-
Δεν είναι κακή (καλύτερη από ότι την περίμενα!). Βέβαια παραμένει αισθητά πιο αργή από την sDrive 18i (με το αυτόματο κιβώτιο μάλιστα) και επίσης για εμένα είναι μειονέκτημα το ότι δεν συνδυάζεται η μικρή ντιζελ με αυτόματο κιβώτιο.
Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για τίμια πρόταση με καλύτερες επιδόσεις του αναμενόμενου, αλλά ελέω τιμής θα χαρακτηριστεί είτε ακριβή είτε θα συγκριθεί με μη ανταγωνιστικά μοντέλα. Εάν κοίταγα για 'μικρή' Χ1 θα προτιμούσα την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, λόγω λειτουργίας, επιδόσεων και αυτόματου κιβωτίου.
ΥΓ: Η συγκεκριμένη Χ1 είναι στο αγαπημένο μου χρώμα.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
....Δύσκολα θα πιστέψεις πως η συγκεκριμένη έκδοση της X1 είναι η βασική της με κινητήρα ντίζελ.....Λίγοι είπατε; Έτσι πιστεύαμε και εμείς μέχρι να δούμε τις μετρήσεις.....η sDrive16d απέδειξε πως μπορείς να ξεχνάς ότι κάτω από το καπό έχεις έναν 3κύλινδο κινητήρα και πως οι 116 ίπποι σε συνδυασμό με το καλό σε κλιμάκωση 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο εξασφαλίζουν επιδόσεις πολύ άνω του αξιοπρεπούς........Οι μετρήσεις μας έδειξαν ότι τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 11,8' με την τελική ταχύτητα να μην αγγίζει το ψυχολογικό όριο των 200 km/h, φτάνοντας (σύμφωνα με τον καταστευαστή) τα 190 km/h.....
....Την ίδια στιγμή δεν είδαμε, παρά τις όποιες πιέσεις, την κατανάλωση να ξεπερνά τα 6,8 lt/100 km, τιμή που δεν είναι και τόσο κοντά στην εργοστασιακή υπόσχεση των 3,9 lt/100, αλλά κρίνεται πολύ καλή.....τα 34.484 ευρώ της αρχικής τιμής.....
....Βάρος 1.570 kg
Βασική έκδοση (με κόστος 35Κ€), με 1.5 τρικύλινδρο turbo-diesel, με 115 ατίθασα άτια και 'άνω του αξιοπρεπούς' επιδόσεις με 12' 0-100 και ούτε 190χαω τελική. Για ένα όχημα κοντά στο 1,6 τόνο...
Εκτός του ότι δεν στέκουν αυτά που λέει, και αν και ξέρω ότι αυτό το μοτέρ δεν έχει βγει ειδικά για την Ελλάδα (όπως παλιότερα με την 16i), γιατί όλη αυτή η κατάσταση μου θυμίζει '80s ?
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
..και αν και ξέρω ότι αυτό το μοτέρ δεν έχει βγει ειδικά για την Ελλάδα (όπως παλιότερα με την 16i), γιατί όλη αυτή η κατάσταση μου θυμίζει '80s ?Γιατί όντως είμαστε πίσω στα '80s (με τις ειδικές εκδόσεις) όσων αφορά τα αυτοκίνητα και τις τιμές τους.
-
Χθες το απόγευμα με ελαφρύ ψιλόβροχο και την μεγάλη μου κόρη στο πίσω κάθισμα...βρίσκομαι σε δρόμο με διπλή λωρίδα πίσω από Ν-(ικολάκη) που δοκιμάζει πόσο αργά μπορεί να πάει το αμάξι...βγάζω φλας και επειδή είχα πάει σαν κότα όλη τη διαδρομή πατάω γερά το γκάζι να 'ξεμπουκώσει'. Το αμάξι επιταχύνει απότομα και ακούω μια παραπονιάρικη φωνούλα από το πίσω κάθισμα :
- Μπαμπά μου, μην τρέχεις...
Μου κόβονται τα γόνατα, ξαναμπαίνω δεξιά και συνεχίζω να πηγαίνω σαν κότα...
Η κόρη μου μεγαλώνει...
-
Χθες το απόγευμα με ελαφρύ ψιλόβροχο και την μεγάλη μου κόρη στο πίσω κάθισμα...βρίσκομαι σε δρόμο με διπλή λωρίδα πίσω από Ν-(ικολάκη) που δοκιμάζει πόσο αργά μπορεί να πάει το αμάξι...βγάζω φλας και επειδή είχα πάει σαν κότα όλη τη διαδρομή πατάω γερά το γκάζι να 'ξεμπουκώσει'. Το αμάξι επιταχύνει απότομα και ακούω μια παραπονιάρικη φωνούλα από το πίσω κάθισμα :- Μπαμπά μου, μην τρέχεις...
Η κόρη μου μεγαλώνει...
Αχ τα παιδια, τοσο μικρα και μας κανουν οτι θελουν..
-
Όχι... εμένα δεν με κάνει ότι θέλει. Πριν καν ξεστομίσει το 'μπαμπά μη τρέχεις' αφήνω το γκάζι και πατάω το φρένο γιατί έτσι γουστάρω!
-
Χθες το απόγευμα με ελαφρύ ψιλόβροχο και την μεγάλη μου κόρη στο πίσω κάθισμα...βρίσκομαι σε δρόμο με διπλή λωρίδα πίσω από Ν-(ικολάκη) που δοκιμάζει πόσο αργά μπορεί να πάει το αμάξι...βγάζω φλας και επειδή είχα πάει σαν κότα όλη τη διαδρομή πατάω γερά το γκάζι να 'ξεμπουκώσει'. Το αμάξι επιταχύνει απότομα και ακούω μια παραπονιάρικη φωνούλα από το πίσω κάθισμα :- Μπαμπά μου, μην τρέχεις...
Η κόρη μου μεγαλώνει...
190 άλογα vs μεγάλη κόρη του emperor 0 - 1. [emoji23]
Έτσι να μας τα λες για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι τι μας περιμένει.nickthetrib from tapatalk
-
Εντάξει ρε παιδιά, δεν θα αυτοευνουχιστούμε κιόλας, ούτε θα πηγαίνουμε με 40χαω ...και εγώ το έχω και stereo το 'μπαμπά μη τρέχεις', και βέβαια παίρνουν γραμμή και τα δύο από τη μάνα τους
Πάντως με την C5 τώρα είναι δύσκολο να καταλάβουν και πολλά πράγματα όσον αφορά επιταχύνσεις, αλλά πριν με το CX7 η μικρή το είχε γράψει σε κασσέτα το 'μπαμπά μη τρέχεις'
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Εντάξει ρε παιδιά, δεν θα αυτοευνουχιστούμε κιόλας, ούτε θα πηγαίνουμε με 40χαω ...και εγώ το έχω και stereo το 'μπαμπά μη τρέχεις', και βέβαια παίρνουν γραμμή και τα δύο από τη μάνα τουςΠάντως με την C5 τώρα είναι δύσκολο να καταλάβουν και πολλά πράγματα όσον αφορά επιταχύνσεις, αλλά πριν με το CX7 η μικρή το είχε γράψει σε κασσέτα το 'μπαμπά μη τρέχεις' [emoji38]
Καλά ναι εννοείται.
Λίγο να τον πειράξω θέλω[emoji3]nickthetrib from tapatalk
-
Εμένα πάλι που τα παιδιά μου φωνάζουν 'βάλε το τούρμπο μπαμπά' και χαίρονται από τo απότομο τσιμπημα που προσφέρει η ροπή του diesel ή τον ήχο του τρικυλινδρου του 108 στις ψηλός στροφές, να το κοιτάξουμε οικογενειακως;
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Χθες το απόγευμα με ελαφρύ ψιλόβροχο και την μεγάλη μου κόρη στο πίσω κάθισμα...βρίσκομαι σε δρόμο με διπλή λωρίδα πίσω από Ν-(ικολάκη) που δοκιμάζει πόσο αργά μπορεί να πάει το αμάξι...βγάζω φλας και επειδή είχα πάει σαν κότα όλη τη διαδρομή πατάω γερά το γκάζι να 'ξεμπουκώσει'. Το αμάξι επιταχύνει απότομα και ακούω μια παραπονιάρικη φωνούλα από το πίσω κάθισμα :
Η κόρη μου μεγαλώνει...
Έτσι να μας τα λες για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι τι μας περιμένει.nickthetrib from tapatalk
Γενικότερα θα έλεγα: μπαμπάς vs κόρη 0 - 1,2,3,4 βάλτε όσα γκολ θέλετε!! Με εξαίρεση θέματα πειθαρχίας κ σωστής ανατροφής! Εκεί γίνομαι...τύραννος!
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Όχι... εμένα δεν με κάνει ότι θέλει. Πριν καν ξεστομίσει το 'μπαμπά μη τρέχεις' αφήνω το γκάζι και πατάω το φρένο γιατί έτσι γουστάρω!
-
Γενικότερα θα έλεγα: μπαμπάς vs κόρη 0 - 1,2,3,4 βάλτε όσα γκολ θέλετε!! Με εξαίρεση θέματα πειθαρχίας κ σωστής ανατροφής! Εκεί γίνομαι...τύραννος!
+1
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν είναι κακή (καλύτερη από ότι την περίμενα!). Βέβαια παραμένει αισθητά πιο αργή από την sDrive 18i (με το αυτόματο κιβώτιο μάλιστα) και επίσης για εμένα είναι μειονέκτημα το ότι δεν συνδυάζεται η μικρή ντιζελ με αυτόματο κιβώτιο.Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για τίμια πρόταση με καλύτερες επιδόσεις του αναμενόμενου, αλλά ελέω τιμής θα χαρακτηριστεί είτε ακριβή είτε θα συγκριθεί με μη ανταγωνιστικά μοντέλα. Εάν κοίταγα για 'μικρή' Χ1 θα προτιμούσα την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, λόγω λειτουργίας, επιδόσεων και αυτόματου κιβωτίου.
ΥΓ: Η συγκεκριμένη Χ1 είναι στο αγαπημένο μου χρώμα.
Μακαρι να ηταν πιο φτηνη και θα ηταν η πρωτη μου επιλογη αντι για το τιγκουαν. Ομως 6.000 παραπανω και με λιγοτερο εξοπλισμο δεν γινεται για μενα αφου και παλι ζοριστηκα με τα 28.000
-
Αν ήμουν σίγουρος ότι το tiguan έχει απαλλαγεί από τα προβλήματα της προηγούμενης γενιάς, θα ήταν και για μένα η πρώτη επιλογή.
-
η καινούργια x1 είναι το πιο όμορφο suv της κατηγοριας
απλά αδικείται από τους μικρούς κινητήρες και την ... τιμή -
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Αν ήμουν σίγουρος ότι το tiguan έχει απαλλαγεί από τα προβλήματα της προηγούμενης γενιάς, θα ήταν και για μένα η πρώτη επιλογή.Αν εξαιρεσεις τον φοβο του tsi (που και γω τον φοβαμαι λιγο) τα tdi στο εχω ξαναπει πως ειναι πολυ αξιοπιστα.
Τυχαιο δεν ειναι τοσα πολλα octavia ταξι.
Δε μπορω να καταλαβω αυτη τη καραμελα οτι επειδη ειχαν θεμα ορισμενοι 1.4tsi θα πρεπει ολες οι εκδοσεις κινητηρων να ειναι κοκκκινο πανι.
Εκτος αν θελεις μονο βενζινη το tiguan οποτε συμφωνω και γω μη το ρισκαρεις αμα φοβασαι.
Λεω και τα κακα αλλα μη λεμε οτι να ναι -
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
η καινούργια x1 είναι το πιο όμορφο suv της κατηγοριας
απλά αδικείται από τους μικρούς κινητήρες και την ... τιμήΤι εννοεις 'μικρους κινητηρες' ?
Εχει διλιτρους με αρκετη ιπποδυναμη..
Αν εννοεις οτι δεν υπαρχει καποιος γυρω στα 160-170 αλογα που να μην ειναι διλιτρος... τοτε συμφωνω. Κατα την γνωμη μου κιολας αυτος ειναι ο ιδανικος κινητηρας για αυτο το αμαξωμα, γιατι ο 136αρης κρινεται οριακος.Κατα τα αλλα για εμφανιση και τιμη συμφωνω απολυτα..
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
γιατι ο 136αρης κρινεται οριακος..Ο 136αρης δεν ειναι που βγαζει 151-152 στα δυναμομετρα και τον δηλωνουν χαμηλο για φορολογικους λογους?
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Ο 136αρης δεν ειναι που βγαζει 151-152 στα δυναμομετρα και τον δηλωνουν χαμηλο για φορολογικους λογους?
Ο N13 (δλδ. ο 1.6) είναι αυτός που λές Γιάννη. Ο 1.5 δεν ξέρουμε ακόμα εάν όντως είναι πιο δυνατός. Τα περισσότερα τεστ αναφέρουν ότι παρόλο που έχει την ίδια ονομαστική με τον 1.6 που αντικατέστησε, στην πράξη είναι πιο αδύναμος.
BMW X1 2016