-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τελικά το μόνο που βρήκαμε στον ανταγωνισμό είναι υβριδικό Captur που έχει 145 αντί για 140 ίππους, 5 περισσότερα απλόχερα άτια;
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έχουν λιγότερα;
(Όχι ότι για μένα είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά για κάποιους άλλους αγοραστές φαίνεται πως είναι)Τι ψάχναμε στον ανταγωνισμό ?
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τελικά το μόνο που βρήκαμε στον ανταγωνισμό είναι υβριδικό Captur που έχει 145 αντί για 140 ίππους, 5 περισσότερα απλόχερα άτια;
(Όχι ότι για μένα είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά για κάποιους άλλους αγοραστές φαίνεται πως είναι)Τι ψάχναμε στον ανταγωνισμό ?
Απλόχερα περισσότερα άλογα, στην ίδια κατηγορία τιμής.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Απλόχερα περισσότερα άλογα, στην ίδια κατηγορία τιμής.
Στην ίδια κατηγορία τιμής με ποιο;
-
(Όχι ότι για μένα είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά για κάποιους άλλους αγοραστές φαίνεται πως είναι)Εντάξει υπάρχουν και τα υπόλοιπα του ομίλου, Symbioz, Duster και Bigster με τα 155. Το Captur ήρθε με τον 1,8 και τα 160 άλογα και οσονουπω έρχονται και το αντίστοιχα symbioz και duster.
Αλλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα Toyota, ούτε καν τιμολογιακα.Προσωπικά θα προτιμούσα κάποιο ανάμεσα στο Bigster 155 expression (31500€) και Sportage hev 239 platinum (35000€), αν μπορούσα να ανέβω 4000€ (κατανάλωση δεν με ενδιαφέρει, θέλω μεγάλο πορτμπαγκάζ και χώρο στο πίσω κάθισμα)
-
Με 145 άτια, άρα περισσότερα ...
είναι πολλά...Αλλά και με τα 180 του δίλιτρου που φλερτάρει με τα 40000 αρχίζουν και παίζουν τα φεβ του ανταγωνισμού....
-
Από τα 36Κ ξεκινούν τα phev σε αυτά τα μεγέθη!
-
Τα κινέζικα ?
-
Ποια είναι η άποψη των Γερμανών για την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ;
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/poia-einai-i-apopsi-ton-germanon-gia-tin-apagoreysi-polisis-aytokiniton-venzinis-kai-ntizel/?_gl=14cbb7n_upMQ.._gaNTgwODA1NTk2LjE3NTkwNjcxMzY._ga_KLL52BLFZ7*czE3NTkwNjcxMzYkbzEkZzAkdDE3NTkwNjcxMzYkajYwJGwwJGgw
-
Ακολουθεί σεντόνι.
Επανέρχομαι στο θέμα του νέου υπολογισμού ρύπων των PHEV και της πιθανής κατάργησης της φοροαπαλλαγής τους γιατί μου είχε κάνει εντύπωση το παράδειγμα του ICCT στα άρθρα που κυκλοφορούν.
Σύμφωνα λοιπόν με το παράδειγμα που έδωσε το ICCT και βλέπουμε και στο άρθρο των 4Τ, η X1 xDrive25e που δήλωνε 45 g/km CO², σχεδόν θα διπλασιάσει (λίγο παραπάνω) τους ρύπους της και θα φτάσει στα 96 g/km.
Επειδή όμως το είχα ψάξει με τη Χ1 που με ενδιέφερε κιόλας, κάτι δε μου κόλλαγε.
Το παράδειγμα λοιπόν της X1 xDrive25e που χρησιμοποιεί το ICCT αφορά την F48 και όχι τη U11.
Η F48 όπως βλέπουμε παρακάτω από τον κατάλογο του 2021 της ΣΕΑΑ, όντως είχε 40-44 g/km CO²Όμως η U11, όπως φαίνεται στον κατάλογο του 2025 αλλά και στο site της BMW έχει πολύ κατώτερους ρύπους.
17-25 στον κατάλογο και 17-21 στο site.Αυτό σημαίνει ότι όταν η U11 ομολογκαριστεί ξανά με το νέο σύστημα στο τέλος του 2025, υπάρχει περίπτωση με λίγο καλή απόδοση και λίγο "σπρώξιμο",
να μπορέσει να πετύχει τιμή κάτω από τα 50 g/km CO².
Το έψαξα και για το 3008.
Το δικό μου, σύμφωνα με τον κατάλογο του 2021 έχει ρύπους 29-31 g/km CO².Το καινούργιο όμως έχει 19-20 g/km CO².
Που σημαίνει ότι με το νέο ομολογκάρισμα πιθανόν να πετύχει και αυτό κάτω από 50 g/km CO².Κοίταξα και για το Terramar (Δεν υπήρχε το 2021), το νέο Tiguan, το Formentor f/l, το Rafale, τα οποία δηλώνουν εκπληκτικά χαμηλούς ρύπους αυτή τη στιγμή και με με το νέο ομολογκάρισμα το Δεκέμβρη είναι πολύ πιθανόν να καταφέρουν να μην ξεπεράσουν τα 50 g/km CO².
Τέλος, το νέο Q3 το οποίο ξεκίνησε να παράγεται το 2025, λογικά φαντάζομαι ότι πρέπει να ομολογκαρίστηκε με το νέο πρότυπο Euro 6e-bis.
Δηλώνει λοιπόν ρύπους κάτω από το όριο.Και σκέφτομαι λοιπόν εγώ.
Μήπως όλος αυτός ο ντόρος, τα άρθρα, κτλ, είναι να είχαμε να λέγαμε, να βγάλουμε και κάνα ρεπορτάζ, ενώ πιθανόν πολλά από τα σημερινά αλλά και τα νέα phev να μην κινδυνεύουν τόσο να περάσουν το όριο και τζάμπα να ψάχνεται ο κόσμος για το τι μέλλει γενέσθαι;Επίσης το Euro 6e-bis-FCM το οποίο θα ισχύσει από το 2027, απ' ότι διάβασα σε όλα τα άρθρα, δεν θα επηρεάσει ξανά όσα οχήματα έχουν ομολογκαριστεί με το Euro 6e-bis του 2025.
Αν όλα αυτά τα παραπάνω είναι ένας απλός λάθος συλλογισμός δικός μου, τότε απλά έχασα μια ωρίτσα που έκατσα να τα βρω και να τα γράψω.
Αν όχι, τότε ίσως έχει ενδιαφέρον. -
Το Euro 6e-bis-FCM θα επηρεάσει όλα από το 2028.
2027 new type approval , 2028 all new vehicles. -
Respect @katafractos17
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το Euro 6e-bis-FCM θα επηρεάσει όλα από το 2028.
2027 new type approval , 2028 all new vehicles.Όλα τα νέα οχήματα αναφέρει. Όχι όλα γενικώς.
Δεν ξέρω. Μπερδεμένο μου φαίνεται. -
Το new σημαίνει ότι πουλιέται καινούργιο, όχι μεταχειρισμένο.
Αν η VW π.χ. τον Οκτώβριο του 2024 έβγαλε το Passat Phev, σήμερα 30-09-2025 θα ήταν ακόμα 6e.
Αν τον Φεβρουάριο του 2025 έβγαλε ένα Fassat Phev , νέο μοντέλο, νέο όνομα που δεν υπήρχε πριν θα ήταν new type approval και θα ήταν 6e-bis.
Αν συνεχίζει να πουλάει το Passat Phev και μετά τις 31-12-2025 θα πρέπει να το κάνει 6e-bis άσχετα που είχε πάρει χαρτιά 6e τον 10-2024.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το new σημαίνει ότι πουλιέται καινούργιο, όχι μεταχειρισμένο.
Αν η VW π.χ. τον Οκτώβριο του 2024 έβγαλε το Passat Phev, σήμερα 30-09-2025 θα ήταν ακόμα 6e.
Αν τον Φεβρουάριο του 2025 έβγαλε ένα Fassat Phev , νέο μοντέλο, νέο όνομα που δεν υπήρχε πριν θα ήταν new type approval και θα ήταν 6e-bis.
Αν συνεχίζει να πουλάει το Passat Phev και μετά τις 31-12-2025 θα πρέπει να το κάνει 6e-bis άσχετα που είχε πάρει χαρτιά 6e τον 10-2024.
Να σου πω πως το καταλαβαίνω εγώ και ίσως να λέμε παρόμοια πράγματα.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα το νέο Q3 phev το οποίο σύμφωνα με τη λογική, αφού είναι νέο μοντέλο που βγήκε παραγωγή το 2025 είναι "new type approval", οπότε έχει ομολογκαριστεί με το πρότυπο Euro 6e-bis και έχει ρύπους 49 g/km CO².
Όσα Q3 phev πουληθούν/μισθωθούν από το 2025 και μέχρι το Δεκέμβρη του 2027 η άδεια τους θα γράφει 49 g/km CO².
Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Δεν θα τα φωνάξουν το 2028 για να αλλάξουν άδεια και να γραφτεί μέσα νέο νούμερο ρύπων, πχ 70 g/km CO² (τυχαίο το νούμερο) που θα έχει εν των μεταξύ καταμετρηθεί σύμφωνα με το πρότυπο Euro 6e-bis-FCM.
Όσα όμως καινούργια Q3 phev πουληθούν/μισθωθούν και βγάλουν άδεια κυκλοφορίας από το 01/01/2028 και μετά, σε αυτά τα οχήματα δεν θα αναγράφονται πλέον στην άδεια 49 g/km CO² αλλά 70 g/km CO², παρόλο που θα είναι τα ίδια αυτοκίνητα με εκείνα που έβγαλαν άδεια από το 2025 έως το τέλος του 2027.Είναι κάτι όπως το δικό μου 3008, που δεν το πιάνει το νέο μέτρο και δεν θα αλλάξει άδεια για να αναγράφουν νέοι ρύποι.
Βέβαια εμένα δεν παράγεται πλέον, αλλά το ίδιο ισχύει και με όσα καινούργια phev βγάλουν άδεια μέχρι το Δεκέμβρη του 2025 όπου δεν τα πιάσουν τα δύο νέα πρότυπα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά