-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην Ευρωπη οι τιμες που βλέπεις εχουν μεσα τους φορους και η εκπτωση είναι στανταρ 20% ισως και παραπανω.20% έκπτωση στην Ευρώπη? Είσαι σίγουρος? Γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ...αλλά μπορεί εαν όντως πήγαινα να αγοράσω με μετρητά να μου την έκαναν, εγώ απλά ερώτηση έκανα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στην Ευρωπη οι τιμες που βλέπεις εχουν μεσα τους φορους και η εκπτωση είναι στανταρ 20% ισως και παραπανω.
20% έκπτωση στην Ευρώπη? Είσαι σίγουρος? Γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ...αλλά μπορεί εαν όντως πήγαινα να αγοράσω με μετρητά να μου την έκαναν, εγώ απλά ερώτηση έκανα.
20-25% μερικες φορες και 30% πχ 140 στην Αγγλια
Για να σου λυθουν οι αποριες ρωτα ιδιοκτητες ποσο τα αγοραζουν τα αυτοκίνητα αυτά. Πχ σε άλλο φορουμ καποιος στην Ελβετια πηρε Μ4 με εκπτωση 20-30%, νομιζω πλησιασε το 30% από τιμη καταλογου. Δεν χρειαζεται να δωσεις μετρητα, τα περισσοτερα αμαξια ληζινγκ είναι τωρα.
-
Η BMW ανανεώνει την X1 προσφέροντας την από την επόμενη χρονιά και σε υβριδική έκδοση.
Mε δεδομένη την εμπορική επιτυχία του μοντέλου ανά τον κόσμο – μόνο πέρσι οι πωλήσεις του ανήλθαν στις 287.000 – η BMW προχώρησε σε περιορισμένες αλλαγές στην εξωτερική περιβολή της Χ1, που πλέον διαφοροποιείται χάρη στα μεγαλύτερου μεγέθους εμπρός «νεφρά», τα τροποποιημένα σε αισθητική φωτιστικά σώματα και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Το πακέτο των αλλαγών ολοκληρώνεται από τις απολήξεις της εξάτμισης, που τώρα πια διαθέτουν διάμετρο 90 αντί 70 χλστ. Φυσικά, στις εκδόσεις εξοπλισμού M Sport, οι σπορτίφ πινελιές παραμένουν έκδηλες (π.χ. μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός), ακριβώς όπως συμβαίνει και με το χαμηλότερο κατά 10 χλστ. ύψος του αμαξώματος και τους μεγαλύτερους δίσκους στο σύστημα πέδησης.
Στο εσωτερικό της φρεσκαρισμένης BMW X1 οι επεμβάσεις είναι τόσο περιορισμένες όσο και επιλεκτικές, με τα νέα υλικά και ταπετσαρίες να στοχεύουν στην ενίσχυση της προσλαμβάνουσας ποιότητας. Ένα προαιρετικό «πακέτο» φωτισμού προσφέρει έξι διαφορετικές επιλογές και συνάμα μία καλοδεχούμενη αίσθηση πολυτέλειας. Οι οθόνες του συστήματος infotainment των 6,5, 8,8 και 10,25 ιντσών (ανάλογα με τις προδιαγραφές) δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Η σημαντικότερη ωστόσο είδηση στην ανανεωμένη X1 αφορά στις κινητήριες μονάδες, που πλέον πληρούν την νόρμα Euro 6d-Temp (σ.σ.: οι εκδόσεις sDrive16d και BMW X1 xDrive25d το έχουν καταφέρει από πριν), και ειδικότερα στη νέα, plug-in υβριδική εκδοχή της οικογένειας, η οποία φέρει την ονομασία xDrive25e και θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο του 2020 και μετά. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου θα συναντάμε έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 125 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 95 ίππων που θα κινεί τους πίσω τροχούς και μια μπαταρία 9,7 kWh (τέταρτης γενιάς). Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η xDrive25e θα προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας (Auto eDrive, Max eDrive και Save Battery), ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ. και μέση κατανάλωση βενζίνης μόλις στα 2,0 λιτ./100 χλμ.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Γερμανών, η γκάμα της ανανεωμένης X1 θα περιλαμβάνει επίσης την πετρελαιοκίνητη έκδοση sDrive16d των 116 ίππων (με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις), την xDrive25d των 231 ίππων και την βενζινοκίνητη την xDrive25i των επίσης 231 ίππων. Συνολικά, οι διαθέσιμοι συνδυασμοί συστημάτων μετάδοσης και κινητήρων στη γκάμα του μοντέλου ανέρχονται στους 16._Χ.Α.
-
Επιτέλους και υβριδική έκδοση...τα υβριδικά της BMW είναι κορυφαία (αν και αρκετά ακριβά)!
-
Αυτό είναι Plug-in hybrid
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτό είναι Plug-in hybridΝαι, όλα της BMW τέτοια είναι. Τα οποία είναι σαφώς προτιμότερο από τα υβρδικά χωρίς δυνατότητα plug in.
Αλλά δεν κατάλαβα το σχόλιο, συγνώμη. Το ανέφερες απλά ως πληροφορία ή εννοείς κάτι που δεν κατάλαβα. -
Αυτό είναι Plug-in hybrid
Τα οποία είναι σαφώς προτιμότερο από τα υβρδικά χωρίς δυνατότητα plug in.
Ανάλογα την περίπτωση. Απαιτεί να έχεις πρόσβαση σε πρίζα για να το εκμεταλευτείς (στην χώρα μας ελάχιστοι μέχρι στιγμής) και λογικά αυξάνει και το κόστος του.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ανάλογα την περίπτωση. Απαιτεί να έχεις πρόσβαση σε πρίζα για να το εκμεταλευτείς (στην χώρα μας ελάχιστοι μέχρι στιγμής) και λογικά αυξάνει και το κόστος του.
Μα δουλεύει και ώς 'απλό' υβριδικό. Απλά εαν έχεις πρίζα (σπίτι, γραφείο, δημόσιο / ιδιωτικό πάρκινγκ κλπ.) μπορείς καθημερινά να κινείσαι σχεδόν αμιγώς ηλεκτρικά.
-
Το ίδιο λέμε, ότι απαιτεί να έχεις πρίζα (οι περισσότεροι δεν έχουν) και έχει και επιπλέον κόστος (λογικά και επιπλέον βάρος, αλλά αυτό είναι το λιγότερο). Αν έχεις την πρίζα και τα λεφτά είναι εξαιρετική επιλογή, γιατί δεν θέλει ούτε τις άπειρες ώρες για να φορτίσει και τα 40-50 Km που δίνουν είναι για τα τους περισσότερους τα χιλιόμετρα σπίτι-δουλειά.
-
Το ίδιο λέμε, ότι απαιτεί να έχεις πρίζα (οι περισσότεροι δεν έχουν) και έχει και επιπλέον κόστος (λογικά και επιπλέον βάρος, αλλά αυτό είναι το λιγότερο). Αν έχεις την πρίζα και τα λεφτά είναι εξαιρετική επιλογή, γιατί δεν θέλει ούτε τις άπειρες ώρες για να φορτίσει και τα 40-50 Km που δίνουν είναι για τα τους περισσότερους τα χιλιόμετρα σπίτι-δουλειά.Αυτή είναι μάλλον η ιδέα του plug in.
-
Δε πολυδουλευει η ιδέα βέβαια...
Σε πραγματικές συνθήκες βγάζουν κάτω από 20 km...
Αυξημένο βάρος,κόστος...Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
-
Οι αυτονομίες των ηλεκτρικών, ή των επαναφορτιζόμενων υβριδίων, είναι σαν την κατανάλωση που ανακοινώνουν οι εταιρείες για τα συμβατικά ιχ. Σου λέει π.χ. καίει 5 λ/100 χλμ. σύμφωνα με τον πρότυπο κύκλο μέτρησης και στην πράξη, στα πόδια του μέσου οδηγού καίει 6,5 και βάλε. Έτσι, και χειρότερα, είναι και τα ηλεκτρικά.
Σου λέει π.χ. έχει αυτονομία 500 χλμ. Αυτό συμβαίνει όταν :
α. η μπαταρία είναι τσίτα φορτισμένη
βου. η μπαταρία είναι ολόφρεσκια, σαλεύει δηλαδή
γου. στη διαδρομή σου δε χρησιμοποιείς τίποτα άλλο που απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια (κλιματισμό, θέρμανση, φώτα, στέρεο,κ.α.)
δου. Δεν έχει παγετό ή καύσωνα
ε. πατάς το γκάζι με στοργή και προδέρμ και δεν οδηγάς σε ανηφόρες
στ. δεν έχεις βάλει μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα, σκάφος, τρέηλερ κ.ο.κ.
ζ. έχεις τα ορίτζιναλ λάστιχα και όχι 5 νούμερα επάνω, και με τις ενδεδειγμένες πιέσεις
η. είναι μόνο ο οδηγός μέσα, άντε κι άλλος έναςΣτην πράξη, να περιμένεις χαλαρά 30-35% κάτω από την ονομαστική βέλτιστη αυτονομία. Άρα, στο παράδειγμα αυτό κάτι σε 320-350 χλμ. είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Αντίστοιχα σε ένα επαναφορτιζόμενο υβρίδιο που υπόσχεται π.χ. 50 χλμ., υπολόγισε κάτι σε 32-35 χλμ. για να είσαι μέσα.The brave new world of electric cars
-
Το ίδιο λέμε, ότι απαιτεί να έχεις πρίζα (οι περισσότεροι δεν έχουν) και έχει και επιπλέον κόστος (λογικά και επιπλέον βάρος, αλλά αυτό είναι το λιγότερο).Εγώ λέω ότι δεν απαιτεί να έχεις πρίζα, αλλά εαν έχεις είναι ακόμα καλύτερα! Αλλιώς είναι όπως ένα Prius, αλλά σε BMW.
-
Επιτέλους και υβριδική έκδοση...τα υβριδικά της BMW είναι κορυφαία (αν και αρκετά ακριβά)!Aπο προμηθευτη είναι το συστημα, το ιδιο εχει και η Βολβο. Χωρις πριζα δεν εχει νοημα γιατι κουβαλας το εξτρα βαρος και πρεπει να γεμισεις τις μπαταριες οποτε καις παραπανω βενζινη. Η ιδεα να φευγεις με γεματη μπαταρια το πρωι από το σπιτι μεχρι να μπεις στον αυτοκινητοδρομο και μετα όταν θα φτασεις στην πολη, ετσι θα εχεις οικονομια.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Χωρις πριζα δεν εχει νοημα γιατι κουβαλας το εξτρα βαρος και πρεπει να γεμισεις τις μπαταριες οποτε καις παραπανω βενζινη. Η ιδεα να φευγεις με γεματη μπαταρια το πρωι από το σπιτι μεχρι να μπεις στον αυτοκινητοδρομο και μετα όταν θα φτασεις στην πολη, ετσι θα εχεις οικονομια.Αυτή είναι η ιδέα ναι και είναι η σωστώτερη και πιο οικονομική χρήση. Αλλά όχι ότι δεν έχει νόημα χωρίς πρίζα...έχει το ίδιο νόημα που έχει π.χ. το Prius. Κάνεις οικονομία (για βενζίνη) με επιδόσεις. Η μπαταρία μπορει να γεμίσει σε κανονική ροή κινησης και στο φρενάρισμα, οπότε κατά την εκκίνηση σου δίνει την βοήθεια που θές ώστε να μην κάψεις πολύ.
-
-
Δεύτερη αλλαγή ελαστικών στην Χ1 μου και δυστυχώς μετά από άτυχη εμπειρία. Αν και ήταν να αλλάξω λάστιχα από Σεπτέμβρη, κάποιος έσπειρε μεταλλικά αντικείμενα σε έναν επαρχιακό δρόμο στον οποίο κινούμουν με αποτέλεσμα να πατήσω μια μεταλλική λάμα 7-8 εκατοστών και να καρφωθεί στο κέντρο του πίσω ελαστικού. Πήγαινα με καμιά 120αριά χλμ, άκουσα ένα κρακ σαν να καρφώθηκε μαχαίρι στο λάστιχο, το αμάξι όμως δεν έκανε κιχ, δεν απέκλινε χιλιοστό από την πορεία του και μερικά δευτερόλεπτα μετά έβγαλε ένδειξη η οθόνη ότι χάνει αέρα το πίσω λάστιχο. Σταμάτησα, κατέβηκα και άκουσα να χάνει αέρα με μεγάλη πίεση. Κατευθύνθηκα χωρίς κανένα πρόβλημα στον πλησιέστερο λαστιχά περίπου 7-8 χλμ μακριά, όπου και μου έκανε ένα μπάλωμα μετά από παρακάλια πολλά (φοβόταν ότι θα διαλυθεί το λάστιχο και θα με μαζεύουν, γιατί θα συνέχιζα για Καλπάκι...), αν και όπως μου είπε το λάστιχο ήταν για πέταμα.
Είχα για 2 χρόνια τα bridgestone potenza s001, σπορ και σκληρό ελαστικό με τα αρνητικά και τα θετικά του. Στα θετικά του ήταν το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κράτημα, το αμάξι πήγαινε τρένο και έστριβε όπου ήθελες αρκεί να είχε ζεσταθεί. Έδινε έναν ξεκάθαρα σπορ χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, μια αίσθηση καρτ που βρίσκεις σε χαμηλά σπορ αμάξια. Στα αρνητικά το γεγονός ότι τα σκληρά πλαϊνά του έκαναν το αμάξι να κοπανάει, να καταλαβαίνεις τις εγκάρσιες ανωμαλίες και τις κακοτεχνίες του δρόμου, επίσης από ένα σημείο και μετά έκαναν και θόρυβο, ενώ μετά την αλλαγή αποδείχτηκε ότι επιβάρυναν και την κατανάλωση. Για τους λόγους αυτούς σκεφτόμουν να αλλάξω εταιρία...
Αν και είχα αρχίσει να ψάχνω λάστιχα από πιο πριν - για Σεπτέμβρη - η 'ατυχία' που είχα με ανάγκασε να επιλέξω χωρίς να έχω ψάξει το θέμα όσο θα ήθελα. Τελικά επέλεξα το λάστιχο που μου πρότεινε ο λαστιχάς που είχα επισκεφτεί εδώ στα Γιάννενα. Έβαλα τα Pirelli P7 RF. Δεν άλλαξα σε συμβατικά για δύο λόγους: δεν ήθελα ρεζέρβα, μιας και χρησιμοποιώ όλο το πορτ παγκάζ κατά διαστήματα, αλλά και γιατί όπως είπαν και όλοι οι λαστιχάδες που ρώτησα 'ο καλύτερος τύπος ελαστικών για το αμάξι είναι αυτός που προτείνει ο κατασκευαστής'. Επίσης, η εμπειρία μου από το 'ατύχημα' με το άριστο κράτημα του αυτοκινήτου και την χωρίς καμιά ταλαιπωρία μετακίνηση για την επισκευή του ήταν εξαιρετικά θετική από αυτήν την άποψη.
Έχοντας κάνει πλέον καμιά 800αριά χλμ με τα Pirelli βρίσκω θετικά και αρνητικά. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι το αμάξι δεν κοπανάει, σιδερώνει πολύ καλύτερα τον δρόμο, κερδίζοντας σημαντικά σε άνεση. Ο θόρυβος έχει μειωθεί αισθητά και θυμίζει το αμάξι όταν το πρωτοπήρα. Η γυναίκα μου δηλώνει ευτυχής για τις αλλαγές αυτές. Επίσης η κατανάλωση είναι σημαντικά μειωμένη, σε βαθμό που δεν το πίστευα! Επίτηδες μηδένισα την κατανάλωση μετά την αλλαγή και βλέπω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μισό λίτρο κάτω μέση κατανάλωση, ακριβώς με την ίδια οδήγηση.
Στα αρνητικά η αίσθηση του αυτοκινήτου έχει αλλάξει αρκετά. Το αμάξι έχει γίνει πιο μαλακό, έχει έναν πιο οικογενειακό χαρακτήρα και έχει χάσει την αίσθηση τρένου που είχε. Αν και ήδη έχω δοκιμάσει κάποιες από τις ταρζανιές που έκανα και με τα προηγούμενα λάστιχα για να ξέρω τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, και δεν βλέπω τελικά τεράστιες διαφορές, η ΑΙΣΘΗΣΗ που μου δίνει δεν είναι ίδια. Δεν νιώθω την ίδια εμπιστοσύνη να φτάσω το αμάξι στα όριά του...Για να αποφανθώ τελικά θα περιμένω να δω αν θα επιβεβαιωθεί η άποψη του λαστιχά για περισσότερη διάρκεια με τα Pirelli (αν και με τα potenza έβγαλα 55.000 χλμ που ήταν και sport ελαστικά)
Νομίζω ότι με τα pirelli οι περισσότεροι οδηγοί θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά μάλλον όχι εγώ...Δεν αποκλείεται σε επόμενη αλλαγή να ξαναψαχτώ για...Bridgestone!
Κάθε οδηγός έχει και διαφορετικά 'θέλω'... -
Καλοφόρετα Βασίλη!
Ελπίζω να σου βγούν καλά και να είναι βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν, γιατί εγώ σε Χ1 (προηγούμενης γενιάς) με P7 RF είχα πολύ άσχημες εντυπώσεις...χάλια ελαστικά.
Πως και δεν έβαλες τα Goodyear που είχαμε συζητήσει....ήταν πιο ακριβά? Γιατί τα F1 είναι σαφώς ανώτερα ελαστικά σε θέμα κρατήματος.
-
Καλοφόρετα Βασίλη.Ελπίζω να σου βγούν καλά και να είναι βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν, γιατί εγώ σε Χ1 (προηγούμενης γενιάς) με P7 RF είχα πολύ άσχημες εντυπώσεις...χάλια ελαστικά.
Πως και δεν έβαλες τα Goodyear που είχαμε συζητήσει....ήταν πιο ακριβά? Γιατί τα F1 είναι σαφώς ανώτερα ελαστικά σε θέμα κρατήματος.
Μου είπαν ότι έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής.
Επίσης τα Pirelli βγάζουν ειδικό κωδικό για bmw και αυτόν βάλαμε, με πιο μαλακά πλαϊνά, επειδή είναι γνωστό το θέμα με την άνεση και τα RF ελαστικά στα BMW...Έτσι μου είπε τουλάχιστον ο λαστιχάς. Βέβαια, όπως έγραψα, επειδή συνέβη αυτό δεν είχα και τον χρόνο να ψάξω περισσότερο, γιατί το αμάξι είναι το μοναδικό της οικογένειας και κάνουμε πάρα πολλά χλμ καθημερινά, ιδίως τώρα το καλοκαίρι με τις θάλασσες, κάνουμε πάνω από 2-2500 χλμ το μήνα...
BMW X1 2016