-
Πλέον κι η Fiat δεν το πολυστηρίζει το CNG. Ένα Panda έμεινε κι ίσως και σε κανένα επαγγελματικό.
Η VAG μονοπωλεί πλέον το φ.α.
-
Η οποία έχει ήδη προαναγγείλει τη λήξη του...
-
-
Πολυ καλη προσφορα για καποιον που εχει αναγκη τους χωρους και κανει πολλα χλμ. Μεγαλο + η 5εης εγγυηση!
-
Το εχει δει κανεις από κοντά?
βλεπω οτι στα 21Κ παίρνεις το cross me ton neo 1.6 130hp/32 kg με 125 γραμμαρια εκπομπων 200αριζει και 10.5 στα 0-100 ( το οποίο θεωρω συντηρητικό για 130 αλογα και τα 1360 βαρους ), με τα παντα όλα απο εξοπλισμο ακόμα και acc και με καλο χώρο αποσκευων 440λτ για τα 4.38μ , 1.55μ υψος καλο για ψηλους. Ο κινητηρα θα είναι σουπερ οικονομικος άνετα στα 5 λτ.
Φυσικα οι πισω σκεψεις ειναι καλα 21.000 για φιατ ? το θεμα είναι οτι ο ανταγωνισμος ζητά 25-27Κ για τα παραπάνω για πλάκα...
-
Το εχει δει κανεις από κοντά?
βλεπω οτι στα 21Κ παίρνεις το cross me ton neo 1.6 130hp/32 kg με 125 γραμμαρια εκπομπων 200αριζει και 10.5 στα 0-100 ( το οποίο θεωρω συντηρητικό για 130 αλογα και τα 1360 βαρους ), με τα παντα όλα απο εξοπλισμο ακόμα και acc και με καλο χώρο αποσκευων 440λτ για τα 4.38μ , 1.55μ υψος καλο για ψηλους. Ο κινητηρα θα είναι σουπερ οικονομικος άνετα στα 5 λτ.
Φυσικα οι πισω σκεψεις ειναι καλα 21.000 για φιατ ? το θεμα είναι οτι ο ανταγωνισμος ζητά 25-27Κ για τα παραπάνω για πλάκα...
Ήθελα να πάω να το δω, είχα μιλήσει και με Σφακιανάκη αλλά με το Lockdown έχει πάει πίσω. Η αλήθεια είναι ότι με τον κινητήρα 1.6 130hp μια χαρά θα είναι και θα κινείτε αξιοπρεπέστατα και οικονομικά. Το Ε46 316 Compact μου με 115 ατμοσφαιρικά και έλεγε 0-11 11'.
Προσωπικά δεν θα κολλούσα στο '21Κ για FIAT'. Έχει βγάλει αμαξάρες η εταιρεία, τι να λέει;
Μακάρι η Stellantis να την ξαναβάλει και στον χάρτη με κανα πιο sport μοντέλο τώρα που καταργήθηκε το πολύ ειδικό 124. Ένα Punto GT / Sportive πχ..
-
Το είδα από κοντά το τιπο κρος το έκανα και μια σύντομη βόλτα 12 λεπτών σε ανοικτό δρόμο.
Από εξωτερική εμφάνιση μου θυμίζει πολύ το φοκους μπρος πίσω πλάι! Δεν ξέρω ποιος έχει αντιγράψει ποιον νομιζω το τιπο είναι παλιότερο. Είναι ωραίο στα μάτια μου όχι υπερβολικό όχι πολύ μοντέρνο. Ωραία τα φανάρια του αμύγδαλο σχήμα αλλά όχι υπερβολικά κοφτά.
Μέσα η ευχάριστη έκπληξη συνεχίζεται. Μαλακά πλαστικά στην πάνω πλευρά του ταμπλό και όμορφη μαύρη επένδυση βινυλίου στις πόρτες. Ωραίο σε αίσθηση αφής το τιμόνι και φουλ χειριστήρια στο τιμόνι (ακόμα και η ρύθμιση απόστασης του acc). Στρογγυλά χειριστήρια κλιματισμού.
Συνολική αίσθηση εσωτερικού σίγουρα στον μο δεν υστερεί του ανταγωνισμού.
Πόρτες πολύ βαριές για Φίατ , αν μου έλεγες ότι ήταν από γερμανικό θα έλεγα οκ.
Μπες βγες αφού τερμάτισα το κάθισμα κάτω εύκολο ήταν βοηθά το καλό ύφος 1.55μ.
Χώρος για τους πίσω αρκετά καλοί δεν ξέρω αν είναι από τους καλύτερους της κατηγορίας δεν μειονεκτεί πάντως.
Αποσκευών είδα με κανονική ρεζέρβα ήταν οκ με Κιτ κερδίζει 4-5 εκ σε βάθος. Πάντως τα 440 είναι από τους κορυφαίους της κατηγορίας. Απόσταση από έδαφος 16εκ.
Οδηγησα το 1.0 100. Κατανάλωση χωρίς να το πολυζορισω 7.7. Εντάξει μέτριο τράβηγμα. Λίγο βαρύ δείχνει με αυτόν τον κινητήρα.
Φαντάζομαι σε ντίζελ 130/320 θα μεταμορφωθεί.
Ανάρτηση τα είχε τραντάγματακια του , ρώτησα ημιακαμπτος πίσω; Μου είπε όχι πολλαπλούς! Του είπα ψαξτο μάλλον δεν ισχύει.
Τιμονι φρένα δεν πήρα χαμπάρι. Λεβιές ταχυτήτων εύκολος , μια φορά μπερδεψα 2α με 4η.
Στα του συνολικού πακέτου. Με 22000 παίρνεις ντίζελ με 130/320 με ροπή από πολύ χαμηλά στις 1500 , με την απαραίτητη απόσταση από το έδαφος για τους ελληνικούς δρόμους, καλό χώρο αποσκευών , καλούς χώρους , καλή ποιότητα εσωτερικού , καλή εμφάνιση έξω. 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 200000χλμ.
Από εξοπλισμό έχει οπισθοπορειας, υποβραχιονιο πίσω, μπάρες οροφής, line assist, acc , blind spot, αισθητηρες μπροστά και πίσω, αερόσακο κουρτίνας, αυτόματη εναλλαγή φώτων, φουλ λεντ, 10.25 οθόνη , ασύρματη φόρτιση, είσοδος χωρίς κλειδί, πίνακας οργάνων με 7αρα TFT, αισθητά φώτων βροχής.
Τσεκαρε το line assist ήταν φοβερό 100% επιτυχία σου έστριβε ωτο αμάξι άμεσα σωστά. Ομοίως και το acc δούλεψε σωστά.
Συνολικά παρά τα 22Κ για Φίατ το θεωρώ τίμια επιλογή (πχ το φοκους ακτιβ με αυτήν την σύνθεση μπορεί να πιάνει και πάνω από 26Κ)
Από ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά πως πάνε τα σύγχρονα Φίατ; Κινητήρας ντίζελ διαμαντακι 10/10.
-
Εντάξει εγώ έμαθα το μισό ποστ απ εξω
Ημιάκαμπτο έχει.
Μα πραγματικά πρέπει να έχουν σχολή όλοι αυτοί οι πωλητές δεν φτάνει που ειναι άσχετοι είναι και σίγουροι και μερικοί έχουν και τουπέ. Ο ορισμός του λουζερ. Το τι έχω ακούσει από πωλητές δεν λέγεται. Λίγο αυτοεκτίμηση στον εαυτό τους δεν έχουν να διαβάσουν για την δουλειά τους.
-
Εντάξει η αλήθεια είναι ότι όταν του είπα ψαξτο μάλλον απίθανο να έχει πολλαπλούς δεν επέμεινε είπε θα το δω....
-
Ένα tipo cross σε wagon θα ήταν πραγματικά μια καλή και τίμια εναλλακτική απέναντι στα πιο πρακτικά αλλά πολύ ακριβότερα SUV.
-
Στα 21κ δικινητο ειναι ακριβο. Με 22κ παιρνεις vitara,duster τετρακινητα.
-
Mπορει να μην χρειαζεσαι την τετρακινηση, και το βιτάρα είναι μικροτερο από το τιπο παντου και σίγουρα στα 22Κ δεν παίρνεις αυτον τον εξοπλισμό ( acc , blind spot, foul led ,αυτοματα φωτα, 10άρα οθονη , ασυρματο mirroring κοκ).
Η λογικη του κροσοβερ χαρακτηρα για εμενα σε αυτα τα αμαξια είναι για να μπαινοβγαίνεις πιο ανετα είδικα αμα είσαι +1.90 που είμαι εγω και να εχεις αυτους τους +3-4 πόντους αποσταση απο τα κλασικα χατς που είναι τόσο αγχολυτικοί στην Ελλαδα. Δλδ το tipo cross θα συγκριθεί με το suzuki scross , 2008, c4 cross, chr , cx30 , focus active , X2 (ενταξει πάντα για διαστάσεις μιλάω).
Και τελος στα 21-22 στην φιατ παίρνεις ακόμα 1.6 130/320 ντιζελ euro 6d που πλεον είναι δυσεύρετο ( μόνο στο 2008,c4 , focus βρίσκεις αλλα είναι σαφως ακριβότερα) φυσικα ενδεχομένως και καλυτερα...
Ενα ερωτημα πχ είναι τα 3500 που κοστίζει λιγοτερο από το φοκους ακτιβ ανταποκρίνονται στην ποιοτητα που φαίνεται και κυριως εκεί που δεν φαίνεται μεταξύ των δυο αμαξιών?
-
Όντως φαίνεται αρκετά ποιοτικό το αυτοκίνητο.
Οι χώροι του είναι υπεραρκετοι για 4 ενήλικες και τις αποσκευές τους.
Δεν μου άρεσε το νέο σήμα της εταιρείας στην μάσκα.
Όποιος το δει στον καθρέφτη του θα νομίζει ότι έχει κολλήσει κάποιο DAF στην προφυλακτήρα του.
Η έκδοση με τα 100 άλογα έχει πίσω ταμπούρα.
-
Δεν ξέρω αν έχει ταμπούρα είναι σίγουρα όμως 5ταχυτο που είναι φουλ ξενερωμα...
Αν πάει κάποιος στο κρος μονόδρομος το ντίζελ 1.6. 130 άλογα 32 κιλά ροπής σε 1360 κιλά αμάξι πας παντού φορτωμένος και προσπερνας με ασφάλεια χωρίς να καις....
Φυσικά αν πας με δάνειο 72 δόσεις πέρα από το τελικό επιτόκιο 7.55% τρως και 900 ευρώ στα 20000 αξίας για ασφάλεια δανείου και ολική απώλεια....
-
To 1.6 Diesel είναι εξατάχυτο;
Από αυτά που διαβάζω μιλάμε για πολύ VFM αυτοκίνητο.
-
Δεν υπάρχει θέμα μικρής ιπποδύναμης που δεν 'σηκώνει' το 6άρι. Στην ουσία το ακριβώς αντίθετο θα μπορούσε να συμβαίνει: Οι εκδόσεις με μεγάλη ιπποδύναμη και ροπή (π.χ. ο 1.6 diesel) να 'βολεύονται' και με 5άρι κιβώτιο και οι πιο αδύναμες και με μικρότερη ροπή (π.χ. ο ατμοσφαιρικός 1400) να 'σώζονται' με το 6άρι.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι κάποτε η Fiat έβαζε στο 1200άρι Punto mk2 6άρι σασμάν.
-
Nαι εξαταχυτο το 1.6 ντιζελ μονο αυτο. Δεν ξερω γιατι δεν σήκωνε 6 ταχυτητες το 1.0 ίσως λογω ιπποδυναμης. Στο 500αρι το 1.0 που ειναι ομως 120 εχουν εξάρι.
Αλλα το 2021 ειδικα αν προερχεσαι χρονια με 6ταχυτο ειναι οπισθοδρομηση μεγαλη η ελλειψη 6ης.
Αναφορικα με την αναρτηση πισω με πηρε ο πωλητης που μου χρωστούσε απάντηση για τον τύπο και μου ειπε 'είναι κατι ανάμεσα σε ημιάκαμπτο και πολλαπλους είναι άξονας με ελατηριο'!!! δλδ ? λες και ο ημιάκμπτος δεν εχει ελατήρια...δεν είπα κατι βαριόμουν...
-
Δεν υπάρχει θέμα μικρής ιπποδύναμης που δεν 'σηκώνει' το 6άρι. Στην ουσία το ακριβώς αντίθετο θα μπορούσε να συμβαίνει: Οι εκδόσεις με μεγάλη ιπποδύναμη και ροπή (π.χ. ο 1.6 diesel) να 'βολεύονται' και με 5άρι κιβώτιο και οι πιο αδύναμες και με μικρότερη ροπή (π.χ. ο ατμοσφαιρικός 1400) να 'σώζονται' με το 6άρι.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι κάποτε η Fiat έβαζε στο 1200άρι Punto mk2 6άρι σασμάν.
Και το Punto mk1 είχε , και μάλιστα στα 1108 cc, με 55 ίππους 3θυρο και αν θυμάμαι καλά το έλεγαν και Punto 6speed. Ιδίως σε κίτρινο η μαύρο ήταν
-
Όντως! Το είχα ξεχάσει...
-
η φιατ έβαζε 6αρι και στο τσικουετσντο σπορτιγκ με τα 1100 κ.εκ. και 45-50 άλογα το μακρινό 1993
Fiat Egea - Tipo