-
Σκέψου έναν πονηρό τύπο που να πηγαίνει να δίνει προσφορές να πληρώνεται για το ότι δίνει προσφορά και επειδή θα τις φουσκώνει δεν θα τον επιλεγούν και να μην χρειάζεται να δουλέψει. Θα βγάζει μεροκάματο από τις προσφορές.
Αχαχαχαχ
Ωραίοι είστε!!!! Άλλη μια ελληνική πατέντα.
2 προσφορές την ημέρα 80-100 ευρουλακια χωρίς δουλειά!!!!
Αυτά είναι!
-
Με την ίδια λογική πρέπει να πληρώνουμε όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα για το κόστος ευκαιρίας του να έχει ρεύμα και προσωπικό διαθέσιμο οταν μπαίνουμε μεσα. Εάν ψωνίσουμε τότε θα αφαιρεθούν από το προϊόν. Εάν όχι πληρώνουμε στην έξοδο!!!! Αχαχαχαχ
Επίσης να πληρώνουμε ένα ποσό για την βιτρίνα του καταστήματος όταν την κοιτάμε.Χωρίς να θέλω να έρθω σε σύγκρουση με κανέναν, έχετε το αμανέ όχι ψηλά...αλλά σε άλλο πλανήτη μερικοί τεχνίτες.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@panick-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν ο τεχνικος που θα ερθει στο σπιτι του καθενα για να κανει εκτιμηση κοστους και να δωσει προσφορα δεν παρει χρηματα, τα οποια αφαιρουνται αν παρει την δουλεια, το κοστος θα ηταν ακομα μεγαλυτερο.
Αν μιλάς για απλή εκτίμηση κόστους χωρίς μελέτη κτλ τότε αυτό ονομάζεται ρίσκο. Εάν θέλει να του πληρώνουμε το ρίσκο του να είναι ε.ε άρα στην ουσία να του μηδενίζουμε το ρίσκο του, τότε να πάει αλλού.
Εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω λογικό και προσωπικά θα του έβαζα ένα αστεράκι ενός τέτοιου επαγγελματία. Μάλλον πρέπει να γίνει μια βάση δεδομένων και για αυτούς. Να αξιολογούνται καθημερινά.
Να δεις πως μετά καλό είναι και το ρίσκο
Τι λέτε ρε παιδιά;
Ποιο ρισκο; Ζητας απο εναν επαγγελματια να ερθει στο σπιτι σου, να μετρησει, υπολογισει, κοστολογισει υλικα και εργασια και θα ερθει τσαμπα;
Δηλαδη αν παει σε 3 πελατες την ημερα για αυτη τη δουλεια θα φαει χρονο, καυσιμα και δεν θα πληρωθει απο κανεναν;
Ποιος θα του πληρωσει τα εξοδα; Ο πρωτος που θα τον κλεισει μηπως;
Ειναι δικαιο αυτο; ( να μην πληρωθει δεν παιζει το καταλαβαινουμε φανταζομαι, ειναι ΕΕ οχι σκλαβος ουτε υπαλληλος να εχει σταθερο μισθο για τις 8 ωρες δουλειας και πληρωμενα απο αλλον τα μεσα της εργασιας του )Δεν κανω τετοια δουλεια αλλα σε πελατη που δεν θα ηθελε να πληρωσει αυτο δεν θα ηθελα να δουλεψω εγω μετα. Να παει να βρει αλλον που θα δωσει τιμη απο το τηλεφωνο, οταν παρει την δουλεια θα ανακαλυψει κι αλλες χρεωσεις κι αν του κανεις τον ζορικο θα φυγει για να παρει υλικα κι αν τον ξαναδεις σφυρα μου κλεφτικα.
Δεν υπαρχει καλυτερη εξηγηση απο το Χ ποσο για την μελετη, αυτοψια, προσφορα η οποια αφαιρειται απο το συνολικο τιμημα.Ειπαμε ρισκο εχει ο ΕΕ αλλα οχι να τον πιανουμε και κοτσο. Αν θες 3-5-8 διαφορετικες προσφορες για να διαλεξεις στον χωρο σου βαζεις το χερι στην τσεπη και τις πληρωνεις
-
ΧΑΧΑΧΑ
Μάλλον δεν έχετε κυνηγήσει ποτέ πελάτες σε κάποιο μη τεχνικό επάγγελμα.
Απλά σας παίρνουν τηλέφωνα και σας κυνηγούν λόγω έλλειψης στην αγορά.
Αυτά που λέτε είναι ΑΝΈΚΔΟΤΟ για πολλά επαγγέλματα.
Εννοείται πως αυτό είναι το ρίσκο του, το κόστος ευκαιρίας του.
Εννοείται πως ο επαγγελματίας ζει από την φήμη του, την οποία την χτίζει με κόστος. Προσωπικό και οικονομικό το οποίο τα πρώτα έτη είναι ζημιες.
Άκου εκεί να σε πληρώσει ο άλλος επειδή του δίνεις την ευκαιρία να τον κάνεις πελάτη. Και αυτό για δύο τρεις μετρήσεις με ένα μέτρο;;;
ΧαχαχαΗ φήμη που θα ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματία θα είναι καταστροφική.
Ξέρεις σε καποια επαγγέλματα είναι ευκαιρία να μιλήσεις με τον υποψήφιο πελάτη και να του παρουσιάσεις την εργασία σου ή να κάνεις προσφορά για να κλείσεις ένα deal.
Σκέψου να του ζητήσεις να σε πληρώσει για την παρουσίαση που του έκανες.
ΑχαχαχαχΑν κάνεις σοβαρή μελέτη, που χρειάζεται χρόνο, πληθώρα στοιχείων και ανάλυση συμφωνώ να πεις πως υπάρχει και ένα κόστος αλλά για 5 λεπτά μέτρηση ή μια παρουσίαση να του ζητάς χρήματα επειδή πλήρωσες βενζίνες να πας ως εκει....είναι ΑΣΤΕΙΟ
Πραγματικά γελάω, δεν ειρωνεύομαι.
Μάλλον όπως λέει ο γάτος ο κλάδος των τεχνητών δεν έχει ιδέα από αγορά κτλ και απλά κινείται ενστικτωδώς με το αίσθημα του αρπακτικου. Κύκλους κάνει η αγορά. Θα γυρίσουν πάλι στο παράκαλητο. Και θα έχουν φτιάξει και κακό όνομα.
-
Θυμάμαι κάποτε όταν ήταν η ΔΕΗ δημόσια είχαμε θέματα με το ρολόι του διαμερίσματος. Έπεφτε η ασφάλεια η κάτι τέτοιο. Παίρνω τηλέφωνο την ΔΕΗ, που τότε την χρυσό πληρώναμε, όπως και τώρα δηλαδή και λέω πως έχουμε μια βλάβη κτλ και θέλω κάποιος να έρθει να το δει.
Μου λέγανε πως για να έρθουμε εάν παρουσίαση βλάβη το διορθώνουμε εάν όχι θέλουμε 40 ευρώ επειδή θα έρθουμε !!! Απόσταση 5 λεπτά από αυτούς.
Λες και εγώ δεν είχα τι να κάνω και λέω ψέματα για να περνάω την ώρα μου και θα τους σηκώσω από την καρέκλα τους να έρθουν σε εμένα.
Εντωμεταξυ μιλάμε για την ΔΕΗ και συνεργείο του δικτύου της θυγατρικής της όχι για ε.ε.
Φυσικά κατέβασα καντήλια..... -
Με την ίδια λογική πρέπει να πληρώνουμε όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα για το κόστος ευκαιρίας του να έχει ρεύμα και προσωπικό διαθέσιμο οταν μπαίνουμε μεσα. Εάν ψωνίσουμε τότε θα αφαιρεθούν από το προϊόν. Εάν όχι πληρώνουμε στην έξοδο!!!! Αχαχαχαχ
Επίσης να πληρώνουμε ένα ποσό για την βιτρίνα του καταστήματος όταν την κοιτάμε.Χωρίς να θέλω να έρθω σε σύγκρουση με κανέναν, έχετε το αμανέ όχι ψηλά...αλλά σε άλλο πλανήτη μερικοί τεχνίτες.
Λαπ σου είπα ότι αν πας σε γραφείο μαγαζί κάποιου και μπορεί να τελειώσει την προσφορά σε κάποια λεπτά της ώρας, προφανώς δεν θα ζητήσει κάτι.
Αν όμως έρθει σπίτι σου και μετρήσει και χάσει 2 ώρες, θα το κάνει τζάμπα ?
Πως το βλέπεις ?
Δηλαδή να πάει σε 4 δουλειές την ημέρα να δώσει προσφορές και να μην πάρει τίποτα για να μην τον πουν κακό επαγγελματία.
Που ζεις ?
Εγώ φώναξα κάποιον για το ψυγείο που τελικά ήταν απλή η βλάβη και το 30άρι το ζήτησε γιατί ήλθε και ήταν λογικό.
-
Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει στο τζάμπα.
Και για να μην στενοχωρήσω τον παγωμένο και οι δικηγόροι έξω το ίδιο κάνουν. Χρονοχρέωση. Οπως και οι άλλοι ΕΕ και οι Επιστήμονες. Αλλιώς είναι ψυχοθεραπεία στον πελάτη, αλλά για αυτή την δουλειά υπάρχουν άλλοι ειδικοί.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λαπ σου είπα ότι αν πας σε γραφείο μαγαζί κάποιου και μπορεί να τελειώσει την προσφορά σε κάποια λεπτά της ώρας, προφανώς δεν θα ζητήσει κάτι.
Υπαεζουν πολλά επαγγέλματα που δεν κάνουν παρουσίαση στο γραφείο τους αλλά πάνε και κάνουν ενεργητικές πωλήσεις παρουσιάζοντας την δουλειά ή την υπηρεσία τους στον χώρο του υποψηφίου πελάτη τους. Ο οποίος μπορεί να ναι και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Χτίζουν την πελατεία τους με τα έτη και με πολλή δουλειά και στερήσεις. Φαντάζεσαι να ζητούν αποζημίωση για τη παρουσίαση. Θα γελάει το παρδαλο κατσίκι
Αν όμως έρθει σπίτι σου και μετρήσει και χάσει 2 ώρες, θα το κάνει τζάμπα ?
Πως το βλέπεις ?
Προφανώς οι δύο ώρες μετρήσεις είναι μέρος μιας προμελέτης. Εκεί ναι δέχομαι να συζητήσει και μια τυπική αποζημίωση.
Δηλαδή να πάει σε 4 δουλειές την ημέρα να δώσει προσφορές και να μην πάρει τίποτα για να μην τον πουν κακό επαγγελματία.
Που ζεις ?
Εσείς που ζείτε. Πώς φαίνεται ότι είστε κακομαθημένα πλουσιόπαιδα.
Εννοείται αυτά είναι στο πρόγραμμα κάθε ε.ε. Είναι τα έκτακτα έξοδα μιας επιχείρησης αυτά
Έλεος με τους Πορφυρογέννητους ε.ε
Εγώ φώναξα κάποιον για το ψυγείο που τελικά ήταν απλή η βλάβη και το 30άρι το ζήτησε γιατί ήλθε και ήταν λογικό.
Από την στιγμή που εργάστηκε έστω και λίγο να πληρώσεις. Σέβεσαι τον κόπο και τις γνώσεις του επαγγελματια.Κανείς δεν λέει το αντίθετο.
-
Και για να μην στενοχωρήσω τον παγωμένο και οι δικηγόροι έξω το ίδιο κάνουν. Χρονοχρέωση. Οπως και οι άλλοι ΕΕ και οι Επιστήμονες. Αλλιώς είναι ψυχοθεραπεία στον πελάτη, αλλά για αυτή την δουλειά υπάρχουν άλλοι ειδικοί.
το κανουν οσοι μπορουν, γιατι μπορουν
στον κοκκινοτερας που λεει για επιμετρηση, εαν παραδωθει μελετη τοτε χρεωνεται εαν παραδωθει προσφορα που απλως χρειαστηκε επιμετρηση δεν χρεωνεται -
ΧΑΧΑΧΑ
Μάλλον δεν έχετε κυνηγήσει ποτέ πελάτες σε κάποιο μη τεχνικό επάγγελμα.
Απλά σας παίρνουν τηλέφωνα και σας κυνηγούν λόγω έλλειψης στην αγορά.
Αυτά που λέτε είναι ΑΝΈΚΔΟΤΟ για πολλά επαγγέλματα.
Εννοείται πως αυτό είναι το ρίσκο του, το κόστος ευκαιρίας του.
Εννοείται πως ο επαγγελματίας ζει από την φήμη του, την οποία την χτίζει με κόστος. Προσωπικό και οικονομικό το οποίο τα πρώτα έτη είναι ζημιες.
Άκου εκεί να σε πληρώσει ο άλλος επειδή του δίνεις την ευκαιρία να τον κάνεις πελάτη. Και αυτό για δύο τρεις μετρήσεις με ένα μέτρο;;;
ΧαχαχαΗ φήμη που θα ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματία θα είναι καταστροφική.
Ξέρεις σε καποια επαγγέλματα είναι ευκαιρία να μιλήσεις με τον υποψήφιο πελάτη και να του παρουσιάσεις την εργασία σου ή να κάνεις προσφορά για να κλείσεις ένα deal.
Σκέψου να του ζητήσεις να σε πληρώσει για την παρουσίαση που του έκανες.
ΑχαχαχαχΑν κάνεις σοβαρή μελέτη, που χρειάζεται χρόνο, πληθώρα στοιχείων και ανάλυση συμφωνώ να πεις πως υπάρχει και ένα κόστος αλλά για 5 λεπτά μέτρηση ή μια παρουσίαση να του ζητάς χρήματα επειδή πλήρωσες βενζίνες να πας ως εκει....είναι ΑΣΤΕΙΟ
Πραγματικά γελάω, δεν ειρωνεύομαι.
Μάλλον όπως λέει ο γάτος ο κλάδος των τεχνητών δεν έχει ιδέα από αγορά κτλ και απλά κινείται ενστικτωδώς με το αίσθημα του αρπακτικου. Κύκλους κάνει η αγορά. Θα γυρίσουν πάλι στο παράκαλητο. Και θα έχουν φτιάξει και κακό όνομα.
Έχεις αίσθηση ποσό κοστίζει μια σοβαρή υπογεγραμμένη απο διπλωματουχο μηχανικό μελετη ;
-
Εξαρτάται.
Έχω μια ιδέα. Προσφάτως μάλιστα είχα συζήτηση περί αυτού.
Μιλάς για μελέτη όμως. Όπως αντίστοιχα σε πολλα επαγγέλματα η μελέτη που απαιτούν κοστίζει.
Εγώ δεν μιλώ για μελέτη εγώ μιλώ για το ρίσκο του να είσαι ε.ε που θέλει να του το πληρώνουμε με την κατάθεση προσφοράς ( επειδή εμφανίστηκε και πλήρωσε βενζίνη)
Δημόσιος υπάλληλος/ε.ε δηλαδή.
Ολα δικά του.
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
στον κοκκινοτερας που λεει για επιμετρηση, εαν παραδωθει μελετη τοτε χρεωνεται εαν παραδωθει προσφορα που απλως χρειαστηκε επιμετρηση δεν χρεωνεταιΑν παραδωθει κατ’ αποκοπή οικονομική προσφορά δεν έχει χρέωση, αν παραδοθεί επιμέτρηση - τιμολόγιο εργασιών έχει.
Δεν έχετε μπει ποτέ σε μειοδοτικό διαγωνισμό δημοσίου ;
-
Εξαρτάται.
Έχω μια ιδέα. Προσφάτως μάλιστα είχα συζήτηση περί αυτού.
Μιλάς για μελέτη όμως. Όπως αντίστοιχα σε πολλα επαγγέλματα η μελέτη που απαιτούν κοστίζει.
Εγώ δεν μιλώ για μελέτη εγώ μιλώ για το ρίσκο του να είσαι ε.ε που θέλει να του το πληρώνουμε με την κατάθεση προσφοράς.
Δημόσιος υπάλληλος/ε.ε δηλαδή.
Ολα δικά του.
Άλλο κατάθεση προσφοράς άλλο σύνταξη προμετρητικού πίνακα. Η μελετη ξεκινάει απο κάνα χιλιάρικο και δεν έχει ταβάνι 10 k, 50 k 100 k
-
Εγώ σε μια που συζητούσα 4κ μου έβγαινε.
Ναι φυσικά. Την πληρώνω και με το παραπάνω.
Εγώ όμως άλλο πράγμα συζητώ.
-
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
στον κοκκινοτερας που λεει για επιμετρηση, εαν παραδωθει μελετη τοτε χρεωνεται εαν παραδωθει προσφορα που απλως χρειαστηκε επιμετρηση δεν χρεωνεταιΑν παραδωθει κατ’ αποκοπή οικονομική προσφορά δεν έχει χρέωση, αν παραδοθεί επιμέτρηση - τιμολόγιο εργασιών έχει.
απαπαπα
ή τουλαχιστον στα μάικρο που παιρνουμε μερος δεν εχει τετοια -
Αν μου δώσεις προ μετρητικό πίνακα σου δίνω οικονομική προσφορά, αν όχι ποιος θα κάνει τις προ μετρήσεις ; Θα στις κοινοποιήσω ή θες κατ αποκοπή ;
-
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
απαπαπα
ή τουλαχιστον στα μάικρο που παιρνουμε μερος δεν εχει τετοιαΌχι μόνο έχει τιμολόγιο, έχει και τιμές μονάδος και σε καλούν να δώσεις εκπτώσεις επ αυτών.
Εννοείται ότι έχει μελετη εφαρμογής κλπ -
@gatoz
Αναθέτουσα αρχή ορίζει το έργο
Διαγωνισμός για μελετη
Σύνταξη μελέτης εφαρμογης και προ μετρήσεων
Διαγωνισμός για εργολάβο υλοποίησηςΗ σειρά είναι αυτή και τηρείται σε όλη την Ευρώπη. Και μάλιστα πληρώνουν τις εταιρίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ανεξάρτητα αν θα τον πάρουν ή όχι.
Απο εκεί και πέρα η αγορα είναι ελεύθερη ο καθένας όπως κρίνει πράττει. Πάνω απο το 50 % των εργασιών που κάνουμε με ιδιώτες είναι επιδιόρθωση μαλακιων λοιπών «φθηνών» ανταγωνιστών.
-
απαπαπα
ή τουλαχιστον στα μάικρο που παιρνουμε μερος δεν εχει τετοιαΌχι μόνο έχει τιμολόγιο, έχει και τιμές μονάδος και σε καλούν να δώσεις εκπτώσεις επ αυτών.
Εννοείται ότι έχει μελετη εφαρμογής κλπδεν...
σου ξαναματαλεγω, δημοσιο δεν. ελληνικο τουλαχιστον.
μονο κατι πολυ μικρα εργακια που οχι, δεν εχουν τιποτε τετοιο. -
Αν μου δώσεις προ μετρητικό πίνακα σου δίνω οικονομική προσφορά, αν όχι ποιος θα κάνει τις προ μετρήσεις ; Θα στις κοινοποιήσω ή θες κατ αποκοπή ;
Κατ αποκοπή .
Αλλά ρε συ κόκκινο τέρας δεν αναφέρομαι σε αυτές τις περιπτώσεις. Εάν κανεις προμετρησεις όπως το λέτε και αυτό αποτελεί μέρος μιας αρχικής μελέτης να συζητήσω μαζί σου και μάλλον θα επιλέξω κατ αποκοπή.
Εγώ όμως μιλώ για κάτι άλλο. Το στυλ μετράω με ένα μέτρο και κοιτώ ένα ταβάνι και αποφασίζω πως πρέπει να βάλω ασταρι πριν το υδροχρωμα και επειδή ήρθα με αυτοκίνητο να μου πληρώσεις τις βενζίνες μαζί με την κατάθεση της προσφοράς μου.
Αυτές τις περιπτώσεις λεω
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά