-
Το πρόβλημα δεν είναι οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών, είναι που τα θερμικά έγιναν πολύ ακριβά και σήμερα τα 30000 είναι τα περσινά 20000, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις.
Ισως πλέον το λήζινγκ αρχίζει να συμφέρει και τους ιδιώτες.
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και φυσικα διαφωνω οταν αναφερεις γατο και τσιπα στο ιδιο κειμενο. Και οταν δειχνεις πολυ προσωποποιημενη στοχευση.
Α, και φεβ δινω και στο προσωπικο μου. Και οπου η πολιτεια μου επιτρεπει.
Και εαν εισαι σε εταιρεια γνωριζεις οτι δεν ειναι απιαστο αλλα κοστιζει λιγοτερο απο μια κορολα. Οπως τα 5 τελευταια chr που πηρα γιατι δεν υπηρχε 3008 225Ρε συ το άλλαξα αυτό πριν απαντήσεις κιολας γιατι δεν ήθελα επουδενί να το πάρεις προσωπικά. Τυχαίνει να εισαι ο μόνος εδώ με τέτοια παροχή και το βλέπεις προσωπικά.
Εγώ επιμένω οτι μιλάω γενικά.
Είναι ανόητο και ξετσίπωτο να δίνεται μια τέτοια κολοσσιαία επιδότηση ειδικά για τα ηλεκτρικα που έχουν ελάχιστο target group και να βγαινεις ως πολιτικος να λες οτι δεν μπορείς να επιδοτήσεις και τη βενζίνη που έχει η πλειοψηφία του κόσμου.Διαφωνείς στο οικονομικό σκεπτικό εν μέσω πολέμου;
-
Εγω βλεπω παντως τον παγωμενο πρωτη φορα σε ρολο Κουτσουμπα και ομολογω εχω δίπλα τα κορν φλεϊκς και την Μπυριτσα μου.
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγω βλεπω παντως τον παγωμενο πρωτη φορα σε ρολο Κουτσουμπα και ομολογω εχω δίπλα τα κορν φλεϊκς και την Μπυριτσα μου.
Ρε συ Σπυρακο μου, βλέπεις επι της ουσιας κατι λάθος ;
Σιγά μην έγινα κουτσουμπας στα γεράματα, ο ορισμός της μεσαίας τάξης είμαι, αλλά όταν βλέπω τετοιες σπατάλες και από την άλλη αηδίες στυλ fuel pass ως χάντρες στο πόπολο ενώ την ίδια στιγμή χαρίζουν σε κάποιον που του περισσεύουν τα υπόλοιπα 50 χιλιάρικα, 8000 ευρώ για EV γίνομαι τουρμπο! -
Οχι εγω δε γινομαι τουρμπο. Φυσιολογικο μου φαινεται. Με τον ιδιο τροπο που θα περιμενα η ενεργεια να ειναι φθηνοτερη για τις εταιρειες απο οτι για τους ιδιοτες.
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
κορν φλεικσ και μπύρα? Σοβαρά?
Κάτι λάθος έχεις γράψει?
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και φυσικα διαφωνω οταν αναφερεις γατο και τσιπα στο ιδιο κειμενο. Και οταν δειχνεις πολυ προσωποποιημενη στοχευση.
Α, και φεβ δινω και στο προσωπικο μου. Και οπου η πολιτεια μου επιτρεπει.
Και εαν εισαι σε εταιρεια γνωριζεις οτι δεν ειναι απιαστο αλλα κοστιζει λιγοτερο απο μια κορολα. Οπως τα 5 τελευταια chr που πηρα γιατι δεν υπηρχε 3008 225Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, σε ποια εταιρεία αναφέρεσαι?
Πόσο προσωπικό έχεις? -
Άλλος για τη βάρκα μας?
https://www.carandmotor.gr/nea/skandalo-dieselgate-apo-hyundai-kai-kia -
Μια διευκρίνηση, αν κάποιος γνωρίζει. Οχι λογιστικά, φορολογικά ή οικολογικά.
Αν κάποιος έχει plug in, (φεβ στα του φόρουμ), και το φορτίζει με πρίζα εξαιρετικά σπάνια, ας πούμε μόνο σε δημόσιους φορτιστές, το σύστημα φόρτισης από τη κίνηση του οχήματος, (επιβράδυνση, κατωφέρειες ή ό,τι άλλο) δεν θα φορτίζει την μπαταρία όπως στα συμβατικά υβριδικά;
Θεωρώντας (στα δικά μου γούστα), ότι δεν είναι τόσο ξενέρωτα όσο τα τουότα, τι χάνει σε τεχνικό επίπεδο; Αν χάνει κάτι. -
Να κανονικά όπως τα υβριδικά απλά δεν θα φουλαρει γιατί ως μπαταρία είναι τεράστια συγκριτικά με τα υβριδικα. Τίποτα δεν χάνει παρά μόνο πρόσθετει 200 κιλα βάρους αλλά κερδιζεισεακογα.
Το βαρος σε στροφές θα φανεί
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να κανονικά όπως τα υβριδικά απλά δεν θα φουλαρει γιατί ως μπαταρία είναι τεράστια συγκριτικά με τα υβριδικα.
Θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει υβριδικό με την έξτρα "πολυτέλεια" της πρίζας;
-
Ακριβώς αυτό είναι, αλλά έχουν την ικανότητα να φορτίσουν και να κινηθείς στο κέντρο των πόλεων για σχεδόν 100χλμ ηλεκτρικά.
-
-
Phev tonale;
Ε όχι!
Οταν έρθει η ώρα του swift. -
Phev tonale;
Έχει ένα μοτέρ ηλεκτρικό (νομίζω στο σασμάν,δεν είμαι σίγουρος...) που του επιτρέπει να κινηθεί σε χαμηλές ταχύτητες μόνο με ρεύμα.
-
Α την 48v έβαλα;
Σκατα, πάλι λάθος εκανα -
@manast said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μια διευκρίνηση, αν κάποιος γνωρίζει. Οχι λογιστικά, φορολογικά ή οικολογικά.
Αν κάποιος έχει plug in, (φεβ στα του φόρουμ), και το φορτίζει με πρίζα εξαιρετικά σπάνια, ας πούμε μόνο σε δημόσιους φορτιστές, το σύστημα φόρτισης από τη κίνηση του οχήματος, (επιβράδυνση, κατωφέρειες ή ό,τι άλλο) δεν θα φορτίζει την μπαταρία όπως στα συμβατικά υβριδικά;
Θεωρώντας (στα δικά μου γούστα), ότι δεν είναι τόσο ξενέρωτα όσο τα τουότα, τι χάνει σε τεχνικό επίπεδο; Αν χάνει κάτι.Νομίζω μπορείς αν θες να φορτίσεις και όλη την μπαταρία μέσω του κινητήρα, αλλά δεν είναι και η πιο λογική λύση.
-
Α ναι σωστά κάτι τέτοιο είπε και ο γάτος.
Ίσως για τις χώρες που κίνησε στο αστικο κέντρο μόνο ηλεκτρικά. -
Ακριβώς αυτό είναι, αλλά έχουν την ικανότητα να φορτίσουν και να κινηθείς στο κέντρο των πόλεων για σχεδόν 100χλμ ηλεκτρικά.
Νομίζω δεν έχουν φτάσει σ'αυτά τα επίπεδα ακόμη.
Εργοστασιακές τιμές max. μέχρι 70-75χλμ. -
Είδα μια δοκιμή σε ένα που μέσα στην πόλη , σταματά ξεκινά έγραψε 95 χλμ, αλλά δεν θυμάμαι ποιο ήταν. Ίσως το τουσον.
Είναι εργαλεία. Πας και έρχεσαι στην δουλειά σου ηλεκτρικά με την κίνηση, δεν μολύνεις καθόλου το περιβάλλον που ζεις και αν έχεις πρόγραμμα με φωτοβολταϊκά κτλ κίνησε τζαμπα.
Σε ταξίδι απολαμβάνεις 300+ άλογα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά