-
Θέλω να ελπίζω ότι το ανοιχτό χρώμα στο ταμπλό και στα πλαινά στις πόρτες οφείλεται στο φλας και δεν είναι έτσι στη πραγματικότητα. Αν δεν προσέχουν οι επιβάτες κι ο οδηγός θα λερώσουν γρήγορα.
Φυσικά υπέροχο αυτοκίνητο. -
Δεν είναι ασπρο, μπεζ είναι!
Μαυρίλες από δάχτυλα και χέρια γενικώς θα δεις αλλά καθαρίζει εύκολα! -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θέλω να ελπίζω ότι το ανοιχτό χρώμα στο ταμπλό και στα πλαινά στις πόρτες οφείλεται στο φλας και δεν είναι έτσι στη πραγματικότητα. Αν δεν προσέχουν οι επιβάτες κι ο οδηγός θα λερώσουν γρήγορα.
Φυσικά υπέροχο αυτοκίνητο.Αυτο το ειδος του σαλονιου θα λερωσει εννοειται. Οτι και να κανεις. Γιαυτο και το αποφευγουν αρκετοι.
-
Ανεβάζω και μερικές σημερινές, με το φως το μέρας.
το εσωτερικό είναι μπεζ, όχι άσπρο - ελπίζω να φαίνεται καλύτερα σήμερα. επειδή είναι τεχνητό δέρμα καθαρίζει πανεύκολα, να φανταστείς στο κάθισμα του οδηγού που λερώνεται αρκετά από τζιν παντελόνια, δεν φαίνονται ιδιαίτερα σημάδια μετά από 21 μήνες και 56.000 χλμ. Ούτε με τα πιτσιρίκια αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι τώρα, οπότε θα δείξει. Και δεν του έχω κάνει και κανένα καθάρισμα/περιποίηση της προκοπής όλο αυτόν τον καιρό - το έχω στα προσεχώς μόλις βολέψει ο καιρός και το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις.
θα βάλω και νυχτερινές με την πρώτη ευκαιρία για να φανεί ο εσωτερικός φωτισμός με τις πορτοκαλί/κόκκινες γραμμές στις πόρτες (ευχάριστο στο μάτι και πολύ ευπρόσδεκτο στα πιτσιρίκια στα νυχτερινά ταξίδια).
από έξτρα έχω βάλει (παραγγελία 10/2015, παραλαβή 2016):
πακέτο x-line,
μαύρες ράγες οροφής,
κάμερα οπισθοπορείας (εξαιρετικά χρήσιμη),
πακέτο καπνιστή (χρέωση 54 ευρώ για ένα τασάκι - αισχροκέρδεια #1 της bmw),
υποστήριξη οσφυικής χώρας οδηγού-συνοδηγού (δεν έχω κατασταλάξει αν με έχει βολέψει τελικά, μπορεί αργότερα που θα γεράσω),
ρύθμιση πίσω καθισμάτων (μακρά το πιο χρήσιμο, με 2 πιτσιρίκια ή χωρίς),
cd player (150 ευρώ για να μην πάει χαμένη η συλλογή μου - αισχροκέρδεια #2 της bmw),
σπορ δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών,
ζάντες 18 ' σχέδιο 569,
διακοσμητικά εσωτερικού pearl chrome,
pdc έλεγχος παρκαρίσματος μπροστά-πίσω με ηχητικά σήματα και ενδείξεις στην οθόνη (πολύ χρήσιμο, αν και το ιδανικό είναι κάμερες 360 μοιρών).μετάνιωσα που δεν έβαλα την ανάκλιση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, βολεύει για αντικείμενα μήκους >195 cm που χωράνε τώρα.
ξέφευγε αρκετά η αγορά με αυτόματο κιβώτιο, 2.500 και άλλα τόσα για φόρους/ττ.απόλυτα ικανοποιημένοι για οικογενειακό αυτοκίνητο, με μπαγαζιέρα οροφής το καλοκαίρι για τα πράγματα των μωρών, και αρκετό γκάζι για το μπαμπά
-
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!! Έχεις κάνει εξαιρετική επιλογή τόσο σε αυτοκίνητο όσο και σε χρώματα.
- Η υποστήριξη οσφυϊκής, ποτέ δεν με βόλεψε, δεν κατάφερα να βρω την χρησιμότητά της!
- Απορώ με όσους λένε ότι η Χ1 δεν έχει ωραίο εσωτερικό ή ότι φαίνεται παλιό!! Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικό (ίσως είναι και θέμα συνήθειας) και μακράν ότι πιο εργονομικό και όμορφο κυκλοφορεί. Κάποια εσωτερικά σαφώς είναι πιο εντυπωσιακά, αλλά στην καθημερινή χρήση ο οδηγός κατανοεί την λειτουργικότητα και την ομορφιά (η οποία είναι στην απλότητα) των εσωτερικών της BMW.
-
Μωρέ,το εσωτερικό μια χαρά είναι...απλά κλασικό BMW. Εκείνο που δεν χωνεύω, είναι ότι ένα αυτοκίνητο 40+ χιλιάδων έχει αυτά τα καθίσματα....τα ίδια που έχει και η active tourer. Οι ιδιοκτήτες σίγουρα ξέρουν καλύτερα αλλά μου φαίνεται ότι έχουν πολύ μικρή έδρα και δεν ειναι ιδιαίτερα βολικά. Η μόνη επαφή που είχα ήταν σε ένα νοικιάρικο active tourer που είχα στην Ιταλία και ομολογώ ότι με κούρασαν αρκετά. Μάλλον καλόμαθε ο πισινός μου στα γαλλικά.....
Dr,να το χαίρεσαι φίλε! -
Δημοσίευσηαπό kkostask » 13 Νοέμ 2017 16:04
Μωρέ,το εσωτερικό μια χαρά είναι...απλά κλασικό BMW. Εκείνο που δεν χωνεύω, είναι ότι ένα αυτοκίνητο 40+ χιλιάδων έχει αυτά τα καθίσματα....τα ίδια που έχει και η active tourer. Οι ιδιοκτήτες σίγουρα ξέρουν καλύτερα αλλά μου φαίνεται ότι έχουν πολύ μικρή έδρα και δεν ειναι ιδιαίτερα βολικά. Η μόνη επαφή που είχα ήταν σε ένα νοικιάρικο active tourer που είχα στην Ιταλία και ομολογώ ότι με κούρασαν αρκετά. Μάλλον καλόμαθε ο πισινός μου στα γαλλικά.....
Dr,να το χαίρεσαι φίλε!έχεις δίκιο για τα καθίσματα, η έδρα είναι καλή, αλλά τα πλαϊνά σε στροφιλίκι δεν έχουν 100% στήριξη, κάτι που σε ξενίζει και μερικές φορές σε ενοχλεί - ιδίως το συνοδηγό, εγώ έχω κι ένα τιμόνι να κρατιέμαι.
το κακό είναι ότι τα σπορ καθίσματα πηγαίναν 2.000+ παραπάνω (δέρμα, όχι συνθετικό), χώρια τους φόρους οπότε κανένα τάληρο συνολικά. χώρια που δεν με ενθουσίασαν σε ένα x6 που είχε τότε στην έκθεση και σε συνδυασμό με τα πιτσιρίκια η επιλογή δεν συζητήθηκε καν (αν ήταν μόνο το οικονομικό, θα είχα βάλει το αυτόματο κιβώτιο και όχι σπορ καθίσματα).
-
Το εχω γραψει πολλες φορες, οι BMW για να προσφερουν τα μέγιστα σε ολους τους τομεις απαιτουν παρα πολλα εξτρα! Ετσι ειναι η φιλοσοφια της εταιρειας. Στην 116 των €24.000 ειχα βαλει €10.000 εξτρα εξοπλσιμο και το αυτοκίνητο ηθελε τουλαχιστον αλλα €5.000 γι εμενα...του (μου) έλειπαν πράγματα.
-
Ενδιαφερον απο το 2011 η βασικη τιμη στην 116 πηγε το 2015 στα 24900 μονο. Ποτε παραγγειλες? Και μιλαμε 24900 για το LCI το 2015.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ενδιαφερον απο το 2011 η βασικη τιμη στην 116 πηγε το 2015 στα 24900 μονο. Ποτε παραγγειλες? Και μιλαμε 24900 για το LCI το 2015.Ειχα παραγγείλει Οκτώβριο 2011. Αρχική βασική τιμη της 116i ήταν €23.900.
-
Αλλάξαμε τα λάστιχα, καινούρια μπροστά, τα άλλα πίσω και φωτό από κάτω:
imgur.com/a/RdZqy -
'Γενέθλια' για την αυτόματη τετράκινητη Χ1 20d μου σήμερα, που κλείνει δύο χρόνια!
Επειδή έχω ξαναγράψει στο παρελθόν λεπτομερώς τις εντυπώσεις μου από το αμάξι, και για την ποιότητα του εσωτερικού και για την κορυφαία κύλιση και το εξαιρετικό κράτημά του - χθες πάλι δοκίμασα με αφορμή τα νέα λάστιχα μπροστά με πάνω από 90χλμ στροφή καθετη 90 μοιρών και το αμάξι έτριψε σαν να είναι σε ράγες, δεν κουνήθηκε χιλιοστό από την πορεία του, αλλά μετά μάζευα από μέσα όλα τα ψώνια του σούπερ μαρκετ που ειχαν φερει κωλοτούμπες στο πορτ παγκάζ χαχα - και τον απολαυστικό κινητήρα με τα 190 άλογα που μου επιτρεπει πολλές ταρζανιές όταν το θελήσω, δεν θα αναφερθώ πάλι στα θετικά που είναι πλέον γνωστά! Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι πλέον, εχοντας οδηγήσει και αρκετά ανταγωνιστικά SUV της κατηγορίας, στο κομμάτι της οδηγικής συμπεριφοράς η Χ1 είναι σίγουρα στην κορυφή παρόλο που πλέον υπάρχουν αμάξια που την πλησιάζουν (ασφαλώς θετικότατο αυτό, εφόσον σημαίνει ότι προοδεύουν με ταχείς ρυθμούς και οι άλλες εταιρίες!)
Μετά από δύο χρόνια και 45.000 χλμ θα γράψω μόνο για τα αρνητικά!
Καταρχάς το αμάξι φθειρει τα μπροστά λάστιχα με διπλάσια ταχύτητα από ότι τα πίσω. Μην νομίσετε ότι οδηγώ στο όριο συνεχώς! Το αντίθετο, συνήθως πηγαινω με 90-110 χλμ σε επαρχιακούς δρόμους και μόνο για ξεμπούκωμα πιέζω το αμάξι. Στα 30.000 που απο βλακεία μου ξέχασα να αλλάξω τα λάστιχα μπρος πισω αναγκαστηκα να πετάξω τα μπροστινά. Τα πίσω λάστιχα με 45.000 χλμ φαίνονται σε τετοια κατάσταση που θα μπορούσα να τα κρατήσω ακόμη και για άλλο τόσο! Πλέον κάνω αλλαγές συχνότερα προκειμένου να μην βρεθώ στην ίδια δυσαρεστη θέση!Άλλο αρνητικό είναι ο ηλεκτρονικός ήχος που κάνει το αμάξι μερικές φορές όταν ενεργοποιείται το σύστημα τετρακίνησης. Απόλυτα φυσιολογικός λένε και στην αντιπροσωπεία αλλά και άλλος μάστορας που το πήγα και ο οποίος θεωρείται κορυφή στην Ήπειρο. Εντούτοις δεν παύει να με ενοχλεί όταν τον ακούω!
Παρά το γεγονός ότι τα υλικά της καμπίνας είναι πολύ ποιοτικά, ιδίως τα μαλακά πλαστικά στα μεσαία και ανώτερα σημεία, και το ωραίο sport τιμόνι, αυτό που δεν μου αρέσει είναι ο πίνακας οργάνων που ιδίως σε σύγκριση με τους ψηφιακούς των ανταγωνιστών είναι πολύ πίσω!! Εκεί ομολογώ ότι ζηλεύω!
Επίσης τα πλαστικά στα χαμηλά σημεία της καμπίνας δεν είναι το ίδιο ποιοτικά με τα πάνω. Ειλικρινά καθόλου δεν με ενοχλεί αυτό, αλλά το καταγράφω για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.Επίσης, το έχω καταγράψει και παλιότερα, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έχει ενεργοποιηθεί 2 φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο, χωρίς ευτυχώς να με φερει σε κινδυνο!
Σε λιγότερο σημαντικά απαράδεκτη είναι η θέση του start stop! Πισω από το τιμόνι, ουσιαστικά για κάποιον με το δικό μου ύψος δεν φαίνεται!
Τέλος δεν έχει ευρυχωρο ντουλαπάκι ενώ δεν υπάρχει έστω ενας μικρός καδος απορριμάτων για τα σκουπιδάκια!
Αυτά μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή προσπαθώντας να εξαντλησω την αυστηρότητά μου.
Το αμάξι είναι πραγματικά απολαυστικό και μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει καθόλου προβλήματα (αυτό έλειπε!!) Ελπίζω να παραμείνει αξιόπιστο, ώστε να μην υπάρχει κανένας λόγος να μετανιώσω για την επιλογή μου. Απόδειξη της ικανοποίησής μου είναι το γεγονός ότι και σήμερα, δύο χρόνια μετά δεν θα σκεφτόμουν καν να αλλάξω την Χ1 με κάποιο άλλο αμάξι της κατηγορίας - μόνη εξαίρεση αν μου εδιναν ανταλλαγή την 25d!!
Ελπίζω οι παρατηρήσεις μου να φανούν χρησιμες και σε άλλους!
-
Να χαίρεσαι την κούκλα σου παίδαρε.
Η 20d είναι η καλύτερη X1 και δύσκολα βρίσκεις ψεγάδι.
Όσο για τα αρνητικά είναι αστεία πραγματικά. -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Να χαίρεσαι την κούκλα σου παίδαρε.
Η 20d είναι η καλύτερη X1 και δύσκολα βρίσκεις ψεγάδι.
Όσο για τα αρνητικά είναι αστεία πραγματικά.Ευχαριστώ Γιωργαρε! Ασφαλή και απροβλημάτιστα χλμ να έχουμε όλοι!!
-
Και αν έπρεπε να ανταλλαξεις την x1 με άλλο αμάξι? Ποιο θα επελεγες; το kuga?
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Και αν έπρεπε να ανταλλαξεις την x1 με άλλο αμάξι? Ποιο θα επελεγες; το kuga?Στα λεφτά αυτά και με τις διαστασεις αυτές νομίζω ότι το διλιτρο Kuga είναι πολύ κοντινό στην Χ1 και σε κυλιση και σε στήσιμο κ σε τιμόνι. Αμέσως μετά θα έβαζα το 3008 και τριτο το tiguan. Ωστόσο και Kuga και 3008 υστερούν σε επιδόσεις σε σχέση με την 20d. Στο tiguan δεν μου αρέσει το τιμόνι και το στήσιμό του είναι ακομη πιο μαλακό, αλλά δεν παύει να αποτελεί από τα καλύτερα αμάξια της κατηγορίας.
Έτσι θα σκεφτόμουν να κάνω παραχωρήσεις στους χώρους και θα πηγαινα πρώτα στο λιγο πιο ευρυχωρο Q3 - ιδίως αν βγει και το καινουριο - που έχει κορυφαία κύλιση αλλά κ επιδοσεις και μετά στην gla την οποία δεν εχω οδηγήσει αλλά οι κριτικές εκθειάζουν το sport στησιμό της.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψε η απάντησή μου!
-
Κατατοπιστικος !!
-
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... ebsite-rss
-
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... 00-ippous/
Έρχεται η BMW X1 M35i με 300 ίππους
Η BMW ετοιμάζει την πρώτη έκδοση της X1 με M γονίδια και πλέον, πληροφορίες μέσα από τα κεντρικά της εταιρείας κάνουν λόγο ότι η νέα κορυφαία X1 θα έχει 300 άλογα από ένα turbo 2λιτρο μοτέρ.
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το Μόναχο αποκαλύπτουν ότι για τη δημιουργία της νέας BMW X1 M35i όπως θα ονομαστεί η top αυτή έκδοση, έχει επιλεχθεί ο νέος B48A20T1 2λιτρος turbo κινητήρας βενζίνης που ετοιμάζει η εταιρεία, ο οποίος θα προσφέρει 300 ίππους ισχύος και καυτές επιδόσεις.
Το νέο αυτό μοτέρ δεν θα αποτελέσει προνόμιο μόνο της X1 M35i, αλλά και της αντίστοιχης έκδοσης της νέας BMW X2. Παράλληλα, η τοποθέτησή του θα γίνει μόνο στα μοντέλα που βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα UKL της εταιρείας (προσθιοκίνητα), κάτι που σημαίνει ότι θα τον δούμε και στην επόμενη BMW Σειρά 1, τη Σειρά 2 Gran Coupe, καθώς και σε όλα τα Mini.
Στο πεδίο των κιβωτίων, το νέο αυτό μοτέρ θα συνδυαστεί είτε με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με το αυτόματο 8τάχυτο της Aisin. Στόχος της BMW είναι σε κάθε περίπτωση ο νέος κινητήρας αυτός να προσφέρει εκτός από τις τονισμένες επιδόσεις και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (και κατανάλωση), ώστε να επιβαρύνει σημαντικά τους μέσους όρους της εταιρείας ενόψει των νέων ορίων ίππων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
λέτε να την ανταλλάσσουν με τη δικιά μου;;;
-
Πάλι Χ1 θα πάρεις Βασίλη? Πάρε τη νέα Χ3 σε 3λιτρο diesel με καμιά 350αρια άλογα να γουστάρεις!!!
BMW X1 2016