-
Πήγα Αίγιο σήμερις με 150-170 σερί. Με πετρέλαιο ντάστερ. Μου φαίνεται υπερβολή το 150άρι, το σκέτο βενζίνα.
-
συγκριση μεταξυ μπρουρουχα_αψηλη και αμαξαρας δεν υπαρχει. τελος.
και ο μονος λογος που βλεπεις καποια νταστερ να παλευουνε εκτος ειναι οτι θελουν οι ιδιοκτητες τους να τελειωνουν μαζι τους, φτανει το παραπονο στο στομα, το 'φτανει πια' ρε παιδι μου...
xaxaxaxaxaxax τα έσπασες πεθανα στα γέλια !!!!!!!!
-
Πήγα Αίγιο σήμερις με 150-170 σερί. Με πετρέλαιο ντάστερ. Μου φαίνεται υπερβολή το 150άρι, το σκέτο βενζίνα.
Τι εννοείς υπερβολή; Δε κάνει το πετρέλαιο για όλους. Όσο για την ταχυτητα δεν είπε κανείς ότι το πετρέλαιο δε φτάνει αυτά τα επίπεδα. Απλά τα φτάνει πιο αργά από ότι το βενζινοκίνητο με τα αρκετά περισσότερα αλογα.
Και έτσι κ αλλιώς έτσι όπως βλέπω τις ανακοινώσεις, η μόνη επιλογή για βενζίνη 4χ4 είναι το 150αρι. Τα άλλα είναι δικινητα
-
Δεν ξεύρω για το Βιτάρα, αλλά το Ντάστερ δεν είναι για πόλη. Επίσης Ντάστερ αγοράζεις μόνο πετρέλαιο ή υγραέριο. Όχι βενζίνη, καίει αρκετά.
Γιατί δε κάνει για πόλη το Duster ?
-
παντως οτι νοημα εχει το ντουστ, ειναι το πετρελαιο
για τα αποδελοιπα απαντησις εκει που πρεπει.
για εκτος να σημειωσω και στο ντουστ οτι θελει αλλαγη λαστιχα, ποδιες. και δεν ειναι 21 εκατοστα απο εδαφος, ειναι αρκετα παρακατω, ο ντιστου μπορει να σας το βεβαιωσει υποθετω, στις πισω λινκ που μαλιστα ειναι λεπτες και εκτεθημενες - το αναλογο σημειο στο βιτ ειναι το καζανακι της εξατμισης και στα μπροστινα ψαλιδια. αντιθετα τα 18.5 του βιτ ειναι στο χαμηλοτερο σημειο. απο την αλλη και το ντουστ ψηλωνει το ιδιο φθηνα με βιτ και αλλαζουν ευκολα οι σπασμενες πισινες.
-
dstou wrote:
Δεν ξεύρω για το Βιτάρα, αλλά το Ντάστερ δεν είναι για πόλη. Επίσης Ντάστερ αγοράζεις μόνο πετρέλαιο ή υγραέριο. Όχι βενζίνη, καίει αρκετά.
Γιατί δε κάνει για πόλη το Duster ?
χοντρο σαν προβατινα. σαν το τριοοχτω. δεν εχει νευρο, δεν κοβει, ειναι μακρυ, οχι καλη ορατοτις παντου. στοιχειο του ντουστ ειναι η επαρχια. και το πετρελαιο. ραθυμο.
-
Σίγουρα ? Τόσο κακή ορατότητα ? Μήκος στα χαρτιά δεν είναι τόσο τραγικό, λίγο πάνω από τα μεγάλα B Suv, Λίγο κάτω από όλα τα C suv. Για το τιμόνι δεν το είχα ψάξει. Το vit το οδήγησα, ίσως πρέπει και το duster κάποια στιγμή..
-
Εντάξει και το Vitara δεν είναι ο ορισμός του ευκολοδήγητου αυτοκινήτου μέσα στην πόλη. Προφανώς όμως, αφού είναι μικρότερο σε μήκος και σε πλάτος σε σύγκριση με το Duster, θα είναι ποιο ευκολόχρηστο.
Θεωρώ όμως ότι είναι διαφορετικά αυτοκίνητα. Εγώ επειδή είμαι και περίεργος σκέφτομαι και άλλα πράγματα.
π.χ. Suzuki και δίκτυο εξυπηρέτησης. Χαιρετίσματα. Άντε να βγάλεις άκρη. Η δική μου εμπειρία, μαύρο χάλι. Μόνο στον Τούντα στο Γέρακα έχω δει να ασχολούνται αλλά και εκεί γίνεται χαμός από το κόσμο. Ακόμη θυμάμαι την εποχή του 1996 που έτρεχα σαν τον μακάκα στον Σφακιανάκη στην Αθήνα για τα προβλήματα του Swift.
Dacia. Ποιο ανεπτυγμένο δίκτυο λόγω Renault, μάλλον παίζουν περισσότερες δυνατότητες επιλογής συνεργείου.
-
Πολλές αλλαγές ταχυτήτων στο εξάρι σαζμάν του πετρελαίου, λίγο βαρύς συμπλέκτης, μεγάλες διαδρομές ανάρτησης και κάμποσος όγκος οι λόγοι που το ντάστερ στην πόλη χωλαίνει. Ευτυχώς το σαζμάν είναι ιαπωνικόν. Δε γνωρίζω τι κάνει το βιτάρα στα λημέρια αυτά.
-
βασικα το μαστορι μπορει να σας δωκει αποψις χωρις να ειναι πορωμενη... αν και εχει τεσταρει λιγοτερο τραβηχτικο.
αποψις γατου παντως ειναι οτι το σχημα τετραγωνιζε που εχει με τα τεραστια παραθυρα δινουν ελεγχομενες ακριες και βλεπεις και τον 4ο απο μπροστα με το καθιζμα ψηλα. εχει και γρηγορο τιμονακι, ελαφρα χειριστηρια, καλη καμερουλα και αισθητηρες μαμα. και αρπαζει απο πολυ χαμηλα για τα χωσιματα. βασικα εχει και εντελως του κωλου πλαστικο στο παραθυρο που ειναι χαμηλα οσο πρεπει για αγκωνα μπουρναζιωτικο και η μακα απο τον ιδρωτα βγαινει ευκολα, παντα το εβλεπα οταν ηθελα να σιχαθω και το καθαριζα με τις σταγονες απο το εξωτερικο του ποτηριου του φρεντο και χαρτοπετσετα ξεχασμενη στη τσεπη απο τον λιακο με τις μπουγατσες. στο τριοοχτω δεν μπορεις να βαλεις αγκωνα, μονο κωλοδαχτυλο να κρεμασεις χερι απο μπροστα, το εχει πολυ ψηλα και αφηνει και λιγο τζαμι.
-
βασικα εχει και εντελως του κωλου πλαστικο στο παραθυρο που ειναι χαμηλα οσο πρεπει για αγκωνα μπουρναζιωτικο και η μακα απο τον ιδρωτα βγαινει ευκολα, παντα το εβλεπα οταν ηθελα να σιχαθω και το καθαριζα με τις σταγονες απο το εξωτερικο του ποτηριου του φρεντο και χαρτοπετσετα ξεχασμενη στη τσεπη απο τον λιακο με τις μπουγατσες. στο τριοοχτω δεν μπορεις να βαλεις αγκωνα, μονο κωλοδαχτυλο να κρεμασεις χερι απο μπροστα, το εχει πολυ ψηλα και αφηνει και λιγο τζαμι.
Κορυφαία περιγραφή Χελάκης!
Εγώ είχα γράψει για vitara χαιμπριντ manual allgrip. Εντάξει δεν έχω εμπειρία από οχήματα του είδους οπότε καταθέτω επιδερμική άποψις. Λίγα θα γράψω μια και είμαστε στο τόπικ του ξεσκονηστιριού.
Στο μυαλό μου και στα 'χαρτιά' αυτά τα δύο μου κάνουν τα πιο ταιριαστά overall για τον τόπο μας. Φτηνά σχετικά οπότε προσιτά για αρκετούς συντοπίτες, πάνε παντού και χωράνε αρκετά (ειδικά το duster έχει εδώ προβάδισμα)
Το vitara μου ήταν εξαιρετικά εύχρηστο. Εύκολα βρήκα τη θέση οδήγησης, καλή ορατότητα για τους μέσα αλλά και για τους απ' έξω οπότε ξύνουμε μυτούλα με τρόπο και ποτέ στο φανάρι. Μηδαμινός χρόνος προσαρμογής κι ας οδηγώ μικρότερα αμάξια σε καθημερινή βάση. Επιλογέας γιαπωνεζίλα πολύ θετικός. Εύχρηστο σε όλα του. Οκ ποιότητα μέτρια. Μέχρι να φτάσω στο πρώτο φανάρι είχα προσαρμοστεί και μετά χώθηκα σε βομβαρδισμένα στενά να το τσεκάρω καλύτερα. Ωραία αίσθηση να περνάς από παντού χωρίς τα ζικ ζακ που κάνω στις λακούβες απο γεννησιμιού του διπλώματος μου.
Έχουνε χαρακτήρα και εκτός απροόπτου θα είναι ο επόμενος οδηγικός μου σταθμός. Σίγουρα θα δοκιμάσω και πιο φρου φρου σούβλες να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Θα ήθελα πολύ να οδηγήσω και ένα duster (κανενός συμφορουμίτη ακόμα καλύτερα).
Καμία φορά η πρώτη εντύπωση και το ένστικτο είναι καλύτερος σύμβουλος από την υπερανάλυση και το μπέρδεμα. Γι' αυτό λέω οδηγήστε και τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα.
-
Σωστή παρατήρηση αυτή για το ένστικτο. Πόσα λέει το ένστικτο με την πρώτη ματια που μετά χρόνια τα καταλαβαίνεις.
-
Επειδή βρέθηκα αρκετά κοντά στην απόκτηση ενός από τα δύο, το Duster υπερτερεί μόνο στην ερωτεύσιμη πωλήτρια.
ΥΓ. Εντάξει, και σε χώρους και σε κόστος κίνησης (έκδοση με υγραέριο).
-
το Duster υπερτερεί μόνο στην ερωτεύσιμη πωλήτρια.
Επειδή μας το έχεις πει ξανά, α) πως την είδες αφού φοράει μάσκα? και β) δηλαδή αξίζει να περάσω!?!! αχαχα
-
Αυτο με τις γυναίκες και τις μάσκες, 9 στις 10 είναι κακασχημες μόλις τη βγαζουν.
Βλέπεις ωραια ματιά και σώμα και μόλις κατέβαζει τη μάσκα παίρνεις δρόμο με τη μυτογκα της.
Ήταν μια μικρή παρένθεση.
-
Καταρχάς δεν ήταν μόνο θέμα εμφάνισης, αλλά όλη τηςη παρουσία ήταν άψογη. Ήξερε πού να σταθεί δίπλα στο αυτοκίνητο, ώστε να μην παρεμβαίνει στον αγοραστή αλλά και να δείχνει ότι είναι διαθέσιμη για απορίες. Ήταν άψογα διαβασμένη στα του αυτοκινήτου. Μιλούσεμε ηρεμία κι όχι κομπασμό κι υπερηφάνεια. Ήταν κοπέλα για σπίτι.
Σε επόμενη επίσκεψή μου για το Vitara, την είδα χωρίς μάσκα. Αν είχα γιο στα τριάντα, θα ήμουν πολύ ευτυχής αν μου την έφερνε στο σπίτι. Σε τετράτροχο, θα αντιστοιχούσε σε Enyaq τετρακίνητο με τη μεγάλη μπαταρία, το όνειρο του οικογενειάρχη.
-
ΟΚ, κατάλαβα! Για την Φωτεινή λές ή κάποια άλλη?
-
https://m.youtube.com/watch?v=PIchAoX1LX0
Για μένα κάπως έτσι ειναι η τέλεια πωλήτρια, πραγματικά ξέρει που και πως να στηθεί και σιγά μη την έδινα στον γιο μου, θα την κράταγα για μένα.
-
ΟΚ, κατάλαβα! Για την Φωτεινή λές ή κάποια άλλη?
για πες περισσοτερα, για πες... μου λειπει ενα ντουστερ απο τη κολλεκτσιό ντι γκατέ
-
για πες περισσοτερα, για πες... μου λειπει ενα ντουστερ απο τη κολλεκτσιό ντι γκατέ
Αχχαχαχαχα...!! Με καφέ (ή τσίπουρο) αυτά....πάμε μαζί να ψωνίσουμε!
Dacia Duster II