-
Σίγουρα παίζουν ρόλο τα χιλιόμετρα αλλά όχι μόνο. Σε πολλούς δεν αρέσουν οι diesel ούτως ή άλλως (και το αντίστροφο βέβαια). Το θέμα είναι, από αξιοπιστία τι λέει ο TCe;
-
Τις προάλλες έπεσα πάνω σε αυτές τις σελίδες που αναφέρουν για προβλήματα στον 1.2 του QQ
https://www.theguardian.com/money/2017/jan/28/nissan-qashqai-engine-failure-mechanical-oil-problems
http://garagewire.co.uk/news/qashqai-owners-speak-out-against-engine-failures/
Επίσης πρέπει να καίει αρκετούτσικα σε σχέση με τους υπόλοιπους downsized βενζίνης.
-
Για την κατανάλωση το είχα υπόψη μου. Για τα προβλήματα κάτι (νόμιζα ότι) είχα διαβάσει αλλά δε θυμόμουν σίγουρα. Thanks για τα links! Μάλλον δεν είναι τυχαίο που ο diesel είναι ο πιο δημοφιλής στο Duster.
-
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
8.00 μέση κατανάλωση του tce στο duster. 6.5 αντίστοιχα στον 1.5diesel/110
-
Μια χαρά είναι τα 8 λίτρα, δε με πειράζουν καθόλου αν είναι να έχω τη σβελτάδα της βενζίνης. Χωρίς καλή αξιοπιστία όμως diesel δαγκωτό.
-
Προσωπικά έχω πάντα τις αμφιβολίες μου για τους μικρούς τούρμπο όχι μόνο της renault αλλά και της vw ή της ford. Εντούτοις σοβαρά θέματα αξιοπιστίας και σε υπολογίσιμους αριθμούς δεν έχουν αναφερθεί παρά μόνο για τους tsi και μάλιστα τους προ 5ετίας. Εάν δεν έκανα τόσα πολλά χλμ ετησίως πιθανό να με κέρδιζε ο 1,2 στο duster ως επιλογή. Τα 2 παραπάνω λίτρα δεν θα ήταν τόσο σημαντικά όπως τώρα για την επιλογή μου. Ως προς την οικονομία νομίζω η κυριαρχη άποψη είναι πως τα σύνολα της ρενώ και βαγγ υπερτερούν έναντι της φόρντ τα οποία βλέπουν τιμές περισσότερο ατμοσφαιρικών συνόλων.
-
Είναι κινητήρας που φοράνε τα Renault σχεδόν δεκαετία σε διάφορες ιπποδυνάμεις 100,115,125,130. Δεν έχει αναφερθεί τπτ αυτά τα χρόνια και εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Είναι κινητήρας που φοράνε τα Renault σχεδόν δεκαετία σε διάφορες ιπποδυνάμεις 100,115,125,130. Δεν έχει αναφερθεί τπτ αυτά τα χρόνια και εδώ μέσα.Για τον Tce μιλας ετσι?
-
Μακάρι να είναι έτσι γιατί - αν δεν υπάρχουν προβλήματα αξιοπιστίας - θεωρώ ότι πρόκειται για 'υποτιμημένο' κινητήρα όσον αφορά το Duster επειδή σχεδόν όλοι προτιμούν τον dCi. Χωρίς να υποτιμώ - προφανώς - τον diesel, ο βενζινοκινητήρας έχει κι αυτός τα προτερήματά του:
- Είναι πιο σβέλτος και ως βενζίνη χρειάζεται πιο αραιά αλλαγές ταχυτήτων. Βολικό για κίνηση εντός πόλης.
- Τα 20 κιλά ροπής θεωρώ ότι είναι υπέρ αρκετά και για εκτός δρόμου, δεδομένης ειδικά της πολύ κοντής 1ης. Στα σημεία ίσως χάνει απ' τον diesel αλλά πρέπει να είναι ακραίο το σενάριο που ο μεν θα περάσει και ο άλλος θα κολλήσει λόγω έλλειψης ροπής.
- Είναι λίγα κυβικά, πράγμα θετικό για την ελληνική πραγματικότητα.
- Δεν έχεις να φοβάσαι για καύσιμα, dpf και τατοιαύτα.
- Η κατανάλωση, αν πράγματι μιλάμε για 8 λίτρα, είναι τσιμπημένη σε σχέση με τον diesel, αλλά απολύτως λογική για το μέγεθος του Duster.
- Γενικά είναι παραπάνω από αξιοπρεπής εναλλακτική για κάποιον που δε θέλει diesel για τον οποιοδήποτε λόγο. Είναι και λίγο φτηνότερος. Ελπίζω μόνο να βγει με τα ίδια επίπεδα εξοπλισμού όπως ο dCi.
Πάντως για τον φίλο που λέει ότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, χωρίς να τον αμφισβητώ φυσικά (δεν έχω προσωπική εμπειρία απ' τον κινητήρα άλλωστε), άλλο ο η αξιοπιστία στους 90 ίππους άλλο στους 120 (το λέω γιατί ο 120άρης δεν έχει τόσα χρόνια στην πλάτη του νομίζω για να βγάλουμε συμπεράσματα). Ελπίζω φυσικά να είναι εξίσου απροβλημάτιστος.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ακούγεται λίγο μικρός ο 1.2 για το μέγεθος του Duster. Το ξέρω πως είναι 'κατάλοιπο' παλιότερων εποχών να κρίνουμε με κυβικά, απλά 1200cc σε off road SUV είναι κάπως
-
Και αν ο Tce σηκωνει και εγκατασταση Lpg με υγρο ψεκασμο τι αλλο να θελει κανεις απο το νεο duster?
-
Βγαίνει και εργοστασιακό lpg αλλά όχι στην Ελλάδα..
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Βγαίνει και εργοστασιακό lpg αλλά όχι στην Ελλάδα..Το Sce με τα 115 βγαινει εργοστασιο και καπου διαβασα οτι θα ερθει τελος του 2018...
-
Πάντως ο 1.2 Tce στο Kadjar λένε ότι είναι ψόφιος και προτείνουν τον diesel.
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Πάντως ο 1.2 Tce στο Kadjar λένε ότι είναι ψόφιος και προτείνουν τον diesel.http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 12-tce-130
-
Επειδή γεμίζει η αγορά σούβ στην β κατηγορία , το αμάξι ίσως τελικά έχει κοινό μόνο στις τετρακίνητες εκδόσεις , αν υπολλείπεται του ανταγωνισμού σε πολλά θέματα .
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Πάντως ο 1.2 Tce στο Kadjar λένε ότι είναι ψόφιος και προτείνουν τον diesel.Αρκετά πιο σβέλτος ο βενζίνης.
-
Χμμμμ, στο YouTube 2 reviews που είδα (το ένα ήταν του Autogefuhl, το άλλο δεν θυμάμαι) προτείνουν τον diesel αντί της βενζίνης...
-
Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο diesel είναι πιο σβέλτος βέβαια. Πάντως έχω διαβάσει και reviews που προτείνουν τον 1.2TCe έναντι του dCi.
Βέβαια είναι γνωστό ότι ο diesel θεωρείται ο πιο ταιριαστός κινητήρας για το Duster για τον περισσότερο κόσμο. Και λογικό είναι, έχει μικρότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη ροπή, είναι δοκιμασμένος κτλ. Αυτό δε σημαίνει ότι για κάποιους η βενζίνη δεν μπορεί να είναι προτιμητέα (αλλιώς δε θα την προσέφεραν καν - δεν είναι και τόσο φτηνότερη άλλωστε που να είναι λόγος επιλογής). Τους λόγους τους που μπορεί να θέλει κάποιος τον turbo βενζίνης τους έχω αναφέρει και προηγουμένως, μην επαναλαμβάνομαι.
-
Τα νούμερα δεν ψεύδονται.
-
Τις τελευταίες ημέρες εδώ στην γειτονιά έχω δει κάποια καινούργια duster. Κυρίως ένα σε κεραμιδί χρώμα και ένα ασημί με ξένες πινακίδες. Να πω την αλήθεια μου όσο εντυπωσιακά σε σχέση με το δικό μου είναι (μπροστά κυρίως...), στο πίσω τους μέρος διακρίνω μια προχειρότητα στην σχεδίαση ενώ οι συγκρίσεις με την πίσω όψη του renegade αδικούν το τελευταίο το οποίο θεωρώ και πολύ όμορφο. Θα έλεγα πως σαν σχεδίαση η πίσω πλευρά είναι περισσότερο ένα κακέκτυπο της πίσω όψης του x-trail και μόνο τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν το jeep. Κατά τα άλλα δείχνει πιο προσεγμένο ένα κλικ δηλαδή στα σημεία και τίποτε άλλο. Με λίγα λόγια είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μου με μια ελαφρά υπεροχή στην σχεδίαση ενώ έχοντας τα ίδια μηχανικά σύνολα δεν θεωρώ πως θα έχει ουσιαστική διαφορά σε επιδόσεις. Από εκεί και μετά θεωρώ πως όποιος γλυκοκοίταζε για δικούς του λόγους το προηγούμενο duster, δεν θα πρέπει να έχει ενδοιασμούς να επιλέξει το καινούργιο. Μάλιστα οι εμπειρίες των κατόχων των προηγούμενων εκδόσεων μάλλον συνηγορούν ως προς την ορθότητα της επιλογής.
Dacia Duster II