-
Εγω εχω απορία για τις συνθήκες που γίνονται τα τεστ, αν δειτε τα βιντεο από x1, x3, 3008, grandland x θα δείτε ότι φρενάρει σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά. Ιδιως το σημείο φρεναρίσματος/εισόδου στην αριστερή λωρίδα. Στο οπελ φαινεται να περνάει αέρα χωρίς να φρενάρει καθόλου για παράδειγμα - πιθανόν διαφορετικοί οδηγοί? Σίγουρα έχουν άλλη εμπειρία, το ένα τεστ ειναι το 2015, το αλλο το 2018.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυστηρα αυτο που παρατηρεις εχει να κανει με το esp του καθε αυτοκινητου και το πως παρεμβαινει.
-
Αυτά να τα βάζετε στο θέμα του 3008 . Εκεί ξεσαλώνουμε . Εδώ εκκλησία . Εστω και διαμαρτυρόμενοι....
-
Πολύ χάλια τα αποτελέσματα της X1.. Δεν μου κάνει εντύπωση.. Ούτε η νέα X3 είχε καλά αποτελέσματα.. Το Kuga και η ειδικά η X1 φαίνεται ότι έχουν τα χειρότερα αποτελέσματα στην κατηγορία τους.. Κάποιοι συνεχώς αναφέρονται στην άριστη οδηγική συμπεριφορά αυτών των δύο και στους πολλαπλούς συνδέσμους.. Όμως σε αυτό το βίντεο βλέπουμε ότι η X1 ακόμα και με χαμηλή ταχύτητα (75) δεν μπορεί να στρίψει, όταν το 3008 με τον ημιάκαμπτο περνάει άνετα με 80.. Οπότε ψηφίζω Peugeot με ημιάκαμπτο και με κέρδος τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που είναι 520 λίτρα η 590 με τον χώρο από κάτω και πάντα με στάνταρ ρεζέρβα σε αντίθεση με άλλα.. Τελικά η Peugeot ακόμα και με ημιάκαμπτο παίζει να έχει τον καλύτερο συνδιασμό άνεσης και οδηγικής συμπεριφοράς. Μάλλον πρέπει να ρωτήσουν την Peugeot πως καταφέρνει τόσο εξαιρετικές υλοποιήσεις σε ανάρτηση, στήσιμο και άνεση συνδιάζοντας τα πάντα.. Θυμήθηκα τώρα και το Peugeot 308 facelift που είχε άριστα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο τεστ.. Αδικαιόλογητο πάντως ένα πανάκριβο όχημα σαν την X1 να έχει τόσο άσχημη συμπεριφορά
-
Ξαναβλέποντας τα βίντεο, ενώ δεν γράφει πότε έγιναν, το grandland δημοσιεύτηκε αρχές Ιανουαρίου και του x1 το φεβρουάριο. Εντυπωσιακή η συννεφιά και το κρυο στο bmw (ο παρατηρητής φοράει κουκούλα στο κεφάλι) σε αντίθεση με τη λιακάδα στο opel. Θα έπρεπε να γράφουν τουλάχιστον θερμοκρασια αερα και οδοστρώματος για να διατηρούν ένα βαθμό αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας.
-
Αν εβρεχε θα χε νοημα αυτο που λες. Περισσοτερο εντυπωση προκαλει η επίδοση του karoq που είναι και απόδειξη του ποσο επηρεαζει το esp και το πως ειναι ρυθμισμενο σε καθε αυτοκινητο.
-
Στο επομενο τεστ να συμβουλευτουν τον Αρνιακο πριν το κανουν.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Βαλε και το kuga,το 3008 τωρα με τον ημιακαμπτο και το Grandland X
74, 80, 81 km/h. 73 η x1, σε αυτο το ατυπο τεστ
100% τυποποιημενο ειναι βασικα. Το kuga ειμαι σιγουρος οτι ηταν πιο ψηλα οταν το χα δει.
-
Εγω το αναφέρω γιατί έχει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία των ελαστικών, και κατ' επέκταση στη συμπεριφορά του εκάστοτε οχήματος.
Επίσης, μου είναι και αδιάφορο, δεν έχω μετοχές της BMW (αν και από τις παγκόσμιες πωλήσεις της φίρμας θα βγάζαμε και μεροκάματο).
-
Στο Karoq όπως και στο Tiguan φαίνεται όντως ότι παρεμβαίνει υπερβολικά το Esp και τους κόβει την ταχύτητα.. Οπότε αυτά τα δύο αν δεν είχαν τοσο παρεμβατικό Esp προφανώς θα τα πήγαιναν λίγο χειρότερα από ότι τα πήγαν. Στο Peugeot 3008 και ειδικά στο 308 βλέπουμε πως δεν έχουν καθόλου παρεμβατικό Esp και τα πάνε εξαιρετικά και μπαίνουν με μεγάλη ταχύτητα. Οπότε η Peugeot βάζει τα γυαλιά σε όλους
-
Be Eme Uve Equis Uno μπαρμπούτσαλα δηλαδή ...
Πάντως εγώ πιστεύω πως είναι εξαιρετικά παρεμβατικό το esp , σε αφήνει να κάνεις τον πρώτο ελιγμό αποφυγης σωστά και μετά σου λέει πλακώσου στα φρένα , ακινητοποίησε το , δέστο , δεν σε κυνηγάνε Ρώσοι μαφιόζοι , χαλάρωσε.
Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε πως συμπεριφέρεται χωρίς ESP.
Πάντως στο slalom μπαίνει με υψηλή ταχύτητα , χάνει λιγότερο μέχρι την μέση και επιταχύνει μέχρι το τέλος σχεδόν στην αρχική ταχύτητα εισόδου καλύτερα από τα 3008 και Opel. Δεν είδα το Kuga.
Γενικά η Peugeot έχει ακόμη και στα πιο άθλια αυτοκίνητα της ένα μαγικό DNA που μεταφέρει τεχνικά στο στήσιμο τους σε σημείο που κανείς το σταυρό σου πως σε γλίτωσε μια στιγμή πανικού ή πως ακολούθησε σε μια στροφή πολύ πολύ ανώτερες υλοποιήσεις.
Πάντως στο συγκεκριμένο τεστ δεν σημαίνει πως είναι καλύτερα στημένη από το X1 όμως έτσι;
Περίπου ίδια αποτελεσματικότητα έχουν απλά είναι πιο άνετο το Peugeot που για μένα σημαίνει και overall καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από την X1 ως αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης.Και έχουμε ξαναπεί πως αυτό το τεστ σίγουρα δείχνει κάποια πράγματα περισσότερο προς τον τρόπο λειτουργίας του ESP και τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου σε στιγμή πανικού για το μέσο οδηγό.
Μην βγάλουμε τώρα και άχρηστη την X1 για το λόγο αυτό.
Είναι αλήθεια πάντως πως η Peugeot έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να ξαναβρίσκει την παλιά της ταυτότητα , σίγουρα έχουν δώσει σημασία στο στήσιμο των αναρτήσεων στα χνάρια της κληρονομιάς τους , φάνηκε με το 308 ( αυτό να δείτε πόσο καλά τα πήγε στο τεστ αυτό ) και το συνέχισαν με το 3008 με μεγαλύτερη έμφαση και στην άνεση. Είναι σε καλό δρόμο σίγουρα και μπράβο τους.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Σωστος
-
Παντως το τεστ αποτυπώνει και την δική μου αίσθηση όταν είχε δοκιμάσει στην σειρά CRV,Kuga,3008 X1 το καλοκαίρι.
To 3008 ήταν πολύ κοφτερό. Κάτι το μικρό τιμόνι, κάτι η ώραια και άνετη αίσθηση στο στρίψιμο έκανε τον σπιρτούλη δοκιμαστή να αναθεωρήσει την άποψη οτι το 3008 υστερεί λόγω έλλειψης πολλαπλών συνδέσμων.
-
H επιλογή ανάρτησης είτε πολλαπλών ή ακόμη και ημιάκαμτου δεν αποτελεί το εισιτήριο για την απόλυτα άριστη οδική συμπεριφορά. Το πλεονέκτημα της ανεξάρτητης ανάρτησης μπορεί να εξανεμιστεί όταν αυτή δεν ρυθμιστεί σωστά. Από την άλλη ότι έχει ημιάκαμτο δεν σημαίνει ότι είναι ίδιο με όποιο άλλο. Η corolla μου είχε ημιάκαμπτο αλλά δεν είχε τα κρατήματα των μεγκαν με την καμία.
-
Γράφτε τα είπαμε στο θέμα του 3008 .
Αν και περιμένω την κρίση κάποιου που μας είχε τρελλάνει πριν λίγο καιρό με το θέμα του ταράνδου...
-
Το μόνο αξιόπιστο τεστ είναι όχι με οδηγό αλλά με μηχανημα στο τιμόνι.
Για να κρινετε πιαστε τιμόνι!
Εκεί θα δείτε τη διαφορά ανάμεσα στο Χ1 και το 3008 στο πάτημα, το κράτημα κ στο στρίψιμο...Σημείωση: εγώ κρίνω κυρίως με βάση το δικό μου 4κινητο αυτόματο 20d...
-
Αυτα τα τεστ ειναι λιγο μπακαλιστικα. Ας πουμε το typer τα πηγε χειροτερα απο το κανονικο civic..
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Πολύ χάλια τα αποτελέσματα της X1.. Δεν μου κάνει εντύπωση.. Ούτε η νέα X3 είχε καλά αποτελέσματα.. Το Kuga και η ειδικά η X1 φαίνεται ότι έχουν τα χειρότερα αποτελέσματα στην κατηγορία τους.. Κάποιοι συνεχώς αναφέρονται στην άριστη οδηγική συμπεριφορά αυτών των δύο και στους πολλαπλούς συνδέσμους.. Όμως σε αυτό το βίντεο βλέπουμε ότι η X1 ακόμα και με χαμηλή ταχύτητα (75) δεν μπορεί να στρίψει, όταν το 3008 με τον ημιάκαμπτο περνάει άνετα με 80.. Οπότε ψηφίζω Peugeot με ημιάκαμπτο και με κέρδος τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που είναι 520 λίτρα η 590 με τον χώρο από κάτω και πάντα με στάνταρ ρεζέρβα σε αντίθεση με άλλα.. Τελικά η Peugeot ακόμα και με ημιάκαμπτο παίζει να έχει τον καλύτερο συνδιασμό άνεσης και οδηγικής συμπεριφοράς. Μάλλον πρέπει να ρωτήσουν την Peugeot πως καταφέρνει τόσο εξαιρετικές υλοποιήσεις σε ανάρτηση, στήσιμο και άνεση συνδιάζοντας τα πάντα.. Θυμήθηκα τώρα και το Peugeot 308 facelift που είχε άριστα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο τεστ.. Αδικαιόλογητο πάντως ένα πανάκριβο όχημα σαν την X1 να έχει τόσο άσχημη συμπεριφοράEιδικά αυτό το επιχείρημά σου με τη ρεζέρβα και το μεγαλύτερο πορτπαγκάζ όπως επίσης οτι είναι γενικά καλύτερο το πεζώ, με έπεισαν!
Αύριο πρωί θα δώσω τη Χ1 και θα πάω να πάρω το γαλλικό!...συνέλθετεεεεε!!! ...φιλικά!!!
-
Μπορείς να ρυθμίσεις ένα αυτοκίνητο για ασφαλή συμπεριφορά (π.χ. πολύ παρεμβατικό ESP, υποστροφικό κλπ) και μπορείς να το ρυθμίσεις πολύ πιο σπορτίφ και γρήγορο αλλά και πιο δυσκολοδήγητο (μεγάλες γωνίες πριν επέμβει το ESP, υπερστροφικό κλπ).
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Αύριο πρωί θα δώσω τη Χ1 και θα πάω να πάρω το γαλλικό!
...συνέλθετεεεεε!!! ...φιλικά!!!Φιλικα κι εγω σου λεω οτι τα e34-e36-e46 παντως τα εκανα και κανω γιογιο οταν μου κολλανε με το παλιογαλλικο ανταγωνιστη, χρονια τωρα... Απλα δε μπορουν μετα απο ενα σημειο να κρατηθουν σωστα. Μιλαμε και για αλλες εποχες bmw βεβαια.
BMW X1 2016