-
καλησπέρα στην παρέα! Ηρθε επιτέλους μετά απο πολλές αναβολές η ώρα για την αγορα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, καθώς περιμένουμε και το τέταρτο μέλος της οικογένειας. θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή, καθώςπλέον είναι επιτακτική η άμεση αγορά. Δεν ξέρω ποσο θα επηρέασουν και τα νέα μέτρα.
Προσανατολίζομαι σε μία επιλογή crossover ή μικρού suv (diesel) με οροφή τα 24.000 ευρώ. Είμαι μεταξύ:- Peugeot 3008 1.6 HDi 115 ACTIVE GRIP (- αλλάζει του χρόνου + είναι σε προσφορα και σε άτοκη χρηματοδότηση)
- Peugeot 2008 1.6 BlueHDi 120 Active
3)Suzuki SX4 cross 1.6L DDiS GL+
4)Suzuki vitara 4wd GL+ - Nissan qasqai 1.6D 4x2 ACENTA (θεωρώ ότι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αλλά ξεφευγει στην τιμή καθώς μπορώ να φθάσω μόνο την πιο φθηνή έκδοση)
- Υπάρχει και μια επιλογή από έναν φίλο για ένα μεταχειρισμένο (πολύ ελαφρως) volvo V40 CROSS COUNTRY 1.6 D2 115PS MOMENTUM
Οπως καταλαβαίνεται ψάχνω για μια επιλογή να καλύπτει τις αναγκες σαν βασικό αυτοκίνητο της οικογένειας το οποίο θα έχει μεγάλη χρήση εντός της Αθήνας εκτός από τα ταξίδια!
-
καλησπέρα στην παρέα! Ηρθε επιτέλους μετά απο πολλές αναβολές η ώρα για την αγορα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, καθώς περιμένουμε και το τέταρτο μέλος της οικογένειας. θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή, καθώςπλέον είναι επιτακτική η άμεση αγορά. Δεν ξέρω ποσο θα επηρέασουν και τα νέα μέτρα.
Προσανατολίζομαι σε μία επιλογή crossover ή μικρού suv (diesel) με οροφή τα 24.000 ευρώ. Είμαι μεταξύ:- Peugeot 3008 1.6 HDi 115 ACTIVE GRIP (- αλλάζει του χρόνου + είναι σε προσφορα και σε άτοκη χρηματοδότηση)
4)Suzuki vitara 4wd GL+ - Nissan qasqai 1.6D 4x2 ACENTA (θεωρώ ότι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αλλά ξεφευγει στην τιμή καθώς μπορώ να φθάσω μόνο την πιο φθηνή έκδοση)
- Υπάρχει και μια επιλογή από έναν φίλο για ένα μεταχειρισμένο (πολύ ελαφρως) volvo V40 CROSS COUNTRY 1.6 D2 115PS MOMENTUM
Οπως καταλαβαίνεται ψάχνω για μια επιλογή να καλύπτει τις αναγκες σαν βασικό αυτοκίνητο της οικογένειας το οποίο θα έχει μεγάλη χρήση εντός της Αθήνας εκτός από τα ταξίδια!
-
-
Χρειαζεσαι 4κινηση? Vitara.
Θες περιορισμένες διαστάσεις? 2008
Το 3008 παλιό πλέον.
To Qashqai γνωστή αξια και πολύ καλός ο 1,6d του και το SCross εναλλακτικά φτηνότερο του QQ με μέτρια εμφάνιση.
Το μτχ (test drive, ,δημοσιογραφικο ή leasing?) αστο για κάνα θύμα...Στάλθηκε από το SMO72HD μου
-
Η αλήθεια είναι ότι 4χ4 δεν το πολυχρειάζομαι! Με ενδιαφερουν οι διαστάσεις για να 'χωράμε' ! To 3008 με καλύπετει αλλά αλλάζει με ότι συνεπαγεται αυτό. Το scross δεν είναι καλή επιλογή? Επίσης το μτχ είναι απο φίλο που φεύγει για εξωτερικό και το ξέρω το αμάξι!
-
Το 3008 και το Suzuki sx4 cross ειναι τα πιο value for money! Το 2008 πολυ εμφανησιμο, πολυ καλες επιδοσεις κ χαμηλη καταναλωση κ ελαφρυ κ για το μεγεθος του εχει καλους χωρους. Το V40 CROSS COUNTRY παρολο που ειναι μεγαλυτερο απο το 2008 και το vitara εχει χειροτερους χωρους απο αυτα.. Το nissan το μονο αξιοπιστο που εχει πανω του ειναι ο κινητηρας της Renault.. κατα τα αλλα αρκετα προβληματα.. παρολα αυτα πουλαει ομως..
-
Το Peugeot έχει καλούς εσωτερικούς χώρους αλλά εξωτερικά είναι σαν ορθογώνιος κουβάς Τα suzuki πάλι καλά αμάξια μηχανικά αλλά δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με το QQ. Σαν πιο φθηνή επιλογή είναι σίγουρα καλό το vitara. Εγώ στη θέση σου, μιας και αμάξι δεν αλλάζεις συχνά, θα διέθετα τα παραπάνω χρήματα για να πάω στο QQ μιας και το θεωρώ απο τα καλύτερα οικογενειακά crossover. Πάντως υπάρχει και το 1.5D ACENTA που είναι νομίζω κανά 2χιλιαρό πιο κάτω και έχουν τα ίδια πράγματα σε εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
Καλησπέρα φίλε cac.
Και γω στην ίδια φάση είμαι. Ήρθε η μπέμπα εδώ και 6 μήνες και το c2 πια δεν μας χωράει. ....
Εμένα οροφή μας είναι τα 22 αλλά το παλεύω μήπως πάμε μέχρι τα 24-25.
Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα εξής με σειρά προτίμησης.- Vitara 1.6 diesel gl+ awd
- Qashqai 1.5 Accenta
Επίσης μ αρέσει όσο το έχω δει στο Internet το hrv, το οποίο δεν νομίζω όμως να μπορώ να περιμένω....
Μένει να κάνω άλλη μια φορά td το Nissan και να ξεκαθαρίσω το θέμα του budget.
Αν τελικά το budget αυξηθεί τότε η επιλογές γίνονται για το vitara η έκδοση Glx awd και για το Qq η έκδοση Accenta connect -
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
... κατα τα αλλα αρκετα προβληματα.. παρολα αυτα πουλαει ομως..
Ειδες πράγματα?! Είναι να απορείς ...
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
Το scross δεν είναι καλή επιλογή?Μια χαρά είναι και το SCross. Ασχημουλικο (για μένα) μεν, καλό μηχανικά δε.
Θα προτιμούσα όμως το Vitara. -
Αξίζει η οικονομική διαφορα αναμεσa στους δύο κινητήρες (1.5 -1.6) του qq? Πάντως απο άποψη τιμής και τα δύο suzuki vitara και scross είναι ελκυστικά! Ποιο έχει μεγαλύτερους χώρους για να χωραει οικογένεια και μπαγκάζια?
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
Αξίζει η οικονομική διαφορα αναμεσa στους δύο κινητήρες (1.5 -1.6) του qq? Πάντως απο άποψη τιμής και τα δύο suzuki vitara και scross είναι ελκυστικά! Ποιο έχει μεγαλύτερους χώρους για να χωραει οικογένεια και μπαγκάζια?Το vitara είναι λίγο πιο ευρύχωρο, αλλά το sx4 scross έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (αν θύμαμαι καλά καμιά 35 λιτρα) . Μια χαρά τα έχει μοιράσει η suzuki....
Η αλήθεια είναι ότι από άποψη τιμής στο vitara παίρνεις ότι για να το έπαιρνες στο Qq θα ηθελες πολύ περισσότερα χρήματα.... -
Εχοντας μπει στο παρελθον σε ολα τα παραπανω
δε μπορω να πω οτι καποιο με τρελανε.Ομως την προηγουμενη βδομαδα εζησα για καποιες μερες με ενα μαζντα το μικρο cx5??πως το λενε
επαθα πλακα με ποιοτητα αναρτησης σφιχτή και ανετη.
εσωτερικο κλασικο λιγο αλλα πολυ ποιοτικο
μοτέρ ωραιο νευρικο αν κ δεν οδηγουσα συνεχεια εγω
γενικα μου αρεσε παρα πολυειδικα η αναρτηση ηταν φανταστικη σε συνδυασμό ανεσης και σφιχτης ρυθμισης
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Εχοντας μπει στο παρελθον σε ολα τα παραπανω
δε μπορω να πω οτι καποιο με τρελανε.Ομως την προηγουμενη βδομαδα εζησα για καποιες μερες με ενα μαζντα το μικρο cx5??πως το λενε
επαθα πλακα με ποιοτητα αναρτησης σφιχτή και ανετη.
εσωτερικο κλασικο λιγο αλλα πολυ ποιοτικο
μοτέρ ωραιο νευρικο αν κ δεν οδηγουσα συνεχεια εγω
γενικα μου αρεσε παρα πολυειδικα η αναρτηση ηταν φανταστικη σε συνδυασμό ανεσης και σφιχτης ρυθμισης
Συγνώμη το mazda που το βρηκες;
-
θα προσπαθησω μεσα στην εβδομαδα να κάνω td στα δύο suzuki! Υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορα με το qq! Το vitara έχει 'μικρό' πορτ μπαγκαζ αλλα μεγαλύτερο από το Mokka που είχα κοιτάξει παλιότερα!
Αξίζει η αναμονή για το hrv από άποψη ποιότητας και τιμής? -
Ο χρήστης cac έγραψε:
θα προσπαθησω μεσα στην εβδομαδα να κάνω td στα δύο suzuki! Υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορα με το qq! Το vitara έχει 'μικρό' πορτ μπαγκαζ αλλα μεγαλύτερο από το Mokka που είχα κοιτάξει παλιότερα!
Αξίζει η αναμονή για το hrv από άποψη ποιότητας και τιμής?το πορτ μπαγκαζ του Vitara είναι πανω απο το μεσο ορο της κατηγορίας, μεγαλυτερο απο Mokka, 500x, renegade, θυμαμαι σε σχεση με το QQ, νομιζω του QQ ειναι μεγαλυτερο.
Τo HRV σίγουρα κατ εμε αξιζει την αναμονη (αν έχεις αυτην την πολυτελεια), η ποιοτητα τουσ σιγουρα θα είναι κορυφαία, σχεδιαστικά εμένε μ αρεσει μεσα/εξω.
Το θέμα είναι ότι μπορεί να έρθει απο Οκτώμβρη μέχρι τέλος της χρονιάς και λογικά η τιμή του θα ξεκινά απο 23-24... -
Ολλανδία. ..
δε ξερω αν θα ερθει ποτε ελλαδα -
Μάλλον πότε....
Κρίμα και πρέπει να είναι πολύ καλό αυτοκίνητο -
Το qq βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειο του. Είναι ένα πλέον ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σε χώρους, οδική συμπεριφορά και με μηχανικά σύνολα υπεράνω κριτικής τόσο σε θέματα αξιοπιστίας όσο και απόδοσης. Ανεξάρτητα από τα χρήματα που ζητά σε όποια έκδοση και με οποιοδήποτε κινητήρα θα ικανοποιήσει τον κάτοχο του. Στην περίπτωση ενός συντηρητικού οικογενειάρχη με διαθέσεις και για σπορ οδήγηση πάντα όμως εντός ορίων... το 1.6d είναι μονόδρομος. Το qq με τον 1.5d θα μπορεί να μεταφέρει άνετα μια 4μελή οικογένεια αξιοπρεπώς. Το qq είναι ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να συντροφεύσει τον κάτοχό του για πολλά πολλά... μα πάρα πολλά χρόνια και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Εάν σε μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην έναρξη του νέου μοντέλου, παρατηρήθηκαν κάποια προβληματάκια, η συνολική εικόνα του αυτοκινήτου δεν αλλάζει. Οποιος το πάρει χαμένος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αλλωστε η μεταπολιτική αξία του οχήματος είναι τέτοια που πραγματικά δεν θέτει σε καθεστώς ομηρίας τον δυσαρεστημένο ιδιοκτήτη του. Για τα υπόλοιπα προαναφερθέντα οχήματα δεν μπορώ να πω το ίδιο.
-
Εντάξει μην τρελαθουμε κιόλας. Αν εχεις οδηγήσει κάποιο καλο αυτοκίνητο το qq σου φαίνεται κουβάς. Απλα είναι ομορφο εξωτερικά και οικονομικό σε τέλη και καταναλωση. Κατα τα λοιπά έχει χαμηλή ποιότητα υλικών και συναρμογης. Υπαρχουν πράγματα που απλα είναι απαράδεκτα. Πιο πρόσφατο το προβλημα με το λεβιε ταχυτήτων που κουνιεται στο πάτημα η αφημα του γκαζιού που είναι και καλά φυσιολογικό. Ολα τα περίεργα είναι και καλά φυσιολογικά στο qq. Σε γενικές γραμμές δεν αξίζει τα πολλά λεφτά του.
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv