-
Θα ξανά συμφωνήσω με το φίλο harisma23.
Εγώ πήρα το Duster II πριν 9 μήνες. Αν υπήρχε ο νέος 1.3 βενζίνης σε 4χ4 και αυτόματο, θα το επέλεγα με κλειστά μάτια. Τον συγκεκριμένο 1.6 δε θα τον επέλεγα με τίποτα. Παλαιάς τεχνολογίας, αυξημένη κατανάλωση, θόρυβος κλπ.
Βέβαια κάποιοι τον έχουν επιλέξει. Είναι σεβαστή η γνώμη, η άποψη και η επιλογή του καθένα. Εμένα δε μου πέφτει κανένας λόγος. Αν με ρωτήσει κάποιος τη γνώμη μου θα του την πω. Αν είναι και φίλος, θα του εκθέσω τα επιχειρήματά μου μήπως και τον πείσω για αυτό που πιστεύω.
Τώρα σε ένα δημόσιο φόρουμ ο καθένας γράφει τη γνώμη του και μπορεί να σχολιαστεί από τον οποιοδήποτε, όλα αυτά σε κόσμια πλαίσια εννοείται. Όποιος διαβάζει κρίνει, ψάχνει, δεν ψάχνει, τέλος πάντων κάνει ό,τι τον ευχαριστεί και επιλέγει ότι γουστάρει. Αντιπαραθέσεις επί αντιπαραθέσεων δε νομίζω ότι βγάζουν κάπου.Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για την ιστορία πάντως ένας κινητήρας για να παραχθεί πρέπει να καλύπτει τρέχουσες προδιαγραφές. Θεωρώντας ότι με τις ισχυουσες νορμες της ΕΕ οι οποίες είναι και αρκετά αυστηρές για να παράγεται ένας κινητήρας '20ετιας', σημαίνει ότι έχει προσαρμοστεί απόλυτα σ' αυτές.
-
Ένα μειονέκτημα του 1.6 άτμο είναι ότι τον συνδυάζουν μόνο με 5άρι σαζμάν, πράγμα αναχρονιστικό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για την ιστορία πάντως ένας κινητήρας για να παραχθεί πρέπει να καλύπτει τρέχουσες προδιαγραφές. Θεωρώντας ότι με τις ισχυουσες νορμες της ΕΕ οι οποίες είναι και αρκετά αυστηρές για να παράγεται ένας κινητήρας '20ετιας', σημαίνει ότι έχει προσαρμοστεί απόλυτα σ' αυτές.Και λοιπόν;
Προφανώς έχει προσαρμοστεί όσον αφορά τις προδιαγραφές Euro.Από εκεί και πέρα, παραμένει εξίσου αδύναμος και με ροπή που είναι αστεία για τα σημερινά δεδομένα των υπερτροφοδοτούμενου κινητήρων.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ναι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους.
Κανένα απολύτως σούπερ μίνι που κοιτούσα όταν έψαχνα δεν είχε ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Σαν να έχουν καταργηθεί πλέον.Πάρα πολλά έχουν Νίκο, ακόμα και μικρότερης κατηγορίας (π.χ. Fod KA+, Suzuki Ignis) και από σουπερμινι έχουν όλα τα Γαλλικά, το Polo (ώς έξτρα φυσικά), το Ibiza και αρκετά ακόμα.
-
Δηλαδή είχαν αυτά που δεν με ενδιέφεραν καθόλου...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ένα μειονέκτημα του 1.6 άτμο είναι ότι τον συνδυάζουν μόνο με 5άρι σαζμάν, πράγμα αναχρονιστικό.Πραγματικά πολύ σωστή παρατήρηση και είναι αυτό ακριβώς το μεγάλο μειονέκτημα που επιβαρύνει και την κατανάλωση. Τώρα αν είναι αδύναμος ή όχι, αυτό ειναι κατι σχετικό για κάθε κινητήρα. Τα 110 άλογα ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες των περισσοτέρων. Επίσης η ατμόσφαιρα για πολλούς είναι προτιμητέα καθώς το τούρμπο βγάζει κάποτες και κάποια παρατράγουδα. Ατμόσφαιρα νομίζω έχει ακόμη σε οχήματά της ακόμη και η subaru ή η mazda. Πάντως για κάποιον που κινείται σε ορεινούς δρόμους, γουστάρει οικονομικό offroading δίχως ιδιαίτερους συμβιβασμούς και όλα αυτά συνδυασμένα με ανάγκες μεγάλων χώρων, μεταφοράς σκάφους ή τρέιλερ το duster 1.6 βενζίνης μπορεί να αποδειχθεί άριστη επιλογή. Εν κατακλείδι το duster 1.6 βενζίνης 4Χ4 θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή ακόμη και για εκείνον που περίμενε το τελευταίο jimny καθώς παρέχει εξίσου με δαυτο αλλά όταν χρειαστεί θα ταξιδέψει και αξιοπρεπώς μεταφέροντας ακόμη και μια 5μελή οικογένεια. Επίσης ο κινητήρας είναι φιλικός στο LPG και μπορεί ακόμη και το μειονέκτημα του της κατανάλωσης με μια μικρή επένδυση να γίνει μεγάλο του (+).
Αυτό που πραγματικά θα είναι πάντα το αδύνατο του σημείο είναι το 5άρι. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους.
Κανένα απολύτως σούπερ μίνι που κοιτούσα όταν έψαχνα δεν είχε ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Σαν να έχουν καταργηθεί πλέον.Πάρα πολλά έχουν Νίκο, ακόμα και μικρότερης κατηγορίας (π.χ. Fod KA+, Suzuki Ignis) και από σουπερμινι έχουν όλα τα Γαλλικά, το Polo (ώς έξτρα φυσικά), το Ibiza και αρκετά ακόμα.
Και το εξαιρετικό, απίθανο ,ανεπανάληπτο NISSAN MICRA..μπορεί να μην έχω πίσω δισκόφρενα και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα αλλά καθρέφτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενους έχω και μ επιλογή να ανοίγουν με ξεκλείδωμα και να κλείνουν με το κλείδωμα..[emoji12]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ένα μειονέκτημα του 1.6 άτμο είναι ότι τον συνδυάζουν μόνο με 5άρι σαζμάν, πράγμα αναχρονιστικό.
Πραγματικά πολύ σωστή παρατήρηση και είναι αυτό ακριβώς το μεγάλο μειονέκτημα που επιβαρύνει και την κατανάλωση. Τώρα αν είναι αδύναμος ή όχι, αυτό ειναι κατι σχετικό για κάθε κινητήρα. Τα 110 άλογα ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες των περισσοτέρων. Επίσης η ατμόσφαιρα για πολλούς είναι προτιμητέα καθώς το τούρμπο βγάζει κάποτες και κάποια παρατράγουδα. Ατμόσφαιρα νομίζω έχει ακόμη σε οχήματά της ακόμη και η subaru ή η mazda. Πάντως για κάποιον που κινείται σε ορεινούς δρόμους, γουστάρει οικονομικό offroading δίχως ιδιαίτερους συμβιβασμούς και όλα αυτά συνδυασμένα με ανάγκες μεγάλων χώρων, μεταφοράς σκάφους ή τρέιλερ το duster 1.6 βενζίνης μπορεί να αποδειχθεί άριστη επιλογή. Εν κατακλείδι το duster 1.6 βενζίνης 4Χ4 θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή ακόμη και για εκείνον που περίμενε το τελευταίο jimny καθώς παρέχει εξίσου με δαυτο αλλά όταν χρειαστεί θα ταξιδέψει και αξιοπρεπώς μεταφέροντας ακόμη και μια 5μελή οικογένεια. Επίσης ο κινητήρας είναι φιλικός στο LPG και μπορεί ακόμη και το μειονέκτημα του της κατανάλωσης με μια μικρή επένδυση να γίνει μεγάλο του (+).
Αυτό που πραγματικά θα είναι πάντα το αδύνατο του σημείο είναι το 5άρι.Σπύρο, διαφωνούμε σχεδόν στα πάντα, πλην του 5αριού κιβωτίου.
Τα 110 άλογα σίγουρα δεν είναι λίγα, αλλά πολύ πιο σημαντικά είναι η μέγιστη ροπή και η καμπύλη κατανομής της ροπής, όπου οποιοδήποτε υπερτροφοδοτούμενο χιλιάρη είναι ΠΟΛΥ καλύτερο!
Τα turbo βεβαίως κάποια στιγμή μπορούν και να χαλάσουν, αλλά το μόνο εξάρτημα που δεν χαλάει είναι αυτό που δεν υπάρχει! Με αυτή τη λογική είναι προτιμητέο να μην έχουμε π.χ. και ηλεκτρικά παράθυρα ή air condition. Όπως καταλαβαίνεις δεν στέκει ως επιχείρημα...
Τα περί LPG επιχειρήματα τα θεωρώ απλώς άστοχα. Πρέπει να είναι ανεγκέφαλος κάποιος αν αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο για να του βάλει LPG, χαιρετώντας εγγύηση και πιθανώς αξιοπιστία.
Τέλος η επιλογή του 5αρίου κιβωτίου είναι αντίστοιχης λογικής με την επιλογή του ξεπερασμένου 1.6. Δηλαδή δικαιολογείται μόνο υπό το πρίσμα του περιορισμού του κόστους. Κατά την άποψη μου θα ήταν λάθος υπό αυτή τη λογική να έβαζε η Renault ένα ακριβό 6άρι κιβώτιο σε αυτόν τον κινητήρα. Αν ήταν να ρίξει κάποια λεφτά στη βασική έκδοση, καλύτερα θα πήγαιναν σε έναν σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 5άρι κιβώτιο πάρα στον 1.6 με 6άρι κιβώτιο.
-
Κανένα πρόβλημα. Αλλωστε είσαι ο τελευταίος που θα περίμενα να συμφωνήσει σε κάτι σε σχέση με ότι έγραψα!
Από εκεί και μετά η renault ήδη έχει κινηθεί στην κατεύθυνση υλοποίησης lpg για αυτό τον κινητήρα.https://www.drive.gr/news/nea-montela/d ... ne-kai-lpg
-
Η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας 1600άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας και 5άρι κιβώτιο είναι αναχρονιστικά και μας γυρίζουν μια 20ετία πίσω.
Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιο είναι το target group της Dacia και από αυτή την άποψη μπράβο της που προσφέρει το Duster με αρχική τιμή κάτω από 14 χιλιάρικα.
Από εκεί για παράδειγμα που κάποιος οικογενειάρχης θα αγόραζε κάποιο μεταχειρισμένο με ότι σημαίνει αυτό, αγοράζει ένα αξιόπιστο καινούργιο αυτοκίνητο με εγγύηση, πολύ καλούς χώρους και αξιοπρεπείς επιδόσεις.
-
Axel η αλήθεια στις μέρες μας είναι πως ο κόσμος προχωρησε και έχοντας ένα σκασμό πληροφορίες μπορεί να διακρίνει με ευκολία τα συν και τα πλην κάθε πρότασης στην αγορά. Το duster 1.6 ως πρόταση δεν είναι 20 χρόνια πίσω. Απευθύνεται σε συνηδητοποιημένους καταναλωτές που θα το πάρουν για συγκεκριμενους λόγους. Αν πιάσουμε το θέμα των επιδόσεων, συναγωνίζεται ακόμη και εισαγωγικών εκδόσεων μοντέλα πόλης όπως τα corsa citigo κλπ ενώ ακόμη και από ένα χιλιάρι τουρμπάτο φιέστα 100 ίππων είναι μόλις 2-2,5 δευτερόλεπτα πίσω στο 0-100. Όμως αυτό αφήνει αδιάφορο αυτόν που θα το πάρει, απλά γιατί δεν θα το πάρει για να την βγαίνει στα φανάρια. Ρίξε μια ματιά στις τιμές του xv 1.6 114 ίππων καθώς και στις επιδόσεις του και πες μου μετά που σε γυρίζει. Εμένα προσωπικά πουθενά. Το suv αυτό που λέγεται ντάστερ έχει αρετές suv σε πολύ καλή τιμή. Αυτό είναι όλο. Για αυτό πουλά καλά και έχει το κοινό του. Ενα κοινό που είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να ρίχνει μια περιουσία για να κάνει την δουλειά του και 3-4 μεγάλα ταξίδια το χρόνο. Έχοντας κάνει 140000 απροβλημάτιστα χλμ με το προηγούμενο ντουστ σε 5 χρόνια και βλέποντας τα προβλήματα που μου εμφάνισε { } το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά σε κάποιον υποψήφιο αγοραστή είναι ένα. Ασε τον καθένα να παραμυθιάζεται και να αναρρωτιέται γιατί το πήρες και κοίτα να χαρείς την επιλογή σου. Γιατί πολύ απλά είναι μια πολύ καλή σύγχρονη επιλογή ανάμεσα σε προτάσεις - φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
-
+1
υ.γ. και θα πρόσθετα ότι πριν μερικά χρόνια χαιρόμασταν εδώ μέσα όταν η suzuki έριχνε την τιμή του Grand Vitara 1600cc/3door από τα 22900e στα 21900euro και λέγαμε για φτηνό 4χ4 SUV με κάποιους καλούς χώρους. Εγώ πάντως πανηγυρίζω όταν βλέπω ότι η Dacia βγάζει 4χ4 από 15800euro τιμή καταλόγου. Γιατί αφενός είμαι στην κατηγορία πελατών που δεν τρέχουν τα φράγκα από τα πατζάκια τους και αφετέρου σαν αυτοκίνητο με καλύπτει σε όλα. Μα σε όλα όμως...
-
Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιο είναι το target group της Dacia και από αυτή την άποψη μπράβο της που προσφέρει το Duster με αρχική τιμή κάτω από 14 χιλιάρικα.
Τόσο απλά!
ένα αξιόπιστο καινούργιο αυτοκίνητο
Από την άλλη, η εκτίμηση αυτή, και σε αντίθεση με την εμπειρία του Σπύρου, δεν υιοθετείται από όλους (βλ. 119).
https://www.tuv.com/content-media-files ... n-1neu.jpg
Τρωγόμουν για το Sandero SW για τον, παππούλη πια, μπαμπά και αυτό (δικαίως ή όχι) με κράτησε πίσω.
-
πάντως εγώ που έψαχνα για duster 4x4 για τον πάτερα μου, δεν έβρισκα ούτε ένα βενζίνης. ΟΛΑ diesel 1.5 στο car.gr. Έχω την εντύπωση ότι οι πωλήσεις της βενζίνης πρέπει να ήταν μηδαμινές.
-
Εγω πάντως αυτές τις μετρήσεις αξιοπιστίας δεν τις παίρνω τοις μετρητοίς - κανείς δεν ξέρει πόσα απ τα οχήματα που μετρώνται συντηρούνται σωστά - δλδ κάνουν τα προβλεπόμενα, στα προβλεπόμενα χλμ, από εξουσιοδοτημένους κλπ κλπ
Μεγαλύτερη αξία θα είχε μια μέτρηση αξιοπιστίας όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα και όλοι ξέρουμε ότι στο πέρας της εγγύησης (που εκεί μας ενδιαφέρει περισσότερο η αξιοπιστία) λίγοι εξακολουθούν να τηρούν τα προβλεπόμενα ..
-
Εγώ ξέρω να πω ότι η Dacia στη Γερμανία πουλάει αρκετά καλά. Σε κάποια ταξίδια που έχω κάνει τελευταία έβλεπα συνέχεια μπροστά μου και όχι μόνο Duster. Για την ακρίβεια τα Duster ήταν τα λιγότερα.
Όσο για τον 1.6, έχει εξαντληθεί το θέμα. Οι πωλήσεις του πρέπει να ανέρχονται στο 5% των συνολικών πωλήσεων του Duster. Άλλωστε πλέον καταργήθηκε. Και να ήθελε να το πάρει κάποιος, τώρα έχει μόνο 1.3 !!!Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Είσαι σίγουρος ότι καταργήθηκε;
Η Dacia τώρα πέρασε τον κινητήρα αυτό στο νέο τιμοκατάλογο.
Στον προηγούμενο τιμοκατάλογο είχε μόνο τον 1.5 diesel. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το duster 1.6 ως πρόταση δεν είναι 20 χρόνια πίσω. Απευθύνεται σε συνηδητοποιημένους καταναλωτές που θα το πάρουν για συγκεκριμενους λόγους. Αν πιάσουμε το θέμα των επιδόσεων, συναγωνίζεται ακόμη και εισαγωγικών εκδόσεων μοντέλα πόλης όπως τα corsa citigo κλπ ενώ ακόμη και από ένα χιλιάρι τουρμπάτο φιέστα 100 ίππων είναι μόλις 2-2,5 δευτερόλεπτα πίσω στο 0-100. Όμως αυτό αφήνει αδιάφορο αυτόν που θα το πάρει, απλά γιατί δεν θα το πάρει για να την βγαίνει στα φανάρια. Ρίξε μια ματιά στις τιμές του xv 1.6 114 ίππων καθώς και στις επιδόσεις του και πες μου μετά που σε γυρίζει. Εμένα προσωπικά πουθενά.Σπύρο δεν είπα ότι το Duster ως πρόταση σε γυρίζει 20 χρόνια πίσω, άλλα ότι ο συνδυασμός 1.6 ατμοσφαιρικού κινητήρα και πεντατάχυτου κιβωτίου είναι συνδυασμός που κυριαρχούσε στην αγορά 20 χρόνια πριν. Σήμερα το σύνολο σχεδόν των μοντέλων αυτής της κατηγορίας έχει κινητήρες turbo και εξατάχυτα κιβώτιο.
Επίσης, αν αφαιρέσουμε το κομμάτι της τιμής, δύσκολα πιστεύω ότι κάποιος θα επέλεγε τον 1.6 ατμόσφαιρα έναντι του 1.3 turbo και αυτό ίσως μόνο για λόγους αξιοπιστίας. Το turbo δεν το θέλεις για να την βγαίνεις στα φανάρια, αλλά σου δίνει πολύ καλύτερη επιτάχυνση στο μισό γκάζι, εκεί που δουλεύεις δηλαδή περισσότερο το αυτοκίνητο σου στην καθημερινότητα σου. Σου δίνει δηλαδή την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να πατήσεις τέρμα το γκάζι, και να φτάσουν οι στροφές στο τέρμα για να κινηθείς αξιοπρεπώς.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζω και πάλι ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός πως η Dacia δίνει αυτή την επιλογή και πως θα έπρεπε περισσότερες εταιρείες να το τολμήσουν.
-
115 βγαζει ο 1.6 ουχί 110
Dacia Duster II