-
όντως , φαντάζομαι θα εννοούσε Ελληνικής αντιπροσωπείας και όχι κατασκευής!
-
Συνήθης τακτική στα συνεργεία η αφαίρεση του καταλύτη -dpf.
Το κακό είναι ότι κανείς δεν τιμωρείται, ούτε ο εντολέας ούτε και ο εντολοδόχος. -
@teo-mak said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Συνήθης τακτική στα συνεργεία η αφαίρεση του καταλύτη -dpf.
Το κακό είναι ότι κανείς δεν τιμωρείται, ούτε ο εντολέας ούτε και ο εντολοδόχος.Άλλοι τα βάζουν και video...
https://www.youtube.com/watch?v=XWFRuJtZ1lY
Θα μου πείτε λιγότερο κακό το gpf delete, αλλά και πάλι... -
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παντως οποιος προτιμα ακομα να αγοραζει ενα ρημαδοdiesel μικρου κυβισμου απο ενα μικρο συγχρονο τουρμπακι 1200 κυβικα φερειπειν για να εξοικονομει κανα λιτρο στα 100 χλμ ειναι ηρωας πραγματικος!
Το δικαιο παντως θα ηταν να μειωθει σοβαρα ο φορος στα καυσιμα κι οχι να χαιρονται καποιοι που εγινε και το diesel πλεον πανακριβο.
Δεν χαίρονται, λένε ότι είναι δίκαιο το να μην επιδοτείται αδιακρίτως χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Δυστυχώς ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας εύκολος στην είσπραξη φόρος οπότε δεν νομίζω να μειωθεί αισθητά. Το κενό στα έσοδα θα απαιτήσει εργατοώρες σε χιλιάδες ελεγκτές να εντοπίσουν μαύρο χρήμα. Ο φόρος στα καύσιμα είναι μια φορολογική δαγκάνα που τσακώνει και το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί σε μια αγορά.
Μάλιστα αν το δεις και φιλοσοφικά, είναι σαν φορολογούν λιγότερο του κατόχους ντίζελ. Δηλαδή σαν να λένε πως δεν φορολογουν στο ίδιο ποσοστό ένα μέρος των μαύρων εισοδημάτων....χμμμμμ...Να σας ρωτήσω όλους τους ψυχοπονιαρηδες των diesel. Εάν σας έλεγαν ότι αν δεν δώσουν επιδόματα στην αντλία δημιουργείται δημοσιονομικό κενό και μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο επίδομα κίνησης μονάχα στα επαγγελματικά οχήματα με σκοπό να μετριαστεί ο πληθωρισμός του καλαθιού της νοικοκυράς, τότε τι θα λέγατε;
Και μιας και τα επαγγελματικά είναι ένα μέρος το συνόλου όχι 15 λεπτά αλλά 30 λεπτα επιδότηση στο λίτρο.
Το βρίσκετε πιο σωστό; -
Λαπ , εσύ έχεις ξεσηκωθεί σε σταυροφορία κατά του ντίζελ.
Όσοι το έχουν ήδη, λιγότερα λίτρα έκαιγαν σε σύγκριση με βενζίνη, λιγότερα λίτρα θα συνεχίσουν να καίνε.
Απλά, πριν σε € έδιναν σχεδόν τα μισά ανά 100χλμ, τώρα θα δίνουν 20-30% λιγότερα από το αν είχαν αγοράσει το ίδιο αμάξι βενζινοκίνητο.Αυτοί που θα παραγγείλουν απο σήμερα και στο εξής και θα παραλάβουν το νέο όχημα τέλος του 2023 με 2024, αν θέλουν τη μέγιστη οικονομία και τους βολεύει κάποιο απ τα 4 υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ, θα το προτιμήσουν.
Αν δεν τους βολεύει ή δεν τους αρέσει καποιο απ τα 4 ΤΟΥΟΤΑ (που ξεκινούν απ τα 22-23 χιλιάρικα κι ανεβαίνουν), θα σκεφτούν και το ντίζελ, που θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο οικονομικό ανά χιλιόμετρο με τα ΤΟΥΟΤΑ.
Αν το προφίλ χρήσης τους δεν ταιριάζει με ντίζελ, θα δουν βενζινοκίνητο (που τώρα όλα πλέον είναι ψευτο-υβριδικά).Γράφω πάντα για όσους ασχολούνται με τη μέγιστη οικονομία, κάποιοι δεν την λαμβάνουν υπόψιν ή την έχουν χαμηλά στα κριτήρια.
Και πάντα μιλάμε για ο,τι είναι διαθέσιμο απ τις εταιρείες π.χ. κανένα Σουζουκι ντίζελ. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όσοι το έχουν ήδη, λιγότερα λίτρα έκαιγαν σε σύγκριση με βενζίνη, λιγότερα λίτρα θα συνεχίσουν να καίνε.
Απλά, πριν σε € έδιναν σχεδόν τα μισά ανά 100χλμ, τώρα θα δίνουν 20-30% λιγότερα από το αν είχαν αγοράσει το ίδιο αμάξι βενζινοκίνητο.Αυτοί που θα παραγγείλουν απο σήμερα και στο εξής και θα παραλάβουν το νέο όχημα τέλος του 2023 με 2024, αν θέλουν τη μέγιστη οικονομία και τους βολεύει κάποιο απ τα 4 υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ, θα το προτιμήσουν.
Αν δεν τους βολεύει ή δεν τους αρέσει καποιο απ τα 4 ΤΟΥΟΤΑ (που ξεκινούν απ τα 22-23 χιλιάρικα κι ανεβαίνουν), θα σκεφτούν και το ντίζελ, που θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο οικονομικό ανά χιλιόμετρο με τα ΤΟΥΟΤΑ.
Αν το προφίλ χρήσης τους δεν ταιριάζει με ντίζελ, θα δουν βενζινοκίνητο (που τώρα όλα πλέον είναι ψευτο-υβριδικά).Ποιο diesel στα 22000€ θα πάρουν; Γιατί εγώ βλέπω τιμές στο Θεό!Βλέπω diesel που από 20000 έφτασαν 30000. Έγινε αύξηση και στα βενζίνης, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό
-
Πέρα από τα νέα euro6d που και αυτά σε πραγματικές συνθήκες περνουν τα ανώτατα ορια αλλά τέσπα πες πως είναι καλά. Δες γύρω σου τι γίνεται με τα diesel. Παντού ντουμάνια μαυριλας.
Σύννεφα καπνού που κάθονται στα πνευμόνια των ανθρώπων και όλα αυτά γιατί...για αυτό το λίτρο που λέει και ο drivem.Πριν χλευασες τον ορο δίκαιο. Όταν έβαζες επιδοτούμενο ντίζελ για να κόβεις βόλτες με το νέο σου suv ένιωθες ότι σε αδικούν οι κριτικές και ανεφερες τξν λεγόμενη κατσίκα του γείτονα και άλλα τέτοια. Τότε αρπαζες αδιακρίτως επιδόματακι. Τώρα που θα το δώσουν για θέρμανση και πάλι αδιακρίτως, τώρα χλευάζεις.... τουλάχιστον η θέρμανση είναι ανθρωπιά όχι τυπαδες που κόβουν βόλτες.
Είπαμε φαυλότητα και χυδαιότητα. -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τώρα που θα το δώσουν για θέρμανση και πάλι αδιακρίτως, τώρα χλευάζεις....
Το θέρμανσης σήμερα στον Βόλο το είδα μια ιδέα ακριβότερο από το κίνησης...
Όσο για τον πόλεμό σου ενάντια στο ντήζελ ειλικρινά δεν τον καταλαβαίνω. Στον Βόλο έχουμε την ΑΓΕΤ που καίει σκουπίδια, έχει γεμίσει ο κόσμος τζάκια (δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνεται φέτος) και θα με πειράξει το ντήζελ;
Αλήθεια, βγάζετε κάρτα καυσαερίων στον καυστήρα σας κάθε χρόνο;
-
Κάντε ένα νήμα για τον Βόλο. Εδώ μιλάμε για ότι απασχολεί τα καύσιμα
-
@kozani76 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν το προφίλ χρήσης τους δεν ταιριάζει με ντίζελ, θα δουν βενζινοκίνητο (που τώρα όλα πλέον είναι ψευτο-υβριδικά).Ποιο diesel στα 22000€ θα πάρουν; Γιατί εγώ βλέπω τιμές στο Θεό!Βλέπω diesel που από 20000 έφτασαν 30000. Έγινε αύξηση και στα βενζίνης, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό
Καλα μην το λες κοιτα 2008 puma
-
Κάποια καύσιμα είναι πιο αποδοτικά, πως να το κάνουμε;
Στην υγειά του Λαπ...
-
Στην υγειά σου... Καλή όρεξη.
-
Συγνώμη συνsuzukοφιλε και συνswiftοφιλε lap, αλλά σχηματίζω την εντύπωση ότι σε προβληματίζει η ύπαρξη του ντήζελ και όχι η άστοχη επιδότηση. Αν επιδοτούσαν κάτι άλλο μάλλον θα σε πείραζε λιγότερο.
Νομίζω ότι και η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης περιέχει αδικία. Κάποιοι καίνε ξύλα, πυρήνα ελιάς, κάποιοι μόνο ρεύμα. Δεν είναι αναγκαστικά όλα τα διαφορετικά του πετρελαίου συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούμενα από προνομιούχους. Το αντίθετο συνήθως.
Η απορία μου παραμένει. Με αυτές τις διεθνείς τιμές πετρελαίου που ανακοινώνουν, τι έχουν τα έρμα και ...τσακώνονται;
Tα περίφημα 0.15€ αντιπροσωπεύουν για μένα 100-120€ το χρόνο. Ε και; Kλάσμα της μηνιαίας αύξησης άλλων εξόδων. Πιο ανελαστικών, όπως το ρεύμα. Θα θεωρήσω εαυτόν προνομιούχο αν μου τα δώσει και θα πάψω να αναρωτιέμαι γιατί έχει ανέβει άραγε η βενζίνη τόσο πάνω από το 1.6; Αρκεί να είναι και το ντήζελ ψηλά;
Θα μας κόβει το ρεύμα λέει και επιδοτεί τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν ρεύμα. Προφανώς αυτά τα κατέχουν κυρίως απόκληροι...
Καμμιά φορά με πιάνει και μένα αυτό το "να αποθάνω μετά των αλλοφύλων", αλλά μετά αναρωτιέμαι ποιοί είναι οι αλλόφυλοι και αν αξίζει να αποθάνω.
Πάντως το swift από τα 8,5-10€/100km ανέβηκε στα 12-13 και δεν φταίει η stelvio που είναι και 6d. Ούτε αγχώθηκα αν απαξιώθηκε τώρα που κυκλοφόρησε το yaris cross και σίγουρα καίει λιγότερο. Πάλι τα ίδια θα διάλεγα από τα κυκλοφορούντα μοντέλα, (αν υπήρχε βέβαια το χιλιάρι swift).
Mε εκτίμηση για την -συνήθως- τεκμηριωμένη σου άποψη.
ΥΓ. Για το κρέας, μάλλον εσύ θα χάσεις! -
@manast said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Συγνώμη συνsuzukοφιλε και συνswiftοφιλε lap, αλλά σχηματίζω την εντύπωση ότι σε προβληματίζει η ύπαρξη του ντήζελ και όχι η άστοχη επιδότηση. Αν επιδοτούσαν κάτι άλλο μάλλον θα σε πείραζε λιγότερο.
Και τα δύο. Και βρίσκω άδικη την αδιάκριτη επιδότηση χωρίς να εξετάζουμε αν έχει όντως ανάγκη ο επιδοτούμενος ή όχι, αλλά ναι και το diesel είναι το βρομεροτερο καύσιμο ιδιαίτερα στις euro4-5 εκδόσεις του. Το euro6 είναι πολύ καλύτερα και παρόμοια περιπου με τα βενζινοκίνητα. Για το υγραέριο δεν έχω τόσες αντιρρήσεις για τα προνόμια που έχει και την χαμηλή τιμή του.Οπότε δεν ζηλεύω, ούτε και θέλω να πάθει κάτι η κατσίκα του γείτονα όπως με κατηγορούν.
Νομίζω ότι και η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης περιέχει αδικία. Κάποιοι καίνε ξύλα, πυρήνα ελιάς, κάποιοι μόνο ρεύμα. Δεν είναι αναγκαστικά όλα τα διαφορετικά του πετρελαίου συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούμενα από προνομιούχους. Το αντίθετο συνήθως.
Συμφωνώ, αλλά η θέρμανση είναι ένα ιερό θέμα. Είναι ανθρωπιά και πολιτισμός Αν και εδώ οπως λες αυτή η πολιτική επιδότησης χωρίς διάκριση στην ουσία παράγει πληθωρισμό διότι δίνει πάτημα στους πωλητές να αυξήσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οριακά τις τιμές τους. Μιας και όλη η πελατεία τους στην ουσια ανεβάζει το διαθέσιμο εισόδημα της. Άρα, ξοδεύουμε τζάμπα λεφτα χωρίς να κάνουμε φθηνότερη τη θέρμανση. Αλλά οκ πες ότι θα βάλουν πλαφόν και θα κάνουν ελέγχους. Αν είναι για τη θέρμανση εγώ προσωπικά το δεχομαι. Δεν είναι το ίδιο οι βόλτες και τα γρήγορα ταξίδια των ντιζελαδων χωρίς να σκέφτονται την καταναλωση με την θέρμανση οικογενειών και ηλικιωμένων. Οι δεύτεροι έχουν τον σεβασμό μου και συμφωνώ σε κάθε είδους επιδότηση με κάθε τρόπο.
Φυσικά και θέλω να επιδοτηθεί κάθε τρόπος θέρμανσης. Όπως είπα η θέρμανση είναι δείγμα πολιτισμούΗ απορία μου παραμένει. Με αυτές τις διεθνείς τιμές πετρελαίου που ανακοινώνουν, τι έχουν τα έρμα και ...τσακώνονται;
Tα περίφημα 0.15€ αντιπροσωπεύουν για μένα 100-120€ το χρόνο. Ε και; Kλάσμα της μηνιαίας αύξησης άλλων εξόδων. Πιο ανελαστικών, όπως το ρεύμα. Θα θεωρήσω εαυτόν προνομιούχο αν μου τα δώσει και θα πάψω να αναρωτιέμαι γιατί έχει ανέβει άραγε η βενζίνη τόσο πάνω από το 1.6; Αρκεί να είναι και το ντήζελ ψηλά;Μακάρι να ήταν και δύο χαμηλά. Τίμια και λογικά όπως και στις υπόλοιπες χώρες. Άλλωστε η διαφορά στο κόστος τους είναι 2-5 cents. Αλλά εφόσον το ένα ειναι παράλογα ακριβό με μεγάλες επιβαρύνσεις αυτομάτως συντελείται μια αδικία η οποία συνεχίζεται και με τις επιδοτήσεις
Θα μας κόβει το ρεύμα λέει και επιδοτεί τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν ρεύμα. Προφανώς αυτά τα κατέχουν κυρίως απόκληροι...
Καμμιά φορά με πιάνει και μένα αυτό το "να αποθάνω μετά των αλλοφύλων", αλλά μετά αναρωτιέμαι ποιοί είναι οι αλλόφυλοι και αν αξίζει να αποθάνω.
Πάντως το swift από τα 8,5-10€/100km ανέβηκε στα 12-13 και δεν φταίει η stelvio που είναι και 6d. Ούτε αγχώθηκα αν απαξιώθηκε τώρα που κυκλοφόρησε το yaris cross και σίγουρα καίει λιγότερο. Πάλι τα ίδια θα διάλεγα από τα κυκλοφορούντα μοντέλα, (αν υπήρχε βέβαια το χιλιάρι swift).Και εγώ το τούρμπο ίσως έπαιρνα
Mε εκτίμηση για την -συνήθως- τεκμηριωμένη σου άποψη.
ΥΓ. Για το κρέας, μάλλον εσύ θα χάσεις!Τρώω κρέας, απλά προσπαθώ να τρώω λευκό και αν μπορώ να το ελαττώσω. Είναι δύσκολο αλλά σωστό και τολμώ να πω ηθικό.
-
Κάποιοι έβαζαν το κουπόνι πάουερ πας Υγραέριο, Κάποιοι θα ξοδεψουν πετρέλαιο θέρμανσης να ζεστάνουν την πισίνα, αλλά ο φίλος Λαπ θα μοιρολογάει χαμογελαστος κακομοιρηδες που πήραν Φιατ Τίπο 1.3 και Κόρσα ή C3 και καίνε 3μιση λίτρα μερικά χρόνια τώρα, πληρώνοντας λιγότερα από υβριδικο γιάρις.
Αυτό ήταν πολύ άδικο κι έγινε πράξη...
Ή εμένα και τον Κρούζερ που σε αυτόματο σουβλάκι 1μιση κατηγορία πάνω απ το Σουίφτ, ΠΑΛΙ θα πληρώνουμε κάνα ευρώ λιγότερο στα 100χλμ...
Είναι κι "άτυχος" ο Λαπ και πέφτει διεθνώς η τιμή βαρελιού και με +0.15€ δεν περνάει το 1.80€ το ντίζελ, ενώ η βενζινη καβάτζωσε μόνιμα τα 2€.Μασάει η κατσίκα (του γείτονα) ταραμά;
-
Κάτσε ρε συ, και γιατί δεν επικαλείσαι το άδικο του υβριδικου που επί δέκα έτη πληρώνει μεγαλύτερο φόρο ενώ μολύνει λιγότερο;
Που είναι η οικολογία σου; Που είναι το δίκαιο;Έχεις δει υβριδικό να αφήνει ντουμάνια πίσω του;
Γιατί κανείς δεν τον έκλαψε αυτόν τον υβριδικό που πληρώνει διπλάσιο φόρο 20 ετη;
Τώρα κατηγορείτε όποιον λέει το αυτονόητο; Ότι είναι άδικο και μισός φόρος, και επιδότηση μόνο για τις μισούς οδηγούς; Οι υπόλοιποι δεν έχουν περιουσίες δηλαδή;
Είτε σε όλους επιδότηση είτε το πιο πρακτικό, μόνο σε όσους εχουν ανάγκη και σε επαγγελματικά οχήματα.
Και ξανά λέω εσύ που κομπαζεις για το μικρό κοστος μετακίνησης στο suv diesel να δεις στο πρατήριο καυσίμων όταν φουλαρεις δίπλα σου τον άλλο με το σαραβαλακι 25 ετίας που πληρώνει βενζίνη χωρίς επιδότηση.
-
Κυκεών (στα ελληνικά αχταρμάς) επιχειρημάτων που άμα τα πετάξεις όλα μαζί στο τραπέζι, κάποιο θα πιάσει, δεν μπορεί...
Ξαναλέω ότι έχουμε (όπως σχεδόν όλοι) διάφορα καύσιμα στα αυτοκίνητα της οικογένειας, που άλλο είναι 2 ετών, άλλο 18, άλλο ενδιάμεσηςηλικίας, ντίζελ/βενζίνη/cng, όλα εξυπηρετούν διαδοχικά τους ίδιους ανθρώπους σε διάφορες στιγμές.
Στο προηγούμενο βενζινοκίνητο αμάξι μου είχε +4500€ διάφορα η αγορά του ντίζελ, στο τωρινό που έτυχα σε προσφορά, ίσως ήταν πιο ακριβή η διχρωμία, και πήρα ντηζελ.
Επειδή ΕΤΥΧΕ και πήρε βενζίνη ο Λαπ, καλύπτει το νεοανακαλυφθέν μένος του με οικολογιες, δίκιο, κοινωνική μηχανική κλπ.
Τα οποία είναι έτσι κι αλλιώς στρεβλα, εφόσον υπερασπιζονται καταφορα άδικη ΕΜΜΕΣΗ φορολόγηση, που τσαλακωνει τους φτωχοτερους κι αφήνει αδιάφορους τους πλουσιοτερους, που είτε τους περισσεύουν λεφτά για ξόδεμα είτε απλά αλλάζουν όχημα όποτε χρειαστεί χωρίς πολλή περισκεψη, ακολουθώντας τις τάσεις που ο νεοφιλελευθερισμός ορίζει.
Αμασητη νεοφιλελεύθερη λογική που μετράει την Οικολογία με πρόστιμα, αδιαφορεί για την ελευθερία μετακίνησης και επιχειρηματολογει δακρυζοντας και για τον φτωχό οδηγό σαραβαλακίου κι από πάνω.Αν οι ηγεμόνες ενδιαφέρονται για την οικολογική διάσταση του θέματος, θα επιδοτουσαν την αντικατάσταση των καρβουνιάρηδων σαραβαλακίων, αντί να υπερφορολογουν έμμεσα το καύσιμο απ το σαραβαλάκι.
-
Οι πόροι στον πλανήτη και τα χρήματα ως εκ τούτου είναι πεπερασμένα. Όταν καταλάβεις το εξής απλό τότε θα ξεκαθαρίσουν όλα στην σκέψη σου.
Όταν έχεις λοιπον περιορισμένους πόρους ως κράτος πρέπει να κάνεις καλή διαχείριση αυτων με σκοπό την όσο δυνατόν δικαιότερη κατανομή τους.
Η άποψη σου εδώ και τόσα ποστς είναι πως αυτό που εσύ εκμεταλλεύεσαι, δηλαδή το επίδομα χωρίς να το έχεις ανάγκη, να το εκμεταλλευτεί και ο διπλανός σου και όλοι. Γιατί όχι; Τόσο κακοί είναι οι άλλοι που δεν το δινουν. Εσύ έχεις την καλύτερη ιδέα.
Αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι ειναι ηθική και λαϊκή η άποψη σου και όλοι οι άλλοι ειναι απάνθρωποι. Κατηγορείς την αντίθετη άποψη ως νεοφιλελευθερισμό. Ούτε γνωρίζεις το τι είναι νεοφιλελευθερισμός παρά μόνο ότι σου μαθαίνουν τα διάφορα sites που διαβάζεις συνεχώς αναπαράγοντας και την αργκό τους.
Όταν λοιπόν ξοδεύεις χρήματα μέσω ρυθμιστικών πολιτικών με έναν χοντροκομμένο τρόπο με σκοπό θεωρητικά να μειώσεις τον πληθωρισμό αλλά ως αποτέλεσμα έχεις αύξηση των τιμών, καρτελοποιηση, αίσθημα αδικίας στους μισούς πολίτες και όλως τυχαίως μια εντελώς διαφορετική τιμολογιακή πολιτική των συγκεκριμένων καυσίμων από ότι οι υπόλοιπες χώρες, μάλλον κάτι είναι λάθος.
Όσον αφορά τις κατηγορίες κατά εμού έχω πει ξανά και ξανά. Δεν είμαι κατά των επιδομάτων, το αντίθετο. Απλά θεωρώ πως μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση των συγκεκριμένων κονδυλίων για τον ουσιαστικό σκοπό που χρησιμοποιούνται, τη μείωση του πληθωρισμού. Όχι, για να επιδοτούμε diesel αδιακρίτως σε όλους για να κάνουν βόλτες διάφοροι ντιζελατοι σε τσιπουραδικα και καφετέριες.Το εργαλείο αυτό τώρα χρησιμοποιείται στον τομέα της θέρμανσης. Τα ίδια θα έλεγα και για αυτό το θέμα αλλά εδώ το θέμα κολλάει στο αγαθό της θέρμανσης. Στα αγαθά προσωπικά είμαι ελαστικός ως πολίτης και δεν κάνω έντονες κριτικές. Το να κάνεις βόλτες με το αυτοκίνητο σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν είναι αγαθό
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παντως οποιος προτιμα ακομα να αγοραζει ενα ρημαδοdiesel μικρου κυβισμου απο ενα μικρο συγχρονο τουρμπακι 1200 κυβικα φερειπειν για να εξοικονομει κανα λιτρο στα 100 χλμ ειναι ηρωας πραγματικος!
Το δικαιο παντως θα ηταν να μειωθει σοβαρα ο φορος στα καυσιμα κι οχι να χαιρονται καποιοι που εγινε και το diesel πλεον πανακριβο.
Δεν χαίρονται, λένε ότι είναι δίκαιο το να μην επιδοτείται αδιακρίτως χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Δυστυχώς ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας εύκολος στην είσπραξη φόρος οπότε δεν νομίζω να μειωθεί αισθητά. Το κενό στα έσοδα θα απαιτήσει εργατοώρες σε χιλιάδες ελεγκτές να εντοπίσουν μαύρο χρήμα. Ο φόρος στα καύσιμα είναι μια φορολογική δαγκάνα που τσακώνει και το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί σε μια αγορά.
Μάλιστα αν το δεις και φιλοσοφικά, είναι σαν φορολογούν λιγότερο του κατόχους ντίζελ. Δηλαδή σαν να λένε πως δεν φορολογουν στο ίδιο ποσοστό ένα μέρος των μαύρων εισοδημάτων....χμμμμμ...Να σας ρωτήσω όλους τους ψυχοπονιαρηδες των diesel. Εάν σας έλεγαν ότι αν δεν δώσουν επιδόματα στην αντλία δημιουργείται δημοσιονομικό κενό και μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο επίδομα κίνησης μονάχα στα επαγγελματικά οχήματα με σκοπό να μετριαστεί ο πληθωρισμός του καλαθιού της νοικοκυράς, τότε τι θα λέγατε;
Και μιας και τα επαγγελματικά είναι ένα μέρος το συνόλου όχι 15 λεπτά αλλά 30 λεπτα επιδότηση στο λίτρο.
Το βρίσκετε πιο σωστό;Φιλε μου κουρασε ολη αυτη η συζητηση.
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις πως οπου θελουν να δωσουν χρηματα (κρατικοδιαιτους ληστροεπιχειρηματιες και παρατρεχαμενους) μια χαρα τα βρισκουν και δινουν αλλα στον κοσμακη μια φταιει η κριση, μια το δημισιονομικο κενο, μια ο Ερμης αναδρομος κλπ και ΠΟΤΕ δεν υπαρχει φραγκο να δωσουν αντιθετα του λενε σφιξε κι αλλο το ζωναρι, εγω ειλικρινα δε μπορω να κανω κατι.
Κατσε να νομιζεις οτι ο φορος στα καυσιμα δε μειωνεται για να καλυφτει το δημοσιονομικο κενο. Μαλλον τα 200 εκατομμυρια της aegean, τα 60 στους καναλαρχες, τα 2 δις στους βαρωνους της ενεργειας κλπ κλπ δεν ειναι χρηματα που μπορουσαν να βοηθησουν τον λαο, μονο οι φοροι της βενζινης ειναι που ο Ελληνας δεν εχει να φαει και πληρωνει ακριβοτερη βενζινη απ'τον Ελβετο με 6πλασιο μισθο κατα μεσο ορο.
Κι ολο αυτον τον παραλογισμο και την εξοφθαλμη εξαπατηση πας να μας το βγαλεις και λογικο και σωστo. -
Ρε Λαπ, μην προχωράς σε ανόητες εικασίες.
Αν θα πάει κάποιος στη δουλειά του, στους γονείς του, στη γκόμενα, στο μάρκετ, έχει δικαίωμα να το κάνει, ή θα ζητήσει άδεια απ τους νεοφιλελεύθερους και τους πασοκους;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά