-
Άσε μας ρε γιε μου που πληρώνουμε 2ευρα για πλάκα
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πόσα περίπου χλμ κάνεις με 30 λίτρα?
Με 9λ/100χλμ μέσο όρο κατανάλωσης υπολόγισε ότι κάνω 320-340 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπάκι μετά έχει άλλα 30-40χλμ νομίζω.
Γενικά είναι μικρή η δεξαμενή και κάθε βδομάδα πάω για αέριο. Ιδανικά έπρεπε η Renault να είχε βάλει 60αρα που χωράει άνετα βγάλε 20% που κρατάει για ασφάλεια θα είχε 48-50 λίτρα αέριο οπότε θα μιλάγαμε για αυτονομία 550+χλμ.@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Την πάτησα γιατί δεν είδα την τιμή, βλέποντας το gmaps μου έβγαλε τιμή 1.11€ και λέω οκ και όταν έφτασα δεν κοίταξα - σαν το βλακα - και του είπα γέμισε το. Η βενζίνη είχε 2.10 είναι μικρή η διαφορά με το αέριο και αυτή η διαφορά γίνεται μικρότερη αν υπολογίσεις και την μικρότερη κατανάλωση σε βενζίνη.
Όχι τίποτα αλλά να κάνω και κανένα χιλιόμετρο με την βενζίνη να ξεβρωμιση το ρεζερβουάρ. -
Χθες που πέρασα από μία Elin στη Λ. Βουλιαγμένης είχε 0,847...
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να γιατί βγαίνουν τα λάδια κόκκινα!
Μας φθονούν εμάς τους αεριοκινητους και μας ματιαζουν -
Με 9λ/100χλμ μέσο όρο κατανάλωσης υπολόγισε ότι κάνω 320-340 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπάκι μετά έχει άλλα 30-40χλμ νομίζω.
Εντάξει, τα παραλέει λίγο, 5.2 έβγαλε η διαίρεση στην αντλία με 1,82€ απ το καλό της Πέμπτης στο εταιρικό πρατήριο...
(4,7λτ έδειχνε η εφαρμογή στο μηδενισμό, 5,14λτ η αντλία)
Να είχε 1,9€ - 1.95 στο νησί;... -
Αφού εμείς σας τα πληρώνουμε ρεεεεε. Πραγματικά τόση έπαρση για κάτι που το πληρώνουν άλλοι με επιβάρυνση στο δικό τους καύσιμο δεν έχω ξαναδει.
-
Αφού εμείς σας τα πληρώνουμε ρεεεεε. Πραγματικά τόση έπαρση για κάτι που το πληρώνουν άλλοι με επιβάρυνση στο δικό τους καύσιμο δεν έχω ξαναδει.
Που τη βλέπεις την έπαρση; Σας ευχαριστούμε.
Απλά σημειώνω πως όλοι έχουμε την επιλογή αν θα είμαστε μόνο απ αυτούς που πληρώνουν ή κι απ' αυτούς που λαμβάνουν.Αλλά για τα πρακτικά μισά λίτρα στα 100χλμ αλλάζει το πράγμα. Κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά.
-
Ποια επιλογή βρε απερίγραπτε, που παιδακια με σαραβαλακια βενζίνης και βασικό μισθο πληρώνουν την διαφορά για να βάζουν φθηνό καύσιμο εργολάβοι με τουπε και άλλοι παρόμοιοι σαν του λόγου σου με τα diesel τους. Και μετά λέτε για επιλογές.
Εντωμεταξυ πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι για να βάζουν ως καύσιμο ότι πιο βλαβερό για την υγεία του πληθυσμού, ιδιαίτερα στα diesel χωρίς adblue. Αλλά ακόμα και τα euro6 adblue συγκριτικα με τα βενιζνης τα άντερα τους βγάζουν και αυτά.
Και αντί να πείτε το βουλωνουμε και δόξα τω θεώ, κάνετε και επίδειξη
-
Χα χα τα ίδια με οσα γραφω για τα phev και τα ηλεκτρικά που πληρώνουμε ολοι οι υπόλοιποι τη φοροαπαλλαγή και τις εκπτώσεις τους
-
Εγώ το έχω πει, λαπιζεις πολύ συχνά.....χαχαχα.
Τουλάχιστον τα phev μολύνουν πολυ λιγότερο από τα diesel
-
Ποια επιλογή βρε απερίγραπτε, που παιδακια με σαραβαλακια βενζίνης και βασικό μισθο πληρώνουν την διαφορά για να βάζουν φθηνό καύσιμο εργολάβοι με τουπε και άλλοι παρόμοιοι σαν του λόγου σου με τα diesel τους. Και μετά λέτε για επιλογές.
Εντωμεταξυ πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι για να βάζουν ως καύσιμο ότι πιο βλαβερό για την υγεία του πληθυσμού, ιδιαίτερα στα diesel χωρίς adblue. Αλλά ακόμα και τα euro6 adblue συγκριτικα με τα βενιζνης τα άντερα τους βγάζουν και αυτά.
Ή δεν ξύπνησες καλά ή έχεις παρά πολύ δουλειά, δεν εξηγείται αλλιώς τόσα νεύρα
-
Ζεστες και δουλειές....
Αλλά είπαμε κάθε φορά που πληρώνω βενιζνη βλέπω τα diesel δίπλα μου που αν είναι καινούργια κοστίζουν 25+ χιλ ευρω και αν είναι παλαιά μολύνουν την ατμόσφαιρα όσο 10-15 βενζινοκινητα. (δεν είναι υπερβολή το μέγεθος).
Και εγώ τους πληρώνω όλους αυτούς.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντάξει, τα παραλέει λίγο, 5.2 έβγαλε η διαίρεση στην αντλία με 1,82€ απ το καλό της Πέμπτης στο εταιρικό πρατήριο...
Να είχε 1,9€ - 1.95 στο νησί;...Παρα πολύ καλή κατανάλωση!
Σε τι διαδρομές βγαίνουν αυτές οι τιμές?
-
Ζεστες και δουλειές....
Αλλά είπαμε κάθε φορά που πληρώνω βενιζνη βλέπω τα diesel δίπλα μου που αν είναι καινούργια κοστίζουν 25+ χιλ ευρω και αν είναι παλαιά μολύνουν την ατμόσφαιρα όσο 10-15 βενζινοκινητα. (δεν είναι υπερβολή το μέγεθος).
Και εγώ τους πληρώνω όλους αυτούς.
Έχεις ένα δίκιο φίλε μου... Αλλά... Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν καινουργιο diesel αντε 5ετιας και πηλιος 1 χρόνου, οπότε ας πούμε πρώτα να φύγουν τα 15-20ετιας βενζινης και μετά να πιάσουμε τα diesel 5ετιας και κάτω.
Για φορτηγά λεωφορεία συμφωνώ αλλά εδώ μιλάμε για ιχ
Υ. Γ και μην πας να μου την πεις γιατί και diesel 2022 έχω και hybrid(mild) έχω και υγραέριο έχω . Πλάκα κάνω. -
Και όμως ένα 20ετιας euro3-euro4 βενζίνης εκπέμπει στην πράξη και έπειτα από μελέτες δεκάδες φορές λιγότερους βλαβερούς ρύπους από τα euro5 diesel. Δεν πάει αναλογικά το euro.
Δεν είναι τυχαίο ότι απαγορεύονται τα euro4 diesel από τα μεγαλ αστικά κέντρα ενώ τα βενζίνης επιτρέπονται από το euro1,αν δεν κάνω λάθος.Αυτό ήταν και το σκάνδαλο ρύπων. Ότι να ναι δήλωναν οι κατασκευαστές για τα diesel κυρίως αλλά και για τα βενζίνης. Στα diesel όμως η διαφορά από τα επίσημα όρια του κάθε euro δεν ήταν ας πούμε διπλάσια που πιάστηκαν κάποια βενζίνης αλλά πολλαπλάσια. Μιλάμε για τεράστιες διαφορές.
Και εμείς πριμοδοοτουμε το καύσιμο δηλαδή όλα τα euro5 που κυκλοφορούν ή όσους αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα euro6 adblue. Και το πληρώνουν όλοι οι άλλοι που μολύνουν λιγότερο ακόμα και με το σαραβαλακι τους η με τα υβριδικά ή phev. Παράνοια..
Υ.γ Εσύ είσαι σε επαρχία δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά για τις πεδιάδες της επαρχίας -
Ποια επιλογή βρε απερίγραπτε, που παιδακια με σαραβαλακια βενζίνης και βασικό μισθο πληρώνουν την διαφορά για να βάζουν φθηνό καύσιμο εργολάβοι με τουπε και άλλους παρόμοιοι σαν του λόγου σου με τα diesel τους. Και μετά λέτε για επιλογές.
Εντωμεταξυ πληρώνουμε όλοι υπόλοιποι για να βάζουν καύσιμο ότι πιο βλαβερό για την υγεία του πληθυσμού, ιδιαίτερα στα diesel χωρίς adblue. Αλλά ακόμα και τα euro6 adblue συγκριτικα με τα βενιζνης τα άντερα τους βγάζουν και αυτά.
Υπερβολική αντίδραση, θα έλεγα πως ζηλεύεις...
'Αντε για παρηγοριά, έχει εκτοξευτεί και η τιμή του αντμπλου, 40€ για 10 λίτρα στα 10.000χλμ απ το τελευταίο γέμισμα μου πήραν, προσθέτουμε δηλαδή κι άλλα 0.4€ ανά 100χλμ κι ανεβάζουμε το κόστος.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να είχε 1,9€ - 1.95 στο νησί;...Μπορεί να καίω τα διπλάσια (περίπου) αλλά κοστίζει το ίδιο ή και λιγότερο με θυσία τις ροπές φυσικά.
Καλά να είμαστε να κάνουμε χιλιόμετρα.
Γενικά τα καύσιμα στο νησί ήταν παραδόξως σχεδον στα ίδια επίπεδα με Αττική απλά είπαμε το αέριο που το έβαλα με 0.84 (τώρα έχει και με 0.80) εκεί ήταν μονοπώλιο ο τύπος.
Η λογική λέει με τέτοια διαφορά πας καρφί σε Diesel -
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να είχε 1,9€ - 1.95 στο νησί;...Παρα πολύ καλή κατανάλωση!
Σε τι διαδρομές βγαίνουν αυτές οι τιμές?
Ταξίδι Βόλος - ορεινά Τρικάλων (στα 1000μ υψόμετρο) και πίσω καμιά 400αρια χλμ, και άλλα 100-150χλμ περίπου ακόμη μέσα στο Βόλο και μέχρι τις γύρω κοντινές παραλίες.
-
Δεν ζηλεύω. Λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Να πάρεις diesel αλλά να πληρώνεις συμφωνα μέ το κοστος του αυτοκινήτου που αγόρασες και το euro που έχει.
Αυτό λογικά μόνο με ψηφιακή κάρτα θα μπορούσε να συμβεί. Να έχει μια τιμή με βάση μέτρησης ας πούμε το χαμηλότερο euro που επιτρέπεται στην πολη. Το euro5.
Αν έχεις καλύτερο και πιο σύγχρονο diesel να έχεις μια έκπτωση στους φόρους στην τελική τιμη. Αν έχεις euro5 καμία έκπτωση και αν έχεις euro4 χωρίς dpf να έχεις αρκετά μεγαλύτερη επιβάρυνση δηλαδή περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.
Αντιστοιχα στην βενζίνη αλλά σε συνάρτηση με το euro5 των diesel. Δηλαδή ίσως euro2-3 για βενζίνη μη πω euro1. Αυτά θα τα έβγαζαν επιτροπές σε βάση μελετών .Αν το diesel σου κοστίζει 40,50-60-80-100.000 ευρώ. Δεν έχεις καμία έκπτωση πουθενά.
Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο για την κοινωνία των ιδιοκτητών ιχ.
Πληρώνουν σύμφωνα με το ποσο μολύνουν, και ποιες οικονομικές δυνατότητες έχουνΈτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα είναι εμπαιγμός για τους ιδιοκτήτες βενιζνης
-
Και εμείς πριμοδοοτουμε το καύσιμο δηλαδή όλα τα euro5 που κυκλοφορούν ή όσους αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα euro6 adblue. Και το πληρώνουν όλοι οι άλλοι που μολύνουν λιγότερο ακόμα και με το σαραβαλακι τους η με τα υβριδικά ή phev. Παράνοια..
Υ.γ Εσύ είσαι σε επαρχία δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά για τις πεδιάδες της επαρχίαςΟχι δεν είναι έτσι ακριβώς
πριμοδοτείς το καύσιμο diesel γενικά όχι μόνο στα euro5 αυτοκίνητα:
Μαντεψε πως γίνονται οι μεταφορές προιοντων (φορτηγα, νταλίκες, κτλ)
Μαντεψε πως γίνονται οι μεταφορές επιβατών (επιγεια μμε κτλ και σε θάλασσες)
Μαντεψε τι καινε οι περισσότεροι για θέρμανση
Μάντεψε τι καίνε οι αγρότες στα τρακτέρια και τα αγροτικά τους
Αφου μάντεψες τα παραπάνω μάντεψε και τι θα γίνει αν δεν πριμοδοτεί το κράτος το diesel και μάντεψε και ποιοι θα πληρώσουν τα καύσιμα πάλι στο τέλος για όλα τα παραπάνω (προιόντα και υπηρεσίες) αλλά με καπέλο γιατι οποτε κατι ακριβαίνει πέρνει και ένα καπέλο γιατι μπορεί (Ελλάδα είμαστε)
και δεν μιλάμε για τις πολιτικές επιπτώσεις από την παραπανω καταργηση της πριμοδότησης
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά