-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Λοιπον iceman εχω εμπεδωσει οτι δεν θα επελεγες το qq εαν αγοραζες τωρα. ( Ουτε εγω για τους δικους μου λογους.. ) Λοιπον για να ειμαστε και στο θεμα , ποιο croosover θα επελεγες να αγορασεις? Υπαρχει καποιο που να fit the bill?
London έχεις QQ; Αν ναι, για ποιο λόγο δε θα το επέλεγες τώρα; Τι θα επέλεγες στην θέση του;
οχι οχι δεν εχω , εχει ενας φιλος .... και λιγο πολυ ειναι απογοητευμενος.
Εμενα , να μου το χαριζες δεν θα το οδηγουσα... επηρεασμενος απο τον φιλο μου, και δευτερον δεν μου αρεσει εμφανισιακα, τριτον ειναι πολυ ακριβο.
Εγω εχω παραγγειλει νεο αυτ/το και το περιμενω ,Αλλα αναφερθηκα στον φιλο iceman , που αφου ακουει qq και αρωσταινει να αντιπαραθεσει κατι αλλο σε αυτην την κατηγορια αυτ/των.
-
Απογοητευμένος γιατί αν επιτρέπεται; Τα γνωστά θέματα με την ποιότητα συναρμογής;
-
Ο χρήστης london έγραψε:
Λοιπον iceman εχω εμπεδωσει οτι δεν θα επελεγες το qq εαν αγοραζες τωρα. ( Ουτε εγω για τους δικους μου λογους.. ) Λοιπον για να ειμαστε και στο θεμα , ποιο croosover θα επελεγες να αγορασεις? Υπαρχει καποιο που να fit the bill?
London έχεις QQ; Αν ναι, για ποιο λόγο δε θα το επέλεγες τώρα; Τι θα επέλεγες στην θέση του;
Εμενα , να μου το χαριζες δεν θα το οδηγουσα... επηρεασμενος απο τον φιλο μου, και δευτερον δεν μου αρεσει εμφανισιακα, τριτον ειναι πολυ ακριβο.
Εγω εχω παραγγειλει νεο αυτ/το και το περιμενω ,
Αλλα αναφερθηκα στον φιλο iceman , που αφου ακουει qq και αρωσταινει να αντιπαραθεσει κατι αλλο σε αυτην την κατηγορια αυτ/των.Δεν το έχω ψάξει ενδελεχως, δυστυχώς!
- Τα σουζουκια δεν μου αρέσουν εμφανισιακά. Το τι λέει ο τεχνικός σύμβουλος, μου είναι αδιάφορο!
- Η τογιότα που προτιμώ δεν έχει κάτι φθηνό και κάτω από δίλιτρο
- Παραπάνω δεν θα έδινα
- Fiat ή γαλλικά με την καμία!
Το πιθανότερο αν τελικά το πουλήσω θα είναι να μην αγοράσω τίποτα!
Για τις λίγες μετακινήσεις μου αρκεί το yaris και καθημερινές που το έχει η γυναίκα Taxibeat και ΜΜΜ. Ηδη κάποια πρωινά που πρέπει να παω το μικρό στο σταιμό και μετά να κατέβω κέντρο, καλώ taxibeat, τον παμε και μετά με αφήνει ΗΣΑΠ και καθάρισα με 4 ευρώ!
Θέμα θα έχω μάλλον στις βασικές διακοπές της οικογένειας αλλά νομίζω θα μας βολέψει το yaris (μόνο ρουχα πέρνουμε άλλωστε) ή στη χειρότερη νοικιάζω μία Octavia ή παίρνω το Mondeo του πατέρα μου.
Αν πάντως το ξαναψαχνα θα κοίταζα κάτι σε κανονικό αυτοκίνητο, όχι crossover ή SUV (Corolla, Octavia, Passat) και δη αυτόματο και όχι αναγκαστικά πετρέλαιο, μιας και είναι σκλαβιά το diesel με τα dpf και τους μύκητες κλπ. Σε κ'αθε περίπτωση value for money και όχι πολλά λεφτά πεταμένα στο δρόμο!
-
Επειδή το θέμα με το qq έχει ξεπεράσει νομίζω το μέτρο και μόνο για λιμούς καταποντισμούς και επίθεση από ακρίδες δεν έχουν ακούσει όσοι το ορέγονται... παρακαλώ κάποιος να μας αναφέρει στην κατηγορία του ποιο άλλο μπορεί να δει ως καλυτερό του overall συμπεριλαμβάνοντας φυσικά το sx4 και τα υπόλοιπα μόκα...τρούφα σαντιγύ κλπ. Άλλωστε η συζήτηση δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο το qq.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Επειδή το θέμα με το qq έχει ξεπεράσει νομίζω το μέτρο και μόνο για λιμούς καταποντισμούς και επίθεση από ακρίδες δεν έχουν ακούσει όσοι το ορέγονται... παρακαλώ κάποιος να μας αναφέρει στην κατηγορία του ποιο άλλο μπορεί να δει ως καλυτερό του overall συμπεριλαμβάνοντας φυσικά το sx4 και τα υπόλοιπα μόκα...τρούφα σαντιγύ κλπ. Άλλωστε η συζήτηση δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο το qq.Αν σου αρέσει τόσο να σου δώσω το δικό μου.. θα σου κάνω και εκπτωση!
Αλλά σώνει και καλά να μπαίνουμε σε συγκρίσεις και να το αναδεικνύουμε κορυφή, εγώ δεν το καταλαβαίνω!
Στο ερώτημα του topic opener υπάρχει και το ΚΑΝΕΝΑ... -
[/quote]Αν πάντως το ξαναψαχνα θα κοίταζα κάτι σε κανονικό αυτοκίνητο, και δη αυτόματο και όχι αναγκαστικά πετρέλαιο, μιας και είναι σκλαβιά το diesel με τα dpf και τους μύκητες κλπ. Σε κ'αθε περίπτωση value for money και όχι πολλά λεφτά πεταμένα στο δρόμο![/quote]
Εδω συμφωνω με χιλια οσον αφορα το πετρελαιο , δεν θελω με παθος για αυτον τον λογο και αλλους αυτ/το με πετρελαιο... και ας τρελαινονται μερικοι στο forum με αυτο ...λες και εχουν πετρελαιοπηγη στον κηπο τους.
-
Ο χρήστης london έγραψε:
Εγω εχω παραγγειλει νεο αυτ/το και το περιμενω ,Αλλα αναφερθηκα στον φιλο iceman , που αφου ακουει qq και αρωσταινει να αντιπαραθεσει κατι αλλο σε αυτην την κατηγορια αυτ/των.
London για χαρη της συζήτησης θύμισε και στους υπόλοιπους που μπορεί να μην ξέρουν τι έχεις παραγγείλει
-
Ο χρήστης london έγραψε:
Αν πάντως το ξαναψαχνα θα κοίταζα κάτι σε κανονικό αυτοκίνητο, και δη αυτόματο και όχι αναγκαστικά πετρέλαιο, μιας και είναι σκλαβιά το diesel με τα dpf και τους μύκητες κλπ. Σε κ'αθε περίπτωση value for money και όχι πολλά λεφτά πεταμένα στο δρόμο![/quote]
Εδω συμφωνω με χιλια οσον αφορα το πετρελαιο , δεν θελω με παθος για αυτον τον λογο και αλλους αυτ/το με πετρελαιο... και ας τρελαινονται μερικοι στο forum με αυτο ...λες και εχουν πετρελαιοπηγη στον κηπο τους. [/quote]
Προφανώς, λόγοι οικονομίας έχουν στρέψει τον κόσμο προς αυτήν την κατεύθυνση...Αν εξαιρέσεις την οικονομία (διαβάζω και για ανθεκτικότητα κινητήρων, αλλά ισχύει όντως με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;) τα βενζινοκίνητα έχουν πολλά πλεονεκτήματα και ως προς την απόδοσή τους και αν δεν κάνω λάθος είναι και πιο φιλικά προς το περιβάλλον...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Επειδή το θέμα με το qq έχει ξεπεράσει νομίζω το μέτρο και μόνο για λιμούς καταποντισμούς και επίθεση από ακρίδες δεν έχουν ακούσει όσοι το ορέγονται... παρακαλώ κάποιος να μας αναφέρει στην κατηγορία του ποιο άλλο μπορεί να δει ως καλυτερό του overall συμπεριλαμβάνοντας φυσικά το sx4 και τα υπόλοιπα μόκα...τρούφα σαντιγύ κλπ. Άλλωστε η συζήτηση δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο το qq.
Αν σου αρέσει τόσο να σου δώσω το δικό μου.. θα σου κάνω και εκπτωση!
Αλλά σώνει και καλά να μπαίνουμε σε συγκρίσεις και να το αναδεικνύουμε κορυφή, εγώ δεν το καταλαβαίνω!
Στο ερώτημα του topic opener υπάρχει και το ΚΑΝΕΝΑ...Ευχαριστώ φίλε αλλά δεν θα πάρω. Όταν αποφάσισα τι ήθελα απλά το πήρα και δεν ήταν qq. Πάντως αν ήταν να πάρω qq θα προτιμούσα κάποιου που δεν αντιμετωπίζει τόσα προβληματα. Νομίζω ότι τέτοιοι είναι οι συντριπτικά περισσότεροι από τους κατόχους του οχήματος. Γιατί να το ρισκάρω στην απίθανη περίπτωση που το δικό σου αποδείχθηκε καλπικη λύρα και όχι λυρα 100;
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Ο φιλος cac ανοιξε το topic για να ρωτησει για τη γνωμη μας για καποια αυτοκινητα, και εμεις αναλονωμαστε αν το qq αξιζει τα λεφτα του η οχι. Ας διαβασει ο ανθρωπος την αποψη αυτον που εχουν κανει td και κυριος αυτων που εχουν καποιο απο τα αμαξια που προτεινη και ας αποφασισει βασει των αναγκων του, των θελω του και πρωτιστος των οικονωμικων του, αυτο που θα αγορασει. Ας μην τον μπερδευουμε με τις 'κοντρες' μας. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως αν ήταν να πάρω qq θα προτιμούσα κάποιου που δεν αντιμετωπίζει τόσα προβληματα. Νομίζω ότι τέτοιοι είναι οι συντριπτικά περισσότεροι από τους κατόχους του οχήματος. Γιατί να το ρισκάρω στην απίθανη περίπτωση που το δικό σου αποδείχθηκε καλπικη λύρα και όχι λυρα 100;
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Οτι με εκνευρίζει εμένα υπάρχει σε κάθε qq. Μάλιστα έχουν γραφτεί και πολλά σοβαρότερα, τα οποία εμένα τουλάχιστον μου έχουν κλονίσει και άλλο την εμπιστοσύνη φοβούμενος μην μου προκύψουν στο μέλλον.
Απλά, δυστυχώς για την πλειοψηφία, εγώ έχω πολύ λιγότερη υπομονή και δεν κολώνω να χάσω και 3-4 χιλιάρικα παραδεχόμενος κάτι που ήταν κάτω από τις προσδοκίες μου! -
Ο χρήστης cac έγραψε:
Ο φιλος cac ανοιξε το topic για να ρωτησει για τη γνωμη μας για καποια αυτοκινητα, και εμεις αναλονωμαστε αν το qq αξιζει τα λεφτα του η οχι. Ας διαβασει ο ανθρωπος την αποψη αυτον που εχουν κανει td και κυριος αυτων που εχουν καποιο απο τα αμαξια που προτεινη και ας αποφασισει βασει των αναγκων του, των θελω του και πρωτιστος των οικονωμικων του, αυτο που θα αγορασει. Ας μην τον μπερδευουμε με τις 'κοντρες' μας.
CAC, μπορεί να μην ειναι καθεαυτού Crossover - SUV (το τι είναι άλλωστε σηκώνει μεγάλη κουβέντα...), αλλά θα σου πρότεινα να δείς και το C-MAX
-
Τι να πει όμως και ο άλλος φίλος με το mazda cx7; Αυτός και αν έκανε downgrade.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Οτι με εκνευρίζει εμένα υπάρχει σε κάθε qq. Μάλιστα έχουν γραφτεί και πολλά σοβαρότερα, τα οποία εμένα τουλάχιστον μου έχουν κλονίσει και άλλο την εμπιστοσύνη φοβούμενος μην μου προκύψουν στο μέλλον.
Απλά, δυστυχώς για την πλειοψηφία, εγώ έχω πολύ λιγότερη υπομονή και δεν κολώνω να χάσω και 3-4 χιλιάρικα παραδεχόμενος κάτι που ήταν κάτω από τις προσδοκίες μου!Καλα ρε συ, τωρα την τερματισες την υπερβολη!
Αλλο να ειναι κατω απο τις προσδοκιες, και αλλο η παραπληροφορηση.
Εγω ας πουμε ειχα προβλημα μονο με το φιλτροκουτι, που δεν ηταν καλα δεμμενο. Κι εκανα και μια αναβαθμιση στο ηχοσυστημα, επειδη 2-3 φορες ειχε κολλησει.
Τα σοβαροτερα ποια ειναι, δηλαδη;Γιατι στα ιδια forum μπαινουμε.
Κι εγω περιμενα να μην υπαρχει το παραμικρο προβλημα, και να μην βγει ποτε καμια ανακληση 'ή τεχνικη οδηγια. για ενα καινουριο αυτοκινητο, αλλα να φτασω και στο αλλο ακρο και να αποκαλω το αυτοκινητο σκουπιδι, sorry δεν θα το κανω.
Μεχρι και απο την ιδια την Nissan απο το customer care, εχουν μπει σε αλλο thread και σου ειπαν να επικοινωνησεις μαζι τους, για να διορθωσουν τα προβληματα. Τι αλλο θελεις δλδ;
Η χρονομηχανη δεν εχει εφευρεθει ακομα, για να μην το αγοραζες.Και μια φιλικη συμβουλη, ενας υποψιασμενος υποψηφιος αγοραστης, που διαβαζει λιγακι, εχοντας πετυχει εσενα σε 3 forum (petrolheads, 4tforum, greek QQ club) να υπερκραζεις, πιστευεις οτι θα σε παρει ποτε τηλεφωνο;
-
Και για το θεμα μας.
Απο πλευρας οδηγικης συμπεριφορας, εμφανισης , ποιοτητας και κτλ, εγω βρηκα σαν top τα volvo xc60, και την bmw x2 sports tourer. Πολυ καλο ηταν επισης και το Honda CRV, με τον καινουριο 1.6.
Δυστυχως το budget μου δεν μου επετρεπε να παω σε καποιο απο αυτα, αφου ειχα ταβανι τα 20000, και χωρους πανω απο 400 λιτρα.
To mokka μου ειχε φανει τελειως αοσμο, αχρωμο και μικρο.
Για το συγκρισιμο scross, ηταν πιο σκληρο απο οτι ηθελα, και ποιοτικα και αισθητικα μου φαινοταν κατωτερο.Κατεληξα λοιπον στο QQ, στο Cmax και το honda civic tourer.
To cmax μια χαρα, αλλα οταν το ηθελα, δεν ειχε ερθει το f/l, και επιπλεον δεν μου αρεσαν τα ογκωδη πλαστικα.
Το honda ειχε μηχανη διαμαντι, αλλα επρεπε να εισαι κατω απο 1.80 για να βολευτεις σοβαρα.Επιπλεον εκτιμησα, οτι long term, το χαωδες πορτπαγκαζ δεν θα μου χρειαζεεται καθημερινα, για να το κουβαλαω καθε μερα αδειο.
Ετσι πηγα στο QQ. Ηταν στα χρηματα και στα χαρακτηριστικα που ηθελα. ΤΙποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.Παντως οπως προτεινει κι ενας φιλος, να το δεις το cmax. Eιναι ενα πολυ αξιολογο συνολο. Οπως αξιολογο ειναι και το Scenic.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Τα σοβαροτερα ποια ειναι, δηλαδη;Γιατι στα ιδια forum μπαινουμε.
Κι εγω περιμενα να μην υπαρχει το παραμικρο προβλημα, και να μην βγει ποτε καμια ανακληση 'ή τεχνικη οδηγια. για ενα καινουριο αυτοκινητο, αλλα να φτασω και στο αλλο ακρο και να αποκαλω το αυτοκινητο σκουπιδι, sorry δεν θα το κανω.Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται θα μπει στο QQ forum (αφού για άγνωστους λόγους δεν βγαίνουν στις αναζητήσεις του google τα γραφόμενα σε αυτό) να μάθει! Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι απαιτήσεις έχει κάποιος και πόσο νερό μπορεί να βάλει στο κρασί του! Επίσης εξαρτάται από το αν το QQ είναι value for money (που στην τιμή που πουλιέται καινούργιο όπως έχει τσιμπήσει τον τελευταίο χρόνο, αντικειμενικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) και ποια η αίσθηση του καθενός για το value for money και τι αυτοκίνητα είχε ως τώρα!
Ειχα κάθε καλή διάθεση να το το ανεχθώ λίγο περισσότερο (εξου και τα αξεσουάρ) αλλά μου προέκυψε το θέμα με το λεβιέ για το οποίο μου είπαν οτι είναι απολύτως φυσιολογικό. Δυστυχώς εγώ ως τώρα αλλιώς το ήξερα το φυσιολογικό, οπότε αρκετή υπομονή έκανα!Μεχρι και απο την ιδια την Nissan απο το customer care, εχουν μπει σε αλλο thread και σου ειπαν να επικοινωνησεις μαζι τους, για να διορθωσουν τα προβληματα. Τι αλλο θελεις δλδ;
Ειχα πάει νωρίτερα και τους το αναγνώρισα, αν μη τι άλλο!
Και μια φιλικη συμβουλη, ενας υποψιασμενος υποψηφιος αγοραστης, που διαβαζει λιγακι, εχοντας πετυχει εσενα σε 3 forum (petrolheads, 4tforum, greek QQ club) να υπερκραζεις, πιστευεις οτι θα σε παρει ποτε τηλεφωνο;
Δεν με ενδιαφέρει να με πάρει! Ας πάει να το πάρει καινούργιο να δώσει 4-5 χιλιάρικα παραπάνω από το να πάρει το δικό μου να κλαίει στο τέλος για περισσότερα! Εγώ αν το είχα αγοράσει όσο θα το δώσω, θα έγραφα διθυράμβους γιατί δεν θα θεωρούσα ότι με είχαν κλέψει, πουλώντας μου κάτι υπερτιμημένο και θα είχα αγοράσει κάτι value for money!
Αντιλαμβάνομαι ωστόσο και τη δική σου πλευρά! Δύσκολα παραδέχεται κάποιος λάθη στις επιλογές του ειδικά στην Ελλάδα. Εχεις άλλωστε και δίκαιο! Δεν χρειάζεται αμφότεροι να φτάνουμε στο άλλο άκρο... στην τελική λαμαρίνες αγοράσαμε και οι 2. -
cac το subaru xv το εχεις κοιταξει;
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
cac το subaru xv το εχεις κοιταξει;Ομορφο και το subaru. Με το δικτυο τι παιζει πλεον; Εχουν επανελθει ολα οπως παλια;
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Και μια φιλικη συμβουλη, ενας υποψιασμενος υποψηφιος αγοραστης, που διαβαζει λιγακι, εχοντας πετυχει εσενα σε 3 forum (petrolheads, 4tforum, greek QQ club) να υπερκραζεις, πιστευεις οτι θα σε παρει ποτε τηλεφωνο;
Ξέχασες και τα forum του εξωτερικού!
Κατεληξα λοιπον στο QQ, στο Cmax και το honda civic tourer.
To cmax μια χαρα, αλλα οταν το ηθελα, δεν ειχε ερθει το f/l, και επιπλεον δεν μου αρεσαν τα ογκωδη πλαστικα.
Το honda ειχε μηχανη διαμαντι, αλλα επρεπε να εισαι κατω απο 1.80 για να βολευτεις σοβαρα.Επιπλεον εκτιμησα, οτι long term, το χαωδες πορτπαγκαζ δεν θα μου χρειαζεεται καθημερινα, για να το κουβαλαω καθε μερα αδειο.
Ετσι πηγα στο QQ. Ηταν στα χρηματα και στα χαρακτηριστικα που ηθελα. ΤΙποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.Παντως οπως προτεινει κι ενας φιλος, να το δεις το cmax. Eιναι ενα πολυ αξιολογο συνολο. Οπως αξιολογο ειναι και το Scenic.
+1000
Σε αυτά είχαμε καταλήξει και εμείς, με εξαίρεση το Civic στο οποίο κοιτούσαμε το hatchback (το οποίο ήταν και πιο κοντά στο ποσό που θέλαμε να δώσουμε).
Εξαιρετικό το Civic, φοβερός κινητήρας, αξιοπιστία, καλοί χώροι και πολύ πρακτικό εσωτερικό, αλλά ήθελε να οδηγείς ξάπλα για να μην βλέπεις την αρχή της οροφής μπροστά σου.
Το CMax το είχαμε απορρίψει μόλις είδαμε το ογκώδες εσωτερικό του, αλλά οδήγησα το ανανεωμένο Focus και μου φάνηκε αρκετά καλύτερο εσωτερικά, ειδικά στις πλούσιες εκδόσεις στις οποίες το φέρνει η αντιπροσωπεία. Η 8άρα οθόνη αφής εξαιρετική! Πιστεύω πως το ανανεωμένο CMax που έρχεται αυτές τις ημέρες, αξίζει να είναι στις επιλογές αυτής της κατηγορίας. Ο 1000 βενζίνη φοβερός κινητήρας, ο 1.5 diesel αρκετά δυνατός, αλλά θορυβώδης.
-
Ευχαριστω παιδια για τις ιδέες συμβουλες! Το Civic δυστυχως δεν χωράω να καθίσω πίσω . Το cmax το ειδα και μαλιστα το οδηγησα αλλά τοσο εγω όσο και η συζυυγος το απορρίψαμε λόγω εμφάνισης! Το subaru δεν το εχω δει. Με βαση αυτα που έχω κοιταξει και εχω διαβάσει έχω καταλήξει από αποψη ομορφιαςκαι χωρων σε qq/scross/mokka/vitara. Απο άποψης τιμής έρχονται μάλλον τούμπα οι επιλογές
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv