-
Εγω συμφωνώ απόλυτα με τη λογική σας. και επαυξάνω λέγοντας ότι οι τιμές των αυτοκινήτων θα αυξηθούν πολύ περισσότερο στο μέλλον για πολλούς λόγους. Πρακτικά όμως μιλώντας στην περίπτωση μου έχω ένα αυτοκίνητο που είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα το άλλαζα μόνο για ένα νέο που αξίζει πραγματικά και δε θα πλήρωνα πάνω από 10.000 γιατι υπάρχει και ο υπουργος οικονομικών-σύζυγος.. επίσης με αυτά που ακους καταλαβαίνεις ότι ...winter is coming οπότε θεωρητικά ας πούμε ότι μπορω να βάλω αγγελία τη δική μου Χ1 και να να τη πουλήσω μόνος μου, πάνω από 24.000 που μου δίνουν. Μπορώ να πάρω τη νέα γενιά Χ1 στα 45.000? για μένα δεν αξίζει... Μπορώ να πάρω άλλο αυτοκίνητο -όχι ηλεκτρικό- ιδανικά υβριδικο -στα 35.000 άντε 40.000 ταβάνι? Δεν έχω βρει κάτι ... Από την άλλη μεριά 2 χρόνια λόγω τηλεεργασίας και πανδημίας το αμάξι στην ουσία δεν χρησιμοποιήθηκε, οπότε φαντάζομαι άνετα με βγάζει για άλλα 5-6 χρόνια. Πάντα όμως θες το νέο και σε τρώει τώρα που βγήκε η νέα X1...
Φαντάζομαι ότι όλοι οι κάτοχοι της F48 έχετε παρόμοιες σκέψεις...
-
Καλησπέρα,
Αξίζει αραγε η αγορά μεταχειρισμένης x1 diesel Με 70.000 χλμ;
Προβληματίζομαι αν θα αντέξει σε βάθος χρόνου ή αν θα είμαι συνέχεια σε συνεργεία.
Σημειωτέων κάνω περίπου 16.000 χλμ το χρόνο -
@superfast5 said in BMW X1 2016:
Καλησπέρα,
Προβληματίζομαι αν θα αντέξει σε βάθος χρόνου ή αν θα είμαι συνέχεια σε συνεργεία.
Σημειωτέων κάνω περίπου 16.000 χλμ το χρόνοΜάντης δεν είναι κανείς να ξέρει αν το αμάξι που θα πάρεις θα βγάλει προβλήματα ή όχι. Ένα κριτήριο είναι η τιμή αγοράς. Πόσο την βρίσκεις; 70.000 για ένα κινητήρα ντίζελ είναι πταίσμα. Δες αν έχει κάνει τα απαιτούμενα σέρβις στην ώρα του πέρα από τον έλεγχο από μηχανικό
-
@tkin73 said in BMW X1 2016:
Καλησπέρα,
Σημειωτέων κάνω περίπου 16.000 χλμ το χρόνοΜάντης δεν είναι κανείς να ξέρει αν το αμάξι που θα πάρεις θα βγάλει προβλήματα ή όχι. Ένα κριτήριο είναι η τιμή αγοράς. Πόσο την βρίσκεις; 70.000 για ένα κινητήρα ντίζελ είναι πταίσμα. Δες αν έχει κάνει τα απαιτούμενα σέρβις στην ώρα του πέρα από τον έλεγχο από μηχανικό
Λίγο κάτω από 30 χιλ. Πλήρες ιστορικό, μηδενικά προβλήματα εως τώρα
-
@tkin73 said in BMW X1 2016:
Καλησπέρα,
Λίγο κάτω από 30 χιλ. Πλήρες ιστορικό, μηδενικά προβλήματα εως τώρα
Εντάξει προφανώς μιλάς για τον 1.5 116. Με την λογική ότι δεν υπάρχει στο νέο μοντέλο ντίζελ σε αυτά τα κυβικά αλλά πας σε 2.0 και 55-60 χιλιάδες είναι μονόδρομος το μεταχειρισμένο Χ1 πετρέλαιο σε αυτά τα λεφτά. Προσπάθησε να το ρίξεις κάνα 1000-1500 και να βάλεις την μεγάλη οθόνη πολυμέσων και ψηφιακα όργανα και θα έχεις φουλ σύγχρονη εμφάνιση.
-
Συγγενής και κυρίως πολύ φίλος, σκέφτεται σοβαρά την περίπτωση δίλιτρης πετρελαιοκίνητης X1 .
Κοιτάξαμε τα της εγχώριας αγοράς , μέτρια πράγματα, μάλλον θα κινηθούμε προς Γερμανία. Η διαδικασία στο ευρύτερο περιβάλλον έχει επαναληφθεί με πολύ καλά αποτελέσματα ( όχι μόνο μία φορά), δε μας τρομάζει αυτό , υπάρχει άνθρωπος εμπιστοσύνης που αναλαμβάνει (αν γίνει θα το φέρουμε οδικώς , οπότε τα έξοδα της νταλίκας , υπολογίζονται ως εκδρομή). Κοιτάμε κυρίως τα bmw approved ,αλλά και αυτό αναλόγως θα εξαρτηθεί.
Ερωτήσεις ,- Παρατηρώ ότι από το fl και μετά έβγαινε κυρίως με τη μεσαία οθόνη ( σε σχέση με την παλαιότερη μικρότερη ) , αξίζει να κοιτάξει για τη μεγάλη οθόνη; Έχω την εντύπωση ότι οι επιλογές συνδεσιμότητας , είναι περιορισμένες στη μάρκα εκείνη την περίοδο.
- Συστήματα όπως το lane keeping assist ( υποθέτω είναι το σηματάκι στο τιμόνι με τις δύο λωρίδες και το τιμονάκι) και acc , δουλεύουν σωστά ή καθώς το μοντέλο είναι από το 2016 στην αγορά είναι ξεπερασμένα; Αξίζει να τα ψάξει; Απαράβατο όρο θέσαμε μέχρι στιγμής, τα full led , και στη Γερμανία παρατηρώ ότι πολλά έχουν και την αυτόματη εναλλαγή σκάλας ( να ήταν μέρος πακέτου ;; δε ξέρω).
- Βλάβες και λοιπά , δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα , διαβάζω καλά λόγια , μόνο για το αυτόματο δε ξέρω, νομίζω η bmw το αναφέρει χωρίς ανάγκη συντήρησης , υποθέτω κάποια στιγμή θα θέλει αλλαγή στα λάδια του , τι στο καλό. Ο άνθρωπός πάντως, είναι συνειδητοποιημένος τι αγοράζει και τα κόστη συντήρησης.
Στην πράξη του βγαίνει το κόστος πέριξ των 30 με 34 , με το τελωνείο ( για fl κυρίως , με εώς 80.000χλμ) , αναλόγως μοντέλου και χιλιομέτρων ( χονδρικός υπολογισμός , αλλά έχουμε απευθυνθεί προφορικά ήδη σε τελώνη ) . Κοίταξε και καινούργιο , δεν καλύπτεται από κάτι . Το tuscon , δεν του άρεσε οδηγικά και εμφανισιακά , η cc παρόμοια δε του έκατσε το ecvt, βενζίνη ατμοσφαιρική , επιπέδου Cx-30 , δε τη συζητάει καν . Ε, δεν υπάρχουν και πολλά ( απαράβατος κανόνας και η τετρακίνηση). Σου λέει τόσα λεφτά θα δώσω και να συμβιβαστώ με κάτι που δεν με ενθουσιάζει; Δεν επέμενα περισσότερο.... Κοιτάξαμε και μεταχειρισμένο tiguan , αρκετά φθηνότερα αυτά, αλλά το dsg μας αποτρέπει.
Πετρέλαιο , ζεί επαρχία, δεν τον προβληματίζει το μέλλον, κυβικά και φόρους (μαθημένος και αυτός μία ζωή στο πλήρωνε) δε τον νοιάζει πλέον (συνήθισε) , οπότε , όποια παρατήρηση επί των παραπάνω ευπρόσδεκτη.
-
Κανονικα έναν που έχει ακρες να φέρει αμάξι από Γερμανία χωρίς ρίσκο δεν θα έπρεπε να τον απασχολεί τι οθόνη θα έχει το αμάξι.
Ας έχει ότι θέλει θα πρέπει να μπορεί να την αλλάξει εύκολα. -
@civil357 said in BMW X1 2016:
- Παρατηρώ ότι από το fl και μετά έβγαινε κυρίως με τη μεσαία οθόνη ( σε σχέση με την παλαιότερη μικρότερη ) , αξίζει να κοιτάξει για τη μεγάλη οθόνη; Έχω την εντύπωση ότι οι επιλογές συνδεσιμότητας , είναι περιορισμένες στη μάρκα εκείνη την περίοδο.
Μια χαρα είναι η μεσαία (8,8) οθόνη. Η μεγάλη (12,5) εμπαινε ως option και αισθητικά καθεται καπως αγαρμπα.
Το lci (facelift) έχει καλή συνδεσιμότητα αρκει να έχει το πακέτο με εργοστασιακό navigation.. τοτε έχει και εργοστασιακό ασύρματο Apple CarPlay. Android Auto δεν παίζει μαμα στην F48- Συστήματα όπως το lane keeping assist ( υποθέτω είναι το σηματάκι στο τιμόνι με τις δύο λωρίδες και το τιμονάκι) και acc , δουλεύουν σωστά ή καθώς το μοντέλο είναι από το 2016 στην αγορά είναι ξεπερασμένα; Αξίζει να τα ψάξει; Απαράβατο όρο θέσαμε μέχρι στιγμής, τα full led , και στη Γερμανία παρατηρώ ότι πολλά έχουν και την αυτόματη εναλλαγή σκάλας ( να ήταν μέρος πακέτου ;; δε ξέρω).
Σωστά δουλευουν... οπως και η αυτοματη εναλλαγή σκαλας (εμπαινε και με retrofit αυτή)
- Βλάβες και λοιπά , δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα , διαβάζω καλά λόγια , μόνο για το αυτόματο δε ξέρω, νομίζω η bmw το αναφέρει χωρίς ανάγκη συντήρησης , υποθέτω κάποια στιγμή θα θέλει αλλαγή στα λάδια του , τι στο καλό. Ο άνθρωπός πάντως, είναι συνειδητοποιημένος τι αγοράζει και τα κόστη συντήρησης.
Δεν βγαζουν κατι τα πετρέλαια.
Στα διλιτρα εχει καλό αυτόματο. Για την αλλαγη λαδιου διιστανται οι απόψεις. Καποιοι δεν τα πειράζουν καποιοι που αλλαξαν ειχαν θέματα! -
@iceman7 said in BMW X1 2016:
Στα διλιτρα εχει καλό αυτόματο. Για την αλλαγη λαδιου διιστανται οι απόψεις. Καποιοι δεν τα πειράζουν καποιοι που αλλαξαν ειχαν θέματα!Με κάλυψες αρκετά, ευχαριστώ πολύ.
Ότι βλέπει εκ Γερμανίας μεσαίες - μεγάλες οθόνες , όλες , έχουν εργοστασιακό navi . Κοινώς λοιπόν, η μεσαία δεν έχει καμία συνδεσιμότητα (σωστά καταλαβαίνω....). Προφανώς μόνο usb και ότι παίζει ( τραγούδια π.χ.) από το κινητό . Όλη η απορία, γιατί η μεγάλη προσθέτει ένα κόστος κάπου στα 1.000 στην αξία για παρόμοια οχήματα ( συνήθως είναι πιο ακριβές εκδόσεις) και κανένα 300αρι στον εκτελωνισμό. Πρακτικά δεν αξίζει , αλλά εξωτερικές πηγές δεν το πολύ συζητά και η μεγάλη , θεωρητικά δεν έχει να ζηλέψει πολλά από ένα σύγχρονο άλλο σύστημα της αγοράς. -
Στα διλιτρα εχει καλό αυτόματο. Για την αλλαγη λαδιου διιστανται οι απόψεις. Καποιοι δεν τα πειράζουν καποιοι που αλλαξαν ειχαν θέματα!Με κάλυψες αρκετά, ευχαριστώ πολύ.
Ότι βλέπει εκ Γερμανίας μεσαίες - μεγάλες οθόνες , όλες , έχουν εργοστασιακό navi . Κοινώς λοιπόν, η μεσαία δεν έχει καμία συνδεσιμότητα (σωστά καταλαβαίνω....). Προφανώς μόνο usb και ότι παίζει ( τραγούδια π.χ.) από το κινητό . Όλη η απορία, γιατί η μεγάλη προσθέτει ένα κόστος κάπου στα 1.000 στην αξία για παρόμοια οχήματα ( συνήθως είναι πιο ακριβές εκδόσεις) και κανένα 300αρι στον εκτελωνισμό. Πρακτικά δεν αξίζει , αλλά εξωτερικές πηγές δεν το πολύ συζητά και η μεγάλη , θεωρητικά δεν έχει να ζηλέψει πολλά από ένα σύγχρονο άλλο σύστημα της αγοράς.Δεν είπα ότι η μεσαια δεν έχει συνδεσιμότητα. Η συνδεσιμότητα δεν πάει με την οθόνη αλλά με το head unit
Αν είναι από 2018 και μετά έχει idrive 6 ως λειτουργικό που παίρνει CarPlay είτε με συνδρομή από το site bmw connected είτε remotely. Αν έχει και εργοστασιακό Navi τότε μπορεί να έχει και μαμά το CarPlay ή να ενεργοποείται ακόμα ευκολότερα remotely.Αν θες μπες στο bmwx1club.gr να δεις λεπτομέρειες ή να ανεβάσεις vin από τον έμπορο να σου πούμε με σίγουρια τι έχει και πως λειτουργεί.
-
Ότι βλέπει εκ Γερμανίας μεσαίες - μεγάλες οθόνες , όλες , έχουν εργοστασιακό navi . Κοινώς λοιπόν, η μεσαία δεν έχει καμία συνδεσιμότητα (σωστά καταλαβαίνω....). Προφανώς μόνο usb και ότι παίζει ( τραγούδια π.χ.) από το κινητό . Όλη η απορία, γιατί η μεγάλη προσθέτει ένα κόστος κάπου στα 1.000 στην αξία για παρόμοια οχήματα ( συνήθως είναι πιο ακριβές εκδόσεις) και κανένα 300αρι στον εκτελωνισμό. Πρακτικά δεν αξίζει , αλλά εξωτερικές πηγές δεν το πολύ συζητά και η μεγάλη , θεωρητικά δεν έχει να ζηλέψει πολλά από ένα σύγχρονο άλλο σύστημα της αγοράς.Δεν είπα ότι η μεσαια δεν έχει συνδεσιμότητα. Η συνδεσιμότητα δεν πάει με την οθόνη αλλά με το head unit
Αν είναι από 2018 και μετά έχει idrive 6 ως λειτουργικό που παίρνει CarPlay είτε με συνδρομή από το site bmw connected είτε remotely. Αν έχει και εργοστασιακό Navi τότε μπορεί να έχει και μαμά το CarPlay ή να ενεργοποείται ακόμα ευκολότερα remotely.Αν θες μπες στο bmwx1club.gr να δεις λεπτομέρειες ή να ανεβάσεις vin από τον έμπορο να σου πούμε με σίγουρο μια τι έχει και πως λειτουργεί.
Ευχαριστώ .
Εφόσον ωριμάσει περαιτέρω , πιστεύω θα "ενοχλήσει" και στο εξειδικευμένο forum. -
Καλησπέρα σε όλους.
Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο/ δοκιμασμένο εγκαταστάτη για αλλαγή της εργοστασιακής οθόνης με κάποια με μεγαλύτερη διαγώνιο και android auto? -
@m-a-r-i-o said in BMW X1 2016:
Καλησπέρα σε όλους.
Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο/ δοκιμασμένο εγκαταστάτη για αλλαγή της εργοστασιακής οθόνης με κάποια με μεγαλύτερη διαγώνιο και android auto?Αθήνα ;
-
-
@m-a-r-i-o said in BMW X1 2016:
Αθήνα ;
Ναι
Pancar
BMW Μπάιλας
Καλογεροπουλος
Δραγκιωτης -
Ο φίλος - συγγενής , τελικά αγόρασε και κατ' επέκταση οδήγησα.
Τέλος του 19 δίλιτρο πετρέλαιο , αυτόματο και τετρακίνητο. Περίεργη διαμόρφωση , είναι σίγουρα advantage , αλλά έχει τα sport καθίσματα , το πακέτο με τα βοηθήματα ( εναλλαγή σκάλας, υποβοήθηση λωρίδας κ.λπ.) και την μεγάλη οθόνη . Δώρο τα χειμερινά σε γνήσιες ζάντες bmw ! Δεν είναι premium selection , για να γράψω για τυχόν εγγύηση. Χιλιόμετρα 61.000.
Τελικά αν ένα αυτοκίνητο είναι καλό , "γερνάει" και όμορφα.
Ωραίο τιμόνι ( όχι κάτι συγκλονιστικό ) , πρόθυμο στην είσοδο της στροφής ( δεν πίεσα περισσότερο) , άνετο (σχετικά) και αθόρυβο με πολύ ωραία αίσθηση στον αυτοκινητόδρομο πολύ καλός και γραμμικός κινητήρας ( 18d ), "κρύος" ακούγονταν λίγο βέβαια , και πολύ ωραίο κιβώτιο. Εδώ προσπαθώ να συγκρίνω με το 8αρι της C5 , που το έχω οδηγήσει αρκετά , υποπτεύομαι ότι της X1 είναι λίγο καλύτερο, έδειχνε σίγουρα, μεγαλύτερη προθυμία στο κατέβασμα . Εσωτερικά , καθώς δεν είμαι και ψείρας , δε βρήκα κανένα ορατό ψεγάδι χρήσης, αλλά επιμένω δεν είμαι και ο καλύτερος σε αυτό , τα στάνταρ μου είναι πολύ χαμηλά. Ωραία καθίσματα πάντως , πολύ ωραία!
Κοινώς , δε βρίσκω κάτι το οποίο να υστερεί σε σχέση με τα καινούργια της αγοράς ( εκτός της καινουργίλας) , στην τιμή που το αγόρασε ( πρέπει να πήγε λίγο πάνω από τα 32 και η τιμή του "ενδιάμεσου" , ήταν φιλική ) , το δε φλ , είναι και όμορφο! Ο.κ. τα φορολογικά είναι εκτός του αυτοκινήτου.
Δε το κρύβω , ζήλεψα και μου μπήκαν , σκέψεις...
-
Ο φίλος - συγγενής , τελικά αγόρασε και κατ' επέκταση οδήγησα.
Τέλος του 19 δίλιτρο πετρέλαιο , αυτόματο και τετρακίνητο. Περίεργη διαμόρφωση , είναι σίγουρα advantage , αλλά έχει τα sport καθίσματα , το πακέτο με τα βοηθήματα ( εναλλαγή σκάλας, υποβοήθηση λωρίδας κ.λπ.) και την μεγάλη οθόνη . Δώρο τα χειμερινά σε γνήσιες ζάντες bmw ! Δεν είναι premium selection , για να γράψω για τυχόν εγγύηση. Χιλιόμετρα 61.000.
Τελικά αν ένα αυτοκίνητο είναι καλό , "γερνάει" και όμορφα.
Ωραίο τιμόνι ( όχι κάτι συγκλονιστικό ) , πρόθυμο στην είσοδο της στροφής ( δεν πίεσα περισσότερο) , άνετο (σχετικά) και αθόρυβο με πολύ ωραία αίσθηση στον αυτοκινητόδρομο πολύ καλός και γραμμικός κινητήρας ( 18d ), "κρύος" ακούγονταν λίγο βέβαια , και πολύ ωραίο κιβώτιο. Εδώ προσπαθώ να συγκρίνω με το 8αρι της C5 , που το έχω οδηγήσει αρκετά , υποπτεύομαι ότι της X1 είναι λίγο καλύτερο, έδειχνε σίγουρα, μεγαλύτερη προθυμία στο κατέβασμα . Εσωτερικά , καθώς δεν είμαι και ψείρας , δε βρήκα κανένα ορατό ψεγάδι χρήσης, αλλά επιμένω δεν είμαι και ο καλύτερος σε αυτό , τα στάνταρ μου είναι πολύ χαμηλά. Ωραία καθίσματα πάντως , πολύ ωραία!
Κοινώς , δε βρίσκω κάτι το οποίο να υστερεί σε σχέση με τα καινούργια της αγοράς ( εκτός της καινουργίλας) , στην τιμή που το αγόρασε ( πρέπει να πήγε λίγο πάνω από τα 32 και η τιμή του "ενδιάμεσου" , ήταν φιλική ) , το δε φλ , είναι και όμορφο! Ο.κ. τα φορολογικά είναι εκτός του αυτοκινήτου.
Δε το κρύβω , ζήλεψα και μου μπήκαν , σκέψεις...
Ωραίο το διλιτρο!
Η βαση του μπορεί να ειναι advantage αλλά πανω σε αυτή βαζεις ότι θες! Τα βοηθηματα νομίζω παντως ήταν στανταρ στη διλιτρη!Το F48lci είναι από τα καλύτερα γηινα BMW
-
Απο τη χθεσινή εκδρομή του Χ1 Greek Club στη Βοιωτία!
Ασπρα Σπίτια για πρωινό καφέ, μετά έξω από τη Λιβαδειά σε σπεσιαλ ταβέρνα για ψητά και τέλος απογευματινό καφέ/γλυκό στις Πηγές Κρύας!
300+ χλμ με δρόμο για κάθε γούστο (αυτοκινητόδρομος, επαρχιακός, στροφιλκίκι) τα περισσότερα σε κονβόι!Αντε να μας δω και εδω!
-
Τουαλέτα μετά από όλα αυτά, πού;
-
Ωραία βόλτα....κάποτε πήγαινε συχνά λόγω συγγενών εκεί γύρω.
Αντε να μας δω και εδω!
Δεν έχουμε bmw εδώ, οπότε τέτοιες εκδρομές απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες....χαχαχα!!
BMW X1 2016