-
@kkostask said in BMW X1 2016:
Με 1200 ευρώ για βλάβες, ψιλοχαζές μάλιστα, σε 10 χρόνια δεν θεωρείται ένα αυτοκίνητο αναξιόπιστο. Είναι και λίγο θέμα τύχης αν κρίνω από τον συγγενή με Χ5 που έδωσε 7 χιλιάρικα σε ένα τρίμηνο και την πούλησε με 117.000 χλμ να ησυχάσει.
Βέβαια το ταπεινό c4 μου βγήκε πιο αξιόπιστο με 520 σε 10,5 χρόνια και 204κ χλμ….Ειναι ντηζελ αρα μπορει να φορτωσει χμ, 200 χιλ δεν ειναι τιποτα. Δευτερον κανει διαδρομες στην επαρχια σε ανοικτους δρομους, ιδανικες για αυτο το αμαξι.
Το οτι παντως δεν εχει αλλαξει κομματια στην αναρτηση μαλλον θα ειναι καλοι οι δρομοι που χρησιμοποιει.
-
@wantone said in BMW X1 2016:
@kkostask said in BMW X1 2016:
Με 1200 ευρώ για βλάβες, ψιλοχαζές μάλιστα, σε 10 χρόνια δεν θεωρείται ένα αυτοκίνητο αναξιόπιστο. Είναι και λίγο θέμα τύχης αν κρίνω από τον συγγενή με Χ5 που έδωσε 7 χιλιάρικα σε ένα τρίμηνο και την πούλησε με 117.000 χλμ να ησυχάσει.
Βέβαια το ταπεινό c4 μου βγήκε πιο αξιόπιστο με 520 σε 10,5 χρόνια και 204κ χλμ….Ειναι ντηζελ αρα μπορει να φορτωσει χμ, 200 χιλ δεν ειναι τιποτα. Δευτερον κανει διαδρομες στην επαρχια σε ανοικτους δρομους, ιδανικες για αυτο το αμαξι.
Το οτι παντως δεν εχει αλλαξει κομματια στην αναρτηση μαλλον θα ειναι καλοι οι δρομοι που χρησιμοποιει.
Για να μην βγούμε πολύ οφ, βλέπω ακόμα και το 208 μου που κάνει εντελώς διαφορετικά χιλιόμετρα από c4 να μην έχει θέματα με απάρτια της ανάρτησης. Πχ πίσω φοράει ακόμα τα μαμά αμορτισέρ και είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρά το καθημερινό ξύλο σε καρόδρομους και χωματόδρομους. Εικάζω πως έχει μεγάλη σχέση ο τρόπος οδήγησης, να μην παίρνεις φόρα και να πέφτεις με τα χίλια σε κάθε λακκούβα.
-
@nickthetrib said in BMW X1 2016:
Αλήθεια τι κάνει ο emperor (Βασίλης)???
Αν κατάλαβα καλά αυτός γράφει.
Και πρόγραμμα δεν της είχε περάσει;;;Μια χαρά ειναι, τα λέμε συχνά. Πρόγραμμα ναι, όπως είπε ο Στέφανος, εδώ και αρκετά χρόνια.
-
@wantone said in BMW X1 2016:
Χάλια ειναι οι δρόμοι που πάει, περιφερειακή δρόμοι στην Ήπειρο!
-
Έλα να δεις πέριξ της Θέρμης τι ωραία που τα έχει κάνει η δημαρχάρα….κάθε δέκα μέτρα σταυροκοπιέσαι.
-
@iceman7 said in BMW X1 2016:
@fanis75 said in BMW X1 2016:
Μια αναφορά χρήσης, από χρήστη του φόρουμ (δεν θέλει για δικούς του λόγους να γράψει), μετά από 9 χρόνια και 200.000χλμ!!
Μου την έστειλε και μου είπε εαν θέλω να την ανεβάσω - την βρίσκω πολύ χρήσιμη οπότε και το κάνω!ΥΓ: Δικό μου σχόλιο: οι βλάβες είναι τίποτα που έβγαλε και η αξιοπιστία παίρνει 10' (του το είπα!!), αλεξίσφαιρο αμάξι.
Μιας και συμπλήρωσα 200.000 χλμ. με την αυτόματη τετρακίνητη Χ1 20d, μοντέλο του 2015 – συμπληρώνει 9 χρόνια σε ενάμιση μήνα – σκέφτηκα να καταγράψω τις εμπειρίες μου – θετικές και αρνητικές - όλα αυτά τα χρόνια, σαν απολογισμό από τη συμβίωση μαζί της.
Αναφορικά με την ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού έχω να πω ότι αποδεικνύεται σε υψηλά επίπεδα. Μικροφθορές έχω εντοπίσει μόνο σε ένα κουμπί στο ραδιόφωνο και κάποιες γρατσουνιές από τις «γάτες» – κόρες που «μεγάλωσαν» μέσα στο αμάξι…Τα υλικά στο επάνω μέρος της καμπίνας παραμένουν μαλακά, ενώ στο κάτω μέρος τα πλαστικά είναι σκληρά, αν και χωρίς φθορές. Πάντως επειδή έτυχε να μπω στη νέα X1 (βασική έκδοση όμως…) τα υλικά σίγουρα δεν ήταν καλύτερα…Σχετική «φθορά» εντοπίζω και στα λάστιχα στις πόρτες με αποτέλεσμα η ηχομόνωση να μην είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο με όταν αγόρασα το αμάξι. Και πάλι όμως μπορείς να κινείσαι με ταχύτητες πάνω από 120-140, να ψιθυρίζεις και ο διπλανός σου να σε ακούει καθαρά.Στα θετικά να γράψω ότι ο χώρος αποσκευών όλα αυτά τα χρόνια που είχαμε μικρά παιδιά ήταν σωτήριος. Το τι έχουμε κουβαλήσει δεν περιγράφεται…και ενώ έχω μπαγκαζιέρα οροφής δεν χρειάστηκε να τη βάλουμε ποτέ πάνω…Από την άλλη πλευρά η καμπίνα αν και είναι άνετη, δεν είναι κορυφαία. Μπήκα στη νέα Χ1 και είδα διαφορά, καθώς έχει μεγαλώσει αισθητά. Βέβαια το αμάξι είναι κάτω από 4,5 μέτρα μήκος…Αν κάποιος θέλει μεγαλύτερους χώρους…πρέπει να πάει σε μεγαλύτερο, πράγμα που δεν καμιά περίπτωση δεν ήθελα…
Στα αρνητικά να προσθέσω ότι προφανώς ο πίνακας οργάνων είναι ξεπερασμένος ιδίως σε σύγκριση με τους ψηφιακούς που υπάρχουν πλέον. Σε λιγότερο σημαντικά απαράδεκτη είναι η θέση του start stop! Πίσω από το τιμόνι, ουσιαστικά για κάποιον με το δικό μου ύψος δεν φαίνεται! Επίσης, το έχω καταγράψει και παλιότερα, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έχει ενεργοποιηθεί κάποιες φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο, χωρίς ευτυχώς να με φέρει σε κίνδυνο! Τέλος δεν έχει ευρύχωρο ντουλαπάκι.Αναφορικά με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου η κύλιση παραμένει απολαυστική και κορυφαία ΑΛΛΑ σε καλό οδόστρωμα. Η σκληρή ανάρτηση κάνει το αμάξι να κοπανάει σε κακοτεχνίες και αυτό ενοχλεί. Σε εθνικούς δρόμους με καλή άσφαλτο απολαμβάνεις κάθε μέτρο. Σε επαρχιακούς με λακκούβες…μπορεί και να λυπάσαι το αμάξι σου…
Το κράτημα ιδίως με τη λειτουργία της τετρακίνησης και με καλά λάστιχα είναι εξαιρετικό. Έχω απολαύσει το αμάξι σε πολλές διαδρομές και πολλές από αυτές σε πραγματικά πολύ δύσκολους δρόμους στους οποίους το αμάξι ανταποκρίνεται άριστα.
Γενικά, στο κομμάτι της οδηγικής συμπεριφοράς η Χ1 εξακολουθεί να με ικανοποιεί πλήρως. Το απίστευτο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και το πρόγραμμα που πρόσθεσε 40-50 άλογα στα αρχικά 190 του κινητήρα κάνουν το αμάξι πραγματικά άνετο ιδίως σε ανοιχτό δρόμο. Κάθε λογική προσπέραση είναι παιχνιδάκι και δεν το σκέφτεσαι καν!
Η κατανάλωση με ήπια οδήγηση παραμένει στα 6-6,5 σε ανοιχτό δρόμο και περίπου 8 μέσα στην πόλη. Αυτή τη στιγμή έχω 6,3 στις τελευταίες 6000+ χλμ.Στα αρνητικά δεν θα μπορούσα να μην γράψω για την αξιοπιστία. Αν και ακούω από μηχανικούς και γνωστούς ότι δεν θα έπρεπε να γκρινιάζω «επειδή τα νέα αυτοκίνητα βγάζουν τρελές βλάβες και αυτά που έχει βγάλει το δικό σου είναι πταίσματα», εγώ θα τα γράψω, για να τα ξέρει όποιος σχεδιάζει να πάρει ένα τέτοιο αμάξι:
- Πρόβλημα έβγαλε κάποια στιγμή η πολλαπλή εισαγωγής και ήθελε αλλαγή. Ξεκάθαρη αστοχία της bmw με κόστος 300 ευρώ.
- Η egr ήταν προβληματική εξαρχής. Την άλλαξα στα 100000+ χλμ με δική μου επιβάρυνση (κόστος 300 ευρώ) και ξανά πριν μερικές χιλιάδες χλμ. σε ανάκληση της bmw (δεν πλήρωσα τίποτα τη δεύτερη φορά). Ξεκάθαρη αστοχία της bmw και αυτό!
- Κάποια στιγμή αλλάξαμε τη δεξιά μπροστά βάση μηχανής, πρόβλημα που βγάζουν οι περισσότερες Χ1 όπως ομολόγησε ο μηχανικός μου. Ξεκάθαρη αστοχία της bmw και αυτό: κόστος 200 ευρώ.
- Στα 185.000 χάλασε η πεταλούδα γκαζιού. Εδώ δεν θα κατηγορήσω την bmw αλλά το βαρύ ποδάρι μου, καθώς όπως μου είπε ο μηχανικός μου, μόνο το δικό μου αμάξι έβγαλε τέτοιο πρόβλημα! (χαχα). Βρήκαμε μια σχεδόν καινούρια και την αλλάξαμε με συνολικό κόστος κάτω από 400 ευρώ (καινούρια αν θυμάμαι καλά έχει 550+)
Αυτές είναι οι βλάβες των 9 χρόνων και 200.000 χλμ. που έχω το αμάξι με συνολικό κόστος περίπου 1200 ευρώ. Εννοείται ότι θα προτιμούσα να μην τα είχα πληρώσει, αλλά εξαρχής ήξερα ότι παίρνοντας bmw δεν θα έχω την αξιοπιστία π.χ. ενός honda: η γυναίκα μου έχει honda jazz του 2005 στο οποίο αλλάζουμε μόνο λάδια και κάποια στιγμή χάλασε και ένας αισθητήρας των 50 ευρώ…Από την άλλη δεν θα ήθελα να οδηγώ το jazz εκτός πόλης – μέσα στην πόλη είναι σούπερ! – και θα ξαναπλήρωνα τα 1200 ευρώ για να έχω την Χ1…
Τα service της Χ1 είναι πραγματικά πολύ οικονομικά, αλλά εκτός αντιπροσωπίας…Τις περισσότερες φορές είναι στα 100 ευρώ…Στα «αρνητικά» να γράψω ότι τα run flat ελαστικά που φοράει είναι ακριβά, καθώς κοστίζουν 600+ ευρώ. Ωστόσο, δεν τα αλλάζω γιατί προσφέρουν ασφάλεια και χώρο στο πορτ παγκάζ ελλείψει ρεζέρβας.
Συμπερασματικά, η Χ1 παραμένει απολαυστική στον δρόμο και σε πολύ καλή κατάσταση – σχεδόν σαν καινούρια – μέσα και έξω. Αν και έχει βγάλει αυτές τις 4 βλάβες που έγραψα και οι οποίες δεν μου επιτρέπουν να βάλω την ταμπέλα «αξιόπιστο» στο αμάξι, θα πω ότι μέχρι τώρα δεν μετανιώνω για την επιλογή μου. Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό να το αλλάξω πριν χάσει την αξία του, διαπίστωσα ότι αυτοκίνητο με παρόμοια specs κοστίζει πλέον πάρα πάρα πολύ ακριβά και ότι θα έπαιρνα ένα αμάξι μάλλον σαφώς κατώτερο, εφόσον δεν προτίθεμαι να δώσω ξανά τόσα χρήματα για αυτοκίνητο. Από την άλλη πλευρά αναμφίβολα πλησιάζει η δεκαετία και προφανώς οι φθορές θα αυξάνονται. Για την ώρα πάντως και επειδή γράφω περισσότερα χλμ. από ποτέ, θα μείνω μαζί της για μερικά χρόνια ακόμη!
Ελπίζω να βοηθήσει η αποτίμησή μου!Τα εγραψε και στο forum του Χ1 club που φτιάξαμε με μήτρα μελών από εδώ μεσα, και μαλιστα μετά από καιρό αποχής!
Ο Βασιλης ειναι από τους πρώτους κατόχους F48 και μάλιστα μετά από πολύ ψαξιμο εδώ μεσα! Και εγώ αυτόν ακολουθησα!
Το έχει ευχαριστηθει το αμαξι στο στοιχείο του με πολλές διαδρομές σε επαρχιακό δίκτυο...
Ειχαμε βάλει και φωτα μαζί, κονταρίσματα κλπ!
Χαιρομαι που το χαίρεται και πράγματι τα 1200 ευρώ σε 9 χρόνια είναι πταίσματα όχι μόνο για BMW αλλά και για πολλά αμαξια τέτοιας ηλικίας!Η πεθερά μου εχει τη δικιά της sdrive18i 5,5 χρόνια ,αλλά εχει κανει μόνο 22.000km .Δεν εχει παρουσιασει απολύτως τίποτα.Απο φέτος καναμε τα Service εκτος αντιπροσωπείας σε γνωστό μας συνεργείο στη Βούλα και πλέον είναι πάρα πολύ οικονομικά.Εχει βγει πολύ καλή αυτη η σειρά .
BMW X1 2016