-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λοιπόν έχετε παρεξηγήσει πράγματα.
Εγώ δεν λέω πως ένας αγοραστής θα πρέπει από το πρωί ως το βράδυ να κοιτάει πως να μην μολύνει με το αυτοκίνητο του. Γενικώς δεν μου αρέσουν οι ακρότητες.
Αυτό που στηλιτευω στις συζητήσεις εδώ στο forum είναι το γεγονός του να δηλώνει κάποιος πως είναι οικολόγος αλλά ταυτόχρονα και να πίνει νερό στο όνομα των diesel για να γλυτώσει το πολύ 3 ευρώ ανά 100 χλμ (πλεον με τις τιμές του diesel γλυτώνει 0,90-1 ευρώ).
Είναι αυτός ο κλασικος τύπος του ελληναρα και των μεγάλων ματαιων δηλώσεων
Πέρα από αυτό πάμε στην ουσιώδη κριτική μου που είναι προφανώς η νομοθεσία και οι τιμές των καυσίμων. Όλες οι αλλαγές γίνονται όταν η πολιτεία έχει έναν σχεδιασμό με αρχή μέση και τέλος. Όταν λοιπόν όλοι οι κατασκευαστές το γυρίζουν στην υβριδικοτητα, η Ευρώπη φωνάζει σε κάθε ευκαιρία για τους ρύπους πως έχουν ξεφύγει, και εμείς ακόμα φορολογούμε την βενζίνη που είναι το καύσιμο της υβριδικοτητας με τον υψηλότερο συντελεστή προφανώς δημιουργούμε αντικίνητρα για ένα έστω λίγο καλύτερο περιβάλλον στις πόλεις μας.
Θα περίμενα μάλιστα όσοι οδηγούν μηχανάκι να είναι ένθερμοι υποστηρικτές της κατάργησης των παλαιών diesel ακόμα και στις μικρές πόλεις μιας και το αναπνέουν όλο μέσα τους και πάει στο αίμα τους κτλ αλλά είπαμε ....ελληναρες
ok δεν αντιλεγω αλλα οι τιμες των καυσιμων ειναι υψηλες οπως και να εχει για τα δεδομενα της Ευρωπης σε συγκριση με το μ.ο εισοδηματος. δεν το παω σε συγκριση petrol vs diesel, μιλαω γενικα. για αυτο λεω πως (ανεξαρτητως πολιτικου κομματος) η πολιτεια δεν εχει καποιο σχεδιασμο καταπολεμησης της ρυπανσης απο ηχορυπανση των πολεων μεχρι ατμοσφαιρικη ρυπανση...βαρανε στον αερα και οτι γινει...πρακτικες καφενειου...
μην απορησετε αν ξαναδωσουν επιδοτηση σε diesel κίνησης στο μελλον (βλεπε εκλογική περιοδος)...
τι να πω...προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη...βασικα μακαρι να λεω βλακειες και στο μελλον τα παιδια μας να ζουν σε ενα καθαροτερο περιβαλλον αλλα αμφιβαλλω -
@alex-mix Δεν έχεις άδικο. Συμφωνώ.
Δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη πολιτική με αρχή μέση τέλος. Ξαφνικά επιδοτούν ηλεκτρικά χωρίς υποδομές ενώ υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων που είναι το ενδιάμεσο στάδιο πριν την ηλεκτροκίνηση.Να αναφέρω πως υπάρχουν οικολόγοι που στηλιτεύουν τα υβριδικά..... Θα έλεγε κανείς ότι τρολλαρουν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση
-
-
Να γίνει αλλά μόνο για τα επαγγελματικά οχήματα. Να υπάρχει και μεγαλύτερη επιδότηση αν είναι εφικτό.
Να επιδοτεις όλους τους μη επαγγελματίες τους ενος καυσίμου ειναι λάθος.
Να επιδοτησουν τότε όλα τα καυσιμα για όλους τους μη επαγγελματίες, να υπάρχει ισάξια στήριξη απέναντι στον πληθωρισμο
-
Τι τρολάρουν ρε συμφορουμίτες , το περιβόητο κονδύλι της ηλεκτροκίνησης ας πήγαινε σε επιδότηση απόσυρσης. Έχουμε τον πιο γηρασμένο στόλο.
Κανένας έλεγχος και στους ρύπους των βενζινοκίνητων. Η κάρτα καυσαερίων είναι ανέκδοτο. Πας εκεί και πειράζει το μηχάνημα ο υπάλληλος μπας και περάσει το όχημα.
Καμία διάθεση να αγγίξουν καν τις συντεχνίες των ταξί και των επαγγελματικών. Τα επαγγελματικά μας πήραν νέα παράταση ζωής το ηλικιακό τους όριο , αντίθετα με κάθε Ευρωπαϊκή Οδηγία.
Ποια οικολογία, πολιτικά τερτίπια για να θαμπώνουν τον όποιο ψηφοφόρο ψαρώσει.
-
Δηλαδή αν πάλι επιδοτησουν μονάχα το καυσιμο στην αντλία και όχι τους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι σαν να έχει φόρο το diesel 26% και η βενζίνη 70%.
Δηλαδή συγνώμη. Κάποιος που πλήρωσε ακριβά την υβριδική τεχνολογία και μολύνει αισθητά λιγότερο, δεκάδες φορές λιγότερο σε σημαντικούς ρύπους μέσα στο αστικό περιβάλλον, επί της ουσίας τιμωρείται.... -
Δηλαδή συγνώμη. Κάποιος που πλήρωσε ακριβά την υβριδική τεχνολογία και μολύνει αισθητά λιγότερο, δεκάδες φορές λιγότερο σε σημαντικούς ρύπους μέσα στο αστικό περιβάλλον, επί της ουσίας τιμωρείται....
Καίει λιγότερο, άρα πρέπει να πληρώνει περισσότερο για να μη χάνει φόρους το κράτος ωρέ. Όλα εγώ?
-
Δηλαδή αν πάλι επιδοτησουν μονάχα το καυσιμο στην αντλία και όχι τους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι σαν να έχει φόρο το diesel 26% και η βενζίνη 70%.
Δηλαδή συγνώμη. Κάποιος που πλήρωσε ακριβά την υβριδική τεχνολογία και μολύνει αισθητά λιγότερο, δεκάδες φορές λιγότερο σε σημαντικούς ρύπους μέσα στο αστικό περιβάλλον, επί της ουσίας τιμωρείται....Το ρευμα που χρειαζεται για να κινηθει ενα ηλεκτροκινητο κοστιζει απειροελαχιστα σε σχεση με τα καυσιμα και μαλιστα επιδοτειται κιολας ως δημοσιο αγαθο ενω τα καυσιμα υπερφορολογουνται με αποτελεσμα ο ξεβρακωτος ελληνεζος να πληρωνει πιο ακριβα τη βενζινη απ'τον Γερμανο και τον Ελβετο.
Αν εσυ θεωρεις οτι τιμωρουνται οι κατοχοι ηλεκτρικων, που ουτε τελη πληρωνουν ουτε τιποτα και θελουν κανα δυο ευρω για να βγαλουν 100 χλμ, εγω παλι πιστευω οτι τιμωρουνται ΟΛΟΙ οι υπολοιποι εκτος απ'αυτους. -
Άλλο το υβριδικό άλλο το ηλεκτρικό
-
Ένα αυτοκίνητο κάνει κατά μέσο όρο 15.000 χλμ το χρόνο τον μήνα 1250 χλμ ( θα γίνω Μπειζανης τώρα) ένα diesel 1300-1600 κυβικα που είναι τα περισσότερα με κατανάλωση 5-5.5/100 χρειάζονται καμμία 60 λίτρα πετρέλαιο. Στα 60 λίτρα με 15 λεπτά επιδότηση μιλάμε για 9 ολάκερα ευρώ. Σοβαρά τώρα;
Στη βενζίνη έδωσαν το fuel pass . Επρεπε όπως το ντίζελ. Βάζεις τον κόσμο να μπαίνει στις κάθε λογής πλατφόρμες για να νομίζουν ότι κάτι γινεται.
Κατά την γνώμη μου επιδότηση στην αντλία για όλους, το ποσό ας το βρουν οι ειδικοί. Το κάνουν και άλλες χώρες.
Έναν πχ πωλητή που έχει ντίζελ με leasing δεν θα τον επιδοτήσεις είναι και αυτός μέρος της αλυσίδας παίρνει παραγγελίες φτιάχνει ράφια στα σούπερ μαρκετ. Μόνο τα φορτηγά; -
Εάν είναι παραγωγικό έξοδο αναγνωρίζεται βάση του ΚΑΔ του. Αν δεν είναι τότε το αυτοκίνητο δεν είναι επαγγελματικό και είναι αμοιβή σε είδος.
Θέλετε να βάλουμε περισσότερους καδ στις αναγνωρίσεις δαπανών; Συμφωνω!!
Δεν είναι τα χρήματα, είναι η αδικία -
Άλλο το υβριδικό άλλο το ηλεκτρικό
E και το υβριδικο ειναι κατι ενδιαμεσο που και παλι δεν εχει τελη κλπ κι εχει μιση καταναλωση σχεδον απο ενα κανονικο βενζινοκινητο οποτε πληρωνει αναλογικα και πολυ λιγοτερους φορους. Δεν βλεπω καμια τιμωρια.
Κι εν τελει, ο περισσοτερος κοσμος που εχει μικρα καθημερινα αυτοκινητα δεν το κανει απο βιτσιο αλλα γιατι δεν εχει να αγορασει καινουρια, ηλεκτρικα ή υβριδικα. Εμ πληρωνει τη βενζινη στην τριτη ακριβοτερη τιμη της Ευρωπης ενω εχει τους δευτερους χαμηλοτερους μισθους, εμ πληρωνει τελη κυκλοφοριας στο Θεο, τι αλλο πρεπει να γινει δηλαδη? Μην καταντησουμε Αντουανετες με το θεμα των ρυπων λες και ξαφνικα λυθηκαν οι βασικες πηγες ρυπανσης (εργοστασια κλπ) και το προβλημα μας ειναι τα euro 4-5. Μου θυμιζει το καλαμακι η ολη συζητηση που καποιοι χιπστεραδες με νοητικο ζητημα νομιζουν οτι αν πινουν τον καφε με μακαρονι σωζουν το περιβαλλον. Και παραλληλα ειναι θιασωτες καποιων ζαπλουτων που τα εργοστασια τους εχουν διαλυσει κυριολεκτικα τον πλανητη οπως και οι δυο υπερδυναμεις του πλανητη γενικα, η Κινα και οι ΗΠΑ που ουτε συμφωνια του Κυοτο αναγνωριζουν ουτε τιποτα.
Και καθομαστε εμεις εδω που σαν λαος δεν εχουμε πλεον καλα καλα να φαμε και ψαχνουμε ξυλα για τις σομπες εν ετει 2022 και το προβλημα μας ειναι τα "ρυπογονα" αυτοκινητα τα οποια ξαναλεω εχουν ξεσκιστει στη φορολογια και ειναι λυση αναγκης κατα κανονα, οχι επιλογη. -
Δεν είναι έτσι, διαφωνώ.
Ένα υβριδικό έχει κατά μ.ο περίπου ίδια κατανάλωση σε λίτρα καυσίμου με ένα diesel.
Στην πόλη σαφώς λιγότερο λόγω του συστήματος του, είναι γνωστό αυτό.
Συνεπώς, όταν με την επιδότηση το ένα καύσιμο φορολογείται αν δεν κάνω λάθος με 24% και το άλλο με 70% στο λίτρο είναι σαν να οδηγείς τον αγοραστή να πάρει Diesel και να τιμωρεις αυτόν που επένδυσε σε μια καθαρότερη μορφή μετακίνησης
Και όλα αυτά γιατι θέλεις να μειώσεις το μεταφορικό κόστος των ειδών πρώτης ανάγκης.Αυτό το τόσο απλό λέω.
Άρα, είτε θα μειώσεις τον φόρο σε όλους στο ίδιο επίπεδο, πράγμα απίθανο γιατί είναι μεγάλα τα έσοδα από τους φόρους καυσίμων, είτε θα επιδοτεις μονάχα τους επαγγελματίες και με υψηλότερες επιδοτήσεις μιας και θα έχεις ευχέρεια μεγαλύτερου διαθέσιμου κονδυλίου.
Πραγματικά απορώ που βρίσκετε το παράλογο
-
Δεν είναι έτσι, διαφωνώ.
Πραγματικά απορώ που βρίσκετε το παράλογο
εχουν μαζουτια και θελουν να πληρωνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ λιγοτερα
-
Άρα λοιπόν πες ότι έπρεπε να δοθεί επιδότηση μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς , αν και εδώ διαφωνώ γιατί αν πρωταρχικός σου στόχος ήταν το οικολογικό του θέματος, ας έβαζαν κριτήριο ρύπων των βενζινοκίνητων και στο pass, αλλά πες ο.κ. Και πως διασφαλίζεις στον ΚΑΔ , ότι η μετακίνηση δεν έγινε και για μη επαγγελματικό σκοπό;
Ένας αγρότης λοιπόν δεν είναι παραγωγικό το έξοδο του πετρελαίου για το αγροτικό του; Υπάρχει κάποια διασφάλιση για το πόσο πετρέλαιο θα χρησιμοποιείται για να πηγαίνει στα χωράφια και πόσο για το καφενείο;
Πόσοι ακόμη ΚΑΔ θα έπρεπε να μπουν βάση του σκεπτικού της επαγγελματικής χρήσης; Από όλη τη μαστορική μέχρι και τους μηχανικούς , τους αγρότες και πόσοι ακόμα έχουν δικαίωμα χρήσης επαγγελματικού οχήματος. Εκτός αν εννοείς ότι θα γίνει επιλογή σε επαγγέλματα.
Μύλος..... μια χαρά τα λέει ο συμφορουμίτης με το παράδειγμα Μπεϊζάνη , σε λίγο θα είμαστε και ριγμένοι εμείς που έχουμε και τράτες.
-
Πολύ απλά με κάρτα η οποία θα περνάει στο πρατήριο και θα έχεις άμεσα μείωση στην αντλία ως επαγγελματίας. Και αν περισσεύουν και 0,5 ευρώ/λίτρο, καμία αντίρρηση.
Συνήθως τα οχήματα που είναι παραγωγικά για τον κάθε επαγγελμα είναι φορτηγά, τρακτέρ κτλ Συνεπώς μικρό το κακό αν κάποιος εκμεταλλευτεί την επιδότηση και πάει με το φορτηγό του και το τρακτέρ του βόλτες στην παραλιακή.
Δεν είναι παραγωγικά τα leasing diesel πολυτελείας.Αν και πάλι θέλετε να έχουμε υψηλότερη απόδοση στο μέτρο επιδότησης, βάζουμε και ένα ανώτατο όριο λίτρων που θα επιδοτούνται κάθε μήνα και που θα πουν οι κλάδοι μετά από διαβούλευση πως ξοδεύουν κατά μ.ο κάθε μήνα.
Υ.γ οι αγρότες έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες από τους άλλους κλάδους. Χρειάζονται αφορολογητο πετρέλαιο όπως λένε.
-
Εδώ οι άλλοι πήραν το fuell pass και πήγαν να το παίξουν στο στοίχημα μήπως και το αυγατισουν. Πάλι τα ίδια θα έχουμε.
Κατά ευθείαν στην αντλία έκπτωση και τέλος.
Σελίδες επί σελίδων για μια έκπτωση. Σιγά μην καθίσω να ασχοληθώ. Τουλάχιστον τώρα δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν να μου λέει εγώ σε επιδοτω. Φαντάσου να ήμουν και δημόσιος υπάλληλος και εκτός το εγώ σε επιδοτω να είχα και το εγώ σε πληρώνω. -
Μα όταν λέω κάρτα σε επαγγελματίες σημαίνει πως μόνο στο πρατήριο μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Πουθενά αλλού.
Δεν είναι απλά μια έκπτωση, είναι δημόσιο χρήμα (δηλαδή όλων. Είτε οδηγών ντίζελ, βενζίνης , υγραερίου, φ.α ,είτε πολιτών χωρίς αυτοκίνητο , είτε επαγγελματιών ή ιδιωτών κτλ). Μα ποιος σου είπε ότι δεν σε επιδοτούν οι υπόλοιποι εσένα χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο κριτήριο παρά μόνο το ότι έχεις diesel. Μπορεί δηλαδή να είσαι πολύ πλουσιότερος όλων όσων σε επιδοτούν.
Δεν ξέρω δύο τινά παίζουν. Η κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή όντως δεν μπορείτε να καταλάβετε.Το να κάνω λάθος αποκλείεται
-
@racefun1971 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ οι άλλοι πήραν το fuell pass και πήγαν να το παίξουν στο στοίχημα μήπως και το αυγατισουν. Πάλι τα ίδια θα έχουμε.
Κατά ευθείαν στην αντλία έκπτωση και τέλος.
Σελίδες επί σελίδων για μια έκπτωση. Σιγά μην καθίσω να ασχοληθώ. Τουλάχιστον τώρα δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν να μου λέει εγώ σε επιδοτω. Φαντάσου να ήμουν και δημόσιος υπάλληλος και εκτός το εγώ σε επιδοτω να είχα και το εγώ σε πληρώνω.Εγραψες
-
Μα όταν λέω κάρτα σε επαγγελματίες σημαίνει πως μόνο στο πρατήριο μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Πουθενά αλλού.
Δεν είναι απλά μια έκπτωση, είναι δημόσιο χρήμα (δηλαδή όλων. Είτε οδηγών ντίζελ, βενζίνης , υγραερίου, φ.α ,είτε πολιτών χωρίς αυτοκίνητο , είτε επαγγελματιών ή ιδιωτών κτλ). Μα ποιος σου είπε ότι δεν σε επιδοτούν οι υπόλοιποι εσένα χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο κριτήριο παρά μόνο το ότι έχεις diesel. Μπορεί δηλαδή να είσαι πολύ πλουσιότερος όλων όσων σε επιδοτούν.
Δεν ξέρω δύο τινά παίζουν. Η κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή όντως δεν μπορείτε να καταλάβετε.Το να κάνω λάθος αποκλείεται
Το Υγραέριο γιατί να είναι φθηνότερο δηλαδή;
Να πάει 1μιση ευρώ ΑΥΡΙΟ!!1!
Καλύτερα 1.80€
Έστω μέχρι την Παρασκευή...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά