία που είδα στο youtube από Ινδούς που έκαναν την επισκευή. Ρε παιδιά δεν έχει συναντήσει κανείς άλλος από εδώ αυτό το πρόβλημα; Στιγμιαίο σκάλωμα του τιμονιού γύρω από την ευθεία. Δεν το κάνει πάντα.
-
@poliviosfp said in Suzuki Baleno II:
Ρε παιδιά δεν έχει συναντήσει κανείς άλλος από εδώ αυτό το πρόβλημα; Στιγμιαίο σκάλωμα του τιμονιού γύρω από την ευθεία. Δεν το κάνει πάντα.
Σε Corsa C το χω δει.
-
Έχω την αίσθηση το κάνει και εμένα σε μικρές ταχύτητες μανούβρας αλλα όχι πάντα.
Αλλά από την άλλη Τι να σου πω.... Δεν το έχω προσέξει για να πω σίγουρα.
Γενικά όπως λέει και ο αντονακης το έχω νιώσει σε άλλα αυτοκίνητα με ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού
-
Αν έκανε αυτό το πράγμα κάποιο από όλα τα αυτοκίνητα που έχω αγοράσει θα είχα φρικάρει εντελώς. Τι σκαλώματα του τιμονιού πάνω στην ευθεία λέτε;
Τι θα έκανα εγώ; Στα κεντρικά του Σφακιανάκη. Αρχικά στο συνεργείο και αν έλεγαν "μα και μου", κατευθείαν στην γενική δ/νση στους πάνω ορόφους.
Το έχω κάνει με Swift που είχε πρόβλημα. Ανέβηκα πάνω στα γραφεία, απαίτησα να δω τον δντη του εμπορικού και απαίτησα επιτόπου επίλυση του προβλήματος που είχε. Και έτσι έγινε. -
Δεν είναι ακριβώς σκάλωμα, αυτό που καταλαβαίνω ότι λέει ο Πολύβιος. Επειδή έπαιζα με τιμονιέρα για pc μου θυμίζει μια ανεπαίσθητη κίνηση που κάνουν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.
Έτσι και σε άλλα αυτοκίνητα με ηλεκτρική υποβοήθηση έχω νιώσει να κάνουν κάτι σαν reset γύρω από την ευθεία για χιλιοστά του δευτερολέπτου και το νιώθεις σαν σκάλωμα, ενώ δεν είναι στην ουσία.
-
Αυτό ακριβώς. Εκεί στο κέντρο σα να μη ξέρει αν θα στρίψεις αριστερά ή δεξιά. Σα να μπερδεύεται από τις ανωμαλίες στο δρόμο.
Πιθανώς να νιώθεις και τα γρανάζια του ηλεκτρικού αν γυρνάς ελάχιστα σιγά σιγά το τιμόνι εν στάση.Προφανώς αν μιλάμε για κλείδωμα που απαιτεί δύναμη από τον οδηγό για να ξεκολλήσει, είναι πρόβλημα.
-
@antonakis said in Suzuki Baleno II:
Αυτό ακριβώς. Εκεί στο κέντρο σα να μη ξέρει αν θα στρίψεις αριστερά ή δεξιά. Σα να μπερδεύεται από τις ανωμαλίες στο δρόμο.
Πιθανώς να νιώθεις και τα γρανάζια του ηλεκτρικού αν γυρνάς ελάχιστα σιγά σιγά το τιμόνι εν στάση.Προφανώς αν μιλάμε για κλείδωμα που απαιτεί δύναμη από τον οδηγό για να ξεκολλήσει, είναι πρόβλημα.
Όχι κλείδωμα, ένα μικρό σκάλωμα, το οποίο όμως δεν είναι σωστό, είναι ενοχλητικό και σε αποσυντονίζει στις μικρές διορθώσεις πορείας. Τη γυναίκα μου π.χ. δεν την ενοχλεί. Εγώ δεν το ανέχομαι. Είναι θέμα του γραναζιού τις κολώνας. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν αρχιμάστορα στα κεντρικά; Εδώ είναι βοσκοί..
Σε ένα ξένο site, ευρωπαίος με το ίδιο πρόβλημα μου γράφει
"If you have a garage that's willing to dismantle the steering column and clean and regrease the nylon wheel, it should be a relatively cheap fix - just some grease and 2 hours of labour (as long as nothing gets broken during the process)."
Suzuki Baleno II