-
Επειδη συζητήθηκε:
Πάνω απο 800χλμ αυτονομία!! Το εντυπωσιακό ειναι τα 107χλμ ακόμα ενώ ηδη εχει διανύσει 13χλμ ηλεκτρικά!!!
-
Είπαμε είναι το μέλλον. Ότι και να λέμε όλοι απλά το ζηλεύουμε
-
Εντάξει κάθε τι καινούργιο καλό είναι αρκεί να έχει δοκιμαστεί και να έχει υποδομές, επαρχία αν ήταν και λίγο φθηνότερο θα ήταν σούπερ λόγω του ότι όλοι σχεδόν έχουν χώρο, στις πόλεις πως θα φορτίζει? Είναι πολύ καλά από θεμα ιπποδύναμης και κατανάλωσης αλλά από θέμα τιμής είναι άνω του μέσου Έλληνα και από θέμα φορτησης ακόμα υστερεί και χρόνου, αν σκεφτούμε πως πλέον τρέχουμε από την ώρα που θα ξυπνήσουμε το πρωί έως και το βράδυ που θα κοιμηθούμε. Αν δεν υπήρχαν αυτά θα ήταν 1ο με μεγάλη διαφορά. Ταπεινή μου αποψη
-
Σε λίγα έτη έρχονται οι μπαταρίες που σε μέγεθος ενός phev θα φουλαρουν σε 5 λεπτά το πολύ. Μη πω και 2-3 λεπτά
Έχουν ανακοινωθεί ότι έχουν φτιαχτεί ήδη σήμερα. Απλά είναι θέμα παραγωγής. Το κόστος είναι παρόμοιο με σήμερα όπως γραφουν τα sites
Τα επόμενα 10-15-20 έτη ειναι η εποχή των phev, μετά θα αρχίσουν να παιρνουν κεφάλι τα πλήρως ηλεκτρικά.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Επειδη συζητήθηκε:
Πάνω απο 800χλμ αυτονομία!! Το εντυπωσιακό ειναι τα 107χλμ ακόμα ενώ ηδη εχει διανύσει 13χλμ ηλεκτρικά!!!
Η Vukόβρυση που είναι ?
-
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Επειδη συζητήθηκε:
Η Vukόβρυση που είναι ?
Χαχα Mastoras78 ήθελα να τον πειράξω και εγώ αλλά είπα άστο.
Υ. Γ και μένα όταν βάζω προορισμό έτσι δείχνει στο ταμπλό με βέλος (να παινέψω λίγο και το δικό μου)
Υ. Γ2 Δεν με αφηνει αυτή η ζέστη και ήλιος να αφιερώσω μια meguiars day γ@μωτο. -
Είναι πρόβλημα η ζέστη αλλά ένα κεράκι έστω πρέπει να του περάσεις το ταχύτερο... Δεν έρχεσαι από δώ αφού. Οκ είσαι μακριά
-
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είναι πρόβλημα η ζέστη αλλά ένα κεράκι έστω πρέπει να του περάσεις το ταχύτερο... Δεν έρχεσαι από δώ αφού. Οκ είσαι μακριά
Ωραία θα ήταν φίλε αλήθεια.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είπαμε είναι το μέλλον. Ότι και να λέμε όλοι απλά το ζηλεύουμε
Κανένα μέλλον δεν είναι.
Βασίζονται σε παρωχημένη τεχνολογια μπαταριών.
Το μελλον ακόμα δεν έχει έρθει. -
Ε ναι από αυτήν την άποψη το μέλλον δεν έχει έρθει.
Μέχρι να το γράψω αυτό ανοίκει στο παρελθόν.... -
Επειδη συζητήθηκε:
Με βενζίνη
οπότε παίρνω BMW 116D, βάζω λάδι 0W-20, λάστιχα χαμηλής τριβής και τα 2000 km τα έχουμε σίγουρα.
(κλέβει αρκετά η ένδειξη κατανάλωσης)
-
Δεν χρειάζεται να κλέβει ο υπολογιστής κατανάλωσης.
Τα σοβαρά θερμικά αμάξια είχαν και σοβαρά τεπόζιτα.
Μπηκαν οι μπαταρίες και κόπηκαν λίτρα για να κόψουν κάτι στο ζύγι.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχεις αυτονομία.
Όταν πχ η Χ1 έχει 51 και με 50 ευρώ στην παραγγελία πας στο 60αρι τεπόζιτο και το υβρίδιο της 35 (σαν το ταπεινό γιαρις hybrid της γυναίκας) κατεβαίνεις ότι έχεις χάσει τουλάχιστον 16 λίτρα άρα 200+ χλμ σε ταξίδι με άνω των οριων ταχύτητες.
Τα οποία φυσικά όση ανάκτηση και να κανεις δεν πρόκειται να πιάσεις ούτε τα μισά.
Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις κουτσουρεμένων μπαούλων τα phev -
Δεν έχω καταλάβει, αν σταματήσεις σε ένα βενζινάδικο και βάλεις αλλά 20 λίτρα σε ενοχλεί;
-
Δεν χρειάζεται να κλέβει ο υπολογιστής κατανάλωσης, αλλά σε εμένα κλέβει, τι να κάνουμε.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν έχω καταλάβει, αν σταματήσεις σε ένα βενζινάδικο και βάλεις αλλά 20 λίτρα σε ενοχλεί;
Φυσικά με ενοχλεί.
Βάζω πάντα από συγκεκριμένα πρατήρια, συγκεκριμένης μαρκας, καταγράφω κατανάλωσεις κλπ.
Δεν μπαίνω χύμα στο κάθε επαρχιακό μπουρδελο να βάλω νοθευμένο καύσιμο, ούτε βάζω ένα 20αρικο βενζίνη. Πάντα γεμίζω αργά αργά μέχρι το στόμιο. Εξαντλώ κάθε ανάσα του ρεζερβουάρ. Θα σου δείξω βιντεάκια πως γεμίζεις σωστά.
Φυσικά δεν θέλω επισης να με ανησυχεί η ώρα που θα χρειαστεί να γεμίσω, το σημείο κλπ.
Να μην έκλεβαν στον ζύγι για να πιάσουν τα ανόητα όρια ρυπων οι κατασκευαστές να μην έτρωγαν κράξιμο.
Άλλωστε με τις σημερινές τιμές της βενζινης ένα τεπόζιτο 70 λίτρων γεμάτο δίνει άλλο κύρος και αξία στο αυτοκίνητο.
Ενώ το καθικακι των 35 λίτρων σε κατατάσσει στην κατηγορία παπιου.Ζούμε στο κόσμο του Μάτριξ με την ηλιθιότητα όσων πάνε να μας επιβάλλουν.
-
Κι εγώ έχω 62 λίτρα ντεπόζιτο, αλλά πράγματι δεν θα έσκαγα να σταματούσα να γεμίσω.
Δεν θα αγόραζα plug-in υβριδικό γιατί είναι χαζό κατά τη γνώμη μου να κουβαλάω μπαταρίες και να κινούμαι με βενζίνη. Για μένα η λύση είναι ένα μικρό πλήρως ηλεκτρικό για την πόλη και ένα μεγάλο θερμικό για τις εκδρομές.
Αν ήταν να διαλέξω μόνο ένα, με βάση το προφίλ χρήσης νομίζω ότι θα βολευόμουν με ένα καθαρό EV της τάξης του id3. Θα ήθελε καλό προγραμματισμό όταν πάω στην Αθήνα (3 φορές τον χρόνο), ή άμα αποφάσιζα ένα ταξίδι στις διακοπές, αλλά μάλλον θα τα κατάφερνα με μπόλικο άγχος.
Το έχω ξαναγράψει ότι ηλεκτρικό για την πόλη ήθελα εδώ και μια πενταετία και βάλε. Ας μην μου είχαν κλέψει το CR-V -που αναγκάστηκα να αγοράσω την "μαούνα"- και θα το είχα το ηλεκτρικό Up πριν ξεκινήσουν οι επιδοτήσεις. Ή ένα μεεταχιερισμένο i3 που το καλοβλέπω ακόμα και σήμερα. -
Με αφορμή την τιμή των καυσίμων και την αδικαιολόγητη απροθυμία της κυβέρνησης να επιδοτήσει και τη βενζίνη στην αντλία εξοργίζομαι ακόμα περισσότερο που επιδοτεί με απίστευτα φορολογικά κίνητρα τα εταιρικά phev ακόμα και τα πρώιμης τεχνολογίας και κουτσουρεμένα σαν αυτοκίνητα ηλεκτρικά. Για να μην πω για τις απίστευτες επιδοτήσεις στην αγορά των ηλεκτρικών και των phev και ηλεκτρικών στην ταξινόμηση.
Αυτή η ακατανόητη επιμονη να μας σπρώξουν σε μια άγουρη τεχνολογια χωρίς υποδομές με τόσες ξεδιάντροπες ωφέλειες και φοροαπαλλαγές ενώ ο κόσμος στενάζει και δεν μπορεί να κάνει καλοκαίρι με 2,5 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη θα τη βρουνε μπροστά τους.
Τόσα πολλά κονδύλια για ελάχιστους ενώ η πλειοψηφία υποφέρει γιατί δεν βγαίνει δημοσιονομικά η επιδότηση στην αντλία και της βενζινης.
Εμ βέβαια πληρώνει ο λαός την επιδότηση της στελεχαρας και τα εταιρικά έξοδα της εταιρειας του.
Προφανώς να διορθωθεί η αδικία με την υψηλή φορολογια της εταιρικής παροχής αλλά εδώ το ξεφτίλισαν.
Κάπου λίγο τσιπα υπάρχει ;Οποτε για εμένα ένας ακόμα λόγος να είμαι κόντρα στη μοδα των phev και ηλεκτρικών.
-
Χαχαχα
Εμπαναστατης?
Ποσα μαυρα εχετε ολοι που σας πειραξε μια παροχη 30 τα εκατο στο μισθωμα που πλερω απο εντελως νομιμες και φορολογητεες εταιρειες?
Ποσα χρονια πληρωνατε εφορια με συντελεστη αυθαιρετο? Σε ποσες πραξεις ειναι υποχρεωτικη η διακοσμητικη παρουσια καποιου αδειουχου καποιου ειδους και πρακτικα μελους καποιας συντεχνειας?
Ας λυθουν αυτα και ας εκπεσουν μειωμενα κατα 30 τα εκατο τα φεβ
ΑρΕς
Φαίνονται ολα
Και αν καποιος συμπασχει για να δουμε τις ετησιες εταιρικες και ατομικες κοινωνικες ευθυνες. Τι οχι?
Αλλα να μιλαμε για τσιπα με δικηγορο?
Ακομη και να σου ξεφυγε ειναι απαραδεκτο -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χαχαχα
Εμπαναστατης?
Ποσα μαυρα εχετε ολοι που σας πειραξε μια παροχη 30 τα εκατο στο μισθωμα που πλερω απο εντελως νομιμες και φορολογητεες εταιρειες?
Ποσα χρονια πληρωνατε εφορια με συντελεστη αυθαιρετο? Σε ποσες πραξεις ειναι υποχρεωτικη η διακοσμητικη παρουσια καποιου αδειουχου καποιου ειδους και πρακτικα μελους καποιας συντεχνειας?
Ας λυθουν αυτα και ας εκπεσουν μειωμενα κατα 30 τα εκατο τα φεβ
ΑρΕς
Φαίνονται ολα
Και αν καποιος συμπασχει για να δουμε τις ετησιες εταιρικες και ατομικες κοινωνικες ευθυνες. Τι οχι?
Αλλα να μιλαμε για τσιπα με δικηγορο?
Ακομη και να σου ξεφυγε ειναι απαραδεκτοΓια τους πολιτικούς μιλαω.
Κάνενα θέμα με τις εταιρείες. Και εγώ σε εταιρίες είμαι.
Και το θέμα της φορολόγησης της εταιρικής παροχής που έβαλαν οι συριζαιοι απαράδεκτο. Το έχω γράψει άπειρες φορές.
Αλλά όταν δεν έχεις δήθεν να δώσεις επιδότηση στην αντλία και στη βενζίνη, ε δεν συνεχίζεις μια τέτοια παροχή που θα την έδινες αν πήγαιναν όλα πρίμα σε μια εποχή χωρίς προβλήματα.
Είμαστε σε πόλεμο και είναι ξετσίπωτοι όσοι συνεχίζουν να δίνουν μια παροχή παντεσπάνι δυστυχως σε λιγους (γιατί ανεξαρτητως πως το παιρνεις το phev ή το ηλεκτρικο η τιμή τους είναι εκτος πραγματικοτητας για τη συντριπτική πλειοψηφια) και έχουν την πλειοψηφία του κόσμου με το αστείο επίδομα του fuel pass που προσωπικά δεν το παίρνω κιολας γιατί δεν έχω ούτε είχα ποτε μαύρα.
Τετοιες εποχές είναι πρόκληση και εξοργίζει, όσους ειδικά έχουν τη γνώση και τα ξέρουν.
Σημερα κιολας έπρεπε να παγώσει για ένα διάστημα να δίνεται η οποιαδήποτε επιδότηση αγορας ή μίσθωσης phev ή ηλεκτρικού (άλλωστε αμάξια δεν υπάρχουν) και η δαπάνη να δοθεί για επιδότηση στην αντλία της βενζινης.
Τόσο απλο τόσο εύκολο και τόσο δικαιο.
Εσυ που προφανώς πρόλαβες να συνεχίσεις να παιρνεις την αυξημένη δαπάνη (ισως να άλλαζε ο χρονος μειωνοντας το ποσοστό κατ ετος) αλλά τώρα πρέπει να μπει ένα φρένο και να διατεθεί αλλου το κόστος.Διαφωνείς κάπου ;
Γιατί σε βλέπω ότι το πήρες συντεχνιακά το θέμα και δε το περίμενα.
-
Και φυσικα διαφωνω οταν αναφερεις γατο και τσιπα στο ιδιο κειμενο. Και οταν δειχνεις πολυ προσωποποιημενη στοχευση.
Α, και φεβ δινω και στο προσωπικο μου. Και οπου η πολιτεια μου επιτρεπει.
Και εαν εισαι σε εταιρεια γνωριζεις οτι δεν ειναι απιαστο αλλα κοστιζει λιγοτερο απο μια κορολα. Οπως τα 5 τελευταια chr που πηρα γιατι δεν υπηρχε 3008 225
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά