-
Αυτό που μου αρεσει στην επαρχία αλλά και με εκνευρίζει, αλλά θα επέλεγα να ζήσω σε τέτοιο μέρος είναι πως τα πάντα τα αξιολογούν με βάση το μεγιστο δυνατό οφελος στο βασικό σκοπό που εξυπηρετεί κάθε εργαλείο ή αντικείμενο.
Για αυτό βλέπεις να εχει ο άλλος λεφτά και να χρησιμοποιεί το χρεπι του. Σου λέει με πάει ως το καφενείο, άρα είναι καλό. Αυτό μπορεί να μην έχει καταλύτες, να έχει δεκαετίας ελαστικά, να καίει λάδι σαν βενιζη, αλλά τον σκοπό του τον εκπληρώνει
-
Και το καλύτερο είναι πως οι άλλοι στο καφενείο, το καλοβλεπουν για μεταχειρισμένο και τον ρωτούν αν το πουλάει
-
@otso said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μόνο τενεκές ξεγάνωτος δεν είναι το αγροτικό της. Η τεχνολογίες που έχει πανω του ακόμα και το κράμα μετάλλου που χρησιμοποιεί είναι δεκαετίες μπροστά
Τι να το κανει ενας επαγγελματιας αυτο ; στο χωριο μου κυκλοφορουν ακομα μαζντακια και τογιοτακια απο τις αρχες του 80 ασε δε ποσα Ηillux , θα παει στο μαντρι θα κουβαλησει τρυφιλλι θα φορτωσει εξαρτηματα ανταλλακτικα , λιπασματα , σπορο μεσα στη σκονη σε χαλικοδρομους και χωματοδρομους .
Αυτα τα τεσλα ειναι για τους αγροτες του κολωνακιου που λεγαμε παλια και γελαγαμε , αυτοι που τωρα εχουν πως τα λενε αυτα τα τεραστια του αμερικανικου στρατου .
Θα δωσει καποιος λεφτα και να μην μπορει να κουβαλησει 2 τενεκεδες λαδι που λεει ο λογος; Θα πρεπει να παει 700 πηγαινελα στο λιοτριβι και στις ελιες .Δυστυχώς έχουν ήδη , ελαττωθεί επικίνδυνα τα "πραγματικά¨ αγροτικά , μόνο toyota , ford και isuzu , έμειναν νομίζω στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι , όσοι υπάρχουν πανάκριβα διπλοκάμπινα, οπότε δύσκολα να βγει ηλεκτρικό για "χωράφι" .....
-
@lap Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Και στην επαρχία ενδιαφέρονται να έχουν πριμιουμ και να καμαρώνουν.
Αυτά τα χρέπια που βλέπεις τους εξυπηρετούν και οικονομικά.
Πολλοί εδώ που μένω, έχουν δυο αγροτικά, ένα το καλό - καινούργιο - δυνατό -πετρέλαιο και ένα χρέπι - παλιό - βενζίνη. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να περνάνε τα έξοδα από οποιοδήποτε καύσιμο - συντήρηση και εννοειται και από το προσωπικό τους όχημα. -
Οκ. Το θέμα ειναι πως κυκλοφορεί με χρεπι του 70-80 εν έτη 2024 και δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.
Αλλά όλα αυτά ειναι η γραφικότητα στην επαρχία που καταντά ωραία.
-
Οκ. Το θέμα ειναι πως κυκλοφορεί με χρεπι του 70-80 εν έτη 2024 και δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.
Αν κυκλοφορεί με πληρωμένα τέλη, ασφάλεια και κτεο δεν βλέπω καμία ασέβεια.
-
Όταν οδηγούν κάτι Datsun του 80, ενώ έχουν λεφτα και για νεότερο...για εμένα δεν σέβεται τον εαυτό του.
Καλά για τους γύρω του που βγάζει ντουμάνια δεν το συζητώ. Αγρότη που να νοιάζεται για τους γύρω του δεν έχω δει ποτέ, αλλά έστω για την πάρτη του δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του που οδηγεί ένα τέτοιο όχημα,
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν κυκλοφορεί με πληρωμένα τέλη, ασφάλεια και κτεο δεν βλέπω καμία ασέβεια.
+1
@lap ασε που μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλά πιο 'καινούρια' αυτοκίνητα.
Πχ αυτοκίνητο του 2015-2020 που μπορεί να μην έχει αλλάξει λάστιχα ποτέ!!! -
Όταν οδηγούν κάτι Datsun του 80, ενώ έχουν λεφτα και για νεότερο...για εμένα δεν σέβεται τον εαυτό του.
Καλά για τους γύρω του που βγάζει ντουμάνια δεν το συζητώ. Αγρότη που να νοιάζεται για τους γύρω του δεν έχω δει ποτέ, αλλά έστω για την πάρτη του δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του που οδηγεί ένα τέτοιο όχημα,
Αγρότης true αγρότης τέτοιος δεν υπάρχει!!!
Αγρότης χαμάλης μεσα στην πόλη που φορτώνεται τα πάντα όπως και κατι avensis του 2004+, είναι άλλο πράγμα
Από τον χαμάλη, προτιμώ το σωστά συντηρημένο datsun και την ascona των αρχών του 80!Το βασικό είναι η σωστή συντήρηση και όχι η χρονολογία κυκλοφορίας του οχήματος!!!
-
Δεν υπάρχει;;;
Πρέπει να τους εχω πετύχει όλους εγώ όταν κυκλοφορώ στην επαρχία. Το τι ντουμάνι βγάζουν πίσω δεν λέγεται. Από Φρένα.....άστο. Από ανάρτηση , άστο.
Έχεις μυρίσει λάδι καμένο από βενζινοκίνητο του 80 χωρίς καταλύτη;
Για 10 λεπτά ζαλίζεσαι. Ούτε νερό δεν μπορείς να πιεις γιατί θα το ξεράσεις.
Και αυτοί περνούν ΚΤΕΟ....ελληνική επαρχία.
-
Δεν υπάρχει;;;
Πρέπει να τους εχω πετύχει όλους εγώ όταν κυκλοφορώ στην επαρχία. Το τι ντουμάνι βγάζουν πίσω δεν λέγεται. Από Φρένα.....άστο. Από ανάρτηση , άστο.
Έχεις μυρίσει λάδι καμένο από βενζινοκίνητο του 80 χωρίς καταλύτη.
Για 10 λεπτά ζαλίζεσαι.
Η ζάλη έρχεται από τον καθαρό αέρα που αναπνέεις μετά τα ντουμάνια της Αθηνας
-
Δεν υπάρχει;;;
Και αυτοί περνούν ΚΤΕΟ....ελληνική επαρχία.
Το πρόβλημα εκεί είναι στο ότι τους αφήνουν να περάσουν το ΚΤΕΟ και δεν αναγκάζονται να συντηρήσουν το αυτοκίνητο!!!
Όπως και πολλά των 00ς!!!
Είπαμε
Συντήρηση πάνω από χρονολογία κυκλοφορίας! -
Δεν υπάρχει;;;
Το κανω εικονα μακαρι να ειχα χρονο να το σκιτσαρω
Ο λαπ στην πλατεια στο γυφτομαχαλα που εχει παει να ξεκουραστει
Ο λαπ σκυλος πολυτελειας κανις ας πουμε να τον κραταει απ το λουρι γυφτος
Ο λαπ να πηγαινει και να μυριζει τις εξατμησεις των ντατσουν
Ο γυφτοιδιοκτητης ντατσουν να φωναζει ουστ
ΚΑΙ ο γυφτοαφεντικο λαπ να λεει αστο να σε μυρισει θελει
μου το εδωσε μια κυρια μαζι με ενα παλιο πλυντηριο πασοκ.
Ρε λαπ ολα τα ξερεις πια ; πιο φωτεινος παντογνωστης πεθαινεις . -
Παρατηρητής λέγεται όχι παντογνώστης. Άλλος τα παρατηρεί όλα οσα συμβαίνουν γύρω του και άλλος είναι αδιάφορος.
Ο αδιάφορος απορεί μετά.. αλλά ως αδιάφορος που είναι δεν θα καταλάβει οποια εξήγηση και αν του δώσουν γιατί θα αδιαφορεί.
-
Αγρότης (ή κτηνοτρόφος) που βιοπορίζεται αποκλειστικά από αυτό και έχει την οικονομική δυνατότητα να αλλάξει το datsun το έχει κάνει εδώ και χρόνια γιατί :
α) θέλει κατά 90% τετρακίνηση με κοντά και μπλοκέ πίσω γιατί δε ξεκολλάει ποτέ από βρεγμένο χωράφι,
β) το datsun είναι κατά 90% βενζίνη, κόστος,
γ) το datsun έχει χαμηλότερο ωφέλιμο από τα αγροτικά τέλη 90 μέχρι 2010,
δ) το datsun φορτωμένο , δεν "περπατάει" ούτε κατά διάνοια, όπως τα προηγούμενα αγροτικά, ούτε φρενάρει
ε) το datsun έχει μικρότερο χώρο φόρτωσης από τα προηγούμενα αγροτικά.Αν κάποιος το βρήκε κληρονομιά ή το έχει για να κουβαλάει ελιές από το κτηματάκι που κληρονόμησε προκειμένου να συμπληρώσει εισόδημα , αυτός δεν είναι επαγγελματίας αγρότης.
Γενικά η καλή εποχή των αγροτικών είναι από τέλη 90 εώς 2010 , όταν ήρθε η τούρμποπετρελαιοκίνηση , η δυνατότητα για τετρακίνηση σε όλους τους συνδυασμούς αμαξωμάτων , ο ικανοποιητικός χώρος φόρτωσης και όλα τα υπόλοιπα....
Σήμερα ένας επαγγελματίας αγρότης "φοβάται" να βάλει το αυτοκίνητο στο χωράφι , ένα led φωτιστικό να σπάσει σε μία ελιά , όταν θα προσεγγίσει για φόρτωμα, είναι κόστος αβάσταχτο. Τι να τα κάνει τα led , τις κάμερες , τους αισθητήρες και όλα τα συναφή , όταν είναι τόσο "ευάλωτα" στην επαφή που κάποια στιγμή σίγουρα θα έχει. Φήμες επίσης λένε ότι τα hilux , βουλώνουν dpf πολύ εύκολα.
Αγροτοκτηνοτροφικό , σημαίνει πρώτα από όλα αντοχή στην ταλαιπωρία και τις κακουχίες....
Τώρα γιατί δε βγάζουν οι εταιρίες ( ή δε φέρνουν) ; Δε ξέρω, μάλλον οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δουλεύουν τρακτέρ ( και καλά κάνουν) για τις δουλειές που εμείς εδώ κάνουμε με τα αγροτικά....
-
Δεν ξέρω την περιουσία τους. Εγώ ξέρω τι βλέπω. Διαφορα χρεπια να κυκλοφορούν στην επαρχία. Χρεπια από το 70-80.
Διαλυμένα, σκουριασμένα, χωρίς καταλύτη και λάδι για καύσιμο.
-
Δεν ξέρω την περιουσία τους. Εγώ ξέρω τι βλέπω. Διαφορα χρεπια να κυκλοφορούν στην επαρχία. Χρεπια από το 70-80.
Διαλυμένα, σκουριασμένα, χωρίς καταλύτη και λάδι για καύσιμο.
O περισσοτερος κοσμος δεν εχει για τα βασικα συν επισης αν θελεις να το πας στους αγροτικους δρομους καινουριο αμαξι θα το κλαις.
Και Αθηνα κυκλοφορουν απειρα απο το 70-80. Μερικα απο αυτα τα θεωρουσα ηδη παλια απο τοτε που ημουν στο λυκειο!!!! Για τους ιδιους λογους.
-
Δεν λέω να πάρουν καινούργιο. Λέω πως άνετα μπορούν να βρουν ένα αγροτικό από το 90-2000 με 2000-3000 ευρώ. Κάτι που να είναι ασφαλές και για τους ίδιους.
Τα ουζάκια και τα τσιγάρα μια χαρά τα πληρώνουν καθημερινά στα καφενεία που μαζεύονται. Δηλαδή 10-12 ευρώ καθημερινά, το να αναβαθμιστούν στο αγροτικό τους είναι τελευταίο στη λίστα τους.
Δεν συγκρίνεται ένα έστω παλιο nissan η hilux από ενα ντατσουν του 70
Γενικά, στην επαρχία λίγο οργανωμένος να είσαι, λίγο προνοητικός και εργατικός, γίνεσαι αρχηγος. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ χαμηλος.
Γνωστό άλλωστε το ρητο
-
Δεν λέω να πάρουν καινούργιο. Λέω πως άνετα μπορούν να βρουν ένα αγροτικό από το 90-2000 με 2000-3000 ευρώ. Κάτι που να είναι ασφαλές και για τους ίδιους.
Τα ουζάκια και τα τσιγάρα μια χαρά τα πληρώνουν καθημερινά στα καφενεία που μαζεύονται. Δηλαδή 10-12 ευρώ καθημερινά, το να αναβαθμιστούν στο αγροτικό τους είναι τελευταίο στη λίστα τους.
Γενικά, στην επαρχία λίγο οργανωμένος να είσαι, λίγο προνοητικός και εργατικός, γίνεσαι αρχηγος. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ χαμηλος.
Γνωστό άλλωστε το ρητο
Αν ειναι τοσο ευκολο πηγαινε να το κανεις. Εισαι τελειως εκτος ζωης. Οταν εχεις ενα αυτοκινητο που δουλευει και δεν εχεις χρονο/δεν θελεις να το ψαξεις/δεν ξερεις γιατι να το αλλαξεις με αλλο 20ετιας που μπορει να ειναι τρακαρισμενο/να σκασει ο κινητηρας στον πρωτο μηνα μετα την αγορα κλπ.
Αν δεν ειναι τουριστικο μερος η επαρχια ειναι η απολυτη βαρεμαρα συν οτι αν δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος η ζωη θα ειναι σκληρη για να εχεις τα βασικα και μονο.
-
@wantone said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γνωστό άλλωστε το ρητο
Αν ειναι τοσο ευκολο πηγαινε να το κανεις. Εισαι τελειως εκτος ζωης. Οταν εχεις ενα αυτοκινητο που δουλευει και δεν εχεις χρονο/δεν θελεις να το ψαξεις/δεν ξερεις γιατι να το αλλαξεις με αλλο 20ετιας που μπορει να ειναι τρακαρισμενο/να σκασει ο κινητηρας στον πρωτο μηνα μετα την αγορα κλπ.
Αν δεν ειναι τουριστικο μερος η επαρχια ειναι η απολυτη βαρεμαρα συν οτι αν δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος η ζωη θα ειναι σκληρη για να εχεις τα βασικα και μονο.
Καλά εντάξει.
Είπαμε ο ανταγωνισμός στην επαρχία είναι χαμηλού επιπέδου διότι οι άνθρωποι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.
Το να δίνει 300 ευρώ το μήνα για ούζα και τσιγάρα είναι πρωτεύον από το να πάρει πιο σύγχρονο μεταχειρισμένο εργαλείο δουλειάς που θα του προσφέρει μια ασφάλεια στην μετακίνηση του καθώς και καλύτερη απόδοση οπως και υπολείμματικη αξία για την μετέπειτα πώληση του!
Προτιμά το ντατσουν του 70 που κληρονόμησε από τον παππού του και να τρώει τα λεφτά του σε μη παραγωγικούς σκοπούς.
Γενικά, όσοι έχουν πρόβλημα οικονομικό έχουν την συμπάθεια μου, όσοι είναι επιπόλαιοι και αδιάφοροι, έχουν την κριτική μου
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά