-
Γούστα είναι αυτά και διαφέρουν από άτομο σε άτομο, γι' αυτό ο καθένας παίρνει αυτό που του αρέσει!
Πάντως το μαύρο και γενικά τα σκουρόχρωμα έχουν κι άλλο αρνητικό : μόλις λερωθούν φαίνονται χάλια!
Και από αυτήν την άποψη τα τόσο συνηθισμένα πλέον 'ασημί' αποτελούν την πιο έξυπνη λύση... -
Αν ήταν να διαλέγουμε έτσι το χρώμα του αυτοκινήτου μας, οι δρόμοι μας θα ήταν σαν τα σπίτια στις Κυκλάδες, όλο άσπρα αυτοκίνητα!
Όπως και να το κάνουμε η εμφάνιση παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή του αυτοκινήτου. Φαντάζεσαι να δώσει ο άλλος 20.000€ και να μην του αρέσει και το χρώμα κιόλας;
-
Γενικά ρε μάγκες, βάλτε λίγο χρώμα στη ζωή σας!
Αυτό το πράγμα, πάντα το είχα απορία. Μουντάδα παντού στ' αυτοκίνητα. Μαύρα, άσπρα (αισθητά λιγότερα) και όλες οι πιθανές αποχρώσεις ανάμεσά τους.
Είμαι πολύ υπέρ του χρώματος, αρκεί να μην καταντάει κιτς. Κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, μπλε. Υπάρχουν πολλά μοντέλα που σε συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι κουκλιά!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν ήταν να διαλέγουμε έτσι το χρώμα του αυτοκινήτου μας, οι δρόμοι μας θα ήταν σαν τα σπίτια στις Κυκλάδες, όλο άσπρα αυτοκίνητα!Όπως και να το κάνουμε η εμφάνιση παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή του αυτοκινήτου. Φαντάζεσαι να δώσει ο άλλος 20.000€ και να μην του αρέσει και το χρώμα κιόλας;
προσοχή! όχι άσπρο! κι αυτό λερώνει και φαίνεται χάλια! Ασημί!
Πάντως, επειδή μένω σε πόλη που βρέχει πάρα πολύ (Γιάννενα) και ακόμη και το καλοκαίρι σκάνε μπόρες και μερικές φορές από αυτές που έχουν και λάσπη πραγματικά μπορεί να απελπιστείς με το θέμα της καθαριότητας. Ιδίως εάν δεν έχεις χρόνο να το καθαρίζεις συνέχεια, το αμάξι φαίνεται κ...ς μετά από τέτοιες καταστάσεις ιδίως αν το αμάξι είναι σε σκούρες αποχρώσεις! -
Το ασημί όμως είναι εντελώς βερετό και στην Ελλάδα έχει πρόβλημα ορατότητας από τους άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δρόμοι μας είναι παλιοί και έχουν γυαλίσει με αποτέλεσμα να πάρουν αυτό το ανοικτό γκρι χρώμα. Σε μέρες με ισχυρή ηλιοφάνεια και σε τέτοιον γκρι δρόμο, το ασημί αυτοκίνητο διακρίνεται πιο δύσκολα από μακριά. Μια καλή λύση είναι το χρυσαφί.
-
Φίλοι χαίρομαι που το ρίξαμε λίγο στην πλακίτσα και ξεφύγαμε από τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που μπορεί να φέρει το qq στους επίδοξους αγοραστές του. Αλήθεια όμως που είναι ο iceman να μας επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα;
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλοι χαίρομαι που το ρίξαμε λίγο στην πλακίτσα και ξεφύγαμε από τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που μπορεί να φέρει το qq στους επίδοξους αγοραστές του. Αλήθεια όμως που είναι ο iceman να μας επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα;α! εσύ δεν κάθεσαι φρόνιμα!
εγώ πάντως του είπα : να ρίξει την τιμή 3-4 φράγκα ακόμη παρακάτω και παίρνω εγώ το δικό του -
Σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε μαθει να σεβόμαστε τη διαφορετική αποψη .
Ειτε δια της βίας ειτε δια της δήθεν 'πλάκας', bullying ήταν, είναι και θα είναι αυτό που κανεις Σπύρο.
Μπορεί να σου φαίνονται τραβηγμενα όσα λέω, μολονοτι δεν εχεις προσωπικη αποψη για το αυτοκινητο, αλλά δεν σου δίνουν το δικαίωμα να με λοιδωρεις. -
Δεν είχα τέτοια πρόθεση. Ζητώ συγνώμη και ελπίζω να γίνει δεκτή.
-
το vitara με δύο μωρα και την προίκα τους θεωρώ ότι είναι οριακά μικρό. Η επόμενη κίνηση είναι ένα τεστ ντραιβ και στο scross και κατόπιν κομπιουτεράκι για την τελική επιλογή.
πάντως εμένα εξακολουθεί και μου αρέσει πολύ το qq σε λευκό με ηλιοροφή -
Φιλε cac, επειδη κι εγω δυο μωρα εχω, θα σου ελεγα να το ξεχασεις το vitara!
Eδω περα με το QQ πεφτει ζορι! Το vitara με μικροτερους χωρους, σιγουρα δεν θα σε βολεψει.
Οπως ξαναειπα, απο χωρους δες το scross(με χωρους παρομοιους με το QQ) και οχι το vitara.
Tωρα η ηλιοροφη που περιγραφεις οντως ειναι ωραια, αλλα νομιζω βγαινει στην πολυ πολυ ακριβη εκδοση, η οποια κοστιζει τοσο, ωστε να σκεφτεις καποια πιο premium μοντελα. -
Ο χρήστης cac έγραψε:
το vitara με δύο μωρα και την προίκα τους θεωρώ ότι είναι οριακά μικρό. Η επόμενη κίνηση είναι ένα τεστ ντραιβ και στο scross και κατόπιν κομπιουτεράκι για την τελική επιλογή.
πάντως εμένα εξακολουθεί και μου αρέσει πολύ το qq σε λευκό με ηλιοροφήλοιπον, εγω εχω 1 παιδακι και ξεπερασαμε το σταδιο κουβαλαμε προικα μαζι μας..
καλα αυτο το σταδιο που εισαι σε λιγα χρονια θα περασει... δεν θα ειναι για παντα ετσι.
εμενα δεν μου αρεσε εξωτερικα το scross, (γουστα ειναι αυτα) και αγορασα το vitara. -
Ο χρήστης cac έγραψε:
πάντως εμένα εξακολουθεί και μου αρέσει πολύ το qq σε λευκό με ηλιοροφήεγω αυτό που εχω καταλαβει είναι ότι όλα τα μοντέλα αυτης της κατηγορίας ( QQ, Vitara, mokka, 500x, renegade, Captur, Scross ), με εξαίρεση τα Duster & HRV ( οταν ερθει ), στην περίπτωση των 2 παιδιών και του κατόχου που δεν είναι και πολύ φειδωλός στα μπαγκάζια του, σίγουρα θα χρειαστούν μπαγκαζιέρα και ιδίως αν τα παιδιά είναι μικρα σε ηλικία....
και μην αρχισουμε να λέμε για 20 λιτρα και 25 διαφορά, νομίζω το έχουμε ξανακανει και πραγματικά δεν έχει νοημα... -
Σπύρο δεκτή η συγνώμη και ελπίζω να καταλαβαίνεις και το δικό μου πνεύμα!
Ο χρήστης cac έγραψε:
πάντως εμένα εξακολουθεί και μου αρέσει πολύ το qq σε λευκό με ηλιοροφήΠάντα ο συνδυασμός 2 μωρών με συμπράγκαλα (καρότσια κλπ) σε οδηγεί είτε σε πορτμπαγκάζ άνω των 500 λίτρων ειτε σε μπαγκαζίερες.
Και το QQ με τέτοια συμπράγκαλα δεν θα είναι επαρκές, ειδικά με το διπλό χώρο αποσκευών που έχει. Οταν ήταν και τα δικά μου μωρά (ευτυχώς έχουν διαφορά 5 χρόνια οπότε δεν είχα ποτέ ανάγκη για 2 καρότσια ταυτόχρονα) τα 586 λίτρα μέχρι πάνω του rav mk3 ήταν οριακά (είχα βάλει και το δίχτυ σκύλου για να προστατεύσω το χώρο επιβατών από τυχόν υπερχείριση του χωρου αποσκευών)Η έκδοση με την ηλιοροφή που σου αρέσει (ΤΕCHNA) είναι όντως πολύ ωραια αλλά εχεί 3 'κακά': είναι πανάκριβη οπότε καθιστά ακόμα πιο υπερτιμημένο το όχημα, η ηλιοροφή δεν ανοίγει έστω εν μέρει όπως στο ομόσταβλο x-trail, οπότε χάνεις πολύ στην αίσθηση και πρακτικότητα του αξεσουάρ αυτού, η έκδοση TECHNA συνοδεύεται υποχρεωτικά απο 19αρες ζάντες σε 45αρι προφίλ με ότι αυτό συνεπάγεται!
Αν σου αρέσει πιά τόσο πολύ το qq, δες τουλάχιστον τη βασική έκδοση (ENERGY - €20.210 σε 1,5, diesel) σε λευκό απλό χρώμα που δεν της λείπουν πολλά σοβαρά πράγματα και ακόμα καλύτερα στην έκδοση 1,2 turbo βενζίνης (€17.650 για ENERGY και €19.850 για ACENTA που είναι υπερπλήρες) που έχει ελάχιστη παραπάνω κατανάλωση από το 1,5 diesel (το πλεονέκτημα των μηδενικών τελών της δεύτερης δεν ξέρω πόσο θα υπάρχει ακόμα) και δεν θα σε έχει να ανησυχείς για dpf και ξεμπουκώματα, κυκλοφορώντας χωρίς σκοτούρες και μέσα στην πόλη.
Θα σου κοστίσει λίγοτερο από 20 χιλιάρικα, αλλά θα έχεις ίδιους χώρους και εξωτερική εμφάνιση.
http://www.nissan.gr/vehicles/city-cars ... nt/prices/
Multimedia σύστημα και GPS μπορείς να πάρεις από ebay και αλλού ιντερνετικά, μακράν καλύτερο του απλά ανεκτού connect, με 400 περίπου ευρώ! -
Καλησπέρα καινουριός ειμαι στο forum αν και σας παρακολουθω χρόνια και το forum με βοήθησε πολύ κατα καιρους σε διαφορα θέματα!
Είμαι κάτοχος του νεόυ vitara gl+ diesel και είμαι φουλ ικαμοποιημένος και απο επιδώσεις και από χώρους! Εχω δύο παιδάκια και επειδη κάνω συχνά ταξίδια μπορώ να πώ ότι έχω βολέψει ένα καρότσι μία βαλίτα μεγάλη μία μικρή δύο ψηγεία και κάτι ζαρζαβατικά πολύ εύκολα οπότε το θέμα των χώρων πιστεύω ότι πάνω απο 350 λιτρα για μία οικογένεια είναι αρκετά!
Επίσεις ένα πράγμα που δεν βλέπω να συζητάτε είναι η off road δυνατότητα του κάθε αυτοκινήτου και πιστεύω ότι εάν πάει κάποιος σε επιλογή crossover - suv πρέπει να λάβει και αυτήν την πάραμετρο απόφαση! Τουλάχιστον αυτό εκανα εγώ λόγω κυνηγιού! Πηρα ένα οικογεενιακό αυτοκινητο και ταυτόχρονα να μπορώ να βγάλω και τα γούστα μου! Τώρα εάν βγάλει θέματα τριγμούς και δεν ξέρω τι αλλό τι δεν ξέρω αλλά ως τωρα 2000 χιλ είμαι οκ!
-
Ο χρήστης tirnabos26 έγραψε:
Καλησπέρα καινουριός ειμαι στο forum αν και σας παρακολουθω χρόνια και το forum με βοήθησε πολύ κατα καιρους σε διαφορα θέματα!Είμαι κάτοχος του νεόυ vitara gl+ diesel και είμαι φουλ ικαμοποιημένος και απο επιδώσεις και από χώρους! Εχω δύο παιδάκια και επειδη κάνω συχνά ταξίδια μπορώ να πώ ότι έχω βολέψει ένα καρότσι μία βαλίτα μεγάλη μία μικρή δύο ψηγεία και κάτι ζαρζαβατικά πολύ εύκολα οπότε το θέμα των χώρων πιστεύω ότι πάνω απο 350 λιτρα για μία οικογένεια είναι αρκετά!
Επίσεις ένα πράγμα που δεν βλέπω να συζητάτε είναι η off road δυνατότητα του κάθε αυτοκινήτου και πιστεύω ότι εάν πάει κάποιος σε επιλογή crossover - suv πρέπει να λάβει και αυτήν την πάραμετρο απόφαση! Τουλάχιστον αυτό εκανα εγώ λόγω κυνηγιού! Πηρα ένα οικογεενιακό αυτοκινητο και ταυτόχρονα να μπορώ να βγάλω και τα γούστα μου! Τώρα εάν βγάλει θέματα τριγμούς και δεν ξέρω τι αλλό τι δεν ξέρω αλλά ως τωρα 2000 χιλ είμαι οκ!
Απόλυτα σύμφωνος....
-
πεστα tirnave !!
Καποιοι εχουν vitaroφοβια ... που δεν μπορω να την καταλαβω !!
Μαλλον εσυ και εγω προς το παρον εχουμε καταλαβει οτι χωρανε οι οικογενειες μας , θα εχουμε ικανοποιητικες επιδοσεις, και δεν θα εχουμε ξοδεψει και μια τρελη περιουσια για ενα νεο , ασφαλες αυτοκινητο, ενω οι αλλες οικογενειες χρειαζονται μεγαλυτερα αυτοκινητα!Ο νοων νοειτω
-
Ο χρήστης london έγραψε:
πεστα tirnave !!
Μαλλον εσυ και εγω προς το παρον εχουμε καταλαβει οτι χωρανε οι οικογενειες μας , θα εχουμε ικανοποιητικες επιδοσεις, και δεν θα εχουμε ξοδεψει και μια τρελη περιουσια για ενα νεο , ασφαλες αυτοκινητο, ενω οι αλλες οικογενειες χρειαζονται μεγαλυτερα αυτοκινητα!Ο νοων νοειτω
Νομίζω η προσέγγιση σου αν και απόλυτη, τα λέει όλα για το vitara...
-
Δεν είναι θέμα μεγαλύτερου αυτοκινήτου είναι θέμα τι θές! Αν ήθελα μεγάλο αυτοκίνητο θα πήγαινα σε ένα πολυμορφικό η σε κάτι σε κούρσα σίγουρα όχι σε suv h crossover! Πηρα αυτοκίνητο για να ταξιδεύω ανετα με κάθε είδους καιρικές συνθήκες και να μπορώ να πάω και στα βουνά και στ χιονοδρομικά και πάνω από όλα οικονομικά! Το αυτοκίνητο είναι εργαλέιο και όχι ένα έιδος μόστρας για μένα! Και μόλις στρωθεί λίγο το αυτοκίνητο και μπούν και τα λάστιχα α/τ τότε ποιός με πιάνει!
-
Ο χρήστης london έγραψε:
πεστα tirnave !!
Μπραβο παιδια που ειστε αρκετα πιο εξυπνοι απο εμας, που χρειαζομαστε μεγαλυτερα αυτοκινητα!
Αυτο που δεν καταλαβαινετε οι μισοι απο εδω μεσα, ειναι οτι οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικες.
Μπραβο φιλε μου που εσυ βολευεσαι. Και γι'αυτο εκανες την επιλογη που εκανες. Γιατι πρεπει με ενα δηθεν εξυπνκιστικο τροπο να μειωσεις την αποψη του αλλου
Αν δεν βολευομαι εγω, πρεπει αναγκαστικα να εκανα μια λαθος, ή να ειμαι απλα υπερβολικος γιατι απλα θελω μεγαλυτερους χωρους;
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv