-
"71% of the 504 extreme weather events and trends included in the map were found to be made more likely or more severe by human-caused climate change. "
https://www.carbonbrief.org/mapped-how-climate-change-affects-extreme-weather-around-the-world/
Αυτή είναι η πραγματική δυστοπία. Ούτε η έλλειψη βρούμ βρούμ εξατμίσεων ούτε η έλλειψη χειροκίνητων κιβωτίων. Το γεγονός ότι οι απόγονοι μας θα ζουν κάθε έτος πάρα πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα με κόστος δισεκατομμυρίων. Ήδη έχει ξεκινήσει η αλλαγή.
-
from 3,656 events during the 1980-1999 period to 6,681 in the past 20 years.
-
Και φυσικά δεν φταίει κάποιος σε προσωπικό επίπεδο. Δεν λέω αυτό!
Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς (δυστυχώς για εμάς τους πετρολχεντς) ήρθε η εποχή των αλλαγών.Μακάρι να επικρατήσουν τα βιοκαύσιμα, ή ότι άλλο θέλετε. Εφόσον ο πλανήτης μας δείχνει σημάδια, θα υπάρξουν αλλαγές. Οπότε, εφόσον δεν μπορείτε να το αποφύγετε, απολαύστε το
-
Αμφισβήτησε κάποιος την κλιματική αλλαγή και τα προβλήματα, ή είναι καινούρια πληροφορία και το ποστάρεις αυτό;
-
Απλά κάνω μια υπενθύμιση. Διότι ξεκινά σιγά σιγά και δειλά με διάφορα επιχειρήματα η αποδόμηση της άποψης αυτής.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αντιθέτως όλοι καταλάβαμε ότι χρησιμοποιείς την φτώχια των άλλων ως επιχείρημα για να μας πεις στην ουσία ότι σε φορολογούν υπέρμετρα για μια λιμουζίνα που αγόρασες και τα λεφτά που σου παίρνουν τα δίνουν επιδότηση σε μια πράσινη τεχνολογία για να γίνει πιο προσιτή.
Αυτό σε τρελαίνει. Εξισώνεις εσένα τον σχετικά άνετο οικονομικα με έναν φτωχό συμπολίτη σου για να μας πεις ότι έχετε τα ίδια προβλήματα. Όταν μάλιστα κανείς δεν διαφώνησε ότι η ηλεκτροκίνηση έχει ακόμα πολύ δρόμο.
Παραβλέπεις μελέτες για το περιβάλλον, παραβλέπεις το γεγονός πως οι νέες τεχνολογίες κοστίζουν και πολλές φορές απαιτούνται επιδοτήσεις, διότι αν αφήσεις την αγορά χωρίς κάποια ρύθμιση και επιδότηση δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, παραβλέπεις το γεγονός πως ένα ev είναι δεκάδες φορές λιγότερο ρυπογόνο από το δικό σου αυτοκίνητο στον κύκλο ζωής του και υπάρχει και δημόσιο και κοινωνικό όφελος όταν να κυκλοφορούν τα ev ιδιαιτερα στα κέντρα των πόλεων. Αυτά είναι το δάσος αλλά δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα. Ούτε ξέρεις τι απόψεις έχει ο συνομιλητής σου για την ζωή και βγάζεις και συμεπρασμα για αυτόν χωρίς να έχεις διαβάσει τίποτα σχετικό από τα γραφόμενα του.
Παραβλέπεις τόσα πολλά, δεν γνωρίζεις αλλά τόσα, και είσαι και σίγουρος για τις απαντήσεις σου.
Για βάλε ένα επίθετο σε έναν άνθρωπο που κάνει αυτά που περιέγραψα.
Σωστα, οι αυτοκινητοβιομηχανιες που παραγουν ηλεκτροκινητα δε μπορουν να επιβιωσουν χωρις την επιδοτηση απ'τα κρατη, ιδιως καποιες μπανανιες σαν το δικο μας που επιδοτουν ενα δεκαχιλιαρο τον καθε γιαπη για ν'αγορασει μια αχρηστη γκουμουτσα και 20 ευρω το μηνα τον κοσμακη να ψωνισει κανα τροφιμο στο σουπερμαρκετ να φαει τιποτα εκει που εχουν φτασει οι τιμες.
Καλα τα λες γυρε, αναγκη επιδοτησης απ'το δημοσιο χρημα του καθε μεροκαματιαρη εχει ο Μασκ ο πλουσιοτερος ανθρωπος του πλανητη και οι γιαπηδες στους οποιους απευθυνεται κι ολα αυτα για το καλο μας.Βαλε λοιπον κι εσυ ενα επιθετο σε οποιον λεει τετοιες, συγκεκαλυμμενες με μια εσανς οικολογιας και περιβαλλοντικου ενδιαφεροντος για να μην σε αδικω, αερολογιες για να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα του ροζ συννεφου στο οποιο ζεις και θα βαλω κι εγω μετα.
-
Είναι προφανές πως και παλι γράφεις χωρίς ίχνος βασικών γνώσεων του πως λειτουργούν οι αγορές.
Προσωπική ερώτηση, και συγχώρα με που στην κάνω. Εχεις σπουδάσει κάτι;
Ο τρόπος που αναλυεις τον κόσμο είναι τόσο μα τόσο απλοϊκός.
-
Δεν απαντάς στο ερώτημα μου ευθέως.
Είσαι διατεθειμένος να πουλήσεις την bmw σου, να αγοράσεις φθηνό ηλεκτρικό και με τα υπόλοιπα να βάλεις ας πούμε φωτοβολταϊκά για να βοηθήσεις τον φτωχό Έλληνα να μην καταστραφεί από την κλιματική αλλαγή;
Kαι για ν'απαντησω και στο ψευτοερωτημα αυτο, οταν τα υπερκερδη της τεσλα και ολων των υπολοιπων μεγαθηριων επιστραφουν στους εργαζομενους οπου ανηκουν, εγω την κληρωνω τη bmw μου και τη δινω και τσαμπα και κυκλοφορω και με ποδηλατο αν χρειαστει.
Ως τοτε τα ερωτηματα αυτα να τα κανεις σ'αυτους που υποστηριζεις και που βρισκουν συνεχεια προσχηματα για να εξαθλιωνουν ολο και περισσοτερο τον κοσμακη για να πουλανε τρελα περι περιβαλλοντικων ανησυχιων οταν για την πλακα τους διοργανωνουν τουρς στο διαστημα και παιρνουν τα τζετς τους για μιση ωρα ταξιδι. Αυτους που μας λες να επιδοτουμε κιολας μην πεσουν εξω. -
Λαπ, το βίντεο Νο1 το είδες;
Δες το και θα δεις! -
Αυτοί ρε εργατοπατερα με την λιμουζίνα των 50Κ και όχι μόνο, είναι αυτοί που είναι. Είναι το 0,0000000000001% του πληθυσμού. Η ρύπανση που προκαλούν είναι της τάξης του 0,000000001% της παγκόσμιας ρύπανσης.
Γιατί λοιπόν βρε εργατοπατερα με την BMW να καθήσουμε και να αναλωθουμε ως ανθρωπότητα για τις τρελες αυτών. Καλό θα ήταν να μην κάνουν τρελες. Ηθικά. Πρακτικά όμως είναι λόγος να ασχολούμαστε;
Αν πέσει παγκόσμια πείνα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και μεταναστεύσει όλη η Αφρική στην Ευρώπη ως εργατοπατερας με την λιμουζίνα τι θα λες; Εφταιγε ένας μεγιστάνας που έκανε βόλτες με το τζετ του στο διάστημα, για αυτό και εμείς λόγω φθόνου τα γράφαμε όλα στα παλιά μας τα παπούτσια;
Και στην τελική, το να θέλεις ένα καθαρότερο περιβάλλον πως ισούται με το να στηρίζεις τον μεγιστάνα, μόνο εσύ μπορείς να το συνδέσεις.
-
Είναι προφανές πως και παλι γράφεις χωρίς ίχνος βασικών γνώσεων του πως λειτουργούν οι αγορές.
Προσωπική ερώτηση, και συγχώρα με που στην κάνω. Εχεις σπουδάσει κάτι;
Ο τρόπος που αναλυεις τον κόσμο είναι τόσο μα τόσο απλοϊκός.
Εχω δωσει αρκετα στοιχεια για'μενα χωρις να υπαρχει λογος και χωρις να εχω ρωτησει τιποτα για'σενα. Γιατι κρινω την αποψη σου και μονο οποτε ολα τα υπολοιπα σ'ενα ιντερνετικο φορουμ μου ειναι αδιαφορα.
Αποφοιτος ελληνικου πανεπιστημιου ειμαι αλλα ουτε θα πω περισσοτερα ουτε χρειαζεται.
Αν παντως στα οσα ευλογα γραφω η απαντηση σου ειναι στο οτι "δεν ξερω πως λειτουργουν οι αγορες", ε ολα τα ζαπλουτα λαμογια που εχουν κερδη δισεκατομμυριων και δεν δινουν καν πληρωμενη αναρρωτικη αδεια στο προσωπικο τους (πχ Μπεζος κλπ) το ιδιο ακριβως ισχυριζονται.
Με λιγα λογια, λενε μια αεριτζιδικη παπατζα για να δικαιολογησουν κατι που δε δικαιολογειται ουτε επιστημονικα, ουτε κοινωνιολογικα ουτε εν τελει ηθικα.
Ο τροπος που αναλυω τον κοσμο ειναι απλος, οχι απλοικος. Εσυ παλι δε βλεπω ν'αναλυεις κατι με καποια δοση κριτικης ικανοτητας αλλα απλα ν'αναπαραγεις οσα λενε καποιοι, με εκ διαμετρου αντιθετα συμφεροντα απο'σενα, τα οποια διασφαλιζουν μονο τα κερδη τους και τα οποια δεν ακολουθουν καν οι ιδιοι σαν τροπο ζωης.Αλλα δε βαριεσαι, εσυ να κανεις οσα σου επιτασσει ο Μασκ, ο Μπεζος και οι κυβερνησεις που ανεβοκατεβαζουν κατα τα συμφεροντα τους, πως αλλωστε αυτοι θα κερδισουν καμια 50αρια δισεκατομμυρια ακομα σε κανα χρονο μεσα κι εσυ θα τρως εντομα και θα τα βαζεις μαζι μου που κι εγω θα τρωω επισης απλα δεν θα κοιμαμαι και ορθιος νομιζοντας οτι ολα αυτα επιτελουν και καποιο ανωτερο σκοπο για το καλο της ανθρωποτητας, οπως εσυ που η κριτικη σου ικανοτητα περιοριζεται σε κανα γραφημα του forbes που να λεει πως με το να πινουμε τον καφε με το μακαρονι θα σωσει τον πλανητη και στη διπλανη σελιδα να μας λεει πως ο ταδε απατεωνας εβγαλε δεκα δις σε δυο μηνες κι εσυ να μας λες οτι ετσι λειτουργει η οικονομια.
-
Σου έχω βάλει ίσα με 50 σελίδες με διάφορα στοιχεία από τα κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη. Τοπ οφ δι τοπ που λεν στα χωριά. Και δεν έκανες την χάρη στον εαυτό σου να δεις έστω φευγαλέα κάποιο από αυτά τα άρθρα. Αμφισβητείς ότι λέει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με ευκολία και θράσος.
Και έρχεσαι και με ένα πολιτικό μένος , διότι έχεις μολύνει τον εγκέφαλό σου με προπαγάνδα, να υποστηρίξεις πως όποιος χτυπάει καμπανάκι για το περιβάλλον και βλέπει φιλικά κάποιες ιδέες προς καλυτέρευση των εκπομπομενων ρύπων, υποστηρίζει μεγιστάνες. Που εδω που τα λέμε ο Ελον είναι ενα απίστευτο επιχειρηματικό μυαλό με τις ιδιοτροπίες του. Αλλά δεν είναι αυτός το θέμα μας.
Δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτοί βρήκαν επιχειρηματική ευκαιρία σε μια υπαρκτή ανάγκη. Δεν μπορείς να ξεχωρισεις την ανάγκη από το μέσο που την εξυπηρετεί.
Και όλα αυτά γιατί; Διότι φοβασαι την αυτονομία του Τέσλα.
-
Πάντως τυπάκια σαν το Bezos και το Musk ρυπαίνουν 100αδες φορές περισσότερο με τα μίνι-ταξιδάκια τους στο διάστημα από το μέσο κακομοίρη Έλληνα που προσπαθεί με ένα Corsa 20ετίας να κάνει τη δουλειά του χωρίς να χρειαστεί να πουλήσει νεφρό. Εχουν όμως το θράσος αυτοί ή το σινάφι τους γενικότερα να μας κουνάνε το δάχτυλο και να προσπαθούν μέσω διάφορων τυχάρπαστων γραβατωμένων του WEF να μας κατευθύνουν όπου και για όποιο λόγο θέλουν. Νομίζω αρκετά.
https://www.theguardian.com/science/2021/jul/19/billionaires-space-tourism-environment-emissions
Oπότε προσωπικά εγώ μέχρι να σταματήσουν όλοι αυτοί τις επικίνδυνες συνήθειές τους, δε δέχομαι νουθεσίες από κανέναν.
Επίσης φίλε lap γιατί κάνεις τέτοιο virtue signalling για το περιβάλλον συνέχεια; Σε ενδιαφέρει ειλικρινά η αποδοχή κάποιου άγνωστου από το ίντερνετ να σου πει συγχαρητήρια για το πόσο ενδιαφέρεσαι και για τα μέτρα που παίρνεις; Ή κάνεις μια μοναχική σταυροφορία να μας πείσεις πως θα σώσουμε το περιβάλλον με τα τάμπλετ ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος; Γιατί ακόμα και αν καταφέρεις το πρώτο, το δεύτερο δεν παίζει ποτέ, τσάμπα κόπος.
-
Όχι δεν είσαι απόφοιτος. Δεν γίνεται άνθρωπος που τελείωσε επιστήμη να μην κοιτάει δεδομένα, απλά δεν γίνεται. Πρέπει να έχεις χάσει πάνω από 4-5 έτη από τα νιάτα σου με το να κάνεις μελέτες και να κοιτάς όλη μέρα στοιχεία. Αυτό γίνεται βίωμα για όλη τη ζωή σου.
Σου έχω βάλει ίσα με 50 σελίδες με διάφορα στοιχεία από τα κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη. Τοπ οφ δι τοπ που λεν στα χωριά. Και δεν έκανες την χάρη στον εαυτό σου να δεις έστω φευγαλέα κάποιο από αυτά τα άρθρα. Αμφισβητείς ότι λέει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με ευκολία και θράσος.
Και έρχεσαι και με ένα πολιτικό μένος , διότι έχεις μολύνει τον εγκέφαλό σου με προπαγάνδα, να υποστηρίξεις πως όποιος χτυπάει καμπανάκι για το περιβάλλον και βλέπει φιλικά κάποιες ιδέες προς καλυτέρευση των εκπομπομενων ρύπων, υποστηρίζει μεγιστάνες. Που εδω που τα λέμε ο Ελον είναι ενα απίστευτο επιχειρηματικό μυαλό με τις ιδιοτροπίες του. Αλλά δεν είναι αυτός το θέμα μας.
Δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτοί βρήκαν επιχειρηματική ευκαιρία σε μια υπαρκτή ανάγκη. Δεν μπορείς να ξεχωρισεις την ανάγκη από το μέσο που την εξυπηρετεί.
Oλα αυτα γιατι ειμαι πολιτικο ον κι αντιμετωπιζω τα παντα με γνωμονα την ευημερια του λαου, στον οποιο ανηκω, η οποια ερχεται σε πληρη αντιδιαστολη με τα λαμογια που επικαλεισαι και με τα οσα προτεινουν τα οποια, αν ηταν πραγματικα για το καλο μας θα ειχαν μειωσει τις ανισοτητες, την εκμεταλλευση, θα ειχαν αυξησει το βιοτικο επιπεδο, την ευημερια κλπ κλπ. Τι απ'αυτα εχει γινει ρε γυρε που το παιζεις κι επιστημονας που εν ετει 2023 ο κοσμος ζει με κουπονια, ολο το χειμωνα μας ελεγαν να κυκλοφορουμε αγκαλια με την κουβερτα γιατι η ενεργεια ειναι πανακριβη και βγαινουν μεχρι και αρθρα στη ny times που παρακινουν τον κοσμο να μην τρωει πρωινο για να μειωσει το κοστος διαβιωσης του?
Και θα μου πεις εμενα για επιχειρηματικες ευκαιριες, για το πως λειτουργει η οικονομια, για τις επιδοτησεις που πρεπει να δινονται στους υπερκερδοφορους μεγιστανες κι αλλες τετοιες παπατζες κι οτι εγω τα οσα γραφω ειναι επειδη εχω μακρια το εξοχικο μου και κατι τετοια αστεια που αναφερες σε προηγουμενα ποστς σου.
Ε ειλικρινα πλεον η ολη κουβεντα περνα στη σφαιρα της παρανοιας και της γελοιοτητας.Κατσε εσυ λοιπον να θεωρεις τον Ελον, ο οποιος χωρις τις επιδοτησεις του αμερικανικου κρατους (το οποιο δεν προσφερει καν δημοσια ασφαλιση) θα ειχε χρεοκοπησει 4-5 φορες ηδη και που οταν ειχαν κλεισει τα παντα στις αρχες του κορωνοιου για λογους ασφαλειας απειλουσε να αλλαξει χωρα τα εργοστασια του (ο φοβερος αυτος οικολογος και οραματιστης που εγραφε στα παπουτσια του την υγεια του κακοπληρωμενου προσωπικου του) σπουδαιο μυαλο, ε μεχρι εκει φτανει η οξυδερκεια σου κι εσενα κι οσων αναπαραγουν τα ιδια μ'εσενα.
Δεν μπορω να κανω κατι εγω γι'αυτο δυστυχως, απτεται αλλου επιστημονικου κλαδου απ'αυτον που εχω σπουδασει. -
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πάντως τυπάκια σαν το Bezos και το Musk ρυπαίνουν 100αδες φορές περισσότερο με τα μίνι-ταξιδάκια τους στο διάστημα από το μέσο κακομοίρη Έλληνα που προσπαθεί με ένα Corsa 20ετίας να κάνει τη δουλειά του χωρίς να χρειαστεί να πουλήσει νεφρό. Εχουν όμως το θράσος αυτοί ή το σινάφι τους γενικότερα να μας κουνάνε το δάχτυλο και να προσπαθούν μέσω διάφορων τυχάρπαστων γραβατωμένων του WEF να μας κατευθύνουν όπου και για όποιο λόγο θέλουν. Νομίζω αρκετά.
Έλα σοβαρεψου και εσύ. Βρήκες και εσυ ευκαιρία να κάνεις το κομμάτι σου. Ιδιαίτερα τον ελον (μιας και μιλάμε για αυτοκίνητα) δεν τον λες και.....τυπακι. Ειναι παίκτης, και από τους κορυφαίους παγκοσμίως. Έχετε κολλήσει όμως με την προσωπικότητα, τα πιστεύω της, την πορεία της και χάνετε την ουσία. Ψάχνετε να βρείτε αφορμές.
Εξυπακούεται ότι αν συγκρίνεις έναν μεγιστάνα με έναν απλό πολίτη ο μεγιστάνας ρυπαίνει 100δες φορές παραπάνω με το lifestyle του. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: Αυτός είναι μονάχα ένας και οι υπόλοιποι που αντιστοιχουμε πληθυσμιακά σε αυτόν είμαστε 100δες εκατομμύρια. Άρα, προφανώς εμείς ρυπαίνουμε περισσότερο, άρα προφανώς οι αλλαγές για την προστασία του περιβάλλοντος για να έχουν ουσιαστικό και πρακτικό αποτέλεσμα θα ξεκινήσουν από εμάς, διότι εμείς είμαστε οι πολλοί και επιφέρουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Προσοχή! δεν εξετάζω αν είναι ηθικό ή όχι, εγώ απλώς λέω πως αυτά είναι τα δεδομένα μας σήμερα και αυτές είναι οι αναλογίες.
https://www.theguardian.com/science/2021/jul/19/billionaires-space-tourism-environment-emissions
Oπότε προσωπικά εγώ μέχρι να σταματήσουν όλοι αυτοί τις επικίνδυνες συνήθειές τους, δε δέχομαι νουθεσίες από κανέναν.
Αυτό είναι οτι πιο ηλίθιο έχω διαβάσει, μη το παίρνεις προσωπικά. Το λένε πολλοί. Θεωρώ πως παρασύρονται.
Πόσοι ρε φίλε θα πάνε ταξίδι στο διάστημα τα επόμενα δέκα έτη 10-20-100 άνθρωποι.
Είναι δυνατόν να κάθονται σοβαρά τα κράτη να ασχολούνται με το πώς διασκεδάζουν 10-100 πλούσιοι καθώς κοιτάνε πως θα σταματήσουν την αλλαγή του κλίματος;
Η ζωή τους και οι τρέλες τους δεν ισούται ούτε με το 0,00000001% της παγκόσμιας ρύπανσης.
Να μου έλεγες πως για να κινηθεί ένας μεγιστάνας καταναλώνει σε καύσιμα όσο η μισή Ευρώπη, να πω έχεις δίκιο. Να το κοιτάξουμε όλοι σοβαρά το θέμα και να αφιερώσουμε εργατοωρες στην ανάλυση του. Έχετε καταλάβει τα μεγέθη και με τι ασχολούμαστε; Σοβαρευτείτε!!!
Επίσης φίλε lap γιατί κάνεις τέτοιο virtue signalling για το περιβάλλον συνέχεια; Σε ενδιαφέρει ειλικρινά η αποδοχή κάποιου άγνωστου από το ίντερνετ να σου πει συγχαρητήρια για το πόσο ενδιαφέρεσαι και για τα μέτρα που παίρνεις; Ή κάνεις μια μοναχική σταυροφορία να μας πείσεις πως θα σώσουμε το περιβάλλον με τα τάμπλετ ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος; Γιατί ακόμα και αν καταφέρεις το πρώτο, το δεύτερο δεν παίζει ποτέ, τσάμπα κόπος.
Συζήτηση κάνουμε, προσωπικά ο drive-m έχει φαγωθεί να κάνει σταυροφορία κατά της Τέσλα με γελοία επιχειρήματα και εγώ και άλλοι απαντάμε. Εσύ δηαλδη γιατί απαντάς;
Εμένα με νοιάζει να μην έχουμε ακραια φαινόμενα και να μην φύγουν οι άνθρωποι από τις πατρίδες τους λόγω της κλιματικής αλλαγής. Εάν αυτό το πετύχουμε με τα βιοκαύσιμα, τότε με βρίσκει σύμφωνο. Ας μην υπάρξουν ev. Με αφήνει αδιάφορο. Εμένα με ενδιαφέρει να αφήσουμε στις επόμενες γενιές το εκπληκτικό ελληνικό κλίμα. Διότι αν το σκεφτείς όλες οι χώρες έχουν πλούτη και βιομηχανίες, εμείς το μοναδικό που έχουμε και ειναι ο σημαντικότερος πλούτος μας, είναι το κλίμα μας.
Όπως έχω πει πολλές φορές, ότι λέμε εμείς μεταξύ μας μικρή αξία έχει. Η ανθρωπότητα είτε με το καλό είτε με το άγριο, θα βρει τον τρόπο να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται προκειμένου να σώσει το περιβάλλον με όσες συνήθειες και τεχνολγιες χρειαστεί να εφεύρει.
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όχι δεν είσαι απόφοιτος. Δεν γίνεται άνθρωπος που τελείωσε επιστήμη να μην κοιτάει δεδομένα, απλά δεν γίνεται. Πρέπει να έχεις χάσει πάνω από 4-5 έτη από τα νιάτα σου με το να κάνεις μελέτες και να κοιτάς όλη μέρα στοιχεία. Αυτό γίνεται βίωμα για όλη τη ζωή σου.
Oλα αυτα γιατι ειμαι πολιτικο ον κι αντιμετωπιζω τα παντα με γνωμονα την ευημερια του λαου, στον οποιο ανηκω, η οποια ερχεται σε πληρη αντιδιαστολη με τα λαμογια που επικαλεισαι και με τα οσα προτεινουν τα οποια, αν ηταν πραγματικα για το καλο μας θα ειχαν μειωσει τις ανισοτητες, την εκμεταλλευση, θα ειχαν αυξησει το βιοτικο επιπεδο, την ευημερια κλπ κλπ.
Ναι θέλεις όλοι να έχουν 50Κ bmw και μια μονοκατοικία με κλειστό γκαράζ. Έτσι δεν θα είχαμε ανισότητες. Καλά τα λες! Συμφωνώ!
Τι απ'αυτα εχει γινει ρε γυρε που το παιζεις κι επιστημονας που εν ετει 2023 ο κοσμος ζει με κουπονια, ολο το χειμωνα μας ελεγαν να κυκλοφορουμε αγκαλια με την κουβερτα γιατι η ενεργεια ειναι πανακριβη και βγαινουν μεχρι και αρθρα στη ny times που παρακινουν τον κοσμο να μην τρωει πρωινο για να μειωσει το κοστος διαβιωσης του?
Τι σχέση έχει αυτό με την εξέλιξη των ηλεκτρικών παγκοσμίως; Ίσα ίσα για να γίνουν φθηνά τα ηλεκτρικά πρέπει να πέσει το μοναδιαία κόστος παραγωγής τους. Πώς νομίζεις θα συμβεί αυτό; Μα με την μαζική παραγωγή και απόσβεση του r&d.
Αυτά που περιγράφεις είναι περιπτωσιολογια, διότι μάντεψε.....έχει ξεσπάσει πόλεμος σε ένα μέρος της Ευρώπης, γονατίζοντας την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Δεν ξέρω αν έχεις ενημερωθεί αλλά όντως έχει ξεσπάσει πόλεμος.
Άλλο θέμα λοιπόν η εξοικονόμηση πόρων λόγω πολέμου, και άλλο η μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας για τη θέρμανση.
Και θα μου πεις εμενα για επιχειρηματικες ευκαιριες, για το πως λειτουργει η οικονομια, για τις επιδοτησεις που πρεπει να δινονται στους υπερκερδοφορους μεγιστανες κι αλλες τετοιες παπατζες κι οτι εγω τα οσα γραφω ειναι επειδη εχω μακρια το εξοχικο μου και κατι τετοια αστεια που αναφερες σε προηγουμενα ποστς σου.
Τα προϊόντα αγοράζονται όταν υπάρχει η λεγόμενη ισορροπία μεταξύ τιμής προσφοράς και τιμής ζήτησης. Όταν λοιπόν η ελαστικότητα του προϊόντος είναι τέτοια που μπορεί να σηκώσει πωλήσεις τότε μπορεί να γίνει η απόσβεση του r&d. Αυτό επειδή ακόμα είναι δύσκολο για πολλούς κατακσευαστες,προκειμένου να μην πτωχεύσουν και τελικά δεν καταφέρουμε να πιάσουμε τον χρονικό ορίζοντα μείωσης των ρύπων, τα κράτη συμπιέζουν την ελαστικότητα των οχημάτων σε ένα αποδεκτό επίπεδο το οποίο έχει μελετηθεί στο περίπου με το να ενισχύουν το εισόδημα των αγοραστών, δηλαδη με το να τα επιδοτούν τα ηλεκτρικά. Το όφελος που προβλέπουν από τη μείωση των ρύπων σε βάθος χρόνου με την υιοθέτηση της τεχνολογιας είναι πολλαπλάσιο από την επιδότηση. Οι μεγιστάνες έγιναν μεγιστάνες διότι βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία, είχαν τύχη, μυαλό, θράσος και έγινα μεγιστάνες. Αν δηλαδή ήταν κρατική η εταιρεία που ανέπτυσσε ev, θα ήσουν οκ;
Ε ειλικρινα πλεον η ολη κουβεντα περνα στη σφαιρα της παρανοιας και της γελοιοτητας.
Άσε τα πέρι γελοιοτητας και προσπάθησε να καταλάβεις τι γράφω.
Κατσε εσυ λοιπον να θεωρεις τον Ελον, ο οποιος χωρις τις επιδοτησεις του αμερικανικου κρατους (το οποιο δεν προσφερει καν δημοσια ασφαλιση) θα ειχε χρεοκοπησει 4-5 φορες ηδη και που οταν ειχαν κλεισει τα παντα στις αρχες του κορωνοιου για λογους ασφαλειας απειλουσε να αλλαξει χωρα τα εργοστασια του (ο φοβερος αυτος οικολογος και οραματιστης που εγραφε στα παπουτσια του την υγεια του κακοπληρωμενου προσωπικου του) σπουδαιο μυαλο, ε μεχρι εκει φτανει η οξυδερκεια σου κι εσενα κι οσων αναπαραγουν τα ιδια μ'εσενα.
Ρε μανία με τον Ελον. Περίμενε να τον φωνάξω, διπλα μου ειναι...
Ελον έλα λίγο εδώ......τι έχεις κάνεις στα παιδιά και δεν μπορούν να κοιμηθούν;Είπε πως θα σου στείλει δώρο το plaid γιατι σε συμπαθεί. Πάλι κερδισμένος βγήκες δικέ μου, θα πηγαίνεις στο εξοχικό σου με plaid. Θα με πάρεις μια βόλτα μπας και χαρώ και εγώ;
Δεν μπορω να κανω κατι εγω γι'αυτο δυστυχως, απτεται αλλου επιστημονικου κλαδου απ'αυτον που εχω σπουδασει.
Ε μα φαίνεται....τι σου λεω τόση ώρα.
Σε πειράζω.... Μη μου το χαλάσεις και με μπλοκάρεις και εσύ.... Εγώ σε συμπαθώ γιατί καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και δεν έχεις άδικο σε πολλά, αλλά βρήκες λάθος βήμα να τα πεις και δεν έχεις καταλάβει ότι η μείωση των ρύπων είναι προς το συμφέρον των φτωχών. Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα επόμενα 50 έτη θα δυσκολέψουν όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.
-
Εμένα με νοιάζει να μην έχουμε ακραια φαινόμενα και να μην φύγουν οι άνθρωποι από τις πατρίδες τους λόγω της κλιματικής αλλαγής. Εάν αυτό το πετύχουμε με τα βιοκαύσιμα, τότε με βρίσκει σύμφωνο.
Όλους τους νοιάζει να μην έχουμε ακραια φαινόμενα. Το θέμα είναι είναι ποιο είναι το περιθώριο σφάλματος των προβλέψεων. Από αυτά που διαβάζω, χωρίς να έχω επιστημονική εξειδίκευση στη πρόβλεψη της κλιματικής αλλαγής, είναι ότι η τελευταία ενέχει πολλές μη γραμμικότητες, χαοτική συμπεριφορά των παραμέτρων και πολλαπλασιασμό σφάλματος στον χρόνο. Μια χαρά όλα αυτά έτσι είναι η επιστήμη.
Τι δεν είναι μια χαρά: Να παρουσιάζονται ως βεβαιότητες και πάνω σε αυτές να παίρνονται ακραία μέτρα (zero emissions;) με κοινωνικό κόστος.
-
Ναι θέλεις όλοι να έχουν 50Κ bmw και μια μονοκατοικία με κλειστό γκαράζ. Έτσι δεν θα είχαμε ανισότητες. Καλά τα λες! Συμφωνώ!
Ρε άνθρωπε... έχουμε γεμίσει αριστερούς με δεξιές τσέπες. Τι θες τώρα. Χαχαχχαχα...
Άστο να πάει στο καλό. Σε λίγα χρόνια θα λέει α εγώ έχω να φορτίσω και στο σπίτι και στο εξοχικό μου. Δε με νοιάζει τι κάνατε εσείς τόσα χρόνια. -
Φυτέψτε και κανένα δέντρο καλού-κακού...
In this short communication, we estimate that California's wildfire carbon dioxide equivalent (CO2e) emissions from 2020 are approximately two times higher than California's total greenhouse gas (GHG) emission reductions since 2003 (-2019).
-
Εχω φυτεψει 1500
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά