-
Συν την απαξίωση, συν το κόστος καυσίμου που εκαιγες έχανες πάρα πολλά. Κακώς το κρατούσες
-
Το πήρα το 2009 27000 στον πιο πλούσιο εξοπλισμό και δανεισμό με λογικό επιτόκιο.
Μέχρι να το εξοφλήσω, στα 6 χρόνια, είχε φάει την αύξηση των τελών 2011 και τον φόρο πολυτελείας 2012 και τις αυξήσεις της βενζίνης.
Αρα να το δώσω το 2012 το κοίταξα, ζήταγα 18000, βρήκα έναν που μάλλον με πήγαινε για τις 15000, που σημαίνει ότι θα έμενα χωρίς αμάξι, γιατί για να πάρω το ίδιο ντίζελ στην φτωχότερη έκδοση, θα ήθελα 22000 και θα είχα δώσει τα λεφτά για προεξόφληση και επιπλέον λεφτά.
Τότε λόγω κρίσης τα χλμ ήταν 8-10000 τον χρόνο και έτσι το όφελος θα ήταν 800 για τα καύσιμα και 900 για τα τέλη, ήτοι 1700 τον χρόνο. Βάλε κάτι ασφάλειες και μικρότερη δόση, το πολύ 2000 τον χρόνο.
Θα έπρεπε να εκταμιεύσω άλλα 7-8000 για αποπληρωμή του παλιού και προκαταβολή του καινούργιου, ήτοι 4 χρόνια και άλλα 5 χρόνια δόσεις, το ποσό θα ήταν στην καλύτερη, ότι το 2020 θα είχα αντί για ένα δίλιτρο που πουλήθηκε 7000, ένα 1600 ντίζελ, που θα πουλιόταν 10 άντε 12000, ενώ θα είχα δώσει 3-4000 παραπάνω σε διαφορά κεφαλαίου.
Δηλαδή πρακτικά στην καλύτερη με όλη την αλλαγή να είχα κερδίσει 3-4-5000 και αυτό αμφίβολο.
Αν το είχα πάρει το 2005, τότε το 2012 θα μπορούσα να το σκοτώσω πιο εύκολα, αφού θα είχε αποσβεστεί κάπως.
Το είχα πάρει όμως το 2009, οπότε προτίμησα να το κρατήσω και να το αποσβέσω, κάνοντας αρκετά χλμ αργότερα, αφού τελικά δόθηκε το 2020, με 160000 χλμ.Δεν έκραζα όμως αυτούς που αγόρασαν τα ντίζελ, αφού μπορούσαν, αλλά τις κυβερνήσεις που έπαιζαν με την φορολογία των δίλιτρων.
-
Αν τα υπολόγισες και σου βγήκαν, οκ σωστή σκέψη.
Όσο για την τελευταία σειρά πως φαίνεται ότι απαντάτε χωρίς να διαβάζετε τη συζήτηση και λέτε μεγαλοστομίες και αφ' υψηλού γνωματεύσεις.
Δεν κρίνω αυτούς που πήραν ντίζελ,κρινω αυτούς που κομπαζουν για το χαμηλό κόστος μετακίνησης όταν αυτό είναι πλασματικό και όχι επί ίσοις όροις με τα βενιζνης. Και όταν διακιολογουν το παράλογο του μέτρου.
Απλά βρηκατε όλοι οι βετεράνοι της επιτυχίας και του μόχθου έφορο έδαφος να ξεδιπλώσετε και να προβάλετε την διαφορετικότητα της νοικοκυροσυνης σας.
Ψάξε διάβασε πιο πίσω με τι ξεκίνησε το όλο θέμα. Σαν μόλις είχε μπει ο φόρος στο δίλιτρο να κομπάζει κάποιος με ένα 1.6 turbo πως έχει τα ίδια άλογα και λιγότερα ετήσια πάγια κόστη και πως είναι θέμα επιλογής και σαν πετυχημένος το άλλαξε επειδή μπορεί.... Το κατάλαβες ταξιδευτή μου, πόσο φάουλ είστε όλοι σας;
Όπως είπα μη με τσιγκλατε
-
Αμα δεν σε τσιγκλάμε τι θα γράφουμε ?
-
Η αλήθεια είναι πως δεν "κόμπαζε" κανείς, ο Λαπ τα πήρε στην κράνα όταν είδε πως το όμορφο κι οικονομικό σουιφτάκι δεν ήταν το οικονομικοτερο όλων.
Όμως είναι γνωστό εδώ και μια δεκαετία πως τα μικρά και μεσαία ντηζελ είναι η οικονομικοτερη μετακίνηση, αλλιώς θα χε γεμίσει ο τόπος εταιρικά σουιφτάκια κι όχι κορσάκια κλπ.
-
Χριστέ μου, θα με σκάσετε.
Πάλι αλλοιώνετε την πραγματικότητα.
Πόσες φορές γραφατε τις καταναλώσεις σας και απλά έβαζα στην σύγκριση τα λίτρα μεταξύ των οχημάτων της σύγκριση χωρίς να αναφέρω τίποτα άλλο, έστω τις περισσότερες φορές. Πόσες φορές προτείνω το lpg της renault και χαίρομαι όταν οι άνθρωποι γράφουν χαμηλά κόστη μετακίνησης και χειροκροτώ. Μάλιστα δεν προτείνω αυτό που έχω εγώ αλλά αυτό της renault για να έχουν οι άνθρωποι όσο δυνατόν την καλύτερη επιλογή. Άρα δεν νιώθω κάποιο φανατισμό για κάποια κάρο.
Μόλις ήρθε το νέο μέτρο που επιδοτεί νεόπλουτους φαφλαταδες αδιακρίτως τότε αναφέρω πως είναι λάθος να συγκρίνετε το κόστος μετακίνησης διότι είναι πλασματικό και το πληρώνουμε οι υπόλοιποι (στην απλοϊκή υπόθεση της μικροαναλυσης, το είπα πιο πριν)
-
Το βάζω εδώ γιατί μας επριξε ο άλλος με τους υαλοκαθαριστήρες.
Όντως δεν είναι σε εμάς 50% κατά μέσο όρο αλλά υπάρχουν εποχές του χρόνου που είναι. Δες τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέει ανά περιόδους.
Η Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια καταναλώνει φ.α για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κάποιες χώρες έχουν και λιγνίτη όπως και εμείς.
Η απόδοση των εργοστασίων φα είναι υψηλότερη όπως λένε και οι ρύποι χαμηλότεροι. Οπότε @cirus τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις με τον λιγνίτη. Δεν είναι όλα πράσινα άλογα. Γίνονται σοβαρές προσπάθειες και επενδύσεις. Και ναι είναι και μπίζνα.
Τώρα λόγω πολέμου, το πρόγραμμα πράσινης μετάβασης αναστέλλεται και ξανά ανοιγουν οι λιγνιτικες μονάδες.
-
ειδες τι ομορφα που ειναι εδωθε?
-
Εχει ζεστη ομως εδώ, λέω να ξαναπάω στο άλλο που παίζει το αρκουδισιο
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το βάζω εδώ γιατί μας επριξε ο άλλος με τους υαλοκαθαριστήρες.
Όντως δεν είναι σε εμάς 50% μέσο όρο αλλά υπάρχουν εποχές του χρόνου που είναι. Δες τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέει ανά περιόδους.
Η Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια καταναλώνει φ.α για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κάποιες χώρες έχουν και λιγνίτη όπως και εμείς.
Η απόδοση των εργοστασίων φα είναι υψηλότερη όπως λένε και οι ρύποι χαμηλότεροι. Οπότε @cirus τα πράγματα αδένα είναι όπως νομίζεις με τον λιγνίτη.
Τώρα λόγω πολέμου, το πρόγραμμα πράσινης μετάβασης αναστέλλεται και ξανά ανοιγουν οι λιγνιτικες μονάδες.Ακου λίγο μιας και σαρέσουν οι αριθμοί
βάλε την ανάγκη ενέργειας που θα ειχαμε αν είχαμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους αντι για θερμικά και υπολογίσε τι ανάγκες θα είχαμε σαν χώρα σε αυτή την περίπτωση. Μην το παρακάνεις, βάλε ότι το 50% των τωρινών θερμικών ήταν ηλεκτρικά όχι παραπάνω. Εχουμε κάνει θεωρείς τα δέοντα?
και μετά βγάλε με τρελό όσο γουστάρεις και πάλι θα σε κεράσω τσίπουρο με μεζέ δεν πειράζει.
-
Ναι είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Και εγώ το έχω κάνει εδώ στο forum. Αλλα, όπως αναφέρουν σε διάφορα δημοσιεύματα, ναι είναι ικανοί να το παράξουν.
Το νέο πρόγραμμα της λεγόμενης ενεργειακής κοινότητας ή κάπως έτσι θα θέλει όλες τις ταράτσες των πολυκατοικιών να γίνουν φωτοβολταϊκά και να συνεισφέρουν στο σύστημα. Ενώ θα γίνουν κολοσσιαία πάρκα φωτοβολταϊκών σε χώρες σαν εμάς. Εξού και η στροφή που σκέφτομαι σε τέτοιες επενδύσεις.Το θέμα σύμφωνα με ειδικούς που διαβάζω είναι πως την ενέργεια όντως μπορούν να την παραξουν, ειανι εντυπωσιακο. Το πρόβλημα είναι η σταθερότητα της ενέργειας αυτής, δηλαδή τις ημέρες που δεν μπορούν λόγω καιρικών συνθηκών. Όλο το ζήτημα λένε είναι στην αποθήκευση της ενέργειας. Δεν έχουμε τέτοιες μπαταρίες και υπάρχουν μόνο πρωτότυπες τεχνολογίες που δίνουν κάποιες λύσεις. Γίνονται δημόσιες παρουσιάσεις αυτών, τις έχει στο youtube.
Οπότε, οι μισοί επενδυτές κατευθύνονται στην τεχνολογία αποθήκευσης της ενέργειας, και οι άλλοι μισοί σε παραγωγή βιοκαυσίμων.Εγώ πιστεύω πως για πάρα πολλά χρόνια θα συμβούν και τα δύο. Και έτσι θα πάμε και σε υβριδικά αυτοκίνητα που θα καταναλώνουν και βιοκαύσιμα και ενέργεια από ΑΠΕ. Ξεκίνησε ήδη με τα phev.
-
Χριστέ μου, θα με σκάσετε.
Πάλι αλλοιώνετε την πραγματικότητα.
Πόσες φορές γραφατε τις καταναλώσεις σας και απλά έβαζα στην σύγκριση τα λίτρα μεταξύ των οχημάτων της σύγκριση χωρίς να αναφέρω τίποτα άλλο, έστω τις περισσότερες φορές. Πόσες φορές προτείνω το lpg της renault και χαίρομαι όταν οι άνθρωποι γράφουν χαμηλά κόστη μετακίνησης και χειροκροτώ. Μάλιστα δεν προτείνω αυτό που έχω εγώ αλλά αυτό της renault για να έχουν οι άνθρωποι όσο δυνατόν την καλύτερη επιλογή. Άρα δεν νιώθω κάποιο φανατισμό για κάποια κάρο.
Μόλις ήρθε το νέο μέτρο που επιδοτεί νεόπλουτους φαφλαταδες αδιακρίτως τότε αναφέρω πως είναι λάθος να συγκρίνετε το κόστος μετακίνησης διότι είναι πλασματικό και το πληρώνουμε οι υπόλοιποι (στην απλοϊκή υπόθεση της μικροαναλυσης, το είπα πιο πριν)
Λαπ, εγω δεν θυμάμαι να διάβασα κομπασμούς από κανέναν.
Όλοι όσοι ασχολούμαστε λεπτομερώς με την οικονομία και ποστράρουμε μετρήσεις κι αναφορές, μας χαρακτιρίζουν τσίπιδες και καρμίρηδες ένα μεγάλο μέρος των κιμπάρηδων βενζινοκίνητων που τους φαίνεται αφύσικο να ψειρίζουμε τα 1-2 λίτρα κατανάλωσης, και μέχρι τώρα, υπήρχε κι αρκετός χλευασμός.Δεν μπορεί ταυτόχρονα και να χλευάζεται και να κομπάζει κάποιος, καταλήξτε κάπου όσοι κατακρίνετε...
Εσύ πάλι εξαπέλυσες μένος κατά του ντίζελ και χαρακτηρισμούς κατά των ιδιοκτητών ντιζελοκίνητων, και μας κατέταξες στους νεόπλουτους όσους έχουμε αυτοκίνητα που τα αγοράσαμε καινούρια την τελευταία τριετία με πάνω κάτω 20 χιλιάρικα, όπως το ερκρός ή το ντάστερ κλπ.
Αντίθετα, ένα βενζινοκίνητο φεβ των 40-50 χιλιάδων που στο τέλος καίει 7-8 λίτρα και άνω, ούτε τις οικολογικές σου ευαισθησίες παραβιάζει, ούτε ως δείγμα νεοπλουτισμού το εκλαμβάνεις...
-
Εσύ κομπάζει για το κόστος.
Εσύ έλεγες είναι θέμα επιλογής και όποιος θέλει ας αγοραζει.
Και βγήκαν άλλοι να υποστηρίξουν την ίδια παπαρια.Όταν ανελυσα το παράλογο του μέτρου και την παράπλευρη πραγματικότητα να επιδοτούνται αυτοκίνητα που ντουμανιαζουν τον τόπο, όσοι έχουν τέτοια δεν βγήκαν να μιλήσουν και βγήκαν όσοι έχουν euro6.
Δεν βγήκε ο άλλος να πει πάρτε phev, εσείς βγήκατε και είπατε πάρτε diesel είμαστε έξυπνοι εμείς....με επιδότηση.
Βαριέμαι.....
-
Ναι είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Και εγώ το έχω κάνει εδώ στο forum. Αλλα, όπως αναφέρουν σε διάφορα δημοσιεύματα, ναι είναι ικανοί να το παράξουν.
Το νέο πρόγραμμα της λεγόμενης ενεργειακής κοινότητας ή κάπως έτσι θα θέλει όλες τις ταράτσες των πολυκατοικιών να γίνουν φωτοβολταϊκά και να συνεισφέρουν στο σύστημα. Ενώ θα γίνουν κολοσσιαία πάρκα φωτοβολταϊκών σε χώρες σαν εμάς. Εξού και η στροφή που σκέφτομαι σε τέτοιες επενδύσεις.Το θέμα σύμφωνα με ειδικούς που διαβάζω είναι πως την ενέργεια όντως μπορούν να την παραξουν, ειανι εντυπωσιακο. Το πρόβλημα είναι η σταθερότητα της ενέργειας αυτής, δηλαδή τις ημέρες που δεν μπορούν λόγω καιρικών συνθηκών. Όλο το ζήτημα λένε είναι στην αποθήκευση της ενέργειας. Δεν έχουμε τέτοιες μπαταρίες και υπάρχουν μόνο πρωτότυπες τεχνολογίες που δίνουν κάποιες λύσεις. Γίνονται δημόσιες παρουσιάσεις αυτών, τις έχει στο youtube.
Οπότε, οι μισοί επενδυτές κατευθύνονται στην τεχνολογία αποθήκευσης της ενέργειας, και οι άλλοι μισοί σε παραγωγή βιοκαυσίμων.Εγώ πιστεύω πως για πάρα πολλά χρόνια θα συμβούν και τα δύο. Και έτσι θα πάμε και σε υβριδικά αυτοκίνητα που θα καταναλώνουν και βιοκαύσιμα και ενέργεια από ΑΠΕ. Ξεκίνησε ήδη με τα phev.
Εγώ θα βάλω στην ταράτσα του σπιτιού τέτοια φωτοβολταικά. Ειμαστε σε φάση υπολογισμού του τι θα χρειαστουμε και από Σεπτέμβρη θα το προχωρήσουμε. μάλλον 4KW θα βάλω
-
Το νέο πρόγραμμα της λεγόμενης ενεργειακής κοινότητας ή κάπως έτσι θα θέλει όλες τις ταράτσες των πολυκατοικιών να γίνουν φωτοβολταϊκά και να συνεισφέρουν στο σύστημα. Ενώ θα γίνουν κολοσσιαία πάρκα φωτοβολταϊκών σε χώρες σαν εμάς. Εξού και η στροφή που σκέφτομαι σε τέτοιες επενδύσεις.
Αμ δε. Μία ενεργειακή κοινότητα σύμφωνα με την ερμηνεία επιτρέπεται να έχει 10kW φωτοβολταϊκά στις στέγες. Σε μια πολυκατοικία αυτό δεν φτάνει να κάνεις συμψηφισμό παρά μόνον στα κοινόχρηστα και στο ρετιρέ.
-
Θα μπουν ως συμπλήρωμα στο μίγμα των ΑΠΕ. Άσε που ( εδώ είναι η μπίζνα) θα μπουσταρει το ΑΕΠ αισθητα, θα μειωθούν τα χρέη, θα παραχθεί πλούτος στις οικονομίες. Πάντα οι οικοδομικές και παραπλήσιες εργασίες βοηθούσαν πολύ το ΑΕΠ.
-
Εσύ κομπάζει για το κόστος.
Εσύ έλεγες είναι θέμα επιλογής και όποιος θέλει ας αγοραζει.
Και βγήκαν άλλοι να υποστηρίξουν την ίδια παπαρια.Όταν ανελυσα το παράλογο του μέτρου και την παράπλευρη πραγματικότητα να επιδοτούνται αυτοκίνητα που ντουμανιαζουν τον τόπο, όσοι έχουν τέτοια δεν βγήκαν να μιλήσουν και βγήκαν όσοι έχουν euro6.
Δεν βγήκε ο άλλος να πει πάρτε phev, εσείς βγήκατε και είπατε πάρτε diesel είμαστε έξυπνοι εμείς....με επιδότηση.
Βαριέμαι.....
Μπορείς να δείξεις τους κομπασμούς για τους οποίους κατηγορείς;
-
@lap σε κατουρώ με την τράτα μου την γιουρο 666 που δεν έχει και αντμπλού. Πλέρωνε!
Ήρεμος είμαι, δεν κομπάζω, να περάσει παρακαλώ
-
Στην πυρά οι ντιζελαδες και έκπτωση στην αντλία και fuell pass και αν πας Πέμπτη βάζεις στην τιμή του απλού. ΕΛΕΟΣ. .
Άσχετο και γω το σκέφτομαι για φωτοβολταικα θα δω αν μπορώ όμως για μικρή μονάδα πως γίνεται, αν και δεν νομίζω γιατί στα 4χλμ έχει πάρει όλον τον κάμπο ο Μ. Οπότε ίσως κοιτάξω μόνο για στεγη -
Ερωτηση. Τα euro 5 ντιζελ θεωρουνται βρωμικα αυτοκινητα?
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά