-
Τώρα συμφωνούμε! Πριν το ειχες διατυπώσει διαφορετικα, εξ ου και η αντίρρηση μου.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Να υπενθυμισω οτι το δικινητο diesel full extra βγαίνει στα 16000 και 17350 το 4x4 οποτε δεν ισχυει το παραπλήσιο κοστος για την κατηγορία του και όχι μονοΘα γίνω πιο σαφής. Για όποιον χρειάζεται πραγματικά ένα 4x4 είναι όντως καλή περίπτωση. Το σχόλιο για το κόστος έχει να κάνει με τα μπροστοκίνητα suv του ανταγωνισμού που σίγουρα είναι σε άλλο επίπεδο συνολικής ποιότητας χωρίς να είναι πολύ πιο ακριβά (πχ sportage, suzuki s-cross κλπ). Σαν εργαλείο λοιπόν το 4x4 duster είναι vfm (αν και με σοβαρούς ποιοτικούς συμβιβασμούς και με διάφορα προβληματάκια που έχει βγάλει σε αρκετούς κατόχους). Μακάρι να βελτιώσουν το εσωτερικό του (στις photos φαίνεται πάντως αρκετά αναβαθμισμένο) και ας τσιμπήσει λίγο και η τιμή του, είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει αρκετούς (υποψήφιους για suv) αγοραστές.
-
Ta scross sportage qashqai έχουν 22 το duster 16.. Επειδή έχω μπει σε scross και qashqai δεν είναι και πολύ ποιοτικότερα. Σίγουρα κάποια κενά που έχει το τωρινο τα οποία για τους συνειδητοποιημενους αγοραστες του ειναι πταισματα, τα λύνει η δεύτερη γενιά, οπως η θεση ρύθμισης καθρεφτών, προστέθηκαν αερόσακοι κουρτίνας, προστέθηκε εξοπλισμός όπως αυτόματος κλιματισμός κ.α. Επίσης δεν εχει βγαλει προβλήματα.. Όπως και να έχει το duster έχει δικο του κοινο και δε θα πάρει υποψηφίους αγοραστες απο το tiguan πχ ή την x1..
-
Το sportage diesel ξεκινάει κάτω από τα 20.000 πλέον. Το s-cross diesel στα 21.500 βγαίνει στην έκδοση gl+ με εξοπλισμό που το duster δεν προσφέρει ούτε στα extra! Μπορεί κάλλιστα να πάρει κάποιος ένα s-cross με τον χιλιάρι βενζίνης (στα 16 χιλιάρικα) που καίει ελάχιστα και είναι πολύ πιο σβέλτο από το duster. Ποιοτικά τα χωρίζει το χάος (με οποιοδήποτε άλλο suv). Άνοιξα την πόρτα του duster και ήταν σαν να ανοίγω την πόρτα του ψυγείου μου Επίσης είμαι 1.87 και όταν ρύθμισα το κάθισμα όπως με βολεύει πήγα και έκατσα πίσω και δεν ήμουν καθόλου άνετα, μου έκανε εντύπωση.
Προβλήματα έχει βγάλει διάφορα χαζά, μηχανικά ο dci είναι αλεξίσφαιρος και το δυνατό χαρτί του αυτοκινήτου (μαζί με την ανάρτηση από όσα έχω διαβάσει). -
Τι έχει βγάλει δηλαδή (ρωτάω από περιέργεια); Κάτι για SS έχω διαβάσει (αδιάφορο), μια βίδα στο φιλτροκούτι και σκουριά από κάτω. Το τελευταίο μόνο ίσως είναι κάπως σοβαρό, αν και πιο πολύ αισθητικό είναι το θέμα, δεν παρουσιάζει κάποιο πρακτικό πρόβλημα.
-
Η gl+ έχει λιγα περισσότερα πραγματα απο το duster με 21480 στο 4x2 και 25860 στο 4x4. Αντίστοιχα η sportive του duster που έχει navi και κανονική ρεζέρβα, πίσω αισθητηρες, 16ρες αλλά όχι υποβραχιόνιο, 17ρες, πίσω led, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματα φώτα, υαλοκαθαριστήρες αυτόματο κλιματισμο, κάμερα οπισθοπορειας και κάποια αλλά έχει 15990 το 4x2 και 17350 το 4x4.. 5500€ και 8500€ διαφορα. Ο καθενας κρίνει με τις αναγκες του. Για το χώρο επειδή είμαι κ εγώ 1.87 στο duster πίσω έχει απο τους μεγαλύτερους χώρους, σίγουρα περισσότερο από το scross, qashqai κλπ.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Η gl+ έχει λιγα περισσότερα πραγματα απο το duster με 21480 στο 4x2 και 25860 στο 4x4. Αντίστοιχα η sportive του duster που έχει navi και κανονική ρεζέρβα, πίσω αισθητηρες, 16ρες αλλά όχι υποβραχιόνιο, 17ρες, πίσω led, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματα φώτα, υαλοκαθαριστήρες αυτόματο κλιματισμο, κάμερα οπισθοπορειας και κάποια αλλά έχει 15990 το 4x2 και 17350 το 4x4.. 5500€ και 8500€ διαφορα.Ο καθενας κρίνει με τις αναγκες του. Για το χώρο επειδή είμαι κ εγώ 1.87 στο duster πίσω έχει απο τους μεγαλύτερους χώρους, σίγουρα περισσότερο από το scross, qashqai κλπ.To Scross GL+ πέρα από αυτά που αναφέρεις,έχει επιλέον Full led προβολείς κι ο κλιματισμός είναι αυτόματος και διζωνικός,cruise control,speed limit και 7 αερόσακους (6+γονάτων οδηγού).Για το Duster δεν ξέρω τον πλήρη εξοπλισμό του,αλλά όπως και να'χει έιναι ένα αξιόλογο,vfm στην κατηγορία του,που φαίνεται να γίνεται ακόμη καλύτερο (π.χ. εσωτερικό) στο ανανεωμένο μοντέλο.
Κι όπως σωστά είπες και συμφωνώ απόλυτα,ο καθενας κρίνει με τις αναγκες του και τις δυνατότητες του. -
Μην ξεχνάμε ότι το τωρινό duster 4χ4 κόστιζε γύρω στα 20 χιλιάρικα (δεν ξέρω πότε μειώθηκαν οι τιμές). Μακάρι στο νέο μοντέλο να βελτίωσαν το κιβώτιο, τον εξοπλισμό ασφαλείας και άνεσης, την συναρμογή και ποιότητα των πλαστικών και ας το τιμολογήσουν λίγο παραπάνω.
-
Το νεο duster υπόσχεται πιο στιβαρο πλαίσιο, καλύτερη ηχομόνωση, καλύτερη οδηγική συμπεριφορα, ποιοτικοτερα υλικα στην καμπινα, πιο άνετα καθισματα και προστίθενται στοιχεια όπως αυτόματος κλιματισμός, 17ρες ζάντες, αυτόματα φώτα, blind spot warning, keyless entry, multi view camera, αεροσακους κουρτινες και αλλά. Μένει να φανούν οι βελτιώσεις στην πράξη, όπως και στο crash test του euroncap.
Όσο για το τωρινό όπως και για το καινουριο η πλειοψηφια προτιμά το diesel 4x4 που όπως έγραψα πιο πανω το επόμενο της κατηγορίας του ξεκιναει απο 8000€ και πανω και κάποιοι προτιμάνε να μην τα δώσουν μιαςκαι δεν έχει νόημα αν το χρησιμοποιείς offroad και έχει χαμηλό ground clearance όπως το scross
Cruise control με speed limiter έχει και τωρινό στην εκδοση sportive. -
Σημερα δεν ξεκιναει η πανευρωπαϊκη παρουσιαση?? Any news???
-
-
http://renaultnews.gr/νέ�%b ... ics-vid-2/
-
Συμφωνα με τα slides απο την παρουσιαση του Duster στους δημοσιογραφους (48:18 του παρακατω βιντεο) και συμφωνα με το dacia.ro (https://www.dacia.ro/gama-dacia/modele/duster.html), η τιμη του νεου Duster dci 1.5 στην prestige εκδοση ειναι στα 18.750 ευρω. Περιμενουμε να δουμε τι θα πει και η ελληνικη αντιπροσωπια.......
-
Μάλλον +1.000 από τις τωρινές μειωμένες με λίγο πιο πλούσιο εξοπλισμό ανά έκδοση στην αρχή.
Αλλά ακόμη είναι νωρίς μέχρι την άνοιξη του 18 που θα εισαχθεί. -
Ο χρήστης jon4 έγραψε:
Συμφωνα με τα slides απο την παρουσιαση του Duster στους δημοσιογραφους (48:18 του παρακατω βιντεο) και συμφωνα με το dacia.ro (https://www.dacia.ro/gama-dacia/modele/duster.html), η τιμη του νεου Duster dci 1.5 στην prestige εκδοση ειναι στα 18.750 ευρω. Περιμενουμε να δουμε τι θα πει και η ελληνικη αντιπροσωπια.......Tο λιγοτερο αδικια για εμας που δεν μας ενδιαφερει το diesel, ο 1.2 βενζινης να μην βγαινει στην φουλ εκδοση prestige...
-
Μάλλον +1.000 από τις τωρινές μειωμένες με λίγο πιο πλούσιο εξοπλισμό ανά έκδοση στην αρχή.
Αλλά ακόμη είναι νωρίς μέχρι την άνοιξη του 18 που θα εισαχθεί.Τα 18.750 ειναι στην ουσια 1.400ε πανω απο την προσφορα που παιζει αυτη την στιγμη. Να το δωσουν ακομα πιο κατω? Μακαρι...
-
Και ερχεται το διλημμα diesel vs petrol! Δεν βγαζουν και τις δοκιμες να δουμε τι γινεται με το νεο!! Γνωριζει κανεις ποτε θα δοκιμαστει σε crash test για τα πολυποθητα αστερια?
-
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
Και ερχεται το διλημμα diesel vs petrol! Δεν βγαζουν και τις δοκιμες να δουμε τι γινεται με το νεο!! Γνωριζει κανεις ποτε θα δοκιμαστει σε crash test για τα πολυποθητα αστερια?Οι της dacia πάντως αναμένουν παλι 3 αστέρια, καθώς παρ' ότι βελτιωμένο σε όλους του τομείς ασφαλείας δεν θα έχει στον εξοπλισμό το αυτόματο σταματημα auto brake, aeb city κλπ, οποτε χάνει ποντους από αυτά. Λογικά μέχρι τέλος του έτους θα δοκιμαστεί, οποτε θα φανούν τα τελικά αποτελεσματα αναλυτικά και υο κατα ποσο βελτιώθηκε σε συνθήκες σύγκρουσης σε σχέση με το προηγούμενο..
http://renaultnews.gr/νέ�%b ... ce%b1/amp/
Τιμες-εξοπλισμός στη Γαλλία έχει και στην prestige τον tce -
Ο TCe τι λέει από αξιοπιστία όμως; Κι εγώ πιθανόν να τον προτιμούσα (γίνεται πιο σβέλτο το αυτοκίνητο, χάνεις λίγο σε ροπή αλλά δε με πειράζει, δεν έχεις ν' ανησυχείς και για dpf) όμως αν δε θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστος μάλλον θα πήγαινα στον diesel που είναι καρα-δοκιμασμένος. Γνωρίζει κανείς;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ο TCe τι λέει από αξιοπιστία όμως; Κι εγώ πιθανόν να τον προτιμούσα (γίνεται πιο σβέλτο το αυτοκίνητο, χάνεις λίγο σε ροπή αλλά δε με πειράζει, δεν έχεις ν' ανησυχείς και για dpf) όμως αν δε θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστος μάλλον θα πήγαινα στον diesel που είναι καρα-δοκιμασμένος. Γνωρίζει κανείς;Νομίζω ότι η χρήση κ τα χιλιόμετρα που κάνει κάποιος καθορίζουν την επιλογή κινητήρα. Δεν αξίζει η επιλογή diesel κινητήρα αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα...
Dacia Duster II