-
Ο χρήστης kkatsaplias έγραψε:
Καταρχήν η ειρωνία σου σημαίνει αδυναμία έκφρασης! Δεύτερον δεν σου επέβαλα να το πιστέψεις! Είναι απλά τα πράγματα υπάρχουν οι φωτογραφίες οποτε είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί! Τρίτον έχει 375 λίτρα!εαν εχει 375 ενταξει τοτε...ανετα κανεις μεχρι και μετακομιση .....εγω νομιζα πως ολα αυτα τα εβαλες σε 350 λιτρα ....
yeti με συρομενο-αφαιρουμενο πισω καθισμα η duster με 475 λεμε ...... αλλιως με 375 παρε golf leon 307 c4 και ενα σωρο αλλα αυτοκινητα μικρομεσαια χωρις να σκασεις ενα καρο λεφτα και να μπορεις να βρεις και κανενα παρκινγκ στην πολη αφου ειναι και για μεσα στην πολη!!!!! και επειδη η επανλψη μητερα μαθησεως το θεμα που συζηταμε (εν συντομια) ειναι οτι καποιος αλλαζει αυτοκινητο μικρο περιπου 250 λιτρα αποσκευες για ενα μεγαλυτερο τυπου suv-crosover επειδη ηρθε και δευτερο παιδι....(με 375 λιτρα τα πρωτα δυο χρονια τα θες μονο για το βρεφος ).......τα περισσοτερα απ αυτα)......οποτε οταν η ειρωνια σημαίνει αδυναμία έκφρασης φαντασου τι μπορει να σημαινει η αδυναμια κατανοησης θεματος [/quote]
Μάλλον ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να καταλαβεις! Δεν με πειράζει όμως γιατί εξηγησα ότι το αυτοκίηντο δεν το πήρα μονο για το βρέφος (να τονίσω ότι έχω δύο παιδιά) πριν είχα 110 λιτρα βλέπε jimny οπότε η διαφόρα ειναι μεγάλη και επείδη δεν κατάλαβες καλά τα έσκασα τα λεφτά για να μπορώ να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και τα οποία μπορώ να τα κάνω μόνο με ένα suv! και επειδή με την suzuki έχω σχέση εξάρτησης κατέληξα στο vitara! το duster δεν το ξέρω οπότε ήμουν επιφυλακτικός και για yeti απλά δεν μου άρεσε!Αυτό μας έφαγε έχει γεμίσει η Ελλάδα ειδήμονες του πληκτολογίου!
-
Κι εγώ για να σας επαναφέρω όπως ο cac να κάνω μια ερώτηση πάνω στο θέμα. Όσον αφορά το ASX με τον 1.6 κινητήρα υπάρχει κάποιος να μας δώσει μια άποψη;
Βλέπω στο site ότι έχει το προ fl μοντέλο με αρκετά καλή έκπτωση (17790 το invite και 19+ το intense panorama)... Η διαφορά με το καινούριο μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από 2.5 χιλιάρικα. Υπάρχει κάποιος που να το έχει αγοράσει να μας πει κατά πόσο είναι ικανοποιητικός ο κινητήρας της βενζίνης και αν αξίζει να κοιτάξουμε το παλιότερο, ώστε να γλυτώσουμε κάποια χρήματα
-
Ρε παίδες τι έγινε και ξαφνικά σταματήσατε όλοι να γράφετε;
-
Για να επανέλθουμε! καταλήγω στο qq με μια οικονομική υπερβαση από τον αρχικό προϋπολογισμό. Διαβάζοντας στο φορουμ μπήκα σε σκέψεις για να περιμένω το kadjar η τουλάχιστον την τιμολόγηση του. Το ερώτηματα μου παραμένουν: Αξίζει να γίνει η παραγγελία άμεσα ή καλύτερα να περιμένεις τις εξελίξεις. Οι νέοι φόροι μετρήσουν από τη στιγμή του εκτελωνισμού ή της αγορας? Μήπως τελικά αν γινει η αγορα πριν τα μέτρα γλιτώνεις επιπλέον φόρους και ίσως κατάργηση απόσυρσης.
-
Αν πας σε QQ, τότε όσο περιμένεις τόσο πιο πιθανό είναι να μη βρεις εκτελωνισμένο, πράγμα που σημαίνει +380€ από τις τρέχουσες τιμές.
Για μέτρα, φόρους, αποσύρσεις κλπ, το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι ξημερώνει αύριο και τι θα ισχύσει. Ειδικά όπως είναι οι συνθήκες σήμερα, όλα είναι θέμα τύχης και ρίσκου.
Για το Kadjar, προσωπικά θα το περίμενα μόνο μου άρεσε περισσότερο ή ήθελα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Κατά τα άλλα, μιας και ο αντιπρόσωπος είναι ο ίδιος, δε πιστεύω σε καμιά περίπτωση να είναι φτηνότερο του QQ. Για ποιο λόγο να έκανε κάτι τέτοιο; Μεγαλύτερο και νεότερο μοντέλο, λογικά θα είναι και ένα κλικ ακριβότερο.
-
+380 ευρώ από που προκύπτει?
-
Τα ετοιμοπαράδοτα (όσα έχουν μείνει δηλαδή) είναι Euro 5b+ και διαθέσιμα μέσα σε 8-10 εργάσιμες ημέρες. Αυτά τα οποία δεν είναι ετοιμοπαράδοτα θα είναι Euro 6, μπορεί να περιμένεις μέχρι 3 μήνες για παράδοση και θα κοστίζουν 380 ακριβότερα από τις τρέχουσες τιμές. Από όσο γνωρίζω, ο Θεοχαράκης έχει ήδη στείλει τους νέους τιμοκαταλόγους στις αντιπροσωπείες.
Έχει αναφερθεί και νωρίτερα, όπως και στο θέμα του Qashqai.
-
δεν το είχα δει. Οπως κια να έχει ίσως αξίζει ο euro 6 για λιγότερη φορολογική επιβάρυνση στο μέλλον
-
Φιλε cac ολα σχετικα ειναι. Και σιγουρα κανεις δεν μπορει να προβλεψει πως και γιατι θα φορολογουνται τα οχηματα.
Για παραδειγμα οι εκπομπες CO2 για euro 5 και 6, ειναι ιδιες. Υπαρχουν αλλαγες στα αλλα καταλοιπα της καυσης του diesel.
Aπο την αλλη, δεν μπορω να καταλαβω πως ο ιδιος κινητηρας (1.5dci) γινεται απο euro 5b σε 6.
Αραγε μπορει ο τωρινος με software update να γινει euro 6; -
Πιθανότερο με κάποια παγίδα ακομα για κατακράτηση των οξειδίων του αζώτου που ειναι αρκετά χαμηλότερα στο euro 6. Εχω ομως ένα φόβο οτι μπορεί να επηρεάζει τις επιδόσεις κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση cac αφού σε έπεισε τελικα το qq βιασου γιατί μίλαγα προχθές με τον πωλητή μου και μου είπε οτι δεν υπάρχει μέγαλη επιλογή και απο αναμονές ακομα ειναι λιγο αβέβαια τα πραγματα.
Μάλιστα μου είπε οτι εκ του λόγου αυτου ειναι καλή περίοδος να δωςω το δικό μου και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πιθανότερο με κάποια παγίδα ακομα για κατακράτηση των οξειδίων του αζώτου που ειναι αρκετά χαμηλότερα στο euro 6. Εχω ομως ένα φόβο οτι μπορεί να επηρεάζει τις επιδόσεις κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση cac αφού σε έπεισε τελικα το qq βιασου γιατί μίλαγα προχθές με τον πωλητή μου και μου είπε οτι δεν υπάρχει μέγαλη επιλογή και απο αναμονές ακομα ειναι λιγο αβέβαια τα πραγματα.
Μάλιστα μου είπε οτι εκ του λόγου αυτου ειναι καλή περίοδος να δωςω το δικό μου και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.Οταν λες δεν υπάρχει μεγάλη επιλογή και από αναμονές αβέβαια?
-
Λίγα αυτοκίνητα και χρώματα σε στοκ. Αλλιώς παραγγελία με αναμονή τουλάχιστον τρίμηνο και +380 ευρώ.
-
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η αναμονή μπορεί να είναι πολύ μικρότερη. Νομίζω η επόμενη παρτίδα (Euro 6 πλέον) φτάνει τέλος του μήνα, οπότε όποιος παραγγείλει τώρα θα το έχει σε καμιά 10αριά ημέρες (για ετοιμοπαράδοτα) ή αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένει 20 ημέρες επιπλέον.
-
Πάντως, με μόνη εξαίρεση όποιον πραγματικά χρειάζεται αμάξι 'εδώ και τώρα', νομίζω ότι στην παρούσα φάση το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να περιμένει τις εξελίξεις στη φορολογία αυτοκινήτων (και όχι μόνο...), γιατί μπορεί να αγοράζεις αυτή τη στιγμή 1600άρι και λόγω π.χ. αξίας οχήματος να φορολογείσαι σε λίγους μήνες για 2λιτρο...
Απλά μια σκέψη - συμβουλή... -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η αναμονή μπορεί να είναι πολύ μικρότερη. Νομίζω η επόμενη παρτίδα (Euro 6 πλέον) φτάνει τέλος του μήνα, οπότε όποιος παραγγείλει τώρα θα το έχει σε καμιά 10αριά ημέρες (για ετοιμοπαράδοτα) ή αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένει 20 ημέρες επιπλέον.Αν του το δώσουν γραπτώς, ΟΚ, αλλιώς προσοχή!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάντως, με μόνη εξαίρεση όποιον πραγματικά χρειάζεται αμάξι 'εδώ και τώρα', νομίζω ότι στην παρούσα φάση το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να περιμένει τις εξελίξεις στη φορολογία αυτοκινήτων (και όχι μόνο...), γιατί μπορεί να αγοράζεις αυτή τη στιγμή 1600άρι και λόγω π.χ. αξίας οχήματος να φορολογείσαι σε λίγους μήνες για 2λιτρο...
Απλά μια σκέψη - συμβουλή...Έτσι είναι.Αναλογιζόμενοι το όχι απίθανο σενάριο να φορολογείται μέσα στους επόμενους μήνες με παρόμοια ποσά ένα δίλιτρο των 30.000€ με ένα 1600 των 25.000€,νομίζω πως αξίζει τον κόπο μία στάση αναμονής έστω και αν αυτή είναι παααρα πολύ σπαστική για όσους περιμένουμε να ψωνίσουμε.
Ξαναμίλησα πριν από λίγα λεπτά με Νissan Θεοχαράκη...μου είπε ότι για κάποιον που θα παραγγείλει σήμερα qq 1.6 acenta con 4x2 euro 6, η αναμονή είναι στον ενάμιση μήνα. -
Αν υποθέσουμε ότι θα είναι ίδια η φορολογία το θεμα ειναι να μπορεις να πας από τα 25.000 στα 30.000...
-
Aν και προσωπικά θα μου κάνει εντύπωση να φορολογείται το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο ένα αμάξι 1600 με ένα αμάξι 2000cc με παρόμοια αξία(ίσως επειδή έχει ''ποτίσει'' μέσα μας τόσα χρόνια αυτή η ανοησία!),αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο,σίγουρα θα παίξουν ρόλο για κάποιους αγοραστές διαφορές στο κόστος κτήσης κοντά στα 5 χιλιάρικα.Άλλωστε αυτή η διαφορά μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη(πχ για ένα Χ1 συγκρινόμενο με ένα qq 1.6) μπορεί όμως να είναι και μικρότερη(πχ για ένα tiguan συγκρινόμενο με το qq 1.6).To ζήτημα είναι να ζυγίσει κανείς τις προτεραιότητές του,τι παίρνει και τι χάνει,για πόσον καιρό σκοπεύει να κρατήσει και για ποια χρήση προορίζει το αμάξι,πόσες ακόμα φορές στη ζωή του είναι πιθανό να ξαναπάρει ''καλό'' καινούριο όχημα κ.ο.κ.
Εγώ ας πούμε σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ένα δίλιτρο πετρελαιοκίνητο αμάξι με 150+ ίππους είναι αμάξι για μια ζωή που τα κάνει όλα από καλά έως τέλεια -
Η μέση λύση είναι κάτι στα 1600 ή 1800 με μικρότερη ή παραπλήσια ιπποδύναμη των 150 ίππων. Δεν είναι πλέον λίγα τα αυτοκίνητα που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές σε πετρέλαιο ή βενζίνη. Κοιτώντας προς τα πίσω νομίζω διαχρονικά οι κάτοχοι οχημάτων σε αυτά τα κυβικά, μια χαρά ευχαριστημένοι ήταν με τις επιλογές τους.
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv