-
imr wrote:
Μεταξυ των 2 παρακατω επιλογων τι θα επιλεγτε και γιατι?
- Dacia duster 1.0 LG καινουργιο, βασικη εκδοση ~14500
- Μεταχειρισμενο suv euro5-6 με ~ 10.000-11,000
Με καποιους προχειρους υπολογισμους με αεριο εχω κοστος ~70ευρω τον μηνα
ενω με πετρελαιο ~90(μεχρι τωρα ημουν γυρω στα 170 ευρω τον μηνα, οποτε ειναι μεγαλο το ωφελος κατευθειαν)
Εάν έβγαζα από τα ζητούμενα σου το off road θα έβαζα 1η επιλογή Seat ibiza./ Škoda Scala tgi, φυσικό αέριο, εάν υπολόγιζα πάλι το off road θα έβαζα τα Arona-karoq tgi, η διαφορά των καυσίμων καλύπτεται στο βάθος χρόνου του κόστους κτησεως
Το Αρονα tgi ηταν απο τα πρωτα αυτοκινητα που σκεφτηκα αλλα αποριφθηκε λογω δικτυου φυσικου αεριου. Παω αρκετα συχνα και Πελοποννησο οπου δεν υπαρχει ουτε ενα πρατηριο.
-
Δε θα έλεγα αξιόπιστο το spritmonitor, καθώς και εγώ σα χρήστης κάνω λάθη στις καταχωρήσεις μου, οπότε 100% ασφαλή συμπέρασματα ΔΕΝ μπορούν να βγουν και όλοι δεν οδηγούν με τον ίδιο τρόπο....
Όταν ο ερωτών έχει υπολογίσει κατανάλωση στο Ντάστερ το ΛΠΓ 7/100 χλμ. και το spritmonitor μας λέει μέση 8,8, αυτό είναι +22%. Είναι σοβαρή αυτή η απόκλιση για να μην την λάβεις υπόψη.
Για να το κλείσουμε τώρα :
α. Το Ντάστερ είναι καινούργιο με όλες τις εγγυήσεις
βου. δεν έχει κλίμα η έκδοση που θα πάρεις, αλλά αυτό είναι άκυρο επιχείρημα-μειονέκτημα αφού έχει ερκοντίσιο
γου. Έχει τεράστιο πορτπαγκάζ για οικογενειακό όπως δηλώνεις
δου. Δε σε χαλάει η ποιότητα και έχει μικρή διαφορά από αντίστοιχα καινούργια όπως δηλώνεις
ε. Έχει ημιάκαμπτο πίσω, αλλά αυτό επίσης δεν είναι μείον αφού έχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ άνεση και πάτημα η ανάρτησή του (αυτό στο βεβαιώ εγώ ), το Ντάστερ γι' αυτό φημίζεται άλλωστε, για την παλιά γαλλική ανάρτησή του
στ. Έχει για μόνο μείον ότι έχει πίσω ταμπούρα
Άρα, έχεις βρει το σχεδόν τέλειο αυτοκίνητο για τα λεφτά αυτά, μην ψάχνεις για κανένα Αρόνα, Κόνα, Κασκάι, Σκάλα κ.ο.κ. -> ΠΑΡΤΟ ΤΩΡΑ.
-
Δε θα έλεγα αξιόπιστο το spritmonitor, καθώς και εγώ σα χρήστης κάνω λάθη στις καταχωρήσεις μου, οπότε 100% ασφαλή συμπέρασματα ΔΕΝ μπορούν να βγουν και όλοι δεν οδηγούν με τον ίδιο τρόπο....
Όταν ο ερωτών έχει υπολογίσει κατανάλωση στο Ντάστερ το ΛΠΓ 7/100 χλμ. και το spritmonitor μας λέει μέση 8,8, αυτό είναι +22%. Είναι σοβαρή αυτή η απόκλιση για να μην την λάβεις υπόψη.
βου. δεν έχει κλίμα η έκδοση που θα πάρεις, αλλά αυτό είναι άκυρο επιχείρημα-μειονέκτημα αφού έχει ερκοντίσιο
δου. Δε σε χαλάει η ποιότητα και έχει μικρή διαφορά από αντίστοιχα καινούργια όπως δηλώνεις
ε. Έχει ημιάκαμπτο πίσω, αλλά αυτό επίσης δεν είναι μείον αφού έχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ άνεση και πάτημα η ανάρτησή του (αυτό στο βεβαιώ εγώ ), το Ντάστερ γι' αυτό φημίζεται άλλωστε, για την παλιά γαλλική ανάρτησή του
Άρα, έχεις βρει το σχεδόν τέλειο αυτοκίνητο για τα λεφτά αυτά, μην ψάχνεις για κανένα Αρόνα, Κόνα, Κασκάι, Σκάλα κ.ο.κ. -> ΠΑΡΤΟ ΤΩΡΑ.
Πηρε και προεγγριση απο την συζυγο χτες που πηγαμε αντιπροσωπεια, οποτε μαλλον θα γινει η παραγγελια συντομα.
H αποκλιση ειναι μεγαλη και στην ουσια το φερνει στην ιδια καταναλωση με πετρελαιο. (σε λεφτα)
Εξακολουθει να ειναι οικονομικο βεβαια, αλλα μου φαινεται πολυ υψηλη αυτη η καταναλωση.Η ποιοτητα ειναι γενικα χαμηλη στο εσωτερικο, χειροτερη απο το προηγουμενο μου αυτοκινητο, αλλα για να παω σε κατι καλυτερο πρεπει η να ανεβω πανω απο τα 20 η να παω σε Βsuv η μεταχ 10ετιας. Mε βαση αυτες τις εναλακτικες δεν με πειραζει να μην ζουλιουνται τα πλαστικα
-
dstou wrote:
Πηρε και προεγγριση απο την συζυγο χτες που πηγαμε αντιπροσωπεια, οποτε μαλλον θα γινει η παραγγελια συντομα.
H αποκλιση ειναι μεγαλη και στην ουσια το φερνει στην ιδια καταναλωση με πετρελαιο. (σε λεφτα)
Εξακολουθει να ειναι οικονομικο βεβαια, αλλα μου φαινεται πολυ υψηλη αυτη η καταναλωση.Η ποιοτητα ειναι γενικα χαμηλη στο εσωτερικο, χειροτερη απο το προηγουμενο μου αυτοκινητο, αλλα για να παω σε κατι καλυτερο πρεπει η να ανεβω πανω απο τα 20 η να παω σε Βsuv η μεταχ 10ετιας. Mε βαση αυτες τις εναλακτικες δεν με πειραζει να μην ζουλιουνται τα πλαστικα
Η πραγματικότητα δεν είναι και πολύ διαφορετική ως προς τις καταναλώσεις. Το γκάζι έχει χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα (χρειάζονται περισσότερα λίτρα), πιο περιορισμένο εύρος απόδοσης στον κινητήρα, ο κινητήρας αυτός είναι μικρός (1λτ. αντί 1.6λτ) και το σκάφος του οχήματος μεγάλο, οπότε θα δουλεύει συνεχώς λίγο πιο ψηλά. Απλά κερδίζεις την αρκετά μεγάλη διαφορά τιμής αγοράς. Ειδικά τώρα που το πετρέλαιο είναι φθηνό, σχεδόν εξισώνεται το κόστος diesel & LPG ανά χιλιόμετρο. Μακροχρόνια όμως, εφόσον είναι εργοστασιακό μελετημένο LPG ώστε δεν θα βγάλει πρόβλημα, θα είναι λίγο πιο οικονομικό από πετρέλαιο. Βέβαια θα έχεις πάντα και χαμηλότερες επιδόσεις, ειδικά με φουλ φορτωμένο το αμάξι.
-
Κάνεις λάθος! Είναι 100% αξιόπιστο γιατί έχει πολύ μεγάλη βάση χρηστών. Τα λάθη που αναφέρεις, σε μια τόσο μεγάλη στατιστική βάση τελικά είτε αυτοακυρώνονται (γιατί κάποιοι θα κάνουν λάθη αφαιρετικά και κάποιοι προσθετικά) είτε είναι αμελητέα μπροστά στη μεγάλη μάζα των μετρήσεων.
Ίσως αυτό που θέλεις να πεις είναι ότι ο μέσος όρος της κατανάλωσης που βγαίνει, μπορεί να έχει μεγάλη απόκλιση από την πραγματική κατανάλωση του ενδιαφερόμενου, λόγω του διαφορετικού προφίλ χρήσης. Εγώ ας πούμε με όλα τα αυτοκίνητα μου ήμουν από 10-20% παραπάνω σε μέση κατανάλωση σε σχέση με το μέσο όρο. Ακόμη όμως κι εκεί μπορεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να κάνει μια πολύ καλύτερη προσέγγιση για την μέση κατανάλωση που θα έχει το αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρει, κάνοντας την ποσοστιαία προσαρμογή του μέσου όρου της κατανάλωσης, βάσει της απόκλισης που έχει με το υπάρχον αυτοκίνητο του. Επί παραδείγματι αν εγώ θέλω να υπολογίσω χοντρικά την κατανάλωση που μπορεί να έχω με ένα νέο αυτοκίνητο, θα προσθέσω 15% στη μέση κατανάλωση του spritmonitor, βασισμένος στις αποκλίσεις που είχα με τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου.
Θέμα αξιοπιστίας του spritmonitor πάντως δεν τίθεται...
-
-
Μία ψήφο κι από μένα στο αέριο Duster.
-
Παιδιά εγώ που ετοιμάζομαι για να αγοράσω μεταχειρισμένο B-SUV γυρω στα 15000 Ευρώ τι καύσιμο να προτιμήσω να κοιτάω; Η χρήση που κάνω τώρα στο αυτοκίνητο(Toyota Celica με αέριο) είναι μόνο εκτός πόλης και στο περιφερειακό εδώ στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μηχανάκι οπότε στην πόλη μπαίνει ελάχιστες φορές τον χρόνο. Κάνω περίπου 9-10.000 χλμ τον χρόνο. Είχα αποφασίσει πετρέλαιο αλλά αυτά που μου μετέφεραν για αναγέννηση DPF και λάσπωμα του πετρελαίου στο ρεζερβουάρ σε συνδυασμό με ακριβές επισκευές βλαβών με αποθάρρυναν. Το Celica τώρα με το αέριο μου καίει 8 ευρώ ανά 100χλμ περίπου μεικτό, και θα ήθελα να παραμείνω σε αυτά τα λεφτά περίπου στην κατανάλωση καυσίμου γι αυτό σκεφτόμουν το πετρέλαιο. Να το πάρω ή η χρήση μου δεν επαρκεί για κινητήρα τέτοιο;
-
Η χρήση που θα κάνεις είναι ιδανική για το φίλτρο του πετρελαίου. Πολλά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο, ελάχιστα στο μποτιλιάρισμα.
Όμως, επειδή ουδείς λάτρεψε το θόρυβο της τράτας και τον καρκίνο του πετρελαίου, έχοντας στο μυαλό κι ενδεχόμενες μελλοντικές απαγορεύσεις για το συγκεκριμένο καύσιμο, εγώ θα έκανα δύο άλλες επιλογές.
Αν τα πρατήρια με βόλευαν, θα κοιτούσα το φυσικό αέριο:
https://www.car.gr/25003239-seat-arona-style-1-0-90cng
Αν όχι, θα πήγαινα σε καινούριο με εργοστασιακή εγκατάσταση υγραερίου. Το Duster βγαίνει καινούριο σε λιγότερα χρήματα από τα 15 χιλιάρικα. Το Captur βγαίνει λίγο παραπάνω.
-
Η χρήση που θα κάνεις είναι ιδανική για το φίλτρο του πετρελαίου. Πολλά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο, ελάχιστα στο μποτιλιάρισμα.
Όμως, επειδή ουδείς λάτρεψε το θόρυβο της τράτας και τον καρκίνο του πετρελαίου, έχοντας στο μυαλό κι ενδεχόμενες μελλοντικές απαγορεύσεις για το συγκεκριμένο καύσιμο, εγώ θα έκανα δύο άλλες επιλογές.
Αν τα πρατήρια με βόλευαν, θα κοιτούσα το φυσικό αέριο:
https://www.car.gr/25003239-seat-arona-style-1-0-90cng
Αν όχι, θα πήγαινα σε καινούριο με εργοστασιακή εγκατάσταση υγραερίου. Το Duster βγαίνει καινούριο σε λιγότερα χρήματα από τα 15 χιλιάρικα. Το Captur βγαίνει λίγο παραπάνω.
Αυτό το καταλαβαίνω με την κίνηση σε ανοιχτό δρόμο. Αναρωτιέμαι μήπως επηρεάζει το διάστημα κατά το οποίο το αυτοκίνητο κάθεται και δεν χρησιμοποιείται... Επίσης το Duster δεν μου αρέσει καθόλου στο εσωτερικό του και το Captur καλύπτω μόνο τη βασική έκδοση(δεν θέλω να ξεφύγω πολύ από τις 15000) γι αυτό κοιτάω μεταχειρισμένα.
-
Μα έτσι κι αλλιώς, το ίδιο θα σου βγει ή ακριβότερα. Ένα μεταχειρισμένο των 15 χιλιάδων θα σου βγει ακριβότερο σε βάθος χρόνου από ένα καινούριο των 18-20. Καταρχάς, ένα μεταχειρισμένο θέλει μαζέματα. Συν ότι οι βλάβες θα έρθουν πιο νωρίς. Συν τη διαφορά στο πόσο θα πουληθεί το καθένα σε 5-10 χρόνια.
Δώσε τα 15 που έχεις μαζέψει και βάλε μια δόση 100 ευρώ για 2-3 χρόνια.
-
Μα έτσι κι αλλιώς, το ίδιο θα σου βγει ή ακριβότερα. Ένα μεταχειρισμένο των 15 χιλιάδων θα σου βγει ακριβότερο σε βάθος χρόνου από ένα καινούριο των 18-20. Καταρχάς, ένα μεταχειρισμένο θέλει μαζέματα. Συν ότι οι βλάβες θα έρθουν πιο νωρίς. Συν τη διαφορά στο πόσο θα πουληθεί το καθένα σε 5-10 χρόνια.
Δώσε τα 15 που έχεις μαζέψει και βάλε μια δόση 100 ευρώ για 2-3 χρόνια.
Ναι, ξέχασα να πω ότι τα 15 είναι και αυτά με χρηματοδότηση. Στο χέρι έχω 6000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα βάλω σε δόσεις. Περιμένω να φύγει πρώτα το celica το δικό μου χωρίς να κοιτάω. Απλά ήθελα να ξέρω αν η χρήση μου θα προκαλέσει προβλήματα σε κινητήρα πετρελαίου οπότε να προτιμήσω βενζίνη. Ή αν το να κάθεται το αμάξι 5-6 μέρες χωρίς να κινείται δεν προκαλεί λασπωματα κτλ ή προβλήματα στο dpf, οπότε και θα παω στα λιγότερα κόστη μετακίνησης του πετρελαίου. Προς το παρόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να διαλέξω καύσιμο, όταν δωσω το δικό μου θα κοιτάξω και ποιο μοντέλο θα παρω
-
Αφού θα παίξουν δόσεις, σκέψου ότι στο καινούριο θα πετύχεις πιο ευνοϊκή χρηματοδότηση. Συν ότι θα έχεις καινούριο κι όχι μεταχειρισμένο. Όπου μεταχειρισμένο πετρέλαιο, μάλλον θα είναι είτε εισαγωγής με γυρισμένα χιλιόμετρα είτε leasing. Επίσης, υπολόγισε ότι στο υγραέριο θα έχει ένα κλικ χαμηλότερο κόστος κίνησης σε σχέση με το πετρέλαιο.
Όσο σκέφτομαι την περίπτωσή σου, όσο και να μη σου αρέσει το εσωτερικό του, η βέλτιστη λύση είναι Duster LPG.
-
Καταρχάς ευχαριστώ το χρόνο που διαθέτεις. Κατά δεύτερον,δυσκολα θα παω σε αμάξι που δεν μου αρέσει. Το duster ενώ είναι πολύ ωραίο εξωτερικά, εσωτερικά είναι αμάξι προηγούμενης δεκαετίας. Κι επειδή σαν οδηγός το εσωτερικό το χαίρομαι περισσότερο, θα ήθελα κάτι καλό εκεί. Επίσης έχει περιπτώσεις γύρω στα 14 με δόσεις για πετρέλαιο όπως είναι το C3 Aircross ελληνικής αντιπροσωπείας και 2018 μοντέλο ή το peugeot 2008. Γι αυτό και ρώτησα για το πετρέλαιο. Επειδη το φτάνω σε χρηματα. Απλά δεν είχα ποτέ στενή σχέση με τέτοιο αυτοκίνητο και θα ήθελα να ξέρω τα κατά κυρίως. Μου τα εξεθεσαν όπως στα είπα σε συζητήσεις. DPF και λασπουρα στο ρεζερβουαρ(ή κάτι τέτοιο). Και γι αυτό και ρωταω εδώ, για να ξέρω αν η χρήση που κάνω θα με κάλυπτε σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς προβλήματα.
-
Τα πετρέλαια των αντιπροσωπειών που γράφεις για το 3 αιρκρος και για το προηγούμενο 2008 , είναι με τον προηγούμενο κινητήρα τον 1.6 . Ηταν καλός κινητήρας . Το μόνο θέμα που πρακτικά έχουν , είναι ότι το κιβώτιο ταχυτήτων είναι με 5 ταχύτητες ενώ των πιο νέων με τον 1,5 είναι με 6 ταχύτητες .
Διάβασε κάποια τέστ που έχουν , νομίζω στο ντράιβ για τις συκρίσεις των δύο εκδόσεων στο 3 αιρκρος .
Προσωπικά θεωρώ , ότι αν το χρησιμοποιήσεις σωστά σαν διαπραγματευτικό ατού το 5άρι κιβώτιο και το αγοράσεις φτηνά , θα είναι πολύ καλή περίπτωση .
Επειδή παρακολουθώ την αγορά του 3 αιρκρος από πέρσι τον Οκτώβριο , τα αυτοκίνητα αυτά είναι εκεί απούλητα , όπως και τα άλλα με τον 1,5 , γιατί οι τιμές που ζητάνε είναι ακριβές .
Ξεκίνα για τον 1,6 ντίζελ του 2018 από 12500 το παζάρι και πήγαινε μέχρι 13500 . Από 14000 και πάνω πας στον νέο κινητήρα και σε λίγα χλμ . Οι εκδόσεις όλες είναι οι feel που πρακτικά είναι οι βασικές , αφού μία χαμηλότερη έπαιξε μόνο στο λήζινγκ .
-
Με την χρήση που περιγράφεις, για εμένα η λύση του diesel είναι σχεδόν μονόδρομος. Κάνεις τις ιδανικές διαδρομές για diesel και η οικονομία που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη. Προσωπικά δεν θα συζήταγα καν την βενζίνη για τέτοια χρήση. Εδώ εγώ με αρκετή χρήση πόλης (αλλά αρκετά και εκτός ώστε να αναγεννάτε το DPF) και θα προχωρήσω σε diesel.
-
Κάνεις τις ιδανικές διαδρομές για diesel και η οικονομία που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη.
Η διαφορά σε τιμή (οχι σε λίτρα) diesel βενζίνης πόσο βγαίνει? εμπειρικά από συζητήσεις με φίλους μου αναφέρουν γύρω στο 30%. Εχω ακούσει κ το παράλογο του 50% δεν το πολυπίστεψα...
-
Η διαφορά σε τιμή (οχι σε λίτρα) diesel βενζίνης πόσο βγαίνει? εμπειρικά από συζητήσεις με φίλους μου αναφέρουν γύρω στο 30%. Εχω ακούσει κ το παράλογο του 50% δεν το πολυπίστεψα...
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Περίπου 40% με τις τρέχουσες τιμές καυσίμων, αλλά μπορεί και λιγότερο ή περισσότερο. Εαν π.χ. το βενζίνη καταναλώνει 7.5λτ/100χλμ και το diesel 5λ/100χλμ για ίδια διαδρομή, τότε το ένα κοστίζει €9.5/100χλμ και το άλλο €5.3/100χλμ. Οπότε μιλάμε για διαφορά 45%. Μπορεί όμως να είναι και μικρότερη η διαφορά, δλδ. 6.5λτ/100χλμ με 5λτ/100χλμ, οπότε είναι €8.6/100χλμ vs €5.3/100χλμ, οπότε μιλάμε για 37% διαφορά.
-
Μπορεί όμως να είναι και μικρότερη η διαφορά, δλδ. 6.5λτ/100χλμ με 5λτ/100χλμ, οπότε είναι €8.6/100χλμ vs €5.3/100χλμ, οπότε μιλάμε για 37% διαφορά.
Φάνη, μία φορά που συμφωνούμε επιτέλους σε αυτό το φόρουμ... κάπου εκεί γύρω στο 35% το κόβω κ εγώ, αρα με το κόστος αγοράς ενός πετρελαίου που ειναι πιο μεγάλο, η απόσβεση γίνεται από συγκεκριμένα χιλιόμετρα κ πάνω εκτός αν μιλάμε για πάρα πολλά χιλιόμετρα σε ετήσια βάση. Γενικά οσοι αγόρασαν πετρέλαιο τα εκθειάζουν, αλλά δνε βλέπω κ τόσο τεράστιες διαφορές.
-
Φάνη, μία φορά που συμφωνούμε επιτέλους σε αυτό το φόρουμ... κάπου εκεί γύρω στο 35% το κόβω κ εγώ, αρα με το κόστος αγοράς ενός πετρελαίου που ειναι πιο μεγάλο, η απόσβεση γίνεται από συγκεκριμένα χιλιόμετρα κ πάνω εκτός αν μιλάμε για πάρα πολλά χιλιόμετρα σε ετήσια βάση. Γενικά οσοι αγόρασαν πετρέλαιο τα εκθειάζουν, αλλά δνε βλέπω κ τόσο τεράστιες διαφορές.
Αχαχαχα!!! Συμφωνούμε σε αρκετά....απλά τα εκφράζουμε διαφορετικά.
Πάντως η πολιτισμένη διαφωνία είναι εποικοδομητική για τον διάλογο, εμένα μου αρέσει.
Η διαφορά έχει σχέση και με το αυτοκίνητο και με την αρχική τιμή αγοράς, π.χ. κατά καιρούς η Πεζω δίνει το diesel σε ίδια τιμή με την βενζίνη, εεε εκει είναι ηλίου φαεινότερων ότι συμφέρει το diesel. H απόσβεση θα έρθει, το ερωτηματικό είναι το πότε?
Επίσης, είναι και ψυχολογικό θέμα (οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά για να κάνουν οικονομία!!), γιατί τείνουμε να ξεχάσουμε την τιμή αγοράς και βλέπουμε κάθε φορά πόσο λιγότερο πληρώνουμε στην αντλία, χωρίς να θυμόμαστε πόσο περισσότερο πληρώσαμε αρχικά. Προσωπικά με το Kuga, εαν το είχα πάρει diesel, στα 3 χρόνια που το κράτησα, δεν θα είχα κάνει απόσβεση την διαφορά τιμής.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά