-
Καλόμαθες στην οργάνωση. Πάρε μαζί σου και διαβατήρια, έγγραφα στα αραβικά, βάλε και κελεμπία, καβάλα και λευκό Model X (να πού θα σου φαινόταν χρήσιμο...) και θα είσαι βεζύρης!
-
Από το Σάββατο είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις...
Τζάμπα ασχολείσαι. Κοίτα να ευχαριστηθείς το ταξίδι...
Βάλε κρουζ κοντρόλ να πας χαλαρά ...
-
Συγνώμη που χάλασα το νήμα.
Κρουζερ για 15 Μάη διαβάζω, με ΕΠΙΔΕΙΞΗ αρνητικου σελφ τεστ κι άλλα τέτοια κουλά... Ντειβιντ Λυντς κι άλλα τέτοια 'γατάκια', εδώ έχουμε Κυβέρνηση Αρίστων!
Για να δούμε τι θα πληρώσουμε στον παραλογισμό, τί για διόδια και τί για βι πάουερ. Ποιο απ αυτά θα μας βγει ακριβότερο.
-
Κάποιοι το 12-13 με C4 ντήζελ έβλεπαν και κάτι 3,8 και 1200 χλμ αυτονομία ...
Οπότε καλά έγραψα , ούτε κουβέρ σε τσιπουράδικο...
Αυτοί οι κάποιοι, εφόσον κατάφεραν να κάνουν ολόκληρο ταξίδι με 80-90 Km/h, ότι γλίτωσαν σε καύσιμο, το έφαγαν στους γιατρούς, αφού τους έγιναν τα νεύρα τσατάλια! Άσε μας ρε Βασίλη, κάτι ξέρουμε κι εμείς από ντίζελ...
-
Αφού ανέβαζαν φωτογραφίες από τους υπολογιστές ταξιδιού με τέτοιες αυτονομίες , να μην το γράψουμε ? Εντάξει 80-90 δεν νομίζω , αλλά μέχρι 120 το πολύ και αυτό όχι σε ανηφόρες .
-
Αφού ανέβαζαν φωτογραφίες από τους υπολογιστές ταξιδιού με τέτοιες αυτονομίες , να μην το γράψουμε ? Εντάξει 80-90 δεν νομίζω , αλλά μέχρι 120 το πολύ και αυτό όχι σε ανηφόρες .
Εγώ τα νούμερα που έβαλα τα έβαλα σε διαδρομές με δύσκολες ανηφόρες και αντίστοιχη κατηφόρα στον γυρισμό (όπου φαίνονται σκέλη διαδρομής μπορεί να ήταν 8 ή 11λτ στην ανηφόρα και 1-2λτ κατηφορίζοντας), πολλές συνεχείς μεταβολές στο ρυθμό κλπ. Όσο επιθετικά και να πάω, όχι όμως 'Ανάβαση Πορταριάς' τα 6λτ δεν τα πέρασα. 'Driving miss Daisy' η καταναλωση είναι χαλαρά κάτω από 5λτ.
Οι διαδρομές αυτές ας πούμε με 200 κιλα σύνολο φορτίο και επιβάτες.
Τα νούμερα αυτά με διαφορές στα δεκαδικά δίνει περίπου και το CHR.
Το ζήτημα είναι τί βγάζουν αντίστοιχες βενζίνες σε παρόμοια οχήματα και συνθήκες.
-
Εντάξει δεν το έχω δοκιμάσει , θα κοιτάξω κάποια στιγμή που θα κάνω ανάβαση Πεντέλης και κατάβαση προς Νέα Μάκρη. Πιστεύω ότι θα είμαι κάτω από 7 λίτρα .
-
Καλά κι εγώ είχα πετύχει το 4 lt στα 100 με βενζινοκίνητη BMW. Αλλά σε ανηφόρα της Εγνατίας με προσπέρασε ένα Skoda (από αυτά με τη μηχανή πίσω), αφού το είχα αφήσει να ρολάρει για να πιάσει την κατηφόρα μετά.
Συγγνώμη, αλλά αν δεν ρίξω και μια γκαζιά να το φχαριστηθώ, τι σκατά το πήρα το αμάξι;
Πράγμα που μου θυμίζει στην παλιά δουλειά, ένας ήταν περίφανος για το ρεκόρ οικονομίας που είχε κάνει. Και βγάζει ο συνάδελφος ένα 500άρικο (δραχμές γαρ) και το του δίνει και του λέει 'κάψτο να φχαριστηθείς το αμάξι'!
Χαίρομαι που κατέβηκα με το νέο τουτού από τα 9,6 βενζίνης στα 7 πετρελαίου, αλλά δεν θα γίνει και αυτοσκοπός.
-
Καλά κι εγώ είχα πετύχει το 4 lt στα 100 με βενζινοκίνητη BMW. Αλλά σε ανηφόρα της Εγνατίας με προσπέρασε ένα Skoda (από αυτά με τη μηχανή πίσω), αφού το είχα αφήσει να ρολάρει για να πιάσει την κατηφόρα μετά.
Συγγνώμη, αλλά αν δεν ρίξω και μια γκαζιά να το φχαριστηθώ, τι σκατά το πήρα το αμάξι;
Πράγμα που μου θυμίζει στην παλιά δουλειά, ένας ήταν περίφανος για το ρεκόρ οικονομίας που είχε κάνει. Και βγάζει ο συνάδελφος ένα 500άρικο (δραχμές γαρ) και το του δίνει και του λέει 'κάψτο να φχαριστηθείς το αμάξι'!
Χαίρομαι που κατέβηκα με το νέο τουτού από τα 9,6 βενζίνης στα 7 πετρελαίου, αλλά δεν θα γίνει και αυτοσκοπός.
Συμφωνώ απόλυτα. Οπου υπάρχει, καλοδεχούμενη. Αν θες μόνο την οικονομία πάρε ένα ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα και άσε το αυτοκίνητο!
-
Νομίζεις...
Εγω οποτε περπατούσα μεγάλες αποστάσεις τρία πίτογυρα τα έτρωγα. Για δες ποσο κοστίζουν. Αν έκανα 100 χλμ περπάτημα και κάπως γοργά, δεν θα είχα λεφτά να ζήσω.
Καλα για ποδηλασία 100χιλιομετρων και κάπως γοργά, με ανηφόρες ζέστη κτλ, δεν ξέρω και εγώ πόσο θα πεινούσα και θα διψούσα.
-
Το αμάξι πολλοί το θέλουν κυρίως για την δουλειά τους...
και η οικονομία είναι θέμα άμα κάνεις χλμ ...
-
Νομίζεις...
Εγω οποτε περπατούσα μεγάλες αποστάσεις τρία πίτογυρα τα έτρωγα. Για δες ποσο κοστίζουν. Αν έκανα 100 χλμ περπάτημα και κάπως γοργά, δεν θα είχα λεφτά να ζήσω.
Καλα για ποδηλασία 100χιλιομετρων και κάπως γοργά, με ανηφόρες ζέστη κτλ, δεν ξέρω και εγώ πόσο θα πεινούσα και θα διψούσα.
Είχα υπολογίσει ότι οι θερμίδες μου για 100 χιλιόμετρα ποδηλασίας αντιστοιχούν σε 13 ευρώ, αν μόνο σουβλάκια.
-
Αυτό! Και και εσύ είσαι και 'ποδήλατας' ....ρωτα και εμάς; θα ψηφίσουμε!
-
Με 1lt/100km διαφορά στην κατανάλωση, στη βενζινη είναι περίπου 90 πιτόγυρα το χρόνο και με πετρέλαιο περίπου 80 για 15000km ετησίως. Αρα το πετρέλαιο φροντίζει περισσότερο τη σιλουέτα. Για τους παθολογικά παχύσαρκους προτείνω ηλεκτρικό.
-
Οι παχύσαρκοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να επενδύσουν στην κορμάρα τους, κατά τη διάρκεια των μισάωρων φορτίσεων στις εθνικές οδούς.
-
Οι παχύσαρκοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να επενδύσουν στην κορμάρα τους, κατά τη διάρκεια των μισάωρων φορτίσεων στις εθνικές οδούς.
Μπαααα, εκείνο το μισαωράκι να μην τσιμπήσεις κάτι ?
-
Πλάκα πλάκα αν πάρεις ένα freddo cappuccino μέχρι να φορτίσει και φας και κάνα sandwich επειδή περιμένεις και θα πεινάσεις, θα βγαίνει πιο ακριβό το ηλεκτρικό!!!!
Και όσοι λένε θα εχουν αυτόσυγκράτηση, σκεφτείτε ο ηλεκτριορουχος που θα προσφέρει τις μπριζες, να βάζει και μια ψησταριά να ψήνονται μπριζολάκια και η τσίκνα να γεμίζει τον τόπο!!!!
-
Και φραπόγαλο στο πόδι.Μπορεί και κανένας λαχειοπώλης να πουλήσει τίποτα.
-
Τα περισσότερα από αυτά σε περιαστικές διαδρομές και αυτοκινητόδρομους. Δίχως ιδιαίτερη προσοχή στο γκάζι η μέση κατανάλωση στο ντίζελ ντουστ (Λόγω στησίματος, αεροδυναμικών συντελεστών κλπ όχι και το οικονομικότερο σε καταναλώσεις), κυμαίνονταν πάντα από 5,3 έως και 6,1 ανά 1000 χλμ. Στις ίδιες διαδρομές με παρόμοια συμπεριφορά στην βενζίνη από 7,8 έως και 8,4 με πιο καλοστημένο όχημα από όλες τις απόψεις. Το καθαρό κέρδος σε κόστος μετακίνησης περίπου στα 8500 ευρώ. Όχι κι άσχημα. Αυτό είναι ένα γεγονός. Όχι υπόθεση. Τα χρήματα αυτά μπορεί να πήγαν σε άλλες ανάγκες ουσίας και όχι απαραίτητα σε σουβλάκια. Στη σύγκριση ντίζελ με βενζίνη ο αγώνας ξεκινά με την βενζίνη να έχει φάει ήδη 2 γκολ από τα αποδυτήρια.
-
Το ντίζελ είναι παρά τις όποιες επιβαρύνσεις αρκετά πιο οικονομικό. Αυτό σημαίνει πως με τα ίδια χρήματα αγοράζεις περισσότερο καύσιμο.
-
ο ρυθμός κατανάλωσης είναι επίσης μικρότερος. Αυτό σημαίνει πως με τα ίδια χρήματα πας πιο μακρυά.
Τα δύο αυτά φυσικά έχουν ισχύ για κάποιον που όταν παίρνει ένα όχημα σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για αρκετό χρόνο και χλμ. Αυτό σημαίνει πως δεν πέφτει κάτω από τα 20000 χλμ ετησίως. Ας υποθέσουμε τώρα πως οι συγκρίσεις γίνονται μεταξύ καλοσυντηρημένων οχημάτων. Το πετρέλαιο δεν χρειάζεται μπουζί για να πάει. Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον στο μεγάλο σέρβις μπορεί να είναι οικονομικότερο από το βενζινοκίνητο κάποιες δεκάδες ευρώ. Στην πραγματικότητα αν δεν έχεις βλάβες ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο για τον αριθμό των χλμ που ανέφερα το ποσό που εξοικονομείς με το ντίζελ είναι κάπου στα 500 ευρώ για συντηρηση.
Υπάρχουν σημαντικής αξίας ανταλλακτικά στο πετρέλαιο που αν χρειαστεί να τα αντικαταστήσεις θα πονέσεις. Γιατί στην περίπτωση της βενζίνης δεν υπάρχουν? Ας απαντήσουν οι συμφορουμίτες κάτοχοι ντίζελ αν έχουν προκύψει (για να δειγματίσουμε κιόλας), μεγάλες ζημιές στα οχήματά τους που σχετίζονται με τον κινητήρα και αυτά τα βασικά παρελκόμενα. Αυτό θα βοηθήσει να καταλάβουμε όλοι για ποιο πράγμα συζητούμε. Το ντίζελ θεωρητικά αυτή την περίοδο μόνο με το lpg θα έπρεπε να το συγκρίνουμε. Για τα ηλεκτροκίνητα ή τα ντεμί ούτε λόγος για ΄μένα εφόσον τα κέρδη που μπορεί να προκύπτουν από το χαμηλό κόστος μετακίνησης εξανεμίζονται κατά την αγορά τους.
Τέλος να αναφέρω πως η μεταπολιτική αξία ενός ντίζελ αυτοκινήτου είναι στατιστικά καλύτερη πάντα από του βενζινοκίνητου. Τα υγραεριοκίνητα σε αυτόν τον τομέα επίσης χωλαίνουν. Σημαντική μερίδα εκείνων που αγοράζουν μεταχειρισμένα, προσπερνούν τα οχήματα αυτής της κατηγορίας φοβούμενοι πως (εφόσον δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι να πουλήσει κάποιος ένα τόσο οικονομικό στην κατανάλωση όχημα), το πιθανότερο είναι αυτά να έχουν φάει τα ψωμιά τους.
-
-
Πλάκα πλάκα αν πάρεις ένα freddo cappuccino μέχρι να φορτίσει και φας και κάνα sandwich επειδή περιμένεις και θα πεινάσεις, θα βγαίνει πιο ακριβό το ηλεκτρικό!!!!
Και όσοι λένε θα εχουν αυτόσυγκράτηση, σκεφτείτε ο ηλεκτριορουχος που θα προσφέρει τις μπριζες, να βάζει και μια ψησταριά να ψήνονται μπριζολάκια και η τσίκνα να γεμίζει τον τόπο!!!!
Ηλεκτρική ψησταριά όμως, έτσι? Μη χαλάσουμε και το οικολογικό μας προφίλ!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά