-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Toyota και σια το πιο πιθανό.
Πιο πιθανό να ονομάζει ό,τι λέει ο νόμος. Δηλαδή όλα τα υβριδικά.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ελλάδα
Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022
Καινούργια επιβατικά 105.283
Βενζίνη 44,8 %
Πετρέλαιο 16,3 %
Υβριδικά (HEV) 27,6 %
Επαναφορτιζόμενα (BEV-PHEV) 7,9 % (= 2,69 + 5,21)
Φυσικό αέριο 0,6 %
Υγραέριο 2,9 %Δώσε ή δες στην πηγή. Νομίζω μέσα στα Υβριδικά βάζουν και τα mild, τουλάχιστον σε κάποιες μετρήσεις. Εδώ δεν ξέρω.
Οπότε 16.3 είναι το diesel, εγώ έλεγα 17 σε τελευταία πόστ, θα το θυμάμαι τώρα. Εξίσου εντυπωσιακό..σε σχέση με το σπρώξιμο των ηλεκτρικών είναι 6 φορές πάνω σε πωλήσεις! Το 23 βέβαια βλέπω να αλλάζει αυτό, αφού δεν θα υπάρχουν καθόλου επιλογές diesel, ή αυτοκίνητα.. αλλά έπεσε μαχόμενο το καύσιμο!
Τα PHEV κάνα 2-3 χρόνια τους δίνω ακόμη, μετά boom, κάτω..σε 20 χρόνια κανείς δεν θα καταλαβαίνει γιατί υπήρξαν κάποτε αυτά τα τερατουργηματα!
-
Ναι αλλά το τραγούδι θα αλλάξει και θα λέει :
Ελα να πάμε στο νησί...
Τογιότα ΟΧΙ εσύ...
γιατί αν γενικευθεί αυτό με τα πλοία και τα πάρκινγκ βράσε υβριδική και ηλεκτρική όρυζα...
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
γιατί αν γενικευθεί αυτό με τα πλοία και τα πάρκινγκ βράσε υβριδική και ηλεκτρική όρυζα...
Ένα πλοίο σε μια χώρα και το κάνατε σημαία εσείς με τα βρωμομαζούτ. Ευτυχώς οι μετοχές θα έχουν μέρισμα από τα ηλεκτρικά σε 1-2 χρόνια και θα αλλάξει η προπαγάνδα!!
-
This post is deleted! -
Δεν έβγαλα άκρη.. νομίζω πάντως ότι τα MHEV, μπαίνουν στα HEV.. το είχα δει συγκεκριμένα σε κάποιες στατιστικές για το 2021, αλλά φαίνεται ότι πλέον δεν διευκρινίζουν.. αλλά δεν θα ορκιστώ κι όλας..
-
Λογικά τα mhev τα υπολογίζει στα βενζίνης.
Έχει και άλλη ανάγνωση, δηλαδή από τους 10 αγοραστές νέων αυτοκινήτων οι 8,4 δεν επέλεξαν diesel.
Βασικά ένας κατακσευαστης έμεινε στα mainstream μοντέλα. Η stellantis. Τέλος του χρόνου σταματά και αυτός οπότε, θα πάει το ποσοστό στο 95% που δεν επέλεξαν diesel διότι δεν θα υπάρχουν και diesel στα λαϊκά αυτοκινητα.
Και κάπως έτσι θα γίνει αυτό που γραφουμε εδώ και 2 έτη και βριζομαστε μεταξύ μας. Ο ένας φωνάζει ότι θα συμβεί και ο άλλος βρίζει διότι έχει diesel, θέλει να ξαναγορασει και δεν θέλει να το αποδεχτεί. Σβήνει το diesel από τα ιχ σταδιακά, αποδεχτείτε το και δείτε τις νέες επιλογές που μας προσφέρουν.
-
Οταν ένα αυτοκίνητο ταξινομείτε ως υβριδικό, πρέπει να προσμετράτε στα υβριδικά. Γιατί αυτό να δημιουργεί απορίες;
-
Για το mhev λέμε.
Παλιότερα ήταν ως υβριδικό, ισχύει ακόμα;
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για το mhev λέμε.
Παλιότερα ήταν ως υβριδικό, ισχύει ακόμα;
Το swift του ΄17, υβριδικό το γράφει και στα ετήσια τέλη, και στην άδεια εισόδου στο δακτύλιο. Τι άλλαξε;
-
Το ξέρω. Μάλιστα είχε έκπτωση στα τέλη....
Έτσι να κάνουν μια φορά εκτύπωση και για εμάς.
Αλλά εδώ τονίζει πως είναι hev. Ενώ τα άλλα είναι mhev
-
Το ξέρω. Μάλιστα είχε έκπτωση στα τέλη....
Έτσι να κάνουν μια φορά εκτύπωση και για εμάς.
Αλλά εδώ τονίζει πως είναι hev. Ενώ τα άλλα είναι mhev
Φαντάζομαι ότι ο ΣΕΑΑ, δεν κάνει του κεφαλιού του. Σίγουρα βέβαια δεν είναι και τομέας του υπουργείου οικονομικών, άρα κρατάω πισινές.
Ομως, η κατάταξη των ταξινομήσεων δεν περιλαμβάνει διαχωρισμό μεγέθους μπαταρίας. Τα διαφημίζουν ως υβριδικά, τα πωλούν και τα ταξινομούν ως τέτοια. Τι διάολο, μετά τα μετράνε αλλιώς; -
This post is deleted! -
Τρελος είσαι;
Άσε μη τους βάζουμε ιδέες. -
Τρελος είσαι;
Άσε μη τους βάζουμε ιδέες.Χαχαχα
-
Και μενα παιδες το x που ειναι και diesel mild hybrid, υβριδικο το γραφει η αδεια
-
Κρυβε λόγια.... Πες για τον καιρό
-
Κρυβε λόγια.... Πες για τον καιρό
Αχαχαχαχα
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και μενα παιδες το x που και diesel mild hybrid υβριδικο το γραφει η αδεια
Πολύ μπροστά είσαι! Μαζί με τα Toyota και εσύ!
Παίζεις και στα 2 ταμπλό!
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και μενα παιδες το x που και diesel mild hybrid υβριδικο το γραφει η αδεια
Πολύ μπροστά είσαι! Μαζί με τα Toyota και εσύ!
Χαχα
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά