-
Το Vitara είναι KOYΚΛΑΚΙ μάγκες....δε μπορώ ρε γαμώτο, είναι καλό μάγκες.
axel12, ωραίο το βιντεάκι σε σύγκριση με mitsuba που μας έχει δώσει και δείγματα φοβερά τετρακίνησης (βλέπε evo, pajero κλπ).
Περιμένω να δω αντίστοιχο βιντεάκι με κάτι ευρωπαϊκό.... εκεί μάλλον θα γελάσουν και τα σκυλιά..
-
Εμένα πάντως μου αρέσει περισσότερο το Vitara από το 500Χ και μέσα και έξω. Ο μόνος είμαι??
Το ότι έχει σκληρά πλαστικά δεν με ενδιαφέρει, πιθανόν να αντέχουν παραπάνω... -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Περιμένω να δω αντίστοιχο βιντεάκι με κάτι ευρωπαϊκό.... εκεί μάλλον θα γελάσουν και τα σκυλιά..Ναι ε; Λες να έχει θέμα κανένα Evoque ας πούμε;
-
Μάλλον εννοεί κάτι πιο ταπεινό, Tiquan, Yeti, κλπ.
-
Ευρωπαΐκό γενικά είπε...
-
-
Ρε συ Ιταλέ, πλάκα μου κάνεις τώρα έτσι; να τα λένε άλλοι αυτά, αλλά και εσύ ρε ψυχή;
58,000 ξεκινάει το απλό evoque και φτάνει στα 80. Το συγκρίνουμε με τα 20-22 του vitara?OK. Φέρε εσύ τη la ferrari να σκάσω εγώ με την M316, να δούμε ποιος είναι ποιο γρήγορος...
-
Καλό και τίμιο το Βιτάρα αλλά χάνει τραγικά στο εσωτερικό του. Κρίμα για τη Σουζουκι αλλά είναι απαράδεκτο.
-
Ερώτηση που ισχύει τόσο για το Vitara όσο και για το S-Cross.
Όταν χρησιμοποιείτε το sport mode, με τι ταχύτητες κινείστε; Το χρησιμοποιείτε και πάνω από 100km/h;
Θεωρητικά, το να δώσει λίγο ροπή στους πίσω τροχούς δεν είναι πρόβλημα, όμως σίγουρα επιβαρύνει. -
Γιατι λεει πουθενα οτι σε sport mode δεν πρεπει να παμε πανω απο 100km/h ??? Εγω στο μονο που ξερω οτι εχει περιορισμο ειναι το lock....
-
Το κλείδωμα του διαφορικού είναι διαφορετικό πράγμα.
Στο sport mode διοχετεύεται 20% παραπάνω ροπή στους πίσω τροχούς. Δεν πρόκειται για AWD σύστημα εδώ.
Και παρόλο που η Suzuki δε λέει κάτι γι αυτό, μου φαίνεται παράξενο να μη ζορίζεται το σύστημα σε μεγάλες ταχύτητες -
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Στο sport mode διοχετεύεται 20% παραπάνω ροπή στους πίσω τροχούς. Δεν πρόκειται για AWD σύστημα εδώ.
Και παρόλο που η Suzuki δε λέει κάτι γι αυτό, μου φαίνεται παράξενο να μη ζορίζεται το σύστημα σε μεγάλες ταχύτητεςΠουθενά δεν αναφέρει περιορισμό σε sport mode!
Προσωπικά το χρησιμοποιώ διαρκώς χωρίς απολύτως κανένα θέμα (σε σημείο να ψάχνω πως θα μπορούσε να εκκινεί σε sport αντί για auto)! Μάλιστα η εμπειρία μου είναι ότι αλλάζει τόσο πολύ την χαρτογράφηση του κινητήρα που οι μέγιστες επιδόσεις διαφέρουν κατά πολύ από το auto. Με 5 χρόνια εγγύηση και χωρίς η suzuki να αναφέρει περιορισμό, προφανώς το σύστημα είναι συμβατό με οποιαδήποτε χρήση και οποιαδήποτε χιλιόμετρα. Μόνο στο lock αναφέρεται περιορισμός και ορθά...
Το κακό στο sport είναι η αυξημένη κατανάλωση, με σχεδόν αποκλειστική χρήση του είμαι πλέον κοντά στα 8lt με 90% σφιχτή-πόλη. -
Και παρόλο που η Suzuki δε λέει κάτι γι αυτό, μου φαίνεται παράξενο να μη ζορίζεται το σύστημα σε μεγάλες ταχύτητες[b]SPORT MODE SUZUKI[/b:1h5xxf1v] [/b]
Ιδανική επιλογή για οδήγηση σε δρόμους με στροφές και συνεχείς εναλλαγές κατεύθυνσης.
Το ALLGRIP κάνει τη μέγιστη δυνατή χρήση τετρακίνησης για να πετύχει βελτιστοποίηση του κρατήματος.
Το σύστημα λειτουργεί προς όφελος της σπορ οδηγικής συμπεριφοράς . Η απόκριση του πεντάλ γκαζιού γίνεται πιο άμεση.
Το ΕSP (traction control) επεμβαίνει λιγότερο.....
Που αναφερει οτι διοχετεύεται 20% παραπάνω ροπή στους πίσω τροχούς και δεν πρόκειται για AWD σύστημα εδώ ???
Αν ξερεις κατι διαφορετικο πες το μας(χωρις παρεξηγηση) για να μαθουμε και εμεις ωστε να μην μεινουμε σε οτι λεει η suzuki...Ισως να μην ειναι ο κατεμερισμος της ροπης ιδιος και στους 4 τροχους.... -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
...Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ το χρησιμοποιώ συχνά στο S-Cross, καθώς οι επιδόσεις του είναι σαφώς καλύτερες από αυτές του που έχει η κίνηση σε μπροστά τροχούς. Απλά έχω αποφύγει μέχρι στιγμής να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκινητόδρομο.
...
Τα συστήματα τετρακίνησης πριν 5-6 χρόνια που είχα ασχοληθεί ξανά με 4WD, συνήθως είχαν κάποιο ρίσκο (σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου) καθώς σε αυτές τις ταχύτητες , αν ο δρόμος είχε μεγάλες στροφές το μπροστά και πίσω διαφορικό δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με διαφορετικό τρόπο και συντονίζονταν.
Κάνοντας αυτήν την ερώτηση στο γκαράζ της Suzuki στην Ελβετία από όπου αγόρασα στο S-cross πριν λίγες εβδομάδες, μου είπαν πως παρόλο που το ALLGRIP δεν έχει τέτοιο ζήτημα καλό θα ήταν να μην πολυxρησιμοποιείται σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Σα βασικό λόγο έδωσαν την κατανάλωση (λογικό) αλλά και πιθανό πρόβλημα που δεν είναι σε θέση να προβλέψουν.
Το γκαράζ της Suzuki είναι αυτό επίσης που μου ανέφερε πως το Sport Mode προσφέρει περίπου 20% παραπάνω ροπή στους πίσω τροχούς και πως το σύστημα μετατρέπεται σε AWD στην επιλογή SNOW/MUD
Η ερώτησή μου εδώ έχει να κάνει με όσους χρησιμοποιούν το ALLGRIP ώστε να μάθω ποια είναι η προσωπική τους εμπειρία με το θέμα μιας και είμαι καινούριος στο σύστημα. Ούτε με ενδιαφέρει να κάνω τον έξυπνο ούτε και να διαφωτίσω κανέναν. Κακώς χρησιμοποιείς ειρωνικό τόνο, όσο λεπτός κι αν είναι. -
...
Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ το χρησιμοποιώ συχνά στο S-Cross, καθώς οι επιδόσεις του είναι σαφώς καλύτερες από αυτές του που έχει η κίνηση σε μπροστά τροχούς. Απλά έχω αποφύγει μέχρι στιγμής να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκινητόδρομο.
...
Τα συστήματα τετρακίνησης πριν 5-6 χρόνια που είχα ασχοληθεί ξανά με 4WD, συνήθως είχαν κάποιο ρίσκο (σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου) καθώς σε αυτές τις ταχύτητες , αν ο δρόμος είχε μεγάλες στροφές το μπροστά και πίσω διαφορικό δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με διαφορετικό τρόπο και συντονίζονταν.
Κάνοντας αυτήν την ερώτηση στο γκαράζ της Suzuki στην Ελβετία από όπου αγόρασα στο S-cross πριν λίγες εβδομάδες, μου είπαν πως παρόλο που το ALLGRIP δεν έχει τέτοιο ζήτημα καλό θα ήταν να μην πολυxρησιμοποιείται σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Σα βασικό λόγο έδωσαν την κατανάλωση (λογικό) αλλά και πιθανό πρόβλημα που δεν είναι σε θέση να προβλέψουν.
Το γκαράζ της Suzuki είναι αυτό επίσης που μου ανέφερε πως το Sport Mode προσφέρει περίπου 20% παραπάνω ροπή στους πίσω τροχούς και πως το σύστημα μετατρέπεται σε AWD στην επιλογή SNOW/MUD
Η ερώτησή μου εδώ έχει να κάνει με όσους χρησιμοποιούν το ALLGRIP ώστε να μάθω ποια είναι η προσωπική τους εμπειρία με το θέμα μιας και είμαι καινούριος στο σύστημα. Ούτε με ενδιαφέρει να κάνω τον έξυπνο ούτε και να διαφωτίσω κανέναν. Κακώς χρησιμοποιείς ειρωνικό τόνο, όσο λεπτός κι αν είναι.Τελικά αυτό με το 20% είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε! Φαίνεται ότι έχεις δίκιο και εδώ
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/l ... /april---/
Η suzuki δεν το αναφέρει κάπου...
O Lemouz πάντως δεν νομίζω ότι σε ειρωνεύεται... Νομίζω ότι εκφράζει την ίδια απορία για αυτό το 20% με εμένα καθώς για το vitara δεν αναφέρεται απολύτως πουθενά (σε αντίθεση με το scross)... Φίλε γυπαετέ, η πληροφόρηση μας μάλλον φταίει. -
...
Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ το χρησιμοποιώ συχνά στο S-Cross, καθώς οι επιδόσεις του είναι σαφώς καλύτερες από αυτές του που έχει η κίνηση σε μπροστά τροχούς. Απλά έχω αποφύγει μέχρι στιγμής να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκινητόδρομο.
...
Η ερώτησή μου εδώ έχει να κάνει με όσους χρησιμοποιούν το ALLGRIP ώστε να μάθω ποια είναι η προσωπική τους εμπειρία με το θέμα μιας και είμαι καινούριος στο σύστημα. Ούτε με ενδιαφέρει να κάνω τον έξυπνο ούτε και να διαφωτίσω κανέναν. Κακώς χρησιμοποιείς ειρωνικό τόνο, όσο λεπτός κι αν είναι.Τελικά αυτό με το 20% είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε! Φαίνεται ότι έχεις δίκιο και εδώ
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/l ... /april---/
Η suzuki δεν το αναφέρει κάπου...
O Lemouz πάντως δεν νομίζω ότι σε ειρωνεύεται... Νομίζω ότι εκφράζει την ίδια απορία για αυτό το 20% με εμένα καθώς για το vitara δεν αναφέρεται απολύτως πουθενά (σε αντίθεση με το scross)... Φίλε γυπαετέ, η πληροφόρηση μας μάλλον φταίει. -
Φυσικα δεν πουλαω ειρωνια ουτε εξυπναδα σε ανθρωπους που δεν ξερω προσωπικα και ΔΕΝ προκαλουν...Εχω το Scross απο τον 1\2014 και ακομα μαθαινω κ ανακαλυπτω θεματα φιλε gipaetos.....Πιστευω οτι η Suzuki Ελβετιας κατι θα ξερει παραπανω απο Ελλαδα....
-
Το λεγόμενο κούρδισμα του διαφορικού ισχύει μόνο σε συστήματα επιλεκτικής τετρακίνησης χωρίς κεντρικό διαφορικό. Δηλαδή στα παλιά καθαρόαιμα εκτός δρόμου όπου επέλεγες το 4χ4 μόνο στο χώμα. Τα μονίμως τετρακίνητα και όσα έχουν αυτόματη τετρακίνηση με συμπλέκτες ή Haldex, δεν έχουν τέτοιο θέμα. Ο μόνος λόγος να μην χρησιμοποιεί κάποιος την τετρακίνηση λοιπόν είναι η αυξημένη κατανάλωση. Υπάρχει φυσικά και η μειωμένη καταπόνηση του συστήματος από την που δεν χρησιμοποιείται, αλλά αυτό θα εμφανιστεί μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και αν.
-
Καλησπέρα, να πω και εγω οτι σήμερα παρέλαβα μετά απο 6 μήνες αναμονή το vitara 1.6 diesel 4x4.Εντάξει υποκειμενικά θα μιλήσω αλλά το αμάξι δείχνει επιβλητικό. Ισως στα λεφτά του με ολα τα συστήματα (radar brake support -adaptive cc- hill down assist)- κλείδωμα 4κίνησης να παίζει μόνο του. Πολλά λέγονται για τα σκληρά πλαστικά.Οσοι το αποκτήσαμε πιστεύω το κάναμε συνειδητά οτι παίρνουμε vitara και οχι μοντέλο της merc. Παρεμπιπτόντως η συναρμογή είναι άψογη όπως και το multimedia.
-
Καλοταξιδο !
Χαρά στην υπομονή σου να περιμένεις 6 μήνες.
Suzuki Vitara 2015